Poetin en Trump. Twee mannen. Een pot bier. Alles komt goed.

Door Joost Niemöller

Poetin liet zich lovend uit over Trump. Normaal zou je zeggen, dat is in de Amerikaanse verhoudingen een doodssteek, want het anti-Russische sentiment viert hoogtij in de VS, zowel bij ‘rechts’ als bij  ‘links.’ En nu heeft Trump de liefdesverklaring ook nog eens beantwoord met een liefdesverklaring van zijn kant. ‘Poetin? Niks mis mee.’

Ze komen er wel uit, Trump en Poetin. Zegt Trump. Mannen onder elkaar. Een pot bier, ze slaat elkaar op de schouders, draaien elkaar lachend een poot uit, en als goede vrienden gaan ze verder.

Ik zie dat helemaal voor me. Ik ziet het helemaal niet voor me hoe Hillary Clinton en Poetin er ooit uit moeten komen. Bijvoorbeeld bij een gezamenlijke aanpak van ISIS en bij een beëindiging van de burgeroorlog in Syrië.  Dat blijft kribbig kommageneuk van twee partijen die wederzijds wantrouwen uitstralen.

Je moet de grootste kunnen zijn. Allebei. Je moet de grote verbanden zien. Trump heeft al eens eerder gesteld dat het oerdom was om Rusland in de armen van China te drijven. Zo ontstaat er een enorm machtsblok. Op den duur zal de VS daar niet meer tegenop kunnen. Het was ook heel dom, zei Trump, van Obama om met die zogenaamde Arabische lente het hele Midden Oosten op te blazen. Een puinzooi is het nu.

Maar wat is het probleem nu helemaal met Rusland en, de VS en Europa. Er is alleen een probleem in de hoofden van idiote oorlogshitsers als Frans Timmermans en zijn neocon vriendjes in de VS. Poetin streeft regionale macht na, geen wereldmacht. Gun Poetin dat, en maak je samen sterk tegen de ondergravende massamigratie uit moslimlanden en Afrika.

Twee mannen die elkaar respecteren. Een pot bier. En het komt allemaal wel goed.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

24 Reacties

 1. Een vuist maken is het enige wat tegen de islamisering telt en dat lukt met de democraten en soortgelijken niet. Die zijn juist verantwoordelijk voor de puinhopen van de Arabische lente die een Europese winter is geworden. En die domme Timmermans die zegt dat de wereld eenmaal aan het veranderen is en zie maar het positieve uit te halen. Dus je neerleggen bij de feiten in plaats om ze een richting te geven. Het is de zwakte van de huidige politici die ons de nek omdraait.

 2. Trump is een combinatie van een brulboei en een bulldozer. Denk niet dat we veel positiefs te verwachten hebben als hij een rol gaat spelen op het wereldtoneel: ‘recipe for disaster’.

  • Dat lijkt zo. In feite is Trump (of Wilders) een normaal politicus, maar de anderen zijn afwijkend. Dat valt alleen niet op omdat we de afgelopen decennia niets anders meer gezien hebben dat kleinburgerlijke moraalridders. Er is nu een renaissance van het gezond verstand aan de gang.

   • Als ik Trump achter het spreekgestoelte zie en hoor is ‘daar staat een normaal politicus’ nou niet het eerste wat er bij me opkomt…Roosevelt, Churchill, Drees, dat waren normale (echte) politici. Één van de kenmerken van zulke mensen is dat ze niet over iedereen heenwalsen om hun gelijk te halen maar luisteren naar anderen en proberen te nuanceren, omdat ze weten dat de wereld niet zwart-wit is. Trump denkt van wel.

    • Vreemd dat jij zo over Trump denkt. Ik heb dit gevoel nu juist bij Clinton. Geen nuance te ontdekken, alleen maar drammen en drammen.
     .
     By the way Trump staat niet zo onder invloed van lobbygroepen, dat kun je van Clinton juist niet zeggen (daar zweven de lobbyisten om heen als strontvliegen om stront). Trump is een multimiljonair met veel ervaring, veel geld, veel invloed en bewezen leiderschap. Dat laatste is zeer belangrijk. Hij is de juiste man voor de juiste job. Ik zag de man enkele jaren geleden in een programma (serie) waarin men op zoek ging naar de opvolger van Trump. Zeer indrukwekkend kwam hij hierin over. Ja spijkerhard maar wel rechtvaardig. En niet het slappe gezever dat o.a. een Hilary Clinton en ene Obama eruit floept.

 3. Dat je met die twee kunt zeggen “En het komt allemaal wel goed” is wat voorbarig. Het zijn geen verlichte figuren.
  Politieke leiders, zij ook, zijn spreekbuis van machtige kringen rondom hen en staan onder druk van sterke lobby’s die ze niet zelf voor het kiezen hebben.
  Zeker lijkt het wel dat Trump en Poetin in de buitenlandse politiek aanzienlijk zullen bijdragen aan betere onderlinge relaties tussen Rusland en Amerika – geen inmenging in elkaars binnenlandse aangelegenheden – en zo ook voor de rest van de wereld vreedzamere verhoudingen mogelijk maken.

 4. Prima stuk!
  Trump en Poetin willen beide hun eigen land op orde hebben zonder kinderachtig geruzie. Past prima bij elkaar. Die oorlogshitserij jegens Rusland leidt alleen maar af van de echte problemen: De (illegale) massa-immigratie uit Afrika.

 5. Trump ziet terecht in dat Poetin niet HET gevaar voor het Westen betekent. Die gevaren zijn de islam en de daarbij behorende islamisering door massa immigratie en de totalitaire en ondemocratische EUSSR.
  We hebben behoefte aan Westerse leiders die de islam juist weten in te schatten en die massa immigratie echt willen bestrijden. Ook moeten we terug naar samenwerking tussen de Europese landen ( als natiestaten ) ZONDER de EUSSR.
  Trump for president en betere leiders in Europa. Verder moeten ook Turkije, S. Arabië en Golfstaten niet meer als bondgenoten worden beschouwd.

 6. Dit tijdperk lijkt een beetje op de Verlichting. Het goedmens-evangelie maakt gaandeweg plaats de ratio.

  • In het weekend zag ik ergens een artikel over hoe het klootjesvolk dacht in de volkswijken t.o.v. de elite (bankdirecteuren, Journalisten, Werkgevers, politici). Het verschil was ongelooflijk. De elite naief, internationaal heel erg Gutmensch en in ontkenningsfase, de mensen in de volkswijken dachten anders, maar die ondervinden dan ook het beleid dat de elite oplegt, goed doen over de ruggen van anderen, het beleid dat wordt aanbevolen door de NPO en de NOS als correct beleid, de plaatsvervangers van de dominees.
   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/12/nederlandse_bestuurlijke_elite.html

   • De Franse revolutie, die tijdens de Verlichting plaatsvond, was ook een opstand van het klootjesvolk tegen de elite. Dat is ook een overeenkomst met nu.
    Alleen de Guillotine ontbreekt nog.

    • 3 eeuwen eerder had je de renaissance, een omslag van religieus denken naar wetenschap en ratio. Ook daar had je opstanden en terechtstellingen. De kerk werd toen hervormd. Zulke omwentelingen moeten blijkbaar elke paar eeuwen plaatsvinden. Er is een gevestigde orde, die alle macht in handen heeft en uiteindelijk gecorrumpeerd raakt, met als gevolg een revolutie van het volk en een nieuwe manier van denken. Dat wordt dan de gevestigde orde, waarna het hele proces weer opnieuw begint.
     Het bemoedigende hiervan is dat de opstandelingen, wij in dit geval, uiteindelijk winnen. Het deprimerende ervan is, dat dat nog decennia lang gaat duren.

 7. Overigens, De Winter heeft op de onlangs gehouden Pegida demonstratie wat kritiek geuit op de Koran, en meteen is het OM er als de kippen bij om te kijken of er een process mogelijk is tegen De Winter.

  Nederland is een hoer. De hoer van Obama van Merkel en van de EU. Nederland laat zich compleet uitwonen door immigratie en door de Euro. Ze offeren hun ziel op voor baantjes en geld. De overheid bepaalt straks hoe u moet denken over religie, geschiedenis en vele andere zaken.

  http://nypost.com/2011/12/17/a-perverse-process/
  Secretary of State Hillary Clinton on Wednesday ended the “Istanbul Process,” a three-day, closed-door international conference hosted by the State Department on measures to combat religious “intolerance, negative stereotyping and stigmatization.”

 8. Aan die Mc Cain, met dat krasse betweterige stemmetje van hem, heb ik ook een bloedhekel.
  Als Trump wint dan kan de EU de sancties tegen Rusland, die op commando van Obama/McCain zijn ingevoerd opheffen en dan kan hun energie nuttig worden besteed, bijvoorbeeld in het bestrijden van terroristen i.p.v. het bestrijden van dictators wat meer kwaads dan goeds heeft gebracht.
  Als Clinton wint dan zal het laatste bastion van vrijheid van meningsuiting er aan gaan, een project die door Obama’s moslimvrienden is opgezet. Er zal een monopoly komen hoe er over geschiedenis gedacht mag worden.
  http://nypost.com/2011/12/17/a-perverse-process/
  In Istanbul, Clinton asserted that the United States does not want to see speech restrictions — but her conference announcement immediately reignited OIC demands for the West to punish anti-Islamic speech (…)as well as formulating international laws preventing inciting hatred resulting from the continued defamation of religions.”

 9. Ja het is waar natuurlijk, er is iets verschrikkelijks naïef en kinderlijks aan hoe Amerikaans en veel van het Europese leiderschap ideologiseert en denkt te moeten handelen in deze wereld. Maar Poetin, crimineel of niet, heeft het voordeel het realisme van een volwassene te bezitten. Dat straalt hij niet zozeer uit met houding (dat is meer John Wayne-achtig) maar door heel realistische analyses te geven, keer op keer. Geen speld tussen te krijgen. En vaak gelijk krijgen, keer op keer. Krijgen we in het Westen ook nog eens een volwassen leiderschap of worden we straks permanent geregeerd door onzekere jongetjes en giechelende meisjes? Zie ook de wellicht profetische speelfilm “Idiocracy (2006)”.

 10. Rusland, China inclusief heel Azië willen onder de USD markt uit Ze zijn daardoor een bedreiging voor het Amerikaanse “Piramide” spel , met totale ineenstorting van de financiële markten in het vooruitzicht. [ Tijdens de Irak oorlog transporteerde USA 120 ton vers geprinte Dollars naar het land ] The USD moet WW het enige betaalmiddel worden. Wie kan u dat beter vertellen dan Willem Middelkoop in zijn boek The Big Reset zie uittreksel interview over zijn boek.
  > http://iturl.nl/snJn1Hi <

 11. Donald Trump doet me in veel opzichten denken aan Pim Fortuyn. Ik hoop derhalve dat hij het nodige doet aan zijn beveiliging. Hij moet wel overeind zien te blijven tussen al die NWO- griezels daar in de States. Het land wordt al decennia lang bestuurd door de Bushes en Clintons waar de afgelopen 6 jaar de trekpop Obama aan de macht is. Een sprekende papagaai met een sonore stem. Er van uitgaande natuurlijk dat Trump zelf schoon is van vrijmetselaarpraktijken en samenzweringen, zoals Bilderberg, Council on Foreign Relations (CFR) e.d. http://www.franklinterhorst.nl/De%20Bilderbergers.htm

  • @Nico Spaak
   Ik hoop er het beste van maar kijken naar :

   http://www.presidency.ucsb.edu/ws/?pid=59049

   Vrees ik het ergste als Trump doorzet. Aan de andere kant, men is niet meer zo naïef als toen.

 12. @Nico Spaak
  Obama is alleen goed in het feilloos aflezen van de autocue. Trump heeft die niet nodig die heeft het in zijn hoofd zitten. Ik hoop op een fenomenaal treffen met Clingon.

 13. Ik denk dat het met zijn beveiliging wel snor zit, die man is al decennia zeer succesvol, stinkend rijk en heeft waarschijnlijk een enorme staf personeel, inclusief beveiliging, die alles keurig regelt.
  Wat dat betreft is hij veel meer door de wol geverfd dan Fortuyn. Ik denk ook dat Trump kundiger zal zijn in het aanwerven van capabele mensen voor zijn regering.

 14. Trump is niet links of recht, maar veel verstandiger: flexibel. Voor dogmatische breinen is dit niet te verteren, want die kunnen maar beperkte schakelingen aan.

  Vooral Trumps bravoure kunnen ze niet zien als onderdeel van zijn persoonlijkheid; 31/4.

  Poetin wacht geduldig op iemand met capabele hersens, dus nij moet nog een jaar wachten.

 15. In Nederland heerst een behoorlijke anti Trump sentiment. Natuurlijk is dat mooi aangewakkerd door NPO en de andere linkse vriendjes, maar persoonlijk denk ik dat een Trump het beste is wat dit land kan overkomen. Niet dat hij hier naartoe komt om de asielzoekers weg te halen, maar hij kan ons wel weer laten zien hoe een president zonder zelfhaat een land leidt met de beste intenties voor de bewoners zelf.

  Ik denk dat wij dan snel de Amerikaanse politiek gaan volgen en misschien dan eens en voor altijd afscheid nemen van het achterlijke socialistische gedachtegoed waarbij alle zielige mensen in de wereld desastreus maar met goede intenties geholpen moeten worden.

  • @heldheino
   Trump wil terug naar the States, de handel en de basale waarden van de samenleving. Ik denk dat veel Yankees datzelfde hebben. Ze zijn het echt spuugzat.
   Bemoei je maar met het eigen reilen en zeilen.

   • Dat is ook wat Bush in eerste instantie wilde, toen hij aantrad. De VS zouden zich weer meer met hun eigen binnenlandse zaken gaan bezighouden. Toen werden die Twin Towers neergehaald, en ging dat niet meer op natuurlijk. De haviken in zijn regering grepen dat aan om eens een fijne oorlog in het Midden-oosten te gaan beginnen.