Wilders reageert superieur op gezeur

Door Joost Niemöller

Het gezeur en gedrein houdt maar niet op onder de Nederlandse politici. Wilders moet dit. Wilders moet dat. Nu moet hij weer afstand nemen van het geweld in Geldermalsen. En waarom eigenlijk? Omdat Wilders opriep tot verzet. Maar riep hij niet heel duidelijk op tot democratisch, geweldloos, verzet?  Ja, maar toch, hij moet afstand nemen. Keer op keer kwam het terug:

 

Uit de Volkskrant:

Wilders heeft de kans laten liggen om het geweld in Gelderland te veroordelen, zei vice-premier Lodewijk Asscher vrijdag tegen de NOS. ‘Ik heb niet gezien dat hij er afstand van heeft genomen. Het was goed geweest als hij dat had gedaan.’ Asscher noemt Wilders een ‘handelaar in angst’. ‘In plaats van oplossingen te zoeken, exploiteert hij de angsten van mensen.’

 

Uit Joop.nl:

In het Radio 1-programma Kamerbreed roept ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers Geert Wilders op afstand te nemen van zijn gewelddadige achterban. Gebeurtenissen zoals in Geldermalsen, waar vluchtelingenhaters gewelddadig werden, met vuurwerk gooiden en hekken forceerden, zou de PVV-leider ten strengste moeten afkeuren. Maar tot dusver heeft Geert Wilders er geen afstand van genomen, tot spijt van Segers.

 

Uit Elsevier:

Zijn partijgenoot en PvdA-Kamerlid Attje Kuiken vindt ook dat hij openlijk afstand moet doen van het geweld: ‘Wilders vroeg in het debat na Parijs aan moslims om afstand te nemen van de IS-terreur, dan verwacht ik ook van hem dat hij afstand neemt van geweld en racisme in Nederland’.

 

Ook uit Elsevier:

Wilders heeft niet de intentie om een veldslag uit te lokken’ denkt SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen, maar toch zaait hij wel ‘bewust tweespalt’. Ze houdt hem niet verantwoordelijk voor het geweld, maar vindt wel dat hij ‘op een onfrisse manier garen spint bij het zaaien van angst’.

Al die opmerkingen zijn bedoeld om Wilders op de een of andere manier aan geweld te koppelen. In de politiek en in de media vindt men dat kennelijk heel normaal. Wanneer Wilders hierop in zou gaan, zou hij zich nog eens aan dat geweld koppelen. Want wat hij ook zou zeggen, het zou in de ogen van die politici en van de media nooit goed genoeg zijn. Dan heet het al snel ‘halfslachtig’ en zo blijf je bezig en wordt je steeds meer in een hoek gedrukt.

Wilders kent het spelletje en reageert met deze superieure Tweet.: Krijg allemaal het rambam. Sukkels. Daarmee geeft hij ook nog eens aan hoe intens beledigend dat gezeur om afstand nemen is.

En o ja, nog even dit: Steeds weer wordt aangevoerd dat moslims toch ook afstand moeten nemen van het geweld van andere moslims. En daarom zou Wilders ook afstand moeten nemen van Geldermalsen. Maar dat is een smerig argument. De koran roept op tot geweld. Gewelddadige moslims voeren de boodschap van de koran (en andere heilige teksten) letterlijk uit.  Het is dus weldegelijk aan de ‘gematigde moslims’ om afstand te nemen. Niet alleen van de daden van de gewelddadige moslims, maar ook van die delen in de koran waarin op wordt geroepen tot geweld. Doen ze dat niet, dan zijn ze medeplichtig.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

69 Reacties

 1. zijn mensen nou zo dom om deze leugens te slikken ?
  Ja!

 2. nogmaals, want ik hoor een hoop geblaat maar de werkelijke “schade” zie/lees ik niet :
  .
  kan iemand voor dat enorme gewelddadige verzet wat er gepleegd is door vermeend anti vluchtelingen-mensen voor mij samenvatten?
  .
  ik bedoel, aantal slachtoffers, de ernst van verwondingen e.d ? (en dan bedoel ik dus slachtoffers bij de tegenpartij, dus niet die mevrouw die zonder reden door een me-er gesloopt is).
  .
  ben namelijk erg benieuwd…

  • @TeLaat
   Er zijn wat rotjes gegooid, een mevrouw werd nogal boos (ben link naar het filmpje kwijt) want er waren zelfs kinderen bij toen de politie die rotje beantwoordde met rubber kogels. Vooraan stonden wat weirdo’s die overduidelijk niet bij de groep hoorden en hem smeerden toen de ME busjes arriveerden.

   Wie of wat, geen stom idee. De bewoners die daar stonden waren jan en mien doorsnee.

   • toets, dus wat rotjes, blikjes bier (had ik gelezen) en een hoop kabaal ?
    .
    dus eigenlijk geen doden/gewonden behalve die mevrouw die gesloopt is door een me-er ?
    .
    waar heeft de politiek/msm het dan in godsnaam over dat de hr wilders afstand moet nemen van geweld wat niet gepleegd is en 2; waar hij niet toe opgeroepen heeft ?
    .
    zijn mensen nou zo dom om deze leugens te slikken ?

 3. Andre van Delft

  22 december 2015 op 17:49

  Asscher bij de NOS, afgelopen vrijdag over Wilders en het geweld in Geldermalsen:

  “Ik heb in ieder geval niet gezien dat hij er afstand van neemt.
  (…) Hij heeft een kans laten liggen om te laten zien…hij zegt altijd geweldloos…het kan helemaal geen kwaad om nog een keertje extra te benadrukken als er zoiets gebeurt.”
  http://www.npo.nl/nos-gesprek-minister-president/18-12-2015/POW_02962969 vanaf 9:00.

  Dus volgens Asscher zelf zegt Wilders altijd: geweldloos.
  Nogmaals: Wilders. Zegt. Altijd. Geweldloos.
  Dat moet duidelijk zijn. Het is natuurlijk ook duidelijk.
  Om dan nogmaals op hoge poten te eisen dat Wilders nog eens extra afstand neemt is kwaadaardige framing. Daaraan toegeven zou voor Wilders onverstandig zijn; alsof hij zou zeggen: de vorige keer meende ik het niet, maar nu meen ik het wel.
  Dat zou hem zo ongeloofwaardig als een PvdA politicus maken.

  • Het is natuurlijk een valstrik, ze proberen Wilders erin te luizen. Als Asscher oprecht zou zijn dan had ie aan alle politici gevraagd openlijk afstand te nemen inclusief zichzelf, want op die toer gooit Asscher het nu. Heeft hijzelf al openlijk afstand genomen? Nee? Waarom moet Wilders dan wel openlijk afstand nemen? Exact, omdat ze het hem in de schoenen willen schuiven, stelletje miesmachers.

 4. De smeerlappen in Den Haag begrijpen het Nederlands niet meer! Genoeg is genoeg. Wij zijn jullie zat. Dus, rot op Rutte!

 5. De overheid zaait tweedracht en haat. En heeft baat bij een tweedeling in de maatschappij. Ze liegen, bedriegen en belazeren het volk keer op keer. Het land loopt vol met parasieten, gedoogt door de regering. Die met hangende pootjes achter Ma Merkel aanhuppelen. En bukken voor Brussel. Het geweld is een logisch gevolg van het verraad van de politiek naar het volk. En is niet meer te stoppen zolang deze hufters niet zijn opgedonderd! Rutte en zijn handlangers krijgen wat ze kweken! Haat.. En geweld is het gevolg!

 6. Als je de moed, kracht en heldere taal van Wilders vergelijkt met die politiek correcte prietpraters van de regentenkliek , dan besef je pas in wat voor verloren land wij leven. Wilders staat puur alleen als het gaat om de strijd tegen de islam, de islamisering , de EUSSR en de massa immigratie. ALLE ANDERE PARTIJEN zijn het op deze gebieden met elkaar eens. En ALLE MEDIA. Ook wordt het knuffelen van de islam met de dag erger: alleen goed nieuws en alleen “redelijk” denkenden moslims.
  Terrorisme en IS: niets met de islam te maken natuurlijk. Wat een debiele onderworpenen, wat een ruggengraatlozen! Wat een politiek correcte idioten!

 7. Gisteren die walgelijke politiek correcte “gristenkop” van Segers gezien. Wat een vreselijke, huichelachtige, weerzinwekkende gristen. Wat een schijnheilige gluipers. Laagste van het laagste. En over die Partij van de Allahaanbidders hoeven we het niet eens meer te hebben. Deze verraders spannen al tientallen jaren samen met die verrotte ideologie islam.
  Ook tekent dit weer de grenzeloze stomheid van deze lui: afstand nemen van de islam is inderdaad heel wat anders. En inderdaad, Wilders reageert SUPERIEUR. En dan die gluiperd van een Pieter Jan Hagens: van AvroTros: nou dan weet je wel dat links niet bestaat bij die gore NPO. Met zijn richting sturende vraagjes. Walgelijk!

 8. Nog deze opmerking:
  Er zijn de laatste tijd verschillende geweldsincidenten in azc’s en andere asielopvanglokaties, diefstallen door asielzoekers en asociaal gedrag (weigeren af te rekenen bij een vrouw aan de kassa, weigeren vrouwen een hand te geven).
  Niemand van de gevestigde politieke partijen (van links of rechts) neemt daar duidelijk afstand van.

 9. Het ergerlijke is dat men Wilders zaaien van tweespalt verwijt, terwijl er allang tweespalt is door de polariserende houding van links. Dat trouwens geen oplossingen biedt, doch wel verwijt aan Wilders dat hij niet met oplossingen komt. Links gebruikt mistige bewoordingen. Door aldus te framen maak je de discussie ook mistig. Want weerleggen van die mist, kan niet in een paar woorden, dus blijft het mistige hangen. En ook het verwijt aan Wilders. Nu reageert Wilders inderdaad superieur, met een paar woorden.

 10. Gemeenteraad Geldermalsen vergadert in het geniep in een Van der Valkhotel.

  http://grootgeldermalsen.nl/hebben-ze-woensdag-dan-niets-geleerd/

  • Stelletje hypocriete viezerikken van de bovenste plank. Waarom moet Wilders wel afstand nemen van onrust in Geldermalsen, waar hij niets mee te maken heeft? Terwijl moslims geen afstand hoeven te nemen van IS, die námens de islam hun “geloof” uitoefenen?
   .
   @D.G. Neree: Nee, de gemeente leert, net als het overgrote deel van de overheid, helemaal niets van hun fouten. Onrust die ze zelf veroorzaken, zoals ook in Geldermalsen, daar wordt de schuld van neergelegd bij de onruststokers, bezorgden en de in het nauw gedreven burger. Maar natuurlijk nóóit bij de veroorzakers van deze onrust, de elite zelf. De pluchezitters geven liever de schuld aan het klootjesvolk dan dat ze hun eigen fouten toekennen, en toegeven dat ze schofterig te werk gaan.
   .
   Echt, je wordt bij een sollicitatie bij de gemeente of overheid geheid aangenomen als je aan kan tonen totale maling en minachting te hebben aan “de 99%”.

   • @Joram. Ooit in de 70-er jaren van de vorige eeuw solliciteerde ik bij de sociale dienst van een middelgrote gemeente in het westen van het land. Ik had toen, na enige jaren diverse werkgevers in het vrije bedrijf en aansluitend de sociale verzekeringen, een kleine 8 jaar ervaring in de sociale hap. Er waren 20 vacatures en 11 sollicitanten. We werden allen afgewezen omdat we, zo bleek later, niet overduidelijk lieten blijken dat we de PvdA-gedachte volledig ondersteunden. Uiteindelijk is 1 vacature vervuld door de bode via een cursus op te waarderen. Later nog bij de overheid gewerkt maar ik moet tot op de dag van vandaag bekennen; de grootste fout van mijn leven.

    • Tjonge… nu zou ik eigenlijk stomverbaasd moeten zijn, maar het verbaast me niets. Je bevestigd m’n opmerking eigenlijk volledig (waarvoor dank!). De overheid en gemeenten hebben echt een ontzettende hekel aan democratie, respect en gelijkwaardigheid. Juist die punten die ze keihard prediken richting de burger, daar zijn ze zelf het slechtst in. Stuitend en om je kapot te schamen zo schofterig dat het is, zo erg licht het eigenlijk ook in de verwachting van de burger.

 11. Wilders moet voor de sukkels afstand nemen van Dordrecht en Geldermalsen omdat de sukkels afstand hebben genomen van heel Nederland en de autochtone Nederlanders.

 12. Wilders belemmert het ontstaan van een strijdbare beweging zonder oplossingen maar met spierballen. Daar zouden we veel meer aan hebben. Alle Gutmenschen bibberend op en in de kast. Mieten. De oplossingen bedenken we daarna wel.

 13. Oh oh wat willen ze Wilders graag in die rol duwen. Maar het zijn niet ‘zijn mensen’. Hij riep op tot democratisch en geweldloos verzet, samengevat tot ‘kominverzet’.

  Maar hij heeft niet diezelfde relatie met de protesteerders in bijv. Geldermalsen en Steenbergen zoals die diensten en hun leiders dat hebben met hun mensen in voornoemde voorbeelden.

  Zo gauw Wilders toegeeft aan de oproep om afstand te nemen van geweld, zal hem al gauw ook de verantwoordelijkheid voor het gebeurde en voor wat er evt. nog te gebeuren staat in de schoenen geschoven worden.

  Dus zegt hij: Krijg het rambam, neem zelf afstand van je verraad van Nederlanders aan de islam.
  Ik denk dat de Nederland blij moet zijn met Wilders en de PVV. Het heeft tot nu toe alle ongenoegen en agressie gekanaliseerd. Wilders en zijn PVV zijn een creatie van de onmachtige en wegkijk politiek aangaande immigratie, integratie en islam. Maar de laatste dagen denk ik, verliest Wilders momenteel die kanaliserende rol?

 14. Is Wilders zijn kanaliserende rol aan het verliezen?
  De oproepen aan Wilders om afstand te nemen van gewelddadigheden in Geldermalsen en Steenbergen passen in het beeld dat mensen hebben van Wilders en mensen die op hem stemmen.
  Men denkt kennelijk dat hij met hen een eenheid vormt, dat ze een werkelijke relatie hebben. Zoals bijvoorbeeld bij bepaalde motorclubs, sportclubs maar ook vroeger bijv. de molukkers die hun “eigen orde handhaving diensten” hadden, waarbij die dienst dan ook weer een leider of leiders had. Ze zouden dan op die manier de politie een beetje helpen want daar hadden de demonstranten een hekel aan, ze luisterden beter naar hun eigen bazen, zo was de aanname.
  Ik herinner me dat dat vaak uitliep op dreigingen en chantage in de trant van, ja als je zo begint dan kan ik niet meer instaan voor mijn mensen.

  zie vervolg

 15. Waarom moet Wilders afstand doen van iets wat hij niet veroorzaakt heeft? De partijen die geweld veroorzaken zitten zelf in het zadel en nemen beslissingen die mensen niet willen. Maar Wilders moet het ontgelden omdat hij succes heeft omdat hij vertolkt wat de mensen denken. Hem zwart maken is een laffe politiek van de onvermogen van onze leiders. Leiders die onze cultuur aan het verkwanselen zijn.

 16. Ze doen dit expres het land naar de afgrond te laten lopen.
  Om later als Wilders het ook niet allemaal op kan lossen.
  Zie je wel hij krijgt het ook niet voor elkaar.
  Maar er is heel wat voor nodig om ons land weer zo te krijgen als het was.

 17. De tweet van Wilders is een juweeltje van kernachtigheid. Ik vind hem bijna iconisch. Inprenten dus dit litteraire hoogstandje.

  • Gerrit van Spanje

   22 december 2015 op 14:51

   “Literair” is met één “t”. Maar ja, van literatuur zal je wel geen verstand hebben, wanneer je deze scheldpartij van Geert W. een literair hoogstandje noemt..
   Had de grote blonde leider het in een ollekebolleke, een limerick of een haiku gegoten, dan had het nog een klein beetje waarde gehad…..
   Maar humor is niet jullie sterkste zijde, laat staan een beetje relativeringsvermogen.

   • Hebben de multiculti-idioten dan zoveel relativeringsvermogen?
    Volgens mij is dat het meest humorloze mensenras dat ooit de aardbodem teisterde!
    Is dit een ollekebolleke?

 18. @Van Spanje

  http://www.wetenschapsforum.nl/index.php/topic/34050-literatuur-litteratuur/

 19. http://www.wetenschapsforum.nl/index.php/topic/34050-literatuur-litteratuur/

 20. Er wordt wel overdreven veel verbaal geweld tegen Wilders ingezet.
  Neem nu een Segers, die Wilders expliciet aan geweld koppelt.

 21. kan iemand voor dat enorme gewelddadige verzet wat er gepleegd is door vermeend anti vluchtelingen-mensen voor mij samenvatten?
  .
  ik bedoel, aantal slachtoffers, de ernst van verwondingen e.d ? (en dan bedoel ik dus slachtoffers bij de tegenpartij, dus niet die mevrouw die zonder reden door een me-er gesloopt is).
  .
  ben namelijk erg benieuwd…

 22. Keer op keer verbaasd het mij , dat een volk dit zo aan blijft kijken zonder in opstand te komen
  Wilders zijn tweet is super , deze stijl is van grote klasse en mag ingelijst worden .
  Jammer dat het geen groots effect zal hebben op het twee nootjes IQ ( of 2 hersencellen ) van de kamerleden die hem dagelijks lopen te bashen .
  Deze simpele geesten hebben verkeerd geleerd op Nyenrode of de Universiteit .
  Pa en ma heeft het financieel geregeld en dit verkeerde soort politici de wereld in geschopt .
  Jammer dat zij niets hebben geleerd van de geschiedenis .

 23. In 2014 Boko Haram slaughtered 6,644 people – in comparison with 6,073 deaths caused by Isis.
  Komen de 3000 van de Taliban nog bij en de rest. In 1 jaar.

  metro.co.uk…
  —–

  Moorden en wreedheid volgens het boekje. Miljoenen doden en miljarden wreedheid volgens de regels van het afschuwelijke islam boekje. Het staat er gewoon in en wordt nog steeds dagelijks uitgevoerd.

  Wie laaghartige vergelijkingen maakt met de enige GEWELDLOZE strijder Geert Wilders die zijn leven elke dag maar weer voor ons riskeert om al dit gruwelijke islam geweld buiten te houden staat voor 100% aan de verkeerde kant van de lijn.
  En daar wil ik het bij houden.

 24. Kan me niet herinneren dat GroenLinks ooit afstand heeft gedaan van het geweld van hun voormalig lid Volkert van der Graaf en dat de SP afstand deed van het geweld van Mao, die jarenlang op de voorkant van het partijblad stond en een idool van Jan Marijnissen was.

 25. De zelfverdediging van de Geldermalsense bevolking tegen een dreigende mosliminvasie heeft jammer genoeg een rel-vlekje opgelopen. Maar wat in Geldermalsen gebeurde, was een massaal opkomen voor een veilig dorp. Dit heeft geen van de politici geprezen. Ze hebben direct de vechtpartij aangegrepen om niets meer te hoeven zeggen over wat de bevolking daar wil: vechten voor het behoud van een vreedzame situatie. Afstand nemen van het beetje geweld, volgens berichten geprovoceerd door de politie, zou ook afstand nemen zijn van wat Geldermalsen wil. Niet doen dus!
  Ik heb geen enkele politicus en geen van de media afstand zien nemen van het brute politiegeweld dat zijn dieptepunt had in het in blinde woede neerslaan van een echtpaar dat niets met het protest te maken had.

  • Inderdaad Nelis.
   Het enige wat hij op dit gezuig zou kunnen antwoorden, zou zijn dat hij het geweld in Geldermalsen afkeurt, met als mogelijk gevolg, dat het gebruikt zal worden om Wilders ook in diskrediet te brengen bij de mensen die voor het behoud van hun leven en leefruimte vechten. Dat is de vuile strik/truc van dit eisen om afstand te nemen van alles en iedereen. Wilders heeft groot gelijk dat hij zich niet in dit wespennest begeeft. Het zijn degenen die deze instroom toelaten die hiervoor verantwoordelijk zijn. Laat zij maar sorry zeggen. En hij noemt het geen landverraad, maar verraad. Ik noem het wel land- of hoogverraad wat de reguliere partijen aan het sjoemelen zijn, in meerdere opzichten.

 26. “Verraad van Nederland aan de Islam”

  Dwaas stukje repliek. Het betekent niets en heeft niks te maken met wat dan ook in de werkelijkheid. Wel verwijst het naar misdaden en zware straffen (bijv doodstraf) die op landverraad staan of stonden. Wilders is 2x gewelddadig: eerst doet hij de waarheid geweld aan en dan draait hij zich om en wil hij niks te maken hebben met de bekende consequenties van bepaalde manieren van voelen en denken — iets wat hij trouwens wel aanvoert om een andere ideologie te beoordelen: op geschiedenis, op moraal, op oorzaak en gevolg enz. Wilders en zijn cult vertegenwoordigt zelf het meest bizarre verraad in Nederland, van Nederland! Hij vertegenwoordigt kapotte politiek van kapot Nederland maar heeft slechts knullige oplossingen voorhanden.

  • dirkm, had je je vergist dat je dacht op joop te zitten ?….wat een trieste onzin bral je uit man….

 27. Dwaas stukje repliek? Dwaas stukje van jou! Vandaag voor het eerst op teletekst: “Verraad van Nederland aan de islam”. Morgen staat het in alle kranten en iédereen praat erover. Laat ik hopen dat mensen écht gaan nadenken over de toekomst van zichzelf en hun nageslacht. In tegenstelling tot dhimmi’s zoals jij beseft Wilders als geen ander dat islam geen slachtoffer is maar een verslinder. Als jij het ‘knullige’ oplossingen vindt die slagboom dicht te doen en Nederland te de-islamiseren dan zit er een serieus steekje bij je los. Wij zijn getuige van het grootste verraad uit de geschiedenis van de Mensheid en dat jij je kenbaar niet verraden voelt en bereid bent vrijheden in te leveren en structureel gevaar te lopen doet me sterk twijfelen aan je intelligentie, je kennis en intenties.

 28. @DirkM. Eerder is u gevraagd met iets zinnigs te komen. Nog steeds niet gelukt dus. Jammer voor u en de lezers.

 29. Zijn partijgenoot en PvdA-Kamerlid Attje Kuiken vindt ook dat hij openlijk afstand moet doen van het geweld: ‘Wilders vroeg in het debat na Parijs aan moslims om afstand te nemen van de IS-terreur, dan verwacht ik ook van hem dat hij afstand neemt van geweld en racisme in Nederland’.
  ______

  Als Atta Uilskuiken zo nodig wil dat Wilders afstand neemt van geweld (wat hij inderdaad op voorhand al bij z’n oproep tot verzet heeft gedaan), moet zij het ook van moslims eisen.

  • paul, de hr wilders moet helemaal niets !
   om het VREEDZAME verzet wat de hr wilders aanmoedigde gelijk te stellen met 1400 jaar barbarisme uit de koran is te zot voor woorden !!

 30. Geniaal he:).

  Deze uitspraak is het enige antwoord op wanhopige politici die proberen de boel in toom te houden. Nog een beetje proberen het volk te manipuleren om alle zieligheid te accepteren en zichzelf vooral niet.
  Deze agressie is puur te danken aan alle politici en iedereen die meent zichzelf te moeten opofferen. Met dien verstande dat geen enkele politicus zichzelf uiteindelijk zal opofferen……
  Wat een verdraaide wereld is dit toch. Ik kan nog steeds niet bedenken waarom dit gebeurt en krijg er ook geen antwoord op. Telkens niet echt bevredigend.

  Durf jij je er aan te wagen Joost?

 31. Krachtig staaltje symbool politiek weer van ons parlement. Mag ook, wel, want als het om echte moord en doodslag in veelvoud gaat laat de kamer m.u.v. een enkeling onze corrupte regering overal mee wegkomen.

  Wat tweets van Omzicht
  “beste @fatimawillems19 In de Tweede Kamer ben ik helaas de enige die op dit moment vragen stelt over gewiste MH17 radarbeelden.”
  https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/677230676068966402
  “Bij MH17 is ALLE primaire radar weg, gewist
  Vraag aan regering: gebeurt dit vaker?
  Antwoord: Nee! ”
  Kamer stemt zo over deze CDA motie
  Zorg dat EU landen aan Rusland en Oekraine de radarbeelden MH17 vragen.
  https://twitter.com/pieteromtzigt
  “VVD en PvdA stemmen deze motie.
  NL regering hoeft van hen dus niet te vragen om radargegevens MH17.
  Ronduit bizar!”

  https://twitter.com/pieteromtzigt

  • Laat je niet in de luren leggen door leugens van de Nederlandse overheid. De aanslagen op zowel MH17 als Malaysia Airlines Flight MH370 zijn door islamistische terroristische voorbereidingen in de Boeing onderhoudswerkplaats hangar in Kuala Lumpur zorgvuldig voorbereid en van daaruit op afstand bediend uitgevoerd tot beide toestellen ophielden te bestaan. Dat zijn de knalharde feiten, waar de hele wereld niet meer omheen kan.

 32. Hoewel ik me afvroeg of zo’n twitter wel verstandig is omdat het voer geeft aan zijn tegenstanders, waarom zou Wilders afstand moeten nemen, waren het pvv stemmers? En dan nog, heeft links ooit afstand genomen van het linkse geweld? De vraag aan moslims (in het westen!) openlijk afstand te nemen was meer in hun eigen belang, en sowieso niet te vergelijken. Het vreemde is, de mensen die toen het hardst riepen dat moslims geen afstand hoeven te nemen van moslims die massaal onschuldige niet-moslims in het westen afslachten eisen nu dat Wilders afstand neemt van een opstootje tegen regenten door mensen die zich zwaar belazerd voelen?
  .
  In mijn optiek zijn we nu al min of meer in een soort ongewapende burgeroorlog verzeild geraakt, en uitgerekend de partijen die zich het fatsoen e.d. toe eigenen de meest achterbakse streken uithalen.
  .
  Dat gaat wat worden naarmate de verkiezingen dichterbij komen, ik ben benieuwd wat er nog allemaal gaat gebeuren, het zal iig niet mals zijn.

  • dick, “voer” voor de tegenstanders ?
   .
   het maakt niet uit, ook als er geen voer is verzinnen ze wel voer…

 33. Bader Meinhoff. – Pvda zweeg, SP en GL evenzo.
  Rote Armee Fraktion. – Pvda zweeg, SP en GL evenzo.
  Aanslagen op Shell en Makro. – Pvda zweeg, SP en GL evenzo.
  Bende van Nijvel. – Pvda zweeg, SP en GL evenzo.
  Corruptie te Amsterdam. – Pvda zweeg, SP en GL evenzo.
  AFA terrorisme. – Pvda zweeg, SP en GL evenzo.
  NSB. – Pvda zweeg, SP en GL evenzo.
  Pim. – Pvda zweeg, SP en GL evenzo.
  Theo. – Pvda zweeg, SP en GL evenzo.
  FNV. – Pvda zweeg, SP en GL evenzo.
  BvdR. – Pvda zweeg, SP en GL evenzo.
  Heden ten dage zou Willem Drees een echte PVV’er in hart en ziel zijn….

  • Gerrit van Spanje

   22 december 2015 op 14:31

   Nou ja, Alpi(jammer dat je een schuilnaam denkt nodig te hebben, maar ja, als je zulke onzin uitkraamt zou ik me ook wel bedenken alvorens mijn echte naam prijs te geven).
   De SP was in de jaren ’70 een obscuur partijtje, met marxistische uitgangspunten en, dit terzijde, niet echt een partij die positief was over de gastarbeiders.
   GroenLinks is pas in 1990 opgericht…..
   En waar staat in dit geval de NSB voor? Ik neem aan dat je de beweging van Anton Mussert bedoelt? Van de mensen die politiek actief waren en in het verzet gingen waren de meesten gelieerd aan de SDAP, de CPN en de ARP.
   En wat de Rara(aanslagen op Shell en Macro) betreft waren twee PvdA’ers de voornaamste slachtoffers: Aad Kosto en Ed van Thijn.
   De geweldige verklaring van premier Kok(PvdA)na de moord op “Pim” staat in mijn geheugen gegrift.
   Net zoals de toespraak van de burgemeester van A’dam, Cohen(PvdA), na de moord op “Theo”.
   En ik weet zeker dat premier den Uyl(PvdA)de moorden op Schleyer en…

   • @Gerrit van Spanje
    .
    Er is niemand vermoord tijdens de rellen bij Geldermalsen, er is wel een zwaargewonde te betreuren, dat betreft een onschuldige dame die door de politie zwaar mishandeld is. Wie hebben daar afstand van genomen?
    .
    Waarom heeft de kamer het daar niet over? Waarom moet Wilders afstand nemen van een opstootje gericht tegen personen door wie die mensen zich zwaar belazerd voelen, maar hoeft niemand afstand te nemen van het mishandelen van een onschuldige vrouw?
    .
    Het is wanhopig zoeken naar een stok om Wilders mee te slaan.
    .
    De verklaring van Kok en de toespraak van Cohen lap ik aan m’n laars want wat moesten ze anders?

 34. @Gerrit van Spanje
  Ik heb niets met de SP, maar wat u hier zegt klopt niet. Om te beginnen ging het om Maoïstische denkbeelden, zit nogal een verschil tussen theorie en praktijk namelijk. Marx was verre van een politicus, hij had een nogal utopische theorie, maar meer niet. Het gaat alzo om de diverse manieren van deze theorie toe te passen om een ideale socialistische staat te stichten. Nog nooit ergens gelukt, dus ware het een schei- of natuurkundig project zou men zeggen: werkt niet, weg ermee.

  Dan naar uw semi leugen inzake de SP en gastarbeiders. Hohoho, men had niets tegen de mensen, maar wel tegen het feit dat er verdringing was op de arbeidsmarkt door goedkopere arbeiders (veelal zwartwerkers die niets afdroegen plus ook nog werden uitgebuit).

  In uw laatste alinea’s kraamt u volkomen wartaal uit, geen touw aan vast te knopen.

  http://www.groene.nl/artikel/dat-het-verzet-links-was-is-een-mythe

  Misschien leest u dit eens om wat helderder te kunnen oordelen.

 35. Gerrit van Spanje

  21 december 2015 op 18:58

  Superieure tweet? Een scheldpartij! Waar alle genoemde politici serieus op de materie in gaan, kan Wilders niets anders debiteren dan ordinaire beledigingen. Gebrek aan argumenten?

  • Nee Gerrit, geen gebrek aan argumenten, maar gebrek aan politici die willen luisteren naar Wilders’ argumenten , en de argumenten van heel veel Nederlanders.

 36. Waarom gaan die politici van jou niet op de uitgebreide en veelbeschreven uitvoerige beschreven gefundamenteerde argumenten in, edoch hakken zij slechts in op een vluchtige onliner?

 37. gerrit, heel simpel, het geduld raakt eens op, genoeg is genoeg, argumenten zijn zinloos etc….

 38. Gerrit (ik steel als de raven) snel naar Spanje. Ga maar lekker genieten en overdenk je zonden. T.z.t. bij het volle verstand reageren s.v.p. i.p.v. vooringenomenheid a la Joop.nl.

 39. @Van Spanje
  O ja de tweet is zeer superieur en toont tevens aan dat u niet weet wat de dubbele bodem in de tweet is.
  Weet u wie RamBam was? Ik vermoed van niet, maar dat was Maimonides. Zomaar even voor het gemak:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Maimonides

  Juist ja een groot Joods denker.

  Ach wat is het leven toch simpel op Joop.nl…….

 40. Het kweken van haat. Het aanzetten tot geweld. Handelen in angst. Extreem rechts of racist. Het zijn allemaal gutmenschelijke onderbuikgevoelens. Dezelfde onderbuikgevoelens die men de aanhang van Wilders altijd toedicht. Men probeert de boodschapper te lynchen nog voor de onwelgevallige boodschap aan bod komt. Jesse Klaver heeft hiervan zelfs zijn werk gemaakt. Een soort van paling in een emmer snot. Zo glad. Maar ook de rest laat zich niet onbetuigd. Laten al deze geheven vingertjes zich eerst maar eens gaan bezig houden met de echte problemen waar dit land mee te maken heeft. Tot zo lang heeft Wilders groot gelijk dat ze allemaal de rambam kunnen krijgen. Je kunt moeilijk nog van de man verwachten dat hij iedere keer in de kleuterklas gaat roepen: “wat je zegt ben jezelf….”. Echter, het geweld waarmee de ME een vrouw uit Geldermalsen het ziekenhuis heeft ingeslagen mag Wilders met terugwerkende kracht van mij best wél veroordelen.

  • Ofschoon iedere oereuropeaan het beste voor heeft met Europa, zou het hedentendage beter uitkomen, indien de verschrikkelijke toekomstige islamitische aanslagen nu al zouden plaatsvinden, bijvoorbeeld tijdens een kerstconcert van Helene Fischer of te midden van een algemene vergadering van de EU te Brussel/Straatsburg. Dit alles om erger in de toekomst te voorkomen. Alleen bedoeld om de linkse ogen te doen openen, zeker niet om haat te zaaien. Ter preventie van ergere terroristische actie uit de linkse/islamitische hoek. De EU heeft jammergenoeg ende helaas fundamentalitisch-islamitische aanslagen nodig om het tij te keren, daarmee het ons allen in de toekomst beter zal gaan.

   • nou, alpi, dat brussel mag van mij genuked worden hoor, geen probleem mee…

    • UItontwikkelde Nukes vanaf enkele megatonnen zijn in de eerste plaats gemaakt om respectievelijk op Mekka, Medina en Riaad te vallen. Daarna ziet de werkelijk beschaafde wereld wel verder.

 41. Breinbrouwsels

  21 december 2015 op 17:48

  De enigen die afstand moeten nemen zijn de kiezers. Afstand van al die kudtpartijen met hun hypocriete lamzakken en flutskudden. En vooral afstand van al die quasi-gristelijke tiefuscommunisten. Is het trouwens waar dat dit soort gristenen de uitvinders van het communisme en de jodenhaat zijn?

 42. nuchtere insteek weer van onze Joost op het gezeur:
  wordt wakker dwaze Nederlanders…. en beken eens kleur !!!
  .