Calais uitvalsbasis ISIS. Franse regering doet niets.

Door Joost Niemöller

In de zogeheten ‘Jungle’ bij Calais is een autonoom gebied ontwikkeld waar de Franse staat geen greep meer op heeft. De Franse regering doet geen moeite het kamp te ontruimen. Ook na een verzoek van de Engelse organisatie van vrachtwagenchauffeurs weigert de overheid om het leger in te zetten. De Belgische regering maakt zich zorgen over de veiligheidssituatie en dringt aan bij Frankrijk tot maatregelen.

De kampen zijn een aantrekkingspool voor mensenhandelaars en er is ook geen controle over de mogelijke aanwezigheid van geradicaliseerden. “Er is een risico op ons grondgebied van geradicaliseerde elementen die een bedreiging voor onze veiligheid vormen”, liet Michel optekenen.

Maar Frankrijk doet niets.

De Engelse krant The Mail onthulde laatst dat ISIS terroristen zich in de Jungle schuil hielden. Dit op basis van een politie autoriteit:

Mr Hurley, who is Surrey’s police and crime commissioner and a former head of counter-terrorism at City of London police, accompanied a BBC Inside Out documentary team around the ‘Jungle’, the tented city on the edge of Calais that has become a magnet for migrants trying to sneak into Britain. One Iraqi Kurd he spoke to on camera told him ‘of course’ Islamic State jihadis were in the camp. After touring the sprawling mini-city, he said: ‘I’m very concerned about the possibility of criminals and terrorists hiding here as they wait for their chance to slip into Britain. ‘These people are extremely determined. They are not going to give up.’

Eerder waren er al concrete aanwijzingen voor de aanwezigheid van een ISIS militant in het kamp, die onder dekking van een grotere groep Groot Brittannië wilde binnen komen.

Het ligt natuurlijk zeer voor de hand.

Zoals laatst bleek uit een massale bestorming van een veerboot, bestaat er in de Jungle een flinke vorm van zelforganisatie.

Onafhankelijke journalisten worden aangevallen. Pottenkijkers zijn kennelijk niet gewenst. Er verschijnen steeds meer berichten over geweld in en om de Jungle.

Ondertussen zetten linkse activisten de illegale immigranten op tot rellen.

Wie in het kamp nu precies werkelijk de leiding heeft, blijft in de berichtgeving verdacht onduidelijk. Onlangs was er een vuurgevecht gaande om de macht. Er zijn dus wapens, en dat hoeft niet te verbazen. Er werd gesproken over ‘bendes’ en bij nader inzien leek dat om etnische groepen te gaan. Het kamp zou gerund worden door een ‘maffia.’ Maar dat is natuurlijk een zeer vage term. Criminaliteit, afwezigheid van overheidscontrole, massaliteit; hierbinnen kunnen ISIS terroristen goed gedijen om van daaruit hun aanvallen voor te bereiden, of zich schuil te houden.

Dat ISIS zich verbergt tussen de zogenaamde ‘vluchtelingen’ is na de aanslagen in Parijs allang bewezen. Het is onvoorstelbaar dat de regering Hollande, met al hun stoere praat over ‘noodtoestand’ dit door laat etteren en het kamp niet ontruimt.

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

23 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  29 januari 2016 op 09:56

  Europa begint politiek steeds meer te lijken op de situatie van voor de 2e Wereldoorlog! Met die pappen-en-nathouden charlatans Chamberlain en Daladier. Waarbij Hollande blijkbaar niets geleerd heeft van de situaties bij Charlie Hebdo en Bataclan, en een soort ‘Daladier II’ geworden is.
  Moet het dan eerst weer mis gaan? Moeten er nòg meer doden vallen, voordat er eindelijk echt wat gebeurt?
  En van de berichtgeving in de MSM word je tegenwoordig helemaal gaar. Vooral het ontbreken van MOED bij de beslissers daar valt op. Wèl de politie erop af sturen als die tegen de komst van het zoveelste IIC (Illegale Immigranten Centrum) protesteert, maar tegenover de ongenode handophouders is het weer Jan/Johanna Slapzak die burgemeester blijkt te zijn, en de zaak gierend uit de klauw laat lopen. Dat krijg je met de HVP (Haagse Vriendjes Politiek), die die slapdrol benoemde…
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. https://www.youtube.com/watch?v=KYB4n1vH7_8#t=1070

  Wat een chaos!
  Dit is de cocktail die je krijgt als je linkse fascisten en radicale Islamieten bij elkaar mixt.

 3. Toestand bij Calais hoort bij de Europese ziekte die politieke correctheid heet. Zoek de mens in de jungle eerst. Hollande is bang om in te grijpen want je kunt daar alleen hard ingrijpen. De bulldozers overheen en de boel plat walsen voordat het een echte IS basis wordt. De zwakheid van de EU politici is enorm en niemand durft de nek uit te steken. Het wordt steeds erger.

 4. Die permanente noodtoestand in Frankrijk is er kennelijk niet op gericht om de terroristen uit te roken en buiten te gooien, maar tegen de Franse burgers die zelf orde op zake willen stellen in alle no go gebieden.

 5. Frankrijk dwingt Nederland wel om mee te doen bij het bombarderen van Syrië op doelen die USA aanwijst . Waarbij alleen IS strijders gedood zouden kunnen worden De omgekomen burgers zijn burgers die collaboreren met IS .
  Niemand vraagt zich af of Frankrijk, USA, Turkije, UK wel enig recht hebben om in Syrië te bombarderen Wij zouden veel beter en met hetzefde recht het IS kamp bij Calais moeten bombarderen Waarom niet

 6. En niemand steekt een hand uit:
  https://www.youtube.com/watch?v=hDkdh0EhjVg
  Wellicht is dit een reden waarom politici doen wat ze willen?
  Ze weten gewoon dat de meesten van hun “onderdanen” lafaards zijn. Op een enkeling na dan.

 7. Je ziet hoe Frankrijk, net als Griekenland en Turkije deze situaties gewoon keihard gebruikt in een politiek getouwtrek over Europa. en de EU. Denk je dat het om nog om bezorgdheid gaat over de “vluchteling” of de “burger”. Geen van beiden. De wijde wereld is een stuk cynischer en de knuffelaar is een mythe, in stand gehouden door een politieke laag die deze kwestie, zoals elke kwestie, alleen als nieuw voer ziet voor politiek en het spelletje om macht en intrige.

  Europa is zieker dan men denkt, het lot van burgers alsmede immigranten zijn van ondergeschikt belang. Het spel en de knikkers, maar als effect gebeurt er niks, alleen de rot zet door.

 8. g.h.m.leferink

  27 januari 2016 op 21:04

  De landen van de EU? Die worden op een paar uitzonderingen na (Orban in Hongarije; Seehofer in Beieren) geregeerd door Jan Slapzakken en Arie Angsthazen. En laten helaas vaak hun oren hangen naar wat de zich progressief noemende schreeuwers willen. En worden geadviseerd door Arnold Achterbaks, Sam Stiekem en Ulbe Uitgestrekensmoel. Waarbij de MSM al lang geen objektieve verslaggever meer is. Sinds kort zie ik ook op de Duitse ARD en ZDF dat de eigen mening van de redacties er GLIBBERIG tussendoor sijpelt. “Objektivität? Was ist das? Kann man das essen?” Vermoedelijk heeft men daar geleerd van het OER-FARIZEÏSCHE NOSsjenaal. Ik zie op de achtergrond de vieze lachjes van Poetin en Erdoğan al……….
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 9. Totale Remigratie, links schorem deporteren naar hun Heilstaat Noord-Korea!

 10. De noodtoestand in Frankrijk is dan ook niet bedoeld om dit soort wantoestanden tegen te gaan. De noodtoestand geeft de overheid langzaam maar zeker de instrumenten om haar eigen burgers te onderdrukken en de politiestaat in te voeren.

  Wantoestanden zoals in dit kamp en confrontaties tussen burgers en asieleisers zijn de staat alleen maar welkom. Hoe meer confrontaties en wantoestanden er zijn, des te meer zal “de Franse burger” bereid zijn zijn eigen vrijheid in te ruilen voor wat “veiligheid” die de staat haar belooft te bieden.

 11. Ik vraag mij af hoe de gewone bevolking van Calais en aangrenzende plaatsjes reageren? Het kan toch niet anders dat dit ook in het centrum of bij lokale middenstanders problemen oplevert? Ik kan mij niet voorstellen dat je als gezellige Fransoos ’s avonds nog een rondje gaat wandelen om truffels te zoeken.

  En Duinkerken is nu een nieuwe uitvalsbasis geworden terwijl men in Hoek van Holland al angstvallig in spanning zit.

 12. Het kamp is er al vanaf eind 2002 (!) toen Sarkozy als minister van Binnenlandse Zaken daar in de buurt het opvangcentrum Sangatte sloot nadat er rellen waren uitgebroken. Er zitten naar schatting 4.000 tot 6.000 illegale migranten uit Afrika en Azië. De politie patrouilleert. Er staat een tenten-moskee en een tenten-kerk. De overheid heeft een aantal containers en watervoorzieningen geplaatst waardoor het kamp een semi-permanente status heeft. De presidenten Chirac, Sarkozy en Hollande kijken de andere kant op, laten het een broeinest voor terroristen worden.
  Een foto impressie: http://totallycoolpix.com/magazine/2016/01/the-jungle-of-calais

 13. De vraag is natuurlijk wat de Franse overheid met de “bewoners” aan moet na een eventuele ontruiming van deze camping. Opsluiten is duur, terugsturen kennelijk onmogelijk, en doorsturen zou een verkeerd signaal zijn.
  Maar ze zouden wel beter hun best kunnen doen om de kampeerders te laten creperen, bijvoorbeeld door linkse actievoerders te beletten voedselpakketten te brengen.
  Hermetisch afsluiten van het terrein moet toch haalbaar zijn? Gemakkelijker in elk geval dan bij een gewone banlieu het geval zou zijn.

 14. Waarom mikken ze dat hele zooitje in de Jungle niet naar eigen land terug? Ze zijn een gevaar voor de Franse, Engelse en Belgische samenleving, zitten tjokvol met mensen die vrachtwagenchauffeurs bedreigen, lastig vallen en/of hun goederen beschadigen. En ze zitten tjokvol men mensen die niet willen integreren, radicaal zijn, of aan mensenhandel doen.
  .
  Is het nu echt zo moeilijk om dan de knoop een keer door te hakken en de hele boel schoon te vegen? Als je ze daar laat zitten kun je op je vingers natellen dat een steeds groter deel van deze mensen langzaam verdwijnt in de samenleving, zonder enige vorm van controle of veiligheid. En dat kost de staat áltijd geld.
  .
  Maar goed… er is wel meer onvoorstelbaars gaande in onze overheden en Brussel, want tot op heden wordt er alleen maar geroepen dat er binnen 2 maanden een oplossing moet zijn, zonder dat er daadwerkelijk een oplossing ís.

 15. @ gnor
  Dus IS niet bombarderen en niet bestrijden. En dan zou het veiliger worden. Verdiep je in de ideologie van IS ( vestiging wereldkalifaat ) en je beseft dat IS volkomen plat moet worden gebombardeerd.

 16. @Leo Kareljan. Ik zeg dat wij, het Westen, ons hier niet mee moeten bemoeien en dus zorgen voor ons eigen hachje. Indien we Syrië en Rusland de zaken daar samen met de Koerden laten klaren dan lukt dat beter dan dat we in de weg lopen en de mogelijkheid op een false flag. Idem geldt dat voor Irak. Zodra die Fransen gaan mee bombarderen, roep je het onheil over je af. het valt allemaal nog een beetje onder de Franse invloedssfeer althans dat denken ze in Parijs. Denk ook aan Iran. Ja, zelfs Z-O-Azië (Vietnam) werd voor de VS een probleem nadat de Fransen het probleem doorschoven. Het is niet altijd weer die autodrop maar altijd weer die Fransen. Ook in Afrika. De geschiedenisboekjes staan er vol mee. Nederland is een van de weinige landen die op een redelijk schone en betaalbare manier (Suriname en Antillen) van de koloniën is afgekomen; de rest kommer en kwel.

 17. quote: De Belgische regering maakt zich zorgen over de veiligheidssituatie en dringt aan bij Frankrijk tot maatregelen.=Kom nou zeg, de Belgen wisten al in 2012 dat de aanslagen in Parijs vanuit België werden voorbereid. Natuurlijk klapt Calais een keer. Natuurlijk zullen er velen noordwaarts gaan wanneer GB niet haalbaar is. Logisch gevolg: door België heen voor het ophalen van o.a. wapens en dan door naar Hollandistan. Je mag het niet zeggen vanwege de onderbuik enz. maar stop met het bombarderen in Syrië en Irak en stuur de VS terug in het hok. Gebruik je wapens en manschappen om hier schoon schip te maken. Nu kan het nog, straks word je overlopen.

 18. Het zoveelste bewijs dat de regerende regentenklieken in de EUSSR ( uitgezonderd enige Oost-Europese regeringen ) niet deugen, niet bekwaam zijn, hun eigen bevolkingen verraden en hun plichten op groteske wijze verzaken. Ze overtreden zelfs massaal hun eigen wetten.
  Maar helaas: de bevolkingen pikken het in meerderheid nog steeds, dus er zal weinig veranderen. En de indoctrinatie gaat dagelijks door.

 19. Alle politici aan de leugendetector.

 20. Zal in elk geval even “Delen”.
  Weet niet goed wat ik er mee moet….
  het is zonder een complot theorie zo onverklaarbaar…..!?

 21. De EU overheden hebben een agenda die zich tegen de burger keert, het kan niet anders zijn. Er zijn nu zolangzamerhand vele, vele voorbeelden. Nu ook in Denemarken; meisjes mogen zichzelf daar blijkbaar niet verdedigen.
  https://www.rt.com/news/330264-denmark-girl-rapist-fine/