De media uitvinding van de ‘PVV-er’

Door Joost Niemöller

Vroeger waren socialisten mannen met een groot sociaal gevoel voor de onderklasse. Het was hun missie om deze onderklasse, ontstaan door de industrialisering, te helpen, met hun drankverslaving bijvoorbeeld, en ze te verheffen. Scholing, dat dreef ze. Grote mannen en  vrouwen met een groot hart waren dit. Louis Paul Boon was zo’n ware socialist. Die het leven op de bodem doorvoelde omdat hij het van binnenuit kende. Maar ook Drees. En de generaties voor hen. Allemaal op hun eigen manier zagen ze het leed, de onmacht, de melancholie, maar ook de kracht, de oprechtheid, de erotiek, de ontroering, ja ook de woede, maar vooral toch het leven bij deze mensen waarvan je ook iets kon leren. Of waar je op zijn minst mee bevriend kon raken. En van kon houden.

Maar diezelfde socialisten, of liever gezegd hun nakomelingen, die in de geest geen socialisten zijn, want die in een academische werkelijkheid leefden, zijn dat gevoel voor de mensen aan de onderklasse verloren. Ze zagen hun zorgen niet meer omdat ze er niet meer mee spraken. Ze kenden die kleine huisjes in de volksbuurten niet meer. Ze verwierpen hun ongenoegen en noemden dat ‘racisme.’

Zo werd de ‘tokkie’ uitgevonden. Naar aanleiding van een reality tv programma overigens. De familie Tokkie bestaat namelijk weldegelijk.

Een andere naam die vaak gebruikt wordt voor deze groep is ‘PVV-er.’ Kennelijk neemt men bij voorbaat aan dat deze mensen nu allemaal Wilders stemmen. Hen wordt niets gevraagd. Het zijn de termen voor mensen die niet meer gekend worden en waar geen medeleven meer mee is. Academisch links, verzameld in de bestuurselite en de media, is nu hun tegenstander geworden. Ze hebben een nieuwe onderklasse uitgevonden, de immigranten. En die zetten ze op tegen de door henzelf uitgevonden Tokkies. Deze korte video uit Calais met een gevecht tussen belaagde ‘tokkies’ en immigranten, opgestookt door linkse actievoerders, laat dat zien. Het hele verhaal in enkele simpele beelden. In de Nederlandse media zouden ze ‘PVV-er’ worden genoemd. In de Franse media is er vast een vergelijkbare term voor deze ‘Le Pen aanhangers.’ Pats, stempel, klaar. Arme mensen. Zonder hulp. Zonder begrip.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

21 Reacties

 1. Ik ben wel eens naar een demonstratie geweest in Den Haag die georganiseerd was door de PVV en ik heb geen Tokkies gezien maar gewoon mensen van allerlei rangen en standen. De media wil gewoon een cliché beeld geven van wat dan het schrikbeeld zou moeten zijn van een PVV’ er en ze daar in ieder geval niet mee geassocieerd mee willen worden.

 2. g.h.m.leferink

  26 januari 2016 op 00:12

  Goed dan: ik stem PVV. En onder mijn bijdragen zet ik mijn echte naam! En ik hoor niet tot de Schijtlaarzen die bij de minste of geringste beschuldiging al de keutel intrekken.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Ik heb momenteel mijn hoop gevestigd op het ontslag van Merkel en de overwinning van Donald Trump van de Amerikaanse verkiezingen.

  Het ontslag van Merkel heb ik onlangs geeist . Ingelogd op de website van de CDU. Mjn gegevens ingevuld. Moest alleen een geldige Duitse postcode invullen.
  Ben ondertussen achter dat er nogal wat websites en Facebook paginas in Duitsland bestaan die handtekeningen verzamelen voor haar ontslag. Tja, veel meer kunnen we niet doen.

  Voor wat de verkiezingen in Amerika betreft: ik wacht met smacht op de officiele aanklachten van de FBI tegen Hillary Clinton. Niets actueels te vinden in de Nederlandse Media, uiteraard.
  Overigens een grote percentage donkere Amerikanen hebben het helemaal gehad met Obama en de Democraten. Verrassend hoeveel donkere medestanders Trump heeft.

 4. En daarom ook moet de linkse media op zwart.
  Maar hoe krijg je dat voor elkaar?
  Wilders wil het subsidie aan de NPO stopzetten. Het zou een begin zijn.
  Want waarom moet ik die spuugziek is van de NPO en RTL aan die incestueze en of rassistische clubjes, bij moeten dragen?

 5. dit is het filmpje.

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Pc1G_pa1-c8#t=0

  Of dit “Tokkies”zijn ??????

  Die mensen [de 2 mannen ] waren woest, omdat zoals op de Fr site stond, de ongenode “gasten” voorbij kwamen bewapend met staven en stokken.
  Die hele stad is een groot gekkenhuis geworden, mensen die in de buurt van de Jungle wonen hebben op eigen kosten hoge hekken om hun woningen laten zetten ( het zijn huurwoningen ).
  Een van die bewoonsters heeft na diverse “klaagbrieven” aan de SP-burgemeester (=PvdA van Calais), later een aangetekende brief gekregen dat haar huur werd opgezegd en ze het huis uit moet.
  Dat was eind Nov vorig jaar.

 6. In het filmpje zie je de rode vlag van de NPA (Nouveau Parti Anticapitaliste). Deze Nieuwe Anti-kapitalistische Partij is een Franse extreem-linkse politieke partij, opgericht in februari 2009 op initiatief van de eveneens uiterst linkse Revolutionaire Communistische Liga (LCR, Ligue communiste révolutionnaire), die toen op ging in de NPA. Ze zijn er niet vies van om te provoceren.
  De socialisten van kort voor en na WO II waren het sociale gevoel al lang kwijt. En Drees is beslist niet te rekenen tot de ‘ware socialisten’.
  “Op de Nederlandse militair rust een strenge gehoorzaamheidsplicht en de militair die dat terzijde schuift is niet gevrijwaard tegen strafrechtelijke veroordeling.” Minister-president Willem Drees (PvdA) op 3 juni 1949 in deTweede Kamer naar aanleiding van de veroordeling tot lange gevangenisstraffen van drie mariniers die geweigerd hadden een oorlogsmisdaad te begaan (het in brand steken van de Indonesische kampong Pakisadji). Bron: Gerard de Boer.

  • Communistische verzetsstrijders die weigerden om deel te nemen aan de koloniale oorlog, werden opgesloten samen met hun vroegere vervolgers en martelaars van de SD in Leeuwarden, Enkhuizen, Hoorn Zaandam etc .

 7. De MSM hebben (en doen nog) mee aan het propageren van immigratie. De mensen die van die immigratie als eersten last hadden en hebben, waren de mensen die die mensen in hun straat en op de trap kregen. Om hun kritiek op de gang van zaken te kunnen negeren, moesten ze ontmenselijkt worden, bijvoorbeeld door ze racist te noemen.

  De kring van mensen die de schuld moeten krijgen (recent toegevoegd: alle meisjes zonder hoofddoek met te korte armen) van de door de staat en propagandadiensten veroorzaakte problemen, wordt steeds groter. Niet dat die mensen zich al daadwerkelijk verzetten tegen de staatsterreur, maar dat verhindert helaas niemand om hen op hun beweerde gewelddadigheid aan te spreken. Niets voor niets dat er geen liefderijke series meer op tv zijn over de arbeidersklasse, want die is tot vijand verklaard.

  Het doet me dan ook goed eens een liefdevol stuk te lezen over de mensen die de klappen krijgen voor de idiote idealen van de ivorentorenzitters.

  • Inderdaad, de kring van mensen die zich ineens realiseert dat ze ook slachtoffer kunnen en of zullen worden van de islam, wordt steeds wijder, veel minderheden die eerst afgeschrikt werden door de linkse agitprop, prikken hier nu door heen.
   Joodse mensen weten natuurlijk heel goed dat wanneer Wilders het voor het zeggen krijgt, zij niet meer zelf behoeven te dokken voor hun veiligheid anders dan belasting betalen, ook de ervaring van hindoes en buddhisten met moslims is een lange treurnis met miljoenen slachtoffers.
   Nu steeds duidelijker wordt voor gewone mensen dat de PVV gelijk had en heeft, bovendien het etiket racist onterecht is, zullen ze ook voor de PVV kiezen, zeker wanneer het hard werkenden zijn.
   Niemand wil nog langer de belastingen en sociale lasten opbrengen voor de moslims die in meerderheid hier een beroep op doen.
   Als groep zijn ze totaal mislukt.

 8. En wat zegt het?
  Een zogenaamde tokkie heeft net zoveel stemkracht als een academische D66 malloot die in de ivoren toren werkt en leeft.
  Daarbij komt het feit dat er meer gemiddelde en laag geschoolden zijn dan de toplaag. Komt die toplaag ook nog bij de PVV wat nu al een tijdje aan de gang is dan zit je zo aan de 50+ zetels. Nog een paar incidenten erbij door de islam broeders en zusters uitgevoerd en er is geen limiet. Wat ook de PVV helpt is de AZC dump in alle gemeentes.

  • De Tokkies krijgen dus het predikaat rassistisch maar ook asociaal opgeplakt, door een elitaire Linkse minderheid.
   Ik vind mezelf geen toplaag. Hooguit geslaagde zoon van gastarbeiders.
   Heb sinds 1977 onafgebroken 3 werkgevers gehad en ben ondertussen ruim 2 jaar eigenbaas.
   Ik heb destijds een paar keer op Pim gestemd, ook na zijn dood op de LPF gestemd tot Wilders de PVV oprichtte.

   Helaas is het zo dat als wij onze hoop gaan richten op de Middenklasse in dit land, dan kunnen we nog lang wachten. Die houden zich voornamelijk bezig met de nieuwste gadgets & Hi Phones, vakanties, Hi Tea en Golfen.
   Ik verwacht eerlijk gezegd meer van gewone mensen van het slag Rotterdammers zoals in de film Marathon. “Grof gebekt maar met hun hart op de juiste plaats.”

 9. Ja men probeert van alles om de mensen die niet geloven of niet meer geloven in dat multiculti gezeur te demoniseren. Idiote burger Tofik Dibi deed ook nog een poging en noemde ze “de bezorgde burger”. Ze doen hun best maar.
  https://www.youtube.com/watch?v=CYC-1o9Q6eU

 10. Gebruikt de media de tokkie generalisatie dan zoveel? Ik zie het regelmatig opduiken tussen commentaren en misschien hier en daar een middelmatig columnist of een cabaretier cq lolbroek. Maar is het echt iets dat hard te maken is of is het een ‘onderbuikgevoel’ (weer zo’n term natuurlijk).

  Maar misschien lees ik maar een beperkt aantal kranten en televisie kijk ik eigenlijk al niet meer. De vervlakking in termen van informatie en betekenis is allang geleden begonnen en is eigenlijk een Westers sociaaleconomisch probleem dat je terugziet in de cultuur.

  Laten we ook klagen over hoe “links” weggezet wordt of de PvdA als arabierenknuffellaars. Allemaal net zo’n grote onzin. De pot verwijdt de ketel en ondertussen de problemen op één bevolkingsgroep of element stapelen, ja, wegens de eenvoud. Maar dat is toch uiteindelijk een emotioneel proces en niks te maken met teveel of te weinig intelligentie of opleiding. Was wijsheid maar een product van opvoeding, school of…

  • @Dirk, Het woord ’tokkie’ staat zelfs op de online encyclopedie http://www.encyclo.nl/begrip/tokkie
   .
   De pvda wordt geen ‘arabierenknuffellaars’ verweten, maar ‘islamknuffellaars’. Dat weet jij ook wel maar op islam past weer geen racisme, hè. En dat ze ‘islamknuffellaars’ wordt verweten is terecht want dat is wat ze doen, vandaar dat ze nog maar 9 zetels hebben in de peiling. ‘Islamknuffellaars’ kan je trouwens het hele nepparlement verwijten. Wat je op dat filmpje ziet gebeuren is de schuld van het Franse nepparlement.
   .
   Van Aartsen heeft een minister van vluchtelingen voorgesteld. Alles best, maar laten we eerst eens een minister van autochtonen installeren want die ontberen we al decennia. Met als gevolg situaties als in het filmpje, binnenkort bij u in de buurt.

   • Het had andersom moeten gebeuren; vluchtelingen die door een horde tokkies voor hun huis aangevallen worden, wereldwijd zou de msm uit z’n voegen springen: ‘RACISME FASCISME HITLER’ etc.. Nu, geen haan die ernaar kraait (behalve Joost dan), terwijl het autochtonen zijn die in hun eigen land voor hun eigen huis door een roedel allochtonen aangevallen worden, en toch muisstil, very scary!
    .
    Op de politiek correcte site nujij staat een artikel over een uitgelekt rapport waarin wordt vermeld dat door heel Duitsland autochtone vrouwen massaal zijn aangerand, verkracht en beroofd door mannen met een arabisch uiterlijk tijdens oud en nieuw, slechts 5 reacties. Er staat ook een artikel over een gedumpte varkenskop voor een moskee, 600 reacties! De politiek correcte mens vindt het dumpen van een varkenskop voor een moskee 100x maal erger dan wanneer autochtone meiden massaal door allochtonen worden verkracht en aangerand. Niet de tokkies maar de politiek correcten zijn levensgevaarlijk!!

 11. Volgens de statistieken die ik gezien heb zijn het niet de PVV stemmers , maar de SP stemmers die in de categorie laag inkomen en lage scholing zitten. Alles relatief natuurlijk.
  Juist de PVV stemmer is de echte werkmachine die ver boven zijn model uitstijgt en de economie aanjaagt.
  Middenstanders , zelfstandigen, enz.
  Als de media dat anders wil zien zegt dat meer over hun bekrompen wereldbeeld.

 12. Wat zou de familie Tokkie zelf vinden dat hun naam zo een negatieve betekenis heeft gekregen?
  Toevallig heb ik, een aantal jaren geleden alweer, een journalist dit aan de familie Tokkie horen vragen. Hjj kreeg een emotioneel antwoord, de familie Tokkie vindt dit dus helemaal niet leuk.

  Eens meegedaan aan een cult programma en nu is hun naam verguisd.

  Maar dit alles neemt niet weg dat de PVV richting 1/3 aanhang van electoraat gaat. Mij valt op PVV dat ook in allochtone kringen heel populair aan het worden is. Veel Hindoestanen zeggen voor het eerst op de PVV te gaan stemmen.

  Dus ook de klasse waarvoor de media en links zegt op te komen ziet hun heil in de PVV, dat zegt wel iets over de koers van de huidige elite.

 13. Wilders vandaag op 42 zetels in de peiling. Dus ook veel hoogopgeleiden en middenklassers steunen Wilders. Het is puur GELUL van de media om de PVV stemmers als tokkies te zien.
  Ik zie de regentenkliek en media eerder als PURE en ECHTE TOKKIES. Ze ontkennen de feiten en lopen als imbecielen achter de politiek correcte dogma’s aan. Dogma’s als “opwarming klimaat” , ” gematigde islam” , “voordelige EUSSR” , “multikul” enz enz. Als je daarin gelooft ben je echt een tokkie, want dan ontbreekt het je aan hersens en echte kennis!
  Wegwezen dus, tokkies Rutte en Samsom!

  • Nu de PVV ‘er als negatieve aanduiding is uitgevonden., kan dit ook worden omgedraaid,
   GEUZEN!
   C’est sont que des gueux.
   Dat vond de Brusselse ongekozen elite indertijd ook, nu weer.
   Het wordt een ere naam!