De ondergangswaanzin van Merkel

Door Joost Niemöller

Thilo Sarrazin berekende dat de illegale immigratie de Duitse belastingbetaler anderhalf biljoen euro gaat kosten. Een biljoen is duizend miljard. Dit is een zo duizelingwekkend bedrag dat het ook het arbeidzame Duitsland in de ondergang trekt.

Het openen van de Duitse en Europese grenzen vond plaats door de drang van wat de machtigste vrouw ter wereld wordt genoemd: Angela Merkel. Ze nam een volstrekt irrationele beslissing, en ook toen duidelijk werd dat iedere controle over het probleem verdwenen was, hield ze vol: Wir schaffen das. En ze bleef dat herhalen.

Kijk je naar Merkel dan kijk je in de ogen van een waanzinnige.

Een beroemde Duitse psychoanalyticus, Hans Joachim Maaz, stelde ook vast dat Merkel lijdt aan een ziekelijke vorm van zelfoverschatting, die maakt dat ze immuun is geworden voor kritiek en alleen nog irrationele beslissingen neemt. Ze is daarmee tot een gevaar voor Duitsland geworden. Merkel is in wezen juist een zeer onzeker persoon, stelt Maaz, die in haar functie nooit grote beslissingen nam en alleen reageerde op veranderde situaties:

Sie hat ganz lange keine schwierigen Entscheidungen getroffen. Sie war nie ein Leader, sie hat immer reagiert und nicht agiert. Das zeugt von Unsicherheit und einem Selbstwertdefizit, das es übrigens bei vielen Mächtigen gibt.

Ze nam twee belangrijke beslissingen, die haar in eerste instantie grote instemming in de wereld opleverden: Het stoppen van de atoomcentrales en het openen van de grenzen.

Wanneer bij dergelijke onzekere personen de waardering omslaat in afkeer en de werkelijkheid van een failliet, dan volgt eenzaamheid, verstarring en psychische ineenstorting:

Problematisch wird es, wenn die Anerkennung plötzlich wegfällt und in Kritik umschlägt, wie jetzt bei Frau Merkel. Wir kennen das auch von Stars im Showbusiness: Dann kommt die Einsamkeit, vielleicht der Alkohol und ein psychischer Zusammenbruch.

Het isolement waarin Merkel zich nu bevindt, tekent zich duidelijk af. Maaz verwacht niet dat Merkel nog in staat zal zijn haar ongelijk in te zien. Hij vergelijkt haar met de vroegere DDR leider Erich Honecker die zelfs bij zijn vlucht uit het ingestorte land nog in vol vertrouwen de communistische vuist hief.

Der Vergleich ist vielleicht hart, aber mich erinnert Merkel gerade an Erich Honecker als er in das Flugzeug nach Chile steigt und zum Abschied die Rotfrontfaust erhebt. Zu sagen man irrt sich, stellt das ganze bisherige Leben in Frage. Das können Narzissten nicht.

Ook in de Duitse Main Stream Press wordt nu vastgesteld dat Merkel Duitsland meetrekt in de ondergang. Zoals het weekblad Der Spiegel dat schrijft over de ‘ondergangslust’ van Merkel:

Manchmal schlägt die Untergangsangst in eine merkwürdige Untergangslust um.

Ook Die Welt heeft het in verband met Merkel over de Duitse grootheidswaanzin, die kan leiden tot ziekelijke morele superioriteit.

Maar als Merkel die kranten leest, zal ze daar niets in herkennen. In haar krankzinnige brein dringt namelijk niets meer door van buiten. Zolang gekke Angela daar zit, blijven de jonge verkrachters Duitsland binnenstromen en moet iedereen ze ‘vluchteling’ blijven noemen.  Koekoek!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

43 Reacties

 1. Er wordt natuurlijk ook veel geld verdient aan de “vluchtelingen”. Dat zal ook de reden zijn van deze “waanzinnige” Merkel. De elite verdient geld en het geld komt van de belastingbetaler. Wat wil je nog meer. Wat dat aan gaat is er een link met de concentratiekampen van de tweede wereldoorlog. Daar werd ook goed geld verdient aan het vergassen, de transporten door “onze eigen” NS, goedkope arbeidskrachten en de mensen die als proefdier werden gebruikt door de farmaceuten. En de media hebben daar toen nooit melding van gemaakt. Nu hoor je de media ook niet. De media proberen bij ons medelijden op te wekken terwijl ze ook wel weten dat “vluchtelingen” pure handel is voor de elite op onze kosten. De omstandigheden zijn misschien beter in AZC’s dan in concentratiekampen maar het doel is hetzelfde. Geld verdienen.

 2. In het vroegere hoofdkwartier van de stasi in oost Berlijn was een ere galerij voor belangrijke agenten.
  Wanneer die nog bestaan zou hebben, zou Merkel zeker een ere plaats hebben gekregen voor de vernietiging van west Duitsland .
  Haar onlangs overleden ontdekker als politiek talent voor de cdu, was dan ook een stasi medewerker.

 3. g.h.m.leferink

  27 januari 2016 op 21:22

  ‘Keinstein’: die Merkel dacht volgens mij dat ze in aanmerking zou komen voor de Nobelprijs voor de Vrede, toen ze eruit flapte: “Ihr seid willkommen!” Maar daarvoor was ze vorig jaar nèt te laat, en dit jaar en volgende jaren heeft ze pech: dan zijn bij het EU-publiek de ogen open gegaan! Wat ze nog wèl kan krijgen is de Niet-Carnavalsprijs ‘Het grootste RUND van de Eeuw’.
  Dat mens moet zo snel mogelijk uit het Kanzleramt. En Seehofer erin.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 4. Merkel staat zwaar onder druk momenteel. Al heb ik begrepen dat de oppositie niet met een goed alternatief kan komen en daardoor geen extra druk kan voeren. Maar het zegt al genoeg dat er al wordt gesproken dat haar termijn niet zal worden volbracht en dat zij al openlijk aan het solliciteren is voor secretaris-generaal van de UN. 1 incident kan het kaartenhuis van Merkel doen vallen, denk aan een vluchteling die een kind doodsteekt of iets van gelijke diabolische strekking, God behoede.

  De kosten die door dhr. Sarrazin worden beraamd zijn inderdaad duizelingwekkend maar een fooi vergeleken met de derivaten portefeuille van Deutsche Bank.

  • Is het misschien een idee om alle vluchtelingen die niet christelijk zijn af te maken, zoals ooit Hitler vond dat de joden afgemaakt dienden te worden, maar dat dat gelukkig niet is gebeurd, waardoor de joden in de Joodse Staat tenminste in staat zijn geweest 4 miljoen Palestijnen te laten vlucten en 100.000 van hen af te maken?
   Het is zo jammer dat Hitler niet in de gaten had dos moslims juist levensgevaarlijk zijn. Zou dat wel zo zijn dan zo zijn 1000 jarig rijk nu realiteit zijn want hij zou er samen met jou, Wilders en z’n volgelingen, makkelijk in staat zijn geweest alle moslims uit te roeien.
   Het is zo jammer dat de christenen er slechts in geslaagd zijn een paar tientallen miljoenen moslims af te maken. Met Hitler had het vast wel gelukt. Daarom dienen als nog de moslims in Nederland zich af te laten maken zo gauw als er een wet komt die dat toestaat, net zoals er ooit een wet was waarmee de joden afgemaakt konden worden, maar gelukkig niet geheel kon werden uitgevoerd.

   • g.h.m.leferink

    27 januari 2016 op 21:30

    ‘DeenaDander’, je kwam zeker nèt uit dat hasjcafé (ook wel Coffeeshop genoemd) toen je dit stuk schreef?
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink

    • Hoezo? Je wil toch niet ontkennen dat inmiddels is gebleken dat moslims levensgevaarlijk zijn en als Hitler dat op tijd had ingezien hij SAMEN met de “geallieerden” ze allemaal makkelijk had kunnen uitroeien? Bedenk dat tussen ’40 en ’45 ongeveer 70 miljoen dooien zijn gevallen. Allemaal in christelijke landen. Vanaf ’50 tot nu ongeveer evenveel in moslimlanden. Moslimlanden hebben “ons” nog nooit aangevallen. Er zijn ongeveer 1½ miljard moslims. Mét Hitler hadden we ongeveer een derde van hen kunnen hebben afgemaakt. Er zijn destijds 6 miljoen joden afgemaakt wat eveneens ongeveer een derde van de totale joodse bevolking was.
     Noem me eens een bezwaar waarom we geen half miljard moslims zouden mogen afmaken als daardoor de wereld een stuk veiliger door wordt.

     • Nog even ter aanvulling. Als we eventueel tijdelijk joods zouden worden dan konden we dat nog beter in naam van god doen. Joden mogen namelijk volgens hun geloof zonder mankeren mensen vermoorden en zelfs uitroeien en hun land in bezit nemen. Vandaar dat ze toen ze in ’50 de Palestijnen verjoegen gewoon fiat hebben gekregen van zowel god als de halve wereld.

 5. Breinbrouwsels

  27 januari 2016 op 15:25

  Ze worden eerst lid van de partijen die het minst verdacht zijn, dan zetten ze er een paar in het partijkader en tenslotte nemen ze de hele toko over en plegen hun misdrijven op naam van de katvangende volidiote slaapbollen die op het eind van de dag aan een boom bengelen of door een guillotine worden aangerand na een Neurenbergs Drama . Vervolgens wordt het verboden om te twijfelen aan de lezing van de overwinnaars en worden de boeken van vroeger verbrand. Is al vaker in de geschiedenis vertoond.

  • Er zullen altijd revisionisten bestaan. Tegenwoordig kun je hun boeken lezen op internet, nog wel.

 6. g.h.m.leferink

  27 januari 2016 op 14:57

  Prima artikel! Dat de Natuurkundige Merkel de kerncentrales dicht wil is voor mij, een vakgenoot van haar, TOTAAL onbegrijpelijk! Merkel geeft slap toe aan de met het minste zuchtje wind meewaaiende Boulevardpers. Als er één in de Duitse politiek populistisch is, dan is ZIJ het. En die innerlijke onzekerheid, die zag ik ook al verschillende keren. Hoe eerder ze de Bundeskanzler- estafettestok overgeeft hoe beter voor Duitsland. En ook voor de rest van Europa.
  Toen ze zei “Ihr seid willkommen!” vroeg ik me af of ze haar verstand met de vuilniswagen had meegegeven. En wist het zeker: DIT GAAT FALIKANT MIS!
  Hadden we nog maar politici als Churchill, Rooseveld, Reagan en Gorbatchov…….
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Toch wel mooi dat tenminste Hitler al in de gaten had dat mensen die vluchten buitengewoon slechte mensen waren vooral ook omdat ze de steun kregen van sociaaldemocraten.
   Daarom dien Merkel alsnog alle vluchtelingen uit te roeien en zo niet dan dient iedereen die dat weigert eveneens ook uitgeroeid te worden, net zoals Hitler terecht iedereen afmaakte die tegen hem was.

 7. Helaas zijn deze “krankzinnige breinen” ook aanwezig bij lieden als Juncker, Timmermans, Rutte, Samsom, Pechtold enz enz.
  Ze zijn volslagen idioot en voelen zich boven alle kritiek verheven. Ook zij zullen hun totaal verkeerde inzichten nooit aanpassen. Liever geven ze af op mensen met realiteitszin zoals op Victor Orban en andere oost-Europese leiders en op mensen als Wilders en Le pen.
  Behalve dat ze krankzinnig zijn, zijn ze ook nog eens volkomen onbekwaam en gaan ze over lijken voor hun baantjes.

 8. Als het waar is dat het beleid van Merkel neerkomt dat elke asielzoeker een miljoen kost, dan moet je toch toegeven dat onze regering het nog niet zo slecht doet, want het is makkelijk aan te tonen dat het hele asielbeleid ongeveer een miljard kost waarvan ook nog eens de kosten “gekort” worden op ontwikkelingshulp.

 9. Btw, ik zat naar het fotootje van Merkel te kijken en die poster achter haar viel me op met ‘Wir Schaffen’, alleen ‘das’ ontbreekt. Dat ‘Wir Schaffen’ zit dus heel diep in haar onderbewustzijn. En wat ik me afvraag, wat heeft ze aan haar oor? Is dat een mobiele telefoon, in Oost Duitsland tijdens het communisme? Of is dat later? Hoe dan ook, als dat een mobiele telefoon is vind ik het behoorlijk kapitalistisch voor die periode 🙂

 10. Zoals al diverse malen wordt aangehaald, dit heeft Merkel niet zelf of alleen bedacht. Ze bleek een usefull idiot die tevens als kop van jut zal dienen, de ideale katvanger, en de werkelijke bedenkers van dit duivelse plan blijven buiten beeld. Ondertussen is het ze wel gelukt bijna 1,5 miljoen illegalen binnen no-time naar Europa te importeren. Wanneer ze denken dat het er genoeg zijn zal de damage control beginnen en gokken ze op het slechte korte termijn geheugen van de burgers zodat ze bij de aankomende verkiezingen op partijen zullen stemmen die zij voorschotelen, tot nu toe is dat gelukt.
  .
  Merkel zal het ongetwijfeld uit ideologische overwegingen gedaan hebben, dat soort types zijn zo verblind en overtuigd van hun eigen gelijk dat ze niet door hebben, of niet willen hebben, dat hun ideologie de agenda van het grootkapitaal dient. Of het kan zijn dat dit soort ideologen onderhand zelf onderdeel van het grootkapitaal zijn en hun ziel dus verkocht hebben aan de duivel.

  • – Ondertussen is het ze wel gelukt bijna 1,5 miljoen illegalen binnen no-time naar Europa te importeren-

   Yep, en nu is het wachten totdat er enkele containers met wapens via Rotterdam of Antwerpen Europa binnen varen. En dan gaat het los.

 11. Dit kan inderdaad alleen werk zijn van een krankzinnige die zich als de enige verkorene op aarde ziet en niet in staat is tot zelfreflectie. Zij verschilt ook geen haar van haar communistische voorgangers en doet eigenlijk wat zij al lang voor haar deden. Hopelijk wordt de blinde achterban door de aanstaande breuk met de CSU wakker geschud en ruimen haar op. Het is niet op tijd het is al te laat.

  • Hoe vaak hebben communistische landen ons “vrije westen” aangevallen? Hoe vaak hebben islamitische landen dat gedaan?
   Antwoord: op de kop af 0,zero.
   Maar “wij” hebben omgekeerd wel die landen aangevallen met vele miljoen slachtoffers.

 12. Wie Merkel gek vind moet alle meelopers net zo gek vinden. En alle overheden van hoog tot laag werken aan de Merkel doctrine gewoon mee. Met alle gelijkgeschakelde MSM .

  Dus men kan van een collectieve krankzinnigheid spreken die nog gewoon door blijft etteren. Nog steeds bieden gemeentes tegen elkaar op wie het grootste AZC kamp mag hebben al was het een wedstrijd wie de meest krankzinnige gemeente mag zijn.
  Wat hier duidelijk wordt is de totale afwezigheid van burger belang. Blijkbaar brengt de Merkel doctrine een schadelijk stofje in de hersenen aan waar overheden geen weerstand aan kunnen bieden. Zoals de buitengrens gepenetreerd wordt door de vijandige horde. De blinde vlek van mensen in nood, we moeten helpen, helpen helpen….Beroerd voor de slachtoffers, maar de Keulse douche heeft wel wat ogen geopend. Natuurlijk had alles met gemak voorkomen kunnen worden. Echte buitengrens en moslims naar islamlanden om daar opgevangen te worden. Klaar.

  • Wij Nederlanders hebben feitelijk niets te maken met de problemen, die de zgn. asielzoekers in hun thuisland hebben veroorzaakt! Zij hebben daar hun samenleving vorm gegeven, niet wij.

   • Dat is ook een goed punt. Vanuit Israël zijn er 4 miljoen vluchtelingen. Allemaal lieden die dachten dat zij er mochten wonen, omdat toevallig hun voorouders er al eeuwenlang hadden gewoond. Een belachelijke veronderstelling uiteraard.
    Ze hadden onmiddelijk toe de joden in 48 hun bezit door god geschonken weer in bezit namen zich elders moeten vestigen of eventueel naar Nederland moeten gaan waar ze door Wilders voorouders gewoon konden worden opgesloten.
    Moslims blijven de meest minderwaardige mensen. Jij behoort tot de grootsten.
    Ik zal je m’n het adres geven van mijn moslimfamilie dan kun je ze de grond intrappen zoals jij en je soortgenootjes dat al 40 jaar hebben gedaan.
    En jekunt dan ook een rekening sturen naar mij voor de schade die je schoenen hebben opgelopen nadat je ze had geslagen en getrapt en nadat ze jankend zijn weggelopen omdat jij ze had verteld dat je als je moslima bent een bedreiging bent voor de gehele wereldbevolking omdat je weigert je kopvod af te…

    • @DeenaDander. U blaast n.m.m. erg hoog van de toren en gebruikt jijbakken. Uw stijl lijkt die van iemand die geen geschiedenisboekjes heeft gelezen. Als het allemaal in 48 daar is begonnen dan geeft u dat van die boekjes toe. U schrijft overigens impliciet dat de Joden hun bezit wederom in bezit namen. U haalt er voorts zaken bij die kant noch wal raken. De geschiedenis is zoals die is. Waarom zouden Syriërs en anderen massaal naar Nederland moeten verhuizen, los van het oorlogsgebeuren daar; waar wij en zij part noch deel aan hebben? Als we constant met miljoenen blijven rennen c.q. verhuizen dan is de beste optie een reisbureau beginnen. Geef je om je land dan heb je er iets voor over; maar dat betekent in de praktijk dat enkelen de kastanjes voor de rest uit het vuur halen. Ik heb niet de indruk dat het wat dat betreft in oorlogsgebieden anders is dan in Nederland.

     • In ’48 hebben de joden op basis van hun geloof (eindelijk) hun land weer terug gekregen.
      Mijn geloof zegt mij dat ik jou huis weer terug moet hebben en zo niet dan ga ik naar de VN en eis ‘m op. Mocht je niet willen vertrekken dan mag ik je eventueel vermoorden.
      Wie hebben de joden vervolgd? Waarom moesten de Palestijnen hun land afstaan? Waarom mochten Arabische landen niet opkomen voor de Palestijnen? Waar zijn de joden voornamelijk naar toe gevlucht tijdens WOII maar ook toen ze in Europa werden vervolgd eeuwenlang?
      Maar misschien hebben moslims de lieve christenen wel eeuwenlang met geweld gedwongen de joden naar hun landen te transporteren. Toch? Dat kan toch?

 13. Zo is dat. Toen de VS in Irak een half miljoen mensen er af maakten hadden ze gewoon dat toe moeten alten maar dan niet vervolgens hun vluchtelingen hier naar toe sturen. Ook de 4 miljoen Palestijnse vluchtelingen is gewoon het werk van de Palestijnse vluchtelingen zelf met behulp van moslims die voor de ellende hebben gezorgd. De Holocaust was ook het werk van de moslims. De 170 miljoen dooien die de vorige eeuw in Europa zijn gevallen eveneens. In Nederland zijn tussen ’90 en 2000 een half miljoen vluchtelingen binnen gekomen. Ook al heel foute mensen want ze waren moslim maar hielden dat verborgen. Inmiddels is half Nederland al geïslamiseerd en is men z’n leven niet meer zeker.

 14. voorgaande wat brokkelig geformuleerd, ik had geen zin om er literatuur van te maken.

 15. Men is de weg naar een groot Europa aan het bewandelen. Tijdens die wandeling ontstaat er collateral damage . Dan zijn er ook nog wat onvoorziene factoren, die gedrag veroorzaken, waarneembaar als waanzinnig.
  Bij voldoende schade komen de guillotines te voorschijn.
  Het is niet leuk maar ik denk dat er heel wat politici zijn, die zwaaiend met hun handjes hun media adviseur( tevens futuroloog) zullen gaan vervloeken. Goede jacht.

 16. Breinbrouwsels

  27 januari 2016 op 06:50

  Angela is ook maar een geit aan een halsband. Als er al burgemeesters, ministers en andere toneelspelers door hun beleidsambtenaren verteld wordt wanneer ze moeten poepen zal dat bij Angela ook wel het geval zijn. Zij is het boegbeeld, het kwaakaapje dat in de schijnwerpers staat te raaskallen, die im Dunklen sieht man nicht. Het systeem zit zo in elkaar dat je er rustig een kop van af kunt hakken maar dat er spontaan en onmiddellijk een nieuwe pop-upt. Het maffiasysteem dus met katvangers, nuttige idioten en valse vlaggen. Menshouderij is al heel lang topsport.

  • Het is toch wel mooi dat jij op Angela kan schijten zoals jullie dat altijd al deden.
   Zopu er een verplichting moeten zijn om als er mensen zijn waarop je wil schijten dat je ze in de bek moet schijten anders moet je weer de boel opruimen omdat je immers ook hondestront moet opruimen?

 17. Ik vraag mij af waarom de SPD aan dit destructieve beleid heeft meegedaan. Zijn die zeteltjes die van buiten komen nu echt zo belangrijk om je volk in het verderf te storten?

  Maar de hoofdrolspeler is natuurlijk Merkel.

  Nu draait de MSM in Duitsland ook, maar ze hebben een heel lange tijd de boel belazerd door demonisering van de boodschappers en alleen maar gezinnen te interviewen, terwijl de alternatieve media al lang wist dat de meeste alleenstaande mannen waren, en geen vluchtelingen.

  Wilders vertelde gewoon de waarheid.

  Ik denk dat Duitsland heel snel voor minder gaat, maar ik denk ook dat het al te laat is, ook voor ons.

  Oh ja, cabaretiers, bekende Nederlanders, weet aan welke kant jullie stonden.

 18. Ik denk dat Merkel een waanzinnige beslissing heeft genomen maar wel overwogen en bij haar volle verstand. Deze dame is helemaal niet gek of ziek. Haar beslissing wel. Deze invasie van migranten is door de EU georganiseerd en geregisseerd. Er zijn ook boekjes gevonden met allerlei aanwijzingen van hoe de migranten hier moeten komen en wat ze moeten doen als ze hier zijn. Die boekjes zijn gefinancieerd door EU gelden via een stichting.

  • Wist je dat Hitler daar ook al achter was gekomen dat landen gewoon mensen met opzet lieten immigreren? Ook hij wist dat bijvoorbeeld de sociaaldemocraten er achter zaten, omdat die er voor zorgden dat bijvoorbeeld heel Frankrijk “vernegert” was. Tevens heulden ze met de joden. Heel slechte mensen toen al.
   We weten immers ook dat destijds de (linkse) joden ook ook linkse partijen en media steunden. Nu zijn het de moslims die het truukje hebben afgekeken.
   Ze zijn hier ook als stemvee naar toe gelokt.
   Het is mooi dat Wilders maar een beetje de belastingcenten van de Europeanen opstrijkt, maar alleen van de Nederlandse belastingbetaler. Die zorgt er immers voor dat hij en z’n andere partijleden miljoenen opstrijken.
   Of wil je beweren dat Wilders niet betaald wordt door de belastingbetaler?
   En nog een vraagje. Hoeveel zou er nog van Wilders c.s. overblijven als er geen vluchtelingen en/of moslims waren? Hij zou dan in de bijstand zitten.

 19. wat dit stukje over merkel schrijft, denk ik al heel lang….en waarschijnlijk alle realistische mensen in Europa. alleen schijnen onze “leiders” en de EU net zo ziekelijk te zijn als Merkel zelf.. de klok staat nu op 12 uur, en ik denk dat het hoog tijd word ,dat we het hele verrotte zooitje er uit knikkeren, voor het echt dik over 12en is en we echt een oorlog moeten beginnen om alle illegaal binnen gekomen mensen er weer uit te krijgen ,voor heel Europa failliet is. want maak jullie geen illusie ….als die blijven gaan we alsnog failliet, zoveel is gewoon niet op te brengen, voor geen een land. dat is een simpel rekensommetje dat zelfs een lagere schoolkind kan maken. gewoon een stukje realisme….

  • Wat zo gemeen is van iedereen is dat ze het klaar krijgen dat ze verbergen dat we ondertussen zelf in de grootste armoede en honger zitten en wij naar de voedselbanken van jumbo of ah moeten rennen om ons geld op te maken.
   We hebben ook dezelfde ellende meegemaakt toen in de90er jaren een half miljoen van deze mensen binnenkwamen en de werkloosheid met een half miljoen daalde en gemiddeld de economisch groei rond 4% lag. terwijl jaarlijks de staatsschuld met 2 miljard steeg, tegen nu 6.5 miljard en tijdens Rutte I met 16.5 miljard.
   Fortuyn wees er al op hoe zulke puinhopen het destijds was, vooral ook omdat het volk wat binnenkwam ook nog eens een inferieur en achterlijke cultuur had.
   Maar je zult zien. Over een paar jaar zitten we nog met dezelfde ellende, dus ook voortdurende hongersnood. en hebben die vluchtelingen op een sluwe manier zicht weten te verbergen onder de hardwerkende bevolking..

 20. Vergeet niet dat Duitsland nog steeds semi-bezet gebied is. Aardige clip die hier al eerder door Toetssteen werd gelinkt:

  https://www.youtube.com/watch?v=UQ5qnceakQk

  • Ja, er is veel wat de mensen nog niet weten. Ik heb dat ook wel gelezen, dat Duitsland zich aan allerlei geheime verdragen moet houden en in feite onder curatele staat van Amerika. Ik vind het ‘Wir schaffen das’ verdacht veel lijken op ‘Yes we can’ maar dat zal wel toeval zijn.
   Ik heb wel eens onderzoek gedaan of het waar is dat Duitsland onder curatele staat. Het enige wat ik heb kunnen vinden is dat ze niet zomaar een eigen leger mochten hebben en ze hebben moeten beloven te streven naar 1 Europa. Hoe ver die onder curatele stelling gaat heb ik niet echt concreet kunnen krijgen.

   Als iemand hier meer van weet ben ik wel nieuwsgierig.

 21. Er zullen nu wel veel mensen gaan roepen dat ze al een tijdje vonden dat Merkel niet meer zo heel fris overkwam.
  Wat heeft de Duitse staat eigenlijk voor middelen om een Kanselier die geestesziek is, af te zetten?
  Dat probleem deed zich 75 geleden ook al eens voor, en toen lukte het net niet.

 22. Het lijkt wel of Merkel de nationale staat wil opheffen. Denk eens na over die zeer schadelijke sancties tegen Rusland. De EU die ze ons opdringt; een grote Europese natie waarbij nationale gevoelens naar de achtergrond verdrongen moeten worden dmv migratie, vermenging van het volk. Hardop zeggen dat je een echte Hollander of Duitser bent is tegenwoordig fout, klinkt racistisch, zover zijn we al. Merkel is een gestoorde maar intelligente kwantum theoreticus, een gek met een gevaarlijke agenda.

 23. Banger hart van Merkel. Orban kan de eigen grenzen sluiten, maar Merkel kan alleen andere landen helpen hun grenzen te sluiten. Hier een beeld van een angstpolitica, angst voor de eigen positie. Toen de ‘Grunen’ wonnen in de verkiezingen gooide ze overdreven abrupt alle kerncentrales dicht. En overleeft ze de vluchtelingen crises door andere landen te belasten. Wat wil Merkel (?), politiek overleven. Wat doet Merkel (?), die maatregelen nemen om niet weggestemd te worden. Met welke maatregelen overleeft Merkel als politica ’t langst (?), met redenen verzinnen waarbij economie én beeldvorming draagvlak oplevert. Wordt de vluchtelingeninstroom te groot (?), dan verklaart Merkel dat Schengen niet meer kan; dat ’n nieuw verdrag tussen goedwillende ex-Schengen-landen ’n mini-vrijhandelsgebied regelt. Helpen met de grens bewaking van Oostenrijk en Macedonië omdat haar eigen parlement overheerst wordt moraal fanatiekers van de SPD en een deel CDU waardoor de Duitse grenS Open kan…

 24. En mevrouw Merkel is beslist niet de enige bij wie medische indicaties te vinden zijn dat ze onbekwaam is om beslissingen te nemen. Een voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken David Owen, tevens arts, heeft het boek ‘Zieke wereldleiders’ geschreven. De schrik slaat je om het hart wanneer je je realiseert dat het allemaal nog veel erger is dan je dacht. Zie de volgende linken voor een indicatie: http://www.complot-samenzwering.nl/zieke-wereldleiders/ en https://www.youtube.com/watch?v=ZquNvfNHFr8

 25. Ik geloof er niks van dat dan de gehele gevestigde orde van heel europa kritiekloos van begin af aan mee hadden gedaan. Zij heeft alleen de eerstvolgende stap gezet in een proces wat al vele jaren aan de gang is. Voordat er nog maar sprake was van een eiland genaamd lampedusa lag het hele plan al klaar.

 26. Misschien dat het meevalt als ze de Euro gaan hyperinflateren. In 2008 was er een bankbiljet van 100 biljoen dollar in Zimbabwe. Heb er een paar, mag me dan ook een biljonair noemen. In een munt die waardelozer is dan een hoop stront.

  • g.h.m.leferink

   27 januari 2016 op 21:12

   ’tinus42′, in 1989 was de Zimbabwe Dollar nog praktisch gelijk aan de gulden. Maar ook toen al kon ik in Harare geen fatsoenlijke kamera kopen voor een redelijk bedrag. Alleen een Chinese winkelier had nog een Agfa Click (!) te koop. Prijs? 100 Gulden….. Heb die dus niet gekocht, als vervanging van mijn kwijtgeraakte kamera.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink