Met Arib wordt nep-Nederlander voorzitter nep-parlement

Door Joost Niemöller

Het PvdA Kamerlid van Marokkaanse afkomst Khadija Arib wil graag voorzitter worden van de Tweede Kamer. Ze wil in die rol ook graag Geert Wilders de mond kunnen snoeren, heeft ze nu al aangekondigd. Hij mag het bijvoorbeeld niet hebben over een ‘nepparlement’, waarmee hij bedoelde dat dit parlement in feite niet meer vertegenwoordigt waar Nederlanders voor staan op het gebied van de illegale immigratie die nu op grote schaal gaande is. Een volkomen legitieme uitdrukking dus.

Daarmee geeft Arib al van tevoren aan dat ze niet van plan is om een objectieve Kamervoorzitter te worden. (Als PvdA Kamerlid boycot ze ook per definitie alle voorstellen van de PVV, puur omdat het de PVV is, en heeft daarom niets met de geest van de democratie waar voorstellen bekeken worden om hun inhoud: wat er gezegd wordt is belangrijk, niet wie het zegt. )

Haar ambitie: Een anti-Wilders Kamervoorzitter worden. Wanneer er niet sprake zou zijn van een nep-parlement, zouden andere Kamerleden van mening zijn dat je zo’n iemand als Arib dus maar beter niet tot voorzitter kunt benoemen. Het is niet in de geest van de democratie. Maar aangezien het wel een nep-parlement is, en dus anti-Wilders, acht ik de kans groot dat ze wel degelijk gekozen zal worden. Bij een eerdere poging kwam ze al een flink eind in de buurt.

Arib zal niet alleen een nep-Kamervoorzitter kunnen worden, ze is ook nog eens een nep-Nederlander. Ze heeft twee nationaliteiten, een Nederlandse en een Marokkaanse. Ze is ook loyaal aan de Marokkaanse koning, en adviseerde die in politieke functies. 

Dubbele nationaliteit is een groot maatschappelijk probleem. Nederland doet stiekem over die dubbele nationaliteiten. Ze bestaan op grote schaal en worden officieel genegeerd.

Marokkanen kunnen wel degelijk afstand nemen van hun Marokkaanse nationaliteit. Dat werd bijvoorbeeld gedaan door de Marokkaan Ali Lahrouchi, die in een openlijke verklaring aangaf waarom hij koos voor Nederland en niet voor Marokko. Een belangrijke reden: Marokko is geen democratisch land. Nederland is dat wel. Dat Marokko het niet mogelijk maakt afstand te nemen van de Marokkaanse nationaliteit, maar dat dit land meent een leven lang een persoon te moeten gijzelen, geeft nog eens aan dat dit een land is waar mensenrechten niet tellen. Een land waarvan je eigenlijk geen deel vanuit zou willen maken. Nederland hoort dit proces niet te ondersteunen, maar  moet waarde hechten aan een Nederlanderschap dat meer is dan een papiertje. Dit hoort natuurlijk met name op te gaan bij migranten die in het Nederlandse parlement zitten. Zij zouden uit zichzelf afstand moeten nemen van hun dubbele nationaliteit en hun dubbele loyaliteit. Zij moeten aangeven dat zij altijd voor het Nederlandse belang gaan, en nooit voor het Marokkaanse of Turkse. En voor een voorzitter van het Nederlandse parlement is dit extra belangrijk. Niet van twee walletjes eten.

Wie kiest voor zijn dubbele nationaliteit, zou geen Nederlandse nationaliteit mogen krijgen. Dit heeft niets te maken met wat Marokko of Turkije wel of niet willen. Er hoort in Nederland een procedure te zijn waarbij een migrant afstand neemt van de nationaliteit van het land van herkomst. Pas dan mag hij Nederlander worden. En pas dan Kamerlid. Dezelfde regel gaat hier tenslotte ook op voor een Nederlander die de nationaliteit wil aannemen van het land waar hij heen migreert.

Je moet het Nederlanderschap verdienen. Arbib geeft aan dat ze dat helemaal niet wil door haar dubbele nationaliteit, waar ze –al is het maar symbolisch- zelf afstand van kan nemen. En door haar politieke functies voor de Marokkaanse overheid. Waar haar partij, de PvdA, geen enkele moeite mee had. Dat ze eerder Marokkaans is dan Nederlands, blijkt ook uit het feit dat ze niks op heeft met de Nederlandse vrijheid van meningsuiting, en dus Geert Wilders de mond wil snoeren. In een Marokkaanse parlement vast de normaalste zaak ter wereld.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

38 Reacties

 1. Door een linkse moslima als voorzitter van het parlement te maken wordt dit inderdaad een nepparlement. Twee paspoorten horen niet bij deze functie en als dit in Marokko niet anders kan dan is het jammer voor haar. Haar optreden in de Buitenhof getuigde niet bepaald over onpartijdigheid. Als dit toch gebeurd is het duidelijk dat de Wildershaat in de Tweede kamer erg groot is en is dit dus alleen een maatregel tegen Wilders.

 2. g.h.m.leferink

  4 januari 2016 op 21:58

  Het maakt me niet uit waar Khadija’s wieg ooit stond of welke religie haar ouders en/of zij hebben of hadden. Als ze de Midden Oosten Glibberigheid ingedronken heeft wil ik haar zeker niet als Kamervoorzitster! Nèt zomin als ik een autochtone Nederlandse die ACHTERBAKS is op die plek wil hebben! Zoals b.v. Jeltje van Nieuwenhoven……. Want met dàt soort figuren is één ding verzekerd:
  VAARWEL RECHTVAARDIGHEID, VAARWEL DEMOCRATIE! Want de grootste dreiging voor een democratie gaat uit van FARIZEÏSCHE lieden!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Kan ik door een eed in bijvoorbeeld Noorwegen af te leggen dat ik trouw zal zijn aan de koning en wet daar, me bevrijden van de werking van het Nederlands rechtssysteem? Niet dus, al leef ik de rest va n mijn leven als Lap, dan nog ben ik onderworpen aan het Ned rechtssysteem. Dat is niet leuk, maar niet anders. Tenzij ik mijn Ned nationaliteit opgeef, en Lapse wordt.

  Idem bij Arib, zolang zij ook Marokkaanse is, dan is en blijft ze onderworpen aan het Marokkaanse rechtssysteem, en is het (formeel) niet aan haar om uit te maken of ze zich daar al dan niet aan houdt. Dat wordt elders, in Marokko dus, beslist.

  Met gevoel (loyaliteit etc) heeft dit alles niets te maken, en de discussie zou een stuk zakelijker (en korter, want een Marokkaans rechtssubject hoort niet in parlement hier, laat staan als voorzitter, makkelijk zat) gevoerd kunnen worden. Ze is niet vrij, gewoon niet, om louter het Nederlands systeem te volgen, wat ze daar ook van mag vinden, dus onbenoembaar.

 4. AllahBrainDisorder

  4 januari 2016 op 16:37

  Kom in verzet! Er zitten veel te veel Mohammedanen, Turken Marokkanen in ons parlement. t zijn verderfelijke ideologie onderworpen infiltranten, onderworpenen van hersenspinsel allah en pedo “profeetje” mohammed. Niet minder maarrrr RAUS nog even en Hollandsche burgers moeten verplicht op Marokkaanse en Turkse les. Arib heeft een NL paspoort maar is, wordt NOOIT een HOLLANDER!

  • Hollandse om precies te zijn, haar onderworpen positie mogen we ( juist in dit verband) zéker niet over het hoofd zien… 😛

 5. Als Arib het wordt, dan zal dit WEDEROM een dieptepunt voor NL zijn. Onvoorstelbaar: de Marokkaanse nationaliteit en trouw aan die koning van Marokko. En dan die minachting voor de vrijheid van meningsuiting. Weer een bewijs dat moslims en vrijheid niet samen gaan. ( Zie ook Aboutaleb die zijn dochters niet met niet- moslims wil laten trouwen ) Dit is een heel gevaarlijke ontwikkeling: deze zogenaamd moderne moslims zijn in veel opzichten gevaarlijker dan de openlijk radicalen. Ze hebben een hoop Gutmenschen ( die nu eenmaal geen hersens bezitten ) achter zich. Ze kruipen overal in en zijn bijvoorbeeld in de politiek al oververtegenwoordigd. ( Er zijn maar 2% Marokkanen in NL ! )
  Ik denk dat de PVV de zaak moet gaan boycotten als ze door zo’n figuur de mond worden gesnoerd. Met veel kabaal weglopen en keihard aanvallen die islamitische Miep!

 6. het woord door is in mijn vorige posting fout.

 7. Ik verheug mij nu al op die 9 zetels of minder, minder, minder voor de PvdA.
  Wanneer er geen baantjes meer te verdelen zijn met zo weinig zetels, blijft ook het burgemeesters pluche buiten bereik, dan worden dat evenzovele dolkstoten in de ruggen.

  • Grappig hoe je door niet Nederlanders op twee manieren kunt gebruiken.
   1. stemmentrekker van wat Marokkaans voetvolk.
   2. vernietiger van een papieren tijger, de Pvda.

 8. .
  ’t gaat hier niet om de kwaliteit van deze vrouw,
  maar om het feit dat wij steeds moeten vrezen
  dat zij in situaties zal belanden,
  .
  waarin zij voor Ons Land niet solidair KAN wezen
  daar zij aan andere solidariteit haar vingers dan zal branden
  kortom een onvermijdelijke ethische spagaat…
  .
  het Regeren zal in pure poppenkast verzanden
  waar “NEP” exact verwoordt waar men voor staat
  als ONZE Volksvertegenwoordiging dit maar beseffen zou !
  .
  gaat deze 2e Kamer uiteindelijk nog beseffen
  dat zij hier heeft te kiezen tussen blameren of verheffen ?
  .

 9. Voight-Kampff

  4 januari 2016 op 11:15

  Het is duidelijk dat mevrouw Arib in verwarring is, want ze geeft aan het verschil niet te kennen tussen een mening (een uitspraak zonder onderbouwing) en een conclusie (een uitspraak gebaseerd op data en analyse).

  De uitspraak van de heer wilders is een transparante conclusie, die kan worden gefalsificeerd door mevrouw Arib. Een andere mogelijkheid bestaat er niet.

  Haar intentie om de heer Wilders de mond te snoeren kan daarom alleen worden verklaard uit een emotionele oprisping en/of een dubbele agenda.

  Met haar opmerking om de vrijheid van meningsuiting van de heer Wilders te beperken heeft zij zich niet alleen gediskwalificeerd, maar tevens de partij die haar kandidaat heeft gesteld in diskrediet gebracht.

  De PvdA dient haar kandidatuur in te trekken! Een andere optie bestaat er niet, vanuit het perspectief van competentie en professionalisme.

  Nederland mijn vaderland, en niet die van mevrouw Arib.

 10. http://vorige.nrc.nl/opinie/article1827870.ece

  Asis Aynan en Hassan Bahara verwijzen in hun opiniestuk naar Khadija Arib. Zij is Tweede Kamerlid voor de PvdA en heeft tegelijkertijd deelgenomen aan een werkgroep ter oprichting van een adviesraad voor de mensenrechten in Marokko.
  Volgens de auteurs zwijgt die raad, het CCDH, ten onrechte over de schending van de persvrijheid in Marokko. „Haar [Aribs] stilte is oorverdovend”, schrijven ze.
  Het advieswerk van Arib werd in maart onderwerp van de discussie over dubbele loyaliteit en nationaliteiten.
  Wilders vond het „volstrekt ontoelaatbaar” dat een Nederlands Kamerlid tevens advieswerk deed voor de Marokkaanse koning.
  Een meerderheid van de Kamer was dat met hem oneens. Arib is nog steeds Kamerlid.
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/khadija-arib-wees-ook-loyaal-aan-ons~a857194/

 11. Wikipedia:Khadija Arib (Hedami (Marokko), 10 oktober 1960) is een Nederlandse politica van Marokkaanse afkomst. Sedert 19 mei 1998 is ze, op een periode van drie maanden in 2006/2007 na, namens de Partij van de Arbeid lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Sinds 12 december 2015 is ze waarn. voorz. van de 2e Kamer. Arib groeide op in Marokko, ze was enig kind. Op haar vijftiende kwam ze naar Nederland.==Erg genoeg dat ze nu al wnd vz is. Ze is m.i. geen Nederlands politica van Marokkaanse komaf maar een volbloed Marokkaanse met een PvdA-sausje. http://www.telegraaf.nlbinnenland24941125__Arib_slikt_geen__nepparlement___.html Ze misleidt, zoals het betaamt. Maar haar familie werkt al “vier generaties lang keihard” in Nederland. We hebben het niet over haar familie maar over haar persoon d.w.z. pure misleiding vanuit de PvdA-gedachte. Ze is hier sinds 1975 en heeft geen plat Haags of voor mijn part Limbabwe-accent. Geen Nederlandse zie haar status en insteek op Wikipedia.

  • Dat accent heeft natuurlijk met haar tijd van imprinting in de Marokkaanse cultuur.
   Deze mevrouw is gebruikt door de Pvda om wat berberstemmen te trekken. Vanuit het Marokkaanse is deze mevrouw briljant.
   Je ziet erg vaak, dat HBOers bijv. recht cq juridisch medewerker, van Marokkaanse afkomst, zo net het diploma in de zak, nog nat achter de oren, zich gedragen alsof ze tientallen jaren jurist zijn,
   en zo is het ook met deze vrouw.

 12. Dat gaat d’r toch niet lukken. Los wat ik vind van haar met d’r dubbele nationaliteit een Nederlandse overheid voorzitten. Ook als politicus heb je vrijheid van meningsuiting. En als je vindt dat er een nepoverheid in het pluche zit, dan mag je dat zeggen. Ik moet nog zien gebeuren dat zij Wilders “onder de knie” krijgt. Die gaat vies onderuit in dat geval.
  .
  Ik snap sowieso niet waarom er nog steeds een anti-Wilders campagne wordt gevoerd door die plucheplukkers. Tuurlijk, ze willen hun eigen zin doordrijven, richting één grote EUSSR. Daardoor lijven ze ook het liefst (op welke manier ook) corrupte landen zoals Oekraïne in. Maar als ze zo heilig geloven dat ze gelijk hebben, dan zouden ze die lastercampagne tegen Wilders niet nodig hebben. Maar in tegenstelling tot het negeren, wéten ze dat hij vaak gelijk heeft, en roepen als een kleuter dat hij gemeen is om maar een weerwoord te hebben.

  • Ik keek naar dat tweegesprek tussen Paul Witteman en Arib. valt het jullie ook niet op dat Witteman , een Vara trol, een opzichtige zenuwtic vertoont? Hij weet dat zijn kop bedekt is met potten Brylcream, het is goed mogelijk, dat hij neigt naar een beginnende dementie maar in dit geval geef ik deze Witteman het voordeel van de twijfel.

   • Die zenuwtic komt doordat hij voortduren moet oppassen om niet te zeggen wat hij denkt.

 13. Witteman lijkt iets meer vrijheid te hebben sinds hij op afroep werkt. Ietsje lastiger in dit gesprek maar het blijft een bange man.

 14. Een volksvertegenwoordiger heeft een voorbeeld functie en hoort geen twee paspoorten te hebben. En dan probeert Arib ook in de media te doen voorkomen alsof zij de 4e generatie is van haar hardwerkende familie hier in Nederland terwijl ze op haar 15e naar Nederland is gekomen. Waarom gelijk met dat soort verdraaiingen beginnen. Ik realiseer mij ook dat het verhaal van de voorbeeld functie niet geldt voor de huidige bezetting in de twee kamer. Ik denk dat de gemiddelde Nederlandse belastingbetaler integerder is dan wat er nu in de tweede kamer zit (inclusief kabinet) en dat de tweede kamer dus eigenlijk ook op dit punt geen afspiegeling is van de Nederlandse bevolking.

  • FK01
   Meerdere paspoorten is geen probleem, veel diplomaten en zakenlui hebben die. Het gaat om het hebben van twee nationaliteiten en dat is natuurlijk waanzin!

   • Diplomaten hebben volgens mij een diplomatiek paspoort. Ik neem aan dat gezien haar dubbele nationaliteit zij een gewoon Nederlands paspoort heeft.

 15. Ongelofeloos….
  Ook hier heeft niemand in het in de gaten:
  Iedere moslim in het Westen is een INFILTRANT met een duidelijk opdracht.
  Wat dat is? Ga maar KIJKEN.
  http://fubar.mobi/2016/01/03/arib-gaat-wilders-de-mond-snoeren/comment-page-1/#comment-28759

 16. Wordt het misschien tijd dat Nederland rechtstreeks kan stemmen wie ze als voorzitter van de kamer willen? en dan het liefst iemand die niet aan een partij gebonden is….maar gewoon goed bekend met de zaken die de parlementaire gang van zaken tot in de puntjes beheerst?

 17. Arib lijkt me over voldoende kwaliteiten te beschikken, zeker beter dan van Miltenburg. Maar veel liever zie ik Bosma als voorzitter, wat een baas zeg. Heb em een keer gezien in deze rol als vervanger van van M., Hij deed het echt geweldig. met kunde en humor, lijkt me echt een verademing.

 18. We worden in elk geval in de 2e slaapkamer Halal gestuurd. Het maakt mij, en met mij miljoenen autochtone Nederlanders, denk ik niets meer uit. Zonder behoorlijke pers kunnen we ons druk maken tot we een ons wegen en dat willen we niet; dat staat immers niet op het lijst per 1 januari. Afvallen ok maar tot een ons dat lijkt op de terugkeer van Mengele c.s..

 19. Een Nederlander die een andere nationaliteit aanvraagt, raakt de Nederlandse nationaliteit automatisch wél kwijt, volgens mij. Dus waarom het omgekeerde even automatisch niet ook???

  • @Antivenin
   Terechte vraag. Mijn zoon (mijn vrouw en ik overigens ook) hebben een status aparte in Singapore, maar no way dat mijn zoon kans zou maken op een overheidsfunctie. De zoon wellicht, want die is Singaporees. En ofschoon pa Nederlands, alleen Singaporees. Zou hier ook moeten en tabee met de rest van de onzin. U heeft maar 1 nationaliteit, daar waar u bent geboren! Uitzondering voor expats.

 20. De Tweede Kamer begint op een gemiddeld voetbalveld te lijken, het wordt er steeds ‘ zwarter ‘ …….

 21. Ik denk dat Arib een lijstje gehad heeft van Brussel, hoe om te gaan met populisten, en ze zo onvoorzichtig is geweest de richtlijnen wereldkundig te maken.

 22. Als anarchist heb ik niet veel op met democratie en ik denk dat de mislukking ervan hier weer eens bewezen wordt. Zodra je gekozen parlementsleden de mond gaat snoeren is de democratie zo dood als een Dodo. Vreemd genoeg zijn het juist de ‘populistische partijen’, degene die het meest te leiden hebben onder de tirannie van de politiek-correcten, de enige die nog geloven in de democratie.

  Ofschoon ik gen staatsrechtdeskundige ben, lijkt mij dat onderstaande twee punten uit de kamereed overtreden dan wel bijna overtreden worden door een gekozen parlementslid te boycotten. Eigenlijk gebeurt dat al heel lang dus.

  1. Ik zweer (beloof) trouw aan de Koning, aan het Statuut voor het Koninkrijk en aan de Grondwet.
  2. Ik zweer (beloof) dat ik de plichten die mijn ambt mij oplegt getrouw zal vervullen.

 23. Hoe wil je als anarchist de islamisering stoppen?
  Ik zelf heb nog steeds hoop dat dit met democratische middelen kan. Simpel door partijen als PVV of FN te steunen. Als je daar vanaf ziet, kan alleen het recht van de sterkste gelden. En dan mag je hopen dat jij die sterkste bent, en niet de aanhangers van ISIS (dat zijn er in de EU inmiddels een paar miljoen).
  Zodra je daar als anarchist georganiseerd verzet tegen opwerpt, dan heb je in principe weer een staat.
  Anarchie is een hersenschim.

 24. Ik begrijp de commotie niet; het is heel normaal dat van te voren de oppositie de mond wordt gesnoerd – in Marokkaans Nederland. En die Koran ligt waarschijnlijk binnenkort weer op de voorzitters tafel…

 25. p.s.

  hoe zou immers een onderdaan van een vreemde Mogendheid Voorzitster van het hart van ONZE Democratie kunnen worden nietwaar !!!!

 26. .
  dus een klein applausje voor de sollicitante die redelijkerwijs wéér naast de pot gaat piesen….. hiep hiep Arib !!!

 27. Vreemd dat niemand argumenten gebruikt om haar op haar nummer te zetten….. Vraagje, Arib….: Ben je een Nederlandse van Marokkaanse komaf….. of ben je een Marokkaanse…. die in Nederland woont? Dan weten we ook waar je prioriteit ligt….. 🙁

  • Waar haar prioriteit ligt?
   Dezelfde vraag heb ik jaren geleden Aboutaleb gesteld, omdat ik als voormalig Portugees met alleen de Nederlandse nationaliteit, precies weet hoe deze mensen denken.
   Zelf heb ik voor mijn Nederlandse gezin gekozen en aangezien ik al meer dan 45 jaar hier woon, heb ik toen gekozen voor de Nederlandse nationaliteit. Portugesen mogen niet Nederlanders en Portugees zijn. Daarvoor is een speciaal verdrag tussen landen nodig.
   Maar nu komt het: in mijn hart ben ik nog altijd meer Portugees dan Nederlander. Ik voel mij primair nog altijd eerst Portugees en daarna pas Nederlander.
   Aboutaleb liegt als hij zegt: Elke twijfel over mijn loyaliteit vind ik onbegrijpelijk.
   M’n Marokaanse paspoort heb ik nooit gebruikt.
   Dat is zand in de ogen strooien. Iedereen met een dubbele paspoort is primair voor zijn geboorteland. Het is genoeg dat deze mensen stemrecht hebben maar belachelijk dat zij in het parlement of zelfs in de regering mogen zitten.