Nederland wil grenscontrole. Rutte mist er de ballen voor.

Door Joost Niemöller

Vandaag binnen: Maurice de Hond peilde de mening onder de Nederlanders naar de invoering van grenscontrole, en de uitslag hoefde niet te verbazen:

Evenals in september vindt ongeveer tweederde deel van de kiezers dat de grenscontroles weer moeten worden ingevoerd in de Schengenlanden.

Tweederde. Een stabiele en overtuigende meerderheid. Al sinds maanden dus.

Zweden (notabene!) voerde grenscontrole in.

Denemarken controleert niet alleen de grens met Duitsland, maar stuurt ook daadwerkelijk mensen terug die niet gewenst zijn.

Duitsland heeft een vorm van grenscontrole, en gaat daarmee door. Al doet het land niets aan de aanhoudende instroom.

In Oostenrijk zijn de grenscontroles merkbaar. In Oostenrijk wil men zelfs een groot aantal illegale migranten het land uit krijgen.

Van België hebben we op dat vlak niets te verwachten uiteraard.

En Nederland? Ja, in naam is hier de grenscontrole  verscherpt, maar in de praktijk blijkt daar niets van terecht te komen.

Regeltjes. Bezuinigingen. U weet wel.

Ik heb het vaak genoeg gemerkt. Je komt Nederland vanuit België of Duitsland binnen zonder ook maar in de verste verte een ambtenaar in uniform te zien. je kunt het land in hoe je maar wil, zonder een paspoort op zak. Met de trein. Met de auto. Ja, zelfs met de fiets.

Nederland laat zich lam leggen door de EU. Ons probleem is nog niet eens dat we onderdeel uitmaken van de EU (dat is ook een probleem), maar dat we een premier hebben die de ballen mist om zelfstandig het Nederlandse volk in bescherming te nemen tegen de massa’s die hier niet horen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

10 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  2 februari 2016 op 14:43

  Om deze ‘Ministerpresidentje’ spelende melkmuil onze toekomst voor een wezenlijk deel te laten bepalen is een historische blunder van de eerste orde! Dit joch heeft bij het vak Geschiedenis in de spijbelbus gezeten, en herhaalt, al snelratelend, de beginnersfouten van politici. En wel van die van het type Super-naïef, zoals ene Angela M. met haar “Ihr seid willkommen”. Waarbij ze al een Nobelprijs voor de Vrede voor zich zag…………., wat nu totaal anders uitpakt!
  Om Angela zo snel mogelijk af te serveren is aan de Duitsers overgelaten, zodat een nòg grotere ramp voorkomen wordt!
  En kunnen we Mark R. niet op korte termijn vervangen door Orban van Hongarije of Seehofer van Beieren?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Maandag 16 november, direkt na de aanslagen in Parijs, had ik een afspraak in Luxemburg en reed op maandagavond vanuit Luik Duitsland binnen om de volgende dag via dezelfde weg terug te rijden. Daarbij passeerde ik twee keer 3 landsgrenzen met een vaart van minstens 120.
  Geen soldaat, politie, veldwachter of zelfs pastoor te bekennen.
  Wel moest ik bij inchecken in een hotel in Echternach mijn paspoort tonen. Rijbewijs was niet voldoende.
  In de dompige door God verlaten bossen van de Ardennen en Eifel kun je in deze tijd van het jaar hele legers verstoppen. Maar dat is ook waar de Syriegangers hebben getraind/trainen.
  De kans is groter dat een of andere ambtenaar op mijn Facebook pagina mee zit te kijken, dan dat illegale immigranten, Jihadisten incluis, aan onze grenzen worden tegengehouden.

 3. Breinbrouwsels

  31 januari 2016 op 18:35

  Die 10.000 vermiste arme kinderen van 14 jaar zijn niet toevallig allemaal tussen de 20 en 30? Dat zijn een heleboel slapende cellen. Daarbij lees ik dat er van de ruim 1 miljoen dobberaars maar 10% daadwerkelijk geregistreerd zijn. De rest tuft op 15 verschillende identiteitsbewijzen de man door Europa, met de kruiwagen, om 15 keer de steun op te halen. Manmanmanman!

  • Ik heb zo’n vermoeden dat het alleen jongens zijn. De meisjes houden de arabieren liever voor zichzelf, en dan zitten al die jongens maar in de weg.
   De jongens fungeren als bom onder ons sociale stelsel, en op termijn als testosteron- en gordelbom. Driewerf bom!

 4. De Rutte kliek voert in feite de import van achterlijkheid en criminaliteit alleen maar op. Immers, hoe meer landen controles uitvoeren, hoe meer gelukszoekers de landen die dat niet doen, te verwerken krijgen. Bewust dus de import bevorderen. Het kan er nog wel bij: bij het vele landverraad dat al plaats vindt.

 5. .
  De ene dag een pias en de ander ’n Hansworst
  maar Mark Rutte heeft er lol in en toont nóg z ’n hoge borst
  toch kon dat niet blijven duren, dus de rapen zijn haast gaar
  jouw schijnwereld Haagse zwamneus stort nü bijna in elkaar
  en WIJ gaan ’t opnieuw proberen, met inzet en gezond verstand
  we hebben wel genoeg eh. gelachen om al die clowns in Nederland !

 6. Nederland volgt regeltjes voor alle buitenlandse en grenzenpolitiek als vanouds, net als het jongetje vooraan in de klas, die heel graag de leraar en z’n ouders wil plezieren door exact te doen wat verwacht wordt.

  Het komt er op neer dat men niet afwijkt van een koers die gedicteerd wordt door ideologieën die niet bepaald des Nederlands zijn maar rondzingen in de hallen van de NAVO en de EU. Met een flinke dosis liberaal VS denktank in de mix. Nederland lijkt soms de vijfde colonne voor de VS te zijn die alleen voor de vorm een onafhankelijk gezicht toont, juist om de verbindingsbrug te kunnen vormen.

  Dit was al duidelijk onder Balkenende en Hoop Scheffer onder Bush en het is niet veranderd sinds Rutte en Obama. Als het er op aan komt heeft Nederland geen eigen buitenlandse politiek meer. Je zag het rond de MH17-ramp. Geen eigen wil, precies doen wat je Angelo-Saxische bondgenoten willen in plaats van je eigen belangen nastreven.

 7. Nederland neemt deel aan militaire acties in Iraq, Afghanistan, Libië, Mali en nu ook Syrië. Nou ja deelnemen, een tekort aan munitie vanwege bezuinigingen doorgevoerd door een blond lachebekje, je zou je als beroepsmilitair toch kapot schamen om zo’n trut als hoogste baas te hebben, maakt deze deelname natuurlijk een schijnvertoning, een politieke steun in de rug voor de echte bazen van Rutte en die zitten in Washington. Mali, wat moeten wij in godsnaam met Mali? Oh ja, hun diamanten natuurlijk.
  Ongetwijfeld zullen bewoners in die landen boos zijn omdat familieleden vermoord zijn en hun huizen platgebombardeerd door mbv onze militairen? Ik zou in ieder geval aardig kwaad. Die militaire acties zijn een directe uitnodiging tot wraak. Dus grenzen controleren, lijkt me.
  Er worden 10.000 vluchteling kinderen vermist, volgens Interpol. Wat is er met die kinderen gebeurd? Grenzen controleren dus, ter bescherming van 10.000 peuters. Rutte, Rutte, wat een puinhoop!

 8. Als Duitsland zijn grenzen echt sluit, wordt het voor Nederland iets minder belangrijk om hetzelfde te doen. Tot de stroom zich naar Frankrijk verplaatst natuurlijk.