Plan Samsom: Schiet ze die veerboten op! Eh…

Door Joost Niemöller

Het produceren van plannen, daar zijn ze goed in bij de planpolitici. Zo is er nu het Plan Samsom. Het plan is: de illegale migranten die aankomen op de Griekse eilanden vanuit de Turkse kust, gaan per veerboot terug naar Turkije.

Eh…

Waarom denkt Samsom dat de illegale immigranten uit de complete moslimwereld met bootjes naar die Griekse eilanden varen, na betaling van enorme hoeveelheden geld aan mensensmokkelaars? Omdat ze in Griekenland asiel willen aanvragen? Als Samsom dat echt zou denken, is hij gaan geloven in de aanhoudende emoporno die in de media verspreid wordt over de zogenaamde ‘vluchtelingen.’ Maar Samsom is geen domme man. Hij weet dus beter. Hij weet ook dat een willekeurige Pakistaan, Marokkaan, Tunesiër, Egyptenaar, Syriër, Iraniër, Afghaan enz enz, eenmaal aangekomen op dat Griekse eiland zich nooit van zijn leven op de veerboot terug laat zetten. Die mensen verdrinken namelijk. Ze hebben er dus heel veel voor over om zover te komen. Ze weten dat er in Duitsland potten met goud voor hen wachten.

Geen enkele ‘vluchteling’ gaat per veerboot terug. En dan? Vastbinden? Schieten? O nee, dan krijg je een  ‘humanistisch drama’ op de tv en dan gaat zo’n Plan Samsom nog een bloedig randje krijgen. Dat zouden we toch niet moeten willen met z’n allen? Het gaat dus niet gebeuren. Het is dus geen plan, het is niet eens een ballonnetje, het is helemaal niets.

Samsom beweert ook dat het met de mensenrechten in Turkije bijna goed zit. Is he kidding? Het vliegt achteruit met de mensenrechten in Turkije. Wel nee, lult Samsom, er zijn nog maar een paar dingetjes te doen, en dan is Turkije gewoon een perfect en veilig land voor illegale migranten uit al die andere moslimlanden. En, o ja, in Turkije zijn ze dol op meer problemen tussen etnische en religieuze groepen. Het is ze nooit genoeg. Stuur ze die veerboten maar terug, en de ‘vluchtelingen’ zullen hun fout inzien en gelukkig worden in Turkije. Veel beter dan dat verschrikkelijke Duitsland!

De EU heeft ‘het plan Samsom’ al afgeschoten. Volgens de EU is het namelijk niet illegaal als migranten illegaal naar de EU komen, maar het is wel illegaal om ze terug te sturen. Tegen zoveel ‘logica’ kan zelfs de waanzin van het Plan Samsom niet op.

De buitenlandse pers ligt al dubbel over ‘het Plan Samsom.’ Het is dus al afgeschoten voor het goed en wel werd gelanceerd.

Samsom wist ook wel dat dit ging gebeuren. Maar nu heeft hij toch eventjes voor de bühne daadkracht getoond. Asscher roemt het leiderschap van Samsom. Ze slaan elkaar nu op de schouders bij de PvdA. Dat varkentje weer even goed gewassen zeg! Dat zal Wilders leren! Het zou grappig zijn als het niet zo treurig was.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. De politici onder elkaar laten zich hardop waarderen door even domme collega’s bij gebrek aan waardering van de kant van de burgers. Want je bent politicus voor de burger en niet voor jezelf toch? Niet meer natuurlijk alleen even voor de verkiezingen. Deze heersende club heeft al zijn waardigheid al verloren en triest genoeg er valt weinig te kiezen in NL.

 2. Robert Lopes Cardozo

  29 januari 2016 op 20:47

  Natuurlijk willen de bootvluchtelingen niet terug naar Turkije. Gedwongen, bijvoorbeeld met handboeien (de wereldpers mag meekijken naar het misbaar), lukt dat overigens best als de Turkse autoriteiten meewerken. En daar wringt de schoen; wij moeten een te hoge prijs voor hun medewerking betalen. Bijvoorbeeld dat Turken voortaan zonder visum naar Europa mogen reizen. Omdat Turkije één van de corrupste landen van de wereld is kunnen in dat land vervolgens miljarden verdiend worden met het verkopen van Turkse paspoorten aan migranten. Erdogan vindt het volgens mij niet erg als Europa verzwakt na massale immigratie van moslims. Een tweede fout in het plan Merkel/Samson is dat na de gekochte medewerking van Turkije de migratiestroom zich verplaatst naar Libië, Tunesië, enz. Die landen willen ook graag miljarden per jaar voor hun medewerking. Het Australische beleid is beter: geen deal met moslimlanden maar alle illegale migranten zelf opvangen op een eiland. Dan stopt de migratiestroom.

 3. Robert Lopes Cardozo

  29 januari 2016 op 20:19

  Overigens zou Turkije uit de NAVO gezet moeten worden, als gebaar naar Rusland (niet als gebaar naar Poetin, die heeft het eeuwige politieke leven niet). Het Westen bemoeit zich vervolgens niet meer met interne strijd in de moslimwereld. Dat kunnen wij niet. Beter is het stoppen van wapenverkoop aan die landen.

 4. Robert Lopes Cardozo

  29 januari 2016 op 20:18

  Beste Joost,
  het onderstaande heb ik op De Nieuwe Realist onder jouw stuk van 28 januari geschreven:
  Natuurlijk willen de bootvluchtelingen niet terug naar Turkije. Gedwongen, bijvoorbeeld met handboeien (de wereldpers mag meekijken naar het misbaar), lukt dat overigens best als de Turkse autoriteiten meewerken. En daar wringt de schoen; wij moeten een te hoge prijs voor hun medewerking betalen. Bijvoorbeeld dat Turken voortaan zonder visum naar Europa mogen reizen. Omdat Turkije één van de corrupste landen van de wereld is kunnen in dat land vervolgens miljarden verdiend worden met het verkopen van Turkse paspoorten aan migranten. Erdogan vindt het volgens mij niet erg als Europa verzwakt na massale immigratie van moslims. Een tweede fout in het plan Merkel/Samson is dat na de gekochte medewerking van Turkije de migratiestroom zich verplaatst naar Libië, Tunesië, enz. Die landen willen ook graag miljarden per jaar voor hun medewerking. Het Australische beleid is beter: geen…

  • Samsom heeft gezegd dat je Lesbos sowieso alleen met de veerboot kunt verlaten, namelijk naar Athene.
   Hij bedoelde daarmee natuurlijk dat de veerboten ZOGENAAMD naar Athene gaan, maar dan gaan ze ineens Turkije. Gefopt!

 5. Het kan wel degelijk, willen is kunnen en ophouden met dat halfzachte gezemel. Landingsvaartuigen inzetten met hermetisch afgesloten brug en machinekamer en een peloton ME aan boord. In Griekenland het strand opvaren en door een ander peloton ME de hele bak vol laten drijven met asieleisers.

  Klep omhoog en naar Turkije onder begeleiding van een marineschip die direkt schiet op alles wat het transport tegen probeert te houden.

  Op het Turkse strand de klep weer open en leegvegen die boot.

  Moeilijker is het niet.

 6. Wat heeft het nog voor zin om te reageren op dit soort imbeciele plannen van idioten als Samsom, Rutte, Juncker, Timmermans, Merkel en de andere patiënten uit het “Open krankzinnigengesticht EUSSR”. Zoals Arnold Karskens vanmorgen zei: Juncker zet om 11.00 uur de fles op tafel en Merkel zit onder de medicijnen. Dus junkies en drunkies.
  Dit plan is helemaal NUL, gebakken lucht. Het zal NOOIT ook maar één gelukszoeker tegen houden. mensen : de regentenkliek bestaat uit debiele stumperds en meer is het niet.

 7. Volgen Human Rights Watch worden in Europa de mensenrechten geschonden. Ook zou Islamofobie in Europa een enorm probleem zijn. Varkenskoppen worden rondgestrooid, moskeeen en AZC’s in de fik gestoken, en nationalistische partijen groeien tot in de hemel.
  Dat betekent dus dat Europa een ONVEILIG land is.
  Is dat niet een reden om Turkije te verbieden de vluchtelingen hierheen te sturen?

 8. Plan Samson haha. Victor Orban vertelde na de overeenkomst die Timmermans namens de EU in november met Turkije heeft gesloten dat EU landen jaarlijks 200-250.000 ‘vluchtelingen’ over zou nemen van Turkije. Helemaal geen plan Samson dus maar gewoon al afgesproken in de deal van o.a 3 miljard met Turkije. Het enige nieuwe van ‘plan’ Samson is dat hij ze terug wil sturen met veerboten richting Turkije, maar Samson weet natuurlijk ook wel dat dat nooit gaat gebeuren.

 9. Samsom zou geloofwaardig zijn geweest als hij met het ABC plan kwam, maar voor de bühne kwam hij enkel met het/een B plan.
  .
  A] De buitengrenzen van Europa hermetisch sluiten.
  B] De vluchtelingen die het desondanks lukt aan te komen op de Europese kust direct terugsturen naar herkomst.
  C] Wanneer plan A en B niet in werking worden gesteld, dan de binnengrens hermetisch sluiten.
  .
  Wat ze van meet af aan hadden moeten doen is de buitengrenzen sluiten en speciale gesloten opvangcentra oprichten op de daar aanwezige eilanden zodat de vluchtelingen grondig gecheckt hadden kunnen worden, wanneer het daadwerkelijk vluchtelingen betrof dan hadden ze in Europese landen ondergebracht kunnen worden die nog draagvlak hadden. Vooraf hadden alle landen hun quota qua draagvlak moeten indienen en wanneer daar aan voldaan is dan stopt de invoer van vluchtelingen. Dit was de enige manier geweest om het enigszins ordentelijk en acceptabel te kunnen laten verlopen. Nu is het te laat, lekker hè.

 10. Sorry ,dit wilde ook nog even doorgeven.Deze belachelijke rechter doet uitspraak.
  http://opiniez.com/2016/01/28/wegkijkrechter-verwijst-door-naar-shariarechtbank/

 11. Ik zag gisteren DWDD.
  Ze hadden het aan tafel over zwarte mensen in de filmindustrie.Bussemaker zat er ook bij.Dit vanwege de opwinding in de VS over de Oscar’s.Te weinig zwarte mensen in films e.d. was de conclusie van Matje.Doe hier iets aan zei hij nog.
  Vervolgens ging het over kunst en over 9 BNers die zelf iets mochten uitzoeken voor een museum.
  De 9 waren allemaal wit (wel 3 vrouwen)en niemand dacht,he,waarom zijn er geen zwarten bij?
  Over sarcasme gesproken.

  • Het lijkt mij meer met dosering te maken. je zou de kijker naar DWDD maar afschrikken met nog meer oerdansers.

 12. g.h.m.leferink

  29 januari 2016 op 11:41

  ‘…..de interviewer werkt hieraan wel mee door er ook niet naar te hinten in zijn vragen. (Het lijkt wel een opzetje.)’. Waarmee ik het dus helemaal eens ben. Maar ‘het lijkt wel een opzetje’ zou ik vervangen door: ‘Dit IS OPZET! Om ons een rad voor ogen te draaien.’
  Ofwel: “Gluiperigheid kent geen tijd.” En ik zeg het nog maar weer eens: Arie Achterbaks, Sammy Stiekem en Glenn Glibberig zijn de oorspronkelijke oorzaken van de meeste rotsituaties die tussen mensen ontstaan!
  Goodgoan: Gait H. M. Leferink

 13. Ik denk dat Rutte Samsom hiertoe heeft aangezet, onder dreiging met een kabinetscrisis. Dat zag je aan de milde spot van Zijlstra, die erop wees dat het eigenlijk een VVD-plan was. Als Samsom het uit eigen beweging had gedaan was Zijlstra veel sarcastischer geweest.

 14. Het plan Samsom is totaal ongeloofwaardig zoals de scribent in dezen betoogt. Beetje flauw om hem dan te verwijten dat hij tegen terugsturen zou zijn. Samsom had ook kunnen voorstellen om alle “overtollige vluchtelingen” naar Mars te schieten om deze planeet te gaan koloniseren. Heeft ongeveer hetzelfde geloofwaardigheidsgehalte. En ook dan zou de MSM ongetwijfeld staan te applaudisseren. Dit is slechts een praatje voor de Bühne, zoals Bolkestein die ook al vele voor de verkiezingen heeft gehouden. Misschien dat Samsom dit doet omdat hij de val van het kabinet verwacht? Iets wat ik overigens niet zou betreuren.

 15. Toch is dit een wat rare reactie van je, @Joost. Immers, Wilders stelde het al een jaar geleden voor, minstens de helft van de migratiecritici stelde het al uitgebreid voor en nu Samsom ermee komt, ga jij het afkraken als onrealistisch??? Ik snap dat niet. Sinds wanneer laat jij je leiden door ‘realisme’ in de zin van dat het politiek en juridisch te realiseren valt? Is het niet eerder zo dat we er gewoon voor moeten gaan en dat het dan vanzelf toch mogelijk zal blijken te zijn?!

  Overigens heb ik zelf ook geschreven op mijn blog over dit ‘plan-Samsom’. Maar dan met de insteek dat het plan-Wilders had moeten heten. https://pvanlenth.wordpress.com/2016/01/28/huh-plan-samsom-plan-wilders-zullen-ze-bedoelen/

  • Mee eens. Nog maar enkele stukjes geleden (Waar blijft toch die volkswoede?) verbaasde de heer Niemöller zich over de apathie van de gemiddelde Europese burger. Nu lijkt me ‘volkswoede’ weinig produktief in het aanpakken van dit drama, terugsturen des te meer. Zweden maakt vandaag bekend 60 tot 80.000 immigranten te gaan terugsturen, Samsom wil illegale immigranten gaan terugsturen, en hij kan hier slechts rekenen op hoon…

 16. Joost heeft gelijk, het is krankzinnig om het push back plan maar half uit te voeren, bovendien laat het de tyran/ jihadist Erdogan de totale regie, waardoor hij zijn hirjah, jihad door immigratie , kan doorzetten.
  Het moet gewoon zijn: no way kun je Europa binnen komen, direct terug naar de plek waar je vandaan kwam, geen overleg met die landen.
  Er dient per direct een immigratiestop voor personen uit islamitische landen te komen.

 17. g.h.m.leferink

  28 januari 2016 op 21:44

  Vervolg van deel 1.
  # Wijnand Duyvendak, (Groen SLinks), geslaagd voor kursus Ophitsing tot Moord op Paus Johannes Paulus II.
  # Tineke Netelenbos, (PvdA), omkoopster 1e Klasse van de 4 grote steden, om mee te doen aan de Tolpoorten-waanzin.
  # Jos van Kemenade, (PvdA), geslaagd voor flutexperimenten die het Middelbaar Onderwijs naar de mallemoer hielpen, zodat nu 22.000 tieners in Vlaanderen naar school gaan.

  Nee, leuker konden ze het niet maken, die zich TROTS PROGRESSIEF NOEMENDE partijen, WEL TOTAALVANDEPOTGERUKTER!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 18. g.h.m.leferink

  28 januari 2016 op 21:32

  En wat kreeg Samsom toch een boel aandacht, vanavond op het 1800 uur sjenaal! Het werd voorgesteld alsof hij net daarvoor:
  * Het buskruid had uitgevonden
  en ook nog * Het ei van Columbus had ontdekt….
  Je gaat je toch afvragen waarom die Westnederlandse veelkwekker + ratelmachine daarmee niet een paar maanden eerder is gekomen…… Of zou’ie Kleffe Vrindjes hebben bij de sjenaalredactie?
  Die Slinks Linkse partijen hebben toch wel een rare manier van selekteren van hun volksvertegenwoordigers. Zo waren en zijn daar:
  # Diederik Samsom, (PvdA) heeft 2 weken gezeten voor een inbraak, en bij de Makro rollen ze voor hem de rode loper niet meer uit.
  # Mei Li Vos, (PvdA) pleegde witteboordencriminaliteit/Kleffe-Vrindjes-Politiek.
  # Sam Pormes (Groen SLinks), geslaagd voor cursus terrorist in Jemen.
  # Tara Singh Varma (Groen SLinks), geslaagd voor kursus Simuleren Dodelijke Ziekte en kursus Stelen.
  Zie deel 2.

 19. Ergens is het ook absurd dat ons een wet in de weg staat die we zelf gemaakt hebben. Verander die wet dan sukkels! Of zet hem bij het grofvuil.

  • @Koos. Als figuren zoals Samson en Asscher blijven door wauwelen dan zijn we straks illegaal in Nederland ook al zijn onze voorouders hier al sedert de Middeleeuwen. Om dat gelijk te schakelen, haalt men Middeleeuwers binnen. Maar er is zoiets als de Fabel van de Illegaal waar men stelt geen mens is illegaal. Dat is op zich juist maar de situatie waarin die mens verkeert maakt dat hij van legaal overgaat tot illegaal. Net zoals een net mens verwordt tot crimineel en dus de bak in moet.

 20. Het is ook geen probleem dat door politici kan worden opgelost, maar het is een probleem dat door ingenieurs en/of militairen moet worden opgelost.
  Bijvoorbeeld een enorm drijvend hek. Een deltaplan tegen vluchtelingen. Onze VOC-mannen uit Delft die draaien daar hun hand niet voor om!

 21. Het is hetzelfde plan als die van Merkel.

  Niemand vraagt zich af waarom al die bootjes en zwemvesten gewoon te koop zijn op het Turkse strand, het is voor Erdogan een koud kunstje om de kusten te bewaken.

  Neen, Erdogan gaat dit gebruiken om ons kei- en keihard te nemen.

  En het plan Samsom zou kunnen werken, zie in Australië waar de bootjes gewoon teruggestuurd worden en als ze lek zijn dan gooien ze gewoon een nieuwe boot in het water. Maar de EU is een klotenloze volkshatende gedrocht. Want de migranten zullen hier gewoon in het water springen omdat ze weten toch wel gered te worden, en vervolgens overgezet naar de overkant.

  Ze zijn goed geïnformeerd dus ze weten dat 90% niet aan het werk komt maar ze krijgen wel levenslang uitkering. Daarvoor mag u dus keihard werken. En als beloning krijgt u de schaduwzijde van immigratie, zoals ons maar al te bekend is.

  Overigens ben ik van mening dat Merkel weg moet.