Waar blijft toch die volkswoede?

Door Joost Niemöller

Wie intensief de media volgt, zou misschien denken dat er een grote opwinding bestaat in de maatschappij over de komst van minstens een miljoen illegale immigranten, die nog steeds hardnekkig ‘vluchtelingen’ worden genoemd, over de aanrandingen en de verkrachtingen die er het gevolg van zijn, over de berovingen, het terrorisme, over de islam, noem maar op. Er wordt tenslotte heel wat af getwitterd en bedreigd en gedemonstreerd, als je diezelfde media mag geloven.

In werkelijkheid gebeurt er helemaal niks en zit iedereen maar een beetje af te wachten tot ‘het’ gebeurt. Wat ‘het’ ook mag betekenen. Op de demonstraties waar zoveel gedoe over is, komt in Nederland vrijwel niemand, het lokale oproer bij de AZC’s gaat om hoogstens enkele tientallen, en wanneer Wilders een variant op pepperspray uitdeelt in Spijkenisse dan ziet het vooral zwart van… de camera’s.

Op zich is dat niets nieuws. Ook in De Tweede Wereldoorlog blonk het overgrote deel van de Nederlanders uit door maatschappelijke afwezigheid. Men leefde zijn of haar leventje, zo goed en kwaad als dat ging, in gezinsverband. Voor zover men geen Jood was natuurlijk. En met uitzondering van de hongerwinter. Wie foto’s van het dagelijks leven uit die tijd ziet, en dagboekaantekeningen, verbaast zich over de onverstoorbaarheid van dat niet kapot te krijgen monomane, evenwichtige, dagelijkse leven.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik in de dagen na 9/11 in het openbaar vervoer zat, en me erover verbaasde hoe de dagelijkse gesprekken toch maar over die dagelijkse dingen bleven gaan. Met de moord op Fortuyn of Theo van Gogh was het al niet anders. De schokgolven die door de media leken te gaan, trof je nauwelijks terug in het gewone leven. Politiek. Actualiteit. Oorlog en vrede. Het raakt de overgrote meerderheid gewoon niet. Totdat het henzelf raakt. Bijvoorbeeld in de portemonnee.

Ook bij de dreiging van islamterrorisme, overheerst de afwezigheid van geest, die eigenlijk een vorm van verlammende apathie is. Is er op het andere net ook iets leuks te zien?

Daarom zijn de meeste mensen, blijkt uit al die onderzoeken steeds weer, best tevreden met hun eigen leven, terwijl ze toch somber zijn over de toekomst.  Somber, maar gelaten. Ze zien het wel op de tv als het einde daar is.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

65 Reacties

 1. ..
  Zonder leiding, prima. Zonder benul, prima. Ronduit dom, stompzinnig zelfs, ook goed. Maar de massa laf en niet zonder woede? Nee. Laf etc, op individuele basis kan allemaal. Duidt echter de massale terughoudendheid, voorzichtigheid, machteloosheid of (gebrek aan) inzicht in het feit dat er machtiger en beter georganiseerde groepen/instanties zijn dan jij en mensen om je heen als knap, heel knap, ..van de betrokken tegenpartij.

 2. ..
  vergaande gevolgen en hele massa’s hoogopgeleide invloedrijke personen die dat nauwelijks wensen op te merken. ‘Het volk’, de samenleving, die inlevert, delegeert, qua autonomie, geld etc om daar zaken als bescherming, een sociaal verstandig bestuur, redelijkheid en rechtvaardigheid voor terug te krijgen. Op zich prima. Dat het misgaat heeft niets met laf te maken, zelfs niet van diegene die er bewust of onverschillig aan meewerken. Wat moet je met voorbeelden als de Occupybeweging, OXI, een Pegidabeweging (groot, kwetsbaar en verrassend lang zonder ernstige schade maar machteloos) openlijke verkiezingsverlakkerij als in Griekenland of Frankrijk? Rechtspraak als newspeak? Etcetc.? Zonder ..

 3. “Waar blijft de volkswoede?”, prima vraag. De teneur echter over laf, geen lef, verwend, zonder ballen, zonder ruggengraat, foetushouding, koopmanshouding en nooit moed gehad en het kijven over waar de westerse man is, geeft alleen maar aan hoe groot het weerbaarheidprobleem is. Praat jezelf nog even de grond op basis van wat..? Dat we in WO2 niet het grootste aandeel hadden in oorlogsvrijwilligers? Vechten, geweldadig/tegen het water/voor idealen/vooruitgang? Ja, historisch gezien zowel heel ambtelijk en volgzaam maar ook verrassend sterk in handelend optreden en karakter -dat is voor velen van moment tot moment weer anders. ‘De laffe westerse man(en vrouw)’: Kroegpraat maar dan zo fatalistisch. In deze moderne huidige tijd: Er is wel sprake van ontmanteling en het sturen van de massa, door (gebrek aan) onderwijs, media etc. maar, hoe zit het precies? Hoe moet je 9/11 duiden? Een hele reeks gebeurtenissen naderhand? En allemaal met een ronduit slecht officieel verhaal, vergaande…

 4. zoals vele hier al zeggen, het begint bij de scholing !
  sta er maar eens bij stil dat de samenstelling van de klassen steeds donkerder van kleur wordt.
  kijk eens naar klassenfoto,s van de jaren 70, daarna 90 en tenslotte 2015 !
  de blanken raken steeds meer in de minderheid.
  buiten de indoctrinatie van de scholen spelen de klasgenootjes een zeer grote rol !
  van jongs af aan behoren islam-aanbidders, negers en andere kleuren tot de vriendenkring van de huidige jeugd (luister alleen maar eens naar dat allochtonen accent wat de blanke jeugd overneemt).
  dus autochtone jeugd wordt niet alleen door het onderwijs “verkracht”, ze worden bij “vriendjes” thuis door hun papa, mama of grote broer fijn voorgelogen over de religie van de vrede.
  .
  conclusie, de autochtone jeugd is op hun 21 volledig geïndoctrineerd, en zal zelfs de multiculturele vriendjes tot op het bot verdedigen.
  en zij hebben dus ook stemrecht en stemmen voor hun “vriendjes”.
  .
  daar komt de msm, staats tv en…

 5. Laten we een nieuwe partij beginnen, wie heeft er nog meer de moed om dit uit te voeren, er over praten is makkelijk maar je moet wel iets doen. Anders moet je ophouden met zeuren.

  • wel ja, nog meer splinterpartijen, wat mankeert er aan de pvv ?

   • Het enige dat ik kan bedenken dat het gunstig zou uitpakken als er ook een liberale patriottische partij, en een Christelijke patriottische partij zou zijn.
    Nu zijn er misschien mensen die niet op de PVV stemmen omdat ze te links, of niet christelijk zijn. Kijken wat VNL gaat doen, ik geloof dat ze als liberale partij zijn bedoeld.

 6. robbertdeberk

  26 januari 2016 op 18:37

  Mijn verontschuldigingen voor al die type foutjes.

  Maar het gaat om de inhoud toch????.

 7. robbertdeberk

  26 januari 2016 op 18:35

  Die volkswoede gaatvop dit ogenblik niet komen Joost, daar bijna de gehele Nedlandse bevolking ” mind controlled ” is. Zoals ook de meeste reargeerders alhier.

  Ik zal het je bewijzen :

  ” De schuldigen van al deze ellende zijn niet degene die de islam aanhangen, maar degene die het mogelijk hebben gemaakt. dat deze mensen hier kwamen”

  Tot zov niets aan de hand wat betreft de reageerdes alhier, alhoewel ze natuurlijk wel de verkeerde schuldigen aanwijzen.
  Maar nu komt ie :

  ” Wilders is onderdeel van deze schuldigen ,men is slechts naar voren geschoven als controlled opposition om de mensen alhier het idee te geven dat er verandering mogelijk is”

  En daarom Joost gaat er niets veranderen en gaat alles door in de richting waar het gaat.

  Mijn vraag aan jouw zou zijn ” behoor je ook tot deze mensen ? of houdt je alle opties open? ”

  Groet John

  • Robert,
   Dat Wilders “controlled opposition” is, is wel een heel goedkope vorm van complotdenken. Dan moeten dus alle nationalistische partijen in Europa dat zijn. En Trump.
   Sluit je uit dat die partijen op de normale, democratische wijze zijn ontstaan?

   • robbertdeberk

    27 januari 2016 op 08:52

    De term complotdenker gebruiken mensen die ,mind controlled zijn, en geen argumenten hebben om een ander de mond te snoeren.

    Zelf hebben ze dat niet eens in de gaten, vandaar ” mind controled”.

    Dank voor dit mooie voorbeeld.

 8. “Dat Wilders “controlled opposition” is, is wel een heel goedkope vorm van complotdenken”
  .
  Als iemand dat denkt dan heeft die persoon het heel makkelijk, dan is er maar één optie mogelijk wanneer gestemd moet worden. Dan moet die persoon zéér zeker op Wilders stemmen en hopen dat iedereen dat massaal doet want dan komen we er vanzelf achter, en als je denkt dat hij controlled opposition is dan maakt het verder toch niet uit op welke partij je stemt want volgens die conclusie is het allemaal één pot nat. Makkelijker kan het dan niet zijn wanneer we kunnen stemmen.
  .
  Erger dan de huidige politiek kan sowieso niet, ik heb nooit durven dromen dat we op dit punt zouden belanden. Mensen worden thuis door de politie opgezocht wegens reacties op facebook die niet pro ‘vluchtelingen’ zijn, de Stasi is er niets bij. Wat is er in hemelsnaam gebeurd.

  • robbertdeberk

   27 januari 2016 op 20:21

   Helemaal met u eens. Zeer heldere kijk op zaken. Ik zal zeker op de PVV stemmen waarna zal blijken dat het een luchtballon blijkt te zijn

 9. Tweede probleem is dat we geneigd zijn ergens tegen te zijn als het ons niet bevalt. Maar ergens tegen zijn, levert het gewenste resultaat niet op. Het maakt je afhankelijk van de tegenpartij. “Wat zij doen, wil ik niet” en ze doen het toch. Geef je iets aandacht dan geef je het ook energie. Dat is een natuurwet. Het maakt niet uit of de aandacht positief is (we willen dat en dat) dan wel negatief (we willen dat en dat niet). Het resultaat is hetzelfde: dat en dat wordt groter. Daarom is het cruciaal dat je het doel positief formuleert. “Wij willen geen azc” speelt het azc in de kaart. “Wij willen een beschermd dorp, wij willen onze gemeente houden zoals het nu is, wij willen veiligheid en harmonie in onze stad, de grenzen dicht” – dat kan het azc buiten houden.
  Woede, blinde woede moet overstegen worden, omgezet worden in doelgerichte sturing.
  Daarvoor zijn harmonie-pacifisten, conservatief-liberalen, vrijdenkers, en patriotten nodig, en mensen die geëngageerd aan de zijlijn staan.

 10. Daarna brak er een ziekte uit, wat een epidemie is geworden: het eendimensionaal politiek correcte denken, dat verlammend werkt en andersdenkenden de mond snoert. Het heeft vrijwel alles in zijn greep gekrregen, de politieke partijen, vakbonden, maatschappelijke organisaties en belangengroepen, inclusief de vredesbeweging en milieubeweging.
  Een klein deel van links-progressief wil zich nu heroriënteren maar heeft weinig houvast, is in verwarring, krijgt in de mean stream media weinig tot geen discussieruimte, wordt erin afgebrand met “onderbuikgevoelens en rechts-extremisme”.

 11. Zeer terechte vraag; ik stel hem al langer dan 10 jaar. Durven we, in plaats van af te geven op anderen die niets doen, ook de hand in eigen boezem te steken? Wat doe je zelf?
  Ooit liep ik mee in talloze demonstraties, tégen de Vietnam-oorlog (Hun strijd, onze strijd, international solidariteit), tégen de kernfabrieken (Dodewaard is geen doden waard), in vredesdemonstraties tégen Amerikaanse kruisraketten in Nederland (Kruisraketten Nee, bijna 4 miljoen handtekeningen). De 1 mei-demonstraties tégen het regeringsbeleid. Met “Arbeidersmacht” – lopen vóór ’75 gulden ja, 25 gulden nee!’ meer dan 8000 scanderende havenarbeiders in 1970 door de Rotterdamse Maastunnel.
  Het was links en progressief Nederland dat zich organiseerde, bijeenkomsten belegde, demonstreerde tégen wat ongewenst was. Het heeft bar weig opgeleverd. Een groot deel van links-progressief is later toegetreden tot de gevestigde orde in de politiek en de media om er de macht over te nemen, om de tégenstanders de baas te…

 12. @ Ekster
  Het onderwijs in NL is een politiek correcte en linkse indoctrinatiezooi. Dat de ouders hier niet massaal tegen protesteren laat weer zien hoe ook die kudde is geïndoctrineerd. En die ouders laten hun kinderen ook gewoon naar de gore linkse multikulbagger van het jeugdjournaal kijken en naar rotzooi als Spangas. En naar programma’s met gele Pieten.
  Mensen, het is verloren in NL: de indoctrinatie sinds EIND JAREN ZESTIG heeft vreselijk huis gehouden. Marxisme en cultureel marxisme ( “weg met ons” / “alle culturen zijn gelijk” / “iedereen is gelijk”/ “de wereld is van iedereen” ) zijn de etterende gezwellen die nu leiden tot islamisering, massale import van achterlijkheid en criminaliteit, groene waanzin, de EUSSR enz. enz.

 13. @ Dick Ahles
  “Wilders te beschadigd”. Sorry hoor, maar wat een gelul. De man staat op 42 zetels in de peiling. Moeten we soms weer tien jaar op een ander wachten tot die zo ver komt. Jou hebben ze graag, die gevestigde kliek. De enige echte tegenstander een dolkstoot geven….Weer typisch NL kudde gedrag.

 14. De politie is druk met de AZC’s. Dus even geen aandacht voor “gewone’ criminaliteit. Van der Steur gaat echter wel weer uren besteden aan de “bonnetjesaffaire” in plaats van op te treden. Wat een vreselijke regentenkliek: totaal niet capabel, alleen in eigen baantje geínteresseerd, vol onwetendheid maar vooral vol met politiek correcte dogma’s. Het is werkelijk een baggerzooitje van ongekend laag niveau. Maar verdient het volk beter? Neen, want nog steeds hebben die flutpartijen ( alles minus Wilders ) de steun van de meerderheid.
  En van VVD tot SP en GL : ze zijn het op hoofdlijnen allemaal met elkaar eens. En de kudde staat erbij en kijkt ernaar.

 15. Het is vreselijk om te erkennen, maar de meerderheid van de NL kudde is te dom, te onwetend, te lui, te ruggengraatloos , te soft, te politiek correct en te geïndoctrineerd. Regentenkliek en media stoppen het volk vol met hun politiek correcte dogma’s : opwarming door CO2 ( waanzin!! ), een zogenaamd veel geld opbrengende EUSSR, een islam waarvan “het overgrote deel” zogenaamd gematigd is, zielige asielzoekers dus open grenzen, multikul is goed , enz enz. Het merendeel van de kudde biedt geen weerstand: te dom enz Zie ook de zogenaamde BN’ers en grachtengordeldieren: talentloze politiek correcte figuren, maar de kudde vindt het fantastisch. En maar kijken maar Tan, Van Nieuwkerk, Jinek, Pauw, NOS en RTL journaals, Nieuwsuur: bagger, bagger en nog eens bagger.
  Je kinderen laten indoctrineren door jeugdjournaal ( dat is een vuil zooitje ) en bagger als multikul Spangas. Dus de volgende makke kudde schapen wordt al weer gevormd. Het is een HORRORLAND!!!!

 16. Optreden,doortastend zijn,aanpakken.
  Dat zijn begrippen die niet meer correct zijn in dit land.
  Overleg voeren,commissie benoemen,evalueren,dat is waar NL voor staat.
  De ouwehoeren zijn de baas hier.
  Mocht je eens initiatief willen tonen wordt je weggezet als niet relevant zijnde.
  De overheid is machtiger dan ooit en wil doorgaan op dezelfde voet als altijd.
  Lekker blijven ouwehoeren en problemen niet oplossen maar vooruitschuiven of negeren.

 17. Het schijnt dat VOOR de val van de muur, men in de Oostbloklanden absoluut niet aan drugs kon komen. Drugs hebben mogelijk het westerse denken aangetast. Feit is dat vandaag de dag de Oosteuropese volkeren en leiders een veel realistischer kijk hebben op de immigratie.
  Feit is ook dat drugs vanuit Moslimlanden naar het westen zijn gebracht, als een soort vergiftiging / genocide. De vraag is echter of de Jihad toen als een rol speelde.

  • Drugs hebben hier niets mee te maken, wel het onderwijs. Wat onze kinderen leren is 100% politiek-correcte leuterpraat. Mijn dochter heeft op school “geleerd” dat IS niets met de islam te maken heeft… ze leren met andere woorden de onwaarheid. Dat alles om de lieve vrede in de klas en in de maatschappij te bewaren. Als je als ouder hier tegenin gaat krijg je ruzie met je eigen kind en als je niet uitkijkt wordt je als racist weggezet. Dit proces is al tientallen jaren aan de gang. Vandaar dat de jongere generaties, zeker als ze gestudeerd hebben, zulke naïeve en onzinnige ideeën in hun hoofd hebben. Om die te corrigeren is veel tijd en moeite nodig.

   • @Ekster. De indoctrinatie op de scholen is massaal en massief. Veel onderwijskrachten hebben daarnaast direct of indirect iets met de politiek te maken. Ambtenaren en daarmee vergelijkbaren hebben altijd al iets gehad met: eigen tijd indelen, vergaderen, leuteren en het dan zelf gaan geloven, de missie wordt dan: overbrengen op de kids. Nog steeds ben ik mezelf dankbaar voor het gevoel dat ik kreeg na een beroepskeuzetest kort na militaire dienst. Zeer geschikt voor het onderwijs. Dus niet doen; waarop de familie kwaad werd en ik gelukkig. Mijn toenmalige vriendin verbrak op advies/dwang van haar (onderwijzende) broers de relatie. Het was bewijs voor mijn goede stap.

 18. Ekster,
  Laten we zeggen dat het een combinatie is. Maar die leraren moeten toch ergens door zijn aangetast. Ik ben van de sixties-generatie, maar heb nooit drugs gebruikt. Een onderzoekje naar een mogelijk oorzakelijk verband zou nuttig zijn.

 19. @koos
  “Feit is ook dat drugs vanuit Moslimlanden naar het westen zijn gebracht, als een soort vergiftiging / genocide.”
  hahahahahaha………nou het is iig wel lachen met u, ook zonder drugs.

 20. Volkswoede is altijd iets links geweest.
  Zodra de mensen door krijgen dat de immigratie een rechts complot is, zal de volkswoede tevoorschijn komen.
  Het belangrijkste wat ons te doen staat: Dit gegeven in de domme linkse koppen te stampen.

 21. De volks woede komt er niet omdat nationalisme en politiek incorrect gedrag in Nederland eigenlijk net zo’n taboe is/was als in Duitsland. Bovendien willen de mensen ook gewoon hun subsidies en toeslagen behouden. Sterker nog ze zijn er afhankelijk van en dus afhankelijk van de Nederlandse staat en zoals bekend wie betaald die bepaalt.

 22. Na de moord op Fortuyn was er wel degelijk volkswoede. Liep op die avond op het binnenhof bijna uit de hand herinner ik mij. Maar -toegegeven en onverklaarbaar – na de begrafenis was alles weer bij het oude en gingen we weer gewoon op PvdA , D66, VVD en CDA stemmen.
  Volkswoede komt er als iemand dat gaat organiseren en leiden. Wilders helaas te beschadigd om te kunnen doen. Fortuyn is dood. Wie staat er op?

 23. Dit hele artikel had eigenlijk in een paar woorden kunnen worden samengevat: Nederland was, is, en blijft, een land met mensen die weinig durven of doen. We hadden tijdens de 2e Wereld Oorlog al niet genoeg ‘cohones’ naar schijnt, we tonen te weinig lef met het oplossen van het IS-probleem, we tonen te weinig lef met het zélf nadenken i.p.v. het blindelings blijven volgen van Brussel… en ga zo maar door.
  .
  Onze overheid weet dat en maakt er dankbaar misbruik van. Pas als het land zichzelf doet imploderen wordt er daadwerkelijk iets gedaan, want dan móéten we wel. Daarnaast weet de overheid de verhalen zo te brengen dat een (te) groot deel van de burger dat als hapklare brokken slikt, wat trouwens óók onbegrijpelijk en kwalijk is. Een hoop burgers durven of kunnen niet eens fatsoenlijk voor zichzelf nadenken, en dat zie je ook terug in de totale laksheid van alle puinhopen die ontstaan zijn en gaan ontstaan.

 24. Ik ben geëmmigreerd. Dat helpt, mij althands..
  .
  Dat die viespeuk van een Timmermans nu plots iets ‘redelijks’ lijkt te zeggen is alleen om tijd te winnen in een onhoudbare situatie, het is net als al zijn publieke optreden het downplayen van immigratie-problemen om de EU-expansie op stoom te houden.
  .
  Het uitblijven van volkswoede is omdat de rooskleurige leugens van de publieke omroep deze dempt. Ja, naast het gegeven dat men eenvoudig geen zin heeft in moeilijk gedoe, zeker niet als alles nog enigzins lijkt te draaien.

 25. De mensen die zich druk maken zijn wat ouder en de kinderen zijn de deur uit.
  Misschien hebben ze net als ik kleinkinderen waardoor je afvraagt wat moet er van terecht komen.
  Of ze zijn professioneel er mee bezig door hun beroep. En dat zijn er zo langzamerhand meer als er in de gezondheidszorg werken. Zonder managers natuurlijk want die werken niet.
  Het enige wat de meesten doen even in de avond snel wat op internet zetten om je mening te geven.
  Ook al lijkt er niet zo veel activiteit, op internet gonst het elke seconde.
  Waar per seconde er weer nieuwe terreur aan het licht komt die men onder de pet heeft gehouden. En dat uit heel Europa……
  Daardoor loopt de PVV omhoog ook al probeert de gehele MSM de PVV zwart te maken en de vluchtelingen als uitgemergelde en half verdronken kindertjes en moedertjes af te schilderen.
  Het werkt niet meer.
  Al die internet activiteiten tegen de islam en de EUSSR op internet werken door en kanaliseren de volkswoede. Zinvol en doeltreffend.

 26. g.h.m.leferink

  26 januari 2016 op 00:17

  Och, Joost, tegen die onverschilligheid schrijf en spreek ik al meer dan 10 jaar. Onder het motto: “Als we niets doen gaat het vanzelf fout!” Want dan komen de Farizeeërs op posities met MACHT, en dan is het hek van de dam. En in het verleden zijn verreweg de meeste democratieën aan hun eind gekomen DOOR VERROTTING VAN BINNENUIT, i.p.v. door een aanval van buitenaf.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 27. Wanneer en waar moet wie iemand dan iets doen?

  Iedereen is druk bezig met werken, de kinderen verzorgen en slapen.
  Als je tussen de 25 en 40 bent en je hebt een familie met vrouw en kinderen als man zijnde ben je continu bezig en heb je het beetje vrije tijd nodig om even samen naar het bos te gaan. Winkelen, en daar belt de productie weer omdat er een probleem is en vraagt hoe het verder moet. Als je verantwoordelijk werk hebt moet je klaar staan als er stront aan de knikker is.
  De mensen die tijd hebben om zich ergens druk te maken buiten het kringetje, dus wereldproblematiek hebben gewoon tijd over. Er is gewoon geen tijd om je druk te maken, of je bent zelf getroffen omdat een AZC tegenover je komt en je koopwoning onverkoopbaar is geworden. Het AZC tegenover de kleuterschool of nog erger tegenover de middelbare school met jonge meiden komt waar je dochter op zit. Tja, dan moet je wel. Zolang de problemen enigszins uit de buurt blijven ga je gewoon door. Geen tijd over!!

 28. http://www.hindunet.org/hindu_history/modern/hindu_kush.html

  Nou nog even dan dan zijn wij historie op exact dezelfde wijze. Zal even in het archief duiken. Men is horende doof en ziende blind en waarom? Meent het socialisme werkelijk dat een totalitair isme macht zal delen?

  • http://koenraadelst.bharatvani.org/articles/irin/genocide.html

   Idem geldt overigens voor de Kopten. Het dwaze is dat de veroveraars zich laten/lieten voorstaan op de kennis die ze afbrandden. Mja, de Nestorianen en de joden zagen de waarde ervan in en stelde ze veilig. Islam heeft nog helemaal nergens vrede gebracht en kennis zip.

 29. Het feit dat de aanhang van Wilders richting 1/3 gaat zegt natuurlijk ook wel wat en maken politici ook wel zenuwachtig.

  Het vervelende alleen is dat de Duitser zo makkelijk te manipuleren is door de MSM. Als Duitsland massaal zou zeggen op de AFD te stemmen dan waren er al lang maatregelen gekomen. Maar de Duitser vreet wat hij op tv ziet en gelooft echt dat kritiek op immigratie racistisch is. Ze zien de AFD juist als een groter probleem Merkel napratend. Dan ben je toch wel behoorlijk van het padje.

  De Duitsers blijven hun leider steunen, zelfs als die moet schuilen in een bunker of knettergek is. Ik vind Merkel net zo raar als voormalig koningin Beatrix, een gewapend betonnen plaat voor hun hoofd en geen empathie. Alleen Merkel is vele malen gevaarlijker.

  Een lichtpuntje is wel dat Timmermans zegt dat de meeste ‘vluchtelingen’ de zaak belazeren, en daarmee de staatsomroep rechts passeert. En dat is dankzij de steun voor Le Pen en Wilders. Het echte verzet: peilingen.

  • @Koffij
   Ook bij de zelfhatende Duitsers bemerk ik een omslag. De grote frame zit hem erin dat men het nazisme naar rechts heeft gewerkt, lees liberaal/ libertarisch. Dat is een knallende kolder voor een club die bewees waarom het socialisme ene grote faal is/was.

 30. Als jij Timmermans een lichtpuntje vindt dan heb ik echt met je te doen.
  Timmermans uitspraak past precies in de taktiek van de elitaire kliek machthebbers.
  Rutte roept ook dat de asielstroom zal moeten afnemen/stoppen binnen 2 maanden.
  De taktiek is nu de burgers het idee te geven dat ze eindelijk gaan ingrijpen, hen zelfs gelijk geven. Alsof ze het eindelijk ook doorhebben.
  NPO doet hier aan mee, door steeds meer mensen met een niet politiek correcte mening in de studio uit te nodigen. etc..
  Maar dit is slechts meedeinen met de wind, zodat het niet breekt.
  M.a.w. om het steemvee rustiger stemmen. Ondertussen gaat de grootscheeps Islamitische kolonisatie van Nederland in een steeds rapere tempo verder.
  Er komen straks een paar grensbewakers die de gewone burgers hun pas gaan vragen en asielzoekers direkt in de bussen van de COA begeleiden.

 31. Ik deel trouwens jouw mening niet dat Duitsers makkelijk te manipuleren zijn door de MSM.
  In tegenstelling tot in Nederland, zijn er in Duitsland een hoop particuliere anitiatieven gaande om Merkel af te zetten. Er worden handtekeningen verzameld.
  Voor zover ik weet gebeurt dit nog niet in Nederland met Rutte.

 32. We hadden laatst enige volkswoede in Geldermalsen. Maar daarvan was jij niet zo gecharmeerd meende ik. Verder wordt er wel eens een moskee in de fik gestoken, of een poging daartoe. Maar voor de rest is het inderdaad lauwe bal. Komt natuurlijk vooral omdat onze “stempoedeltjes” deze regering zelf bij de verkiezingen in het zadel hebben geholpen. En, vooral ook willen houden. Vandaar de veel gehoorde redenering dat je de grenzen niet moet sluiten omdat het niet helpt. Ze komen hier toch wel binnen zo is het idee. Dat houdt ze niet tegen zo wordt er vaak nog aan toegevoegd. Dan denk ik altijd als ik dat hoor: ” laat je dan thuis ook de deur openstaan”? Inderdaad, om de burgerman op de barricade te krijgen moet het eerst zeer doen in de portemonnee. Zoals bij het Jordaanoproer in 1934, waarbij slechte werkomstandigheden en huisvesting eveneens een rol speelden. https://nl.wikipedia.org/wiki/Jordaanoproer Dus, tot zo lang moeten we nog even geduld hebben.

  • @Nico Spaak
   Uhuh, of er wordt een imam betrapt door de camera die met een jerrycan peut zijn eigen tent in de fik stak, of in Scandinavië een oververhitte friteuse, maar ja brandbommen zijn net wat pakkender en de rest onder de bidmat.
   Een oproer aanhalen van 1934….. maar natuurlijk! De omstandigheden zijn eender!

   Uw laatdunkendheid over de burgerman die de belasting helpt aan de inkomsten voor anderen is te walgelijk voor woorden. In feite stelt u: werken, kop houden en kom hier met de poet. Jaja, want u wenst goed te doen, maar dan wel van die hardwerkende man/vrouw zijn/haar centen.

   • Wat een leuterkoek! Ik begrijp echt niet wat je probleem is. Ik laat me helemaal niet laatdunkend uit en wat je stelt is al helemaal uit de lucht gegrepen. Te “gliep in het daasje gekeken misschien”?

 33. Je hebt gelijk. De Nederlander is niet tot actie bereid, behalve als het zeer doet in de portemonnee. De Nederlander is een apathisch, verwend nest. Nederlanders vertrouwen ook veel te veel hun onbetrouwbare politici. Ze worden bedonderd waar ze bij staan maar pikken alles. Kijk eens naar het stemvee. Dan weer stemmen ze op de VVD, daarna op D66, of dan eens op de PvdA. Alsof het wat uitmaakt. En dan die ergerlijke, gemakzuchtig herhaalde onzin van de media. Je gaf een uitstekend voorbeeld; je voordeur doe je toch ook op slot.. Hoezo zouden grenscontroles NIET werken? We hebben eeuwenlang onze grenzen bewaakt omdat dat bittere noodzaak was. Nu is het weer nodig, dus doe dat gewoon.

 34. Waar blijft de woede? Er zijn verklaringen genoeg voor die apathie: Men is volkomen verwend, alles in Nederland is altijd goed georganiseerd geweest, in kannen en kruiken. Een beetje sputteren omdat men zich soms realiseerd dat vrijheid in Nederland een zeer bekrompen begrip is. Alles is geregeld en ohwee als je een hondenhokje in je tuin plaatst. Zelfs in het buitenland heb ik eens een acceptgiro kaart ontvangen voor 3 km (!) te hard rijden, tijdens een bezoek in NL. Mopperen maar het wordt gepikt want het geeft uiteindelijk een veilig gevoel dat de staat je in de gaten houdt.
  Het echte probleem is ontkenning. Zoals door bijven gaan bij een ziekte, hopen dat het verdwijnt. Dat doen veel mensen. Dus het antwoord is; de meeste Nederlanders zijn verwende ontkenners. Ik woon elders en heb mijn maatregelen getroffen. Ik wacht niet op welke overheid dan ook.

 35. Het gaat wel komen, Joost.
  Nog meer berichten van “onder de pet houden”, nog meer ‘openbaringen’ van bedriegers zoals van Timmermans….. en misschien krijgen we de mensen dán in het groots de straat op!
  Nog een paar aanranding feestjes kan ook helpen….. Zucht…
  Mvg

 36. Voor elke groep is er wel een platform. Of je nu allochtoon, vrouw, LGBT of alle 3 bent, je wordt politiek vertegenwoordigd op zowel landelijk als lokaal niveau. Behalve als je een blanke hetero man bent, dan wordt er geacht dat je alles zelf wel kan uitzoeken. Het is ook niet heel interessant om deze groep te vertegenwoordigen en ook subsidie technisch zal je weinig geld ophalen.

  Dat er geen volkswoede plaatsvindt heeft deels met de ontmanteling van de Westerse man te maken, maar vooral omdat deze zelf alles toelaat en totaal geen vechtersmentaliteit meer in zich heeft. Ik spreek veel met allochtonen en de consensus onder deze groep is dat de blanke Westerse man zwak en bang is. Figuurlijk de hoek in gewezen en liggend in de foetushouding. En ja, ook ik ben hier deels schuldig aan, aangezien ik veel te laat wakker ben geworden en mij jaren lang heb laten verleiden voor randzaken als materiele zaken en dumb down tv programma’s.

 37. Tijdens WO2 was tenminste voor iedereen nog duidelijk wie de vijand was, vandaag de dag worden de autochtonen door de autoriteiten als de vijand gezien, en dat maakt het des te ingewikkelder. Misschien gaat daar nu wat verandering in komen aangezien Timmermans plots het licht heeft gezien en erkent dat minstens 60% gelukszoekers zijn en hier niets te zoeken hebben. Hoewel ik vrees dat ze er zo een spin aan gaan geven dat de autochtonen die desondanks niet naar hun pijpen gaan dansen de vijand zullen blijven.
  .
  Zag laatst ergens een filmpje over blanken in Zuid-Afrika, de horror, white genocide. Waar blijft de wereldwijde ophef? White lives matters, blijkbaar niet. En oh ja, blanke vluchtelingen krijgen geen asiel in Duitsland, etc..
  .
  Maar ja, we kunnen wel in opstand komen maar zolang politie en het leger ons als de vijand ziet wordt het moeilijk. Gewoon geduld hebben, heb vertrouwen 🙂

  • @Dick: maar zolang politie en het leger ons als de vijand ziet wordt het moeilijk. Gewoon geduld hebben, heb vertrouwen ==”Lissabon”: Uit naam van “de vrede en de internationale veiligheid” maakt dit verdrag het mogelijk om maatregelen op te leggen op elk gebied, politiek, wettelijk, of sociaal, zonder dat daarbij een plaats is gegeven aan de rechten van burgers, of democratische procedures in het algemeen. Expliciet toestemming wordt gegeven de doodstraf toe te passen in “uitzonderlijke situaties” zoals in “tijd van oorlog”, in tijd van “onmiddellijke oorlogsdreiging” en “teneinde in overeenstemming met de wet een oproer of opstand te onderdrukken”, hetgeen betekent dat er expliciet toestemming wordt gegeven te schieten op een menigte demonstranten.”Slotakte”, Titel 1, Artikel 2, toelichting nummer 3). Alles is gejuridiseerd waarmee, door de bewust ingewikkelde terminologie en weglatingen, altijd een uitvlucht aanwezig is om de burger te knechten. ==Lust u nog peultjes

   • Dat is het verschil tussen nationale bevrijdingsstrijd en burgeroorlog ,
    In het eerste geval trekken burgers regering en leger samen op,
    In htweede geva, staan regering met een gedeeld leger tegenover de burgers met het andere deel van het leger.

 38. @ Gnor

  En met de in 2004 opgerichtte EU politiemacht Eurogendfor zodat we in voorkomende gevallen niet gaan mee maken dat Nederlandse politieagenten de kant van het volk (we blijven positief) kiezen en weigeren te schieten.

 39. Pagina 1: http://i64.tinypic.com/efo4gg.jpg
  Pagina 7: http://i65.tinypic.com/2q1tn4o.jpg

  • Hier keek Nederland dus naar op die 10e mei 1940″

   https://www.youtube.com/watch?v=I0_CxMS195A

 40. Gelukkig gaf Timmermans toe dat minstens 50% van de vluchtelingen economisch gelukzoeker is. Terecht Joost je noemt het, hij blijft ze allemaal vluchtelingen noemen. Maar grootste winstpunt, verliespunt voor het EU-directoraat is, dat men, Tusk en Timmermans, heeft aangegeven dat het binnen 2 maanden opgelost moet zijn. Zo nee, grenscontroles in elk land en einde Schengen. God/Allah zegene de greep. Het begin van het einde van de EU, maar helaas te laat. Wellicht dat crowdfunding helpt om de EU-top eerder te laten vluchten. (analoog aan de vermeende Oranjes c.s. en het einde van de toenmalige Nederlandse Staat.) Als de mensen dan geen leider meer hebben, worden ze wellicht geactiveerd want ze kunnen zich niet meer eenvoudig verschuilen. Het wordt of je wilt of niet anarchie maar vanuit de puinhopen kan iets anders komen.

 41. Woede moet wel eerst gebundeld worden en omgezet in gerichte actie, maar politiek en MSM zijn juist gericht op het omgekeerde; voorkomen dat zoiets gebeurt. Afgelopen vrijdag waren er de hele dag hoorzittingen met experts in de TK over MH17. Daaruit bleek o.a. dat de OVV de verkeersleider die MH17 begeleidde niet had kunnen interviewen hetgeen bij luchtrampen een standaardprocedure is, Het NOS journaal van 8 uur vond het niet eens de moeite waard een topic te besteden aan die hoorzittingen. Zo doe je dat. Ben pislink over de doofpot waarin de aanslag op MH17 aan het verdwijnen is, maar wat moet ik? Met een spandoekje op de Coolsingel gaan lopen?

  • ==Woede moet wel eerst gebundeld worden en omgezet in gerichte actie, maar politiek en MSM zijn juist gericht op het omgekeerde; voorkomen dat zoiets gebeurt. ==

   Op zich beschouw ik het als de hoofdtaak van onze volksvertegenwoordigers om de lieve vrede binnenlands te handhaven. Toch, met ‘de lieve vrede’ bedoel ik wel wat anders dan wat de politiek en MSN nu doen. Maar ja, ook Joost Niemoller is uiteindelijk de vredelievendheid zelve, en ik ook trouwens. Rambo’s zien we niet zo zitten, hè.

 42. Inderdaad niet te begrijpen. Een hoop mensen leven onder hypnose. Wanneer je vraagt naar hun mening over de illegalen dan kijken ze je aan waar je het over hebt. Illegalen? Het zijn toch vluchtelingen? Want dat hebben ze van hypnotiseur NPO/NOS en de rest van de MSM geleerd. En als je dan door vraagt worden ze boos. Heel boos. Want ja, uit hypnose raken willen ze niet. Je moet je mond houden want er wordt gelijk een relatie getrokken met racisme. En daar kan ik mij weer zo boos om maken. Hoe kan het dat er mensen zijn die het niet willen weten en totaal geen of ook geen klein beetje vaderlandsliefde hebben en niet over hun land en toekomst nadenken. Wanneer ik wel eens in het buitenland ben, in Zuid Amerika bijvoorbeeld, die mensen zijn zo trots op hun afkomst hun cultuur en op al het moois wat hun land te bieden heeft. Daar vertellen ze met veel enthousiasme over. Om jaloers op te zijn. Misschien maar de stap nemen en weggaan hier.
  Want dit gaat niet meer goedkomen.

 43. Klopt, ik heb hier nog een krant liggen waarin op de voorpagina verslag werd gedaan van de Duitse inval van 10 mei 1940 maar een paar pagina’s verder werd reclame gemaakt voor een nieuwe film van Donald Duck.

 44. Ik vraag het mij ook af.

  De grootste genocide allertijden is gaande (de demografische en culturele genocide van de oorspronkelijke inwoners van Europa) maar het blijft stil. Ieder weldenkend mens weet dat de grenzen niet alleen dicht moeten, maar ook streng bewaakt moeten worden door bewapende militairen, maar het gebeurt niet.