AD demoniseert protest tegen AZC’s

Door Joost Niemöller

Zojuist verscheen deze verklaring van het AZC-Alert, een overkoepelende organisatie. Het is duidelijk dat de media door de successen (o.a. in Heesch) van de anti AZC acties in demoniserende overdrive raken. Goed dat het AZC-Alert duidelijk maakt dat er helemaal niets mis is met een burgeropstand tegen de opgelegde omvolking in de Nederlandse gemeenten. Wanneer je daar niet meer tegen mag protesteren, waartegen dan nog wel?

Dit is de verklaring:

Reactie AZC-Alert op AD-artikel “AZC-haters bundelen hun kracht”*

Wij van AZC Alert zijn blij dat het Algemeen Dagblad met dit artikel zo duidelijk laat blijken alle tegenstanders van een AZC in hun achtertuin te zien als hersenloze en gewelddadige idioten. Alleen de kop van het artikel al is erg dubieus en sfeerbepalend. En triest maar waar: wij verwachten inmiddels al niets anders meer. Dit doet de steeds groter wordende groep bezorgde Nederlanders veel tekort.  AZC Alert haat geen mensen en is daar ook niet voor opgericht. AZC Alert bestaat om de gevoelens en angsten van (toekomstige) omwonenden van AZC’s te kanaliseren en om te zetten in een democratisch en geweldloos verzet. Er is niks op tegen om elkaar te helpen en ondersteunen in deze vaak ongelijke strijd. Burger ‘David’ versus overheid ‘Goliath’ is geen strijd die je makkelijk aangaat; dat doe je pas als je je in het nauw gedreven voelt en bang bent voor de veiligheid en leefbaarheid van jezelf, je kinderen, je dierbaren. Wanneer je je realiseert dat de afgelopen decennia garant staan voor een minder fraaie toekomst met gebrek aan zorg, huizen, banen, veiligheid, welvaart, welzijn.

En waar zijn de overheid en de politie nu zo bang voor? Voor onze spandoeken? Voor onze flyers met krantenkoppen van echte nieuwsberichten? Van onze teksten voor inspreekavonden? Of zijn we gewoon een vervelende luis in hun pels en brengen we de misstanden teveel voor het voetlicht? Geven we de bezorgde burger een te grote stem? Deze actie van het AD is erop gericht om mensen af te schrikken zich aan te sluiten, maar men ziet niet dat men hiermee de ontevreden burger juist een duwtje onze richting op geeft. En u onderzoekt ons maar tot u een ons weegt, wij hebben niets te verbergen.

AZC Alert wil natuurlijk niemand teleurstellen. Daarom willen we bij deze even een paar dingen ophelderen. Het AD noemt het vreedzame AZC Alert in 1 adem met andere partijen die voor eigen politiek gewin bijeenkomst na bijeenkomst afstruinen. Een oplettend journalist ziet dat AZC Alert alleen daar is waar men zich lokaal aansluit bij AZC Alert. Wij zijn nergens waar we niets te zoeken hebben. En altijd vreedzaam, in tegenstelling tot enkele andere groeperingen. Het asielbeleid in Nederland deugt van geen kanten en ons werk zit er nog lang niet op. AZC Alert heeft ondanks alle tegenwerkingen reeds solide contacten in meer dan 10% van alle Nederlandse gemeenten en wat ons betreft gaan we voor de volle 100%.

Dus politie, begin die overuren maar vast te schrijven, want AZC Alert zal nimmer zwichten voor politie(-ke) intimidatie. Wij zullen onze stemmen laten horen. Ons verzet zal niet verstommen en samen staan we sterker!

AZC Alert

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

16 Reacties

 1. Ik hoorde vanmorgen dat D’66 een hoorzitting wil houden in de tweede kamer over of het protest invloed heeft op de beslissing van een gemeentebestuur om geen asielzoekerscentrum in het dorp of stad toe te staan. . Haha, de paniek neemt toe. Ik zie nog hoe ha(r)telijk kereltje Pechtold klapt voor gemeente besturen die ruimhartig asielzoekers opvangen.

 2. g.h.m.leferink

  5 februari 2016 op 22:34

  Goh, het AD weer? Dat is toch die krant die Pamela Hemelrijk ontsloeg als journaliste? En haar daarna zo’n 160.000 moest betalen?
  Het klopt, dat spreekwoord: Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Wie gaat er morgen mee naar de Stopera?

 4. Mijn stellige overtuiging is dat het Europese volk met vreedzame demonstraties helemaal niets zal bereiken tegen deze fascistische machthebbers in West Europa.
  Helaas maar ik ben somber gestemd.

 5. Laten wij goed onthouden wie nu aan de verkeerde kant van de streep staan.
  Als later de hel echt losbarst, zullen ze zich proberen in te dekken. Dan zijn dit soort artikelen de bewijzen.
  .

 6. Het AD voert al maanden een smerig beleid voor de zogenaamde zielige “vluchteling”. De politieke correctheid van dit vod is onvoorstelbaar. Ongenuanceerd, ondeskundig, oppervlakkig, door en door multikul en tot in het absurde politiek correct. Hoe krijgen ze zo’n verzameling idiote Gutmenschen bij elkaar. Mensen: zeg op dat vod!

 7. Goeiedag. Okke Hel, aangenaam!

  Ik blijf optimist. AZC-Alert is slechts een naam voor een overkoepelende organisatie, van weet ik veel wat… Heel goed bezig, daar niet van. Maar het werkelijke verzet komt van u en ik. Nu nog niet, we zijn watjes wat dat betreft. Maar het komt… En niet via het toetsenbord. Vakantiegangers kunnen snel binnen wandelen, maar ook heel snel er weer uit.

  Het AD moet zich schamen overigens.

 8. Goed, concreet en duidelijk stuk van AZC-alert. De media begint langzaam aan wakker te worden dat AZC’s niet alleen maar rozegeur en maneschijn is, maar het AD lijkt daar vooralsnog niet aan te willen geloven. Hebben de heren “journalisten” (zo kun je ze eigenlijk niet noemen kijkend naar de kop van dat artikel) toevallig de aanrandpartijen in o.a. Keulen gemist? En hebben ze de diverse aanslagen in Parijs gemist? Of de talloze vechtpartijen, aanrandpartijen, jaspartijen en discriminatie naar alles wat Westers is?
  .
  Het maakt eigenlijk ook niet uit natuurlijk. Want ook het AD moet er toch heel snel aan geloven dat de migrant hier veel meer kapot maakt dan dat ze lief is. Álles wordt gesloopt, zowel figuurlijk als letterlijk. En de burger wordt zo te zien sneller (maar niet snel genoeg) wakker dan de media op ’t moment laat zien. En als er echt teveel gebeurt, hou je dan maar vast. De burger komt op de lange termijn toch echt op voor z’n eigen vrijheid.

 9. In een democratie wordt de regering geacht uit het volk te zijn voortgekomen. Voor de dienende politici dient de Volk dan ook Goliath te zijn en de regering uiteindelijk David. Niet andersom in principe. De goede mensen van het AZC Alert hoeven zich dus helemaal niet als David op te stellen,dat is de onjuiste positie en houding. We leven in een facade democratie,waarin je net zo boos,brutaal en luid moet zijn of eisen als het omvangrijke policor ondedrukkings en demoniseringsapparaat,dat standaard tegenover je gezet wordt door de Eenheidspartij en haar henchmen overal.

  Het AD is fanatiek deel van de policor eenheidsworst Lügenpresse. Hoogstens voor de aardappelschillen. Ik herinner me uit de Tijd van de Diversiteit dat het redelijk populaire AD een rechtserige liberale krant was,het sportieve grote broertje van het rechtse Vaderland in Den Haag. Leuk tegenover Het Vrije Volk. Meer grote bladen waren nog niet links:de Haagsche Courant van meneer de Wit (oplage 140.000) .

 10. Verzet is een plicht. Wie nu nog verzet probeert te demoniseren, staat aan de verkeerde kant van de streep.

 11. Zojuist een FB relaas gelezen van een echtpaar reizend van Karlsruhe bahnhof naar Keulen. Veel vertraging dus wachten. Steeds meer reizigers op het station. Sommige reizigers zijn Carnaval vierders. Het wordt reeds laat. Er is slechts een cafetaria open. Daar werkt een Iraanse jonge vrouw. Een groot aantal “vluchtelingen”, jonge moslim mannen hangen rond op dat station, pakken broodjes zonder te betalen. Er staat een groep mannen voor het dames toilet, met een van hun daar binnen. Geen enkele vrouw durft dus naar het toilet te gaan. De spoorweg politie/bewaking zegt niets te kunnen doen. Een gesprekje met een Duitse medereiziger die zijn huis gaat verlaten omdat er aan de overkant een AZC komt. Vele reizigers klagen over het verliezen van sociale zekerheden. Werkelijk iedereen maakt zich zorgen en is angstig. Dit is een moment opname van de doorsnee Duitse burger wachtend op hun trein. Leuk he?

 12. mijn vervolg reactie op Heesch is weggevallen. Dit is: Het CDA van de wuivende halmen.Wat een verknipt antwoord t.w. op die plaats. Maar geen bezwaar tegen 10x 50 gedurende 10 jaar is de logische uitleg van de woorden van deze draaikont. Daarnaast daar voorlopig geen groot AZC dus dat kan betekenen dat dit er ook nog komt.Hoorde trouwens ook op de radio dat er inderdaad sprake zou zijn van verdeling over de kernen. Dus nee=ja.

 13. vervolg:.N.B. De PWA-kazerne in Gouda, u weet wel van de omstreden moskee naast de kinderopvang, kan in 2016 niet meer geschikt gemaakt worden voor grootschalige opvang. Het COA stelt nu dat dit medio 2017 wordt- bron: radio West

 14. http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-org…heesch.9517535.lynkx De vestiging van een groot asielzoekerscentrum in de Brabantse plaats Heesch is voorlopig van de baan. Een meerderheid in de gemeenteraad is tegen de opvang van vijfhonderd vluchtelingen in het plaatsje.Vijfhonderd asielzoekers voor de duur van tien jaar is te veel en te lang op die locatie, aldus het CDA. Kleinschaliger opvang verspreid over de diverse kernen van de gemeente behoort te mogelijkheden. Dat vergemakkelijkt de inburgering in de dorpsgemeenschappen en er zijn vrijwilligers genoeg die willen helpen, aldus de fractievoorzitter.

  • Ik snap ook zo erg niet dat het altijd over ‘vluchtelingen’ gaat terwijl ze hier ook moeten ‘inburgeren’ of goed zijn voor onze ecnomie. Vluchtelingen zijn hier toch alleen om te schuilen (van de oorlog) en dan is het toch ook de bedoeling dat ze weer terug gaan als het veilig is. (Niet dat dat ooit gebeurd.)

   Enige conclusie die ik kan trekken is dat er andere motieven zijn die wij kennelijk niet mogen weten. En dat kan ook alleen maar betekenen dat het niet goed voor ons is.