Brekend #Pegida demonstranten doen aangifte tegen burgemeester van der Laan

Hieronder een open brief aan burgemeester Van der Laan, waarin aangekondigd wordt dat er aangifte tegen hem wordt gedaan wegens het in gevaar brengen van demonstranten.

6-2-16 Leeuwarden

 

Geachte Mijnheer Van der Laan;

Vandaag was ik aanwezig bij de PEGIDA demonstratie. Vooraf had ik een ontmoeting met de organisatoren, waarbij ons de regels goed werden uitgelegd en iedereen netjes stickertjes plakte op de buttons waar een hakenkruisje in de prullenbak wordt gegooid, per uw eisen. PEGIDA is vreedzaam en wij werden opgeroepen dat ook te zijn en te blijven. Iemand die met mij mee kwam uit Friesland, gaf zichzelf op als vrijwilliger om met de Politie, orde te houden, zoals ook anderen van PEGIDA, die een oranje shirtje aan kregen.

Volgens de berichtgeving, zou de pro-vluchtelingen/antiFA demonstreren aan het begin van de middag, en PEGIDA om 15:00 u. plaatsvinden. Op weg naar de plek bij de Stopera, werd de organisator geconfronteerd met weer nieuwe eisen, plus een valse bommelding. Toch was de oppositie al aanwezig toen wij ruim voor 15:00 u. bij de Stopera aan kwamen. En natuurlijk volop politie – waarvoor wij later diep dankbaar waren, gezien wat er op ons af kwam!

Vanuit alle richtingen kwamen massa’s razende, tierende antiFA, die ons uitscholden en op ons spuugden en herhaaldelijk het politiecordon doorbroken om ons geweld proberen aan te doen. Veel deelnemers konden ons niet bereiken meer; er was geen gelegenheid de aanwezige sprekers (speciaal overgekomen uit Duitsland en België) te horen – wij konden niet meer doen dan lachen om de AntiFA (Ha ha, AntiFA), mochten ook niet lopen. Konden niet lopen, vanwege dat alle straten vol stonden met een razende, tierende, gewelddadige menigte die het op ons had voorzien en tegen wie u geen maatregelen had getroffen.

De Politie dreef ze een beetje terug, nadat ze steeds dichterbij kwamen en wij geen stap konden verzetten, en moest later echt alles inzetten, zodat bussen konden komen om ons te bevrijden uit onze benarde positie. Wij werden afgevoerd naar kleine stations in plaats van Centraal, omdat de gewelddadige razende AntiFa ons daar stond op te wachten.

Menige deelnemer gaat aangifte tegen u doen; en ik ook. U heeft toegelaten dat een tierende massa mensen op ons af kwam, geen enkele maatregel genomen tegen de rellende AntiFA, die bekend staat om hun geweld. U had toch Politie te paard, en gewapend met stokken – waarom werd er niet op het rellend tuig, illegaal aanwezig op de plek toegewezen aan PEGIDA, ingemept? Een beetje rookbom en dat was het dan. Eerst stond u toe dat ze er waren en toen liet u toe dat ze bleven en dusdanig een dreiging vormden dat wij met bussen en onder zware politie bescherming, moesten vertrekken.

Het is mijn recht als Nederlander, te demonstreren en deel te nemen aan demonstraties. AntiFA heeft GEEN recht, vreedzame demonstraties keer op keer te belagen en verhinderen met hun rellen en geweld. PEGIDA komt terug naar Amsterdam, en ik hoop dat u dan zult zorgen, dat dit AntiFA tuig de Politie op de stoep krijgt als ze zelfs maar beginnen te regelen, in de buurt van ons te zijn. Dit zal u veel geld besparen op Politie, ook. Want voor ons is die totaal niet nodig. Alleen de AntiFA (een Moslim front organisatie) staat bekend om geweld; PEGIDA niet.

 

Drs. Jitske Eizema

Statenlid Provincie Friesland namens de Fryske Frijheids Partij

P.S. Zou u zo vriendelijk willen zijn, uw plaatselijke SP uit te leggen, dat als zij “vrouwenmeppen” (waarvan zij PEGIDA vals beschuldigden) zo erg vinden, dat zij dan tegen de Islam moeten zijn net als wij? Dank u.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

29 Reacties

 1. @ emptyk 9 februari 2016 om 11:19 dat lijkt me duidelijk maar doodseskaders…………dat is echt lachwekkend. ==We zullen zien. Maar afwachten en niets doen om dat te kunnen zien van een afstandje (de meeste Nederlanders of wat daar voor doorgaat) lijkt me ook niet het middel. Het moet trouwens eerst een puinhoop worden wil je kunnen verbouwen. De Afa-manier wordt gedoogd en Henk en Ingrid betalen dat nog steeds maar voor hoelang.

 2. .
  en steeds meer Recht wordt doelbewust verkracht…
  niet in opstand komen arm Nederland…Slaap zacht !

 3. Het is nu wel duidelijk: de gore regentenkliek heeft bij ELKE Pegida demonstratie de boel BEWUST VERZIEKT. Ze laten steeds het gore linkse tuig Pegida aanvallen, zodat ze als politiek correcte kliek de Pegida demonstratie kunnen bekorten, verplaatsen of beëindigen. Dan nog wat pesten met borden afpakken en allerlei regeltjes invoeren om te treiteren.
  Zo zijn de manieren van de regentenkliek en Van der Laan is daarop geen uitzondering. En die noemen zich handhavers van de rechtsstaat. Het zijn verkrachters van onze rechten.

 4. Ach ja, je kunt er kort of lang over praten maar Amsterdam is Nederland niet. CD, CP ’86, NVU etc wagen of waagden het niet voor niks om niet te gaan demonstreren in Amsterdam. Een dappere poging van Pegida dat zeker, maar Amsterdam wordt al decennia lang geregeerd door links tuig. Laat ze maar barsten daar in Mokum. De echte Nederlandse Nederlanders zijn de stad toch al lang geleden ontsnapt.

 5. Als je bedenkt dat er meer dan 3 miljoen mensen aangeven op de PVV te zullen stemmen, en dat er daarvan maar 300 komen demonstreren, dan vind ik dat zeer teleurstellend. Het is 1 honderdste procent!

 6. nederland, iig het bestuur ervan, doet alsof nederland zo een progressief, vooruitstrevend gidslandje is.
  niets is minder waar en krijg steeds meer het gevoel in een fascistisch bananenrepubliek te wonen ipv een democratie.
  .
  het is werkelijk schandalig wat er uit de trukendoos wordt getoverd als je geen welgevallige organisatie bent !
  .
  ben bang dat demonstreren niet meer helpt, waarschijnlijk moet er over worden over gegaan tot plan B.

 7. Amsterdam is met deze burgemeester Van der Laan hopeloos verloren!
  Jammer, ik vond het een hele mooie stad, met de nadruk op “vond”!

 8. het was schandalig wat er gebeurde Antifa sturmtruppen werd geen strobreed in de weggelegd om de pegida demonstratie te komen verstoren. ook ik wil aangifte doen[ mijn concept aangifte klaar] maar wil graag even overleggen
  wie heeft een contact adres van jitske???

 9. Aan de Staalstraatbrug over het water van de Groenburgwal hing openlijk in koeienletters de oproep SABOTEER PEGIDA.

 10. Ik was er bij in A’dam. Je mocht de demoplek Stopera niet op: er zou ’n explosief zijn gevonden, vertelde ’n agent. PvdA’er Van der Laan heeft perfect aangevoeld hoe hij de boel in het honderd kon laten lopen: laat die AFA’s zo dichtbij komen, dat PEGIDA niet meer aan demonstreren toekomt, sluit ze vervolgens tussen 2 ME-linies op en voer ze met bussen af.
  Ik was er in Utrecht-Vreeburg bij: zelfde tactiek van VVD’er Van Zanen; ook in Utrecht-Hogelandspark: idem, met n.b. provocateurs van politiekant; en in R’dam- Erasmusbrug – afgesloten demo -; in R’dam-Wilhelminapier – daar werd je überhaupt niet toegelaten -; en in Apeldoorn, waar je zowaar echt ’n eind lopend mocht demonstreren.
  Het demonstratierecht is door de agressie van linkse extremisten een wassen neus geworden. Langzaam, voor gewone (d.w.z. ongeïnteresseerde en/of wegkijkende) Nederlanders misschien onmerkbaar, maar beetje bij beetje sterft de Nederlandse democratie. Aan ’n brug hing openlijk de oproep…

  • Een burgemeester moet ook aan de kiezers denken. Als hij de antifa’s weg laat slepen, gaat dat kostbare PVDA-stemmen kosten!
   Waar was je trouwens ineens? Ik kon je nergens meer vinden.

   • Terwijl we almaar stonden te wachten op het moment dat we naar de ons toegewezen demonstratieplek mochten gaan, ben ik wat gaan rondlopen om hier en daar een praatje gaan maken. Met de dame van het spandoek PEGIDA IS LIEFDE , met een man met een Fries vlaggetje, met een Amsterdamse arrogante ‘heer’, en toen ik met de Antwerpse dame, die een bord met de tekst STOP ISLAMISATION OF EUROPE hoog hield, bleek ik, en dus ook zij, door een tweede rij ME van de hoofdgroep te zijn gescheiden. Ik heb nog wel een tijd geprobeerd er weer bij te komen, maar de bereden charges joegen je steeds verder weg. Daarnaast heb ik telefonisch contact gehouden met een vriend uit die hoofdgroep die bij ‘de oprit’ van de Blauwbrug stond, maar uiteindelijk ben ik weggegaan. Eerst voor een bezoek aan het Allard Pierson Museum en de tentoonstelling ‘Sicilië en de Zee’, waar ik een paar rostra’s heb gefotografeerd, daarna naar het CS. Mijn vriend is met een bus afgevoerd. Hij wist niet waarheen.

    • Het was me al opgevallen dat we ineens met veel minder waren.
     Het spandoek met “Pegida is Liefde” heb ik ook nog even vastgehouden.
     Ik kan 27 februari helaas niet meedoen, omdat ik die middag het Requiem van Mozart in de Janskerk in Utrecht ga beluisteren, wat ik al enige tijd geleden heb afgesproken.

 11. In Nederland en vandaag in Amsterdam in het bijzonder zie je overduidelijk correlatie tussen het fascistische bestuur en het optreden van knokploegen, die bijna vrijelijk actief kunnen zijn tegen tegenstanders van dat bestuur.

  • Nog die AT5-verslaggever gezien? “We moeten jullie niet, hier in Amsterdam” tegen die pegida-man. Lijkt ook de teneur te zijn bij afa en de internationale asocialen. “This is our turf” Loopt dat niet wonderlijk parallel met het ontstaan van islamitische enclaves waar andersdenkenden en korte rokjes niet gewenst zijn. En heel dicht onder de oppervlakte ligt dan bij beiden het geweld: we moeten je niet en als we de kans krijgen zullen we je ‘ausradieren’. Ja, OK, dat laten in vrijheid geboren mensen in een vrij land zich nog 20 jaar zo onder de neus wrijven met alle bedreigingen en geweld de daarbij horen. Gaat niet gebeuren. Negeer de onvrede maar, be my guest. We gaan het zien.

 12. Van der Laan moet een voorbeeld nemen aan de burgemeester van Moermansk. De Gouden Eeuw regenten, waar moderne politici, “die zich tot het uiterste inzetten voor hun stad” zich zo graag mee willen vergelijken draaien zich in hun graf om. Zie dit artikel: https://ejbron.wordpress.com/2016/02/05/moermansk-het-spijt-ons-maar-keulen-ligt-2-500-km-verder-naar-het-zuiden/

  Je kunt denken van de Russen wat je wilt. Maar een paar gelijksoortige optredens in Nederland en Duitsland zou het probleem vanzelf oplossen.

 13. Hmmmm, zou toch mooi zijn wanneer voorgedrukte aangiften klaar liggen.

  Is er een voorbeeld te kopiëren?
  Gaat de politie lastig doen bij aangifte?

  Wij zijn door de politie afgescheiden geworden van de Pegida groep en de charges (gematigde charges) van de politie waren zéér bedreigend.

  Toen wij tussen de ANTIFA’s terecht kwamen kregen wij te horen dat dit nog maar een “tamme” demonstratie was..!

  Trouwens…, toch leuke discussies kunnen voeren met ‘enkele’ Antifa’s…

  Genoeg voor nu.
  Heb begrepen dat AT5 ook veel beelden had?
  Mvg

 14. Binnen nu en 5 jaar hebben we doodseskaders in Nederland. De wet van behoud van energie geldt ook voor geweld en agressie. Het geweld dat onze elites, links en moslims het Nederlandse volk aandoen (DAT is haatzaaien), krijgen ze vroeger of later vol terug in de bek. Voorbeeld? Kijk naar Zuid-Afrika. het geweld dat honderd jaar in de zwarte bevolking is gestopt, komt er allemaal weer uit. Boeren sneuvelen aan de lopende band.

  • @heikneuter
   “Binnen nu en 5 jaar hebben we doodseskaders in Nederland.”
   gekkie

   • @emptyk. Graag wijs ik op de reactie van Telaat. Wat Heikneuter stelt is heel goed mogelijk. Niet dat de massa er bij zal zitten. Want dan hebben we het over een mogelijke burgeroorlog. Er kunnen bijv.zelfs agenten opstaan die het zat zijn om voor pispaal gebruikt te worden. In verre buitenlanden is dat soms ook het geval. Waarom zou dat in Nederland niet het geval kunnen zijn ? Soms is apartheid een oplossing voor de zittende macht wat blijkt uit de tactieken die door de overheid (Van der Laan c.s.) worden en werden toegepast. De goedwillende burger is de zwarte (zwartgemaakte) van de toekomst.

    • @gnor
     ach (bijna) alles kan maar het is niet erg waarschijnlijk maar volgens “heikneuter” is het binnen 5 jaar zover te zijn………we wachten af 😉

 15. Je hebt geen massa nodig, maar een katalysator. De opvliegende aard van de tegenstander maakt het mogelijk de boel op gang te brengen met een klein aantal gemotiveerde mensen. Als die een grote reactie uitlokken leert het Nederlandse volk heel snel te vechten voor zijn leven. Terreur is een vak en de gemiddelde Nederlander snapt daar geen bal van. Leer eens out of the box denken, dan kun je dingen voor zijn en nog bijsturen voordat het tig mensen de kop moet kosten.

 16. @ Emptyk

  ‘Gekkie’.

  Dat ben je misschien geneigd te denken als nuchtere Nederlander die niet anders weet dan dat met ‘polderen’, elk conflict in de kiem te smoren is. Maar wat je momenteel ziet gebeuren in Europa is dat bewust toegewerkt wordt naar het opvoeren van spanningen tussen bevolkingsgroepen. Als je dat ongeloofwaardig overkomt moet je maar eens googelen op wat voormalig CIA agent Robert Bear over zijn rol in het voormalige Joegoslavie vertelt. Of de actie s van Gladio in Italie.

  • @dwag
   google jij eens op “kunnen jullie door een waterkraan”………….ik denk dat ze net zo echt zijn als de “doodseskaders”

   • Het land is verdeeld in twee kampen. Het ene kamp heeft de ‘democratische’ macht, de politie, de rechterlijke macht, de media voor de propaganda, de pot met geld en hordes geïndoctrineerde vol-idioten en gatis-geld-verslaafden die voor een paar rotcenten het deuntje meezingen. Activistische bloedhonden staan klaar om met fascistisch geweld de weg vrij te maken voor een “Ubermenschen-idiologie” met religieuze facade. Dan heb je aan de andere kant mensen die gewoon willen leven zonder agressief krapuul op straat en het enige wat hun nog wordt gegund is protesteren in een vakje, zonder dat er ook maar iets gebeurd. Ze worden al gediskwalificeerd als ze niet uit de plaats komen waar de protestactie wordt gehouden!
    Hun landgenoten worden vermoord, maar de andere partij houdt de onderste steen onder.
    Alle ingrediënten voor asymmetrische oorlogsvoering. De ENIGE uitweg lijkt nog geweld te zijn en dat zal er komen, als de pislam en links krapuul de vrije hand houden.

 17. Asymmetrische oorlogsvoering ontstaat in alle situaties waarin geweld te pas komt van een heersende klasse en haar vazallen en een ‘volk’ dat zich tekort gedaan voelt en (steeds meer) geweld over zich heen krijgt. En geloof mij: aan mij gaat niet voorbij dat meiden en vrouwen en aangerand, verkracht en bedreigd worden door islamitisch tuig, dat bontkraagjes bejaarden in hun eigen huis de rolstoel in of blind geschopt worden. Dat schreeuwt om wraak. “Hard aanpakken”, ja dat kennen we. Asymmetrisch is vrijwel gelijk aan terreur. Geen doodseskaders? Theo van Gogh, Fortuin? Slachtoffers avant la lettre. Alleen de organisatiegraad zal gaan toenemen en rechts zal gaan meedoen.

 18. @heikneuter
  Als je echt denkt dat we binnenkort met linkse doodseskaders te maken krijgen en dat je ook denkt dat die verantwoordelijk zijn voor de dood op PF en TvG ……….dan raadt ik je aan te emigreren of er een eind aan maken. Ik geloof er iig geen reet van en ik denk dat jij ook niet. Dat jij (en ik) niet zo veel op hebben met “links” dat lijkt me duidelijk maar doodseskaders…………dat is echt lachwekkend.

 19. m.i. volkomen terecht deze aangifte…. ik had op onze site al de volgende reactie geplaatst :
  .
  Ter extra info:

  De bewuste uitlokking zit natuurlijk in het feit dat voor beide (overduidelijk tegenstrijdige) demonstraties…. door deze Burgemeester is gekozen voor verschillende (elkaar niet overlappende) tijden, waardoor dus deze confrontaties duidelijk heel bewust werden uitgelokt/mogelijk gemaakt… Bloody shame heer van der Laan !!!

  Reken maar dat dit NIET WORDT VERGETEN !
  .
  http://www.Jasterke.Wordpress.com
  .

 20. g.h.m.leferink

  6 februari 2016 op 23:24

  Als het farizeïsme niet al tientallen eeuwen oud was, dan was het uitgevonden in dat Drugsdorp aan de Amstel. Wanneer hadden ze daar de laatste NIET-GLUIPER BURGEMEESTER? Was dat niet Samkalden?

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink