Dit referendum gaat over voortbestaan Nederland

Door Joost Niemöller

Op 6 april mogen de Nederlanders stemmen over een referendum aangaande een associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Zo’n referendum is de aanleiding voor heel veel debatten die er soms wel en soms niet mee te maken hebben. Maar uiteindelijk toch weer wel. U zult er al snel horendol over worden.

Zo is het geen referendum over de EU. Maar toch weer wel. Het is geen referendum over de eventuele raket van Poetin en MH17. En toch weer wel. Het is geen referendum over een handelsverdrag. En toch weer wel. Het is geen referendum over de Koude Oorlog. En toch weer wel. Het is geen referendum over Wilders. En toch weer wel. Het is geen referendum over open grenzen. En toch weer wel. Het is geen referendum over de kansrijkheid van directe democratie. En toch weer wel. Het is geen referendum over de invloed van George Soros. En toch weer wel.

Enzovoort.

Waar stemt u dus voor of tegen? Om een beetje wijs te worden uit de warboel, werden vandaag op de website Wiki Piratenpartij de argumenten zo objectief mogelijk op een rij gezet. Wie organiseert het? Over welke tekst gaat het? Wie organiseren de voor en tegen campagne? Waar vind je nog meer informatie?

Kijk hier.

En kijk hier als je alles wilt weten over de ja-argumenten.

En kijk hier als je alles wilt weten over de nee-argumenten.

En, o ja, ik ben niet objectief. Volgens mij gaat dit referendum uiteindelijk wel degelijk over een wereldbeeld en niet over een handelsakkoord. Daarom past dit referendum in een lange reeks Europese ontwikkelingen, waarbij grote internationale krachten druk uitoefenen.

Waarom steunt miljardair George Soros financieel het ja-kamp? Omdat het ja-kamp staat voor een ander wereldbeeld dan het democratische. George Soros gelooft in een gevaarlijke utopie, de ‘open samenleving.’ Voor speculanten als hij is zo’n wereldbeeld een winstmodel, maar hij verkoopt het als een ideologische utopie. In deze utopie wordt ook geloofd door onze regering Rutte. En door een groot deel van de Nederlandse oppositie, met uitzondering van de SP, de PVV en de SGP.

Onlangs weer, in een interview, vertelde Soros voor welke wereld hij staat in Europa. Soros ziet het de verkeerde kant uit gaan door het opkomende nationalisme:

The Soviet Union has been replaced by a resurgent Russia and the European Union has come to be dominated by the forces of nationalism. The open society that both Merkel and I believe in because of our personal histories, and that the reformers of the new Ukraine want to join because of their personal histories, does not really exist.

In de ‘open economie’ van Soros is er geen plaats meer voor democratie. Want democratie kan alleen gedijen in het kader van een natiestaat. Soros wil de natiestaat opheffen en Amerikaans grootkapitaal, aangejaagd door de bankensector, de macht laten overnemen. Zoveel staat er bij dit referendum op het spel. Dit referendum is een uiting van de wil van het volk. Misschien een van de laatste stuiptrekkingen. Vergeet dat niet.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

32 Reacties

 1. Soros is een oude crimineel met zwetsverhalen over de ‘opoon society’, Hij maakt het niet lang meer. Hij baalt ervan dat de versnelde islamisering dreigt te worden tegengewerkt en hij de ‘zegeningen’ van het grootste sociologische experiment aller tijden mogelijk niet meer mee gaat maken.
  Multiculti zoals de EU het voor ogen heeft is helemaal geen vrije maatschappij – het is een Islamitische Monsterstaat. Mensen, wakker worden voordat het te laat is!

 2. Net de documentaire bekeken die Nelis aanraadde. Erg ongemakkelijk, maar een must see voor een ieder. Je vraagt je af hoe mensen als Van Baalen, Timmermans en cs kunnen slapen ’s nachts.

 3. Prachtig je tirade tegen het internationale grootkapitaal .
  Het kapitaal heeft geen vaderland, de werkers wel.
  Sinds het verscheiden van de CPN en Marcus Bakker en zijn tirades tegen de door het grootkapitaal geëiste EEG, zijn dit soort uitspraken zeldzaam geworden.

 4. Imperialism’s Migration Agenda: Who is Funding the Refugees Transport into Europe?

  http://www.globalresearch.ca/imperialisms-migration-agenda-who-is-funding-the-refugees-transport-into-europe/5504056

  Goed edoch zeer deprimerend artikel van van journalist en politiek analyticus Gearóid Ó Colmáin over de drijvende krachten achter de migratiestroom naar Europa . Gaat onder meer in over hoe het voetvolk van de policor ‘moral left’ zich laat gebruiken voor een totalitaire agenda.

 5. Het gaat vooral over de leugens van de Rutte Kliek, want het is niet alleen een “handelsverdragje” . Dat liegt Rutte. Lees de column van Leon de Winter van 3 februari in Telegraaf: daar zie je dat het gaat om een verdrag voor het toekomstige lidmaatschap en dat het ook over politieke en militaire samenwerking gaat.
  Wat kan die Rutte liegen: werkelijk ongelooflijk wat die kerel bij elkaar liegt en bedriegt.

 6. dit is geen ja of nee discussie.
  dit is alleen “nee” omdat “ja” niet rationeel,niet logisch,dom en naïef is.

 7. Van Soros krijgen wij sores.
  Als een man met zo’n gezichtsuitdrukking zich er mee gaat bemoeien wordt de keuze wel heel erg makkelijk.

 8. Maar zionisme is toch ook nationalisme!. Dus open die grenzen van Israël voor die arme mensen daar in de buurt. Oh wacht, Israël moet wel z’n eigen indentiteit behouden natuurlijk, anders dan Europa, dat moet multiraciaal en volgens Sarkozy zelfs vooral interraciaal worden. Trouwens bij dat Open society institute (foundation) van Soros werkt ook Mabel Wisse Smit. (en daar zijn ze heel blij mee binnen de koninklijke familie)

  • Die arme mensen in Palestina leven onder de terroristische dictatuur van Hamas. De Moslim Broederschap is de overkoepelende soennitische islamitische politiek-religieuze beweging, gebaseerd op het moslim-fundamentalisme. Het motto van de beweging luidt: “Allah is ons doel, de Koran is onze grondwet, de Profeet onze leider, strijd onze weg, en dood voor Allah onze hoogste aspiratie.” Het doel van deze terrreurbeweging is om seculiere democratische regeringen te vervangen door een islamitisch kalifaat onder de sharia. Het doel van Hamas is dan ook om de democratie Israël te vernietigen.
   Daarom houdt Israël de grenzen gesloten.

 9. Dus in Soros zijn plan wordt heel Europa wordt een open vlakte zonder grenzen zonder Nationaliteiten . We worden allemaal gelijk.(Dat is echt het beste voor ons ??) Komt dit verhaal u niet bekend voor? hebben we dit niet eerder gehoord? in 1917 Beangstigend, toen ook door Soros zijn stamgenoten. De gesloten Turkse stam, de “Chazaren”. Het Communisme blijkt toch enkele prima mogelijkheden te bieden . Totale controle door een Selecte groep. Barbara Lerner Spectre roept dit al jaren Wij zijn de uitverkorenen om de massa te wereld wijd te leiden. Heel Oekraïne is al in hun handen. Verzet is nutteloos

 10. Livestropop is geen landverrader, maar simpelweg een jood die joodse belangen dient door het controleren van de media. Mede-jood Soros heeft hem natuurlijk niet voor niets geselecteerd. De EU moet ervoor zorgen dat vermenging met arabieren en afrikanen plaatsvindt zodat het grootkapitaal ons continent bij gebrek aan sociale samenhang, makkelijk kan controleren.

  De echte landverraders zijn Merkel en Rutte, die worden er misschien nog wel een keer voor berecht .

  • Livestro is een (ex) VVD’er die (zeer) kritisch is t.o.v. de EU, maar geen tegenstander van het concept, maar wel tegen een politieke unie en een Euro hater.

   Hij heeft ook een hekel aan Putin.

   Bovendien heeft hij eerder campgagnes gevoerd in Amerika, dus het is niet zo gek dat ze hem kiezen. Zoek er verder niet zoveel achter.

   Natuurlijk ga ik wel tegen het verdrag stemmen.

  • Jouw anti-semitische opmerking is ongepast. Wat Livestro en Soros doen heeft niets met jood zijn te maken, wel alles met hun politieke opvattingen.

   • @Nelis
    .
    Is die opmerking antisemitisch en ongepast? Dus wat deze vooraanstaande joodse vrouw zegt is antisemitisch? Dat het ongepast is wat ze zegt ben ik volledig met je eens, maar antisemitisch?

     • Het is eigenlijk wel een mooi voorbeeld van hét grote probleem waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Bijvoorbeeld:
      .
      Wanneer je (terechte) kritiek op de islam hebt dan word je uitgemaakt voor islamofoob = einde discussie, terwijl kritiek op iedere andere religie door diezelfde mensen met applaus ontvangen wordt.
      .
      Wanneer je vertelt dat mohammed een massa moordende slaven drijvende pedofiele struikrover was dan word je voor moslimhater uitgemaakt = einde discussie, terwijl hun eigen overlevering dat nota bene zelf vertelt, desondanks einde discussie.
      .
      Wanneer je vertelt dat joden de vluchtelingenstroom naar Europa toejuichen en de leiding willen nemen over multicultureel Europa omdat Europa anders niet kan overleven dan word je beschuldigd van antisemitisme en complotdenken = einde discussie, ondanks een vooraanstaande joodse vrouw dat zelf expliciet verkondigt. Soros, Roth, etc..
      .
      We leven in vreemde tijden, en dan druk ik me zacht uit.

     • Hetzelfde geldt voor dit referendum, wil je gebruikmaken van je democratisch recht, dan word je als onfatsoenlijk en als Poetin lover weggezet = einde discussie…….. Hopen ze!!

    • J. C. Th. Köhler

     3 februari 2016 op 22:04

     Dat de vrouw vooraanstaand is zal niemand bestrijden. Maar wat ze zegt doet me heel erg denken aan EAJG. Wat ze zegt over Europa is beangstigend. Hopelijk wordt op alle fronten haar ongelijk aangetoond.

     j.c.th.kohler@ziggo.nl

  • Wat heeft het jood zijn er mee te maken???
   Joodse belangen???
   Joodse wereldgreep naar de macht???
   Jiep moet maar voortaan op de” der sturmer” site gaan reaguren.

 11. wanneer imperiabouwers zich aanmelden begint in de geschiedenis van Europa meestal de bloedige ellende. Napoleon, Hitler, Stalin. Straks de EU, die zelfs de opmaat tot onze ondergang wordt.
  Alles wat buiten de natiestaat wil treden wordt onbeheersbaar en verliest zijn menselijke trekken. Binnen de natiestaat is een vorm van democratie het best te realiseren, al kan het daarbinnen ook kapot gemanipuleerd of geleegd worden , zoals in het huidige West Europa. Dat gebeurt echter ten dienste van het stichten van dat gevaarlijke imperium. Een nee-stem is een nee tegen de EU en haar manipulerende, ideologisch verblinde ‘elite’. Een nep-elite

 12. Dit is een ‘must see’ documentaire (1 u: 45 min) “De Oekraïense lijdensweg – De verborgen oorlog”, een stille film over de immense omvang en het geweld van de oorlog.
  Ukrainian agony – The concealed war (Official full English version by Mark Bartalmai)
  https://www.youtube.com/watch?v=jsQX6Lm142g

 13. Het is geen referendum over Oekraïne en toch weer wel: een half fascistische staat aan de EU en Nederland binden.
  Het is geen referendum over het regeringsbeleid en toch weer wel: ja knikken tegen Brussel dat zijn macht verder wil uitbreiden, ook ten koste van onze soevereiniteit.
  Bij de info over Soros mis ik dat hij ook de financier is van de petitie-site AVAAZ.
  Veel mensen tekenen als AVAAZ weer langs komt, het zijn vaak sympathieke ondewerpen, maar mensen weten niet wat daar achter zit, wat de bedoeling is van deze wolf in schaapskleren.
  Hieronder vind je informattie over die club:
  http://www.earth-matters.nl/126/4499/geografisch/grote-vraagtekens-bij-actie-van-avaaz-over-syrie.html
  http://www.earth-matters.nl/11/5553/verborgen-nieuws/avaaz-wie-is-oprichter-ricken-patel.html
  http://www.earth-matters.nl/11/5653/verborgen-nieuws/avaaz-empire-propaganda-mill-masquerading-as-grassroots-activism.html

 14. .
  Eenvoudiger Joost…… probeer het alsjeblieft nóg beknopter te formuleren, zodat ik/wij de gigantische impact van dit referendum beter kunnen behappen…..het is allemaal zó complex !!!
  .
  Jasterke
  .

 15. Deze nieuwe Franse en zeer kritische documentaire over de illegale Maidan staatsgreep in Kiev van 2014, heeft recentelijk wereldwijd stof doen opwaaien. Behalve in Nederland.
  De reden van deze ophef is dat de Oekrainse regering tevergeefs heeft geprobeerd de uitzending op de Franse tv tegen te houden. Kiev kreeg, zoals het hoort, een Franse middelvinger en de uitzending wordt nu volgende week herhaald vanwege ongekend success. De huidige regering in Kiev komt er in deze documentaire niet goed van af. Vandaar. Oekraine gaat nu een tegenhanger uitzenden, naar men zegt. Ben benieuwd. Deze film is in het Frans maar de beelden zeggen genoeg. https://www.youtube.com/watch?v=B8Ju2LJoeNA&app=desktop
  Bovendien heeft Soros, samen met Shell en Chevron grote energie belangen in Oost Oekraine. De lokale bewoners zijn daar op tegen, vandaar dat ze weg gebombardeerd moeten worden. Zo gaat dat. Die Livestro is een goedkope bedrieger.

  • ” Deze video is niet langer beschikbaar vanwege een auteursrechtclaim door Premières Lignes Télévision. “

 16. De zogenaamde ja-argumenten geven kort gezegd voldoende munitie om Nee te stemmen. Niet dat het naderhand tot inkeer zal leiden bij onze regering en de meerderheid in de Kamer(s). We zijn op een heilloze weg, aangevuld met een islaminvasie, die mede door de MSM enkel zal eindigen in een totale ontwrichting. Dat we, volgens de ja-stemmers, de investeringen van bedrijven moeten voorfinancieren in de hoop (!) dat die investeringen zich terug zullen verdienen via de belastingen. Wie graag een bedrijf of club wil oprichten, mag dat maar wel voor eigen rekening en risico daar zijn de burgers niet voor. De vermeende belastinginkomsten kunnen zo maar nihil worden door een onderhandse regeling. Helaas is Nederland over-gesubsidieerd en is de burger hier aan gewend dus in voorfinanciering die de burger ver boven de pet gaat, gelooft men wel omdat een of andere bobo er voor zou zijn. Democratie verwordt zo tot terreur via de ongeïnteresseerde angstige meerderheid.

 17. Als ik het zo bekijk zie ik geen enkel overtuigend argument om voor dit verdrag te stemmen. Als je JA stemt dan stem je juist voor de oligarchen, voor propagandapraatjes die enkel en alleen als windowdressing zullen worden gebruikt. Het kul argument over vrije handel is zo achterhaalt. Dat werd ook te pas en te onpas gebruikt bij de invoering van de Euro. En George Soros is dan wel een voorstander van de open samenleving, maar u zult Soros nooit open in de samenleving treffen. En hij ziet nationalisme als gevaar omdat er dan bepaalde figuren kunnen opstaan die niet uit de hand van de globalisten eten. Mijn stemadvies zal dus NEE zijn, maar ik vraag mij af wat er gebeurd als de meerderheid tegen is. Kan Brussel deze uitslag dan overrulen?

 18. Bernadette de Wit

  2 februari 2016 op 18:39

  Soros freemt nationalisme als kwaadaardig, agressief. Maar nationalisme is niet automatisch agressief als je alleen je eigen natiestaat beschermt – en hetzelfde aan je buren en verderaf gelegen landen gunt.
  Aanvaardbaar, universeel nationalisme is niets anders dan biologisch bepaalde behartiging van je eigen belang (je eigen genenpool, je eigen verwanten, je eigen cultuur). Dit wordt glashelder uitgelegd door de politicoloog Frank Salter in Genetic Interests.
  Soros is een gevaarlijke man en Livestropop een landverrader.

  • Over nationalisme gesproken. Ze importeren wel hele hordes uit de Arabische landen en Afrika, waar veel van deze mensen worden gedicteerd door een tribale cultuur. Stammen maken de dienst uit. En wat is dit anders dan biologisch bepaalde behartiging van je eigen belang (je eigen genenpool, je eigen verwanten, je eigen cultuur? Dus waar gaat het nog over behoudens ogenschijnlijke waanzin?

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑