Niet Wilders maar de PvdA zet aan tot geweld

Door Joost Niemöller

-Een Amsterdamse PvdA burgemeester staat toe dat er  een ‘anti-demo’ wordt georganiseerd naast een eerder toegestane Pegida demo. Onderdeel van die anti-demo is de AFA, een internationale militante organisatie, die al in Duitsland verantwoordelijk was voor geweld tegen Pegida demonstranten. Linkse politici maakten voor (en ook tijdens) de anti-demonstratie nazi-toespelingen op Pegida. En gaven zo een vrijbrief voor geweld. Onderdeel van de anti-demonstratie was ook een groepje in uniform gestoken Black Panther aanhangers. Deze nieuwe vorm van Black Panther is in de VS uitgesproken racistisch, en vindt geweld een toegestaan middel. De Amsterdamse driehoek met zijn PvdA burgemeester vindt dat allemaal prima. Het gevolg van de opdringende anti-demo, die met stenen en vuurwerk gooide, was dat Pegida het demonstreren onmogelijk werd gemaakt. Wanneer de burgemeester daar op aangesproken wordt, wast hij zijn handen in onschuld, beticht de Pegida organisatie van valse motieven en zegt dat hij alleen maar een ‘communicatieslag’ heeft verloren.

-De PvdA voorzitter in Katwijk, spreekt via Twitter de wens uit dat Wilders sterft aan een hartaanval. Na woedende reacties verwijdert hij die Tweet. Om die reacties dus. Niet omdat hij zelf vindt dat hij daarmee te ver ging.

-PvdA voorzitter Spekman verklaarde dat Wilders een gevaar is voor de rechtstaat en voor de democratie. Wie dat soort uitspraken doet, demoniseert. Het is ook nergens op gebaseerd. Wilders en zijn partij zijn een onderdeel van het democratische proces. Wilders riep op tot verzet tegen de AZC’s, maar met nadruk geweldloos en democratisch. Hij zei dat dit parlement een ‘nep-parlement’ is, maar dat is juist een klacht dat er in Nederland te weinig democratie is. Sterker nog, in diverse artikelen riep Wilders juist op tot meer directe democratie. Wat zou het mooi zijn als die bewoners in Geldermalsen en andere gemeenten zelf iets te zeggen kregen over hun dreigende omvolking. Al was het maar door een gekozen burgemeester en door lokale referenda. Nu kunnen ze hun stem alleen nog later horen door varkens op te hangen en de confrontatie aan te gaan met de politie. Die daarop weer reageert door huisbezoeken te brengen bij Twitteraars en zo de vrijheid van meningsuiting nog verder aan banden te leggen. Iets waar het kabinet geen problemen mee heeft. Wilders pleit juist voor meer democratie. Bijvoorbeeld door uit de EU dictatuur te stappen. Meer democratie kan alleen plaatsvinden binnen een soevereine natiestaat. Het is dus een kwaadaardige gotspe om Wilders te verwijten dat hij een gevaar is voor de rechtstaat en voor de democratie. Samsom reageerde op de verontwaardiging van Wilders naar aanleiding van Spekman door te zeggen dat Wilders niet zo moet zeuren. Heeft hij werkelijk niets geleerd van de demoniseringen van Fortuyn door collega-politici bijvoorbeeld? Natuurlijk wel. Samsom zegt dit soort dingen alleen maar omdat hij, net als Spekman, te kwader trouw is. En als Wilders iets overkomt, dan zal Samsom, net als Spekman en Van der Laan, de handen in gespeelde onschuld wassen.

-Veel raadsleden in het land willen weg, zo blijkt vandaag, omdat ze bedreigd worden. Waar die bedreigingen precies mee te maken hebben, wordt uit de berichtgeving niet duidelijk. Het kan in veel gevallen om bijvoorbeeld de belangen van lokale drugshandelaren en andere criminelen gaan. Of om particuliere belangen. Dat lees je tussen neus en lippen ook in een stuk erover:

Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk belt de getroffenen waar mogelijk zelf op. “Ik heb uit eigen waarneming dat het de laatste tijd sterk is toegenomen, ik heb meer moeten bellen.” Hij hoort schokkende voorbeelden. “Zoals een burgemeester die zei: ‘Het is toch wel even slikken als je ’s ochtends tegen je jonge kinderen moet zeggen dat de auto niet van het pad af kan, omdat er een vrachtauto vol mest is gestort.”

Vrachtwagen met mest? AZC? Een onwaarschijnlijke combi. Toch worden deze bedreigingen in de media vooral toegedicht aan het protest tegen de AZC’s en aan de oproep van Wilders om in verzet te komen. Ook door de PvdA minister Plasterk gebeurt dit bijvoorbeeld:

Landelijke politici moeten ook telkens benadrukken dat mensen kunnen protesteren “maar altijd geweldloos”. Geert Wilders gaf deze week geen voorbeeld toen hij sprak over kogels in de politiek, beaamt Plasterk . “Dat vond ik buitengewoon onaangenaam. De boze burger denkt dan: in de landelijke politiek hebben ze het over kogels, dus als ik een potje verf over een auto gooi, valt dat nog mee.”

Een kwaadaardige opmerking van Plasterk. Wilders refereert aan zijn doodsbedreigingen, aan zijn noodzakelijk extreme beveiliging. Er is niets vreemds aan het feit dat hij het over een kogel heeft. En iedereen die nadenkt, begrijpt dat gelijk. Plasterk weet als verantwoordelijke minister voor de AIVD en als minister voor Binnenlandse Zaken als geen ander wat de veiligheidssituatie van Wilders is. Door nu te zeggen dat Wilders aanzet tot geweld rondom de AZC’s, en te ‘vergeten’ wat de aanleiding was van de ‘kogel opmerking’ van Wilders, maakt Plasterk een semantische draai die nog eens de demonisering van Spekman en het goedpraten ervan door Samsom, bevestigt. En die daarmee dus het levensgevaar voor Wilders relativeert. Juist in zijn verantwoordelijke rol is dat extreem gevaarlijk spel van deze PvdA minister.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

32 Reacties

 1. @inheems Wat ik ook denk…..
  Wanneer Pegida demonstreert en de burgemeester staat een tegendemonstratie toe van extremisten die het gebruik van geweld goedkeuren, is de kans groot dat het aantal demonstranten aan de kant van Pegida klein blijft. Uit angst. Niemand wil in elkaar worden geslagen. Een strategische zet dus van Van der Laan die goed beseft dat Nederland geen antwoorden heeft op het grote probleem van de massa immigratie. Doen dus wat Cohen ook deed, de boel bij elkaar houden en afwachten maar…….. Van der Laan weet ook dat zijn eigen partij het meest schuldig is aan de problematiek van bijvoorbeeld Amsterdam, waar ongeveer 1000 ! jonge allochtonen als criminele veelplegers in de gaten moeten worden gehouden. Ondertussen speelt hij mooi weer en hoopt dat de burgers gek zijn. Dat zijn ze niet maar de meesten hebben het te druk met gezin en werk om te zien wat er écht gaat gebeuren in Nederland. Wat fijn voor Van der Laan!

 2. Van der laan, Plasterk, Samsom, Spekman, het Katwijkse zwijn: het zijn allemaal leden van een in feite criminele organisatie. Het is ongehoord wat een vuiligheid die verrotte Partij van de Allahaanbidders er in één week uitkotst.. Pure bagger.

 3. Plasterk is door zijn onbenullige houding en dwangmatige lachje vaak versleten als meer goedaardig kwaad. Maar dat is schijn. Het is net zo’n schoft als de rest van het PvdA kader, de Dons. We spreken hier immers over een misdadige organisatie,die naast ons geld onze vrijheid heeft gestolen, samen met haar handlangers overigens :CDA,VVD,D’66 en GL. Vrijwel net zo schuldig.

 4. In december een discussie gehad met zo’n troela van de VU. Teneur: geen kritiek op vluchtelingen, maar wel kritisch zijn op jezelf vanuit alles wat NL ooit fout heeft gedaan etc. Mijn commentaar: ok, jij doet aan wetenschap, aan objectieve waarheidsvinding? Vind je dat stroken met wat je zojuist hebt gezegd? Ik vind van niet. Dat is tegenwoordig ruim voldoende om tegenwoordig gejorist te worden bij een correct NL gezin. So be it.

 5. En als je dan de gelikte website van het linkse afa tuig ziet, dan weet je dat het ook nog allemaal gesubsidieerd wordt ook. We betalen zelf mee aan onze eigen onderdrukking.

 6. Ik heb zelden zo’n realistisch stuk journalistiek gelezen,heel prettig dat er toch nog slimme, afgestudeerde mensen zijn die “links” niet ontzettend ver in hun achterste kruipen…ik ben al heel lang van mening dat het niet Geert Wilders is die haat zaait, maar het “linkse” tuig van Nederland…dat is bij de Pegida demonstratie én nu dit voorval met de PVDA alleen nog duidelijker geworden.

 7. Het moet heel genant zijn voor de PvdA dat haar massa-immigratie politiek (iets anders is er niet zonder fysieke grens) op straat verdedigd wordt door Volkert types die bezorgde burgers belagen, bespugen en mishandelen. Vaak zijn deze burgers PvdA stemmers die het van zich vervreemd heeft. Hetzelfde geldt voor de VVD en het CDA. Anti massa-immigratie demonstranten zijn niet uit de lucht komen vallen maar komen uit dat deel van het electoraat dat van hen vervreemd is.
  Het makkelijke ‘schande’ roepen en demoniseren is het enige antwoord dat men heeft aan linkerzijde. Dat en plannen die loze rituelen voorstellen. Het is misschien ook om de kift of uit verwarring. Het is even wennen zijn voor politieke partijen die zich rond productiemiddelen, productie en arbeidsverhoudingen hebben georganiseerd, dat er een groeiende buitenparlentaire beweging is ontstaan die zich rond een andere waarde organiseert. Te weten het recht op een eigen veilig grondgebied. Iets dat eigenlijk vanzelf…

 8. .
  Wij zijn de Linkse criminelen
  blijven met Volk en Vrijheid spelen
  tot ‘t Volk ontwaakt, al duurt ’t knap lang
  maar ooit plakt men ons achter ’t behang…
  en kunnen de kinderen weer vrolijk buiten spelen
  want laat men zich door geen hond nog ooit verdelen…
  😛

 9. g.h.m.leferink

  11 februari 2016 op 21:44

  En wéér kom ik op de diepste oorzaak van deze manier van het verkrachten van de demokratie: de FARIZEEËR-MENTALITEIT. Uiterlijk keurig in de pas lopend, maar intussen methoden gebruikend die méér dan glibberig zijn. Voorbeeld:
  In de MSM werd zó tegen Fortuyn gestookt dat het gevolg was dat tenslotte Pim vermoord werd! O.a. Pamela Hemelrijk voelde dat haarfijn aan.
  Voor mij mogen alsnog Matty Verkammen van het Parool en zijn mede-ophitsers van de MSM voor de rechter gesleept worden! En Eberhard van der Laan meteen ook.
  Waar dezelfde MSM zich wèl druk om maken is b.v. of iemand een vuurwapen in huis heeft tegen overvallers. Daarover maakt steevast het NOSsjenaal een hoop stampij. Maar over het glibberig-farizeïsch uithollen van de demokratie?
  Doodse stilte….
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 10. ” Niet Wilders maar de PvdA zet aan tot geweld ”

  Goed gezien Joost, deze lui zijn criminelen die eigenlijk in de gevangenis thuis horen.

  Wellicht komt het daar ooit nog van!

 11. Al zo’n dertig jaar etreem links geweld, de politiek zweeg en zwijgt en justitie heeft nog nooit iemand hiervoor veroordeeld. Daar en tegen zijn de ‘daders’ van Geldermalsen voor een groot deel al opgepakt en zullen waarschijnlijk flink aangepakt gaan worden door justitie. De pvda is erg maar het echte gevaar zit bij Groen links en tegenwoordig ook bij de SP.

 12. .
  dit was Willem den Hertog..
  nu de rest van die club nog !
  .

 13. Tja…. weer een fascistische aap uit de linkse mouw, je verwacht het niet hè *kuch*
  .
  Het begint beetje bij beetje heftiger te borrelen in de samenleving maar ook binnen de politieke kringen, bij de fatsoen roepers verdwijnen dan toch eindelijk de moraalmaskers als sneeuw voor de zon en het is alles behalve mooi wanneer deze gemaskeerde waarheid zich als naakte waarheid openbaart. Beter laat dan nooit, maar wat de toekomst gaat brengen wordt steeds onvoorspelbaarder. In mijn optiek sturen ze aan op een burgeroorlog en komt die er niet dan wordt het stikken of slikken, wat tot nu toe het geval is geweest. Het is geen toeval hoe burgemeesters en politici handelen in NL, in heel West-Europa gebeurt het. Het is beleid, ongelofelijk:
  .
  http://nieuws.tpo.nl/2016/02/11/burger-van-calais-spreekt-de-dood-van-onze-samenleving/

  • Op een bezettingsmacht zoals in Calais past maar 1 antwoord: clusterbommen, gevolgd door grondtroepen.

 14. Hoe zit het eigenlijk met die aangifte tegen van der Laan? Er is m.i. wel iets te doen middels het strafrecht. Immers, het Eerste Boek Algemene bepalingen Titel V. Deelneming aan strafbare feiten Artikel 47 (uitlokking) stelt :
  1. Als daders van een strafbaar feit worden gestraft:
  1°. zij die het feit plegen, doen plegen of medeplegen;
  2°. zij die door giften, beloften, misbruik van gezag, geweld, bedreiging, of misleiding of door het verschaffen van gelegenheid, middelen of inlichtingen het feit opzettelijk uitlokken.
  2. Ten aanzien van de laatsten komen alleen die handelingen in aanmerking die zij opzettelijk hebben uitgelokt, benevens hun gevolgen.

  De ten laste legging is in dit geval dat door misbruik van het gezag het feit opzettelijk is uitgelokt. Ofwel door het gelijktijdig laten demonstreren op het Waterlooplein van de kat en de hond. Een beetje jurist zou daar wel iets mee kunnen. Want het is bijna zoiets als een sigaret opsteken in een benzinetank.

 15. Het ware beter geweest als Plasterk gewoon lekker zijn wetenschap had blijven uitoefenen..
  De man heeft als politicus echt nooit niet zinnigs bijgedragen..

  Mijn vader zei altijd als ie een loze opmerking hoorde, het smoesje is goed maar het praatje deugt niet..

  Een geweldig voorbeeld hoe hoogopgeleid niet automatisch staat voor ” nut, fatsoen , en wijsheid………”
  Ik ken genoeg mensen zonder zijn opleiding, staat en status het 10 keer beter zouden kunnen , mensen uit de praktijk en de beide beentjes op de vloer / in de klei..

  • De universiteiten, de kunstacademies, en de journalistenopleidingen zijn inteeltclubjes van politieke correctheid.

 16. Wie is trouwens de vriend van den Hertog aan wie de tweets zijn gericht (Anton Dekker). Hij zal het met de inhoud eens zijn van wat den Hertog schreef want nergens zie je/lees je dat Dekker onder zijn steen is uitgekropen om dit te weerleggen (vrij naar verwijt Samson aan Wilders)

 17. GroenLinks doet niet onder voor de PvdA. Om de Pegida-demonstratie op 6 februari onmogelijk te maken kwamen linkse betogers naar Amsterdam. De GroenLinks leider Rutger Groot Wassink trok demagogisch van leer tegen Pegida: Het is een bende politieke hooligans geleid door hele halve nazi’s, het is een bende die onze straten willen besmeuren met hun boodschap van uitsluiting en haat, het is een bende die ons mooie, open, vrije, tolerante Amsterdam bedreigt.
  En als wij vandaag gedacht zouden hebben, ach laat ze toch… als wij nu wegkijken, als wij niet nu een grens trekken, dan zwichten we voor verdeeldheid, en capituleren we voor haat.
  […] Wij moeten Pegida bevechten. We zullen Wilders bevechten!
  […] Wij zullen onze vrije, tolerante stad verdedigen, wat het ook vraagt. En wij zullen blijven zeggen: vluchtelingen welkom, racisme niet!

  • g.h.m.leferink

   12 februari 2016 op 09:00

   ‘Nelis’: Als die Groot Wassink in zijn ophits-rede zegt “….onze vrije, tolerante stad…” dan LIEGT hij! Vraag maar en politieagent(e) daar of de politie als oud vuil behandeld wordt, en je krijgt het nodige te horen over DISKRIMINATIE!
   Een ’tolerante’ stad? Oh jaaaa, tegenover Bulgaarse en Roemeense criminelen en hoeren, tegenover Marokkaanse jeugdbenden, tegenover allerlei soorten extremisme (MITS politiek links) tegenover allerlei soorten witteboordencriminaliteit tegenover toeristen, tegenover krakers, enz. Maar tegenover ORDEHANDHAVERS gelden daar opeens totaal andere normen, die met de bekende kulsmoes AGENTJE PESTEN genoemd worden! Met NUL PROCENT TOLERANTIE!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 18. Wilders is de kurk op het sentiment. Of hij een uitweg biedt of slechts lijkt te bieden, ik durf het niet te zeggen. Zijn – voor mij in elk geval – te GEMATIGDE opstelling zou door de PVDA juist gewaardeerd moeten worden. Wilders vertraagt wat onvermijdelijk komen gaat en hij is niet de oplossing. Die zal uiteindelijk buitenparlementair bevochten worden, als men niet tot inkeer komt. Maar goed, een pittige islamitische aanslag zou ons kunnen dwingen de gelederen te sluiten tegen deze steeds driester opererende externe vijand. Externe vijanden dien het altijd goed. Tot die aanslag geweest is, kan links nog even volharden in het standpunt dat Wilders het probleem is en niet de wereldwijd expansieve neigingen van de islam. Na MH17 zou ik niet durven zeggen hoeveel Nederlanders onze overheid nog ongestraft kan/mag laten vermoorden zonder dat er harde tegenactie volgt van de Nederlandse burger, wiens welzijn en leven weinig waarde meer lijkt te hebben. White lives matter.

 19. Van de PvdA zijn we inmiddels alles gewend. En meer. Van D66 trouwens ook. De reactie van Pechtold, op de reactie van Wilders op Spekman (sorry voor deze Droste-zin): “Wie kaastst moet de bal verwachten”. Niet: Spekman moet de bal verwachten, maar Wilders. Umwertung galore. Je moet maar durven. Het kan iedere keer waar ranziger met Pechtold.

  Heel erg is ook het gebrek aan kritiek op Spekman en diens PvdA vanuit de overige partijen. Dit is geen fittie tussen de oude en de nieuwe partij van de gewone man, dames en heren! Zie ook het comment van André van Delft.

  De PvdA is rot en verdorven. Keutels worden niet ingetrokken uit oprechte spijt, maar omdat de reacties toch wat tegenvielen.

  Segers, Staaij, enz. Breek. Met. Deze. Enge. Sekte. Thans.

  • @dickkraaij

   Inderdaad, ik heb niemand van de Tweede Kamerleden hysterisch naar voren zien rennen toen Ozturk gisterenavond begon over die vrouwenmepper van de PVV, wat ze anders wel doen als ze denken dat een PVV’er onvertogen woord zou hebben gezegd.

   Denk bijvoorbeeld aan:
   – het nep-parlement van de heer Wilders
   – het citaat van Ghadaffi door heer de Graaf, dat de uitbreiding van de islamieten zal plaatsvinden door de baarmoeder van de vrouw.

   Hysterische taferelen in de Tweede Kamer, maar niet als er over een PVV’er wordt gezegd dat hij een vrouwenmepper is. Hoe geloofwaardig ben je dan als Tweede Kamer. Wetende dat er minstens een leugenaar rondloopt in de Tweede Kamer, die met een stalen gezicht de onderzoekscommissie Stiekem heeft voorgelogen., hoe geloofwaardig ben je dan nog als Tweede Kamer?

   Hoe geloofwaardig is Rutte II nog als blijkt dat Rutte II steeds misinformatie geeft en daar later op moet terugkomen? Nu bijv. weer over verwachte aantal vluchtelingen…

 20. Helemaal mee eens Joost.
  Niemand kan zich voorstellen hoe het voor Geert Wilders is om 24/7 bewaakt te worden.
  En waarom die bewaking? Vanwege het hebben van een andere mening dan de korrekten die de politiek en de media controleren.
  Hij heeft nooit opgeroepen tot geweld of iets wat in die richting gaat.
  Maar ja,de korrekten die zich gisteren bij het showtje van de pers allemaal konden vinden in hun eigen fatsoenlijke maar onrealistische wereld,willen niet dat hun beeld verstoort wordt.

 21. Politici hebben zich geheel ongeloofwaardig gemaakt en ze gaan maar door, iedere dag is er wel een voorbeeld te vinden.
  Zoals gisterenavond. Via Geenstijl de grappen van Rutte bekeken, vaak met gekromde tenen. Een zaal vol zelfvoldane prominente vlinder dasjes, wat dames en een jochie met een baseball petje op. Insiders die lachten om het hardst. Duidelijk waren dit geen zelf verzonnen grappen. Nu ken ik veel van de subjecten niet die door Rutte gegrapjast werden echter de kwinkslag naar de namen van Lodewijk, Diederik en Eberhart vond ik wel geslaagd – deze Rode gevulde zakken regenten werden daarmee met de billen bloot gezet. Minder vond ik de “spontane” zelfspot van Rutte. “Ik doe altijd wat ik beloof” zei hij meerdere malen met een grijns en de zaal vond het iedere keer weer grappig. Leuk voor de MH17 nabestaanden, dacht ik meteen. Deze zelfspot grappen van onze minister president waren of ondoordacht of toonaangevend voor de beschreven politieke onverschilligheid in dit…

 22. Dat minder grappige betekent expliciet, dat Rutte zijn kont afveegt met de burger.(plat gezegd, meneer heeft schijt aan het volk)
  Wel grappig is natuurlijk, dat die lachebekjes dat natuurlijk ook doen.

 23. Op genoemde Wilders-een- hartaanval-wensende tweet van PvdA-voorzitter van Katwijk volgde twee minuten later van hem een nog veel onbeschoftere en demoniserendere , maar inmiddels verwijderde tweet met de volgende inhoud:
  ‘Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er “Van het dankbare Nederlandse volk” op te graveren.’

  Bij de PvdA zijn ze nu echt nu verstand kwijt.

 24. Andre van Delft

  11 februari 2016 op 15:14

  Plasterk: “Landelijke politici moeten ook telkens benadrukken dat mensen kunnen protesteren ‘maar altijd geweldloos’.”

  Zodra een politicus zoiets benadrukt, maakt hij zich ongeloofwaardig.
  Iedereen kan keer op keer zien dat de geweldloze demonstraties van Pegida in Nederland worden gesaboteerd: Utrecht 2x; Rotterdam 2x; Apeldoorn ging bij uitzondering goed; Amsterdam ging helemaal mis.
  Waarom spreekt het parlement minister Plasterk niet aan op zijn misleidende uitspraken?

  • Omdat een middelmatige politicus naar macht streeft, hij geniet daarvan. Hoe doe je dat dan? Door een organisatie op afstand bestuurd “Brussel” in elkaar , ik noem het, te flansen. Brussel wordt gebruikt om meer macht over de burger uit te oefenen, de politicus verschuilt zich achter een vrijwel niet democratisch orgaan en mag dus wat mij betreft in de kraag te worden gepakt, met alle konsekwenties daarvan.
   De burger wil meer macht en kan niet toestaan dat ze door marionetten voor de gek worden gehouden. Het woord marionet impliceert natuurlijk de volgende gedachte.