Rutte genomen door brute afperser Erdogan

Door Joost Niemöller

Misschien nog eens goed te kijken naar het bericht dat enkele dagen geleden verscheen op de website van het Ministerie van Algemene Zaken:

Minister-president Rutte ontvangt woensdag 10 februari 2016 minister-president Davutoğlu van Turkije voor een werklunch op het Catshuis.

De ontmoeting vindt plaats in het kader van het Nederlands EU-voorzitterschap. Minister-president Rutte en minister-president Davutoğlu spreken onder andere over de goede betrekkingen tussen Nederland en Turkije, de onrust in de regio en de aanpak van de vluchtelingenproblematiek. Turkije en de Europese Unie werken aan de implementatie van een gezamenlijk actieplan om de migratiestroom in te dammen en de opvang in de regio te verbeteren.

De twee spraken dus onder andere ‘over de goede betrekkingen tussen Nederland en Turkije.’ Als de betrekkingen zo goed waren, dan was er niets te bespreken, toch? De leugen zit dus al in de verwoording zelf. Let ook op het bekende leeghoofdige gekraai van Rutte:  ‘Turkije en de Europese Unie werken aan de implementatie van een gezamenlijk actieplan om de migratiestroom in te dammen en de opvang in de regio te verbeteren.’

Wie denkt Rutte hier nu nog voor de gek te houden met zijn geveinsde daadkracht? Waarschijnlijk alleen nog zichzelf, zo bleek ook gisteren in het Kamerdebat. Zelfs EU gelovige Pechtold was ineens kritisch. Na afloop van het overleg met Davutoğlu poseerde Rutte superblij voor de krantenfoto en kondigde aan dat er nu al resultaten waren omdat Turkije de vluchtelingenstroom aan het indammen zou zijn.

In werkelijkheid perst Erdogan de EU bruut af. Hij wil geld. Veel geld. In ruil daarvoor doet hij soms wat. Soms niet wat. Door aan Rutte te laten zien dat er tijdelijk iets gedaan zou zijn aan de illegale migranten die massaal vanuit de Turkse kust met bootjes naar het EU paradijs varen, liet zetbaas Davutoğlu dus aan Rutte zien dat de Turken de kraan kunnen dichtdraaien en opendraaien. Het is maar net hoe je het hebben wil. Betalen! En Rutte, die als tijdelijke EU voorzitter zo graag wil scoren, tuint er met open ogen in.

Eergisteren besteedde ik aandacht aan een gelekt document waaruit bleek dat Erdogan in de onderhandelingen met de EU botte afpersingstechnieken hanteert. In de Duitse pers is er aandacht voor. In de Nederlandse pers totaal niet. Wel wapperde Wilders er gisteren mee in het Kamerdebat over de asielmigratie.  Wilders legde daarmee de ware aard van Erdogan bloot. Maar het werd genegeerd.

En Erdogan schaamt zich daar totaal niet voor. Vandaag liet hij trots weten dat dit gelekte document echt is. Erdogan weet dat hij met de enorme voorraden illegale migranten in zijn hand alle kaarten in handen heeft. Hij kan ermee doen en laten wat hij wil. Achter de rug van andere EU landen om maakt hij geheime afspraken met bijvoorbeeld Merkel voor de doorvoer van nog eens enorme aantallen naar Duitsland. De woedende premier van Hongarije, Orbán, onthulde dat.

Er zijn voor Erdogan inmiddels vele deuren om door te rammen. De deur van Merkel is al wagenwijd open geramd. en zo te horen vindt ze het alleen maar lekker en smeekt zo om meer. De slaafse bakvis Rutte giechelt over de ‘goede betrekkingen’ met Turkije.

Onze ‘leiders.’ Het is om je dood te schamen.

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

13 Reacties

 1. Ik wilde een reactie schrijven met de vraag hoe deze periode later in de geschiedenisboekjes beschreven zal worden. De kans groot is dat er dan zomaar zou kunnen staan dat de rijke westerse open samenleving te danken was aan Turkije en Saoedi Arabië met de islam in de hoofdrol. Dat die rijke westerse open samenleving ten onder is gegaan dankzij de racistische fascistische intolerante xenofobe islam hatende inheemse bevolking en dat de sharia het enige middel was dit duivelsgebroed onder de duim te krijgen.
  .
  Maar ach, laat ik het maar niet doen want wat voor zin heeft het. Ik wacht wel af tot maart 2017 in de hoop dat Wilders met gigantische cijfers gaat winnen en dan zullen we merken wat hij waard is. Van de andere partijen verwacht ik helemaal niets meer, mocht Wilders zijn woorden niet in daden omzetten dan zal het bovengenoemde in de geschiedenisboekjes van de toekomst geschreven staan. De overwinnaar schrijft immers de geschiedenis.

 2. Blijkbaar hebben al deze figuren niet het lef om de schuldige van deze “vluchtelingen” stroom, Obama, er op aan te spreken. Tenzij ze een dubbele agenda hebben. Obama wil meer macht over Europa en dat probeert hij op deze onnatuurlijke weg een beetje te versnellen. Eerdaags ook nog een handelsverdrag met Obama er bij en dan worden we ook nog volgestopt met het gemanipuleerde eten van hun. Hoogleraar van Boekel probeert ons al een beetje warm te maken daarvoor. Door te roepen dat verpakt eten vol met E-vergif even gezond is als vers eten. We worden helemaal veramerikaniseerd. Het hypocriete presidenten diner hebben we al gehad.

 3. De zetelverdeling in het Europees parlement is afhankelijk van het inwonersaantal. Nog een reden waarom Turkije niet in de EU komt. Dat zal Duitsland toch niet willen? Het is als een opvoering voor de bühne. Beloftes en niet anders. https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_inwonertal

 4. g.h.m.leferink

  12 februari 2016 op 18:44

  Precies wat ik al verwachtte. Zolang de EUlanden het niet aandurven om hun grenzen ècht dicht te gooien zal dit gewoon doorgaan. Morele scrupules? Daar heeft Erdoğan geen last van. Want die bewoners van de EUlanden zijn toch maar minderwaardige Christenhonden. En die mag je, volgens beproefd taqqi’jeh-recept, rustig bestelen, beliegen, bedriegen, en als dat zo uitkomt doodmaken. “Mo uit Mekka hep het selluf gesegd!”
  Wanneer hadden we toch in Europa iemand die er nèt zo over dacht? Was dat niet die huis- en decoratieschilder uit Braunau? Die toen onder meer de Russen als Untermenschen beschouwde?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 5. Erdogan en Davutoğlu laten de islamitische aanpak zien van regeren en onderhandelen met andere regeringen: met afpersing de eigen voordelen realiseren ten koste van de tegenpartij. Het droevige is dat de machtshonger van de EU, in dit geval om ook Turkije binnen de invloedssfeer en binnen de EU te krijgen, alles accepteert om dat te bereiken. Brussel neemt op de koop toe men dan de Europese volkeren moet (laten) vernietigen. En dat de islam dan de route bepaalt en niet Brussel, is dan maar zo. Wat een misdadige domheid.

 6. Alleen het feit al dat een volkomen leeghoofd en nitwit als Rutte premier van dit land is, toont aan dat dit land hard op weg is naar de afgrond. Met de stupide kudde : 2,7 miljoen kijkers naar het “correspondentendiner”. Rutte breekt ALLE beloften, liegt en bedriegt en heeft een niveau als onderhandelaar van een kind van 8. Er is NIETS, er is alleen een grijns en een stortvloed aan lulkoek en politiek correcte cliche’s. Vergelijk dat eens met Victor Orban: pas dan besef je in wat voor horrorscenario die gebakken luchtverkoper ons heeft gebracht.

 7. De NAVO schijnt schepen naar de Egeische zee te sturen. Zou het niet een idee zijn om samen met Poetin Turkije te bezetten? Iran kan ook nog een duit in het zakje doen vanuit het Oosten.
  Volgens mij levert dat een win-win-situatie op:
  Voor Rusland: Een Turkse invasie in Syrie is van de baan.
  Voor ons: Wij hebben geen last meer van vluchtelingen vanuit Turkije.
  Welk land met enige militaire macht zal dit willen EN kunnen dwarsbomen? Het enige bezwaar is misschien dat de “Europese” Turken dit niet leuk vinden.

 8. Draai het nieuws om en je weet meer. Turkije hangt als een molensteen om de nek van de EU. Erdogan heeft zijn eigen agenda. De agenda van de moslimbroeders. Als Turkije lid wordt van de EU hebben wij als buren Syrie, Iran, Irak en het gebied van de Kaukasus. Een nachtmerrie voor de EU. De imperialistische waanzin komt als een gigantische boemerang terug. Daarbij ook nog gelet op de provocaties aan het adres van Poetin. Waanzin. Net als de lach van Rutte. Hoe meer hij lacht, des te erger het is. Dat zegt genoeg!

 9. Wat mij opvalt is de analogie met de ondergang van het Oost Romeinserijk en de val van Constantinopel.
  Constantinopel werd continue beoorlogd en bedreigd door de moslim turken, maar men kon die oorlogen ook afkopen.
  Dit ging goed tot dat het geld opwas, en de turken inzetten op de Endlösung .
  Het is tijd om terug te vechten, deze hirjah, immigratie jihad, moet worden geëlimineerd en zeker geen schattingen of djziah betalen aan kalief Erdogan .

 10. Robert Lopes Cardozo

  12 februari 2016 op 12:46

  Het is inderdaad diep triest. Ik vrees vooral het afschaffen van de visumplicht. Niet alleen kunnen tachtig miljoen Turken binnenkort vrij naar West Europa reizen, ook miljoenen migranten die voor veel geld een “echt” Turks paspoort gekocht hebben. Turkije is een zeer corrupt land en partijleden van Erdogan zullen zich met deze handel verrijken.

 11. Breinbrouwsels

  12 februari 2016 op 12:24

  Duurt geen jaar meer en dan zitten we vol met Afrikanen en turkse straatnaambordjes terwijl Postbus 51 de informatie op aanvraag eventueel ook in het nederlands toestuurt. Zag net een leuk appartementje in de heuverls van Alicante met zicht op de Middellandse Zee voor 300 euro per maand. Met een beetje verrekijker kun je vandaar een enorme file aan dobberbootjes met miljoenen oogchirurgen van Libië naar Het Beloofd Land stromen. Waar blijft Mozes, met die staf, als je ‘m nodig hebt.

  • Dat flatje in de heuvels kun je met een gerust hart huren, de (overigens veel minder dan in NL) Marokkanen vind je hoofdzakelijk in de grote steden. Die vluchtelingen stroom zul je niet zien omdat die er bijna niet (meer) is. Zelfs Marokkanen gaan nu via Griekenland. De Guardia Civil heeft een of twee keer bij Ceuta zo’n bootje uit het water geschoten en toen zijn de heren gelukzoekers wat voorzichtiger geworden. Ik heb het al eerder gezegd: In Spanje krijg je geen uitkering of gratis woning. De Spanjaarden pikken geen onbehoorlijk gedrag. De Spaanse politie laat niet met zich sollen. Blijf uit de grote steden alhoewel, de veiligheid in Spaanse steden valt erg mee vergeleken met andere grote steden in de wereld, en je zult weinig last hebben van criminele gelukzoekers, want de meesten gaan door naar Nederland en Duitsland waar ze hun gang kunnen gaan, met gratis geld, woonruimte en zwembaden vol met kinderen. Welkom, welkom, wir schaffen das, roepen de idioten nog steeds.