El HEMA net zo dom als el PvdA. Moslims leven niet in multicultiland!

Door Joost Niemöller

Vroeger was de HEMA een grote winkel waar je handige dingen voor weinig geld kon kopen die op Nederlandse wijze mooi waren in hun eenvoud. En ze hadden er natuurlijk de HEMA worst. Eigenlijk net zo’n grote winkel als Blokker, maar dan weer net wat stijlvoller. Zonder door te slaan.

HEMA. C&A. V&D. Het hoorde al sinds jaar en dag bij Nederland. Zoals de DAF erbij hoorde. En Fokker. En de Philips lamp. Dat maakte me trots. Dat was Nederland.

Op een gegeven moment wilde HEMA hip zijn, ze gingen hippe foldertjes maken, en wilden daarmee een ander marktsegment bereiken, want Henk en Ingrid, dat was niet meer genoeg geld, vonden ze. Ik zal het maar eerlijk bekennen dat ik die foldertjes ook mooi vond. Zelf kwam ik zelden in een HEMA, maar die HEMA foldertjes spaarde ik zelfs. Ze waren zo mooi omdat ze zo Nederlands waren. Nijntje-mooi.

Een moderne kunstgroep ging zich ertegenaan bemoeien en kwam toen met het provocerend bedoelde ‘ludieke’ concept van el HEMA.

Met kunst weet je nooit wat ermee bedoeld wordt. De HEMA zelf leek in eerste instantie met dat kunstconcept in de maag te zitten. Het was hun vormgeving. Ze begonnen een rechtszaak. Maar in werkelijkheid was de HEMA allang el HEMA geworden.

 

El HEMA lanceerde een Suikerfeest thema. Dat liep niet. Ze zijn er toen maar weer stilletjes mee gestopt. Toen begonnen ze met hoofddoeken in het basispakket. Dat leidde tot enige woede onder de Henken en de Ingrids die zo lang trouwe klant waren geweest, maar die zich nu niet meer in deze el HEMA thuis voelden. Online zijn de hoofddoeken inmiddels niet meer te bestellen, dus ook dat werd weer geen succes.

En waarom werd dat geen succes? Omdat ze bij multiculti el HEMA net zo oerdom zijn als bij de PvdA. Ze denken er een extra markt bij te pakken. De moslimmarkt. Maar ze verliezen hun oude markt. De Henk en Ingrid Markt, en misschien nog een beetje de hipstermarkt. En de moslimmarkt bestaat niet voor el HEMA. Want el HEMA mag dan wel denken van zichzelf dat ze multicul zijn (ondertussen stuurt de el HEMA leiding natuurlijk gewoon ook de eigen kinderen naar scholen waar geen moslimkind op te bekennen is), moslims zijn per definitie niet multicul.

Moslims kopen moslimdingen in moslimwinkels. Moslims leven niet in multiculti Nederland, maar in hun eigen onderdrukkende, uitsluitende moslimland.

Maar bij el HEMA blijven ze liever dom. Daar hopen ze nu dat ze de moslims over de drempel gaan krijgen, door zelf nog dieper door de knieën te gaan. Door Pasen te censureren.

El HEMA nam het reclamebureau XXS in de arm om een voorjaarscampagne op touw te zetten. Waarom geen Paascampagne? Ze deden toch ook gewoon een Kerstcampagne en geen wintercampagne? Om die moslims natuurlijk. Om die niet bestaande moslimmarkt in el HEMA. Met de voorjaarscampagne kwam ook de ‘voorjaarsfolder.’ Binnenin de folder zien we overigens wel degelijk paaseitjes en ook nog zo benoemd. Maar toch mag van el HEMA op het omslag Pasen niet meer als Pasen genoemd worden. En op het omslag heten de paaseitjes ook ineens ‘chocolade eitjes.’ Ook werd de term ‘verstopeitjes’ ingevoerd.

Terecht maakte Geenstijl hier een ding van.

Vervolgens bracht EenVandaag er een meewarig itempje over, met het denigrerende lachje van presentator Pieter Jan Hagens: waar die gekken zich op de sociale media zich nu weer mee bezig hielden, haha. Pieter Jan Hagens is net zo dom als el HEMA. Die denkt ook dat het helpt als je voor moslims door de knieën gaat. Dat helpt niet voor Pieter Jan Hagens, niet voor de PvdA, niet voor de VARA en niet voor el HEMA.  De moslims rollen lachend over hen heen. De vlag gestreken voor ze nog maar in de aanval hoefden te gaan. De benen gespreid voor je de lul uit de broek haalde. Hoe gek wil je het krijgen. Dat is bijna te makkelijk, niet leuk meer.

Zo redeneert el HEMA: Het vieren van het Paasfeest valt vast slecht onder moslims. Met Pasen wordt namelijk de opstanding van Christus gevierd. Onder moslims is Jezus iets anders. Isa was een profeet, geen zoon van God, werd niet gekruisigd en stond niet op uit de dood. Precies dat vieren de christenen met Pasen. Het is voor christenen daarom een essentiële feestdag.

De meeste Nederlanders hebben daar niets mee, maar trouwhartig vieren ze nog wel Pasen. en weten heus wel waarom. Ze doen dat namelijk nadrukkelijk niet om de lente te vieren. Ze doen het ineens zelfs met een zekere nostalgie naar hun eigen christelijke verleden. De Matthäus Passion bijvoorbeeld over het lijden en sterven van Christus wordt in de periode voor Pasen uitgevoerd. We zijn misschien geen christenen meer, maar dit voelen we dan nog wel aan. Dankzij het genie van Bach (nooit bracht de moslimwereld ooit enig genie voort)  komen we alsnog even in religieuze vervoering. Moslims weten dit niet gelukkig, want moslims leven niet in Nederland maar in moslimland.

Maar van el HEMA moeten de moslims ineens gaan denken dat Pasen eigenlijk alleen maar een lentefeest is.

Nu, dat is het dus niet.

Zeker, er is voor christenen een link tussen Pasen en de lente. Het feest wordt namelijk gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. Christenen vinden het best wel een aardige overeenkomst dat de opstanding van Christus samen gaat met het wakker worden van de natuur. Maar dat is beslist niet de essentie. (PDF) De essentie is de wederopstandig van Christus. Dat is het ijkpunt van het christendom. Daarom heet het Pasen en niet Lentefeest.

Zeker, er wordt soms beweerd dat Pasen een moderne versie is van heidense lenterituelen. Maar daar is geen enkel bewijs voor. Pasen is ontstaan als de christelijke variant op het Joodse Pesach feest. Maar de Joden waren geen christenen en die vierden dus iets anders. De feesten zijn dan ook officiëel ontkoppeld. Dat is allemaal na te gaan. Over de herkomst van Pasen als een heidens lentefeest is niets na te gaan. Het is een bedenksel. Zelfs die paaseieren zijn niet heidens, maar hebben te maken met de vastentijd.

Wanneer el HEMA er dus op eigen houtje een lentefeest van maakt, baseren ze zich nergens anders op dan op de angst voor de moslims en het domme misverstand dat moslims bij een lentefeest masaal de winkel plat gaan lopen, want bij het Paasfeest niet. En dan moet het eindelijk gaan lopen met die onverkochte voorraden hoofddoekjes.

Nee, domme mensen van el HEMA. Het ruikt in uw winkels naar worst.  En weet u waar die worst van gemaakt is? Van 95% varkensvlees! Echt hoor, zolang die worst daar ligt gaat geen moslima daar haar doekje kopen. Als die worst daar niet meer ligt ook niet trouwens. Vergeet het. Herstel Henk en Ingrid in ere. Maak HEMA weer Nederlands. Dat zou mijn advies zijn. Maar denk maar niet dat de leiding van el HEMA daar naar luistert. Ze gaan veel liever ten onder aan hun eigen zelfingenomen domheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

47 Reacties

 1. http://newsletter.lidl.nl/c/mv Ook Lidl, of is het juist Lidl, schaft Pasen af.

 2. Nog even een melding over el Telegraaf en el PVDA:

  artikeltje in de telegraaf: De PVV van Geert Wilders betaalt een prijs voor zijn omstreden Marokkanen-uitspraken in maart 2014. Door de uitspraken van Wilders over ‘minder Marokkanen’ is de PVV in de Tweede Kamer minder effectief geworden, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Vooral de PvdA wil niks meer met Wilders te maken hebben.
  ——
  Zo de PVDA wil niets met de PVV te maken hebben… En daarvoor moeten ze dus heeel veeel zeteltjes inleveren bij de PVV. Ze zijn bijna verdwenen, en ik zie ze niet groter worden. net als de VVD en alle andere partijen.
  RTL en telegraaf hebben nog steeds niet door dat dit soort berichten alleen maar meer stemmen oplevert voor de PVV. Frau Merkel wil ook de eigen bevolking buiten sluiten. Om wildvreemde islamaanhangers die Niet op haar gestemd hebben binnen te halen. Trump wil men ook graag buiten sluiten van de politieke macht. zo gaat dat..
  Net als Wilders, gewoon zeggen waar het op…

 3. Prachtig. Artikels worden steeds leuker. “De benen gespreid voor je de lul uit de broek haalde” werkt wel op de lach spieren.
  Ik zie veel oproepen om de Hema te boycotten maar de Hema heeft zichzelf al geboycot dus hoeven wij dat in ieder geval niet meer te doen.
  Wel jammer dat er eerdaags weer een stukje Nederland is verdwenen. Aan de andere kant een bedrijf die over de rug van de Nederlandse bevolking zijn omzet wil vergroten daar zullen wij weinig aan missen. Het is net als met El PvdA en El VARA. Die zijn ook bezig zichzelf te boycotten en wij gaan ze niet missen.

 4. Wie wind zaait, zal storm oogsten. Dat is alles wat ik erover kan zeggen. Eigenlijk is verder alles al gezegd. Hoe tergend het ook allemaal is: rustig afwachten tot de emmer overloopt en dan vol op het orgel. Payback will be a bitch. You can run, but you can’t hide.

 5. robbertdeberk

  16 maart 2016 op 17:34

  Zeer goed artikel Joost.

  ” Maak HEMA weer Nederlands ”

  Neen beste Joost ,

  Laat de HEMA allen voor nu en altijd links liggen en laat ze falliet gaan.

  Geen traan om laten.

  Dit vreselijke bedrijf heeft sijn keus gemaakt en dat moeten wij dus ook doen.

  Een weg terug is er niet meer.

  Fuck el Hema.

 6. Pieter Jan Hagens, die vroeg laatst met die trouwe hondenblik van ‘m aan Premier Rutte of hij de massale instroom van immigranten toch niet ook een ‘verrijking’ voor Nederland vond. Rutte antwoordde droogjes dat hij dat niet vond omdat zo’n beetje ieder volk en iedere cultuur hier al (ruimschoots) vertegenwoordigd is… En dat is dan een journalist van een dagelijks actualiteitenprogramma op de publieke tv, die zit met zijn gedachten dus nog altijd múúrvast in het sjabloondenken van de jaren 70/80/90. Overigens denk ik niet dat de ‘voorjaarscampagne’ van de HEMA een idee van hen zelf is, maar dat de snelle jongens en meisjes van het reclamebureau (XXS!) hier de plank volledig hebben misgeslagen.

 7. @ B.E. Slagen. U slaat de spijker op de kop met:
  “Naar mijn mening is de afbraak van onze gewoonten en tradities begonnen in de jaren zestig van de vorige eeuw, waarin alles geoorloofd (vrije sex, gebruik drugs, kraken, enz.) moest zijn, God dood verklaard werd en de sociale controle volkomen afgebroken moest worden. Het grappige is, dat dezelfde “vrije denkers” van toen het nu in hun broekje doen als het over de islam gaat. Niks Allah, is dood, niks mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig, niks vrijheid van meningsuiting, enz.”
  Tegelijk blijkt hoezeer Nederlanders van hun roots vervreemd zijn, zelfs aversie ertegen hebben. Alles beter dan christendom lijkt het… Wat een zelfhaat en onvermogen om te zien wat we zijn kwijt geraakt.

  • @chris2

   De groep activisten van toen (provo’s en andere links lullenden en rechts vullenden) en de Gutmenschen van nu gaven en geven nog steeds ten koste van andere autochtonen. Die zijn dan ook hetgeen hen dierbaar was kwijtgeraakt. Mijn zorg betreft vooral de perspectieven of wat daar van over zal blijven, van onze kinderen en kleinkinderen.

   De Gutmenschen hebben te weinig ruggengraat en te weinig eigen wil, en moeten om die reden hun rol vervullen, als poppen aan een touw. Hen kun je niets kwalijk nemen, zij zijn verblind. De verantwoordelijken zouden ter verantwoording geroepen moeten kunnen worden, en dat zal ook gebeuren, maar dat zal lang duren en moeizaam zijn.

   De politieke invloed, die we hebben loopt via het stembiljet en deelname aan initiatieven als het referendum (nu bijvoorbeeld het Oekraïnereferendum), die ik dan ook ten volle benut.

 8. .
  Wij hadden onze HEMA
  met haar vette HEMA-paal
  dat vroeg niet om een thema
  en niet om een andere taal
  .
  niet om een andere doelgroep,
  want DE doelgroep waren WIJ
  uit puur gewoonte op de stoep
  en iedereen was blij…
  .
  toen kwamen die andere eh. goden
  die “Ons” niet meer verstaan
  en wat door hen werd geboden
  stond Ons steeds minder aan..
  .
  maar “de teerling lijkt geworpen”
  al wordt ’t amper onderkent,
  maar uit Steden en uit Dorpen
  verdwijnt de Hema-“tent”…
  .
  beschouw het vriend als teken
  koester wat ooit ‘t ONZE was
  want al ‘t vredige lijkt verstreken,
  dus de Oorlog begint nu pas !
  .
  Jasterke
  .

 9. Weet iemand waarom de HEMA op tv (zoals gisteravond voor het RTL Nieuws van half 8) gewoon doorgaat met verwijzingen naar Pasen? “Chocolade paaseitjes”. “Paastafel”? Is er dan geen moslim die RTL4 kijkt? Kijken ze dan echt alleen maar via de schotel? Brrr…

  Verder eens met het verzet. Heel kort over een of twee reacties: iemand zegt dat de uitverkoop van Nederlandse waarden is begonnen in de jaren zestig. Dat zou zomaar kunnen, en ik heb gemengde gevoelens over het ‘moois’ die jaren ons hebben opgeleverd. Toch zijn de jaren zestig naar hun aard niet zo destructief geweest als wat Nederland nu bedreigt aan eurofilie en islamlikkerij. Ik wil helemaal niet terug naar de jaren vijftig en ik wil ook niet terug naar het jaar 1400.

 10. Multicul bestaat niet voor moslims en ze wijzen dat concept ook af.
  Multicul is slechts het ideologische vehikel om achtelijkheid en inhumaniteit uit de hel wereld te importeren en te accepteren.
  Nadat ze met dreigen ,drammen en moorden hun zin hebben gekregen met kopvodden en minaretten zijn we nu kennelijk in de fase aangeland van het opleggen van de sharia aan de ongelovigen, decent gekleed, geen alcohol etc etc.
  Hier en daar functioneren al sharia patrouilles in de no go zones.
  Het is de hoogste tijd veel van de moslim privileges terug te draaien.
  Het toestaan van kopvodden heeft de westerse vrouw vogelvrij verklaard om dat moslim verkrachters slechts ongelovige vrouwen targetten, het afschrijselijke gejammer en gekrijs van de minaret en de minaret zelf moeten ook verdwijnen.
  Moslims moeten een dhimmie status krijgen willen we onze cultuur redden., en de afvallige moslims beschermen tegen de beroeps .

  • Toen bij de kerstening van Europa het christendom niet meer primair een woestijngodsdienst werd, werd men gedwongen om de seizoensfeesten over te nemen en te incorporeren in het christendom .
   Hier is echt enorm veel literatuur over..

 11. Ik kom nooit bij de de HEMA.
  Vroeger hadden ze nog wel eens goede wijn, maar als het steeds meer een op de islam georiënteerde winkel wordt zal de wijn en worst ook wel verdwijnen. Die kopen wij daar trouwens ook niet. Verkopen ze een product die nergens anders te verkrijgen is, ik dacht het niet? Boycotten ze Israël al?
  Bedrijven die zo duidelijk hun eigen volk en cultuur haten horen hier geen bestaansrecht te hebben.
  Gewoon links laten liggen.
  `simpel toch.
  Dan maar geen HEMA meer. Dan hebben ze het er zelf naar gemaakt.

 12. Leo KarelJan

  16 maart 2016 op 14:09

  Het gaat maar door, die gore ( zelf ) islamisering. De Hema is natuurlijk al jaren bezig. Nu weer die korte rokjes bij gemeente Amsterdam en de blote borsten op een blaadje op de Hogeschool van Amsterdam. Het gevaar zit natuurlijk in het SLUIPENDE proces. De NL kudde raakt eraan gewend en steeds gaat de verrotte islam een stapje verder. Elke keer wordt het door de Gutmensch als iets pietluttigs afgedaan, maar ondertussen is het proces niet te stoppen. En de moslims maar in de slachtofferrol kruipen: dat levert wat op bij de Gutmensch.
  We laten NL kapen en we staan erbij en kijken ernaar, althans de meerderheid van de kudde.

  • Nederland wordt steeds meer “Nederlands gemaakt” zoals ik hieboven al opmerkte. Vanaf een afstand bezien is dit zo overduidelijk dat je je ogen en oren amper kunt geloven. Als niet-ingezetene probeer ik mijn schouders op te halen maar dat lukt me niet. Mijn “vaderlands liefde” blijkt een te sterk gevoel om zomaar te vergeten – of mag dit ook niet meer benoemd worden?

 13. g.h.m.leferink

  17 maart 2016 op 23:42

  ‘Leo KarelJan’, dat is precies raak, bedankt!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 14. Ik denk dat de diepere motivatie (misschien zelfs onderbewuste motivatie, dankzij het onderwijs en de media) eerder een strijd tegen de nationale samenhang is, middels het losweken en dan uitwissen van de Nederlandse cultuur en nationale Christelijke tradities. Dus niet zozeer uit adoratie van de islam, hoewel dat een dankbaar dekmantel en alibi is. Tot het doel wordt bereikt uiteraard, en dan hebben de cultureel marxisten een fataal probleem waar ze niet tegen opgewassen zijn.

 15. Ik geloof er geen snars van dat de Hema op eigen initiatief zijn galzen ingooit. Ze volgen gewoon de richtlijnen die “Brussel” daarvoor opstelt. Net zoals het verplicht is om in een commercial allochtonen te laten acteren is het verplicht om moslims niet voor het hoofd te stoten.

 16. Ach mijn schoonvader vertelde mij ooit dat HEMA Hollands eenheidsprijs maatschappij betekent.
  We kwamen daar nog wel eens voor foto’s, goedkope make up en schoonmaakdoekjes, sokken, pantys, schrijwaren en 2x per jaar vlaaien voor verjaardag.
  Niets wat we niet elders kunnen kopen. We hebben een vlaaierie, Kruidvat sinds kort de Action. Voor de sokken de Jambelle. Who needs halal worst? Heb ik altijd al goor gevonden, eten in een openbak bij de deur waar iedereen met z’n fikken aan kon zitten. Maar dat zal wel de Nederlandse cultuur zijn.

 17. Goed artikel, zoals gewoonlijk!
  “Maak de Hema weer Nederlands”. Het lijkt erop dat daar al stevig een gewerkt wordt.
  V&D is tenslotte ook “Nederlands gemaakt”.
  “Nederlands maken”; een nieuwe uitdrukking voor “destructie”?

  • @Cale

   In mijn comments schrijf ik altijd over het afbraakbeleid van Rutte II en de 138 (150 -/- 12) Tweede Kamerleden.

   Door uw treffende opmerking hiervoor, krijgen mijn woorden duidelijkheid betreffende de diepere lading die ik er ook aan wil geven., waarvoor dank.

 18. Wel een Suikerfeest organiseren, maar Pasen in de ban doen.

 19. g.h.m.leferink

  16 maart 2016 op 11:26

  Hert wordt onderhand tijd voor een el Boycot! Laten zien dat we hier niet wonen in Lafbekkistan!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 20. Hema ea policor bedrijven wil de Multiculturele samenleving voltooien door de Christelijke symboliek er uit te stampen. Alles doorvlooien en elke verwijzing naar ons Christelijk verleden verwijderen. Nu weet ik wel dat we seculariseren maar Kerst, Matheus Passie, en Pasen geven toch altijd een goed gevoel. Wat de marketeers doen is een samenleving met voltooide secularisatie en ontkerstening die bukt en knielt voor de Islam. Want het grootste deel van de Moslims leeft niet in een Multiculturele samenleving die blijft ongeintegreerd in de achterlijkheid van de Islam hangen. El Hema ea policor bedrijven wrikken aan de peilers van de Westerse cultuur en daarmee zijn de nieuwe Judassen geboren.

 21. Verkopers hebben geen ruggengraat en kennelijk geen gevoel voor normen en waarden. Logisch, die brengen geen geld in het laadje. Moslims kittelen en christenen schofferen, je vraagt je af wat brengt dat op? De moslims zullen toch geen eieren of paashaas kopen. Dus wat is het winst? Resteert constatering van hoge staat van debiliteit van de Hema leiding. Voor mij heeft de Hema afgedaan al was ik geen grote koper daar.

 22. Het is allemaal zo simpel. de HEMA gewoon links laten liggen en hopen dat dit concern zijn deuren moet sluiten binnen afzienbare tijd.

  En die verstop eieren en halal worsten kunnen zij wat mij betreft lekker steken waar de zon niet schijnt.

  Ik belief namelijk geen multiculturele samenleving, ik heb mijn zakken er meer als genoeg van vol.

 23. Sint Nicolaas

  16 maart 2016 op 10:09

  Wederom een goed stuk en geeft op subtiele wijze de teloorgang en onderdanigheid weer die de boventoon op dit moment voert in NL. Er is al sinds het begin van de aan ons opgedrongen multi-culti ellende geen sprake van een “samenleving”. De muzelmens leeft NAAST ons, niet SAMEN met ons. In de loop der jaren is er een parallelle sameleving ontstaan. De muzelsamenleving in NL en de NL samenleving die, zoals gezegd NAAST elkaar bestaan. Alle gesubsidiëerde integreringsprojecten, fietslessen, schaatslessen en zakloopwedstrijden op koningsdag ten spijt, na afloop trekt men zich weer terug in de moskee worden de ( zeer jonge ! ) kinderen weer op straat gebonjourd en staat vrouwlief weer met kopvod op in de keuken met dichte deur en wordt na het eten weer even uit luchten gestuurd met lotgenoten. Sint heeft het allemaal aan zich voorbij zien trekken en heeft er jarenlang tussenin gewoond. Leer mij ze kennen.

  • Sint Nicolaas

   16 maart 2016 op 10:20

   Nu dus wederom de HEMA die het Paasfeest negeert en er een eigen draai aan geeft. Dit gaat niet alleen om het Paasfeest. Langzaam maar zeker komt ook het Sinterklaasfeest en het Kerstfeest in de verdrukking. Zwarte Piet vanwege her kleurtje op zijn/haar gezicht, Sint vanwege het kruis op zijn mijter en kerst vanwege de geboort van Christus waar de muzelmens weer aanstoot aan neemt. Er gaan stemmen op om tweede pinksterdag te verruilen voor het suikerfeest en zo wordt er elke keer weer een stukje NL identiteit afgebroken. Zoals gezegd, dit gaat niet alleen over Paen, zie het in het grote verband, dan wordt duidelijk dat de muzelman steeds meer poten wegzaagd onder de NL tafel. De politiek en de hordes gutmenschen staan er bij en kijken er naar. Sint komt praktisch niet meer bij de HEMA, niet alleen omdat Sint niet in NL woont maar mocht hij in de buurt zijn heeft hij geen behoefte aan kopvodden en verstopeitjes. En inderdaad, de worst is niet meer te pruimen. Taaie smakeloze vellen !

 24. Nostalgisch sentiment maar verder geen inhoud dit keer. Wat een onzin en ook halve waarheidjes als eitjes verstopt in een overwoekerde tuin van onvrede. Nederland verdedigingen door Hema en Pasen op te voeren. Ga toch weg, de twee voor mij meest onzinnige zaken die als zij Nederland op één of andere manier presenteren, het inderdaad tijd wordt snel dat Nederland te vervangen met iets levensvatbaarder. Je kunt niet failliete winkels en tradities blijven reanimeren omdat je zelf geen toekomstvisie hebt en niks meer nieuws durft toe te laten.

  En ‘verstopeitjes’ was al debunked (gewoon exta eitjes om te verstoppen) en Pasen wordt door bijna niemand gevierd met “nostalgie naar een Christelijk Verleden”. Dat is retoriek van de onderste plank. Dat is niet het Nederland waar IK leef en alle Nederlandse mensen die ik ooit gesproken heb, de werkende en nuchtere klasse. Die geven daar niet om. En die gaan omdat ze nuchter zijn ook niet meelopen met dit onderbuikgezeur. Nooit niet!

  • g.h.m.leferink

   16 maart 2016 op 11:35

   Zeg eens, ‘DirkM’, wat heb je tegen het Christendom? Of ben je soms van de Nieuwste-Modetjes-Kerk? Dus de sekte die in Drugsdorp aan de Amstel zoveel gelovigen heeft.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

   • Dit land wordt met de dag gekker. Moslims die vrijwillig naar het niet-islamitische NL gemigreerd zijn, of zelfs naar het niet-islamitische NL gevlucht zijn omdat ze in hun eigen islamitische heilstaten niet veilig zouden kunnen blijven wat ze hier in het niet-islamitische NL wel kunnen, kunnen aan het paasfeest aanstoot nemen terwijl het christendom hier al meer dan duizend jaar aanwezig is, en voor eeuwen zelfs christelijk geweest is (dan laten we zelfs buiten beschouwing dat de oorsprong van pasen bij de Germanen ligt, al trekt Joost dat onterecht in twijfel). Terwijl datzelfde oer-Hollamdse bedrijf snoepgoed aanbood voor het suikerfeest!! En als je als niet-moslim in het niet-islamitische NL dáár aanstoot aan zou nemen dan ben je de fascist. Dat is de omgekeerde wereld. Gestoorder dan dit kan het niet worden, en wat ik helemaal niet begrijp is dat witte niet-islamitische autochtone Nederlanders keihard meedoen aan deze complete irrationele waanzin. Wat een ziek zooitje.

 25. Heel goed dat hier ophef over is. Deze ophef is onderdeel van de strijd van het Westen tegen de islam. Laat dit vooral goed doordringen tot iedereen.
  .
  De islamisering inderdaad, zo werkt dat. Beetje bij beetje je eigenheid, je cultuur, opgeven voor de indringers. De islam en haar aanhangers is pas tevreden als het laatste beetje niet-islam van de aardbol is verdwenen. Dat kun je die religieus verdwaasden niet eens kwalijk nemen, dat wordt er van kinds af aan bij ze ingestampt.
  .
  Het is de gekte van de multikul-aanhangers die dit mogelijk maakt, daarvan wemelt het bij de bestuurs ‘elite’ en de leiders in het bedrijfsleven. Want zonder die linkse idealen was het onmogelijk carriere te maken de afgelopen 40 jaar.
  .
  Het moet maar eens afgelopen zijn met die gekkigheid, laat alsjeblieft het gezonde verstand prevaleren. Het verstand dat de Nederlandse cultuur en natiestaat behouden moeten worden, dat we daar met z’n allen beter van worden.

 26. o.O
  Ik ben helemaal voor een gestrekt been, deze tijd vraagt min of meer om een flinke opstelling. Toch vwb het artikel, liever islamkritisch dan moslimbashen, dat is iig al een punt waar ik me niet in kan vinden. De kritiek richting PoliCor (overheid, media en nering) terecht. Het op ideologie uitvechten van geschillen op deze site? Waarom niet benoemen wat slecht gaat, onverstandig is etc. Christendom wegpoetsen uiteraard niet. Christendom verheffen boven Islam lijkt me ook niet nodig (of dom zelfs). Christelijke waarden uitdragen en de waarde ervan uitleggen in context met verlichting en humanisme etc of stelling nemen om die te verdedigen is een ‘moetje’, de link met feestdagen aanhalen prima (zelfs als je niet verder kunt kijken dan je religeuze overtuiging) maar, (opnieuw?) verdwalen in dogma’s/op religieuze grond volharden in tegenstellingen lijkt me zonde van de site en het oeuvre van dhr. Niemoller.

 27. Ha ha, die Joost. De Hema is als een slimme meid die op de toekomst is voorbereid. Daarom slachten ze hun varkens tegenwoordig ritueel. En verder is het zoals Koffij zegt. Ze willen de markt in GB veroveren vandaar.

 28. De reden dat de Hema zo hyper politiek correct doet is omdat het een Engelse eigenaar heeft. De Engelsen zijn bijna net zo gek als de Zweden.

  Vandaar ook dat je in Engeland sharia rechtbanken hebt en dat grootschalig misbruik door moslims onder de pet gehouden wordt, want niet politiek correct.

  Engeland is de nummer 2 op het gebied van Multi culti gekte.

  • Vanaf medio 70-er jaren vorige eeuw tot 2005 kwamen wij minimaal 1x per jaar in Engeland. Samen met Engelse vrienden (divers pluimage- ik kan me aanpassen) er op uit. Al vanaf ongeveer 1980 merkten we de invloed van Islam en de eigenzinnigheid van de aanhangers van die ideologie. Juist in een land als Engeland kon de sharia eenvoudig warden ingevoerd. De originele klassen leefden al naast elkaar en niet met elkaar. Dus een volgende klasse ernaast: no problem. Mocht u willen stellen: maar jij hebt je maar in 1 kaste bewogen, dan deel ik op voorhand mee dat ik ze nagenoeg allemaal heb meegemaakt. Van elite tot paupers aan toe.

 29. De oorsprong van Pasen kan best Germaans zijn. Zo zijn de Duitse en Engelse woorden voor Pasen – Ostern en Easter – te herleiden zijn tot de oud Germaanse godin van de vruchtbaarheid: Eostre. Bij de kerstening van Europa zijn veel Germaanse tradities omgezet in christelijke feesten. Ook de haas is al sinds de oudheid vanwege zijn vruchtbaarheid symbool voor het begin van de lente.
  Of Pasen voortkomt uit het joodse feest ‘Pesach’ is niet zeker. De oorsprong kan ook liggen in het Latijnse woord ’pascua’, dat weide betekent en verwijst naar de lente.
  Pasen is zeker vermengd met heidense, Germaanse lentefeesten. Het paasei staat voor vruchtbaarheid en de geboorte van de lente. Zo was het in de Germaanse heilige-boom cultus gebruikelijk om de komst van de lente te vieren door eieren in de bomen te hangen.
  De strapatsen van de HEMA rond Pasen zullen de winkel zeker duur komen te staan. Ook de doodsverklaring aan zwarte Piet zal het bedrijf opbreken.

  • @Nelis,

   Dank voor deze goede uiteenzetting, die door velen gedeeld wordt. Ook door mij. Hoewel de verklaringen, die u aanreikt voor bijvoorbeeld Pasen, heel goed waar kunnen zijn, breng ik ze toch ook (net als de Romeinen dat deden om de veroverde bevolkingen te plezieren) graag in verbinding met de Bijbel. Ik geloof in de God van Israël en zie Jezus Christus graag als goed voorbeeld (en of hij in maart is gekruisigd en weer opgestaan of dat op een ander moment in het jaar is geweest vind ik op zich voor mij niet zo belangrijk). Ik hecht daarom zeer aan de Nederlandse (christelijke/Joodse) tradities, zij dragen immers een goede boodschap in zich.

   Met lede ogen zie ik aan hoe het goed gevonden wordt, dat de Nederlandse tradities met respectloosheid worden behandeld en in extreme gevallen zelfs worden vertrapt. De Nederlandse overheid laat het Nederlandse volk wat dat betreft in de steek. En een aantal winkeliers nu dus ook.

   • Geweldig dat u als Nederlander geloofd in de God van de Joden, Binnenkort geloofd u in de God van de Semieten. Het zijn overigens juist de Christenen die onze gebruiken en gewoonten afbreken. Juist gewoonten en tradities zijn de samenhang in een gemeenschap . Ik kijk jaloers naar de Japanners die de komst van de kersenbloesem vieren. de vier seizoenen vieren, gewoon samen in stilte gelukkig zijn. Dicht bij de natuur bij “de schepper”staan ,wie dat ook moge zijn, en dankbaar en gelukkig zijn en het allemaal niet vanzelfsprekend vinden. U heeft de waarheid gevonden U weet het allemaal wel en vooral nu moet u het uitdragen Dat moet! Stel je voor dat mensen andere observaties doen. Zelf gaan denken.

    • @Hugoden

     U stelt nogal ongenuanceerd, dat gewoonten en tradities afgebroken worden door de Christenen. Naar mijn mening is de afbraak van onze gewoonten en tradities begonnen in de jaren zestig van de vorige eeuw, waarin alles geoorloofd (vrije sex, gebruik drugs, kraken, enz.) moest zijn, God dood verklaard werd en de sociale controle volkomen afgebroken moest worden. Het grappige is, dat dezelfde “vrije denkers” van toen het nu in hun broekje doen als het over de islam gaat. Niks Allah, is dood, niks mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig, niks vrijheid van meningsuiting, enz.

     God geeft Satan in de eindtijd de gelegenheid om zo veel mogelijk mensen te “ver- en misleiden”. Mensen, die van God een eigen wil hebben gekregen zijn daar tegen gewapend, maar velen kunnen de verleidingen van Satan toch niet weerstaan. Macht lijkt zo lekker, maar is hoe dan ook van kortstondige duur. Denkt u dat God dood is en Allah leeft?

     • Oeps, moet zijn:

      Niks Allah, is dood, –>Niks Allah is dood………..

      Mensen, die van God een eigen wil hebben gekregen –>Mensen, die allen van God een eigen wil hebben gekregen…………

 30. J. C. Th. Köhler

  16 maart 2016 op 17:50

  B. E. Slagen:

  God is dood is een uitspraak van Friedrich Nietsche (1844 – 1900) en dateert dus niet uit de jaren ’60 van de twintigste eeuw, maar ongeveer uit een eeuw eerder.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 31. @J. C. Th. Köhler

  Het is mij bekend, dat het de filosoof Nietsche was, die beweerde dat God dood is.

  Maar ik zie nog de spandoeken meegedragen in demonstraties in de zestiger jaren van de vorige eeuw van de zich toen “bevrijdende jeugd” (weg met het gezag) met daarop de kreet God is dood. Veel van hen of van hun nakomelingen behoren volgens mij nu tot de groep “bevrijde” en o zo humane Gutmenschen (helaas zijn ze echter niet zo humaan voor oudere en chronisch zieke autochtonen).

  Overigens zie ik nu ineens een parallel met de demonstraties van toen, de groep autochtonen die hard werkt, die spaarzaam en sober leeft, die hecht aan vrijheid voor iedereen, loopt weer in de weg. Het credo van de Gutmenschen (vroeger provo’s) is immers “weg met ons”. (en dan bedoelen ze natuurlijk de hiervoor genoemde autochtonen).
  De stakkers (Gutmenschen) hebben niet door dat ze aan een touwtje zitten……..

 32. Het Halal Eenheidsprijzen Magazijn zal net als V&D (en anderen) ten onder gaan. Nog niet eens zozeer omdat er geen echte ondernemers meer lijken te zijn. Wat veel belangrijker is in Nederland, is dat we ons constant zorgen moeten maken om moslims of om wat moslims van ons of onze manier van leven vinden. We schieten dus in een onnodige kramp. Ik las vanavond nog een brief uit 1942 van wijlen een tante (90 geworden) die in haar verhaal een aanklacht tegen Hitler vermeldde. Maar in dezelfde brief bleek ook overduidelijk (zoals ik al wist) dat het leven gewoon zijn gangetje ging, voetbal werd gespeeld enz. We zijn gewoon een slap volkje dat alles over de kant laat gaan in de hoop er op termijn wijzer van te worden. In het geval van moslims is dat een utopie. Misschien heeft dat wel te maken met Joods-Christelijk handelen. De Hemaworst is trouwens ook niet meer wat die was; teveel water en te weinig vlees. Vast geen multiculti scharrelaar.

  • “Nog niet eens zozeer omdat er geen echte ondernemers meer lijken te zijn”. Ik denk toch wel dat goede ondernemers er wel voor zullen waken hun “vaste klanten” kwijt te raken, want als je die eenmaal kwijt bent zul je hen niet makkelijk meer terug krijgen. Tegenwoordig zijn “de ondernemers” niet meer de eigenaren en het lijkt erop dat dergelijke ondernemers het niet kunnen invoelen hoe een eigenaar met z’n klanten om gaat. Hetzelfde verschil in benadering tussen ondernemers niet eigenaren en ondernemers wel eigenaren geldt overigens ook voor de wijze, waarop zij met hun personeel omgaan. De goede niet te na gesproken. Ik probeer winkels, die met “mijn Nederlandse tradities” breken zoveel mogelijk te mijden en dan niet alleen voor de Sinterklaasspullen, de Kerstspullen en de Paasspullen, nee dan mijd ik die winkels voor alles. En als je eenmaal de gang naar een alternatief winkeladres gevonden hebt, hoef je ook niet terug te keren.