Ook na #Brussel blijven we gewoon wegkijken

Door Joost Niemöller

Vanochtend verscheen er op de Vlaamse tv een medewerkster die op weg was naar haar werk. Een fris, leuk, roodharig meisje. Ze zat in het metrotreinstel achter de metro die ontplofte. Ze beschreef haar ervaringen. Hoe er rook verscheen. Hoe de metro ineens stilstond. Hoe iedereen via de achteruitgang over de rails moest lopen tot bij het vorige metrostation. Dat er iets mis was, besefte ze wel. Tja. Het had niks gescheeld of ze was ook in een rauwe lap vlees veranderd. Even een stukje harder doorgelopen. Even het groene licht gehaald. Even niet hoeven zoeken naar je huissleutels. Toch maakte dit frisse jonge meisje geen geschrokken indruk. Dat vond ik bewonderenswaardig. En ze voelde geen enkele reden om iets te zeggen over de reden waarom die andere passagiers die minder geluk hadden, wel tot rauwe lappen vlees waren veranderd. Dat vond ik laf. Maar niet uitzonderlijk laf. Gewoon alledaags laf.

Niet doordenken, daar zijn mensen erg goed in. Wat mensen doen, is het gevaar opdelen in hokjes en zo zetten ze het weg en wordt hun wereldje weer veilig. Zo heb je de ‘terroristen.’ Dat is vervelend. Net zo vervelend als ‘kanker.’ Je kunt er last van krijgen en je kunt er geen last van krijgen. Er zijn ook mensen die heel veel aandacht besteden aan dat terrorisme, en die zeggen dat daarachter de ‘islam’ zit en de ‘massamigratie.’ Dat zijn de ‘racisten.’ Dat zijn net zulke nare mensen als de ‘terroristen.’ Daar kun je maar beter niets mee te maken hebben.

Afgelopen week sprak ik toevallig met een ander fris Vlaams meisje. Ze vertelde me dat Antwerpen geen leuke stad meer was om te wonen. Er was namelijk tegenwoordig een racistische burgemeester. En op het station stonden steeds soldaten. Met geweren. Dat waren hele jonge jongens. Die konden zo gaan schieten. Best eng. Trouwens, Brussel, dat was tegenwoordig helemaal een nare stad. Daar woonden onder ander Vlamingen die enorm racistisch waren ten aanzien van de Walen.

Nu denkt u misschien dat ik dit omwille van mijn verhaaltje verzin. Zo naïef kunnen mensen niet zijn, denkt u misschien. Maar ik verzin niets.

De laffe wegkijkmechanismen zitten diep gebakken in de mens. Want de mens is een dier. Als een gnoe wordt gepakt door een leeuw, rent de kudde gnoes nog een tijdje door, en gaat dan weer verder met grazen, want nu een van hen gepakt is, gaan ze er vanuit dat het probleem voorbij is. Dat lijkt misschien dom, maar voor de gnoes als soort pakt dit prima uit.

En zo is het met mensen ook. Toen de nazi’s Nederland binnenvielen, ging de overgrote meerderheid van de Nederlanders gewoon door met hun laffe wegkijkleventjes. Nu de moslims ons leven steeds vaker tot een hel maken, raken we eventjes voor een paar uur in paniek, zetten het probleem weg als zijnde ‘iets met terrorisme’. Niet leuk als je toevallig zelf in dat metrorijtuig zat of in de vertrekhal stond te wachten. Maar de meesten stonden dat niet. Soms heb je pech, meestal heb je geluk.

Het is natuurlijk lastig wanneer je erachter komt dat moslims die terroristen niet als een probleem zien. Voor hen is zo’n aanslag een feestje. Dat gaat ook op voor de jonge Turken en Marokkanen in dit land. Het is een doelpunt. Grote opwinding op de iPhone. Cool. Wanneer een leraar van dat verschijnsel melding doet op Twitter (niet in zijn klas overigens), krijgt hij –letterlijk!-  de politie langs met het verzoek niet meer zulke Twitterberichten te versturen.

Want het is niet de bedoeling dat onze laffe slaapleventjes verstoord worden. Je hebt terroristen. En je hebt racisten. En af en toe is er een aanslag en dan kun je in een rauwe lap vlees veranderen. Maar dat is niets om je ongerust over te maken. Want je kunt er toch niets aan doen. Sommigen krijgen kanker, anderen niet. En morgen hebben we het op het werk weer gewoon over andere dingen. En vanavond bij de Publieke Omroep zeggen we gewoon dat moslims ook vaak het slachtoffer zijn van terroristen, en dat het een armoedeprobleem is en dat de vluchtelingen hier niet onder mogen lijden.

Want het leven gaat toch gewoon door en het leven met verontrustende waarheden over de islam is best wel een heel gedoe. Laat dat maar aan de racisten over. Nare types.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

89 Reacties

 1. Wegkijken doen pseudo rechters. Die 40 jaar cel straf gaven aan Karadzic. Een man die deed een ding zoals eigen volk eerst. Volkert is vandaag een nationale held. Bij rechters en ander tuig. Een knap staaltje was zijn rechtspraak als dader en straf.
  Een nationale groen linkse held is zijn toekomst. Dan Karadzic. Een man geconfronteerd met vandaag Parijs en Brussel nieuws. Hij wist de oplossing. Wat absoluut niet past in de gedachte wereld van liefde en groen gekleurde mensen. Tot ook zij erkennen , vanuit veiliger oorden, dat niet zij, maar U, de kloothannes is. Net als in 1940.

 2. g.h.m.leferink

  24 maart 2016 op 17:18

  Zo lang als men in den Haag nog in meerderheid BANG is, naast ACHTERBAKS, gaat er totaal niets veranderen! Maar dit stel Haagse kaasstolp-politici is gewoon LAF, net als de meeste holbewoners van het Mediapark. En het is te merken dat ANGST besmettelijker is dat cholera, pokken of mazelen. Veel Nederlanders kunnen zich niet meer voorstellen dat er KWAADAARDIGE islamieten zijn. Die vinden zelfs de VERONDERSTELLING al diskriminerend!
  In Duitsland heet het soort politici dat nu onze 2e Slaapkamer bevolkt ‘Hosenscheißer’.
  Wil er wat veranderen, dan zal eerst de LAFHEID overwonnen moeten worden. Maar dat is niet de weg van de minste weerstand, dus de weg die de Haagse LAFBEKKEN zowat automatisch inslaan!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. g.h.m.leferink

  24 maart 2016 op 17:04

  “De vraag is wat voor maatregels gaan er concreet genomen worden? Antwoord: NIETS.
  ‘Pieter G’: Als deze regering-Rutteflutte blijft denk ik dat je gelijk krijgt. Het enige wat dit joch kan is snelratelen, wat bij hem doorgaat voor gevatheid en ad rem zijn….!
  Heb jij die 1000 Euro al die hij iedereen beloofd heeft? Op mijn bankrekening is nog niks bijgeschreven….. Of zou’ie, wat natuurlijk héél onwaarschijnlijk is, toen GELOGEN hebben?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • En geen Euro meer naar Griekenland…:) en waar is dat kwartje van Kok gebleven ?
   Waar is onze welvaart en veiligheid ? juist ja nergens te bekennen..

   Welterusten Nederland..

 4. Het kan niet meer genegeerd worden. We zijn gewoon in oorlog met groepen als IS en Al Qaida. Zie hoe zij reageren op Brussel. De agressie blijft en wordt opgevoerd.
  Een oorlogssituatie vereist bijzondere maatregelen van de overheid.
  Ik pleit voor de tijdelijke politiestaat. Alle cellen moeten worden opgespoord en lieden die immigreren moeten grondig worden gescreend.
  De beestachtigheid van het bewust willen vermoorden van weerloze voorbijgangers, dient met wortel en tak te worden uitgeroeid!
  Dan maar even een politiestaat.
  Ik heb het er voor over.
  We zijn in oorlog en dat vereist bijzondere opsporing. Van mij mag het. Zo snel mogelijk. Want al die mooipraterij over ‘oorzaken als achterstand’ gaat niet meer op.
  Is heeft ons de oorlog verklaard. Dan gelden geen linkse zalvende preekjes meer.
  Dan maar een tijdelijk ontwrichting; beter dan dat zulke cellen hier ongecontroleerd wortel kunnen schieten.

 5. _Mediaevist_

  24 maart 2016 op 15:08

  De aanslag in Brussel is wsl met volledig medeweten van de autoriteiten uitgevoerd. Ze zullen het wel zo gestuurd hebben dat bv niet de kerncentrale ten prooi is gevallen en/of de bodycount te hoog zou worden en het volk te onrustig. Dus volgt de vaste reflex: kaarsjes, bloemetjes, knuffelbeertjes, marsen voor de lieve vrede, demoniseren van hen die ‘polariseren’.

  • Tin foil hats department. Keep taking the tablets.

   • _Mediaevist_

    25 maart 2016 op 08:44

    Ooit was ik een establishment stemmende dwaas, meestal links. Vreemd is het niet aangezien de mensen in West-Europa flink worden gehersenspoeld met onderwijs, media, sociale controle en materiële gunsten. Het is echter een heilloos en suïcidaal pad. Dat u het niet wil zien is uw zaak. Maar ga straks niet klagen dat u niet gewaarschuwd bent.

    Deze aanslagen zullen door de EU ongetwijfeld worden gebruikt om de landsgrenzen verder te laten vervagen en een stap dichterbij een federaal Europa te komen. Ze komen helemaal niet slecht uit voor onze knoppendraaiende elite. Twitter was veelzeggend, de lijken waren nog niet koud of Verhofstadt danste er alweer op!

 6. _Mediaevist_

  24 maart 2016 op 14:57

  Ga er maar vanuit dat Europa een Moslimcontinent moet worden in de visie van de Westeuropese beleidsmakers. Als hier bijvoorbeeld pak em beet 2 miljoen mensen voor doodgemaakt moeten worden vinden ze het een koopje.

  • Dit is een absurde reactie die de zaak geen goed doet. Een dergelijk complot vooronderstelt zo’n hoge mate van organisatie, geheimhouding en onderlinge saamhorigheid van een groot aantal actoren dat het onmogelijk is.

   • @Inheems. U zult er versteld van staan dat complotten echt mogelijk zijn. De Bazelbank is zoiets in het bankwezen maar ook daarbuiten. enz. Bilderbergconferentie: je wordt uitgenodigd maar mag niet uit de school klappen. Commissie Stiekem in Nederland. Overigens is de reactie van Mediaevist m.i. niet absurd. Heeft u ooit het verhaal van de voormalige VS Minister van Buza Kissinger gezien , gelezen of gehoord. Als er landen c.q. regeringen omver worden geworpen voor het geld (olie enz.) dan neemt men de vluchtelingen op de koop toe. Dat hierdoor Europa naar de knoppen kan gaan neemt men ook mee als side-effect. Dat is niet hun probleem maar dat van ons. Zolang we ons achter de VS stellen, hebben de moslims alle reden ons te haten. Die reden hebben ze via de Koran trouwens ook al. Maar als we een meersporenbeleid voeren dan kunnen we er (misschien nog) mee wegkomen. Zo nee, op de manier Merkel/Rutte, bestel alvast uw plaats op het kerkhof of bekeer u tot Islam.

    • Klopt…maar ik bestel geen plaatsje op het kerkhof….en bekeren doe ik mij ook niet….met hand en tand verzet …ja dat lijkt mij een beter plan….

 7. Ongeacht wat je van die theorie vindt, speculeren mag uiteraard en het is een feit dat de waarheid vaak bizarder is dan fictie. Het is bv zeer vreemd dat ‘onze’ koning na de aanslagen in Brussel op bezoek gaat in de islamitische Schilderswijk die veel overeenkomsten heeft met Molenbeek en zich laat beschermen door moslims ipv een bezoek te brengen aan de echte slachtoffers van de aanslagen. Zijn moeder ging ook langs bij een islamitische verenigingen nadat van Gogh was afgeslacht door een moslim ipv langs te gaan bij de werkelijke slachtoffers zoals de nabestaanden.
  .
  Het is wel duidelijk aan welke kant ‘ons’ koningshuis staat, net als alle Bilderbergers zoals mannetje Pechtold. En ik heb WimL nog niet eerder zo schaapachtig uit z’n ogen zien kijken als tijdens zijn bezoek aan de Schilderswijk en dat duidt er mijns inziens op dat WimL ook slechts een katvanger is die orders moet opvolgen. Dit kan je ook als een complottheorie bestempelen, maar is het is echt zo onlogisch?

  • @gnor “Zolang we ons achter de VS stellen, hebben de moslims alle reden ons te haten.”
   .
   In eerste instantie steunde de VS / het westen de rebellen tegen Assad = alewiet. Toen hoorde je die moslimpopulatie niet, die steun vonden ze prima omdat het soennieten betreft. Dan verschijnt IS = soennitisch, met de meest barbaarse daden op video waardoor de VS / het westen feitelijk gedwongen werd met hun onvoorwaardelijk steun aan de soennieten te stoppen en zelfs overwogen met Assad samen te werken. Dat vonden de soennieten helemaal niet leuk en werd de steun van de VS / het westen tegen het soennitische IS geduid als een aanval op alle moslims, terwijl Assad ook een moslim is en steun tegen hem met applaus door de soennieten ontvangen werd. Want Assad, en iedere moslim die niet aan hun soennitische eisen voldoet zoals sjiieten, noemen ze doodleuk geen moslim en mag afgeslacht worden. Dus we moeten ons niets aan laten praten door die soennieten, en ook niet door de sjiieten, btw.

 8. nee niet onlogisch … maar gewoon duidelijk…had zelf ook niets anders verwacht…en in geval dat er iets gebeurd in Nederland…weet ik wel wie het eerste weg is ( vertrekt )
  En die opmerking van : de Nederlander bestaat niet ..vergeet ik ook niet meer.

 9. OK, onder 1,5 miljard moslims met tientallen miljoenen mensen die ons intens haten, zouden er geen te vinden kunnen zijn die met royale financiering uit het MO lange-termijn-strategieën oftewel complotten kunnen bedenken en uitvoeren, waarbij ze A) inspelen op de goedgelovigheid van de maakbaarheidsidioten aan onze kant en B) handig gebruik maken van de gebrainwashte massa haters aan hun kant? Dream on.
  Een strategie die moslims hanteren is makkelijk te begrijpen. Wij zijn mensen van snelle resultaten. We gaan het shock & awe een islamitisch land binnen en willen het binnen 3, 4 jaar omgetoverd hebben naar een maakbare democratie. Maar na 3 of 4 jaar tegenslag – want die mensen willen NIETS van ons – is de koek op en zijn we het beu. Daarom hanteren ZIJ een strategie van 100 jaar en na de oil for people deal zijn ze nu 40 jaar op pad en zetten ze de boel een tandje hoger. More to come, dus.

 10. Aanvallen op de open samenleving en onze manier van leven. Wij mogen daarop niet reageren anders dan met stilte, bloemen en kaarsjes. Wij mogen niet toegeven aan angst (bezorgdheid) want dan hebben de terroristen gewonnen.
  Adekwaat reageren is niet mogelijk volgens die mantra.
  Wij zijn met meer volgens Rutte in een eerste reactie als geruststelling. ‘Wij’ dat zijn dan diegenen die niet het leven laten bij aanslagen neem ik aan.
  Onze manier van leven was o.a. onbezorgd reizen, terrasjes en concerten bezoeken etc. Die open samenleving, als dat inhoudt dat wij sitting ducks, soft targets e.d. moeten zijn ga dan alsjeblieft ergens anders landje besturen spelen. ‘Wij’ willen veiligheid en orde.

 11. We hoeven ons in Nederland echt niet druk te maken hoor: de Koning is gisteren al wezen theedrinken met Moslim Knokploegen in de Haag. Er is gewezen op het feite dat wij een Safe Haven zijn voor Syriegangers, Koppensnellers en Bomgordel toeristen. Per slot van rekening moeten die ook ergens tot rust kunnen komen na hun zware zwerftochten door Europa en het Midden Oosten.
  Die willen hier geen trammeland hebben met aanslagen op de markt e.d.
  Waar moeten zij dan hun vers Hallal voedsel zo snel vandaan halen? De Hema verkoopt alleen worst

  • Voor mij geen oranje meer. Eigenlijk al niet meer na die theebezoekjes van Bea. Wie die mensen vertegenwoordigen weet ik niet, maar ik voel mij niet vertegenwoordigd. Maar ja, oud, maar fout geld, als je maar chique bent, dan buigt de massa wel.

 12. In mijn beleving moet de hele familie van de dader(s) het land uitgezet worden.
  Zelfs een terrorist zal dan wel 2 x nadenken voordat hij of zij een aanslag pleegt.
  Maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening.

 13. Contraterreur loopt via de faciliteerders. Terroristen kun je niks tegen doen tot de vergoeilijkers keihard betalen voor hun verraad. Al is het je eigen familie. Goedpraten moet heel onprettig worden en dat afzeiken van gerechtvaardigde kritiek moet afgelopen zijn. Iedereen die vind dat ik een mak potentieel slachtoffer moet zijn, mag van mij de tering krijgen en langzaam en pijnlijk kreperen en dat zullen ze horen ook, al moet ik de rest van mijn leven alleen door het leven. IK ben niemands bezit of slaaf. Goedpraters zijn honden. Pak ze aan. Lid zijn van D66, PVDA, VVD, Groenlinks etc. is een schande. Laat ze dat merken. Genoeg is genoeg.

 14. Een gnoe zegt niet dat je niet alle leeuwen over 1 kam mag scheren.

 15. IS heeft 400 terroristen opgeleid, meldt persbureau AP op basis van de inlichtingendiensten. En die opleiding was niet iets van een paar weken. Maar gelukkig zijn wij met meer, aldus de tekkel van Merkel, Rutte. en er komen straks ook honderden duizenden Koerden en Turken deze kant op, dat wil Merkel namelijk.

  Merkel heeft die 400 met veel geklap naar binnen gehaald en tegenstanders uitgemaakt voor rechts tuig. Merkel heeft kortom straks liters bloed aan haar handen als die persbureau gelijk heeft.

  Misschien tijd dat we in een orlogsmode komen, en een stuk van de Waalsdorpervlakte gaan reserveren voor andere doeleinden?

  Maar volgens Hilversum 1 gisterend is het hartverwarmend, al die solidariteit uit de Islamietische gemeenschap. De Journalist moest even een brok wegslikken. Kan wel zo zijn, maar zij herbergen ook andere emoties.

  • Vissers op de Middellandse Zee zeggen al veel langer dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ISIS strijders op grote schaal Europa aanvallen. Op 45 kilometer van de Tunesische grens heeft ISIS in Libië een kamp waar 4000 moslims worden getraind voor het plegen van aanslagen op Europeanen. Bij de havenstad Sirte en de stad Dema bevinden zich eveneens dit soort kampen. Libië is na (en vooral ook door) de NAVO vernietigingsaanval enkele jaren geleden tot een springplank voor ISIS en andere jihadgroepen naar Europa geworden.

   Tot nu toe nemen de West- en Noord Europese ‘welkoms regeringen’ –er worden immers nog steeds dagelijks vele duizenden migranten, vrijwel uitsluitend jonge strijdbare moslimmannen, tot onze landen toegelaten- de dreigementen van ISIS om Rome aan te vallen en te veroveren nauwelijks serieus.

   Welterusten Nederland en bedankt EU

   • Als die aanslagen komen wordt het ook tijd dat wij eerlijk nieuws krijgen i.p.v. propaganda en Obama/Merkel verering. De NPO is nu de roeptoeter van NGO’s, vanmorgen ook weer zo iemand die vond dat de grenzen wijder open moest vanwege internationale verdragen.

    En natuurlijk is het dan oorlog als die aanslagen gaan komen. Dat betekent dus dat wij voor de komende decennia in de Israel modus moeten, een soort van politiestaat om de veiligheid te kunnen waarborgen. En dat hebben wij dan te danken aan, afijn vul zelf maar in. De belangrijkste bad guys: De Werkgevers.

 16. De regeringen van Europa hebben ‘on record’ erkend dat ze terroristen hebben binnengelaten en hebben beschermd, en hen zelfs de aanslagen hebben laten plegen… En dan krijgen wij (burgers) te horen dat WIJ onze vrijheid van meningsuiting moeten opgeven, zodat de radicale moslims ons niet meer aanvallen.’

  ‘Dit is de essentie van politieke correctheid… Ze nemen een minderheidsgroep, en eisen vervolgens dat u zich aan hen aanpast. En daarvoor pakken ze uw vrijheid van meningsuiting af. Dus willen ze nu dat wij ons onderwerpen aan de radicale moslims, die Duitse vrouwen al zover hebben gekregen geen rokken meer te dragen, en Duitse steden het Oktoberfest te doen cancelen. Dit is het tegenovergestelde van liberalisme.’

  ‘De rode vlaggen zwaaiende extreem linksen zijn de bondgenoten van de radicale islam geworden. En waarom? Omdat ze het Westen haten. Trump zei het laatst al: Brussel is een islamitisch krocht van de hel geworden.

 17. Moord brigades en het antwoord. Dat werd letterlijk gedaan in de periode wat Kosovo beroemd maakte. Daar doken de brigades onder in vreedzame lieve gelovige wijk en stad. Hun, Serbia, enigste opruim manier was moord. Oog om oog en de rest. Dat werkte effectief tot afgrijzen van lieve ongelovigen. Zij zetten vandaag kaarsjes en bloemen op een Brussels plein. Het is hun tijd van grootsheid. Als hun tijd komt, geschiedenis is er vol van, dan is er niemand om voor hun te spreken. Laat staan een tand er uit slaan.

 18. vervolg: Als de islam hier 1500 jaar bezig is met moorden en wreedheden dan is de islam 300 maal erger dan de nazi’s die het amper 5 jaar volhielden.
  Reken maar na.
  Vergelijk het met welk 1 ander wreed systeem van onderdrukking opgelegd door een waanzinnig boekje waaruit het ultieme wrede karakter van een complete gek heilig wordt verklaart met opdrachten om te onderdrukken en uit te roeien.
  Wie zegt er ooit de waarheid in dit wereldje van verstoppertje spelen?
  Het is compleet waanzinnig dat er in deze tijd nog zo’n systeem bestaat en met een labeltje erop van religie enig respect kan bewerkstelligen. Hou toch eens op met die onzin en zeg wat de islam is en wat het teweegbrengt zeg ik tegen de media en politieke leiders. Het enige wat echt deze wereld echt iets beter maakt is minder islam. Minder en veel minder tot er niets meer over is. Verder is er nog genoeg om je druk over te maken. Maar eerst de islam uit deze wereld. Voor goed.

 19. Ja hoor, daar horen we de bekende geluiden op RTL4, en wat we altijd horen van de gelijkgeschakelde media.
  Het waren criminele jongens die een charismatische man tegenkomen die op hen inpraat waarna ze mensen gaan opblazen. Crimineel werden ze omdat ze in een achterstandswijk wonen en geen kans om zich daaruit te ontworstelen dus ze moeten wel. Heeft niest met islam te maken wat ook niet genoemd werd.
  Zo lijkt de gehele gebeurtenis weer logisch in elkaar te vallen zonder islam erbij te betrekken.
  Logisch?
  ECHT?
  Hoeveel families zijn er wel niet waarbij er geen geldboom in de tuin staat.
  Hoe vaak komen jongelui wel niet charismatische personen tegen die ze op weg helpen naar de middelbare school of op een andere manier aan een richting of doel in het leven aanbieden en niet uiteindelijk mensen opblazen?
  99,9% van de bevolking misschien.
  De enige factor die anders is is de islam. Het meest verderfelijke wat deze planeet heeft opgeleverd. Als de islam hier 1500 jaar bezig is.

 20. Die koning geef ik nu al geen stuiver meer voor, een brave zoon van zijn verraderlijke moeder.Vind je het gek, deze figuur is gehuwd met een vrouw die een tekst van de communist Rosenmuller uitsprak ,waarin ze mocht concluderen dat de Nederlander eigenlijk niet bestaat.
  Verder verwijs ik graag naar een stukje van Brusse in de Post on Line over het valse Duivelsoog van de NOS. Prettig te zien ,dat je de mallotig droevig makende zich zelf ontluisterende politiek correcte bende en haarenge napraters en knechten zo openlijk ziet fileren. In Duitsland en Nederland draait de agitprop ongekende overuren,dronken en ziek van hun eigen krankzinnigheid en immoraliteit. We zijn een gedegenereerde zichzelf ombrengende natie, de ergsten met Duitsland en Zweden. En ja, iedere stemmer op één van die Eenheidspartijen is hoofdelijk mede verantwooordelijk. Onschuld of excuus bestaat voor jullie niet meer,jullie zijn voluit mededaders geworden.

 21. En alle ellende dankzij de VS vanwege een gaspijpleiding….

  Welterusten Nederland en Europa….

  • Inderdaad Cliff. Alles moet wijken voor de neocons in de VS. Daar heeft men voldoende mensen in het leger. Immers, anders waren ze wellicht werkloos en we weten hoe patriottisch die lui kunnen zijn als ze in groepsverband opereren. Befehl ist befehl geldt daar ook. Lijkt een beetje op onze politie alleen die ramt er op zonder enige kennis van zaken bij de leiding.

   • Juist! – NU met Oekraïne Nieuwsuur Eelco van Rosenthal haalt de ene na de andere Neo Con uit Amerika om ons te vertellen wat wij domme Europeanen moeten stemmen, . Steven Lee Myers, Ben Judah, Aplebaum, Garry Gasparov (Weinstein), Europese Nderlandse Oekraïne, Oost Europa kenners mogen hun verhaal doen buiten de officiële media Ook Franse, Duitse Spaanse Italiaanse O.Europa deskundigen schijnen er niets van weten

 22. En het feest is weer compleet. “Onze” koning was in de schilderswijk in Den Haag om de moslims te troosten. Net als bij de moord op Theo van Gogh toen Beatrix naar de Marokkaanse jongeren ging in Amsterdam. Wat een judassen. Heulen met de vijand.
  Waarom is hij niet naar de slachtoffers gegaan en de familie van de slachtoffers om te troosten. Geen woorden voor. Het is bijna niet te geloven dat dit gebeurd.
  Tenzij ze haat willen zaaien.

  • Koendekoning

   26 maart 2016 op 15:18

   Dat viel te verwachten. Iedere keer als moslims iets flikken gaat de elite de hort op naar moslimbuurten om te slijmen. Ik heb het idee dat de bestuurders zelf erg bang zijn, om de controle te verliezen, om grote veranderingen door te voeren waarvan een weldenkend mens snapt dat ze noodzakelijk zijn. Dus koppen maar in het zand en de agressieve medemens paaien, en maar hopen dat er niks gebeurt. Dat zag je ook net voor WO II. De regeringsleiders wílden het gewoon niet zien.

 23. We gaan spoedig over van minderminderminder naar nulnulnul .
  Dan kunnen ze elkaar uitmoorden in hun eigen zandbak en de komende 5 eeuwen werken aan hun menswording , als het al zou lukken onder de islamterreur..
  Maar niet meer hier.
  Nulnulnul !!!

 24. Leo KarelJan

  23 maart 2016 op 16:11

  Column Leon de Winter: lees de column van 23 maart : “Kijk het monster recht in het gezicht”. In Telegraaf. Helaas is Leon zo’n beetje de enige goede die nog in dat politiek correcte vod schrijft. Want voor de rest is ook de zogenaamde rechtse Telegraaf pure bagger. Net zoals die nep-rechtse omroep van ze ( WNL )
  De overmacht van de politiek correcte DICTATUUR is inmiddels totaal. En de meerderheid van de kudde heeft zich erbij neergelegd.
  Het mooie NL bestaat niet meer: het is verraden en weggegeven door een stelletje laffe landverraders.

 25. Leo KarelJan

  23 maart 2016 op 15:39

  Vol walging zie ik de politiek correcte rotzooi bij regentenkliek en media weer voorbijkomen. Het wordt na elke aanslag steeds politiek correcter.
  De huilebalken plengen weer krokodillentranen en nemen het snel weer op voor die”zielige moslims die wanhopig zijn door armoede en discriminatie”. Hoe krijg je het uit je Gutmenschlijke strot. Weer zal de islam niet de schuld krijgen, neen, wij zijn zelf schuldig aan die foute behandeling van die fijne moslims. Rutte, Wim-Lex en al die anderen uit de elite: het deugt van geen kanten.
  Helaas is de NL kudde niet te vergelijken met gnoes: homo sapiens heeft nou éénmaal meer hersens. De NL kudde van Gutmenschen staat daarom VEEL LAGER op de ladder dan de kudde gnoes. De Gutmenschen zijn het laagste van het allerlaagste.

 26. De Israëlische minister van Inlichtingen, Atoomenergie en Vervoer, Yisrael Katz heeft het over oorlog met de politieke islam en dat wij dat in het westen niet willen weten.
  Ik denk dat hij gelijk heeft en ik denk ook dat er dan wellicht weer wat wetten uit de mottenballen gehaald moeten worden, bijvoorbeeld de straf op landverraad. Er is op de Waalsdorpevlakte nog ruimte genoeg. Na WO2 was het zijn van een foute columnist al genoeg reden tot enkele reis Waalsdorp, vraag dat maar aan Blokzeil.
  Het hebben van materiaal voor- of plannen van een aanslag kan dan via snelrecht lijden tot de gewenste straf.

  Ook moeten er natuurlijk grenscontroles komen en uitzettingen van mensen die gelieerd zijn aan radicale stromingen van de vijand.

  Dat is nodig als het oorlog is en als het klopt, zoals een terrrorisme deskundige zei, dit nog maar het begin is.

  Omdat Merkel dit niet zal willen moet Rutte nu eindelijk opkomen voor zijn land.

  • Goed, wat weten we nu?

   De daders waren moslim, dus alle moslims Europa uit.
   De daders werden betaalt met dollars dus alle dollars Europa uit.
   De financiers waren joden dus, alle joden Europa uit.
   Het buskruit werd uitgevonden door de Chinezen, dus alle Chinezen Europa uit.

   Het moet niet gekker worden toch?

   • Als blijkt dat er echt honderden cellen klaar staan voor aanslagen dan zal mijn scenario een optie blijken. En volgens inlichtingendiensten zijn die honderden cellen paraat en opgeleid.

 27. Gisteren een stukje van Pauw gezien.
  Belgische dame wil bijna zeggen dat ze begrip heeft voor terreur.Ze begreep de boosheid want die kwam omdat Palestijnen massaal in de Gaza strook (oftewel de grote gevangenis) werden onderdrukt.
  Ze doelde op de Joden als de grote schuldigen hier.
  Gaza is een groot Molenbeek volgens mij en de frustratie omdat vele moslims achterlijk zijn is hier het best zichtbaar.
  Gelukkig was Karskens er ook om wat tegengas te geven.
  Zal wel niet lang duren ,of links en politiek correct, geven de joden toch weer de schuld van aanslagen.

  • De grote schuldige is en blijft de islam. Daarom moeten de grenzen DICHT. Laten we eens deskundig WO II godwinnen. De terroristen zijn de gestaalde kaders van de nazi-partij. De overige moslims zijn de Duitsers uit WOII. De gestaalde kaders vinden zich Übermenschen die het recht hebben om te bepalen wie mag leven en wie niet. Van Marokko tot in Indonesië wordt door hen in de hele wereld dag na dag in naam van de Islam mishandelt, onderdrukt, verdreven, gezuiverd en gemoord. En zeg eens dat het niet zo is. Hun buren en familieleden zijn de ‘wir haben es nicht gewusst Duitsers’. Een bonte mix van kader en ‘wir haben es nicht gewusst’. Die lui binnenlaten en ze met voorrang onderdak, uitkeringen enz. verlenen, is net zoiets als in 1945 voorrang verlangen voor DUITSE oorlogsvluchtelingen boven alle andere vluchtelingen. Wie dat had gepropageerd in 1945 was waarschijnlijk opgesloten in een inrichting. Het wordt hoog tijd dat een groot aantal mensen eindelijk eens wakker wordt.

   • Ik ben dat niet met je eens Het zijn onze eigen bestuurders en onze eigen Wet handhavers. Boerka mag niet in onze samenleving geen discussie. Op scholen veel meer erop zitten geen beledigende opmerkingen naar onze cultuur klaar. Die jochies met hun sympathie voor de Jihadisten kijken echt niet naar het NOS hoor. Dus beledigende opmerkingen Terug naar Marokko evt na een jaar terug mits aangepast Het motto moet zijn “Wij beschermen onze rechtstaat en onze cultuur “

 28. robbertdeberk

  23 maart 2016 op 12:34

  Zeer goed artikel Joost!!

 29. De vraag is wat voor maatregels gaan er concreet genomen worden?
  Antwoord: NIETS.
  Een beetje rouwen een beetje met experts babbelen tot dat je een ons weegt waarna de conclusie is 100% veiligheid kan nou eenmaal niet. De schouders worden opgetrokken of zakken wat, en er wordt diep gezucht. We moeten vooral ervoor zorgen dat de moslims niet de schuld krijgen of de mooie religie islam. Dan wordt er hoopvol geknikt om de warme laatste woorden. En gezamenlijk wordt de laatste mantra nogmaals herhaald alsof iedereen in trance is: Moslims beschermen en de islam niet laten beledigen door rechtse extremisten.
  Daar gaat het om.
  Waarna de volgende dag begint zoals elke dag. De vogels fluiten. Lente op komst. Een paar van ons maken het niet meer mee, maar ja, 100% veiligheid is niet gegarandeerd. Het is pech. Dat is het. Je hebt meer kans om door de bliksem getroffen te worden. Dus niets aan de hand verder.

 30. Zo heb je ook mensen die na iedere aanslag een heel cynisch stukje publiceren op internet, en anderen die daar heel instemmend op reageren, waarna zij allen weer rustig verder gaan met hun comfortabele schrijfleventjes…

 31. Sint Nicolaas

  23 maart 2016 op 09:08

  Sint heeft gisteren al een en ander geplempt over deze waanzin der muzelmannen. En, inderdaad, zoals Joost al aangeeft blijft men wegkijken en om de hete brij heen draaien. De waarheid doet meestal pijn dus legt men de schuld bij de moeilijke integratie van het moslimkroost, slechte financiële omstandigheden, discriminatie en blah blah blah. Allemaal gelul en volledig te wijten aan het eigen afgeschermde gedrag en de onwil om te integreren in onze maatschappij. Het grote sprookjesboek der muzelmannen beschrijft in tientallen soera’s hoe over niet moslims wordt gedacht. Het zijn onder andere bedriegers, niet te vertrouwen, verliezers, doof, stom, blind en zullen branden in de hel om er maar eens een paar te noemen. Wat wil je, als het er met de paplepel al ingegoten wordt ? Zoals ook al eerder geplempt, de muzelmens leeft in een parallelle wereld NAAST die van ons. Die zullen NIET integreren en zich blijven afzetten en verzetten tegen de westerse maatschappij.

  • Sint Nicolaas

   23 maart 2016 op 09:17

   Sint heeft er jaren tussenin gewoond en je komt er ECHT niet tussen. Het is een achterlijke, middeleeuwse ideologie waarin de man centraal staat en de vrouw slechts goed is om te kokkerellen in een keuken met dichte deur en nageslacht voort te brengen. Af en toe wordt het vrouwvolk eens gelucht en trekken de rijen wachelende pinquins weer aan je raam voorbij. Tegelijkertijd zijn ( nee, DOEN ! ) ze continu zielig en kruipen ze maar wat graag in de slachtofferrol omdat ze weten dat dat de harten van menig ( links ) gutmensch doet smelten. Ondertussen blijven ze zagen aan de poten van de westerse maatschappij die langzaam maar zeker het breekpunt bereikt. En de heren en dames politici maar moord en brand roepen. Dit is een aanslag op onze vrijheid en manier van leven ! Natuurlijk stelletje sukkels ! De muzelmens heeft niets met onze vrijheid en onze manier van leven ! Die volgen de koran en de koran heeft het niet over vrijheid en democratie.

   • Sint Nicolaas

    23 maart 2016 op 09:25

    En dan de zogenaamde staatsmannen en vrouwen die koortsachtig overleggen in Brussel over de zelfbenoemde “vluchtelingen” JA, nou die MOETEN geholpen worden ! Dat het ten koste gaat van eigen volk en vaderland dat moet dan maar. Kom maar binnen met je knecht jongens en meisjes. Wij zorgen voor taallessen, woningen, uitkeringen en integratieprojecten. Vergeet het maar ! Weggegooid geld en zonde van de tijd. De parallelle samenleving waarin deze lieden leven wordt er alleen maar groter door en verdrukt uiteindelijk onze eigen westerse samenleving. Maar nee, de heren en dames op het pluche willen niet luisteren en zien, die kunnen alleen wegkijken en doen alsof er niets aan de hand is. De muzelmens hoort niet hier, past niet hier en zal alles in het werk stellen om hun samenleving de onze te maken. De tekenen zijn al overal waarneembaar. Kerst, pasen, Sinterklaas. Alles wordt ter discussie gesteld om de muzelmens te bevredigen. U en ik zullen het onderspit delven. Duurt niet lang meer !

    • en zo is het Sint,

     Zelf ben ik aan het preppen voor het geval dat, nu nog een punisher T-shirt en ik ben er helemaal klaar voor.
     Maar eerst nog even nee stemmen op 6 april…

 32. Een beetje wijs mens kiest op tijd. Dat gebeurde dankzij de komst van een processor die digitaal rekenen mogelijk maakte. Na het intikken van data werd de uitkomst duidelijk. Het wees onomstotelijk naar een democratisch grootst mo party. En op langer termijn, een meerderheid. Een beetje wijze mensen, ingesloten het huis van de koning bewoners, gaven het voorbeeld. Getrouwen, het hele politieke establishment, liepen mee en werden beloont met lint en geld. Dat gebeurde meer als 30 jaar geleden. Met Pim oppositie,en anderen, werd korte metten gemaakt op de ouderwetse christelijke manier van terechtstelling. Vandaag is een hoogte punt in de move voorwaarts van mo volgelingen. Hun woede is het omdraai model van vreugde. Dat is oude koek en moet als zodanig gelezen worden. Hun handleiding is duidelijk op dat punt.

 33. Gooi er nog even een filmpje tegenaan. https://www.facebook.com/farrahprudence/videos/vb.481601312020164/530580683788893/?type=2&theater

  • Ik ben onder de indruk van deze dappere dame.

   Helaas zijn de politici net zo vastgeroesd in hun ideeën als de moslims. En bovendien, zij wonen er niet tussen.

   Merkel gaat er gewoon nog meer halen, want zij wil immers een Gutmensch zijn. Krijgt ze weer schouderklopjes van mensen zoals Beatrix en Obama. En dan kan ze zich weer Gut voelen.

   Het gaat dus gewoon door. De aanslagen ook. Het talken met poeder door NPO ook.

 34. helemaal mee eens….niets meer aan toe te voegen..

 35. “Wanneer een leraar van dat verschijnsel melding doet op Twitter ..”

  Dat zo zeggen is ook een poging “weg te kijken”. Het was niet alleen NIET zijn klas maar de Tweet was alleen gebaseerd “op andere berichten op radio en internet”. Dat wil zeggen, eigenlijk maar iets roeptoeteren zonder interesse of het echt zo gebeurd zou zijn.

  Dat soort memes moet je mee uitkijken. Politie is zwaar geschut maar we moeten af van een cultuur waar je de vreselijkste dingen zonder beperking mag suggereren over een groot verbreide groep in je samenleving. En dan als “feit’ verkopen. Er zal wel iets gebeurd zijn ongetwijfeld maar ik ken heel veel blonde jongetjes die dit soort rapportages ontzettend opwindend en gaaf vinden. Dat is ook trouwens één van de redenen dat de Daesh deze aanslagen pleegt: fantastische recruitmenttool voor diversen zwakken van geest. Kanonnenvlees…

 36. Dat is ook trouwens één van de redenen dat de Daesh deze aanslagen pleegt: fantastische recruitmenttool voor diversen zwakken van geest. Kanonnenvlees…==Dat u het heeft over de Daesh kan m.i. enkel betekenen dat we hier met een mislukte Belg van doen hebben. Vlaamse familie heeft het gewoon over IS. Trouwens uw verklaringen kun je 1 op 1 leggen op elke groep die zich in naam onderdrukt “voelt” en geweld gaat gebruiken om een ander doel, niet de opheffing van het gevoel, te bewerkstelligen. Er is maar 1 politieke oplossing voor dit terrorisme. Maak wetgeving waarbij oog om oog geldt. Voor elke dode bij een aanslag, maakt niet uit welk ras, geloof enz., tenminste 1 moskee sluiten. Langzaam aan wegpesten net zoals gebruikelijk op school en werk. Oorzaak en gevolg.

  • @ gnor 23 maart 2016 om 08:17 “Oorzaak en gevolg.”
   Ik denk dat u gelijk heeft. Ook deze aanslag lijkt op alweer een poging “to bomb them into submission”. Dit kan alleen wanneer men vooraf weet dat de beoogde doelgroep (volk/regering) weerloos is en geneigd tot het doen van concessies, en de eigen groep geen binding heeft met de “leitkultur” en te radicaliseren is. Stel nu dat de regering als reactie bijvoorbeeld alle syriegangers evenals alle boefjes uit de risicogroep die een ander thuisland hebben, met familie/gezin en al over de grens zet (enzovoorts), dan werkt het averechts. De doelgroep wordt gemotiveerd en weerbaarder, en de eigen groep zal geneigd zijn zich daaraan te conformeren. Alleen dan moet iets anders bedacht worden.

 37. “Dat wil zeggen, eigenlijk maar iets roeptoeteren zonder interesse of het echt zo gebeurd zou zijn.”
  .
  @Dirk, nu moet je niet vals gaan spelen. Deze man heeft nooit beweerd dat het zijn klas zou zijn, hij reageerde op een tweet die viraal ging van een meisje van 15 die vertelde zo spoedig mogelijk van haar school af te willen omdat moslimkinderen op die school de aanslag toejuichen. Waarom zou je zo’n tweet niet serieus nemen, want dit verhaal staat niet op zichzelf en is al bekend sinds 911. Als je op deze toer gaat ben je zéér fout bezig, we agree to disagree maar ga geen leugenachtige propaganda toepassen.
  .
  En leg eens een keer helder uit wat jij als in het westen geboren niet-islamitische witte nou precies de moslims misdaan hebt waardoor jij in het westen gerechtvaardigd door moslimextremisten vermoord kan worden middels aanslagen, want wij/jij zijn naarstig opzoek naar verklaringen, toch @DirkM?! Het hadden jij en ik, ons gezin of vrienden, in Brussel kunnen zijn.

 38. Je hebt inderdaad veel mensen die wegkijken.

  Een andere methode is om simpele antwoorden en verklaringen te vinden en daarmee met alle macht om je heen te meppen, zoals dit blog regelmatig ook doet.

  Maar je kunt veel meer inzicht vinden de realiteit van het vervagen van grenzen. Oorlogen, onderdrukking en conflicten elders zijn niet alleen meer dáár. Het vloeit moeiteloos over in problemen hier. De ene keer zijn het “communisten” met hun revoluties, de andere keer weer een samenzwering van geheime diensten. Maar wat we echt moeten beseffen is dat problemen hier niet meer kunnen oplossen zonder ze daar op te lossen en in ook in dat proces zelf te veranderen (want… alles heeft historie).

 39. Hoe de terreur in Brussel te verklaren? Dat kon niemand vandaag… op radio een tv-nieuws- en praatrubrieken. De termen “moslims” en “islam / islamisering” waren vrijwel niet te horen. Als moslim-terroristen al ter sprake kwamen, werd meteen weer overgeschakeld naar de ‘gematigde’ moslims die het geweld ook veroordelen. En dat de bewoners van Molenbeek zich ook slachtoffer voelen…
  Als de islam niet van de Middeleeuwen overstapt naar deze eeuw, niet alle koranverzen die oproepen tot geweld tegen afvalligen en ‘ongelovige honden’ (christenen, joden, humanisten) worden geschrapt, sharia en jihad niet in de ban worden gedaan, de haat predikende imams niet worden ontslagen, dan zal de islamitische terreur alleen maar toenemen.

 40. Minder x3 en als er weggekeken moet worden geen probleem. Wakker worden!

 41. Trump!

 42. Zeer scherp artikel! Ik vind die foto wel zeer sprekend; een stelletje troost elkaar terwijl er direct achter hun een slachtoffer ligt te creperen. Fotos zijn maar moment opnames en geven dus niet het gehele beeld, maar toch…Dit plaatje is denk ik terecht gekozen om de inhoud van het artikel kracht bij te zetten: Wegkijken.

 43. veiligheid zou moeten verdedigen ten koste van alles maar het nalaten om het te doen. Wat moet je doen voordat het doordringt bij de elite verraders clubje dat we zo niet verder kunnen, wat moet je doen? Vechten totdat je erbij neervalt en nooit en ook maar nooit opgeven dat is wat we moeten doen. Vrijheid krijg je niet gratis en voor niets! We moeten vechten en steeds harder en harder. Niet goedschiks dan maar kwaadschiks, maar we moeten niet opgeven. Dan pas kunnen we weer trots zijn op onszelf en het mooie Nederland. Ik ben 56 jaar en ben nog steeds bereid om te vechten voor mijn vrijheid en veiligheid en het land waar ik ben opgegroeid, dat hebben mijn voorouders gedaan en dat zal ik ook doen.

  • Welkom broeder. De heikneuter is 58 en lichting 82-3. Helemaal eens, ik heb dat altijd gezegd: als het voor de goede zaak, met goede leiding en een helder perspectief (ROE) is, mogen ze mij oproepen tot de laatste dag van mijn leven. Niet onder kasthomo Rutte dus. Zet mij bij een hek in Griekenland of Hongarije, dan wordt na 1 waarschuwing het vuur geopend als iemand alsnog de hand op dat ding legt, zonder pardon. Binnenlands idem dito. Landverraders stellen ons met gebonden handen bloot aan een bewapende vijand. Willens en wetens. Laffe honden zijn het.

 44. Helemaal mee eens, maar,
  Wat moet je doen als je gehele land is verwoest? Voorbeeld: Irak, Libie, Soedan, Syrie, Yemen.
  Ik veroordeel moslim immigratie, terrorisme, moslim tuig, al die moskeen in het westen en ik ben ervan overtuigd dat islam niet thuis hoort in onze westerse maatschappij.
  Maar ja, na meer dan 1 miljoen doden in het M.O. kun je natuurlijk eens een reactie verwachten. Conclusie: Ik verwerp alle bommengooiers, waar dan ook.

  • Wat je moet doen als je gehele land is verwoest?

   Lekker daar blijven, als het zo moet als vandaag wee in Brussel.
   Een hek bouwen en alles eraf schieten wat erover of doorheen probeert te komen. Een nieuw ijzeren gordijn.
   We zijn die mensen NIETS verplicht, zelfs niet die hier al zijn. Die hebben de boel al genoeg uitgevreten hier. Als het aan mij ligt, weg ermee.

 45. Wat moet je doen als je al een tegenstem hebt laten horen bij de verkiezingen en je veroordeelt de elite van het verraad van het volk (lees autochtone volk), wat moet je doen als je alleen een broodmes hebt en de militairen pang pang moeten roepen bij een training en de vijand in het bezit is van Kalasjnikovs en explosieven, wat moet je doen als de overheid de vijand in bescherming neemt en de autochtone volk onderdrukt, wat moet je doen als je een twitter bericht plaats en de politie komt aan de deur en jou de opdracht geeft de tweets te verwijderen, wat moet je doen als praten niet meer helpt en er geen discussie meer mogelijk is, wat moet je doen als je continue wordt uitgemaakt wordt voor racist als je een mening hebt over immigratie van tuig en moslims, wat moet je doen als je gestraft wordt als je jezelf verdedigt en je opkomt voor je rechten en de cultuur waar je in bent opgegroeid, wat moet je doen als je monddood wordt gemaakt door de overheid die onze cultuur en vrijheid en v

 46. ‘het is het volk’ luidde mijn slotzin

 47. Pieter G:

  Ook hier is het weer het ‘wegkijk publiek’ dat deze inderdaad tergend grijsgedraaide mantra’s accepteert, niet weghoont wat een gezonde reflex zou zijn. Er is nog nooit een spontane bezetting van één van de propaganda studio’s geweest.Bij het al 30 jaar lozen van hun politiek correcte vuil en intimidatie, behoeft Hilversum niets te vrezen. Met hun bazen in Den Haag en wellicht Washington kunnen ze tevreden zijn over de effecten van de clichés,mantra’s en platte leugens ,want de meute beloont dit iedere zondag bij de zg peilingen met minstens 75% aanhankelijkheid en sanctionering van de zittende macht en politiek. En als Rutte een keer karakterloos extra giechelt of tefalt,zelfs met 78%. Ik geloof niet meer in verandering via parlementaire weg. Informatie aan ‘het volk’ is in ijzeren politiek correcte ondemocratische rood-zwarte handen. En men vreet het. Dit is de verantwoordelijkheid van ieder individu en dus kiezer. Het is niet mooier,noch beter,het is het…

  • Mogelijk een vergissing van mijn kant. Toch, Tarik Z. was even bij de NOS , dat leek heel spontaan -en ergens ben ik wel nieuwsgierig naar zijn motivatie (en inhoud werkstuk op school rond 9/11).

   • @n0gz01 22 maart 2016 om 22:15
    OT: Toevallig had ik daar een linkje van bewaard, De brief van Tarik:
    https://sevenxseven.wordpress.com/2015/08/11/de-brief-die-tarik-zahzah-live-wilde-voordragen-tijdens-het-nosjournaal/

    • g.h.m.leferink

     24 maart 2016 op 16:40

     ‘Delecluze’, daarnet heb ik doorgeschakeld en die brief van Tarik Zahzah gelezen. Ik wist niet dat het zó erg was! Mits natuurlijk dat verhaal op waarheid berust.
     Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 48. Over wegkijken gesproken. De meeste mensen zien deze aanslag als een soort reality soap van Joop van den Ende vrees ik. Zo afgestompt is de men al. Vanavond met z’n allen weer voor de buis. Lekker gruwelen. Ach wat vreselijk voor de nabestaanden. En die boze terroristen toch. En zo leefden zij nog gelukkig, maar niet lang meer.

 49. Ik begrijp deze aanslagen niet. Wat willen ze dat ik ga doen of denken na zo’n aanslag?

  En wie zijn ze?

 50. Ja @Joost, ik heb net voor eerst sinds lang naar dWdd gekeken want ik was benieuwd hoe daar op de aanslagen gereageerd zou worden, of beter gezegd hoe ze het zouden gaan spinnen. Daar zal ik het verder niet over hebben want het is hetzelfde verhaaltje, maar wat opvallend was is dat het nrc zetbaasje vertelde dat de tweet van dat schoolmeisje niet correct is, het was bedoeld om antimoslim sentimenten te creëren. Hij liegt gewoon, hij haalt zaken door elkaar of liegt bewust. En Wilders word

  • Shit, ik wilde die reactie eigenlijk niet plaatsen, doe ik het toch met stomme kop 🙂 Je wilt zoveel zeggen na zo’n dag, maar ik ben eigenlijk sprakeloos en kan dus ook niet m’n gevoelens verwoorden, vandaar dat ik met die reactie wilde stoppen.

 51. Let vooral op alle experts die de tv avond gaan opleuken met de grijsgedraaide dooddoeners. Ze komen allemaal weer langs en blijven met uitstreken smoelwerken de vastgeroeste onzin verkondigen. Moslim, islam is braaf en lief. Het heeft met economische achterstand te maken.
  Wilders heeft geen oplossing.
  Als de politiek 40 jaar geleden tot nu aan toe gewoon zijn werk had gedaan bij de poort waren deze gruwelijkheden nooit gebeurd.
  De islamrot zit echter midden in ons hart van de samenleving en kan zich alleen met rigoureus anders denken en doen onschadelijk gemaakt worden.
  Daarvoor zijn harde maatregels nodig die de huidige politici niet kunnen en willen nemen. Hoogste tijd voor verandering. Zo min mogelijk islam in onze omgeving en in de rest van de wereld. leven met islam is geen leven.

 52. Waarom horen we nu niets van Merkel ?
  Als we nu niet uit kijken zullen wij net als de joden in 40-45 vervolgt worden door zgn wetsdienaars. Als agent moet je toch na gaan denken om iemand op een twitter berricht te gaan bezoeken. Het gaat steeds meer op befehl ist befehl lijken en toen keek men ook weg. Het lijkt er op dat AH zijn gedachten goed door links via een slinkse manier wordt opgelegd.

 53. Alleen dankzij het wegkijken van de bevolking(en) kunnen types als Rutte,Merkel en het hele bittere circus om hen heen,blijven regeren. Regeren dat wil zeggen: een beleid doorzetten met medewerking van de wegkijk Europese bevolking,waarin de volken zelf vervangen worden en het geheel een plemp mensenvlees is,waarin niemand meer enige binding heeft met de grond waarop hij leeft of geboren is.
  Ik moet bekennen,dat ik diep meeleef met de nabestaanden van de slachtoffers,maar met de meeste Brusselaars en breder Belgen, en nog breder Europeanen voel ik niets meer mee. De volkeren zijn zwak en decadent door wat dan ook -materie wellicht -maar een volk dat een Merkel-Maas-Gabriel-Claudia Roth accepteert/kiest, of een Rutte, en iemand als Pechtold ,Marcel van Dam of Joop van Riessen voortbrengt, met 500.000 leden een VARA in stand houdt, en met 75% tegelijk de afgrond in wil, iedere week opnieuw, welnu zo’n volk verliest zijn bestaan(srecht.) en zal verdwijnen.Daarvan ben ik l zeker.

  • Daar kon je best wel eens gelijk aan hebben. Het massaal binnenhalen van de hordes door de overheden is al een misdrijf (landverraad), maar het wegkijken van de bevolking doet hier m.i. niet voor onder. Ook toen de Duitsers ons land binnenvielen gebeurde dat. Maar dit is toch anders. Hier wordt de vijand met de rode loper binnengehaald. Dat maakt het nog walgelijker, aangezien men onze westerse verworvenheden zo snel mogelijk op het kerkhof wil begraven. En dat zal snel gebeuren, want de roversbende kan hier ongestoord zijn gang gaan en heeft nauwelijks iets van wie dan ook te duchten.

 54. Vandaag werd er weer behoorlijk getalkt op Hilversum 1, met poeder wel te verstaan, om alle rauwe kanten van de ziel te ontlasten met mantra’s zoals, wij trekken samen met de moslims op tegen de radicalen, met harde- en zachte krachten. En de radicalisering kwam natuurlijk door een achtergestelde positie, maar die positie heeft de Islam blijkbaar te kampen op alle continenten en dat al 1400 jaar. De brandstof is dus niet discriminatie, het is de Koran. Een ongemakkelijke waarheid die weggetalkt moet worden.

 55. –“Islamitische wereld walgt van ’Brussel’”
  Pardon?
  Jullie walgen van de héle Westerse wereld!
  — “De gebeurtenissen druisen in tegen alle ideeën van de islam”
  Pardon?
  De gebeurtenissen volgen precíes de opdrachten van jullie bloeddorstige profeet!!
  Haal eerst de haat- en moordopdrachten eerst maar eens uit jullie ‘heilige’ boeken, te beginnen met soera 9:29!
  Dan wordt de koran inderdaad net zo dun als de Donald Duck, maar so be it!
  En zo’n klote boek gaat voor 60% over de ongelovigen, de “infidels”.
  Welk religieus boek gaat nu voor 60% over de ongelovigen? Idioterie!

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25448573/__Islamwereld__geweld_walgelijk__.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=facebook

 56. helemaal mee eens….en dat boek mag van mij gewoon verboden worden..