Brekend. Merkel geeft ‘persoonlijke fout’ toe. Maar niet haar volksverraad.

Door Joost Niemöller

Ze had het niet tegen Erdogan moeten zeggen, geeft Angela Merkel ineens toe, dat de tv sketch van komiek Jan Böhmermann ‘opzettelijk kwetsend’ was.

Dat meldt Die Welt nu. ‘Met terugwerkende kracht’ een fout, heet het ineens uit haar mond. Want ze zou daarmee de indruk gevestigd hebben bij Erdogan dat haar persoonlijke mening hier relevant was:

Wenn sie sich über etwas ärgere, dann darüber, dass sie am 4. April im Zusammenhang mit dem Beitrag über den türkischen Staatspräsidenten Recep Tayyip Erdogan von “bewusst verletzend” gesprochen habe und der Eindruck entstanden sei, “dass hier meine persönliche Bewertung zu irgendetwas etwas zählt”, sagte sie am Freitag in Berlin. “Das war im Rückblick betrachtet ein Fehler”, sagte sie Regierungschefin.

Haar persoonlijke mening? Wacht eens even. De leider van Duitsland is aan de telefoon met de leider van Erdogan aangaande een Duitse tv sketch en geeft weer dat deze sketch opzettelijk kwetsend was, en dat zou dan enkel een persoonlijke mening zijn? Hoe serieus moeten we Merkel nog nemen, als ze dergelijke idiote uitspraken doet over haar eigen functioneren als regeringsleider? Het gevolg was uiteraard dat Erdogan zich gerechtvaardigd voelde om er vol tegenaan te gaan en een aanklacht in te dienen. Merkel meende vervolgens in haar onpeilbare domheid dat een gerechtelijke procedure tegen Böhmermann toegestaan zou worden. Ze heeft zich hiermee intens in de nesten gewerkt. Niet voor niets is haar populariteit onder de Duitsers enorm gedaald.

De Duitsers zijn het in meerderheid oneens met de beslissing van Merkel. Je hoort als regeringsleider je eigen volk niet voor de leeuwen te gooien. En zeker niet als het een islamitische dictator betreft. Dat staat gelijk aan het verraad van de Westerse vrijheid van meningsuiting en dus van het verraad van het Duitse volk. Maar dat geeft ze niet toe.

Denkt Merkel nu echt dat er ook nog maar één Duitser is die gelooft dat zij alleen maar een persoonlijke opmerking tegen Erdogan maakte? Denkt ze echt dat ze hiermee weg komt? Dan moet ze zich even onoverwinnelijk wanen als Erdogan. Wereldvreemd, met andere woorden. Zo’n leider zou je niet moeten willen.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

48 Reacties

 1. Verbaasd? … Ik niet!
  It’s all in the game …
  Because everything is still a richman’s trick,
  met politiek geneuzel als afleiding voor het gepeupel

  En … over de nachtrust van Merkel en co. maak ik me geen zorgen. They know!
  Zij zullen, zoals het slechte kapiteins betaamt, het zinkende schip zeer zeker niet als laatste verlaten. Hun bedjes zijn al lang en breed gespreid

  • @ hana333

   Nee ik ben ook niet verbaasd, de afgelopen jaren heb ik mij er in verdiept…
   en inderdaad het is een richman’s trick , van Fema kampen , ondergrondse bunkers ,oorlogen ( om geld en olie ) de EU en de uitbreiding daarvan, migratie , ECB / IMF
   en ga zomaar door….liegen , bedriegen en verhullen…
   Maar op 1 ding kan ik mij verheugen….Merkel en co. denken dat hun bedje gespreid is
   en wat zullen ze verrast zijn als het niet zo blijkt te zijn….eerst je eigen land en volk verraden..en opeens staan ze er helemaal alleen voor….
   De mensen die alles bedacht hebben zullen in mijn beleving Merkel en co. als een baksteen laten vallen..( ze dienen geen enkel nut meer en hebben geen waarde voor de toekomst )

 2. Terwijl in Duitsland en de andere EU-landen alles wat maar riekt naar ‘rechts’ en ‘conservatief’ onmiddellijk in extremistische hoek wordt neergezet, liet men na de door het Westen georganiseerde staatsgreep in Oekraïne in 2014 een bataljon Neonazi’s uit het westen van het land naar het oosten overvliegen, alwaar deze met ondersteuning van Amerikaanse huursoldaten een bloedige burgeroorlog in gang zetten.

  Het is al langer duidelijk dat de verschrikkingen van het verleden door de EU en de VS enkel worden gebruikt om de eigen politieke doelstellingen te verwezenlijken en te beschermen. In Oekraïne hadden Brussel en Washington er immers geen enkel probleem mee om een wettig gekozen regering door fascisten af te zetten, en zelfs Neonazi’s te financieren en te bewapenen om het land in chaos te storten, en daar Rusland de schuld van te geven.
  Bedankt Brussel en Mobama….

 3. Duitse tanks en troepen opnieuw langs de Russische grenzen, deze keer vergezeld door Amerikanen en Britten. En dan nog durven westerse media en politici met droge ogen te beweren dat het de Russen zijn die provoceren.

  Als vervolg op –en onderstreping van- het artikel van gisteren ‘NAVO, Merkel en Obama bouwen aan nieuwe oostfront tegen Rusland’ komt vandaag de mededeling van de Amerikaanse onderminister van Defensie, Robert Fork, dat de NAVO 4 bataljons met ieder 4000 soldaten langs de Poolse en Baltische grenzen met Rusland gaat legeren. Nog nooit eerder werden NAVO soldaten zó dicht bij de Russische grenzen geplaatst. Defensie analisten stellen dat de stap zonder twijfel tot nog meer spanning tussen Amerika en Rusland zal leiden, en het Kremlin niets anders kan doen dan hier militair op te reageren…
  Welterusten Merkel en Flutte..

 4. Rutte beloont Merkel voor vernietiging van het vrije Europa

  Zo bouwt Angela Merkel haar land en daarmee Europa vrijwel ongehinderd, en met alle hulp uit Brussel, om tot een nieuwe, grote, totalitair geregeerde DDR. En uitgerekend aan deze gehaaide vrouw reikte premier Mark Rutte onlangs de ‘Four Freedoms Award’ uit. Cynischer had de VVD-leider niet kunnen zijn. Of moeten we zeggen: een grotere minachting voor de vrijheid en toekomst van het Nederlandse volk had hij niet ten toon kunnen spreiden. Maar ‘what’s new’- dat zijn we gezien zijn talloze gebroken beloften en glasharde leugens inmiddels wel van hem gewend.
  Welterusten Mark , Merkel ….., Mobama …en Erdogan en niet te vergeten Brussel….

 5. ‘Der Islam gehört zu Deutschland’. Duidelijker had Merkel het niet kunnen stellen: Duitsland, en daarmee ook Europa, dient geïslamiseerd te worden. Nadat dit proces eerst jarenlang sluipend plaatsvond, gebeurt het inmiddels steeds openlijker. Het Turkse CDU-parlementslid Cemile Giousouf eiste onlangs openlijk de ‘versterking en uitbreiding van moslim structuren’.

  Zo verschijnen op TV steeds meer Turkse en Arabische ‘experts’, die de bevolking stap voor stap omturnen tot pro-islamitisch denken, en wordt de een na de andere moskee uit de grond gestampt. Een professor in Hamburg wil dat de Arabische taal op alle Duitse scholen verplicht wordt gesteld. In veel Duitse school- en bedrijfskantines is geen worstje of schnitzel meer te vinden, zo bang zijn de koks om ontslagen te worden als ze niet ‘halal’ voedsel serveren…..

 6. Dag Mobama dag Merkel ….dag Flutte ….dag Brussel…

 7. De reacties in Groot Brittannië op Obama’s onbeschaamde inbreuk op de regel dat je je als regeringsleider niet bemoeit met de interne aangelegenheden van een andere bevriende staat, waren niet mals. Zowel het pro-Brexit als het anti-Brexit kamp waren onthutst dat Obama met dreigementen eiste dat het land lid van de EU blijft. In een redactioneel commentaar in The Telegraph wordt gewezen op Obama’s ‘prestaties’, of beter gezegd: het gebrek hieraan, in de afgelopen 7,5 jaar. ‘Waarom zouden we luisteren naar een president die de wereld in chaos heeft gestort?’
  Obama dreigde zelfs dat bij een Brexit een nieuw handelsverdrag met de VS wel eens 10 jaar op zich zou kunnen wachten. Wel, daar zal de Britse bevolking waarschijnlijk juist heel blij mee zijn, want met het TTIP krijgen grote multinationals vrijwel onbeperkte macht over de bevolking en zelfs over onze parlementen. Het zullen dan bedrijven zoals het gehate Monsanto zijn die bijvoorbeeld gaan bepalen wat we wel of niet ‘mogen’ eten .

  • Mooi Cliff YouTube het voorspellende interview van Webster G. Tarpley (2008)
   The Men Behind Obama O.a. Soros > https://youtu.be/OygG10gaHTg < Key words Bezuinigingen, staten mobiliseren tegen Rusland en China Je zou kunnen verwachten een 9/11 in Berlijn want die Duitsers willen maar niet militariseren tegen Rusland. De Amerikanen rijden met tanks compleet met enorme USA vlaggen (geen NATO vlaggen) heen en weer langs de Russische grens. Nu het incident nog
   Juist daarom ben ik voorstander dat Europa, Rusland veel meer met elkaar gaan praten uitwisselingen, Handel etc zodat het stoken van Amerika geen enkele zin heeft Het kan natuurlijk ook dat Turkije nu USA wapens krijgt via het befaamde "Train & Equip program"

 8. Sint Nicolaas

  25 april 2016 op 09:11

  Het is onvoorstelbaar dat een volstrekt nutteloze “prijs” uitgereikt wordt aan lieden die hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de afbraak van een land / continent en het schofferen van s’ lands bevolking. Hoe in de godesnaam haal je het in je hoofd uitgerekend Muts Merkel te “eren” ! En dan de motivatie : ” voor haar rol in de aanpak van de financiële crisis in Europa ( welke aanpak ? We zitten nog steeds met die tering €uro waardoor de hele €U op financiële ineenstorting staat. Wie dacht dat het Griekse drama ten einde was heeft ook lekker liggen slapen ) voor haar inzet om het conflict in Oekraïne diplomatiek op te lossen ( Diplomatiek ? Wat met MH17 en het associatieverdrag ? Niks diplomatie, ordinaire Russland pesterij ) haar morele leiderschap als bondskanselier van alle Duitsers, tegen de achtergrond van de opkomst van de anti-islambeweging Pegida ( alle Duitsers ? Haar “populariteit” keldert als nooit tevoren dankzij de pislamknuffelarij ) Wat een sof die prijs !

  • Sint Nicolaas

   25 april 2016 op 09:23

   En dan dit : “haar toewijding aan de humanitaire plicht ( welke plicht ? Sinds wanneer hebben “wij” een plicht ? ) van Europa om mensen op te vangen die op de vlucht zijn voor oorlog en conflict ( Fout, het gros is slechts uit op gratis geld, gestoffeerde woningen en zorg ) . “Tijdens de vluchtelingencrisis is ze opgestaan en heeft ze duidelijk gemaakt dat het hier om mensenrechten gaat ( Loop naar de hel met je mensenrechten, dit hele mensenrechtenverhaal is volledig doorgeschoten en dat weten die uitvreters donders goed die zich onder het mom van zieligheid komen laven aan de uitkeringspotten in de €U op onze kosten ! Dankzij Merkel en haar ongelooflijke koppigheid raakt de Duitse / €uropese samenleving steeds meer ontwricht en verliest elk land zijn identiteit wat juist de kracht van een natie is. De €uropese samensmelting en vermenging met ongewenste islam import zorgt voor een aftakelend straatbeeld en demografische samenstelling.

   • Sint Nicolaas

    25 april 2016 op 09:37

    Een €uropa waarin de door de eeuwen heen opgebouwde normen, waarden, omgangsvormen, welvarendheid, gewoontes, tradities en gebruiken zullen moeten wijken voor verloedering, criminaliteit, ghettovorming, shariawetgeving ( kijk naar de UK, hier zijn al sharia rechtbanken actief ! ) en moslimdominantie. Wat Merkel heeft is de plicht om voor de Duitsers op te komen, het land te beschermen tegen al deze invloeden ! En ja, DAN, zou ze een prijs verdienen. Zo’n 400 jaar geleden zou ze op de brandstapel zijn gezet wegens landverraad. Tegenwoordig krijg je een prijs voor het weg met ons beleid. Uiteraard was Rutte, haar schoothondje, er ook bij en een koningklijke caravaan er achteraan want hee, hier moeten we bij zijn nietwaar ? Die lui worden niet dagelijks geconfronteerd met de multi-culti ellende, de mrokko overlast, de stijgende kosten van levensonderhoud en de wasende menigte voedselbankklanten. Nee, die gaan wandelen door de Schilderswijk als er ergens een bom ontploft. Huichelaars !

 9. Sint Nicolaas

  25 april 2016 op 10:38

  Nog even over die humanitaire plicht van Merkel. Blijkbaar heeft de Arabische wereld in de vorm van bijvoorbeeld de Golfstaten en Saoudi-Arabië deze plicht niet. Die doen geen ene sodemieter qua opvang. Geef ze geen ongelijk maar smeer ons geen plicht aan Merkel want die plicht is er NIET ! Heeft ze hier al op aangedrongen bij die gasten ? Neen, want we kopen olie van die soepjurken dus die moeten we te vriend houden nietwaar ?

 10. _Mediaevist_

  25 april 2016 op 08:19

  Angela Merkel is een vooruitgeschoven pion van een Islamitische Staat. Niet van de terreurorganisatie maar van de Europees Arabische Unie, waar voor 2100 de Islam de verplichte staatsreligie is. Al het andere wordt afgemaakt of gedeporteerd.

 11. Leuk lezen op twitter…. lukt aardig dat multiculti ..niet dus….nooit niet …enkele voorbeelden:
  voor jezelf,je mag naast haar zitten fucking jood! Ik vind dat ze haar mogen fileren!Met jou erbij :
  Ik ben Turk en steun #Erdogan volledig. Nederlandse Turken zijn loyaal aan #Erdogan en niet aan Nederland. NL is slechts voor het brood:
  Het nieuws dat #Ebru #Umar is opgepakt maakt mij gelukkiger dan wanneer er op dit moment een medicijn tegen kanker zou worden gepresenteerd:
  Nederlandse Turken bestaan niet….Nederlandse Marokkanen bestaan ook niet iedereen met 2 nationaliteiten kan wat mij betreft verrekken eh sorry ik bedoel natuurlijk vertrekken……en persoonlijk wil ik hier geen enkele Turk zonder visum zien en of horen…..en de rest van onze landverraders met pek en veren het land uit.

 12. Hitler heeft in “Mein Kampf” specifiek afgegeven op ‘links’ en sociaal-democraten. Ze heulden met de joden. Lieten gewoon ze overal toe. De joden die ook nog eens kleren droegen die een nette Duitser doet walgen en met een tongval spraken (slissen) om van te gruwen. Sommigen verdomden het zelfs om Duits te spreken.
  Het is toch zo dat inderdaad is gebleken dat Hitler als hij een beetje had opgelet dat het om moslims ging die dat allemaal hebben uitgevreten en dat moslims de joden hebben uitgeroeid?
  Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Immigratie_in_Nederland#Jaren_30:_Joodse_vluchtelingen Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het hier om moslims is gegaan en dat het terecht is dat ze nu een zelfde behandeling krijgen. Moslims en linkse mensen zijn de meest verachtelijke mensen die er bestaan! Het is jammer dat Hitler zelfmoord heeft gepleegd. Dat is ongeveer z’n enige fout geweest, want hij wist dat je als goed christen geen zelfmoord mag plegen.

  • Daarom vinden moslims Hitler ook zo geweldig https://www.youtube.com/watch?v=4yxExpZEoqc

 13. g.h.m.leferink

  24 april 2016 op 21:31

  ‘Deenadander’, hier kan ik geen touw aan vastknopen!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 14. Leo KarelJan

  24 april 2016 op 14:13

  En dit ( Merkel ) grote gevaar voor de vrijheid, krijgt in NL de “Four Freedoms Award”. Dus een prijs voor o.a. de vrijheid van meningsuiting. En daar zaten Rutte, Wim-Lex, Maxima en Beatrix danig bij te glunderen. In zo’n soort land leven we dus. Van dit soort figuren is dus helemaal niets te verwachten als het om vrijheden gaat. Dit zijn stuk voor stuk steunpilaren voor de politiek correcte DICTATUUR.

 15. Wat ook zo gemeen van Merkel is dat ze zegt een christen te zijn, maar in werkelijkheid is ze zo links als wat. Links hielp vroeger de joden. Iets wat Hitler afschuwelijk vond.
  Nu worden moslims door links in de watten gelegd. En dat terwijl je maar een paar miljoen van hen hoeft te vermoorden en dan lopen ze al te jammeren. Zie ook eens welke terreur ze tussen 2003 en 2006 hebben uitgeoefend in Irak. De VS heeft er 1½ miljoen afgemaakt. Dat is helemaal niet zoveel op de totale bevolking. Maar de moslims hebben 5000 christelijke Amerikanen op gruwelijke wijze vermoord. Terwijl er maar heel weinig Amerikanen in dat land zaten.

  • @DeenaDander.
   Ik heb je reactie twee keer gelezen maar begrijp nog niet wat je wil zeggen. Dat Merkel gemeen is daar zijn we het iig over eens. Is dat mooi of is dat mooi, nou 🙂

 16. Het is zo jammer dat we nog steeds geen Joodse Staat zijn. De Joodse Staat Israël mag onbeperkt mensen vermoorden en op de vlucht jagen. Dat is zelfs de opdracht van god. Nethanjahu heeft al erkend dat Hitler niet achter de Holocaust zat. Dus dat zogenaamde schuldgevoel van Merkel m.b.t. de zogenaamde misdaden die Duitsland zou hebben begaan slaat nergens op. Daarom moeten vluchtelingen die beweren dat je geen joden mag vervolgen omdat hun geloof dat voorschrijft gewoon doodgeschoten worden. En zouden er eventueel nog steeds moslims leven dan zouden we eventueel naar Israël kunnen vluchten om daar mee te helpen deze slechteriken af te maken. Er zijn tot nu nog geen 100.000 van hen afgemaakt.
  Dat moet beter kunnen. Bedenk ook dat we eventueel als christen in een goed blaadje komen. De joden verachten Jezus. Moslims zien ‘m als held. Dat is dus antisemitisme. Daar moeten we tegen strijden.

  • @DeenaDander
   .
   “Het is zo jammer dat we nog steeds geen Joodse Staat zijn”
   .
   Ik las laatst een artikel van Van Agt ovder Israël, ik denk dat jij het wel met hem eens bent. Maar tijdens dat lezen vroeg ik me af of het niet juist Van Agt was die toentertijd had besloten middels zwaar geweld de treinkaping te beëindigen? Volgens mij noemen ze dat meten met twee maten, oftewel hypocriet.
   .
   Het tegendeel van jouw opmerking dat het jammer is dat we nog steeds geen joodse staat zijn wordt dus onderuit gehaald door het beëindigen van die kaping met straaljagers en zwaar geweld van de Nederlandse staat. Wat denk jij dat er gaat gebeuren wanneer het binnenhof vanuit de Schilderswijk wordt bestookt met raketten?

 17. http://www.youtube.com/watch?v=42jpuXJPk0w

  Dit is wat Brussel , Obama , Merkel en onze eigen pias Rutte wil voor ons…
  snapt u het nog ? ik niet in ieder geval….

 18. In de contekst van het hebben en uiten van een persoonlijke mening door gekozenregeringsleiders waar de gelegenheid vraagt om stevige stellingname tegen aanvallen op westerse waarden.
  Balkenende in Indonesie over het burgerlijk huwelijk.

  http://vorige.nrc.nl//binnenland/article1672256.ece/Kritiek_op_uitspraken_Balkenende_over_homohuwelijk

 19. Kan dat mens niet gewoon de tyfus krijgen en kreperen. Wat voegt die nog aan positiefs aan de mensheid toe? Ik kan echt niks bedenken.

  • Om te beginnen moet onderzocht worden of ze geestelijk nog wel helemaal in orde is.

 20. @ DirkM 23 april 2016 om 11:35 “Recht en staat moet je niet teveel willen mixen.”
  Het is in dit geval niet de uitvoerende macht die besloot tot vervolging over te gaan, maar De Staat die het OM opdroeg dit te gaan doen: “Merkel was left with the final decision on whether Germany’s state prosecutor should start proceedings against Böhmermann”. Dàt is pas vragen om “eng”.

 21. “…gerechtelijke procedure tegen Böhmermann toegestaan zou worden.”

  Dat toch nog liever dan een overheid die gerechtelijke procedures naar willekeur zou verhinderen. Recht en staat moet je niet teveel willen mixen. Dat is vragen om eng.

  De wet zou wel veranderd moeten worden uiteraard maar kan “nu even” niet.

  • Het gaat om een proces dat is aangevraagd door een BUITENLANDS staatshoofd!
   Wat kan er mis gaan als het EIGEN staatshoofd dat verijdelt? Elk idioot buitenlands staatshoofd kan wel zo veel willen wat niet in onze rechtsorde past. Daar kunnen wij toch niet op ingaan?

   • in 1998 werd hij zelf veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf wegens het aanzetten tot haat, door het citeren van een gedicht met de strofe: “de minaretten onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze kazernes en de gelovigen onze soldaten zijn”. Hij trad na zijn veroordeling af, maar werd na ontslag uit de gevangenis opnieuw politiek actief. In 2001 richtte hij met o.a. Abdullah Gül de Adelet ve Kalkınma Partisi (AKP)op. Zijn oude partij, de Refah Partisi was inmiddels ontbonden door het Constitionele Hof.

    Het incident waarbij Erdogan de toenmalige Israëlische president Shimon Peres op het World Economic Forum in Davos ten overstaan van de hele wereld voor moordenaar uitmaakte, dat mag zeker wel ongestraft blijven ?
    Sorry ik heb geen begrip voor Merkel , Obama en de EU….zolang wij deel uitmaken van de EU is er ook geen democratie in mijn beleving dan..

 22. Iedereen die wel eens in Rusland is geweest en dus niet alleen in Moskou en Peterburg , het Europese deel dus , maar ook verder in dit enorme land. Naar Vladivostok weet niet wat hij ziet De stad is een echte Metropoll geworden De stad bruist, heel veel Chinezen en Japanners. En veel succesvolle Duitsers en Nederlanders onlangs een uitzending op Arte over deze mensen > http://www.zeit.de/2014/34/russland-sanktionen-stefan-duerr < Stefan Dürr is nu de grootse melk Vee houder in Rusland. – Het is jammer dat wij weinig tot niets goeds over Rusland horen via onze media . Koenders heeft zelfs een anti-Rusland kanaal geopend met NRC Handelsblad mensen zoals Hubert Smeets Ik begrijp dat niet

  • Helemaal mee eens. Ik blijf het zeggen, beter een goede buur (Rusland) dan een verre “vriend” (USA). Rusland is een prima land, ja het is anders. Het is enorm groot en nog steeds in ontwikkeling. Verder weinig mis mee. Washington wil geen succesvol Europa dat zich sterk maakt met Rusland als handelspartner. Een sterk EurAzie is hun nachtmerrie want dan zijn ze de wereldhegemonie kwijt. Daar draait het om. Je kunt je dan ook afvragen waarom alleen Oekraine zo gepushed wordt om “handel mee te drijven”. Terwijl Rusland, wat veel meer potentie heeft, afgewezen wordt? Krankzinnig toch? Waarom willen onze politici geen (economisch) sterker Europa? Waarom wordt er slechts schadelijke EU politiek gevoerd? Zijn onze politici brave volgelingen van Washington wellicht? Het lijkt er wel op. Anders blijft het allemaal onbegrijpelijk.

 23. @ Hugoden 23 april 2016 om 08:45
  Interessant verhaal van Stefan Dürr. In de buurt van Moskou schijnt overigens een nieuw “Westland” te verrijzen. Grootschalige glastuinbouw “for tomatoes, cucumbers and other greens”. Het is niet alleen onder leiding van Nederlanders aangelegd, maar ook de technologie is Nederlands. Die glastuinbouwers hebben in dat christelijke land een ongekend groeipotentieel met de Russische en Chinese markt binnen handbereik.
  Inderdaad zouden de Europese landen veel meer hebben aan Euraziatische samenwerking van Rotterdam tot aan Vladivostok en Beijing, dan samenwerking met het megalomane en destructieve Washington overzee en samensmelting met de moslimwereld “om de hoek”. Door de anti-Rusland sancties, de gevaarlijk agressieve NAVO en de gedwongen uitbreiding met landen als Turkije, is Europa niet meer “the place to be”. Zeker niet wanneer er ook nog eens de TTIP overheen komt.

  • Bedankt. Wat u zegt klopt Als ondernemer kwam ik o.a veel in SU sinds 1980 en naderhand in Rusland Oekraïne ik raakte gefascineerd door het land en de potentie. Naast mijn werk begon ik na de ineen storting van de SU met Turn-key projecten , kennis uitwisseling , en het opstarten van commerciële projecten samenwerkingsprojecten. Heel leuk werk Men heeft geen idee hoeveel Europese bedrijven daar zitten Je moet het echt weten Vaak wil men geen ruchtbaarheid om de concurrent weg te houden. De Firma Damen Scheepsbouw zit bv in Oekraïne ik was er met een studenten uitwisseling maar mocht niets publiceren Allemaal Politiek Nu pensionado probeer ik de verhalen over Rusland wat aan te passen. U las ook dat Stephan Dürr daar grond in eigendom heeft dat hebben de Nederlanders bij Moskou ook . Het is zo jammer dat er maar weinig mensen zijn die werkelijk iets constructief over Rusland de Russen kunnen of willen vertellen

 24. Er is niks toevallig in de politiek, dus is dit “knievalletje” vast om de publieke opinie wat te sussen. De angel zit inderdaad niet in de mening van Merkel, maar in haar toegeven aan de brutaliteit van Erdogan met de vervolging van Böhmermann. Wat is er dan met Turkije waardoor de eurocraten zich zo onderdanig tonen ten opzichte van ISIS sponsor Erdogan? De vluchtelingenkwestie kan het niet zijn, want daartoe zijn al eerder overeenkomsten afgesloten (2001, 2011) en de EU zelf wil al sinds jaren 50 miljoen Afrikanen importeren*. Dan blijft over: druk vanuit Washington om Turkije met spoed EU lid te maken. De neocons zullen hun EU/NAVO sikkel rond Rusland versneld willen afronden en afdichten, van Finland tot en met Oekraïne, Turkije en Georgië. Die sikkel heeft Washington nodig als deurmat voor het isoleren en bedreigen van Rusland, en de EU/NAVO combinatie regelt dat.
  * http://www.express.co.uk/news/uk/65628/Secret-plot-to-let-50million-African-workers-into-EU

  • Obama heeft er geen geheim van gemaakt dat Turkije zo snel mogelijk lid moet worden van de EU. Eigenlijk had hij liever gewild dat Assad was verslagen. Hij voert de neo conservatieve agenda uit.
   Maar Obama knijpt hem ook m.b.t. de Brexit. Vandaar dat hij nu bezig is champagne te voeren voor Cameron en de Engelsen vertelt dat ze straks achter aan moeten sluiten, achter ook de moslims.
   Toen Nigel Farage in het EU parlement zei dat de Europeanen geen Turken willen keek Trust heel bezorgd, want ze hebben het al toegezegd aan Obama.

 25. http://www.hurriyet.com.tr/us-president-obama-backs-turkeys-eu-bid-france-renews-opposition-11368476
  ISTANBUL – U.S. President Barack Obama gave his backing Sunday to Turkey’s bid to join the EU, and urged the European Union to accept Turkey as a member, saying it would be a positive sign to the Muslim world.

  En de EU knielt voor Mobama en wurgt het volk verder en verder.

  • @ Koffij 23 april 2016 om 07:38 07:52
   Duidelijker kan het niet. Obama wil dus inderdaad Turkije in de EU, en wel nu. Nadat Washington een “negative sign” heeft gegeven door het Midden-Oosten compleet overhoop te halen (“PNAC” 1999), mede ten behoeve van Israël (“Clean Break” 1996), en nu Rusland op de kieën wil dwingen, moeten de Europeanen als “positive sign” hun Christelijke cultuur maar opgeven door met het moslimse Turkije te gaan samenwonen. Dit cynisme komt vast uit de koker van de revanchistische neocons. En wanneer Washington iets wil, springen de EU-leiders in de houding. Daar worden ze goed voor betaald.

 26. Het moet het Obama Geostrategisch plan zijn: Het is zichtbaar dat Erdogan het Groot Ottomaanse rijk wil herstellen Ik begrijp dat ook . Maar wij moeten dat niet willen. Ottomanen zijn Moslims en hoe? verplicht Moslim Iedereen begrijpt dat zoiets niet gaat werken. Ziet u het al voor u Turken in het EU parlement ? Democratisch stemmen ? met de grijze wolven buiten op het plein! Dus niet doen. Ik zie veel meer in
  Eur- Asia als economische samenwerking Uitbreiding naar O.Europa en Rusland tot aan China en Japan als buitengrens Kijk en dat is nou net wat Obama pertinent niet wil dat dit gebeurd. Bizar is dat Oostenrijk een Militaire overeenkomst heeft gesloten met Rusland en nu een mega opdracht heeft gekregen van Rusland voor de Nord Stream Kijk zo ga je met je buren om Samenwerken handel En het mooi is het zijn Christenen Ze vallen niet eens op in ons land ondanks dat er al 10.000 hier en in Europa rondlopen. Het zou een Win-win situatie zijn Go East

 27. Elk jaar worden de Roosevelt Four Freedoms Awards uitgereikt aan mannen, vrouwen en organisaties die op inspirerende wijze invulling geven aan de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt: Vrijheid van meningsuiting (Jan Böhmermann!), Vrijheid van godsdienst (ook voor de oorlogszuchtige imams), Vrijwaring van gebrek (ook voor de illegale moslim-immigranten) en Vrijwaring van vrees (het Duitse volk hoeft niet bang te zijn voor islamitisch geweld).
  Er zijn 5 prijzen: vier onderscheidingen voor elk één van de vrijheden en de vijfde voor alle vier samen. Natuurlijk, die laatste ging deze donderdag naar Frau Merkel – voor haar ‘morele leiderschap’ in Europa. Mark Rutte heeft haar die prijs hielenlikkend uitgereikt.
  Hoe kan Joost Niemöller haar dan volksverraad verwijten?

 28. Dit wederom goede artikel begint met “Brekend”. Ik dacht meer aan “Brakend”.
  Lees ook deze link (engels) over 10.000 vermiste immigratie kinderen in de EU. En het braaksel van die oportune ALDE-EU-club. Schijnheilige hufters, alsof de schuld bij iemand anders zou liggen. Erger dan braaksel. Brussel, Merkel, Rutte, etc. hebben bloed aan hun handen. Ik stop maar voordat ik ontplof. Onschuldige kinderen – hoe durf je?
  http://www.mintpressnews.com/10000-migrant-children-europe-missing-exploited-criminal-gangs/215826/

 29. Europese multinationals en hun managers beweerden dat de komst van miljoenen moslimmigranten zo hard nodig zou zijn om het aantal lege vacatures op te vullen. De politiek had immers gezegd dat wij vooral ingenieurs en ander gekwalificeerd personeel binnenhaalden? Een aantal van de grootste Duitse bedrijven, waarvan vele beursgenoteerde zoals Airbus, VW, Opel, Daimler, Adidas en Deutsche Bank, vormden het netwerk ‘Wir zusammen’, oftewel ‘Wij samen’, om binnen korte tijd zoveel mogelijk migranten aan het werk te helpen. Resultaat: 2000 geplande stageplaatsen voor een eventuele baan, en slechts 250 trainingsplekken. Kortom: bijna alle migranten zullen ook in Nederland permanent aan het financiële infuus moeten, wat onze sociale zekerheid ondermijnt en uiteindelijk zal doen instorten.
  Nog bedankt Merkel het Duitse volk zal je nooit meer vergeten , ( wij ook niet )
  en handen af van Böhmermann ….

 30. Zo een leider zou je niet moeten willen….daar ben ik het helemaal mee eens….
  en zo zijn er nog veel meer leiders die je niet moet willen….eens even denken….
  pffff zucht bijna allemaal niet….rare wereld in mijn beleving dan…bijna iedereen is corrupt, liegt , bedriegt , verzwijgt , stelt alles uit in de hoop dat mensen het vergeten,
  verkwanseld het eigen volk, wij hebben ook tegen de EU gestemd…toch of ben ik nu aan het dementeren ? en wat kregen wij ? 1 Europa met voorspoed en welvaart…niet dus ….overal werkelozen ( in alle landen in de EU ) miljoenen migranten waar ook geen werk voor is en er zijn er nog veel meer onderweg via Italie….en de hoofdschuldige zijn toch echt Merkel en de VS.
  Zoals altijd is dit natuurlijk mijn persoonlijke mening…