Brekend. Noodtoestand toegestaan in Oostenrijk bij illegale immigrantenstroom

Door Joost Niemöller

Zojuist heeft het Oostenrijkse parlement een belangrijk besluit genomen, zo meldt de Duitse krant die Welt in een ‘Eilmeldung.’ Oostenrijk kan vanaf nu de noodtoestand uitroepen ten aanzien van de illegale immigrantenstroom die het land al meer dan een jaar teistert. In deze ‘noodtoestand’ gaat de binnenlandse veiligheid voor het belang van de asielzoekers. Hierdoor wordt het in veel gevallen onmogelijk om nog asiel aan te vragen in Oostenrijk.

Alleen personen met familie in Oostenrijk hebben, onbegeleide minderjarigen en vrouwen met kleine kinderen kunnen in sommige gevallen nog asiel aanvragen. Deze noodtoestand geldt voor een periode van zes maanden en kan tot twee jaar worden uitgebreid. Oostenrijk heeft nu het strengste asielbeleid van de EU.

Het belang van deze maatregel is dat de Oostenrijkse politiek hiermee, als eerste EU land, in de publieke afweging, het belang van de eigen bevolking afweegt tegen het belang van de illegale immigranten. Die belangenafweging zou elke Europese regering in alle openheid moeten neerleggen. Het belang van de illegale immigranten staat bij de andere regeringen, inclusief de Nederlandse, voorop, en wanneer dat mogelijk toch anders zou zijn, dan wordt daarover stiekem gedaan. Volwassen bestuurders en politici leggen hun kaarten gewoon op tafel en zeggen openlijk in hoeverre bij hun afweging het eigen volk ook meetelt.  Met volwassen politiek krijg je volwassen burgers en een volwassen maatschappij. Zover zijn wij helaas nog lang niet.

 

.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

17 Reacties

 1. Sint Nicolaas

  28 april 2016 op 15:35

  Deze stap van Oostenrijk is absoluut het navolgen waard. Men is daar blijkbaar wel wakker en ziet om zich heen wat de gevolgen zijn en nog worden van de ongecontroleerde massa immigratie van de muzelman en economische parasieten. Het legt een bom onder de Oostenrijkse samenleving en het bedreigt de identiteit van het land als geheel. Hulde voor dit besluit. Natuurlijk schreeuwt de €U, de VN, Amnesty International en noem alle gutmenschclubjes maar op moord en brand. Allicht, die stellen de belangen van al die dobbernegers en muzelmannen voorop. weg met ons is hun slogan. Ze zijn bezorgd, verbaasd en geïrriteerd want DIT kan toch niet ! Wonderlijk, Sint heeft ze zich nog geen zorgen zien maken over het verdwijnen van s’lands identiteit, de normen, waarden en tradities in de afzonderlijke €U lidstaten, de dreigende ondergang van het sociale systeem, de criminaliteit, de verislamisering, de verloedering, de ghettovorming. Neen ,daar hoor je ze niet over.

  • Sint Nicolaas

   28 april 2016 op 15:58

   Ook hier in Noorwegen waar sint voor werk zit begint het door te dringen. Daar zei Sylvi Listhaug ( minister van immigratie en integratie ) laatst nog het volgende : “Ukontrollert innvandring ødelegger samfunnet og den Norske identiteten”. “ongecontroleerde immigratie verwoest de samenleving en de Noorse identiteit”. PRECIES ! De spijker op de kop. Oostenrijk ziet dit ook zo. NL heeft het licht nog niet gezien, althans meneer rutte en Co. Het electoraat is het ondertussen ook kotsbeu om steeds maar weer golf na golf soepjurken en bananenplukkers te MOETEN accepteren . Ze worden ons vrolijk door de strot gedrukt, vragen en inspraakavonden komen meestal nadat het kwaad al is geschied. En de MSM ? Die blijven het vluchtelingen noemen want dat klinkt toch beter nietwaar ? Daarom is het zo ongelooflijk hoog tijd voor een Wilders als premier, een Marine Le Pen als Franse president, een Donald Trump als president. Weg met de politiek correcte landverraders. Eigen volk en land eerst !

 2. Leo KarelJan

  28 april 2016 op 15:09

  De NL regentenkliek ( alles minus PVV ) en de media hebben al lang hun definitieve keuze gemaakt. Dat is vóór die zogenaamde “vluchtelingen” en tegen de autochtone NL bevolking. Dat is ook een keuze vóór islamisering, vóór de EUSSR en vóór de massale import van achterlijkheid, criminaliteit en armoede. Daar de politiek correcte DICTATUUR inmiddels in alle hoeken en gaten van de samenleving is doorgedrongen, zullen deze keuzes onder de huidige politieke orde NOOIT wijzigen. En helaas steunt de meerderheid van de NL kudde dit ook nog. Het zal leiden tot verarming en verlies van vrijheden en identiteit. Maar blijkbaar kan de meerderheid nog rustig pitten,

 3. @Koffij:

  Ik heb gisteren de hele speech van Trump (dacht bijna 40 minuten) op You Tube bekeken, en het is een abolute aanrader. Een buitengewoon helder en bemoedigend, sterk betoog met een onverbiddeljke filering van Obama’s wanbeleid ,ook t.a.v. het Midden Oosten,maar ook van Rusland en China. Mocht Trump president worden,dan is het tijdperk van het Merkel/Rutte denken en geknoiei hier voorbij,wellicht ook van de EU,want Trum is supporter van de natiestaat,die hij de beste schaal acht voor een nog een beetje werkende democratie. Daarbij moet je natuurlijk niet uitgaan van de machtsgreep van roodzwart in de partijen,parlementen en de media hier,want die hebben onze vertegenwoordigende democratie,altijd al een kasplantje, volledig gekild. Kijk maar naar wat er zit te internetten en Iphonen in die bankjes tijdens de ‘debatten’. En wat het mokkeltje Tweebeeke of Twan Huys,breder de MSM van Trump vindt,is al lang niet meer relevant.

 4. _Mediaevist_

  28 april 2016 op 10:37

  De Italiaanse regering vindt het maar niks en klaagt steen en been. Dat is ook geen wonder, daar regeert de weerzinwekkende landverrader Renzi – een gore salonsocialist.

 5. Oostenrijk voelt de druk van de FPO, de volkswil, die pas de landelijke verkiezingen met 35% van de stemmen heeft gewonnen. Dat is naar NL begrippen > 52 zetels. Als Italie en Griekenland hun territoriale wateren niet willen verdedigers tegen een 100 duizenden indringers die ongenood opvang eisen. Die al met de satelliet telefoon bellen naar de Italiaanse kustwacht met positie gegevens zodat ze snel ‘gered’ kunnen worden. Dit alles aangestuurd door de linkse Renzi die instructies krijgt van Mogherini en Juncker. Renze geeft ze een treinkaartje en wuift ze uit naar het Noorden waar Duitsland de grenzen ook dicht houdt omdat AfD partij ook geweldig heeft gewonnen. Zo kunnen we eindelijke het krankzinnige Gutmenschen herhuisvesting van sektarische Islam stammen uit de hele wereld stoppen. Ze komen tegen woordig uit Bangladesh, Pakistan, Afghanistan, Irak, Koerdistan, Iran, Egypte, Algarije, Marokko, Mali, Oeganda, Ghana, CAR en god weet waar allemaal op naar de vleespotten van Europa.

 6. Ja de anti Rusland berichten vliegen om je oren De Volkskrant zelf 3 artikelen Obama geeft Poetin de schuld van migranten crisis Poetin misbruikt de vluchtelingencrisis om onenigheid in de EU te creëren. mmh Ik dacht dat Obama de vluchtelingen middels bombardementen hierheen joeg Mmmh Dan heeft Poetin ook Koningsdag verziekt door het koud en regenachtig te maken Ik zal Obama eens bellen

 7. Je zou denken dat dit nieuws is bij Nieuwsuur, maar nee hoor. Gisteren ging het over de speech van Trump, over zijn buitenland beleid. De inhoud was niet belangrijk, het ging erover dat hij van een autocue zijn tekst af las, dat hij dit gebruikte om presidentieel over te komen. Ook was er kritiek op zijn pro Putin houding. Van Kappen legde uit dat Rusland wel eens kernwapens kon inzetten tegen de Baltische staten.

  Echter, er was een lichtpunt. Een republikeinse vertegenwoordiger legde uit dat Trump gelijk heeft dat het gevaarlijk is wat Europa doet m.b.t. hun immigratiebeleid.
  Helaas praatte Mariëlle Tweebeeke hier snel overheen.

 8. g.h.m.leferink

  27 april 2016 op 21:54

  Oostenrijk heeft groot, groot en groot gelijk! Die regering denkt tenminste na!
  Terwijl we hier een regering van schijtlaarzen hebben! Het lijkt wel of dit kabinet FlutteRutte II hetzelfde devies heeft als destijds de Nazi’s;
  “WIR HABEN DAS DENKEN ABGESCHAFFT!”
  Wat een akelige, misselijkmakende, stiekeme afspraak tussen dat Binnenhofzootje en de MSM, om samen ons te beliegen dat alles Halalkoek en ei is. En om populair te doen OP ONZE KOSTEN! En natuurlijk heeft niemand daar in het Haagse eens uitgerekend wat het ONS kost en ONS nog meer gaat kosten.
  Voor 10 % van de kosten per ILLEGALE IMMIGRANT kunnen ze ook in de eigen regio geholpen worden! Kabinet Rutteflutte II lijdt al jaren aan ideeën-bloedarmoede.
  Mijn nekharen gaan al recht overeind staan als er weer zo’n politiek kommentator met een sluwe grijns op zijn smoel het land bijpraat over het nieuwste GEKONKEL van het 2e Vinkenslag woonwagenkamp, bijgenaamd 2e Kamer.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • En steevast spreekt men over mensen die oorlogsgebieden hebben ontvlucht, terwijl het gros om economische redenen illegaal de grenzen oversteekt. Zo komen niet uit Libie, maar via Libie. Ze wagen opzettelijk hun leven in de verwachting gered te worden. Het zijn geen baby’s. Ze weten wat ze doen. Ze stellen hun gezinnen bewust bloot aan verdrinkingsgevaar. Oostenrijk heeft gelijk; niet iedereen is zielig en niet iedereen ontvlucht een oorlog.

 9. Hier nog meer voer om na te denken aangaande dit onderwerp: De man die dit artikel geschreven heeft, William Enghdahl is een onafhankelijk wetenschapper die reeds veel geplubiceerd heeft over (zorgwekkende) geo-politiek.
  http://russia-insider.com/en/politics/nato-linked-think-tanks-control-europes-refugee-policy/ri14104?
  De “vluchtelingen” politiek; het is iedere keer weer Duitsland, Merkel en de Nato. WO3 is reeds verklaard denk ik, wederom tegen West Europa.
  Nog een prettige koningsdag.

 10. De Huffington Post vindt het “waanzin” en schrijft “In Oostenrijk ontstaat een nieuw Europa. Het is een Europa dat niet meer kosmopolitisch en progressief, maar gesloten en revisionistische. Ooit was de Duitse buurman drijvende kracht achter de Europese gedachte. Maar daarmee valt geen verkiezing meer te winnen”.
  Het nieuwe Europa van Oostenrijk staat op tegen de macht van Brussel, beschermt de Oostenrijkers en weert de islamisering van ons werelddeel.
  http://www.huffingtonpost.de/2016/04/27/osterreich-verscharft-asylrecht—notstands-artikel-gebilligt_n_9787136.html?ir=Germany

 11. Wie gelooft er nog in de oprechtheid van onze regering?
  Waarom opereren onze regering en bijv. de Duitse regering zoveel in het geheim? Wellicht omdat er veel te verhullen valt. Hier een interessant artikel over de DVD – Deutsche Verteidigungs Dienst. Zijn de echte nazis terug of nooit weggeweest? Wie zal het zeggen. Dit artikel opent in ieder geval nog meer vragen: http://www.veteranstoday.com/2016/04/26/neo-us-is-entering-the-panic-mode/

 12. Helaas zal dat in Nederland niet gebeuren. In Nederland buigt Rutte als een knipmes voor Merkel, en Merkel buigt weer als een knipmes voor Obama.

  Wellicht dat er een andere wind gaat waaien als Trump president is van Amerika. Geen koude oorlog meer, samen met Rusland optrekken tegen de politieke Islam.

  Tegen die tijd hoop ik dat ook Mekel weg is.

  Oostenrijk heeft zich op tijd ontworsteld aan de dictatuur van Merkel.

 13. Hennis heeft delen van ons leger al overgedragen aan de Bundeswehr om een Europees legerkorps te vormen. Zo onttrekt de landelijke politiek zich aan de verplichtingen en de EU kan, in opdracht van Obama, doen wat de neocons willen. Er zullen steeds meer mensen hun toevlucht tot het internet moeten zoeken. Niet altijd de volle waarheid maar in elk geval de kans een eigen afweging te maken. Zag vanmiddag de indoctrinatie rond Koningsdag en de zielige asielkindjes die dit gingen vieren in opdracht van de goeden.

 14. Hierdoor wordt het in veel gevallen onmogelijk om nog asiel aan te vragen in Oostenrijk.
  En wat doet Nederland ? klopt..helemaal niets …welkom welkom…ik begrijp er echt helemaal niets meer van…kom binnen en plunder onze samenleving …er is genoeg voor iedereen of je nu uit Afrika komt of elders….maakt ons niet uit….sorry maar daar pas ik voor….in Zwitserland staat het leger al paraat ….en hier ? ja juist welk leger ?
  welke grenzen ? OMG wat een armoe …in mijn beleving dan…welterusten Nederland ..