Bussen Tilburg stilgelegd. Geheimzinnig ‘jongensprobleem.’

Door Joost Niemöller

Er is ineens iets aan de hand met ‘jongens,’ in Tilburg. Ze halen messen tevoorschijn en ontpoppen zich dan als ‘daders’, of ‘overvallers.’ En het moet ernstig zijn, want er rijden vandaag geen bussen in Tilburg meer. De chauffeurs hebben er gewoon geen zin meer in.

Zo lezen we in de lokale pers:

Twee gewapende mannen bedreigden de chauffeur met een mes en eisten geld. Hoewel er niemand gewond raakte, was dit voor zijn collega’s aanleiding om zaterdagochtend het werk neer te leggen.

Wat was dat nu? Even doorklikken naar een eerder bericht hierover:

In de eerste melding stond dat de daders op heterdaad werden betrapt, maar volgens een politiewoordvoerder ontbreekt er nog ieder spoor van de twee. Voor zover bekend raakte de buschauffeur niet gewond bij de overval.

Mmm… ‘daders.’ Voortvluchtig. Een signalement zou helpen. Maar dat wil of kan de lokale pers ons niet geven. Tja, zo blijf je voortvluchtig natuurlijk.

Nog maar even doorklikken naar een eerder bericht. Misschien worden we zo iets wijzer.

Afgelopen vrijdag werden er dus twee Arriva-bussen in Tilburg en Den Bosch overvallen. De overval in Tilburg lijkt veel op een overval vorige week donderdag. Toen werd op de Stokhasseltlaan, eveneens Tilburg-Noord, ook een buschauffeur overvallen. Twee overvallers bedreigden de chauffeur met een mes.

Ah, kijk, de ‘daders’ zijn ‘overvallers.’ Nee, dit maakt alles duidelijk. Het komt dus vaker voor. De overvallen lijken op elkaar. In alle gevallen is er sprake van ‘daders’ en  ‘overvallers’ en ‘messen.’ Fascinerend!

Nog maar weer even doorklikken naar een ander bericht. Want er is toch wel bijzonder veel aan de hand, daar in dit mysterieuze Tilburg.

Twee jongens van 14 en 16 worden verdacht in maart buschauffeurs op de Stokhasseltlaan en Dirigentenlaan Oost te hebben overvallen.

Kijk eens aan. Het zijn dus ‘jongens’. Tilburg moet dan wel een flink ‘jongensprobleem’ hebben.  Deze ‘jongens’ lopen rond met messen. Ze plegen overvallen. Zomaar ineens uit het niets. Niemand kan ze vinden, want ja, ‘jongens’, die heb je overal niet waar. Eerst zijn het gewoon ‘jongens’. Die ontpoppen zich van het ene op het andere moment in ‘overvallers.’ Ze stappen een bus in, laten een mes zien en voila.  dan zijn het ‘daders’.  Waar komt dat gevaarlijke overvalvirus onder jongens zo ineens vandaan? Waarom worden ze van ‘jongens’ tot ‘daders’? En waarom nu juist in Tilburg? Zit er iets in het water? Vragen, vragen…

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

32 Reacties

 1. @g.h.m.leferink
  .
  Als je doelt op de afgereisde IS strijders, volgens mij wordt IS niet officieel erkend als land, daar gooien ze het dan op.
  .
  Of doel je op bijvoorbeeld Turken met dubbele nationaliteit die in Turkije op moeten komen voor de dienstplicht? Dat vind ik dan wel een hele sterke want hoe kan je in een buitenlands leger dienen als Nederlander met behoud van de nationaliteit, en dan zelfs wegens dienstPLICHT? Dat is een hele sterke en goede vraag, ik had daar niet eerder stil bij gestaan en ben dan ook heel benieuwd wat het antwoord daar op is. Ook vreemd dat die vraag niet eerder gesteld is (naar mijn weten) want dat Turken met de NL nationaliteit naar Turkije moeten voor dienstplicht is al lang een gegeven.

 2. g.h.m.leferink

  24 april 2016 op 17:02

  Nu meen ik me te herinneren, van mijn HBS-tijd bij het vak Staatsinrichting, dat je het Nederlanderschap kon verliezen door ‘in buitenlandse Krijgsdienst te treden’. Geldt dat artikel uit de Grondwet soms niet meer? Heb ik wat gemist dan?
  Volgens mij kunnen met dat artikel die ‘IK HAAT-strijders’ door de regering direkt teruggestuurd worden naar het land waarvan ze ook nog een paspoort hebben! Want een dubbele nationaliteit hebben ze praktisch allemaal.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Leo KarelJan

  24 april 2016 op 14:33

  De politiek correcte DICTATUUR in NL staat niet toe om deze grote “mysteries” op te helderen. Ook jihadstrijders zijn in NL in de media immers gewoon “jongens”. Ja, die jongens toch…..

 4. Ebru Umar gearresteerd in Turkije vanwege kritische tweets. Gelukkig is Merkel niet haar premier, die zou haar al voor de bus gegooid hebben.

 5. @ Cliff,
  Ha ha. Zeker te weten.:)

 6. De liegende pers wil het allochtonen woord noch het licht getinte woord gebruiken, want wij zijn politiek correct en stigmatiseren moeten we niet willen. De chauffeurs kunnen natuurlijk een signalement geven maar daar doet politie geheimzinnig over. Door deze omfloerste, omzichtige wolligheid zijn de allochtonen jeugd bendes alleen maar brutaler geworden. Respect naar blanken hebben ze niet, waarom zouden ze ? Ze worden niet op hun gedrag aangesproken, zo is dat decennia lang van kwaad tot erger gegaan en nu zijn ze openlijk aan het gewapend roven en stelen gegaan. Het lijkt dat democratische samenlevingen geen antwoord hebben op brutale totaal aso’s. Het strafstelsel kan het niet aan, terwijl stevige lijfstraffen gelijk op heterdaad door agenten met gummi-knuppel los aan het polsje de enige remedie is. Zeggen hun ouders ook, thuis zijn ze gehoorzaam op straat is jullie probleem. Dus niet langer Multi-culti partijen stemmen om West Europa te redden van allochtoonse untergang.

  • In hun angst, want ze zijn bang, ja bang, gaan die leerkrachten er gemakshalve maar van uit dat het allemaal de schuld van autochtone Hollanders is. Wel zo gemakkellijk want dan hoef je die kids in je klas, die je niet aankan, niet te confronteren. Het is dus gewoon lafheid. Zoals het hele moslim verhaal niet alleen in Holland maar in west Europa is. Lof der lafheid. En zie nu het resultaat. Die hele (mislukte) multi-culti-waanzin waar nooit iemand om heeft gevraagd maar ons door de strot geduwd is door overheid, onderwijs, linkse nazi’s en gutmenschen hebben veel kapot gemaakt. Kijk maar eens naar Zweden. En nu is het de schuld van de blanke Hollander. Want wat er ook gebeurd, die leerkrachten weten dat hun getinte leerlingen nooit door hun ouders, evenmin de politie aangepakt zullen worden. Dus schelden op blanke Hollanders is makkellijk en veilig. En kritische journalisten wordt als bedreigend gezien door die leerkrachten. Dat is misschien nog wel het ergst.

 7. g.h.m.leferink

  23 april 2016 op 21:21

  ‘Fris4ever’: Je hebt het over “de liegende pers”, en dat ben ik 100 % met je eens. Vanavond om 1900 uur op ZDF de Tagesschau gezien. Daar bracht Merkel een bezoek aan een opvangkamp in Turkije, waarbij het kommentaar was dat het een “Vorzeigelager” was, zeg maar een modelkamp! Dus een stuk beter uitgerust dan het gemiddelde! In het NOSsjenaal om 2000 uur daarover geen woord…
  Ook meldde het sjenaal dat die Duitse komiek Erdoğan ‘beledigd’ had….
  En werd er gratis reklame gemaakt voor GroenSLinks. Die reklame kost anders zo’n 10.000 euro’s/minuut…
  Mot je nog peultjes?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 8. @Fris4ever,
  .
  de msm en politie e.d. hebben jaren geleden al opdracht gekregen de eu om alle negatieve gevallen niet te vermelden over allochtonen.
  dit alles ter bevordering van de multiculti.

 9. @Sarita,

  haha we zijn het een keer eens 🙂

 10. @ Cliff,

  Ha ha, nee niet echt.

 11. Breinbrouwsels

  23 april 2016 op 17:59

  Als ze die 2 nu opsporen hebben ze er alvast een paar terug van die 10.000 stuks voormalige kindobberaars die ze kwijt waren. Lijken wel een stelletje wijvon om te liegen over je leeftijd of zouden die kerels van 40 zeggen dat ze 12 zijn om in aanmerking te komen voor een leuke baan in de pedohandel?

 12. Vraag me werkelijk af, waar de ouders van deze tieners zijn.

  • Beste Sarita,

   dat vraag ik mij ook af ..en ook waar zijn de ouders van die leerkrachten ? die sporen namelijk ook niet echt….

 13. http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2016/04/kids_door_het_lint_na_bezoek_s.html

  Dit is ook niet normaal …..

  Welterusten normen en waarden..

  • De link verijst naar een onderwijzer, die ongeschikt is voor dat vak. Hij kan niet met mensen omgaan.

 14. kids door het lint na bezoek van Samsom ( filmpje )

 15. @Cliff
  Zeer agressief gedrag van leerlingen wordt goed gepraat door leerkrachten. Sterker, degenen die aangevallen worden krijgen de schuld. Behalve dan die meneer met Brabants accent. Wat een vertoning. Aangifte doen heeft geen zin. Terugslaan, wat ik zou doen, heeft een boemerang effect. Wat een treurnis. Dit heeft niets, maar dan ook niets, met het Nederland te maken zoals ik het beleefde toen ik naar school ging. Wat een neergang.

  • @ Cale

   Inderdaad …wat een neergang….in mijn tijd kon je als leerling meteen vertrekken..met dit gedrag…

 16. Niks nieuws Joost: http://www.ad.nl/ad/nl/13595/Kleine-criminaliteit/article/detail/3571185/2014/01/03/Tieners-roven-impulsief-en-voor-de-kick.dhtml

  ‘Uit de verhoren blijkt dat het hen vaak helemaal niet om de buit gaat… het zijn jongens die stoer willen doen, die indruk willen maken op hun vrienden.’

  Natuurlijk wordt de verantwoording als snel bij het slachtoffer gelegd: ” het van [is] groot belang potentiële straatrovers geen gelegenheid te bieden” en dan Opstelten nog over een campagne die mensen “bewust moet maken van de risico’s die zij lopen met zulk ‘gedrag’ [sieraden dragen enz]”.

  Oftewel je kostbaarheden verbergen en ook graag lange broeken en ruime gewaden om ook al de andere verleidingen maar uit het straatbeeld weg te nemen?

  Qua profile is dit natuurlijk vooral een sociaaleconomisch probleem: armoede, opvoeding en buurt cohesie. Voor dat het de “moslims” weer allemaal zijn…

 17. “Voor dat het de “moslims” weer allemaal zijn”
  .
  ach kijk, daar komt de islamitische aap uit dirkmohammed,s mouw.
  eerst een heel zalvend en relativerend verhaal ophangen om uiteindelijk in de laatste zin zijn islamvrlendjes krampachtig te verdedigen….
  .
  vraagje aan dirkmohammed, bent u nou ingehuurd door joost om met dergelijke idiote en vooral trol-achtige reacties hier op de nieuwe realist de discussie telkens op gang te brengen ?
  zo niet ? kunt u beter op joop.nl uw braaksel deponeren, daar zult u veel medestanders vinden…..

  • g.h.m.leferink

   23 april 2016 op 21:04

   Zeg eens ’telaat’, je stemt zeker GroenSLinks?
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink
   Ik zet wèl mijn eigen naam onder mijn bijdragen, als je voelt wat ik bedoel!

   • beste g.h.m.leferink,
    tjee, wat een interessante wending, u moet mij even toelichten hoe u tot de conclusie komt dat ik gl stem ???
    .
    “Ik zet wèl mijn eigen naam onder mijn bijdragen”
    fantastisch van u beste man !
    ik kies er voor dat niet te doen, als u voelt wat ik bedoel…

    • zal mijn 1 na laatste reactie nog ff toelichten voor mr g.h.m.leferink.
     met dirkmohammed bedoel ik dirkm, en daar was dus ook tevens de reactie aan gericht.
     .
     misschien gaat er nu een lampje branden bij mr g.h.m.leferink ?

 18. g.h.m.leferink

  24 april 2016 op 16:52

  Goh, ’telaat’, ik denk U maar in te delen bij de Sammy Stiekems, na deze partij GLUIPERIG AFKATTEN, LEKKER STIEKEM ONDER PSEUDONIEM. En nog lange tenen ook!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 19. @g.h.m.leferink
  Ik lees altijd je reacties en met plezier, kan me er altijd in vinden. Maar je reactie gericht aan @telaat kan ik niet helemaal volgen als ik eerlijk moet zijn. Wil me er verder ook niet mee bemoeien want misschien heb ik wat gemist, desondanks reageer ik er even op want weet je zeker dat je tegen de juiste persoon ageert?
  .
  Nogmaals, ik wil en ga me nergens mee bemoeien maar ik vrees dat het op een misverstand berust en dat zou jammer zijn. Tenzij ik iets gemist heb, is dat het geval beschouw dit dan als niet geschreven.

  • “k vrees dat het op een misverstand berust”
   .
   beste dick, bedankt voor de oplettendheid, ik weet wel zeker dat het op een misverstand berust is, maar de hr g.h.m.leferink moet zelf maar wakker worden met wat die zegt.
   kan me iig niet voorstellen dat iemand ZO reageert omdat je niet onder eigen nam reageert ?

 20. Ik vind deze reactie redelijk briljant: op dit artikel reageren zonder het woord lichtgetinten in de mond te nemen. Of zijn het pikzwarte Antillianen?

  • g.h.m.leferink

   23 april 2016 op 20:59

   Nee, ‘Heikneuter’, natuurlijk niet! We doen toch niet aan DISCRIMINEREN?
   Dit moeten welhaast ‘jongeren’ zijn van Rottummerplaat, hoewel er ook nog een kleine kans is dat ze van Rottummeroog komen!
   Maar we gaan hier toch zeker niet het i-woord of het M-woord gebruiken? Want dat zijn jongeren die niets liever willen dan zo snel mogelijk soepel integreren, en natuurlijk zich AAN ONZE NORMEN EN WAARDEN aanpassen! En je leest toch dagelijks in de MSM hoe dankbaar ze ons zijn voor onze gastvrijheid? En hoe ze hun best doen om niet op onze zak te leven, en de doodenkele van hun die loverboy wordt meteen door hun wordt aangepakt? En dat ze nooit aan drugshandel of andere criminaliteit doen? En die statistieken over onze jeugdgevangenissen? Dat is toch gewoon PVV-ophitsing?

   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 21. Ha, prachtig dit. Voer voor een conspiracy verhaal. Past in het plaatje van: Problem, reaction, solution. Het uiteindelijke doel zou zijn: Een cashloze samenleving. Het klootjesvolk smeekt om zonder geld te moeten betalen voor haar eigen veiligheid.
  Toch?