Ja-kamp filmpje met mooie Oekraïense ‘Yulia’ door de VS aangestuurd

Door Joost Niemöller

Complotdenkers opgelet. Er is weer eens iets niet wat het lijkt. En het heeft te maken met Soros.

Er verscheen zojuist een interessant item op de pro-Russische site Russia Insider. Daarop werd een clever in elkaar gestoken propagandavideo uit Oekraïne eens beter bekeken. In deze video wordt door een jonge vrouw, Yulia Marushevska, met een zwaar accent aan elkaar gepraat waarom Nederlanders tegen die verschrikkelijke Poetin moeten zijn en daarom ja moeten stemmen morgen.

Maar wacht eens even, zeiden ze bij Russia Insider; waar kennen we die mevrouw ook al niet van? Was dat niet die vrouw van die andere video waarin we werden opgeroepen dat arme Oekraïne te steunen? Jawel, en dat niet alleen. Diezelfde mooie mevrouw, die dan nog alleen ‘Yulia’ heet, en die in de Westerse pers werd uitgeroepen tot de ‘poster girl’ van het Maidan plein, komt in de vorm van die oude video ook nog eens voor in de nieuwe video. Zij is het, geen twijfel.

Die oude video, gemaakt door de Amerikaanse producent en filmer Ben Moses, werd acht miljoen keer bekeken, en droeg de boodschap uit dat de Maidan revolutie er een was van jonge, zelfbewuste, westerse georiënteerde mensen. Moses werkt nu aan een film waarin het mooie symbool van de Oekraïense ‘volksopstand’ weer de hoofdrol speelt. Afgaand op de trailer een onvervalst stukje Oekraïne propaganda.

Met die succesvolle Oekraïense video met de mooie ‘Yulia’ is wel iets bijzonders aan de hand, leren we van de Russische kant, namelijk de zender Russia Today. De verantwoordelijke persoon is ene Larry Diamond, hij is verbonden aan de denktank The Council of Foreign Relations. Een zeer invloedrijke club, de meest invloedrijke denktank ter wereld genoemd, onderwerp van menige complottheorie, en wie kijkt naar het lijstje met leden, hoeft aan het belang ervan niet meer aan te twijfelen.

O ja, wie komen we daar ook weer tegen? Ik durf het haast niet te zeggen: George Soros! Maar hij niet alleen. Ook prominente ‘journalisten’ als Fareed Zakaria (Time, CNN) staan erop.

Trouwens, die Yulia Marushevska, wat doet die nog meer? Ze houdt bijvoorbeeld deze speech voor het Oslo Freedom Forum. Deze organisatie, gesponsord door de Noorse regering, ondersteunt ‘vrijheidslievende’acties tegen Rusland en China.

Filmpjes met mooie Oekraïense dames zijn niet altijd wat ze lijken. Laten we het daar maar op houden.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

58 Reacties

 1. Sint Nicolaas

  7 april 2016 op 13:45

  En daar kwam de reactie vanuit het dictatoriaal parlement in Brussel. “verdrag was al getekend en unaniem aangenomen door regeringsleiders en daarom heeft de uitslag no impact” Zoals ik al eerder plempte, men heeft volledig schijt aan het electoraat en gaat over tot de orde van de dag. Meneer Junckers is triest ( ach gut ! ) en de grootste €uropese minnegeest Verhofstadt is niet verrast en wil nog nauwere €uropese samenwerking en hervormingen. Toe maar, sla er nog een slaatje uit ook. Wat een ongelooflijke dundas is dat. Samen met van Baalen. De twee grootste €uropese slijmjurken bij uitstek. Zoals al eerder gezegd, men laat zich niets in de weg leggen en men moet en zal desnoods met ellenbogenwerk verder timmeren aan de €uropese superstaat. Walchelijk. Het klootjesvolk wordt genaaid waar het bijstaat en laat het gebeuren. Gelijk een kudde zombies hobbelen ze achter de €U aan en laat zich inpakken in feestpapier. Tijd voor een grote afrekening volgend jaar. TK-verkiezingen.

 2. Doorstarten = een democratische politieke partij starten met het nee-kamp. Er zitten genoeg goede mensen bij en dan kan gewerkt worden aan het voorlichten van de rest van Nederland met open vizier, een open OBJECTIEF debat zonder taboes, aan de sloop van de zittende elites, de exit uit of ombouw van de EU, bindende referenda en de verherbouwing van het politieke bestel.
  Alle 400.000 ondertekenaars een tientje in de oorlogskas.

 3. Het is natuurlijk slechts een pyrrhus-overwinning. Maar wederom een signaal naar Rutte c.s. De Nederlandse referendumwet is nl. niet meer of minder dan een signaalwetje. De EU-trein gaat gewoon door en wel door het zwijgen van meerderheden in alle landen. De eventuele klap in Nederland in 2017 bij de TK-verkiezingen doet de EU niets; nagenoeg alle wetgeving wordt in Brussel gemaakt. Het EU-parlement werd trouwens in 1999 in Nederland met maar 29% opkomst verkozen. Wie zwijgt stemt toe. In Leiden/Oegstgeest als ook Amsterdam, universiteitsgebonden, ruikt men het geld en stemt men voor het referendum. Hersens of boerenslimheid? Lees de pers en zie de misleiding zoals Le Figaro dat enkel Nederland opvoert m.b.t. afwijzing Grondwet in 2005; alsof de Fransen voor waren. Voorts Nederland opvoeren als stichter van de Unie wat gezien o.a. stemverhoudingen een beetje zwakzinnig over komt.

  • In Duitsland begint men zich af te vragen waarom er geen referendum was zoals in Nederland. Wellicht werkt deze gedachtengolf door bij de andere 27 EU landen, want in Nederland zullen politici dit referendum zo snel mogelijk proberen te vergeten en dus doodzwijgen.

 4. Je moet dit zien als een bokswedstrijd. Iedere keer krijgt de EU tegenstander een tikkie, op een gegeven moment gaat hij Knock Out.

  De bevolkingen in andere landen beginnen zich ook af te vragen, als Nederland kan tikken, waarom wij niet?

 5. Nee stemmers. Die mensen zijn te onderscheiden . Neem de export handel naar Rusland. En heel agrarisch Nederland. Ja stemmers uit die wereld bestaan niet. Die komen vooral uit de media, ambtenaar, en religie richting. Met weinig of geen steun vanuit de gerechtigde hoek. Die zijn goed maar niet gek. Hun vreten staat of stond op het spel. Ja stemmers zijn mensen die in opdracht, blindelings, handelen. De kapitein van de Titanic als historisch voorbeeld. Honden trouw is de eerste tree van de omhoog ladder. Productieve mensen stemden nee. De onproductieve ja.

 6. Opvallend hoe zelfs professoren nu beginnen te zeggen dat ‘maar’ 31 procent van de kiezers is komen opdagen. Dat zou de uitslag minder belangrijk maken.
  Maar als voor het Europarlement 36% komt opdagen, hoor je ze niet. Dan schijnen overduidelijke minderheden de opmars naar de EU federatie niet te hinderen!
  Het Europarlement is nog nooit door een Europese meerderheid gekozen. Altijd minderheden die gingen stemmen, door heel Europa.
  Maar de greep naar de macht was er kennelijk wel door gevalideerd. Daarom minachtten wij die club.
  Dus nu NIET zaniken over 31%.

 7. Prachtig resultaat, gefeliciteerd NL, maar zoals ik al eerder zei, erg teleurstellend wat betreft de opkomst. Ruwweg twee derde heeft niet gestemd. Daarna beweerd een politicus dat naar niet-stemmers ook geluisterd moet worden. Waanzinnig en respectloos. Ons aller Poroschenko heeft al reeds laten weten dat 27 EU landen wel hebben voor gestemd. O ja? Dat is Poroschenko’s idee van democratie; een politicus die stiekum zijn handtekening plaatst. Ik durf te beweren dat de bevolking van die 27 landen niet eens op de hoogte waren van dat “handels verdrag” voordat NL Geenpeil met veel tamtam haar campagne begon. Hoe zit het nu met die migratie tsunami? Door het Geenpeil feestje en de Panama papers is het stil rond de 200 migranten die terug in Turkije zijn terwijl er diezelfde dag weer 300 “goeden” zijn binnengekomen. We moeten die waanzinnigen in Brussel stoppen. Waarschijnlijk zijn nu ook de niet-stemmers wakker. als ze al een krant lezen. Doorgaan dus!

  • Inderdaad 200 terug en wij krijgen 300 wat zijn “onze” politici toch dom ….rekenen en vooruit zien kunnen ze niet…..of was dit de bedoeling ? dat kan natuurlijk ook..
   Ondertussen komen er heel veel nep vluchtelingen aan uit noord Afrika….en daar hoor je niemand over…

 8. Poroschenko maakt het steeds mooier. Zodra dat corrupte zwijn zijn bek opentrekt komt er een beerput lucht uit: “Dit Nederlands referendum is een aanval op Europese waarden”. De klootzak die zichzelf verrijkt ten koste van zijn verarmde bevolking en een burger oorlog voert waarbij al tienduizend mensen, waaronder ouderen, vrouwen en kinderen bij zijn omgekomen durft te spreken over Europese waarden? Waarom praten die EU politici uberhaupt nog met zo’n crimineel?
  http://sputniknews.com/europe/20160407/1037617082/kiev-eu-russia-values.html

 9. Sint Nicolaas

  7 april 2016 op 08:50

  En toen was het “the day after”. Een klinkende overwinning van het NEE-kamp. Een welgemeende felicitatie waard. Wat me vooral deugd doet is dat die Pechtold, de oh zo grote voorstander van referenda ( maar niet als het €U zaken betreft want dat is VEEL te gecompliceerd voor het klootjesvolk ) eens flink op zijn nummer is gezet. Neen is neen. up Yours Dommecraten 66 en andere €uroknuffelaars. Uiteraard was corrupto nummero unno in de vorm van Oekraïnenes president Porosjenko er weer als de kippen bij om te vertellen dat de NL afwijzing niets zal veranderen. Tuurlijk niet, daar moeten we hem wel gelijk in geven want immers, ook al is het merendeel van de NL’ers klaar met de €U, daar hebben de heren politici en corruptici volledig schijt aan. Doordrammen maar. Verder zegt hij nog dat de andere 27 lidstaten het wel hebben goedgekeurd dus nanananana ! En maar verder relativeren. Het is maar raadgevend, de opkomst van min. 30% is maar net gehaald blah blah blah.

  • Sint Nicolaas

   7 april 2016 op 09:00

   Toen kwam het Sociaaal cultureel planburo aan zeilen en vertellen dat dit vooral niet uitgelgd moest worden als een nee tegen de €U. Oh ja ? Hoor in mijn omgeving totaal andere verhalen, zowel van hoog als laag opgeleide personen. Die hebben het helemaal gehad met de €U, Schengen en de €uro. Men snapt blijkbaar “dat een lidmaatschap nodig is”. Huh ??? “Een noodzakelijk kwaad”. Beste SCP in de vorm van Paul Dekker, een €U lidmaatschap is totaal overbodig ( tenzij men graag in een dictatuur wil leven ) en een noodzakelijk kwaad is het al helemaal niet ! Het is een volledig overbodig kwaad. De nee stemmers zijn inderdaad geen fan van €uropa en dat is nog maar zacht uitgedrukt. Dan op TV, de heren fractievoorzitters die beweren dat we ook moeten luisteren naar de niet stemmers. Pardon ? Hij/zij die niet stemt heeft geen recht van spreken en niet de moeite genomen zijn of haar stem uit te brengen. Daar hoeft dus absoluut niet naar geluisterd te worden maar ja, relativeren en wegwuiven.

   • Sint Nicolaas

    7 april 2016 op 09:04

    Daar zijn de heren en dames op het pluche ijzersterk in. Weglachen, een glas, een plas en alles bleef zoals het was. Als inderdaad blijkt dat dit referendum dezlefde kant op gaat als toen met het wegstemmen van de €uropese grondwet dan zullen we via de TK-verkiezingen volgend jaar de volgende dreun uit moeten delen aan de heren en dames landverraders want een ding is wel duidelijk, dit zooitje €uroknuffelaars moet weg.

 10. Dat die vetklep eens een dikke vette hartaanval krijgt. En dat het zeer moge doen. Die lul zal in het voortraject van MH17. De EU is een hoofdrolspeler geweest in het aanstichten van de situatie die MH17 tot gevolg heeft gehad. Wie de trekker heeft overgehaald in die chaotische shooting match doet daar niks aan af. Maar als het dan fout gaat, hoor je ze in Brussel maanden niet. Wij weten van niks. Iedereen die ‘voor’ heeft gestemd, heeft ergens een beetje bloed aan zijn handen. Zo denk ik erover.

 11. De reaguurders van Belgische kranten beweren dat Verhofstadt woedend is over de uitslag.

  • Prachtig! Dat mag breed uitgemeten worden. Laten die eurolui zichzelf maar kamerbreed en in full colour aan de schandpaal nagelen.
   Opkomst is gehaald en 61,1% is tegen, een ruime meerderheid
   http://app.nos.nl/datavisualisatie/referendum-2016/
   Het percentage niet-stemmers is niet zo relevant, want de thuisblijvers hebben zich in zekere zin laten diskwalificeren met de poging van voorstanders en media om het referendum in de soep te draaien.

 12. 29%, kan ook 32 worden. To close to call. Ik heb het over opkomst, nee is nee.

  • Koffij, ik bewonder je enthousiasme maar het is natuurlijk huilen met de pet op.

   • Laten we eerlijk zijn, het is een onderwerp die niet echt aansprekend is voor niet politiek geinteresseerden, de grootste groep. Eigenlijk valt het me nog mee. Kans groot dat het > 30% wordt.

 13. Verwachte opkomst 29.3%, landelijk

 14. Utrecht en Rotterdam kruipen naar 25%, met nog 1 uur te gaan. In veel gemeenten ois 30% al gehaald, sommigen meer dan 40%.

  Het wordt net niet of net wel gehaald, een totale mislukking wordt het zeker niet.

 15. Al een halfjaar oud, maar actueler dan ooit:

  http://925.nl/archief/2015/10/16/zo-stelen-de-maffiose-vrienden-van-laurens-jan-brinkhorst-en-guy-verhofstadt-oekraine-kapot-1/

  Het schiet helaas niet erg op inzake de aanloop bij de stembureaus. Ik hoop dat velen wachten tot een uur of zeven om de ja stemmers op de bank te houden. Immers als ze zien dat de 30% niet wordt gehaald, blijven ze thuis……

 16. Het referendum gaat de 25% wel halen, maar haalt die ook de 30%??

  • Ik heb het al gezien. De kiezer laat het massaal afweten. Dit land verdient daarom geen democratie. De bevolking heeft gewoon geen zin om gebruik te maken van het meest ultieme democratische middel dat voorhanden is . Verkiezingen. Ik zou zeggen geniet dan maar van de dictatuur die je vervolgens over je heen krijgt. Enne…, niet klagen wanneer het niet bevalt. Arm volk!

   • Arm volk? Walgelijk bange en blinde plofkippen zijn het die niet verder willen kijken dan hun legbatterij groot is. Deze opkomst, al is het net over 30% is een schande. Blijkbaar wil de Nederlandse meerderheid niets met democratie te maken hebben. Wat een slappe zooi.

 17. Met -ongeveer- een voorlopige uitslag van een derde opkomst, waarvan tweederde tegen, is er nog genoeg reden reden ..voor hoop.
  Is toch knap eigenlijk, tegen de onverschilligheid, dommigheid en kwaadaardigheid in nog een prima uitslag.

 18. Zelfs al verliezen we als ’tegen’-stemmers. Er komen de komende jaren nog zat momenten om ‘voor’-stemmers keihard in hun bek uit te lachen. Als hun pensioentje wordt gekort omdat de EU het opoffert voor de knoflooklanden, als ze door licht-getintiërs worden bespuugd op straat of thuis worden overvallen, als hun dochter of klejndochter door religekken getraumatiseerd verder moet in het leven. DAN is het moment om het erin te wrijven. Geen begrip voor wegkijkers, die moeten het voelen en hard ook. Onwelgevallige meningen wordt al jaren in weerwil van valide argumenten geridiculiseerd, een democratische ‘ingreep’ wordt op alle mogelijke manieren gefrustreerd. OK, wat dan? Geweld? Mij best, gloves off, no holds barred.

 19. Lachwekkend om de Ja mens bezig te zien en horen. Zij praten over de Ukraine alsof het land door hun ontdekt is. In zekere zin is het plan C. Na de A en B mislukking. Yeltsin startte de A wat door Putin gestopt werd, letterlijk. Crimea, de B, zelfde verhaal. Uiteindelijk bleef aardappelveld Ukraine over. Dan zijn het de gebruikelijke clowns en trekpoppen die overblijven. Zonder namen te noemen, ze zijn wel herkenbaar. Kijk goed dan zie je de stralenkrans boven hun klus. Het kenmerk van goed en gek.

 20. Zo net 2 x gestemd met NEE

  Ik ben helemaal klaar met 1 Europa en open grenzen…..
  Onze werkeloosheid hebben wij ook voor een zeer groot deel te danken aan de EU,
  en de rest van de ellende…onze regering laat alle Nederlanders ( met 1 paspoort ) barsten….echt het zit mij heel erg hoog….een enorme schande en aanfluiting voor het eigen volk….vind ik het.

  Zoals altijd is dit mijn persoonlijke mening.

 21. Sint Nicolaas

  6 april 2016 op 13:05

  Met verbazing een artikel op NOS.nl gelezen over Brussel waar met verbazing gekeken wordt naar het referendum in NL. Nou moet je NOS.nl wel met een paar kilo zout nemen uiteraard maar er wordt geschreven dat NL te kijk zou staan internationaal en dat NL het enig land zou zijn dat het verdrag nog niet geratificeerd heft. Je zou dit natuurlijk ook om kunnen draaien en je kunnen afvragen waarom de andere , onder het €U juk zuchtende, lidstaten dit wel hebben gedaan. Dan kunnen wij ons verbazen over het feit dat het electoraat zich daar volledig heeft laten hersenspoelen dan wel geen ene moer in te brengen heeft gehad in de vorm van bv. een referendum. Als lemmingen de afgrond in zo gezegd. We zouden ons laten misleiden door de propaganda van Poetin en dat we deze in de kaart zouden spelen. Hoe lang worden wij al niet misleidt, voorgelogen en gehersenpoeld door de €U propagandamachine ?

 22. Sint Nicolaas

  6 april 2016 op 13:15

  En dan dat gebakkie van een Juncker, voorzitter van de niet door ons gekozen €uropese commissie die zijn zorgen uit en bang is voor een continentale crisis ! Wat bedoelt hij hiermee ? Wie probeert hij bang te maken ? Slechts bang dat zijn €U speeltje een optater krijgt ? Smerige imperialist. Bang dat de unie uit elkaar zal drijven. Dreef het zooitje maar uit elkaar. Laat de boel maar klappen. We hebben die dictatoriale moloch absoluut niet nodig. Eigen land, eigen bestuur, eigen wetten, eigen regels, eigen grenzen. Zonder deze kliek dreven we ook handel en maakten we ook afspraken in de toenmalige EEG, weet u nog ? Dat was voldoende en werkte naar ieders tevredenheid. Neen, er moest een €uropese superstaat komen waarin alle landen en volkeren samensmolten. En wat heeft het ons gebracht ? Finaciële, bestuurlijke, wetgevende en politieke chaos waarvoor we de verantwoordelijken allemaal voor het gerecht zouden moeten slepen. De €U is er niet voor u, wij zijn er voor de €U !

  • Sint Nicolaas

   6 april 2016 op 13:20

   Als laatste nog wordt er geschreven dat het verdrag toch wel van kracht wordt, ook al stemt NL nee. Eventueel aanpassen of een nieuw verdrag. Yeah right ! Net als toen met de €uropese grondwet die afgeserveerd werd in NL en Frankrijk en toch er door gedrukt werd. En men is bang voor Poetin ? Alsof wij niet in een dictatuur leven, die van Brussel wel te verstaan ! Stem nee !

 23. Dit hebben we tijdens het onafhankelijkheid referendum van Schotland ook gezien, zal mij niks verbazen als de opkomst wel wordt gehaald het een 51/49 VOOR wordt. De laatste dagen in de MSM was een enorme schijnvertoning zeg en laat eens te meer zien wat “democratie” werkelijk betekent. Opvallend ook dat het verdrag eerst om handel zou gaan maar nadat dit door diverse websites keihard onderuit werd gehaald gaat het opeens om kansen voor de jonge Oekraïners. Met als klap op de vuurpijl het zeer selectieve optreden van Jelle Brandt Corstius gisteren bij DWDD. Hij had zelfs het lef om keer op keer Rusland erbij te halen (maar daar ging het toch ook niet om?) en stelde maar even vast dat de mh17 door Russische separatisten naar beneden gehaald is. Het was weer een stukje staatspropaganda waar zelfs een Kim Jung Un vol bewondering naar zou kijken.

 24. Ik ben het meest bezorgd dat de uitslagen van het NEE-kamp op de verkeerde stapel terecht komen. Nederland is nl. net zo corrupt als de Oekraïne. Wie garandeert mij dat er juist geteld wordt?

  • Het is in dit land uw recht om bij het tellen van de stemmen aanwezig te zijn. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is bij het tonen van uw stempas en legitimatie een mondeling verzoek in te dienen bij de voorzitter van het stembureau. Verder verzoekt u de voorzitter om na afloop van het tellen de uitslag hardop voor te lezen. En u moet in het stembureau aanwezig zijn voordat om 21:00 het stembureau gesloten word.

   De voorzitter van het stembureau is verplicht om gehoor te geven aan uw verzoek. Die garantie moet u dus zelf afdwingen.

 25. Even off topic, maar de EU schijt en spuugt op de kiezer, want ze zijn ook bezig met een associatieverdrag met Marokko. Onderdeel daarvan is dat de uitkeringen gegarandeerd zijn, maar Wientjes/Hans de Boer vinden dat prima want opnieuw goedkope arbeidskrachten.

  En natuurlijk heeft Rutte alles al getekend, die gaat u morgen uitlachen.
  http://fd.nl/economie-politiek/1139674/deze-week-in-den-haag-lagere-uitkeringen-in-marokko
  En dan zijn er ook nog de onderhandelingen tussen Marokko en de EU over een associatieverdrag die dit jaar vermoedelijk worden afgerond. Dat verdrag zal ertoe leiden dat de uitkeringen naar Marokko gewoon weer omhoog moeten. Maar in Den Haag draait het allemaal om het principe.

  Rutte kan het echt helemaal niets schelen, die tekent gewoon alles wat hij moet tekenen, binnen de lijntjes blijven en het volk kan doodvallen.

 26. Deze dame schijnt vorig jaar juli inmiddels door Saaskvilli’s (ja, die) te zijn aangesteld als een hoge douanepief.

 27. De regering onderhoudt nauwe banden met de rijkste groep zakenlieden. Bedrijven worden op ondoorzichtige wijze vergaard.

  Er is dus helemaal niets veranderd. Het enige dat er is veranderd, is dat Janoekovitsj meer gecharmeerd was van Rusland als handelspartner dan van de Europese Unie.

  De huidige belastingontduiker en oligarch wil echter heel graag zaken doen met de Europese Unie. De bedrijfjes waar hij zijn commissie wil ontvangen staan tenslotte klaar.

  Misschien morgen toch maar even “nee” stemmen?

 28. Hij kan namelijk via zijn eigen bank, International Investbank, een referentie schrijven. Het zal niemand verbazen dat deze bijzonder positief was.

  Voor het eigenaarschap van de bank gebruikt hij een andere entiteit met de naam Prime Asset Capital Investment. Hij heeft daarin meer dan 99,9 procent van de aandelen en zijn vader de resterende. Dit Prime Asset Capital Investment is dan met net iets meer dan 50 procent van de aandelen de grootste aandeelhouder van International Investbank.

  Dit laatste was trouwens helemaal geen geheim, want er werd in het najaar van 2015 al openlijk over geschreven in Oekraïne.

  Het ironische en vooral ook misleidende en hypocriete is dat de vorige president Janoekovitsj via een Amerikaanse Soros staatsgreep moest vertrekken omdat hij zou doen aan zelfverrijking ten koste van het volk.

  Janoekovitsj houdt een schimmige greep op de financiën van Oekraïne.

 29. Alhoewel hij begin dit jaar mededeelt dat hij al zijn bedrijven heeft overgedragen aan een onafhankelijke Trust is dit natuurlijk een grote leugen. Het enige dat hij heeft gedaan, is zijn eigenaarschap verbergen. Het buiten Oekraïne brengen en op naam van een andere entiteit zetten zodat hij voor de buitenwereld de brave jongen lijkt, maar in werkelijkheid nergens een cent belasting betaalt.

  Terwijl Poroshenko bezig is met het veilig stellen van zijn eigen fortuin, laat hij zijn soldaten in het oosten van het land die op een zeker moment hopeloos in de val zitten, aan hun lot over. Wanneer de commandanten hem smeken om versterkingen, reageert hij met het houden van een grote parade in Kiev met troepen die ze in het oosten heel goed hadden kunnen gebruiken.

  Wanneer men voor het openen van een bankrekening en dergelijke op de Maagdeneilanden vraagt om een referentie van een bank, wordt dit door Poroshenko heel creatief opgelost.

 30. De onderstaande reportage uit Oekraïne, gemaakt door journalisten van daar, laat zien dat Poroshenko bovenal een keiharde zakenman is voor wie het welzijn van de bevolking van Oekraïne bijzaak is.

  Dat hij rond augustus 2014, op het moment dat de strijd in het oosten van Oekraïne op zijn hevigst was en er iedere dag mensen sneuvelden voor hun land en hun president, begon met de voorbereidingen van een offshore bedrijf op de Britse Maagdeneilanden.

  Zo wordt op het grootste eiland van de Britse Maagdeneilanden, Tortola, het nieuwe bedrijf van Poroshenko gevestigd met de naam Prime Asset Partners Limited. De correspondentie omtrent dit alles loopt via een servicekantoor in Cyprus. Ook de nieuwe directeur van het bedrijf van Poroshenko is afkomstig uit Cyprus.

  “Als ik president wordt dan zal ik de Roshen Group (snoepfabrieken) verkopen”, zei Poroshenko, omdat hij vond dat er geen belangenverstrengeling mocht zijn en hij al zijn energie wilde steken in Oekraïne.

 31. Tijdens de door Amerika en George Soros georganiseerde staatsgreep in Oekraïne, moest de toenmalige president Janoekovitsj het veld ruimen wegens zelfverrijking en corruptie.

  Als je ziet wat de door de Amerikanen aangestelde huidige president Poroshenko allemaal uitspookt dan lijkt Janoekovitsj daarbij een beginneling.

  Gisteren werd duidelijk uit diverse artikelen dat dingen niet bij toeval gebeuren en wanneer er “slachtoffers” vallen zoals bij de Panama Papers, zijn deze mensen wat men noemt “collateral damage”, bijkomende schade, in het grotere geheel, zoals misschien voetbalsterren als een Messi, of ze worden bewust geofferd omdat ze iets gedaan hebben waardoor ze in de hoek zijn terechtgekomen waar de klappen vallen.

  Dat lijkt zeker het geval met de huidige president van Oekraïne, Petro Poroshenko. In het spel van de Panama Papers wordt hij als één van de meest prominente spelers uitgelicht.

 32. Tijdens de door Amerika en George Soros georganiseerde staatsgreep in Oekraïne, moest de toenmalige president Janoekovitsj het veld ruimen wegens zelfverrijking en corruptie.

  Als je ziet wat de door de Amerikanen aangestelde huidige president Poroshenko allemaal uitspookt dan lijkt Janoekovitsj daarbij een beginneling.

  Gisteren werd duidelijk uit diverse artikelen dat dingen niet bij toeval gebeuren en wanneer er “slachtoffers” vallen zoals bij de Panama Papers, zijn deze mensen wat men noemt “collateral damage”, bijkomende schade, in het grotere geheel, zoals misschien voetbalsterren als een Messi, of ze worden bewust geofferd omdat ze iets gedaan hebben waardoor ze in de hoek zijn terechtgekomen waar de klappen vallen.

  Dat lijkt zeker het geval met de huidige president van Oekraïne, Petro Poroshenko. In het spel van de Panama Papers wordt hij als één van de meest prominente spelers uitgelicht.

 33. Leo KarelJan

  5 april 2016 op 16:19

  Niet alleen in de EUSSR heerst de arrogante politiek correcte Gutmenschen mentaliteit, maar ook bij een deel van de bevolking in de USA. Alleen daarom is te hopen dat Trump het gaat redden, zodat het gezonde verstand terugkeert. En dat de regentenklieken in de diverse EUSSR landen op hun donder krijgen: bij verkiezingen, bij het referendum in Groot Brittannië en morgen bij het Oekraïne referendum. TEGEN en nog eens TEGEN.

 34. Kort samengevat:
  1) laag opgeleide, ongeïnformeerde, te goedgelovige, naïeve en/of blijkbaar niet in de waarheid geïnteresseerde mensen blijven thuis of stemmen VOOR.
  2) mensen met iets meer helderheid van geest (hoger opgeleid?) die de moeite nemen om kennis te nemen van argumenten, zeggen te gaan stemmen en TEGEN te gaan stemmen.

 35. Als ik de straatinterviews zo zie, kom ik drie kiezersgroepen tegen:
  1) De totale onbenullen die van toeten nog blazen weten en inderdaad beter thuis kunnen blijven.
  2) De mensen die zich laten voorlichten door de Mark Kutte en co., de NPO en de pers. Die hebben een duidelijk klok-klepel-probleem en denken dat ze voor moeten gaan stemmen voor ‘de mensen’ in Oekraïne en de handel. Beetje goedgeleuvig. Hoe zing je ‘Wees welkom in mijn land” op z’n Oekraïens?
  3) Mensen die klaarblijkelijk / waarschijnlijk zichzelf hebben voorgelicht, redelijke tegenargumenten kunnen benoemen en daarom zeggen nee te gaan stemmen.

  Oh, en toch nog een 4e groep: politici en andere zelfpijpende staatsruifvreters, die natuurlijk voor stemmen. Voor stemmen = erbij horen = ook in de toekomst eindeloos (gratis) geld zonder prestatieverplichtingen.

  Wat zijn we toch een geweldig land!

 36. ze moeten in VS een referendum houden geven we AMERIkA terug aan de indianen
  las ik net op de laatste tweets… en daar ben ik helemaal voor 🙂

 37. Een paar dagen geleden was Rutte nog bij Obama, ik denk om de laatste hand te leggen aan de Ja campagne. Ik heb ook ergens gelezen dat vanuit Amerika nog een promotie campagne wordt opgezet, de laatste dag.

  Amerika wil dolgraag het koude oorlogsverhaal nieuw leven in blazen. Waarschijnlijk om de aandacht af te leiden van het grote ongenoegen en in de hoop dat de Europeanen weer als 1 man achter de EU en Amerika gaan staan. Amerika heeft eerder ook een verzoek gedaan om een beperkte groep Amerikaanse militairen te stationeren in Tjechie en Slowakije, die daarvan niet gediend waren. Het dient allemaal de propaganda.

  Het is niet gek dat Soros veel gelegen is aan een Ja, aangezien bij een verdrag hij veel geld kan verdienen in die contreien.

 38. g.h.m.leferink

  5 april 2016 op 15:41

  Het lijkt soms wel of de politici allemaal Farizeeërs zijn. Maar gelukkig zijn er ook wat voorbeelden van lui die het goed deden, of dat probeerden:
  Vaclav Havel, Mikael Gorbatschov, Anwar as Sadat. En niet te vergeten Winston Churchill en Roosevelt.
  Al valt op dat maar héél weinigen het bezit van MACHT aankunnen zonder in een roes te vervallen van ‘Ik kan alles en ik mag alles! Ik sta boven de wet, die geldt alleen voor gewone stervelingen!’
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 39. Doorgeklikt naar The Oslo Forum meld een BBC artikel hoe geweldig het forum bezig is Rusland te destabiliseren [OTPOR Srdja Popovic] Ook we waren het al bijna vergeten de paraplu demonstratie in Hong Kong Obama naaste zich om de demonstranten te steunen Hoe is het mogelijk Waarom ondersteunt China de Ferguson demonstranten dan niet of is dat dan ineens inmenging in USA binnenlandse aangelegenheden En ik moet het zeggen op de lijst allemaal Russische nep Joden Barbara Lerner Spectre > https://youtu.be/MFE0qAiofMQ Spectre – Lehrer < spreekt gewoon de waarheid Allemaal heel erg bedreigend

 40. 100Alexandra

  5 april 2016 op 15:28

  Leuk filmpje, maar dit verdrag ging toch niet om Russische Federatie of toch wel. Wat heeft Syrie met dit verdrag te maken ? Die op Maidan waren toch door Rechtse sector doodgeschoten……..of niet. Wat over MH17 er zijn nog zoveel vragen over dus waarom Rusland. Waarom die hongerperiode van oekraine wat was stalin een man die uit de republiek Georgie kwam en zijn opvolger en handlanger Chroesjtsjov een Oekrainer die hieraan heeft meegewerkt en miljoenen uit de SSSR van hoog tot laag hebben vermoord. Waarom is dat dan stil… oh ja het zijn de Russen zogenaamd die alles in oekraine verkeerd doen en ook al doen ze het niet krijgen toch lekker de schuld.. Luister naar alles in de media en vraag door en maak je eigen waarheid en mening op en laat je niets door een ander wijsmaken.
  Sterkte voor het Oekrainse volk want er is maar een klein deel wat de dienst uitmaakt en de meeste willen ook vrede en voorspoed. Om alles wat ik weet en zie ga ik stemmen en zeg NEEEEEE

 41. Inderdaad Amerikanen maken meer kapot dan je lief is….voor zolang het duurt…
  Morgen 2 x nee stemmen …..1 x voor mezelf en 1 x voor mijn vrouw…kan niet wachten, en ik heb helemaal niets met Yulia wat een onzin…omdat te doen..ze moeten echt wanhopig zijn om alles uit de kast te halen….

  • Dat vinden wij Zij vinden dat ze echte democratie brengen Open Societies without any borders Fijn als je een privé jet hebt en overal je fabrieken kan plaatsen Lastig al die dwarsliggende presidenten en nationalisten bah Ik persoonlijk vind deze mensen een ongekend gevaar voor onze samenleving Met hun gelddrukpers kopen ze alles en iedereen Hoe dan ook “WIJ” houden de dollar op sterkte Pas nog mooi verbeeld in de Docu VPRO Tegenlicht “De Chinese Wereld orde”een absolute aanrader als je hem nog niet gezien hebt Het “Oslo Freedom Forum “is al bezig met gerichte acties tegen China het ondersteuen en van de Hong Kong Paraplu demonstraties Gelukkig echt heel gelukkig voor ons laten de Chinezen zich niet weer als koelie gebruiken Ik denk dat de US de opium pijp toch nog eens gaat proberen

 42. Zet er daar eens 10 van achter het raam, dan loop je wel binnen. Dat dan weer wel.
  Maar daar heb je dit verdrag ook niet voor nodig.
  Amerikanen maken meer kapot dan je lief is.

  • Amerikanen blijken achter de Panama Papers leak te zitten. Het gaat om 30 tot 40 biljoen dollar. Diverse US federale staten hebben ook bank geheim. Zoals gewoonlijk mogen de VS alles en moet de rest van de wereld door de knieen. Die 40 biljoen US$ zouden geconfisceerd kunnen worden en daarme is die democratische en met bommenwerpers vrijheid brengende schurkenstaat in een klap van hun niet terug te betalen staatsschuld af. Best knap, als dit waar is.
   http://sputniknews.com/us/20160405/1037533905/us-panama-papers.html