Koenders heeft een idee: Geld geven aan Afrika

Door Joost Niemöller

Je hoorde de PvdA er nooit over, de afgelopen dertig, veertig jaar, maar nu spreekt PvdA minister Bert Koenders ineens over het immigratieprobleem, omdat, zegt hij, ‘burgers’ zich daar zorgen over maken. Kijk es aan. Diezelfde PvdA zag de bezorgde burgers nooit staan. Wat is er veranderd?

Koenders is in Rome bij een EU bijeenkomst. Hij sprak met de NOS. En Koenders en de NOS doen daar alsof ze voor het eerst iets agenderen, waar politici als Janmaat, Fortuyn en Wilders zich al vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw zorgen over maken: De aanhoudende immigratie van niet gewenste vreemdelingen uit arme landen. In dit geval Afrika.

Maar goed. Nu heeft Koenders het dus ook ineens ontdekt. Sterker nog: Hij gaat er wat aan doen.

En wat gaat Koenders er dan aan doen?

Eh…

Nou?

Eh…

Koenders zegt bijvoorbeeld dit tegen de NOS:

“Europa is meer dan vroeger de vragende partij, er moet echt druk op de Afrikaanse landen komen. We willen dat mensen die illegaal bij ons zijn nu echt gaan terugkeren. Daar staat tegenover dat we gaan helpen bij langdurige problemen in Afrika, zoals werkloosheid onder jongeren.”

Dus:

-Europa is ‘de vragende partij’ als het gaat over illegale migratie. Logisch. Afrikaanse landen geven die mensen gratis weg. Daar is geen vraag. Voor Afrikaanse landen is iedere illegale migrant in Europa namelijk inkomen. Europa vraagt minder immigranten aub. De Afrikaanse landen vragen helemaal niets. Ze laten die mensen gaan, want dan gaat Europa vanzelf vragen en als Europa vraagt, dan komt er geld. Dat zegt Koenders er allemaal niet bij. Ook niet, trouwens, dat het helemaal geen zin heeft om met die corrupte politieke leiders in Afrika te gaan praten. Ze zeggen alles wat je wilt horen, en doen vervolgens niks. Als ze al iets konden doen. Hoe lang is er al ontwikkelingshulp? Wat is Afrika daar beter van geworden? Koenders is vaak in Afrika geweest. Heeft hij ooit om zich heen gekeken?

‘Er moet echt druk op de Afrikaanse landen komen.’ O ja? Hoe dan wel? Wat jammer dat de NOS daar nu geen vraag over stelde. Geen ontwikkelingshulp zou een idee zijn, maar daar hoor je Koenders dan weer niet over.  Integendeel.

– ‘We willen dat mensen die illegaal bij ons zijn nu echt gaan terugkeren.’ Het is mooi dat Koenders iets wil. Maar hoe gaat hij dat uitvoeren? Massaal terugsturen misschien? Was nog een leuke vraag voor de NOS geweest trouwens. Maar daar stellen ze liever geen moeilijke vragen aan bevriende ministers.

‘Daar staat tegenover dat we gaan helpen bij langdurige problemen in Afrika, zoals werkloosheid onder jongeren.’ Ah, kijk. Koenders gaat wel degelijk iets concreets doen. Meer geld storten op rekeningen van Afrikaanse leiders. Meer ontwikkelingshulp dus. Al ontwikkelt er zich daar niks. Het enige wat zich daar ontwikkelt is de dikte van de portemonnee van de corrupte leiders. Dat weten we allang. Maar we gaan er gewoon mee door. Want Koenders, die moet aan de NOS verkopen dat hij iets doet.

Misschien dacht u echt dat er even een leermomentje was bij de PvdA. Niet dus. Koenders heeft de bezorgde burgers ontdekt. En hij heeft besloten daar niet naar te luisteren. Maar dat vertelt hij de NOS niet. En de NOS vertelt het ons niet. Want we worden geacht allemaal knettergek te wezen.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

22 Reacties

 1. Bert heeft op de School voor de Politieke Correctheid geleerd dat als je iets kritisch zegt over Afrika, dat je daar dan altijd metéén een goedmakertje achteraan moet plakken, vóórdat iemand de kans krijgt ‘racist!’ of ‘xenofoob!’ te roepen. Daar worden ze speciaal op getraind, om rázendsnel die koppeling te kunnen maken. Dus: “Illegalen terug!” en in een split-second daar achteraan “Maar we gaan jullie wel weer héél véél geld geven hoor!”

 2. Lekker geld strooien.
  Pensioenfondsen lopen leeg,Werkeloosheid blijft hoog.Kosten zorg blijven stijgen en noem maar op.
  En Koenders wil geen geld in NL houden, maar bakken met geld naar het buitenland brengen.
  De gedachte bij overheid en politici is,burgers moeten betalen en zich niet ergens mee bemoeien.

  • Klopt, en lekker geld strooien wat er niet is …is ook makkelijk zie staatsschuld…

 3. Sint Nicolaas

  12 april 2016 op 13:22

  Weer een tranentrekkersactie van die Koenders. Met veel tamtam trekt hij richting Afrika. Het continent waar wij al ontelbare miljoenen ontwikkelingshulp naar toe hebben gestuurd met weinig tot geen resultaat. Die lui worden echt nooit zelfstandig en dat is niet iets van de laatste tijd of de schuld van klimaatverandering want ze lopen daar al sinds mensenheugenis te klooien. Sinds we zo nodig hulp moeten geven is het allemaal nog erger geworden, de mensen nog luier want zie, als het fout gaat dan komen de blanken weer met hulpgoederen dus warom zouden we ons druk maken ? Droogte hier, droogte daar, zielige kindertjes op tv en karkassen van koeien en voila, er wordt weer een zoveelste inzamelingsactie op poten gezet. Buurman Sint heeft jaren in Afrika meegeholpen met irrigatieprojecten. Tot in den treure uitgelegd hoe dit werkt en te herstellen als iets kapot gaat. Neen, het ging kapot en men wachtte doodleuk totdat de blanken weer kwamen om de boel te repareren.

  • Sint Nicolaas

   12 april 2016 op 13:33

   En nu reist Bertje naar Afrika. Praten met de regeringsleiders. De een is nog corrupter en gekker dan de ander en zeggen ja, nee en amen als ze maar weer miljoenen toegeschoven krijgen. Dat deze verdwijnen, nou ja, so be it. Heel wat van die bananenrepublieken waren vroeger Europese kolonies. Ze moesten zo nodig onafhankelijk worden en toen het zover was kwam er chaos en anarchie voor in de plaats. Ze hadden beter kolonies kunnen blijven, dan had er tenminste nog een vorm van bestuur geweest en had men het land kunnen ontwikkelen. Zelf bakken ze er niks van. En nu moet het westen gaan bedelen bij diezelfde corruptici om alsjeblieft hun eigen volk daar te houden. Zo diep zijn we al gezonken hier. Dat krijg je als je die lui er daar een puinhoop van laat maken. Je kunt een aap een pak aantrekken, het blijft nog steeds een aap.

 4. g.h.m.leferink

  12 april 2016 op 13:13

  Wat Koenders wauwelt is weer het grijsgedraaide deuntje van “Oooohhh, wat sijn se sieluchch! En daar ga IKKE wat aan doen! Ja IKKE!”
  Ofwel: De zoveelste PvdA papegaai-met-groot-snelratel-galmgat.
  Die hele PvdA van nu? Meegeven met de ophaaldienst van GEESTELIJKE MILIEUVERVUILING!
  Godgoan: Gait H. M. Leferink

 5. Voor elke Afrikaan die hier naartoe komt, worden er 10 geboren. Een totaal zinloze actie dus. Bevolkingspolitiek wordt door politieke correctheid belemmerd. Het is misschien wel Nazistisch, of Communistisch! In elk geval zullen de mohammedanen alleen oog hebben voor de voordelen van een numeriek overwicht. Dat is ook bevolkingspolitiek, maar dan echt op z’n nazi’s.
  Ook de reflexmatige impuls om “kindersterfte” tegen te gaan door medische hulp is Policor. Kindersterfte is zo oud als de wereld, en behoedt op lange termijn ons voor degeneratie. Dat inzicht is dus ook “nazistisch”. Uiteindelijk gaan wij kapot aan onze Policor.

 6. Wie zich voor ontwikkelings- hulp interesseert kent ongetwijfeld onze eigen Linda Polman die al jaren daadwerkelijk projecten volgt en evalueert . Ze stelt terecht : Als het uitvoeren van hulp door professionals, ze bedoelt geen professionele hulpverleners , maar vaklui zoals aannemers ingenieurs, dan was Haïti al lang herbouwd. Dus gewoon een aannemer CO Wat moet er gebeuren wat mag het kosten OK dan en dan is het klaar Zo eenvoudig is dat Helaas is hulpverlening een emo club kippen zonder koppen Allemaal goed bedoeld en dat is het ergste. Buiten Linda Polman is er ook De Kenianse Dambisa Moyo afgestudeerd Oxfod,, Harvard die krek hetzelfde zegt Ze vind ontwikkelingshulp zelfs een belediging voor de Afrikaan Lees haar boeken “Dead Aid” of “Winner Take all” Kijk ook eens naar deze clip de groei van de wereld bewoners en armoede visueel voorgesteld > https://youtu.be/LPjzfGChGlE ,< Alles zeggend

 7. “In Afrika ontwikkelt er niks”

  Leugentje? De realiteit lijkt toch geheel anders:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Africa#Current_conditions

  Maar ook: https://www.globalpolicy.org/component/content/article/211-development/52662-development-aid-to-africa-negligible-in-comparison-to-illicit-outflows-.html

  “Africa alone loses $192 billion each year to the rest of the world. This is mainly in profits made by foreign companies, tax dodging and the costs of adapting to climate change. Whilst rich countries often talk about the aid their countries give to Africa, this is in fact less than $30 billion each year. Even when you add this to foreign investment, remittances and other resources that flow into the continent, Africa still suffers an overall loss of $58 billion every year. The idea that we are aiding Africa is flawed; it is Africa that is aiding the rest of the world.”

  Steek je hoofd maar in de woestijnzanden: Afrika is arm vooral omdat WIJ erzitten.

 8. Koenders heeft 2 kwaliteiten.
  1. hij is lang en kijkt op u neer.
  2.zijn mond is nog net niet dichtgenaaid, daar komt niet veel zinnigs uit.

 9. Koenders is 1 van de redenen waarom de PVDA niets meer voorstelt.
  Totaal overbodig parmantig bla bla figuur.
  Geen flauw idee wat zijn kwaliteiten zijn behalve dan groot zijn en negertjes troosten vanuit de verre hoogte kijk hoe goed ik ben. Ik ben zo goed. Geld uitdelen wat niet van mij is…ha, ha ha…. Hard werken hoor als de airco het niet doet.
  Opzouten met die parasitaire kaste.
  PVDA 0 zetels. Tot op het bot hypocriet.
  Totaal overbodige partij met overbodige mensen die ons land helemaal kapot hebben gemaakt . Opzouten met die grachtengordel ideologie en baantjesjagers.
  Als de parasitaire kaste een naam heeft dan is het Koenders en de PVDA.

 10. Ik ben geen Afrika fan, maar wat daar gebeurd is… Tot 1950 was Afrika geheel onafhankelijk, dwz genoeg voedsel produktie voor het eigen continent. Toen kwam het IMF, de wereldbank en westerse ontwikkelingshulp. Daarna was het afgelopen met Afrika. De explosieve bevolkings groei, de Pharma industrie, Marlborough, Coca Cola en televisie, etc. deden de rest. Afrika’s grondstoffen werden door het westen gestolen met behulp van omgekochte lokale overheden en een financieel IMF/wereldbank mes op de keel. Nu exporteren we voedsel naar Afrika dat zich in principe makkelijk zelf kan bedruipen. Schatrijk olie exporterend Nigeria heeft een armoedige bevolking. Hoe hypocriet kan het zijn? Wellicht heeft Koenders wat Shell aandelen?

  • Iedereen op deze site heeft wel eens gevlogen. Voor het opstijgen worden veiligheids instructies gegeven. De instructie bij het zuurstof masker luidt: Doe het masker eerst bij jezelf op voordat je een ander gaat helpen. Dit is een filosofische benadering van overleven. Zorg eerst voor jezelf alvorens een poging te doen een ander te gaan helpen. De overheid zou hier eens naar moeten luisteren.

 11. @Cale
  Je hebt gelijk, maar ik moet altijd denken aan Frankrijk ten tijde van de druifluis. De hoeveelheid geboorten nam zo drastisch af dat op een zeker moment de piramide op zijn kop stond. (Feitelijk met de voortschrijdende wetenschap een heel gunstige situatie). Maar wat hadden ze om dat te bewerkstelligen? Nou ja, het condoom. Nou dat werkte uitstekend.
  Ik vind het dus nogal mal om de onwil van Afrika om zijn geboorteaanwas binnen de perken te houden, af te wentelen op China (dat nu over een jaar of tien in een gelijk evenwicht zit en voorzichtig wat meer vrouwelijke geboorten verwelkomt), of Europa. Mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheid.
  Als ze die niet nemen, ligt dat niet aan anderen, maar aan hen.

 12. En zo is het Cale , helemaal mee eens.

 13. “Afrika’s grondstoffen werden door het westen gestolen met behulp van omgekochte lokale overheden”
  .
  ik zou dit anders willen formuleren cale want je betiteld nu het westen als de boef terwijl dit niet het geval is;
  .
  corrupte zwartjes bij lokale overheden vullen hun eigen zakken met smeergeld door dealtjes te maken met westerse zakenlui en zodoende hun eigen (zwarte) volk te laten verrekken.

 14. Blabla bla Koenders….Daar staat tegenover dat we gaan helpen bij langdurige problemen in Afrika, zoals werkloosheid onder jongeren.
  Ja natuurlijk alles en iedereen pamperen en je eigen volk laten barsten…zoals altijd..volgens mij heeft geen enkele politicus thuis een spiegel hangen….

  Welterusten Koenders..

 15. Betweters als Koenders zitten zo in de EU-sfeer dat ze steeds maar roepen meer, meer, meer. En de burger maar roepen, minder,minder,minder. Je kunt hem aanmelden voor hoorapparatuur maar hij luistert niet net als een stout kind. Tegenwoordig mag straffen niet meer en dat weet hij. De NOS doet lekker mee en de massa in Nederland heeft van de PvdA geleerd niet te luisteren maar enkel te kijken naar goedkoop vermaak op de TV. De ene gek in het bestuur heeft de andere gek in de MSM geleerd om het gekkenhuis onder de duim te houden. Mede dank zij onze ontwikkelingshulp, die we verplicht vrijwillig aan de arme negertjes gaven als zilverpapier voor de missie, heeft de natuur in Afrika zijn werk niet kunnen doen. Nu zitten we met de gebakken peren en veel kindertjes met vliegjes bij de oogjes dus TV-actie graag! Darfur enz. here we come.

 16. Afrika is het grote gevaar van de wereld geworden. Door de economische groei, aangeblazen door China, daalde de sterfte door verbetering van voedsel en gezondheidszorg maar de bevolking groeit nu als een komeet, een gevaarlijke ontwikkeling.
  Wat er dus moet gebeuren is een bevolkingspolitiek a la China anders gaan wij er allemaal aan.

  Maar dit soort vragen zal de NOS zichzelf ook niet stellen want daarmee raak je weer een politiek incorrecte kwestie. Liever dus praten over vaccinatie tegen baarmoederhalskanker in Afrika, om zomaar een actueel onderwerpje te pakken.