Merkel: geen boodschap aan uitslag referendum Nederland

Door Joost Niemöller

Niet dat iemand hier ook had verwacht dat het anders zou gaan: De EU leiders trekken zich niets aan van het referendum in Nederland. Niet alleen het associatieverdrag met de EU gaat gewoon door, ook de weg om Oekraïne binnen de EU te trekken, zal gewoon afgelegd worden. Want het EU lidmaatschap is uiteraard het einddoel, hoe vaak er in Nederland ook beweerd mocht zijn door allerlei politici dat daar echt geen sprake van zou zijn.

Merkel wond er vandaag geen doekjes om:

 

‘Wij hebben er alle belang bij dat de weg van Oekraine naar de EU leidt,’ zei Merkel bij een aparte persconferentie. Volgens haar zal Nederland moeten samenwerken met de Europese instituties om tot een oplossing te komen.

En reken maar dat Rutte zal gehoorzamen. Zijn volstrekt ongeloofwaardige geschutter tijdens zijn persconferentie vandaag, wees al in die richting.

 “Ik kan niet schetsen waar ik aan denk, vandaar dat ik dat type vragen niet ga beantwoorden”, “zelfs die vraag ga ik niet beantwoorden”, “ook daar ga ik het zwijgen toe doen”

Rutte zal pas spreken als hij duidelijke instructies van Merkel heeft gekregen. Na het gebruikelijke achterkamertjesoverleg zal hij net doen alsof er in Brussel goed geluisterd is naar de nee-stem van de Nederlanders, maar, hé, dat wordt dan toch wel een ja-stem. Want de rest van Europa… O, die is niet gevraagd? Nou ja, dat kun je zo hebben.

Tja. Er is nog een hele lange weg te gaan voor we de democratie weer terug hebben. In onze eigen handen.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

26 Reacties

 1. Leo KarelJan

  10 april 2016 op 16:56

  Dit was natuurlijk te verwachten. Ook Merkel is een totalitaire leider die geen enkele boodschap heeft aan de autochtone bevolkingen van Europa. Een godsdienstwaanzinnige ex-communist die niets heeft met vrijheid en alles met de EUSSR dictatuur. En natuurlijk met zielige “vluchtelingen”.

 2. Mijn vader was een visionair. Op 11 mei 1973 zei hij al: We worden bedrogen, gaan potverteren en naar de bliksem. Gelukkig is hij nu in het paradijs…

  • 1973 het jaar van de zogenaamde oliecrisis, waarna de regering ons heeft uitgeleverd aan de Arabieren, waar we steeds meer de wrange vruchten van plukken.

 3. Interessant stukje op geen stijl: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/04/deadline.html

  Zo makkelijk alles onder het tapijt vegen en afwachten lijkt in strijd met de wet.
  Zoals ik al eerder opmerkte. Het hele proces ligt nu onder het vergrootglas.
  Eventjes de wil van het volk opzij schuiven zal ietsje moeilijker gaan.

 4. “‘Wij hebben er alle belang bij dat de weg van Oekraine naar de EU leidt,’ zei Merkel bij een aparte persconferentie.”

  Wie zijn dat toch, wij?

  Verder alles als verwacht. Het is wel grappig te zien hoe ze nog altijd moeite doen te verbergen dat ze de nieuwe dictators zijn. Het was H.L. Mencken geloof ik die zij: “Als stemmen wat zou uitmaken, dan zou het verboden worden.”

  • Wij …ja wij Nederlanders hebben er helemaal geen belang bij….nu niet en nooit niet ook niet met Turkije….wat een onzin….is ze weer bij een Bilderberg meeting geweest ?

   Welterusten Merkel …

 5. @Koffij. Turkije moest bij de Navo omdat het in het belang van de VS is. Idem v.w.b. de EU. Niemand heeft het over gelijke associatie met Moldavië en Georgië. Alles bedoeld om Rusland volledig in te sluiten vanaf het Midden-Oosten tot de Noordpool. Alles in opdracht van de VS zoals ook TTIP enz. Het verdrag met Oekraïne wordt niet aangepast. https://www.youtube.com/watch?v=TKftPabBdD0 Op 8:26 min meldt Rutte dit kunnen we niet zonder meer ratificeren. Dit betekent dat nog actie zou moeten worden ondernomen.Exact 1 minuut later op 9:46 min. meldt hij dat dat Nederland al wel had geratificeerd. De actie was er al. Rutte kan sneller liegen dan de apostel Petrus die had er nog een aantal uren voor nodig.

  • haha goeie 🙂 Bij de volgende verkiezingen zijn ze allemaal aan de beurt als het aan mij ligt…wat een landverraders allemaal.
   Als onze MP bij mij in de straat had gewoond had ik hem elke dag een brief geschreven net zolang tot hij een keer lands kwam om over de toekomst van Nederland te praten…

 6. Het hoogst haalbare is dat Rutte in het verdrag laat opnemen dat Oekraïne geen lid zal worden van de EU, dat betekent dat andere onderdelen (zoals harmonisatie wetgeving) eruit gehaald worden.
  Tevens het verwijderen van de paragraaf m.b.t. militaire samenwerking.

  Wat er dan overblijft is een echt handelsverdrag. Omdat de Oekraïne nog niet klaar is voor de concurrentie zal het verdrag op korte termijn leiden tot uitverkoop en ontslagen.

  De enige winnaars zullen de speculanten zijn.Bovendien moet de Oekraïne bij de EU want dat wil Obama en daarvoor knielt de EU elite. Ik ben benieuwd wat de uitkomst gaat worden.

 7. Bij Euronews zei Bert Koenders dat het verdrag toch stap voor stap ingevoerd gaat worden. Met andere woorden is de uitslag van het referendum irrelevant voor hem.

 8. Barre naakte tyrannie, het einde van de democratie, maar daarover mogen we geen zeggenschap.
  Wanneer de zogenaamde elite hierin persisteert, eindigt dit in burgeroorlog .

 9. Vandaag hield het parlementslid Eugene Rybczynski een interessante speech in de Rada, het Kiev parlement. http://whoswhos.org/139597-hroniki-bezumiya-ukrainskiy-deputat-prigrozil-sbit-eshhyo-odin-gollandskiy-samolyot/
  Een korte samenvatting:
  Zelfs de meest fanatieke pm’s werden wat zenuwachtig en liepen naar buiten om een sigaret op te steken. De heer Rybczynski, vergeleek Nederlanders, nav het referendum, met Neanderthalers, die slechts bestaan uit homos en hoerenlopers in het red light district. Het werd erger. Om de Nederlanders tot bezinning te brengen zou er een tweede Nederlandse Boeing uit de lucht geschoten moeten worden.
  http://politrada.com/dossier/Evgenij-Yurevich-Rybchinskij/
  Onze regering, Brussel en Berlijn willen een verdrag met dit tuig.
  Voor degene die het Russisch machtig zijn zie de links. Deze Eugene Rybczynski is een soort BNer in Oekraine, politicus, tv persoonlijkheid, populaire zanger, schrijver en dichter.

 10. Poroshenko wil ondertussen alleen het associatieakkoord wijzigen, als er in komt te staan dat Oekraïne 100% zeker lid wordt van de EU: http://www.unian.info/politics/1314129-poroshenkos-staff-ukraine-not-to-agree-to-revision-of-eu-association-deal.html

  Verder twitterde Poroshenko openlijk wat voor een slappe knie-en Rutte heeft: “In een telefoongesprek met @ MinPres Mark Rutte de volgende stappen voor de inwerkingtreding van de Associatieovereenkomst besproken. Mark Rutte verzekert de steun van zijn regering om visumvrije regeling voor Oekraïense te bieden.” https://twitter.com/poroshenko

  • @Tipo
   Dank je voor de link. Ik had het vanmorgen ergens gelezen, maar niet opgeslagen.

   Zucht, aanwinst Griekenland tot de tiende macht en nog honderd maal corrupter. De bankiers/IMF en de big corporates kunnen de champagne opentrekken.
   Brexit/nexit nu! Die haven van Hamburg is geen concurrent van Rotterdam, dus laten de Duitsers rare Merkel asap van haar stoel halen en ergens onderbrengen in een rusthuis waar nog wat Napoleons door de tuin wandelen.

 11. NEXIT EN VLEXIT SAMEN!!!

 12. En heeft u die EU meneer gezien die bleef pleiten voor fijne contacten met Oekraine?
  De man leek wel een een robot en leek in alle opzichten op de stijve harken die ooit preekten namens de USSR en/of haar communistische vazakstaten. Het waren stuk voor stuk merkwaardige robots. Deze meneer van de EU was ook zo’n stijve robot. Ik zeg u: de naam EUSSR blijkt elke keer weer ZEER verdiend.
  En de Sovjet-dissident Boekovsky ziet het ook zo. Hij heeft Farage gestimuleerd in zijn verzet.
  Vrije mensen handelen niet als een robot.
  Maar de EU heeft het begrip van de vrije mens die autonoom handelt, al lang op de vuilnisbelt gegooid. Alles voor de TOTALE gelijkschakeling, zoals we dat zagen en zien bij communisten en socialisten. Die het begrip vrijheid hebben begraven terwille van het begrip ‘gelijkheid’.

 13. Politici vinden het wel een goed idee die koninklijke onschendbaarheid. Wat Willem kan, kunnen wij ook. En zo redeneert de politieke elite wereldwijd. Ze vallen bij bosjes door de mand: Merkel is, na 70 jaar, de nieuwe heerser van Europa, Rutte is is haar trouwe volger, Brussel is ongekozen en in opdracht op oorlogs pad met Rusland. Hollande’s Frankrijk is failliet. Poroschenko vermoord zijn eigen volk dmv honger en oorlog, (1,5 miljoen mensen in Donbas hebben bijna niets meer te eten terwijl het bommen regent), zijn financiele belangen liggen in Panama en Amsterdam opgeslagen. Obama en co. bombarderen land na land plat. Miljoenen burger doden tot gevolg. De onwelkome uitslag van een eerlijk en wettelijk referendum wordt weggehoond. Wat voor wereld leven wij in? MAAR: De elite doet wel stoer terwijl het ondertussen paniek is. We moeten nu doorzetten! Wie heeft een idee hoe dit te bewerkstelligen? Er zijn genoeg mensen die een volgende initiatief zullen steunen, ook buiten NL.

 14. Tekent u ook even voor het TTIP referendum? https://ttip-referendum.nl/

  Wellicht dat de heer Moller met een aparte column hier ook nog wat extra rugbaarheid aan kan genereren.

  Want de politieke elite is nog lang niet van ons af. Wij zijn met meer! En wij zijn het volk dat het spuug maar dan ook spuugzat is!

 15. Vanaf eind juni komen de Turken, die heeft Merkel ook door uw strot getrapt. Over een paar weken is de Griekenland crisis weer helemaal terug. Het zal uitdraaien op kwijtschelding, en ze blijven in de Euro.

  Rutte heeft al toegezegd alles te tekenen! Ongetwijfeld tot opluchting van de NPO.

  Waarom dit alles, alsmede de aanloop naar een nieuwe koude oorlog met Rusland? Omdat Obama dat verlangt van zijn paladijn Merkel. Het is Merkel haar VERDOMDE PLICHT zoals ze het zelf omschrijft, te gehoorzamen hieraan. Verdomde Plicht is een moderne variant op Mein Kampf.

  Merkel is de ultieme Gutmensch, de held van de NPO en overig politiek correct Nederland. En Rutte is haar slaaf.

 16. De huidige eurocraten zijn gevaarlijk bezig. Aansluiting van Oekraine gaat de vrede van Europa ernstig bedreigen (naast de instroom van tienduizenden illegalen). Zelfs heer Hammelburg bracht het ter sprake: na de val van de USSR zou Europa niet de Russische beer onnodig tergen. Dat was een belofte.
  Het einddoel is wel degelijk aansluiting bij de EU. Van Rompuy heeft ze al verwelkomd (te zien op youtube). Intussen is het Oekraien vooral om geld te doen en gaat deze beerput een tweede Griekenland worden. Want hun oorlog met Rusland put hun schatkist uit. Ze willen geld van ons; daarom willen ze bij de EU.
  Alweer een bodemloze put erbij, van het geld dat wij hier al met moeite weten te verdienen. Heel slecht scenario.
  Bovendien: het zijn toch geen kleuters daar?? Als ze werkelijk een beschaafde democratie willen zijn, kunnen ze dat toch helemaal zelf?! Daar hebben ze toch geen nieuwe linkse kolonialisten en nieuw links paternalisme voor nodig??
  Maar ze zijn uit op geld, geld en geld.

 17. Met de reactie van Ali1 bij de vorige bijdrage ben ik het volledig eens. Deze reactie past voor de volle 100% ook onder de huidige bijdrage. Men kijkt of er oproer komt na de spoedveroordeling van Wilders. Rechter trekt zich niet terug. Getuigen mogen niet gehoord worden. Verdediging staat zonder handschoenen te boksen. Dat oproer komt er niet want kuddegedrag is geplakt op de ruggen van refo’s, grefo’s, kattestanten en protelieken. De heer(Rutte) is de herder en zo gaan we verder. De rest, stel een klein miljoen, zal bij enig oproer de harde hand voelen zoals voorgeschreven in het verdrag van Lissabon. Het is over en uit; maar dat wisten we al.

  • Met een paar regelmatige reageerders van deze site zou ik best wel eens een biertje willen drinken. Beetje ‘ouwehoeren’ al komt er niks van dan is het wellicht nog een opstekker onder alle ellende. Ik denk echter dat er nog een hoop mogelijk is.
   Tegen de verwachting in (dom, onverschillig, tegenwerking/kwaadaardigheid) zijn er nog een hoop geengageerde mensen gezien de uitslag van het referendum. Dat is de moeite van het strijden waard. Uberhaupt, alle kinderen worden onschuldig geboren, zelfs de wat oudere verdwaalde jong volwassenen kun je het niet kwalijk nemen – dwz gedeeltelijk vanwege de beinvloeding en indoctrinatie. Mss kunnen we dat doorbreken, te beginnen met het glas heffen, op ons, gelijkgestemden.
   Goed weekend allen.

 18. g.h.m.leferink

  9 april 2016 op 08:36

  Niet zo somber, ‘gnor’.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 19. Ikd acht dat de Turken hierover ook gingen bespreken met Merkel http://forums.hababam.nl/showthread.php?t=196113 zo las ik dan op Hababam.nl

 20. @gnor: Absoluut mee eens. Carnavals Vereniging Brussels Lof doet wat de Banksters, Obomba en o.a. Monsanto dicteren. Één grote lobbyfabriek, dat Poenpaleis te Brussel. Niet meer te stoppen, niet meer te beheersen.