In reactie op Marokkanen stemmen Nederlanders met hun voeten

Door Joost Niemöller

Een veelbetekenend moment in de discussie tussen Johan Derksen en Farid Azarkan bij Pauw over de uitspraken van Derksen over Marokkaanse voetballers, was toen Derksen vertelde hoe er in lokale voetbalbesturen wordt gereageerd op de komst van Marokkanen: Er worden interne regels verzonnen om de toevloed van teveel Marokkanen tegen te houden. Zonder daar openlijk over te doen, want dan krijg je straf vanwege racisme. Wanneer Marokkanen in de meerderheid zijn, wordt het nu eenmaal onmogelijk voor de Nederlandse spelers en valt alles uit elkaar, had Derksen geleerd. Daarnaast gaan Nederlandse ouders op een bepaald moment hun kinderen van de club halen, wanneer de Marokkanen gaan overheersen.

Precies zo’n zelfde reactie zie je op de Amsterdamse scholen, bleek deze week uit een onderzoek waarover Het Parool publiceerde: Ze halen hun kinderen in steeds grotere aantallen van scholen met teveel Marokkanen, en plaatsen ze op ‘witte’ scholen. We hebben het hier over typisch hoog opgeleide blanke Amsterdammers, die stemmen op GroenLinks, PvdA en D66, en die bij familiefeestjes om het hardst afgeven op Wilders, want die voert een ‘polemische’ koers en zo komen er nooit ‘oplossingen.’ Hypocriet natuurlijk, maar hypocrisie ‘werkt’ sociaal gezien voor deze hoog opgeleiden, die anderen wel graag de maat nemen.

Ook Derksen bleef bij Pauw roepen dat hij niet in de ‘Wilders-hoek’ wilde. Uit andere uitlatingen van hem blijkt ook dat hij zich nog harder afzet tegen Wilders als tegen Marokkanen. Derksen is in werkelijkheid net zozeer aan a-typische Nederlander als Wilders: Hij kruipt niet in zijn schulp, maar vertelt de waarheid en schuwt de controverse niet. In dat opzicht is hij niet bang. Hij is wel als de dood voor het Wilders-frame. Kun je nagaan hoe sterk dat is. Het zal hem overigens niet helpen. Door Asscher werd hij vandaag in de racisme hoek gezet. 

Laagopgeleide Nederlanders hebben niet zoveel keuze als hoogopgeleide Nederlanders. Ze wonen in sociale huurwoningen, en zijn daarom afhankelijk van het overheidsbeleid. Ze hebben in de praktijk minder opties om hun kinderen op blanke scholen te plaatsen. Ze kunnen de confrontaties minder goed ontlopen, ook al zullen ze dat zo lang mogelijk willen, en blijven ze binnen hun mogelijkheid zoeken naar mogelijkheden om ‘onder ons’ te blijven. Daarom lieten veel autochtone lager opgeleiden zich uit de oude wijken van de grote steden sturen, om te vertrekken naar Purmerend en Almere. Daar zien ze nu met lede ogen al jarenlang hoe er ook in die gemeenten steeds meer allochtonen komen te wonen.

De allochtonen dringen hun cultuur op. Op de voetbalvelden. In de scholen. De Nederlandse cultuur blijft een consensuscultuur, waarbij conflicten uit de weg gegaan worden en er al over ‘oplossingen’ wordt gesproken voor het ‘probleem’ is benoemd. Voor een klein, en van oudsher verdeeld, land als Nederland is dat al eeuwenlang een bruikbaar model. Maar, nu, met de massamigratie, werkt dat juist averechts. In de ogen van moslims wordt dit consensusmodel gezien als zwakte, en dus gaan ze er nog eens extra overheen. Dit is het oerconflict tussen een vrouwelijke en een mannelijke cultuur.

Er zit maar één ding op: De Nederlanders moeten zich vermannen. Grenzen stellen. Macht afdwingen. Nee, gezelliger wordt het er daarmee niet op. Door het oude, gezellige, Nederland kunnen we een streep zetten sinds de komst van de gastarbeiders. Het duurt alleen wat lang voor dat doordringt. De hang naar de o zo Nederlandse ‘gezelligheid’ zou wel eens ziekelijk zwakke vormen kunnen aannemen.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

60 Reacties

 1. Het is een andere cultuur, vanwege dat geloof. Een wij/zij cultuur. een cultuur van “wij zijn beter”. Een cultuur van hen die zich ‘de gelovigen’ noemen TEGEN iedereen die zij beschouwen als ‘de ongelovigen’ (hoewel nooit een gesprek wordt aangegaan om eens te informeren naar het geloof van iemand).
  Het is de cultuur van het geweld.
  Noties als ‘het goede, het ware en het schone’ zijn er onbekend.
  Als die lui die ‘islamofobie’ beginnen te roepen moeten eens gaan nadenken. Waarom is juist die islam het voorwerp van afschuw? Vanwege alle misdaden die worden gepleegd in naam van dat geloof. Het laagste beest in de mens treedt aan de dag bij islamisten als zij weerloze burgers zomaar vermoorden.
  Wilders valt geen vreemdelingen aan. Wilders valt geen andere godsdiensten aan. Denk daar eens echt over na.
  Hij valt het geweld aan dat onder islamisten, en vooral onder hen dus, week in week uit zichtbaar is voor iedereen. Dat zinloze geweld tegen weerloze mensen vinden we dus…

 2. Zolang mensen wel (voorzichtig) het probleem van de drie I’s (Islam, Immigratie, Integratie) benoemen waar in een adem toevoegen dat ze niets met Wilders hebben, zijn ze deel van het probleem.

 3. Gisteren had de VARA bij D.W.D.D Hugo Borst ingehuurd om alles nog even te bagataliserem. Derksen zou een trauma hebben omdat hij en z’n gezin weggepest waren uit Gouda door overlast veroorzakende Marokkanen. Volgens Borst zou 90% van de Marokkanen wél ok zijn en verpest 10% het voor de rest. Ha ha, tuurlijk VARA, zo los je de problemen op, gewoon je kop in het zand blijven steken.

  • Johan,
   Hugo Borst is een kwal van een vent. Net als andere BN-ers kan hij alleen BN-er blijven als hij voor talkshows wordt uitgenodigd. En dat kun je wel vergeten als je niet PC uit je nek kunt leuteren. De goeden zijn op de vingers van 1 hand te tellen. Gerard Joling is een held, en nu dus ook Derksen. Als er 1 schaap over de dam is volgen er misschien meer.

 4. Idd. De impliciete betekenis is, dat omdat het ‘maar’ 10% is, er niets aan de hand is. Doorlopen mensen, niets aan de hand. Het aantal grensrechters dat doodgeschopt wordt is maar 0,001% van alle grensrechters, dus waar maak je je druk over.

 5. We hebben het hier niet alleen over typisch hoog opgeleide blanke Amsterdammers die stémmen op GroenLinks, maar die zelfs léider zijn geweest van GroenLinks. Je zou van iemand die zo lang zo’n vurig pleitbezorger van de multi-culturele heilstaat is geweest verwachten dat die in een typische, oergezellige ‘gemengde’ volksbuurt zou wonen. Nou ja, dat doet ze ook wel, maar dan wel hélemaal aan de rand, in een vrijwel ‘witte’ (want voor allochtonen onbetaalbare) enclave. En de kinderen gaan inmiddels naar een Jan-Willem en Manon-school, niet meer naar een Faroek en Aisha-school. Iets met geen wijn mogen meenemen naar een feestavond of zo…

 6. Ik schreef dit al eerder op TPO….:

  Johan Derksen sputtert wat tegen wanneer het gaat over Wilders…. en hij blijft nog zó politiek correct mogelijk, net als vele zgn rechtse journalisten, ook hier vertegenwoordigd.
  Maar in feite zou hij PVV horen te stemmen…, omdat PVVers van álle huidskleuren houden…., maar ze zijn niet áchterlijk!!
  En wanneer je “Marokkanen in knieën schieten” en “minder, minder” gaat ontleden wat er wérkelijk wordt gezegd…, zouden óók Bart S. en Annabel PVV horen te stemmen…, maar dan komt hun carrière in gevaar..!
  Wat schijnheilig….

 7. Het enige juiste antwoord op de Marokkanisering van de voetbalclubs, is EXPLICIET witte clubs oprichten, en daar ook ongegeneerd reclame voor maken.

 8. De tendens op voetbalvelden is niks anders dan een afspiegeling van de maatschappij en uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het er niet leuker op is geworden op de zaterdagmiddag. Vooral het totale gebrek aan respect tegen alles en iedereen is angstaanjagend. De allochtonisering heeft in de grote steden al de overhand en dit probleem zet zich ook door in middelgrote steden. Deze gasten gaan niet meer net als hun vader voor een slavenloontje afgebeuld en gecommandeerd worden en doordat de automatisering stress loze instapbaantjes heeft gedecimeerd is de afstand tussen straat en arbeidsmarkt onoverbrugbaar geworden. Dit probleem is alleen aan te pakken door draconische wetvoering te hanteren maar zolang de fluwelen linkse handschoen gedragen blijft worden zal dit gezwel blijven groeien.

 9. Een stukje in HP de Tijd over Kosovo Daar waar de Moslims uit de hele wereld zich gingen organiseren, daar waar Jihad strijders uit de Kaukasus de Jihadstrijders uit de Balkan elkaar hebben leren kennen. Aangevuld met specialisten uit Afghanistan en sympathisanten uit Indonesië. Gefinancierd door Saudi Arabië bewapend door Amerika In Syrië vechten geen Arabische Jihadstrijders meer maar Aziaten en Indonesiërs. In Kosovo ettert het conflict door zonder zicht op een oplossing en vrede Met een heel klein beetje fantasie kunt u zich wel voorstellen wat er gaat gebeuren . Amerika gaar dit Militaire potentieel met het bekende “Train and Equipe program ” (Georgië, Oekraine) richting Turkmenistan, Kazakstan richting China sturen. E.e.a in DWN Amerika dreigt de rebellen (IS) met zware wapens te bewapenen. Als Rusland de vrede gaat blokkeren. Het gebeurd al .Dat ziet er goed uit voor mijn kleinkinderen

  • Ach. kijk nou eens. De VS gaat het ons ook nog even inpeperen. http://www.volkskrant.nl/buitenland/vs-europa-kan-dreiging-van-is-nauwelijks-bijbenen~a4281744/

 10. Het begint steeds meer te rommelen in Europa, zoniet te donderen. Het moslim-migranten probleem wat hierboven reeds voluit besproken wordt maar nu ook grote protesten in Frankrijk waar zelfs Spanjaarden op af komen omdat demonstreren in Spanje grote boetes kunnen opleveren. Weinig of niets hierover in het NL nieuws, terwijl dit al een maand gaande is en in Parijs de boel flink escaleert. De protesten gaan over te veel migranten, nieuwe arbeids wetgeving en nieuwe belasting wetgeving die natuurlijk slecht uitvallen voor de werknemer. En onze overheden en media maar wegkijken. Het gaat verkeerd mensen, heel verkeerd. Dit artikel vandaag in de TPO.nl spreekt van een opkomende “perfect storm”. http://politiek.tpo.nl/nieuws-video/is-bakas-perfecte-storm-nog-ontwijken/

 11. Sint Nicolaas

  14 april 2016 op 09:09

  Nederland is al jaren Nederland niet meer. Dankzij de vele kabinetten de afgelopen pakweg 40 jaar is het land verworden tot een onderdanige vazalstaat van Brussel waarin het “weg met ons” de norm is geworden. Sint loopt al ruim 50 jaar mee op deze planeet en heeft het NL waarin men zich veilig en thuis voelde zien veranderen. Niet ten goede veranderd maar zeer ten slechte. De ellende begon met de steeds massaler instromende muzelmensen, Balkanfiguren, Oostblokkers en dan nu de zogenaamde zelfbenoemde “vluchtelingen” die steeds hogere eisen stellen aan onderkomen, voeding en privacy. De verloedering, ghettovorming, criminaliteit en islamisrering heeft een enorme vlucht genomen en iedereen die maar blijft ontkennen dat dit niet de schuld is van de opgedrongen multi-culti bullshit liegt dat ie barst. Tijdens die dikke 50 jaar dat Sint hier meeloopt zag hij het gebeuren, de omslag in de maatschappij, het veranderende straatbeeld, de infiltratie in scholen en openbare diensten.

  • Sint Nicolaas

   14 april 2016 op 09:17

   Alles werd en wordt uit de kast getrokken om al deze indringers het zo goed mogelijk naar de zin te maken. Eigen volk wordt steeds meer aan de kant geschoven, heeft niks meer te vertellen, wordt voorgelogen door het zogenaamde zooitje volksvertegenwoordigers in Den Haag die totaal geen binding meer hebben met de man op straat, het land te grabbel gooien in Brussel en slechts uit zijn op eigen gewin. Geen hond durft er daar meer op te staan, met zijn vuist op tafel te slaan en zeggen GVD ! DIT is ONS land, ONZE cultuur, ONZE regels, ONZE grenzen, WIJ doen het ZO ! En als dictatoriaal €U dat niet leuk vind, dan kunnen ze naar de hel lopen ! Neen, onze volksvertegenwoordigers zijn een bijeengeraapt slap zooitje dat Direct door de knieën gaat als Brussel dicteert en zegt ; jullie nemen “vluchtelingen” op, jullie betalen deze naheffing, jullie voeren de €uro in. En het volk ? Dat wordt niks gevraagd. En als het ze dan gevraagd wordt in een referendum ( €U grondwet ) luister men niet !

   • Sint Nicolaas

    14 april 2016 op 09:27

    Nederland is Nederland niet meer. Het land waarin een Marokkaanse koning zonder boe of bah de boel op stelten kan komen zetten, het land waarin we dood gegooid worden met nog meer haatpaleizen ( waarvoor meneer de Marokkaanse koning ook nog even € 30.000 doneerde ! ) het land waarin onze traditionele feestdagen ter discussie worden gesteld ten favoore van een achterlijk suikerfeest bijvoorbeeld. Het land waarin de criminaliteitsstatistieken gedomineerd worden door Rifaapjes en aanverwant streepjesmedemenselijk tuig. Het land waarin we dit niet mogen benoemen want dan zijn we volgens de wegkijkers racisten, het land waarin we graag wat minder Marokkanen zien en vervolgens strafrechterijk vervolgd worden terwijl Samsom en en die andere PvdA dweil iets van gelijke strekking ventileerden en vrij gesproken werden. Wat dat betreft had Maxima gelijk. Nederland ? De NL identiteit bestaat niet. Inderdaad, die is vakkundig om zeep geholpen de afgelopen 40-50 jaar.

    • Sint Nicolaas

     14 april 2016 op 09:41

     Het volk is murw geslagen, dom gemaakt en gehouden, gehersenspoeld door de politiek correcte media. En dan vandaag nog dat rapport over steeds meer armoede in €uropa. De sociale voorzieningen worden uitgehold. JA, vind je het gek !? Met dit beleid ! Den Haag en Brussel breken alles af wat er ooit is opgebouwd. De €U wil de komende jaren 20 miljoen mensen uit de armoede halen. Ze zorgen slechts voor meer ellende daar door de arbeidsmarkt open te stellen zodat Oostblokkers voor een habbekrats overal kunnen werken en het plaatselijke volk verdrukken. NL en de rest van €uropa wordt stelselmatig afgebroken op bevel van de €U en gedestabiliseerd door de instroom van miljoenen goudeisers. Maar kom, straks stemt men weer gewoon op zijn ouwe vertrouwde cluppie en heeft men tenminste weer voldoende om op te klagen terwijl men vantevoren wist wat het zou worden.

 12. g.h.m.leferink

  14 april 2016 op 14:23

  ‘Sint Nicolaas’: Helemaal mee eens. En hetzelfde maak ik al meer dan 10 jaar bekend, tot een paar jaar terug op de webpagina “Dutch Disease Report, het Dispuut”, waar ik nu weg ben.
  Waar ik mijn hart luchtte over dat door ONS betaalde NOSsjenaal, dat uit dankbaarheid daarvoor ons een gore en kleffe mix voorzette van vooringenomen SLinkse ideeën, minder-dan-halve-waarheden, anti Amerikanisme en gluiperigheid.
  Van dat laatste een voorbeeld: Job Frieszo, daar droop de glibberigheid vaak vanaf.
  Van Christelijke moraal moeten ze niks hebben, van dubbelmoraal des te meer! En de islamitische dubbelmoraal, daarvan durven ze niks te zeggen. Want ze zijn LAF! Dus dan niks over achterstelling van de vrouw, diskirminatie van niet-moslims, het percentage moslims in onze gevangenissen, oververtegenwoordigd zijn in drugshandel en bij de loverboys, enz.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 13. Helemaal mee eens Sint..

 14. Alles voor de kijkcijfers….hij is weer wanhopig.

  Misschien krijgt hij op deze manier weer de aandacht .

 15. Het Marokkanen probleem is een oubollig uitgekauwd probleem waar niemand zich nog druk om zou moeten maken dat het benoemd wordt. Ik noem ” het Marokkanenprobleem van fleur Jurgens uit 2007 waar alle oorzaken van de mislukte prinsjes aan de orde komen.
  Daarnaast kan je trots zijn op het Wilders kamp als de echte volksvertegenwoordigers. Derksen is zelf uit Gouda gevlucht door het Marokkanen probleem. Het werd hem ook wat te veel. Dus liever minder. Iedereen zou verhuizen als het kon in dezelfde omstandigheden. Eigenlijk wordt iedereen een Wilders fan wanneer je het Marokkanen/islam probleem an den lijve hebt ondervonden. 1 van de redenen waarom de PVV ook zo veel groter is virtueel dan de andere mislukte/nep volksvertegenwoordigers.

 16. Leo KarelJan

  13 april 2016 op 18:57

  NL is onherkenbaar veranderd door die gore massale import van achterlijkheid, criminaliteit en armoede. De ouderen weten dat de verschillen enorm zijn. De politiek correcte dictatuur met zijn islamisering , immigratie, gelijkheidsdenken en “weg met ons” mentaliteit heeft het land tot op het bot aangetast. Alles voortkomend uit marxisme en cultureel marxisme.
  NL is niet meer te redden: de NL kudde is daarvoor te dom, te onwetend, te naïef, te ruggengraatloos, te laf en totaal geïndoctrineerd door de media, onderwijs, universiteit en regentenkliek in NL en in de EUSSR.
  Wie nog wat van het echte NL wil zien: kijk maar eens naar de zender ONS. Wie nog jong genoeg is en het wel door heeft: emigreer. Verlaat dit zinkende schip vol met lieden die ons haten. Vol met gore Gutmenschen als Rutte, Samsom, Asscher en ander tuig.

 17. Er wordt weleens badinerend over Duindorp gesproken, maar de Duindorpers zijn in de bescherming van hun gemeenschap niet anders dan de Benoordenhouters, en hebben groot gelijk.
  http://www.geenstijl.nl/archives/images/passennietpluswoordje.png
  Eénmaal een beetje toegeven en inschikken, en in no-time is het de volgende ‘no-go zone’. Nu de grote steden verloren lijken aan het destructieve multiculturalisme, is te hopen dat de mensen buiten de grote steden die kolonisatie weten af te houden. En dan met dezelfde nul-tolerantie als de Duindorpers en Benoordenhouters met recht tentoonspreiden. Eens zal men fors de voet moeten dwarszetten, wil men het enige thuisland van- en voor de Nederlanders kunnen behouden.

 18. Ondertussen worden grote delen van de Duitse hoofdstad Berlijn in snel tempo overgenomen door moslim bendes, die hun ledental dankzij de komst van zo’n 1,5 miljoen migranten –waarvan het leeuwendeel sterke jonge mannen- vorig jaar flink hebben zien toenemen. Volgens een overheidsonderzoeker worden de nieuwkomers vooral gebruikt voor ‘het vuile werk’, zoals overvallen, het vervoer van drugs, en gevechten met rivaliserende bendes. Zelfs kinderen worden ingezet, met name omdat hun gezichten bij de politie nog niet bekend zijn.

  Het geweld van de ‘extreem gevaarlijk’ genoemde Arabische bendes is ongekend. Op klaarlichte dag worden hotels en andere bedrijven overvallen door gemaskerde mannen die bewapend zijn met geweren, machetes en zelfs handgranaten. Getuigen worden steevast met de dood bedreigd, waardoor het erg moeilijk is de daders te pakken.

  Ik ben er weer helemaal klaar mee…sjonge jonge..

  • Er is dus maar 1 oplossing: Moslims moeten Europa uit. Ze passen hier niet en dat is niet slechts de laatste 40 jaar gebleken, dat is door de eeuwen heen al bewezen: Het Ottomaanse rijk tot in Wenen, het Moorse rijk in Spanje en Zuid Frankrijk. Eeuwen lange piraterij en slavernij rond de Middellandse Zee. De moslim groep in west Europa wordt gestadig groter en krijgt dus steeds meer invloed. Moslims hebben niets met onze cultuur. Uitzetten is de enige mogelijkheid het probleem aan te pakken. Nu weet iedereen dat dit nooit zal gebeuren. We kunnen lullen op tv tot we een ons wegen. Europa is verloren.

 19. Ondertussen in Duitsland:
  Vrouwelijke bankmedewerkers die in Frankfurt hun haren moeten bedekken, steeds meer restaurants, scholen en bedrijfskantines die worden gedwongen ‘halal’ te gaan om moslims maar niet te kwetsen, treinen tussen Leipzig en Chemnitz met aparte coupés voor vrouwen – het zijn allemaal recente signalen van de razendsnelle islamisering van Europa die dankzij de massa immigratie onstuitbaar lijkt. De Duitse regering gaat daar onverminderd mee door, en wil nu reclames met schaars geklede vrouwen gaan verbieden, zogenaamd om een ‘modern genderbeeld’ te creëren. Maar iedereen weet dat dit niets anders dan de zoveelste knieval voor de islam en de Sharia is. Denkt u nu nog steeds dat uw vrouw en dochter over enkele jaren niet gedwongen kan worden om een hoofddoekje te dragen?

  Sorry hoor echt niet normaal meer..

 20. Andre van Delft

  13 april 2016 op 18:17

  Derksen benoemde het in blootje douchen, dat op voetbalclubs in het gedrang komt als er veel Marokkanen zijn. Volgens Azarkan was dat geen probleem, want niemand doet dat nog op clubs met een Marokkanenmeerderheid.
  Derksen had geen antwoord paraat.

 21. Gek, in het zwembad merk je van die door de islam geboden preutse terughoudendheid helemaal niets.

  • “Gek, in het zwembad merk je van die door de islam geboden preutse terughoudendheid helemaal niets.”
   .
   Daar komt dan ook het woord ‘schijnheilig’ vandaan.

 22. Leo KarelJan

  13 april 2016 op 17:06

  @ dirkM
  Hoe is dat: een totaal verblind Gutmensch zijn dat alle onwelgevallige feiten over de islam ontkent ? De knal voor je kop zal keihard aankomen.
  En wat ook opleiding is: de koran , hadith en sharia echt bestuderen, 1400 jaar islamitische geschiedenis bestuderen en die ruim 50 islamitische landen bestuderen. Gauw aan het werk!!!

 23. “We hebben het hier over typisch hoog opgeleide blanke Amsterdammers, die stemmen op GroenLinks, PvdA en D66,”

  VVD is anders de eerste partij voor hoge opleiding/inkomen en CDA nog steeds veel meer dan Groenlinks. Het lijstje klopt dus niet, zelfs niet voor Amsterdam. Het is wel zo dat D66 en PvdA groot zijn in Amsterdam maar PvdA is dus niet bijzonder vertegenwoordigd bij hoog opgeleiden over het algemeen, dus mag je niet opnemen in het lijstje.

  Er is dan weinig basis om te zeggen dat de gemiddelde hoog opgeleide blanke Amsterdammer dus maar D66 stemt. Ook VVD zal aardig vertegenwoordigd zijn, zelfs in de hoofdstad. Maar PvdA/GL … geen enkele aanleiding dat te beweren.

  Maar goed, rekenen is niet het sterkste punt van PVV-ers… zou ook dit artikel weer eens suggereren op meerdere manieren, want daarvoor moet je toch ook redelijk opgeleid zijn 🙂

  • Er is dan weinig basis om te zeggen dat de gemiddelde hoog opgeleide blanke Amsterdammer dus maar D66 stemt.

   De gemiddelde D66’er onderscheidt zich voornamelijk door zijn kale kak-gedrag, niet zozeer door de hoge opleiding of intelligentie. Blijkt ook wel uit het referendum. Ze begrijpen niet precies waarover het gaat, maar stemmen wel voor. Goede intenties ontzeg ik ze echter niet. Als ze het wel hadden begrepen, hadden ze tegen gestemd. Sukkels.

 24. @DirkM. Zeg dat eens in bijv. Nijmegen of Leiden dat de PvdA geen hoog opgeleiden heeft. De VVD waar u het over heeft is in principe de middenstandspartij en de PvdA, GL voor de universitair geschoolden c.a. D’66 voor wie er bij wil horen. U heeft zeker achter in de rij gestaan bij het uitdelen van…. Of mag ik dat niet schrijven? U generaliseert wel over PVV-ers maar anderen mogen dat, en m.i. onterecht, niet over andere partijen. Van de vele afgestudeerden en anderszins hoog opgeleiden die ik ken, stemt nog steeds een groot deel verkeerd. Als zij aan de beurt zijn, verandert die mentaliteit wel. De panelen schuiven maar zoals in Nederland gebruikelijk tragisch langzaam. Eigen belang heet dat. Ik hoorde vanmorgen op de radio dat het doorgeven van een kind onder het prikkeldraad tot een prijs heeft geleid. Het kind zal er in de toekomst misschien wijzer van worden. De dader pleegde een illegale daad maar dat mag je niet zeggen: zielug…

 25. Samenstelling

  De gemeenteraad bestaat uit 45 leden. In deze raadsperiode, die loopt van 2014-2018, zitten 8 politieke fracties in de raad:

  D66 (14 zetels)
  PvdA (10 zetels)
  VVD (6 zetels)
  SP (6 zetels)
  GroenLinks (6 zetels)
  Partij voor de Dieren (1 zetel)
  CDA (1 zetel)
  Partij van de Ouderen (1 zetel)

 26. DirkM,
  Wat maakt het uit? VVD of GL,D66 en PVDA. Allemaal landverraders!

  • Inderdaad, het zijn alle afdelingen van van de dezelfde politiek correcte, multicul en pro-EU partij.

 27. Leo KarelJan

  13 april 2016 op 16:46

  Er is maar één oplossing: elke keer keihard zeggen hoe je over de islam en de islamisering denkt: tegen moslims en tegen die verrotte Gutmenschen.
  Begrip tonen voor die verrotte ideologie of voor hun zelf gekozen slachtofferrol en politiek correct doen is de weg naar de totale afgrond en de weg naar onvrijheid en totale islamisering.
  Elke softheid van ons zal door de moslims als onderwerping worden opgevat.
  Daarom kunnen ze niet keihard genoeg met de waarheid en de feiten worden geconfronteerd en die zijn:
  -de islam is een achterlijke en verrotte ideologie
  -de Westerse waarden zijn superieur en niet onderhandelbaar
  -islamisering is het etterende gezwel dat totaal moet worden weggesneden.
  -Moslims ( en vooral Marokkanen ) zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit en bij uitkeringen en schooluitval.
  Dus geen begrip, maar de totale confrontatie. Doen we dit niet, dan is het uiteindelijk afgelopen met onze vrijheden en waarden.

 28. W.b. ‘de goede strijd’ komt het wel goed uit dat Derksen zich niet in de Wilders hoek laat zetten. Hoe meer verschillende hoeken oftewel critici met een geluid dat de media haalt, hoe beter.

 29. Uiteindelijk zal het niet zo heel moeilijk blijken te zijn correct Nederland het zwijgen op te leggen. Je zag het al bij de bedenker van Alfred J. Kwak toen er een klein bedreiginkje op hem afkwam. Zoveel ballen hebben ze niet als het er echt op aankomt. Nuttige idioten voor de 5e kolonne. Maar goed, eerst maar eens een vette aanslag afwachten.
  Daar heb ik ook een theorie over: waarom hebben we er nog geen vab betekenis gehad? Dat zou wel eens door de PVDA en links kunnen komen. Die hebben zoveel excuus-moslims in hun gelederen, dat de omerta hier in Nederland wel eens wat minder stevig zou kunnen zijn dan in andere landen. Want wie vertrouwt nou ooit een PVDA’er?? Wantrouwen maakt terreur stuk moeilijker als dat mede afhankelijk is van mogelijkheden om onder te duiken.

 30. De lagere school bij mij om de hoek (grachtengordel) heeft -ik loop er wel eens langs tijdens de pauze- dezelfde etnische samenstelling als mijn lagere school had in mijn tijd. Kom ik langs mijn oude lagere school in West, dan ziet de zaak er heel anders uit.

  Het verraad van de zelfverklaarde intellectuele bovenlaag aan hen die daar door hen niet toe gerekend worden, kon niet gemener zijn.

  • Afzeiken dat intellectuele uitschot. Ze weten meestal heel weinig, vertel je dat ze binnenkort in een burka hardlopen dan is het antwoord: ja, dan ben ik al dood, waar maak je je druk over.
   Gewetenloos naar het nageslacht dus.
   Vernietigen die mentaliteit.

 31. Natuurlijk roept Derksen dat hij niet Wilders steunt, dat zou hem per direct uitsluiten van welk tv programma dan ook.
  Daarom het rituele prevelementje van de linkse kerk over Wilders, en dan mag hij tegen riante vergoeding blijven aanschuiven als tafel heer en bankzitter.

  • Derksen is in zijn uitlatingen wat schizofreen. Toevallig ken ik zijn familie en zie ik hem meer als geheime Wilders aanhanger, maar belangrijker…. gisteren kwam ik iemand tegen, die voortaan op Wilders gaat stemmen( mijn dag was goed). Hij is de enige, die voor onze cultuur staat, dat waren zijn woorden.

 32. De Nederlanders gaan zich niet vermannen. ALs je ziet dat de grote meerderheid nog te beroerd was om te gaan stemmen. Die tegen stem was eigenlijk een soort prostest stem. Maar de grote meerderheid was te beroerd om een rondje rood te maken in een stemhokje. Nederlanders blazen liever de aftocht in plaats van voor zichzelf op te komen. Ze zijn bang dat ze voor racist worden uitgemaakt en Wilders aanhanger. Derksen heeft het nog niets eens gehad over de enorme agressie die er heerst van de Marokkanen tegen de arbiters, lijnrechters de Nederlandse ouders en begeleiders van de voetbalclubs. Ze worden uitgekafferd, bespuugd en bedreigd. Iedere zaterdag weer hetzelfde liedje. Bijna alles is uit handen gegeven en bezet door de Marokkanen. De zwembaden, de voetbalclubs, de wijken in de grote steden, de scholen. De samenleving is vermarokkaniseerd dus verziekt. En dat zo’n subsidie Marokkaan als Denk Azarkan dat niet wil zien zegt genoeg. Die zit hier niet in het belang van de…

 33. Voor de 40-minners die dit Nederland, dit Amsterdam niet meer kennen: http://web.archive.org/web/20130605235729/http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/indexdcc3.html?pagina=11045

  Toen was het voor mensen met 1 gewoon inkomen nog heel wel mogelijk een gezin te draaien, een auto te hebben en bibliotheken en anders voorzieningen (wijkverpleegsters e.d.) alom (echt!), en veiligheid? Je dacht er niet eens over na, zo vanzelfsprekend was die.

  Ik kom nog wel eens in West, en echt, the past is daar werkelijk another country.

  Er wordt wel gezeurd over mensen die het moeilijk hebben omdat ze zich (dan wel hun overgrootouders) in een ander dan het eigen land gevestigd hebben. Nou dan mag ik ook eens zeuren, want niet ik ben geëmigreerd, mijn land is dat.

  Alleen mensen die weten hoe mooi het ooit was, weten wat de jongeren missen. Die weten niet eens waarvoor ze zouden moeten vechten, want dat wat bevochten zou moeten worden, kennen ze niet eens meer. Treurig.

  • Ik dacht ook heel lang, erg naïef, dat er nooit meer oorlog zou komen. Dat elk mens wel wijzer was geworden. Zittend op de door de zon verwarmde stoeptegel voor de winkel van mijn ouders voelde ik me veilig en ontspannen.
   Die rust is in het hele land verdwenen. Ik kan je niet vertellen hoe me dat aan mijn hart gaat.
   Wat zou een Nexit om te beginnen niet heerlijk zijn. Zou weer een stukje rust terug geven en dan kunnen we, volgens mij, weer keihard onze waardes instellen. Zonder rekening te hoeven houden met die achterlijke narcisten in Brussel.
   Wat je zegt is waar en diep triest, onze jeugd kent dat niet meer. Ik geloof ook niet dat de kinderen van de zogenaamde elite dat wel kennen. Of niet meer, getuige juf Fatima.

 34. Helemaal mee eens , zelf ben ik opgegroeid in Amsterdam ongeveer in 1978 / 1987
  echt een mooie tijd beleefd ….natuurlijk met hier en daar een akkefietje…. getraind boven Casa Rosso met Wim Ruska echt ik zal het altijd blijven koesteren…en nu herken ik mijn Amsterdam bijna niet meer….echt jammer ….en triest…multiculti ?
  nee sorry niet aan mij besteed…

 35. De jeugd weet niet hoe het, slechts een generatie geleden, was in Nederland. Daar ben ik helemaal mee eens. Ik denk dat dit een politieke strategie is. Het doordrukken van meer EU, inclusief zeer twijfelachtige wetgevingen, gaan langzaam maar zeker door. Maar omdat de jeugd slechts bezig is met hun telefoon en facebook, kijken ze niet meer om zich heen en wordt de wereld waarin ze leven, geaccepteerd zoals ze is. Terugblikken op een andere tijd is onmogelijk omdat ze a) niet meer opletten en b) de wereld van hun ouders nooit hebben meegemaakt en daarin niet geinteresseerd zijn c) geschiedenis lessen op school nergens meer over gaan. Ik zie dit alles als georganiseerde opzet. Een zeer gevaarlijke ontwikkeling die onze beschaving ten gronde richt.

 36. Caroline Het punt is : Wij moeten groeien O jee de economie zakt in groeien groeien dus kopen mensen kopen dan start de economie weer. Appelen die uit Australië en peren uit Nederland naar Australië Momenteel zijn stilletjes hele industrieën aan het verdwijnen zoals aan de olie, offshore industrie gerelateerde bedrijven, maar ook in de landbouw, veeteelt. In Frankrijk kopen Oliebedrijven enorme stukken land op en laten daar enorme tractoren rijden Dag boeren De oogst wordt over de hele wereld gevaren Hetzelfde gebeurd nu in Oekraïne enorme stukken land zijn daar al in de handen van onbekende internationale investeerders Gelukkig voor de Oekraïners worden er nu 1ooderden vestigingen van Big Mac, Coca Cola, Piza Hut , Starbuck neergepoot Dus dag kleine restaurantjes familiebedrijfjes . Ik zie het met droefheid aan

 37. g.h.m.leferink

  14 april 2016 op 13:56

  Caroline.
  Bedankt voor de doorverwijzing (heet dat niet hyperlink?) Een aantal van die artikelen heb ik al geprint, voor een aantal kennissen.
  Maar was U ook niet aktief op de webpagina “Dutch Disease Report”?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 38. Hoe groter de groep wordt destemeer invloed er vanuit gaat. Als die groep nu ook nog eens toenemend radikaal anders denkend is, zich cultureel niet wil aanpassen en doorgaans een lager IQ heeft met als oorzaak incest, dan wordt die groep een serieus probleem. Hoe eenvoudig kan het zijn dit probleem te benoemen?

  • Je hebt gelijk. Ik heb me eens verdiept in het begrip inteelt en de invloed daarvan , en de genetische schade die dat aangericht heeft, waar we nu de gevolgen van dragen. Maar er rust een taboe op dat onderwerp, men kijkt liever weg

 39. .
  Dan zie ‘k zo’n kop van Erdogan
  en die Merkel-troel d’r achteran
  en ga steeds meer over mijn nek…
  wat zijn die lui gevaarlijk gek !
  .
  dan wordt er straffeloos geschafft,
  bedreigd, vernederd, afgeblafft
  Volks-vrijheid stap voor stap beroofd
  en nóg meer Machtsmisbruik beloofd !
  .
  ‘k zie die ellende op de buis
  en weet: ons wacht nog véél meer kruis
  ons wacht heel snel het climax-uur :
  finale beestmens contra Cultuur !