Washington Post: ‘Extreemrechts Nederland vergiftigd door Poetin bij referendum’

Door Joost Niemöller

 

Ook na het referendum komt er geen einde aan het spinnen. Met name door de Amerikaanse neocons, die betrokken waren bij de coup tegen de zittende Oekraïense regering, en daarmee voor de huidige burgeroorlog in het land. Een typisch voorbeeld van zo’n Amerikaanse neocon is de Amerikaanse journaliste Anne Applebaum, die getrouwd is met een vroegere Poolse minister. Applebaum schreef ooit een schitterend boek over de sovjet kampen. Maar sindsdien is er in haar een extreme Ruslandhaat gevaren. Je zou ook kunnen zeggen: ze leeft nog steeds in de Koude Oorlog.

Zo schreef ze een opiniestuk in de invloedrijke Amerikaanse krant The Washington Post waar de honden geen brood van lusten. Het staat vol met de meest krankzinnige insinuaties.

Het referendum, zo blaast Applebaum zonder enige toelichting, is een typisch voorbeeld van Russische manipulatie van de Nederlandse bevolking:

But until last week’s Dutch referendum, we hadn’t seen a good example of how Russian influence actually works in a Western European election.

Ze weet zelfs zeker dat de ‘nee-campagne’ slogans bevat die rechtstreeks zijn overgenomen van Russische media als Russia Today en Sputnik. O ja joh? Welke kreten dan? De ‘journaliste’ Applebaum vindt het niet nodig de lezers van ‘kwaliteitskrant’ The Washington Post hier verder over in te lichten:

Many of the “no” campaign’s themes, headlines and even photographs were lifted directly from Russia Today and Sputnik, Russia’s state propaganda website.

Welke Russische propaganda argumenten zouden doorslaggevend zijn geweest voor de zo door Poetin vergiftigde Nederlandse kiezers? Om hier achter te komen, noemt ze een Nederlandse peiling die geciteerd werd door het Oekraïense ministerie van buitenlandse zaken. Waarom die rare omweg? Wordt het pas betrouwbaar als de Oekraïense regering het noemt? Het linkje verwijst naar een Facebook post, waarin gerefereerd wordt naar een niet nader genoemd onderzoek van IPSOS, dat gedaan was voor het referendum. (Iets wat ze ‘vergeet’ te vermelden.) Applebaum nam niet eens de moeite om de Facebook post goed te lezen. Ze ‘fantaciteert’ er naar hartelust op los. Volgens de peiling zou 59 procent van de Nederlanders die nee stemden dat doen omdat Oekraïne corrupt was, 19 procent omdat ze er van overtuigd zouden zijn dat Oekraïne MH17 neerhaalde, en 34 procent omdat het verdrag een garantie is voor een EU lidmaatschap:

 According to a poll cited by a Ukrainian foreign ministry official, 59 percent of those who voted against the treaty listed, as an important motivation, the fact that Ukraine is corrupt; 19 percent believed that Ukraine was responsible for the crash of MH-17, the plane that Russian separatists shot down over Ukraine in 2014; 34 percent believed that the treaty would guarantee Ukraine’s membership in the European Union. Of those three points, the second two are certainly false. The first, while true, is hardly a rational argument against a treaty designed to reduce corruption in Ukraine.

In werkelijkheid staat er in het Facebook bericht waarnaar Applebaum verwijst juist dat 59 procent geen vertrouwen heeft in Oekraïne vanwege de corruptie. Wat natuurlijk iets heel anders is. 34 procent van de nee-stemmers denkt dat het verdrag een stap is naar EU lidmaatschap. Wat iets heel anders is dan de garantie die Applebaum ervan spint, en bovendien een volkomen juiste inschatting, gezien nu ook weer de recente uitspraken van Merkel.

En dan, 19 procent zou ervan overtuigd zijn dat Oekraïne de MH17 neerhaalde? In de aangehaalde link staat alleen dat de crash van de MH17 een rol speelde. Iets heel anders dus. Bovendien ‘vergeet’ Applebaum nog wat andere resultaten aan te halen die weldegelijk in de link staan: 31 procent deel de Europese waarden niet. 30 procent vindt dat de overeenkomst nadelig is voor Nederland. 23 procent is een tegenstander van de EU. 13 procent meent dat het verdrag de betrekkingen met Rusland schaadt.

Zelfs het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken is een wonder van objectiviteit, afgezet tegen de liegende Appelbaum. En de beroemde factcheckers van The Washington Post namen niet eens de moeite dat linkje na te lezen!

En dan komt de uitsmijter, waaruit blijkt dat de hysterische Applebaum iedere realiteitszin is verloren. De Nederlandse regering zou geen campagne durven te voeren omdat ze bang zijn voor de extreemrechtse media in Nederland. Oei, ja, die overmachtige extreemrechtse media! Een niet te omzeilen machtsfactor inderdaad. Waar heeft ze het in godsnaam over?

In Amsterdam a month before the vote, I met Dutch officials who seemed openly afraid of the far-right media. They didn’t want to be denounced, or mocked in the tabloids, or shouted at by thugs in the street. The government’s majority is small, I was told. Sure there are lies being told, they said, but we don’t want to take the risk of correcting them.

Ja, ‘weet’ Applebaum. Extreemrechts is nu de grootste politieke macht in Nederland. Hitler staat voor de deur:

This time the stakes weren’t so high, but next time, they might be: The far-right is now the largest political force in the Netherlands. We learned a parallel lesson in the 1930s, but it seems we need to be taught it once again.

The Washington Post. De krant van Watergate, weet u nog wel. Ik veeg er tegenwoordig mijn reet nog niet eens mee af.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

41 Reacties

 1. Amerika en de wereld rekenen al jaren olie in dollars af. Die versgedrukte oliedollars werden voor echt geld gekocht door andere landen.
  Europa kreeg de euro en wilde vervolgens ook olie afrekenen in euro’s
  Rusland wilde met de BRICS-landen olie in andere munteenheden afrekenen.
  America brengt Europa in aanvaring met Rusland en dumpt via ingrepen in het MO alle Arabieren in Europa. Europa in de shit, Rusland in de shit.
  Wie wordt daar nu beter van? Poetin? Follow the money.

 2. Lees http://www.globalresearch.ca over Henry Kissinger en de NWO. Voorts. The former NSA and CIA agent Edward Snowden revealed that the leader of the Islamic State of Iraq and Syria Abu Bakr Al Baghdadi is the Israëli Simon Elliot, son of jewish parents… http://www.topinfopost.com/2014/08/08/isis-leader-al-baghdadi-is-a-jewish-mossad-agent-french-reports. Israël zal in het M-O voor de VS de kastanjes uit het vuur halen. Inmiddels, mede met dank aan Israel c,s, wordt Europa overspoeld door islamieten. Europa krijgt niet de tijd om echt groot te worden in termen als de VS. veel mensen zijn geïndoctrineerd en kijken naar het Oosten i.p.v. het Westen.

 3. De man van Applebaum zat in de regering van Tusk – we hebben te maken met rancunelijders, die ongetwijfeld ook menen dat het inperken van het constitutioneel hof in Polen een aanslag op de democratie is – terwijl het parlement dan N.B. meer te zeggen krijgt. Applebaum heeft als historica grandioos werk geleverd. Als commentator is ze eerder een hysterica. En met neconservatisme heeft ze al heel lang niets meer te maken. Je moet haar nu echt vanuit de lokale Poolse context proberen te begrijpen.En NL laat zich net zo min voor een Pools als voor een Russisch karretje spannen..
  NEXIT!

  • Het gaat niet om een Pools of een Russisch karretje Het gaat om een Mondiaal Quote “Monolitic” karretje Waar Kennedy voor waarschuwde. Hij werd eenvoudig afgeknalt door Lee Harvey Oswald die weer op zijn beurt klassiek werd neergeschoten door Jack Leon Ruby (Jacob Leon Rubenstein, Poolse Jood) No witnesses!
   Over de Goelag’s zijn veel Russische wetenschappelijke publicaties en autobiografische werken verschenen. In de Russische taal. Te onderscheiden in voor en tijdens Stalin Het werk was al gedaan het moest alleen vertaald te worden, zo bijzonder is Aplebaum’s werk niet Eventueel voor de geïnteresseerden, de Nederlandse vertaling van Varlam Sjalamov berichten uit Kolyma 900 blz

 4. Dat de neocons bij monde van Appelbaum zich met leugens en verdachtmakingen op dit referendum storten, betekent dat de druk op de Nederlandse politiek immens zal worden, al speelt zich dat af op de achtergrond. Dr. Paul Craig Roberts: “The reason [European governments accommodated Washington’s agenda] was explained to me several decades ago by my Ph.D. dissertation committee chairman who became Assistant Secretary of Defense for International Security Affairs. I had the opportunity to ask him how Washington managed to have foreign governments act in Washington’s interest rather than in the interest of their own countries. He said, “money.” I said, “you mean foreign aid?” He said, “no, we give the politicians bags full of money. They belong to us. They answer to us.” [uit: Address to the International Conference on the European/Russian Crisis Created by Washington, June 19th 2015]

 5. Probleem is ook dat, als Amerikaanse kranten iets willen weten over Nederland, ze praten met mensen van NPO, VK of NRC.
  Ze denken nog steeds dat ze dan goede info krijgen terwijl dat achterhaalde politiek te correcte media zijn.
  Wat in de VS extreem links en extreem rechts is ,kun je niet vergelijken met Nederlands links of rechts.

 6. Rusland werd aangevallen in 1918 door landen die vandaag NATO leiden. De U.K en de U.S, die tijd, hadden een voorgevoel van komende problemen die later de naam Korea, Vietnam, Algerije, Indonesië, Cambodja, South Afrika, vrijheidsoorlogen kregen. Allemaal de schuld van Rusland en hun verfoeilijk socialisme. Voor 1918 was deze planeet volmaakt. Daarna niet meer. Eerbied en respect werden door Hitler hersteld, maar ook hij faalde. Europa verloor alles wat in 300 jaar opgebouwd was.. Dat het een tijdje duurde kwam door media [ Goebbels ] propaganda. Wat verloren ging was, menselijkerwijs gesproken, erg. Voor de elite. Die gewend was aan eerbied en respect van native en onderdaan. Gehandhaafd door methodes, erger, vèèl erger, als kampsysteem Gulag. Dan praat ik niet over romantisch duivels eiland. Zoals ik schreef. Voor 1918 was deze planeet paradijs op aarde. Aupplebaum meisjes weten dat. Bij twijfel lees dat verhaal van de appel en Eva.

 7. Het gaat vooral om joodse belangen, Asscher heeft het al een paar keer gezegd . De rechten van minderheden zijn opgenomen in dit verdrag, het ging hem vooral om de Joodse minderheid in Oekraïne. Arseni Jatsenjoek heeft ook die achtergrond en is (mede) daarom door Amerikaanse druk tot premier aangesteld. Vraag me trouwens af of die Oliechargen in Oekraïne net als die in Rusland voornamelijk Joods zijn.

 8. In dit verband zou ik jullie aanbevelen de speech van J.F. Kenedy, New York in het Astoria hotel nog eens goed te beluisteren of na te lezen “The speech that got him killed” U zult nu beter begrijpen waar hij toen op doelde. Eisenhower had Kennedy al eerder gewaarschuwd voor een macht die aan geen Congressmen of President rekenschap aflegd. Via de officiële Kennedy website
  YouTube https://youtu.be/DznTND–4eI
  Transcript http://www.iturl.nl/snib0uM

 9. Ach Toen Rusland reageerde op de inval van Georgiërs in Zuid-Ossetië en de Georgiërs terugdreven gingen in Tel Aviv de Russisch sprekenden de straat op om te demonstreren voor de Russische Ambassade Dus WW alleen in Tel-Aviv, vreemd!

 10. http://www.groene.nl/artikel/we-gaan-het-land-zuiveren

  Mhh ik kwam hem tegen bij het herschikken. Kweenie, maar dat klinkt mij in de oren als nogal: het rode vaandel volgen wij, maar als ik het doortrek zou het nu gaan om de volgers van Ayn Rand…. Rare wereld.

 11. g.h.m.leferink

  9 april 2016 op 21:39

  Deel 2.
  Als ex-voorzitter van de Stichting Armenië Hulp weet ik dat de hulp in Armenië aan weduwen en wezen maar 10 % kost van dezelfde hulp aan hen als ze hierheen gekomen zijn! Dat de HRM (HoofdRioolMedia) die kostenvergelijking niet zouden kennen geloof ik niet. Dus achter de berichtgeving waarmee de MSM nu voortdurend proberen om ons met “Oh wat sieluchchch” OP HET VERKEERDE SPOOR TE ZETTEN zit een heel bepaalde bedoeling! En dat is zeker GEEN GOEDE BEDOELING. Dus ben ik ervoor dat Nederland, net als Hongarije, Zweden en Polen al deden, gewoon de grenzen dichtgooit. Zonder Brussel iets te vragen.!
  Omdat deze instroom ons boven het hoofd gaat groeien, op het gebied van financiën, huisvesting, terrorismebestrijding, enz.
  Ook daarom roep ik al meer dan 10 jaar op om de OORZAAK aan te pakken. Dat zijn Arie Achterbaks, Glenn Gluiper, Sammy Stiekem en Ulbe Uitgestrekensmoel. Kortom, de diepste OORZAAK van deze ellende: de FARIZEEËRS.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 12. Ondertussen heeft onze ongehoorzame Mark met zijn vriendje Poroschenko gebeld, aldus Interfax-Ukraine. Zojuist op Twitter gezien:
  http://en.interfax.com.ua/news/general/336620.html
  En wordt er rustig door gekonkeld. Rutte werkt zich steeds verder in de nesten lijkt het wel. Uiteindelijk moet hij via artikel 11 van de referendum wet, hetgeen op Geenstijl vandaag uitgelegd werd, wel degelijk pas op de plaats maken. Paniek voetbal?

 13. P. van Lenth

  9 april 2016 op 21:19

  Joost, als je dit stuk Engelstalig maakt, wordt het misschien opgemerkt door de Washington Post?!

 14. P. van Lenth

  9 april 2016 op 21:18

  ligt het nou aan mij of hebben we hier echt te maken met nogal wat reacties uit anti-joodse hoek?

  • @P. van Lenth
   Ik was degene die het opviel dat de auteur een joodse vrouw is. Het is me opgevallen dat meerdere vooraanstaande joden pro EU en pro instroom van moslims zijn, met zelfs de joodse vrouw Lerner Spectre die in 2010 een hoogst merkwaardig interview heeft gegeven. Met de wetenschap dat joden uit Europa vluchten vanwege die instroom vind ik het uiterst merkwaardig, tegenstrijdig en onlogisch wat deze mensen nastreven. Toch weten die mensen wat ze willen, wat willen ze dan? Mijns inziens is er iets heel merkwaardigs en schadelijks gaande. Maar wat? En waarom?
   .
   Dan denk ik aan die oude joodse mensen in Amsterdam die in hun eigen huis beroofd en mishandeld zijn door moslims gedreven met antisemitische motieven. Daar zijn geen woorden voor, helemaal gezien hoe de media ermee omging.
   .
   Klinkt dit anti joods?

   • De rijkste familie van deze aardbol heeft alles in handen …en is van Duits -Joodse komaf, deze mensen bepalen alles ook de bilderberg groep.
    Zij streven naar de absolute macht op deze wereld……dat ze alles hebben en zelfs oorlogen kunnen bepalen is schijnbaar niet genoeg.
    Merkel , Rutte , Obama enz enz doen precies dat wat ze willen…..

    http://www.youtube.com/watch?v=YDYfyAQ8lUI&nohtml5=False

 15. http://www.youtube.com/watch?v=DARjPrb6tgc&nohtml5=False

  Deze mensen hebben alles bedacht wat er nu gaande is op deze aardbol,

  Welterusten EU…

 16. Chazaren zijn geen Joden Dat is het hem nou juist
  Lees Trouw http://www.iturl.nl/snZpN De zo genoemde Russische Joden stammen af van de Turken, Chazaren Er is veel over geschreven Zoek op in het wetenschappelijk werk van dr. Robert Milner-Gullard Univeryty van Sussex, Sir Dimitry Obolensky Hoogleraar Oxford en Nikolay Dejevskiy specialist Russische geschiedenis Het Boek Cultural Atlas of Russia and the Sovjet Union of in het Nederlands Atlas van Rusland BLz 34, 35, 43.
  Valt het u niet op dat sinds enkele jaren in Israël de 2e taal Russisch is ?

 17. Ja, wij hebben in dit land een extreemrechtse media waar de politiek bang voor is.

  Tijdens het lezen van de citaten uit de Washington Post kreeg ik de slappe lach.
  Misschien is dat de beste reactie.

  De druiven zijn blijkbaar wat zuur voor de Amerikanen, die ons een koude oorlog wilen opdringen. Helaas dat Merkel zegt: At your service, tegen de Amerikanen i.p.v. te de-escaleren.

 18. Ik heb geen enkele order uit Rusland gekregen. Ik stemde vol overtuiging TEGEN.
  En zo zal het met de meesten zijn.
  Waarom denkt het journaille van de Washington Post het beter te weten?
  Het is intussen natuurlijk wel duidelijk dat we het journaille niet meer vertrouwen kunnen in hun berichtgevingen. Elke neiging tot objectieve verslaggeving moet het onderspit delven omdat het linkse journaille vooral aan “duiding” wil doen. Linkse duiding dus, die al zo verschrikkelijk vaak er totaal naast heeft gezeten.
  Ook deze “duiding” klopt van geen kant.
  Feiten zouden de kerntaak van het journaille moeten zijn, en niet het vooraf inkleuren van wat de lezer MOET geloven.
  Maar niet alleen de pers rijdt hier scheven schaatsen. Zelfs wetenschappers verschijnen voor de microfoon om hun linkse “duiding” te geven, waarmee ze de wetenschap zeer verraden en misbruiken.
  De linkse trein dendert voort.
  Met een EUSSR als de machine van dit streven.
  De gedachtenpolitie komt van links.

  • g.h.m.leferink

   9 april 2016 op 21:18

   ‘arjen’: Helemaal met je eens, dat het journaille niet meer te vertrouwen is!
   En het wordt steeds erger. De MSM, en zeker Hilvoland, weten vaak niet eens meer wat het woord OBJEKTIEF betekent! Stoken, ophitsen, feiten verdoezelen, totaal eenzijdig mensen interviewen om de lezer/luisteraar/kijker de door de redaktie gewenste kant op te sturen, het is nu schering en inslag. Wat voorbeelden:
   # Het NOSsjenaal kwam met opnamen van Fidel Castro die een wel heel erg rooskleurig beeld gaven van deze diktator met bloed aan de handen.
   # De wijze waarop dat sjenaal bericht over ILLEGALE IMMIGRANTEN, die steevast ‘Asylzoekers’ en ‘Vluchtelingen’ genoemd worden, is totaal eenzijdig. Men probeert ons aan te praten “dat die stroom er nu eenmaal is, en we die zo goed mogelijk moeten verdelen”. Daarbij met geen woord reppend over andere mogelijkheden, zoals opvang in de eigen regio, enz.
   Voor mij staat het vast: Hier zit een BEDOELING achter en wel een SMERIGE!
   Zie voor vervolg deel 2.

 19. In de dagen van het Watergate schandaal was wat er in de Washington Post stond waar omdat er integere journalistiek bedreven zou worden. Dit was een toen geldende en vrij algemeen aanvaarde opvatting. De rol van de journalistiek als een van de machten die door scheiding in een democratie deze een zelfreinigend vermogen geven komt uitstekend tot uiting in All the Presidents Men. Deze reputatie van vuurtoren van de journalistiek in die rol verdient deze courant niet meer inmiddels. Waarom is duidelijk. Omdat zelfs de Washington Post nu ook grabbelton journalistiek bedrijft en zoals nu gebruikelijk is maar wat met predikaten smijt zonder zich te bekommeren om de inhoud en betekenis ervan, is het nu officieel; wij leven in een betekenisloze tijd. Een liberaal is hier iets anders dan daar, dat was al een tijdje zo maar hoe dat zo onstaan is en wat liberalisme of socialisme en fascisme waren voordat het scheldwoorden waren lijkt niet meer te boeien. Inhoud- en betekenisloos.

 20. -> 2 vervolg # Geloof mij niet ik citeer, maar zoek het na. Deze Russische Joden (Chazaren) waren in 1990-1995 vanuit Amerika weer terug in Rusland. Met Amerikaans kapitaal kochten ze het land leeg, terwijl het Volk stierf van de honger. Weet u nog “Help de Rus de winter door” Miljoenen zijn er toen omgekomen
  Nu hebben zij de absolute macht in Kiev en zullen dat met alle macht verdedigen.

  Het Rijk van de Chazaren bevond zich ooit in Oekraïne , Kaukasus. Zoek op.
  # Chazaren zijn oorspronkelijk een Turkse Stam die per oekaze bekeerd zijn tot volgers van Juda, geen Joden dus. e.a Volgens de Israëlische geneticus El-Haik

 21. Anne’s haar boek waarmee zij Rusland expert is geworden, gaat over de GULAGS. “Let op! Alleen over de GULAGS, de werkkampen onder Stalin. De revolutie van 1917 waarmee alles dus begon dus nog voor Stalin, waren de Russische Joden (Chazaren) de baas, de initiators. Hierover dus geen woord. Vreemd. Juist toen werden hele groepen mensen uitgemoord, vernietigt. Lees “Messianisme zonder mededogen” van Marcel Hamersveld & Michiel Klinkhamer Zij spreken over Etnische zuivering. Of het boek “De Ruslui” Vriezenveeners die in 1917 in Petersburg woonde Zij zeggen, zonder de Joden(Chazaren) was de revolutie nooit gelukt. of het ambtsbericht van de Nederlandse vice Consul in Rusland Petersburg Willem Jacob Oudendijk Hij waarschuwde voor de Russische Joden die een gevaar zijn voor de wereldvrede of De Engelse filosoof Bertrand Russel over zijn observaties tijdens Russische revolutie .Hij zegt letterlijk De dagelijkse leiding van de revolutie, het moorden, is in handen van New Yorkse…

  • Via internet komen we een hoop te weten wat onder de pet gehouden wordt. Weinig mensen weten dat toen Stalin de landen terug herroverden op de Duitsers hij gevangen genomen Russen en buitenlanders (Joden) liet verdwijnen in de Gulags. Ook zijn er 2.5 miljoen Duitse burgers vermoord tijdens de etnische zuiveringen, waarbij 13 miljoen Duitsers werden verdreven.
   Helaas wordt het nu nog zeer moeilijk te achterhalen wat er gebeurt is met de gevangenen van de Duitsers.
   Er waren ook veel Nederlandse Joden gedeporteerd naar West Rusland en de baltische staten die spoorloos verdwnen:

   Kruk’s entry from 16 April 1943 is of extreme interest:

   “I learn that for the past two weeks, two trains have been halted in Vilna, each with 25 cars of objects, apparently from the Dutch Jews. […]. Today a rumor is circulating that there are about 19,000 Dutch Jews in Vievis.”[130]

 22. @Hugoden
  Twee gevoelens strijden in mij. Ik wil het ontkennen, maar hoe meer ik erover lees des te vreemder het me te moede wordt.
  Wat u opnoemt is niet van de afgelopen eeuw, het is eeuwenoud. Ook toen de Moren Spanje binnenvielen was het patroon eender.
  En het maakte hen echt niet uit wie het slachtoffer werd van hun handelen, onder andere de stadspoorten openzetten zodat de invaders hun gang konden gaan.

  Maar goed, ik schud nog steeds mijn hoofd omdat ik het niet echt kan bevatten.

  • Het is m.i. meer stamgedrag met een hiërarchie (Vrijmetselaars loge zoiets?) dan religie. Vermoed ik

 23. Laat Applebaum, al jaren berucht propagandiste, voor wat het is. Alleen om je eraan te ergeren. Laten we ons bezig houden met de dingen die we graag willen realiseren; dat geeft positieve energie.

 24. Moet ik nu nog gaan uitleggen wie de internationale pers beheerst? …………….De NRC vooral. Moeten wij nu de straat op en de Russen te killen ? zijn wij zo dom? omdat Anne Apfelbaum dat zegt of Garry Kasparov, Steven Lee Myers, John Sweeney, Joshua Livestro, Ben Judah, Bill Browder, Chodorovsky, Ben Mozes? Zijn wij zo dom of kunnen we eenvoudig geen linken leggen.? Waarom komt geen enkele Europeaan aan het woord Ze zijn er wel hoor Hebben wij geen bruggenbouwers in Europa? De Russen , Slaven zijn al keer op keer in de stront getrapt Weet u nog help de Russen de winter door Dit toen de Oligarchen, de bovengenoemden, alles uit het land aan het slepen waren

 25. Degene, die mij extreem rechts noemt kan beter een straatje omlopen.

  • @Snurker
   Als men het in het woord en de betekenis door wenst te trekken komt men uit bij een aanhanger van Ayn Rand.

 26. Ik begin de kluts een beetje kwijt te raken. Als je tegen stemt dan ben je extreem rechts en een vriend van Putin? Is Putin/Rusland extreem rechts? Is de Oekraïne links? Ik dacht dat de Oekraïne juist rechts, fascistisch en mega corrupt is! Of is dat juist typisch links?! Ik begrijp er helemaal niets meer van, ik vraag me ook af of het weer toeval is dat Applebaum een jodin is? Waarom zijn joden als Soros, Lerner-Spectre, Applebaum, Roth, etc.. zo pro instroom van antisemitische moslims in Europese/niet-islamitische landen? Daar gaat het in dit geval niet over maar ik weet nu 100% zeker dat zij pro instroom is. Wat willen deze mensen? En dan nog wat, ik begin steeds meer het idee te krijgen dat ‘links’ helemaal niet blij was met de val van de muur, en dat is uiterst ráááárrrrrr……!!
  .
  Joost begrijpt niet dat ze spreekt over de macht van de ‘rechtse’ (sociale)media in Nederland. Je moet jezelf niet onderschatten Joost, onder andere dit blog dicteert Nederland. Jeweetog 🙂

  • Amerika zit hier achter. Wereldhegemonie willen ze. Europa moet verzwakt worden en mag geen blok met Rusland vormen. Eurazie is rijk aan grondstoffen, een gigantisch gebied, en de Silkroad route wordt weer belangrijk. Dat mag ook niet van de VS. De rijkdommen van Rusland zijn eigenlijk ook voor de VS, aldus de neocon visie. Dat de VS, door o.a. hun militaire aanwezigheid in de Zuid Chinese zee, Rusland en China naar elkaar hebben toegedreven willen die agressieve neocons niet inzien. Ondertussen dreigt de Petrodollar te imploderen en hebben China en Rusland reeds het SWIFT systeem vervangen zodat hun handel buiten de “almachtige” dollar omgaat. De Washington Post is verworden tot een propaganda vod voor diezelfde neocons, die momenteel flink in paniek schijnen te zijn (net als ons Markje en co). Vandaar dat domme Applebaum artikel. De Neocons gaan uiteindelijk op hun bek maar, vrees ik, zullen een hoop mensen in hun val meesleuren.

   • @Cale
    +10. Eens tot aan de komma’s en de laatste punt.

    Inzake MH17:

    https://consortiumnews.com/2016/03/16/the-ever-curiouser-mh-17-case/

    Inzake het referendum: ik heb me erdoor geploegd en daar kwam geen Putin aan te pas. Ik stemde nee om de militaire clausules die niet bepaald horen in een handelsverdrag en ook om de paragrafen 450/453 die de subsidiegrabbelton opent voor de oligarchen en de door Cale opgesomde weldoeners (kuch).

    Tot slot: mijn oprechte complementen Joost.

 27. g.h.m.leferink

  9 april 2016 op 17:20

  Och, ‘Dick’, het zijn de direkt-extreme-etiketten-opplakkers die dit soort dingenschrijven/zeggen. Rustig laten lullen. Het lijkt me dat het gekwek is van yuppen die niks anders te doen hebben dan elke avond in Modetjes Madurodam (ja, dat dorp aan de Amstelmonding) aan de bar te hangen. En dan denken de ‘nieuwste trend, zelfs de nieuwste hype’ te hebben ontdekt. Waarna ze hun geblèr, daarmee in overeenstemming, van de hoogste toren, c.q. minaret schreeuwen.

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 28. g.h.m.leferink

  9 april 2016 op 21:01

  ‘Dick’: Ik kan me een reden voorstellen dat sommigen in Nederland zelfs vóór al die import zijn. Het zijn lui die bepaald niet recht-door-zee zijn, maar precies het omgekeerde. Lieden die aansturen op een enorme crisis, en een daaruit volgende Wereldoorlog III….. Waardoor de twee opponenten elkaar afslachten en juist ZIJ de (stiekem) lachende derde zijn, en daarna gaan oogsten. Wie die ophitsers zijn? Zoek de meest FARIZEÏSCHE mentaliteiten. Dat zijn hem die het ‘Reptielen-deel’ van de hersens laten overheersen, en niet het ‘Zoogdieren-deel’, laat staan het ‘Primaten-deel’. Ofwel: hen bij wie het ‘smerige deel’ van de 1424 gram tyussen de oren het voor het zeggen heeft. Dat soort vind je overal, en helaas vooral bij mensen met macht, wat nog nooit positief uitgepakt heeft! En zoek in de regio waar de gluiperigheid a.h.w. is uitgevonden, het Midden Oosten!
  Zie ook deel 2.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 29. @ Dick 9 april 2016 om 13:34
  Mensen van Joodse afkomst zijn inderdaad onevenredig prominent vertegenwoordigd in de neocons, net als het geval was met de Bolsjewieken van de Russische revolutie (waar die neocons uit zijn voortgesproten) en de daaropvolgende regimes, maar ook de cultureel marxisten van de Frankfurter Schule. Hier valt een hoop interessants over te zeggen zo u vast ook weet, maar dat kan helaas niet in een paar regels. Desalniettemin een goed punt.

 30. er wordt al volop gereageerd op de Post.
  zelf ook al gedaan.

  • Had ik ook graag gewild, reageren ja. Maar ik moet zoveel info van mijzelf prijsgeven aan die krant door in te loggen. Zoals mijn Facebook profiel. Laat maar.

 31. Ach, de honden blaffen maar de karavaan trekt verder. Het verdrag gaat gewoon door!