Burgemeester Ede legt zich neer bij autobranden Marokkanen: ‘Het staat in de bijbel.’

Door Joost Niemöller

Vannacht ging er in Ede weer een auto in de fik, hoogstwaarschijnlijk door dezelfde groep Marokkaanse relschoppers die Ede nu al weken terroriseert.

Er heerst angst in Ede, zo begrijp ik uit dit artikel van Omroep Gelderland.

De bewoonster vertelt dat ze al enige tijd met de ramen open slaapt. ‘Zo kunnen we horen wat er buiten gebeurt. Uit voorzorg hebben we ook emmers met water paraat staat in de tuin’, benadrukt ze.

Ook organiseren de buurtbewoners zichzelf, maar er is toch vooral een beeld van hulpeloosheid:

Volgens de bewoonster doet de politie er alles aan om de autobranden te voorkomen. ‘We zien hier heel veel politie op straat en als buurtbewoners lopen we zelf ook rondjes door de wijk om te kijken of we gekke dingen zien.’

Maar ondanks alle inspanningen van buurtbewoners en de politie zijn er nog geen aanhoudingen verricht. ‘De autobranden zijn niet te voorkomen. Deze woedde ’s nachts. Dan slapen de meeste mensen’, zegt Ellen.

De politie vist steeds achter het net, en doet kennelijk geen actief onderzoek bij de Marokkanen thuis. De groep wordt niet aangepakt, niet verspreid. Er wordt kennelijk niet gepost in de steegjes. De buurt wordt niet afgegrendeld in de nacht. Er is geen avondklok ingesteld. Wel worden leden van de actiegroep Identitair Verzet hard aangepakt. Zo hebben twee ervan al een boete van vijfduizend euro gekregen, alleen al omdat ze zich in de wijk bevonden.

Marokkaanse jongens die zich in de nacht met brandbaar materiaal in steegjes in Ede bevinden, worden niet opgepakt door de politie. De volstrekt passieve, mogelijk bange houding van de politie in Ede ten aanzien van Marokkaanse stenengooiers, bleek ook al uit een reportage van Powned.

De burgemeester van Ede vindt dat de Marokkaanse overheid het maar op moet lossen met wat gesprekken.

Diezelfde burgemeester stelt zich volkomen passief op: die dingen gebeuren nu eenmaal, zo is de tijd, het staat in de Bijbel:

Hoe gaat u ervoor zorgen dat u dit in de toekomst wat beter inschat?

„We leven in een gebroken samenleving.”

Wat bedoelt u?

„Lees dat maar in de Bijbel. Er zullen altijd dingen gebeuren. Nu in Ede, morgen misschien in Culemborg of Gouda. Je kan niet alles van tevoren weten.”

Dat zijn dus de feiten. Een passieve burgemeester die in de bijbel leest dat dit soort dingen nu eenmaal altijd gebeuren en die het probleem wil oplossen met Marokkanen knuffelen. Politie die zich in diezelfde lijn ook na zoveel autobranden passief blijft opstellen en de Marokkanen niet bij de kladden grijpt voor er weer een auto in de fik staat. Doodsbange bewoners die met ramen open slapen en proberen zelf de branden te blussen. En diezelfde politie grijpt wel keihard burgerwacht-achtige initiatieven aan. Want zo bang als ze zijn voor de Marokkanen, zo makkelijk durven ze de Nederlanders aan te pakken.

En premier Rutte? Die doet alsof zijn neus bloedt.

Dit is een garantie voor verdere escalatie.

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

46 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  18 mei 2016 op 22:17

  Het is niet “omdat het in de Bijbel staat”, maat omdat dat zich Burgemeester noemende Hampelmannetje zo’n akelige Jan Slapzak is! En natuurlijk via Haagse KVP (KleffeVriendjesPolitiek) daar is benoemd, natuurlijk ZONDER dat de bevolking daarin ene moer te vertellen had!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Ik denk dat wij in een bezette land leven en de politiek legt zich daarbij neer.

 3. B.E. Slagen

  17 mei 2016 op 12:51

  Een echte christen dient maar een heer: De God van de Joden (door Hem, die de Waarheid, de Weg en het Leven is te volgen).

  Iemand, die uit de Bijbel citeert, en zich voordoet als christen, maar Zeus (= EU) volgt (lees aanbidt) is in mijn ogen een nep-christen.

  Om alle onduidelijkheid weg te nemen: heeft Jezus Christus zich ooit de les laten lezen door de Romeinen of zich aan hen onderworpen?

  Judas Iskariot was waarschijnlijk ook een aanbidder van Zeus.

 4. Wellicht moeten onze regenten op herhalingscursus. Weer even verfrissen waarom ze in deze functie zijn. Allemaal heel eenvoudig: Veiligheid, ontwikkeling, welzijn. Dan nog even uitleggen op wie dit allemaal betrekking heeft: het volk. En dan, misschien op de tweede cursusdag, want anders wordt het wel erg zwaar, een lesje Grondwet: Staat en kerk behoren gescheiden te zijn. Examentje doen en bij alle antwoorden goed, even tekenen (erg belangrijk, kun je tot verantwoording worden geroepen) en trots weer naar kantoor, bij foute antwoorden moet de cursus herhaald worden. Drie keer falen betekent zonder uitkering een andere baan zoeken in de prive sector. Het risico is wel dat er wellicht een nijpend tekort aan regenten gaat ontstaan.

 5. g.h.m.leferink

  17 mei 2016 op 09:30

  Het zou verkeerd zijn om hier, volgens typisch Drugsdorp-aan-de-Amstel gewoonte, direkt weer de POLITIE de schuld te geven. Nee, de BURGEMEESTER is het hoofd van de politie, dus als dat een Sammy Slapzak is, dat moet met DIE Berend Besluiteloos de vloer worden aangeveegd! Allereerst door de gemeenteraad, maar ook de bewoners, en de hier zwaar tekort schietende HRM (HoofdRioolMedia).
  Want ze zijn weer eens allemaal BANG. Het lijkt wel een uitslaande brand, die overal om zich heen grijpende LAFBEKKERIJ! En in Ede is het al helemaal erg. Maar wat wil je ook, met zo’n voormalige Staatssekretaris die door KVP (KleffeVriendjesPolitiek) aan deze baan gekomen is. Wàt een flapdrol!
  Wat daar in Ede nodig is, dat is een peloton Commando’s, Mariniers of Molukkers die de zaak schoonvegen. Zoals in de 60er jaren het Centraal Station in Drugsdorp door Mariniers en Marine van zich ‘alternatief’ noemend tuig gezuiverd werd!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 6. “Wel worden leden van de actiegroep Identitair Verzet hard aangepakt”

  In de Gelderlander werden deze jongelui aangemerkt als ‘ultrarechts’. Gewoon omdat ze opkomen voor hun eigen waardigheid en die van hun landgenoten in hun eigen land. Sommige mensen zou je met alle plezier met de garotte afmorksen.
  Weten die ‘bestuurders’ wel hoeveel haat ze zaaien? Ziedend wordt je hiervan. Vieze vuile tyfus landverraders.

  • @Heikneuter
   Geen dom idee waar deze lui staan in het politieke vlak en of ze wel een richting kennen.
   Zelf ben ik de mening toegedaan dat we dat luie leger in zouden moeten zetten. Hophop luibakken!
   Even orde op zaken stellen.

   Inzake de politie, stel duizend tikmiepen (m/v) aan en schop het blauw op straat!

 7. Van der Knaap (CDA)heeft nb een sleutelpost op defensie gehad. De man,of wat daarvoor moet doorgaan,symboliseert het Zweedse karakter van het Nederlandse bestuur. Nederland is wel degelijk al Zweden. De Edenaar zal een procent of wat naar de PVV toebuigen,maar dit CDA/CU/SGP publiek heeft dikke wangen,en ontleent aan het getimmer daarop geen consequenties,en niet alleen zij. De kiezer is vooral oorzaak en faciliteur van de Ruttes,Asschers ,Merkels en van der Knapen. Volgens mij kan de politie geen boetes van 5000 euro uitschrijven. Is ‘justitie’ hier nog aan te pas gekomen? De door en door vuile vergelijking van Witteman van PVV kiezers met de extreme Erdoganaanhang in NL (waartussen de gedroomde gematigde Turken hier in angst zouden leven) en het financieel kapot proberen te maken van een kleine groep als het IDVerzet, terroriserende marocs inmiddels wél laten begaan, tekent het gore voor mij klimaat en immoreel bestuur in NL door een stel politieke criminelen.

 8. dit waardeloos en wezenloos figuur van een burgemeester kan alleen maar in NL bestaan.
  het iq van een varken,de moed van een rat en geen kennis van de huidige wereld .
  en dan god er bij halen,valt nog mee dat hij niet alla zegt.
  pannenkoeken bestaan alleen heten ze hier cda’er

 9. Sinds ik mij heb voorgenomen om dit soort incidenten en de wijze waarop er van hogerhand op wordt gereageerd te zien als de best mogelijke publiciteit voor een goede zaak heb ik het ontzettend naar mijn zin in Nederland. Ga zo door! Het kan nog veel erger/beter. Verder wens de benadeelden veel sterkte en betuig ik mijn medeleven aan de nabestaanden.

 10. Jezus zegt in de Bergrede: “Biedt geen weerstand aan degene die goddeloos is; maar slaat iemand u op uw rechterwang, keer hem dan ook de andere toe”. Dat was géén aansporing tot passief slachtofferschap of om rechtsbescherming af te wijzen.
  Hij zie dat tegen mensen die vaak bij het minste of geringste uit persoonlijke rancune of wraakzucht erop los sloegen. Een klap op het gezicht was in de regel bedoeld als een provocatie, om een vechtpartij uit te lokken.
  Anno 2016 zou het gezegd hebben tegen relschoppende, al te heet gebakerde moslims met korte lontjes die auto’s in de brand steken.

 11. @Nelis
  Aanvulling: hoe slaat u iemand op de rechterwang? Uh met de bovenzijde van de hand en zo werden vrouwen en slaven geslagen en die mochten niks terugdoen. Draai de uitdager de andere wang toe, wat feitelijk betekent: ik ben uw gelijke en als u deze kant raakt, kunt u een uppercut verwachten, want ik ben geen slaaf of vrouw, maar een aan uw gelijke en ik zal revanche nemen.

 12. Leo KarelJan

  16 mei 2016 op 15:53

  Zo is het , Cale! Rutte en consorten zijn het echte tuig!

 13. Deze Edense burgemeester is een van de vele wegkijkende laffe lapzwansen. En de rest van het land? Wegkijken en ontkennen; blij zijn dat het probleem zich in een wijk in Ede bevindt en niet elders. Edenaren hebben gewoon een beetje pech. Kan gebeuren, toch?
  Gelukkig hebben we een jonge F1 kampioen waarop we onze vaderlandse trots kunnen botvieren. Het Wilhelmus klonk in Barcelona – emotie – geweldig! Maar zodra je als blanke Hollander klaagt bij de NL politie en zegt dat lastig te worden gevallen door Marokkaans tuig heb je een probleem, of men doet niets of je wordt zelf beschuldigd. (zie een vorig artikel). Met toenemende woede en frustratie zie ik het NL regenten tuig ons land volledig naar de knoppen helpen. Want het echte tuig zijn niet die stenen gooiende losers, dat zijn gewoon agressieve domme sukkels, eenvoudig te hanteren als er tenminste een wil is; het echte probleemtuig draagt een keurige stropdas of parelketting.

 14. In een bepaalde zin is Allah wel vol erbarmen, immers, de ongelovigen hebben zijn zegen, want die hebben het goed. Wij baden nog altijd in welvaart, oneerlijk inderdaad maar Mekel en Obama zijn bezig de boel gelijk te trekken.

  Voor de gelovigen is Allah streng. Degene die afvallig zijn moeten dood, zo gromt hij. Homo’s moeten ook dood, want Allah gruwt van hun seks. Degene die zich opofferen mogen de hele dag met 12 maagden alles doen en ze krijgen geen last van hun prostaat, ook niet als ze maar door blijven gaan.

  De vrouw heeft hij gemaakt, ze is mooi, maar moet gesluierd. Want tja, Allah heeft de mannen vol begeerte geschapen en als een ongesluierde vrouw verkracht wordt vindt Allah het echt haar schuld, want mannen kunnen zich eenmaal niet bedwingen.
  Iedere dag wordt Allah gekust, de steen van Mekka is helemaal uitgehold. Zo ontvangt Allah liefde van zijn gelovigen.
  Als iedereen als een zombie iedere dag bidt tot Allah , en niet nadenkt, is de schepping perfect. Een wijs…

  • GOD schiep de mens met een eigen wil ,zodat ze konden kiezen tussen goed en kwaad…zo luid het bijbel verhaal…….Ouwe Mo vond dat wel mooi om daar op voort te borduren,maar schrapte die ”eigen wil” toen hij zijn god allha lanceerde…hebbie maar last van, moet hij gedacht hebben .En het werkt!!

 15. Niet de bijbel of consul is het vreemde in het verhaal maar het feit het blijkbaar te moeilijk is om binnen één stadje een groepje van maximaal tien brandstichters en veertig meelopers bij de kraag te vatten.

  Dan heb je een groot handhavingsprobleem. Als het nu om twee pyromanen ging is de opmerking te begrijpen. Maar als je geen kennis hebt van een groep van bijna 50, wie ze zijn, waar ze zich ophouden, wat ze van plan zijn, dan heb je helemaal geen controle.

  Ik denk toch dat men dit gewoon als terreur mag zien, kleinschalige straatterreur of anders hooliganisme (gezien het doel is ontwrichting en/of angst, niet protest) . Dus grootschalig oppakken van zeg 100 mensen is niet vreemd. Doen ze bij hooligans ook hoor, als je het dozijn wilt, pak je ze eerst allemaal.

  Juist deze jongeren moet je keiharde grenzen trekken, omdat ze dat niet kennen van de opvoeding. Praten, pappen en nat houden escaleert alleen maar.

  • @DirkM
   Eens. Niet door laten etteren, maar de lat erover, Beste voor iedereen.
   Ik begrijp die terughoudendheid dan ook niet goed.

 16. Leo KarelJan

  16 mei 2016 op 14:57

  Ede laat zien in wat voor soort land wij inmiddels leven: angst en geknuffel voor de islam, bang voor Marokkaanse straatterroristen, wel directe actie als autochtonen er wat aan willen doen: de politiek correcte DICTATUUR regeert met ijzeren vuist. Maar de NL kudde blijft in meerderheid laf en ruggengraatloos toekijken. Men zal een rekening gaan betalen die alle fantasie ver te boven gaat. En nog verdiend ook, stelletje schapen. Schop die regentenkliek eruit en zeg die abonnementen op media op: maar helaas de kudde graast verder.

 17. En wat waren onze “volksvertegenwoordigers” boos toen de PVV initiatief nam tot een debat met de naam “Marokkanenprobleem”.

 18. Zoals de meeste vaderlandse politici is ook deze burgervader in mijn ogen rijp voor het gekkenhuis.

 19. shariaantje

  16 mei 2016 op 14:06

  Hoog tijd voor een gekozen burgemeester. Wat een ongelofelijke loser is die man.

 20. P. van Lenth

  16 mei 2016 op 14:05

  ==Zo hebben twee ervan al een boete van vijfduizend euro gekregen, alleen al omdat ze zich in de wijk bevonden.==

  Er staat niet die krant dat het leden van Identitair Verzet waren. Dat verbod geldt ook, of vooral, voor de Marokkaanse jongeren.

  • Theo Joubert

   16 mei 2016 op 20:34

   Ik weet niet waar u dit gelezen hebt, Van Lenth.
   De vijfduizend euro maatregel was een reactie op de oproep van Identitair Verzet om te gaan patrouilleren.
   Een boete van vijfduizend euro aan een Marokkaan is ondenkbaar. Racistisch, zou ik haast zeggen.

 21. Mastermattie

  16 mei 2016 op 13:22

  Een gedichtje voor deze burgemeester:

  In de Bijbel waren er al auto’s
  waarom gingen ze dan lopen,
  of waren de mensen dan zo
  arm dat ze geen auto konden kopen.

  Maar Mozes ging
  in zijn eentje de berg op,
  en als juf het vertelt geloof
  ik dat het ook klopt.

  Ik denk, al heeft ze het
  niet tegen ons gezegd,
  Mozes heeft de stenen
  op de achterbank gelegd.

  Waarom was er dan
  een vuur- en wolkkolom,
  want eigenlijk vind ik
  het wel een beetje dom.

  Waarom ging U niet
  in het eendje vooraan,
  zodat het volk achter
  U aan kon gaan!

  Bron: http://www.gedichtensite.nl/kindergedichten/25279-de-auto-en-de-bijbel

 22. De teneur is: de PVV en Geert Wilders zijn erger dan IS.
  Ook in Ede hebben veel inwoners het gedrag van de overheid aan zichzelf te danken door verkeerde partijen macht te verlenen. Had 10 jaar geleden de PVV de grootste gemaakt en er was geen enkel probleem geweest met Marokkanen of de islam.
  Maar het is nog niet te laat. De volgende keer PVV stemmen en niet op een landverrader partij. Zo simpel is het. Tegengaan van de islam is geen overheidstaak, dus de branden zullen groeien zonder dat de overheid zich er druk om maakt.
  Kop in het zand en vooral veel naar islam vertegenwoordigers gaan om thee te drinken. De daders worden slachtoffer gemaakt: Moslims krijgen overal de schuld van. Moslims zijn de tegenwoordige Joden. dat is de insteek van de overheid en de gelijkgeschakelde media. En als er rellen zijn en branden komt het door economische achterstand of het is een reactie op racisme en discriminatie.

  • De mensen uit Ede stemmen religieus op religieuze partijen. Dat mensen religieus zijn prima maar voor het bestuur van ons land gemeente hebben we belangen partijen nodig. Mensen moeten zich verenigen in de verschillende persoonlijke belangengroepen Zonder religie of Idealen . Het gaat namelijke om dagelijkse problemen die vaak zeer lokaal zijn en waar iedereen een ander belang in heeft. Nu stemmen we op een partij die ons idealen voorhoudt Een betere wereld een sterk Europa Wat zegt mij dat? Wij de belangengroepen moeten in samenspraak met de andere groepen een belangen beleid formuleren en mensen aanstellen die dit beleid gaan uitvoeren Dat is echt van onder naar boven. Je ziet ook dat de regering doet wat ze wil ze hebben blanco mandaat Ze zijn een betere wereld aan het maken naar hun idee in Brussel, Afrika, Amerika dat heeft niets met ons te maken

   • Bernadette de Wit

    16 mei 2016 op 14:16

    Ook met christenen en chr. politici vallen binnen ons poldermodel afspraken te maken over gemeenschappelijke belangen als lokale veiligheid en restrictief immigratiebeleid.

 23. @Pieter G. Laten we nu a.u.b. stoppen met de gedachte dat via (vrije) verkiezingen de PVV groot gemaakt kan worden. Wie weet, zie Ede als voorbeeld, hoe goed er stemmen geteld zullen worden en op welk stapeltje ze worden neergelegd? Ik geloof niet meer in zgn. vrije verkiezingen. In mijn visie zullen Rutte c.s. eenvoudig de verkiezingen kunnen uitstellen door bijv. te wijzen op naderend onheil van welke aard dan ook. Als Cameron om een Brexit tegen te gaan al op mogelijke oorlog wijst, dan is Rutte hier zeker toe in staat. Hij doet dit niet alleen. men handelt in opdracht. Enkel, het mag niet maar het gaat gebeuren, het Fortuynen van politici zal ze angst brengen. Dat zal straks de enige optie zijn. Democratie is een mooi woord maar op dit moment inhoudsloos. Het volk is verdeeld en laat zich misbruiken.

  • gnor
   16 mei 2016 om 18:34

   @Pieter G. Laten we nu a.u.b. stoppen met de gedachte dat via (vrije) verkiezingen de PVV groot gemaakt kan worden.
   ———
   Laten we niet stoppen met denken, want daar zit juist de winst heb ik vaak in mijn leven meegemaakt. Wie niet denkt is dood.

   De PVV is al groot!
   Namelijk de grootste.
   Oke, nog steeds virtueel.
   Die gedachte moet geëffectueerd worden. Ook al zou er iemand het zaakje willen veranderen aan de uitslag, het risico is enorm en bij uitkomst desastreus. Ja Rutte de teflon man komt met veel dingen lachend weg. Maar niet met alles. Zijn dagen zijn geteld, net als die van de eurnazi’s waar hij zo graag deel van uit maakt.
   De val van Merkel is in zicht. De heel klerezooi valt als dominostenen om.
   Een Nederlandse jongen van 18 wint een formule 1 wedstrijd. Daarbij vergeleken is een megawinst voor de PVV een gelopen race. Er is namelijk geen alternatief. De rest zijn landverrader partijen.

 24. We zullen het tenslotte zelf maar moeten gaan doen.

  • Er zit nog teveel spek op het bot bij deze burgermeester. In het cachot, water en heel weinig brood.

 25. Ik moet de burgemeester gelijk geven. Citaat: Er zullen dingen gebeuren, nu in Ede morgen in Gouda. Je kan niet alles van te voren weten.
  —–
  Morgen kan er ook weer een vliegtuig in een hoog gebouw vliegen, die dingen gebeuren, je kan niet alles van te voren weten.
  Overmorgen kan er kalashnikov schoten gehoord worden op een terras ergens in Amsterdam of Rotterdam met gevolg honderd doden. Die dingen gebeuren, je kan niet alles van te voren weten. Over 5 jaar is hier in Nederland een burgeroorlog omdat er groepen rechts extremisten hier in dit land de sharia wetten en de islamisering willen tegengaan. Die dingen gebeuren, maar we zagen het aankomen door de rechtsextremist Geert Wilders die bij het blanke volk haat zaait tegen onschuldige moslims.

  Nogmaals, in dit land hebben de meeste inwoners liever een islamitische staat dan de PVV aan de macht. De teneur is: de PVV en Geert Wilders zijn erger dan IS.

  • Bernadette de Wit

   16 mei 2016 op 14:14

   Ik neem aan dat uw eerste zin ironisch is? U wijst terecht op het laffe fatalisme waar deze Nederlandse en dus niet oosterse, islamitische bestuurder zich achter verschuilt.

 26. Nòg zo’n onverbeterlijke KLOOTZAK (ZONDER KLOTEN)

 27. Doet die burgemeester zich als een christen voor?
  Ik schrik me wezenloos.

  Natuurlijk leven we in “een gebroken wereld”, maar als de overheid NIET ingrijpt… dan doet ze gewoon niet waar ze voor is aangesteld en waarvoor ze ( en ook nog behoorlijk royaal) wordt betááld.
  Mag ik deze rasfarizeeër-van-een-burgemeester even dringend en dwingend wijzen op Romeinen 13, ZIJN marsorders dus?
  ” Als iemand goed handelt, behoeft hij niet bevreesd te zijn voor overheidspersonen, maar wél als hij verkeerd handelt.
  Wilt gij zonder vrees voor de overheid zijn?
  Doe het goede… en gij zult lóf van haar ontvangen.
  Maar indien gij kwaad doet, weest dán bevreesd, want zij ( = de overheid) draagt het zwaard niet tevergeefs….”.

  Ik constateer dat deze burgemeester en zijn dienders precies het tegenovergestelde doen als dat, wat het Evangelie hier opdraagt!
  Niet de bóósdoeners in Ede worden aangepakt…. maar juist degenen die het vaderland en haar cultuur proberen te beschermen…

  • Bernadette de Wit

   16 mei 2016 op 14:12

   Zo is het. Jezus heeft gezegd: Geeft dan de keizer wat des keizers is en geeft Gode wat Gode toekomt.
   Deze slapjanus maakt zich idd schuldig aan plichtverzuim van zijn seculiere bestuurdersverantwoordelijkheid, waaraan hij zich juist ook *als christen* zou moeten houden.

 28. B.E. Slagen

  17 mei 2016 op 13:12

  @Gielah

  De ironie van het Edese geval is dat degenen, die het kwaad doen helemaal niet bevreesd zijn, de politie loopt hier (overigens net als in de rest van Nederland waar boze Nederlandse -allochtonen- de boel vernielen) immers steeds achter de feiten aan. De pakkans lijkt dan ook heel klein. Op wonderbaarlijke wijze lukt het de politie steeds wel om Nederlandse autochtonen direct bij de kraag te vatten bij het minste of geringste vergrijp. Ik weet zeker dat Jezus Christus daar niet de hand in heeft. De burgemeester van Ede citeert dan ook wel heel erg vaag uit de Bijbel. Jammer voor hem dat de christenen zich door dergelijke flauwe citaten geen zand in de ogen laten strooien. Op alle fronten: ongeschikt.

 29. Aftreden, knaap!

 30. Mastermattie

  16 mei 2016 op 12:46

  Lijkt me een prima argument om kerk en staat nu eens echt te scheiden.
  Geen religieuze partijen/personen meer in de politiek graag!

  • Bernadette de Wit

   16 mei 2016 op 14:07

   Zal dat helpen? Ook bestuurders met een soosjalistiese of liberale ideologie laten hun bevolking in de steek en verschuilen zich achter hun ideologie.
   Gggrrristenen: de bijbel.
   Soosjalisten: zielige mocro’s.
   D66/VVD: marktwerking.
   Lijkt me nuttiger om deze burgemeester publiek aan te spreken op zijn (seculiere) bestuursverantwoordelijkheid.

   • Na de constatering dat deze burgermeester zijn plicht verzuimt is er maar 1 oplossing. Gooi deze man in het cachot.
    Waarom? Omdat hij de belastingbetaler blijft leegplukken.
    Iets met het bestuursrecht en strafrecht.

 31. Baron van Deurlo

  16 mei 2016 op 12:42

  Beste burgemeester van Ede,
  Na deze, door uzelf gesproken woorden, is het echt beter dat u uw ontslag indient en het herstellen van de openbare orde overlaat aan een collega die daar wel verstand van heeft.

  T.H. Baron van Deurlo

  • Sir Mindknight

   17 mei 2016 op 19:27

   Dit soort reacties is meer dan uit de tijd. Er staat nog veel meer in de Bijbel, maar denk dan wel even over 2000 jaar terug . Stond de houding van foute burgemeesters in 1940 -1945 ook in de Bijbel? De Jan Hagels, de Soldaten van Oranje, de verzetsmensen ,onze huidige militaire inzetten om de geloofswaanzin te stoppen, de jonge kinderen te beschermen tegen hun “geloofs-beschermheren.”? Inderdaad, met Ede is het slecht gesteld op vele fronten. een bedrijf is de afspiegeling van zijn directie. Rechte ruggen en een flinke strot van een echte vent…geen kwar.