Eindelijk! In Oostenrijk krijgt het volk de macht.

Door Joost Niemöller

Hoopvolle ontwikkelingen in Oostenrijk. Aanstaande zondag vindt de laatste ronde plaats in de presidentsverkiezingen. De twee overgebleven kandidaten zijn de 72-jarige ex-leider van de Groene partij, Alexander van der Bellen, en de zeer populaire, 45-jarige, Norbert Hofer, van de FPÖ.

Hofer is favoriet.

Een president heeft in Oostenrijk een ceremoniële rol, maar toch meer dan dat: hij kan een regering naar huis sturen. Hofer heeft al gezegd dat hij de Oostenrijkse regering had ontslagen toen die de grenzen openzette voor de golven van illegalen uit Turkije.

Hofer wil de democratie weer terugbrengen naar Oostenrijk. Hij heeft aangekondigd dat hij Oostenrijk wil ombouwen naar Zwitsers model. De dictatoriale bestuursmacht van de in elkaar gestorte Sociaal Democraten en Christen Democraten moet worden afgebroken, en in plaats daarvan moet een systeem komen met referenda. Bestuursbenoemingen zullen niet meer langs de politieke lijnen lopen. De zittende bestuursmacht zonder aanhang bij het volk zal verdwijnen.

Hofer wil dat Oostenrijk uit de EU stapt wanneer Turkije erbij komt. En hij wil nauwere banden met de leider van Hongarije, Orban, in wie hij een geestverwant ziet:

The Austrian government’s criticism of Budapest’s hardline stance on migrants “was a grave diplomatic error which I want to correct as president,” Hofer told French weekly magazine Valeurs Actuelles in a recent interview.

“Declaring that Hungary is close to fascism just because it’s the only country to apply the Schengen rules… is absurd.”

De linkse Amerikaanse pers heeft door wat er gebeurt: Oostenrijk krijgt zijn Trump.

De macht moet waar die hoort. Bij het volk.

En weer een stap in de richting die Marine Le Pen vandaag voorspelt: De EU staat op instorten. De democratie komt terug.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

38 Reacties

 1. Wat een teleurstelling nu Hofer toch het nakijken heeft. Of juist niet? Uiteindelijk hebben populisten toch het nakijken. Het uiten van haat heeft nog niets opgeleverd.

  • @August
   Haat? Sinds wanneer is realisme haat? En ik mag aannemen dat Höfer die nota bene in een club zit die groen realisme, lees geschoeid op haalbaar natuurkundig toets meer realiteit aan de dag legt dan uw blabla.
   Winnen met 0,1 procent en dan alle zeilen bij moeten zetten om van 1 partij te winnen. Hilarisch als het niet zo oerdom zou zijn.

 2. Je kunt het gerust aan de linksen overlaten om een land kapot te maken. Men noemt er ‘rechts’ populistisch, maar links is vele malen meer populistisch. Want links belooft voortdurend allerlei cadeautjes en rechten zonder zich af te vragen waar het geld vandaan moet komen. Erger nog: uit de zak van links komen al die cadeautjes nooit: anderen moeten opdraaien voor de linkse beloften.
  ‘Rechts’ is veel verantwoordelijker als het om de financiele onderbouwing gaat. Em ja, dan kunnen sommige paradijzen dus niet, want het geld ontbreekt domweg!
  Maar links blijft paradijzen voorspiegelen: dat is het ultieme populisme.
  Zoals een FNV-er zei op de radio: “Iedereen heeft recht op een goed betaalde baan”. Dat is dus populisme in het kwadraat. Want banen noch geld groeien ergens aan een boom. Rechts is vele malen meer kostenbewust en DUS veel minder populistisch.
  Echt: populisme zit bij het linkse volksdeel dat belooft en belooft, zonder enig kostenbesef. Linkse landen raken dan ook snel…

 3. Helaas Joost en de rest, het is niet gelukt. Die linkse gek heeft gewonnen. Heel slecht nieuws voor Nederland. Een daadkrachtige man in Oostenrijk zou de grenzen van het land kunnen sluiten, en daar profiteert ook Nederland enorm van. Nederland verzuimt zelf om hekken om het land te zetten. Maar helaas, er zullen honderdduizenden testosteronbommen per jaar komen.

 4. Op zich mooi, maar die asylanten krijgen ze nooit meer het land uit. Het zijn weliswaar slechts verkiezingen voor het presidentschap met weinig macht maar de vorige keer dat de FPÖ aan de macht kwam (samen met de christendemocraten) zijn ze voor langere tijd verdwenen van het politieke toneel. (in de tijd van Haider c.s). Gelukkig zijn ze weer terug, gruss got.

 5. Sint Nicolaas

  22 mei 2016 op 10:19

  Goede ontwikkelingen daar in Oostenrijk. Wat Sint echter mateloos irriteert, is dat de NL MSM het steevast blijft omschrijven als populistisch of extreem rechts. Dat klinkt zo lekker negatief nietwaar ? Alsof wij NL klootjesvolk maar op willen passen en vooral niet mee willen gaan in die vaart der volkeren. Foei toch, stemmen op zulke mensen of partijen. Als ze het nou eens vaderlandslievende of patriottische partijen of personen zouden noemen dan klinkt het plots een stuk beter. Maar dat wil de staats aangestuurde NOS en andere MSM niet want dat wil Den Haag niet. Die moeten en zullen deze ontwikkelingen negatief belichten om zo Henk en Ingrid te behoeden voor het stemmen op de PVV. Gelukkig is men in Oostenrijk wel ontwaakt en wordt men in NL ook wakker gezien de peilingen. Er moet definitief afgerekend worden met de landverraders, de islamknuffelaars, de volksvernachelaars die NL volledig hebben uitverkocht aan Brussel en overgeleverd aan de muzelman en de “vluchteling”.

  • Sint Nicolaas

   22 mei 2016 op 10:30

   Model á la Zwitserland met bindende referenda, gekozen bestuurders en burgemeesters. We zitten niet op burgemeesters te wachten in de vorm van afgeserveerde Haagse sukkels die van een baantje voorzien moeten worden. Souverein NL en geen €uropees juk waar we onder bezwijken. Grenzen dicht en visaplicht voor niet westerse lieden. Uit de €U en weg met Schengen. De EEG kan terug komen maar baas in eigen land en vooral : de Gulden terug ! Het €uropese project is mislukt, multi-culti is mislukt. NL en de NLérs hebben het recht om NL te zijn en te blijven. De kracht van €uropa is de diversiteit aan landen, talen en volkeren en die moet blijven. Geen smeltkroes zonder identiteit vermengd met destabiliserende moslim en vluchtelingen ellende. Go for it Oostenrijk ! Kies voor je zelf, je land, je volk, je tradities. De €U maakt alles kapot, meer dan je lief is ! Was het maar maart 2017, tijd voor de afrekening in NL !

 6. Er gaat hier van binnen uit niets veranderen. Nederland zou de beste kans op herstel hebben als Bondsland van de BRD. Buiten dat wordt het een kruising tussen een Groot-Amsterdam en een openluchtmuseum/natuurgebiedje dat “tijdelijk” migranten opvangt met Sylvana Simons als minister president.

 7. Als iedereen dit even leest dan zou elk verstandig mens uit de EU willen:
  http://www4.dr-rath-foundation.org/Newsletter/articles/British-Referendum-on-the-Brussels-EU-Awareness-of-the-Constructs-Nazi-Roots-Becoming-Mainstream.html?utm_source=email&utm_medium=artikel-1-link&utm_campaign=newsletter-20160520
  EU heeft niets met democratie te maken maar alles met macht en geld. Een “verenigd” Europa is destructief. Dankzij de EU worden we in WWIII ingerommeld.

  • Klopt helemaal…alleen de grote bedrijven en de rijken worden er beter van….en natuurlijk niet te vergeten alle mensen die in Brussel werken met een top salaris zonder verantwoording af te hoeven leggen….de hele EU is in mijn beleving een gedrocht wat zo snel mogelijk ontbonden dient te worden..en ja klopt ik droom wel even verder….maar met een beetje geluk en het ontwaken van de mensen lees het volk zal het er ooit van komen.
   http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/05/Feiten-geven-Boris-Johnson-gelijk-De-EU-stamt-direct-uit-de-kokers-van-de-Nazis

 8. Dat is wel een feestje waard tzt.
  http://www.youtube.com/watch?v=f-vMgOyy_q0&feature=youtube_gdata_player

 9. Het zou mooi zijn als de toekomstige geschiedenisboeken zouden schrijven: “In de twintigste probeerden invloedrijke politici een nieuw politiek machtsblok op poten te zetten, met de naam Europese Unie. Het machtsblok zou macht onttrekken aan de deelnemende democratische naties en een autocratisch bestuur willen vormen. De pogingen strandden uiteindelijk, omdat nationale volken vast wilden houden aan hun democratische invloed op hun nationale bestuur. Burgers wilden hun kleinschalige invloed behouden en geen invloed weggeven aan een ongekozen autocratisch Europees bestuur. Bovendien ontstond er steeds meer weerstand tegen de enorme kosten van dit tot mislukken gedoemde project.”

 10. Hopelijk zal het Nederlands referendum over Oekraïne ook in de geschiedenisboeken belanden als zijnde het laatste zetje die het kaartenhuis wat EU heet in elkaar doet zakken.

  • D. G. Neree

   21 mei 2016 op 14:31

   meer het eerste zetje. Doordat Rutte zo schofterig het referendum beschouwt als een natte scheet heeft zijn laatste goodwill verspeeld, evenals het vertrouwen in de de huidige politieke kaste.

 11. g.h.m.leferink

  22 mei 2016 op 19:35

  ‘arjen’: volledig mee eens!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 12. g.h.m.leferink

  20 mei 2016 op 19:01

  Eindelijk, de angst-veren van de mogelijke beschuldiging van Nazi-sympathieën worden eindelijk afgeschud!
  Ook in Oostenrijk breekt de echte demokratie nu door. Vooral ook omdat Norbert Hofer ‘…heeft aangekondigd dat hij Oostenrijk wil ombouwen naar Zwitsers model.’ Dus macht DELEGEREN naar war die thuishoort, bij de mensen zèlf! Alexander Soltsjenytsin was niet voor niets enthousiast over Zwitserlands demokratie. En ik stel me voor Nederland voor dat dit ook hier zou moeten komen. Want dat zou betekenen:
  * Minder ‘stiekem klef Torentjesoverleg’
  * Geen burgemeesters meer die Henk en Ingrid vanuit den Haag, via KVP (Kleffe Vriendjes Politie) door de strot gewurgd worden. Denk maar aan b.v. Cees van der Knaap en zijn niet-durven-beleid in Ede
  *Men beslist plaatselijk over het al dan niet toelaten van pseudo-asylzoekers en zieligdoeners, inplaats van achter de schermen in den Haag.
  Enz. enz.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • De Held van Almelo echoot er op los.

   • g.h.m.leferink

    22 mei 2016 op 19:33

    ‘Inheems’, is dat tegen mij?
    Vraag, gesteld door iemand die WEL zijn volledige naam onder zijn bijdragen zet!
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 13. g.h.m.leferink

  21 mei 2016 op 21:53

  Herstel: Politie moet Politiek zijn.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 14. Hup FPÖ! Helemaal gelijk. Go Oostenrijk, Go Hongarije.
  Ik wil ook bindende referenda, de EEG terug, een mariniersbrigade, meer straaljagers en onze tanks terug. En fatsoenlijke bejaardenhuizen en koude natte uitzettingskampen voor agressieve islamitische gelukszoekers. En de bezem door het ambtenarenapparaat en Den Haag. En een totale subsidiestop voor ‘culturele’ (moslimbroeder)verenigingen. En, en, en.

  Zo en nu bier en chips halen voor de Venezolaanse invasie. Maduro heeft het over spionage-awacsen die hun luchtruim schenden en eerlijk gezegd komen die ook wel van heel ver uit de richting van Venezuela in een rechte lijn richting Hato vliegen. Die zie je met hun rokende jaren 60 motoren al op tientallen kilometers afstand. Mevrouw Heikneuter pikt ze er nu ook al uit.

 15. Het volk de macht. Net als Doornroosje en roodkapje leesvoer voor kinderen die nooit volwassen werden. Volwassenen die geloven in de macht van 50 + zijn gelovig of imbeciel. Het bewijs is geschiedenis, herschreven of niet. Wat deze planeet stuurt is iets wat mensen gelovig kan maken. Neem oorlog. Voor uw vrijheid. Neem 1940 tot 45. En wie er beter van werden. Dankzij reclame was en werd dat de bewoner van prachtwijken, voor immigratie. De werkelijkheid werd de achterkant van gelijk hebben. Voorouders in crises jaren spraken van zakken vullen. Vandaag, geen nieuws onder de zon die het niet meer kan bijbenen.

 16. ”Eindelijk! In Oostenrijk krijgt het volk de macht”
  Dat zou mooi zijn!
  Ik hoop dat dit het begin is van nog veel verder gaande decentralisatie, en dat dit voorbeeld doet volgen.
  De toekomst zal het ons leren …

  • In dit kader, verwijs ik graag naar de volgende film:
   ”Brexit, the movie”, Nederlands ondertiteld door Irma Schiffers:
   https://www.youtube.com/watch?v=z_epNtM0QmY

   • @hana333
    .
    Zeer goede docu, bedankt voor het plaatsen. Dat heel veel mensen het zullen bekijken, in hun eigen belang.

 17. Hoopgevende ontwikkelingen! Aangezien de belangen van de tegenkrachten enorm zijn, zal de FPO twee dingen niet moeten nalaten: hun Norbert Hofer 24/7 bescherming bieden, en zowel het stemmen als het stemmen tellen laten observeren door partijgenoten.

 18. Zo verslaat de NOS een winst van FPO:
  http://nos.nl/artikel/2062559-extreemrechts-wint-in-wenen-minder-dan-verwacht.html
  De extreemrechtse FPÖ heeft bij plaatselijke verkiezingen in Wenen flink gewonnen, maar minder dan Oostenrijkse opiniepeilers hadden voorspeld. De partij kreeg volgens de eerste prognoses 32,3 procent van de stemmen

  En hier bijvoorbeeld:
  Winst voor extreem-rechts bij Oostenrijkse verkiezingen
  De kandidaat van de extreem-rechtse partij FPÖ lijkt de grote winnaar bij de eerste ronde van de Oostenrijkse presidentsverkiezingen. Volgens de voorlopige resultaten heeft kopstuk Norbert Hofer ruim 35 procent van de stemmen gekregen.

  Volgens mij is de FPO een liberale partij, die inderdaad strengere immigratieregels wil. Iedereen die minder wil krijgt van de NOS label extreem rechts.
  De NOS walgt van de kiezer.

  • g.h.m.leferink

   23 mei 2016 op 15:37

   ‘Koffij’: Dat NOSsjenaal ken ik niet anders! En al meer dan 10 jaar schrijf ik daar bijdragen tegen op het internet. Het aantal zit nu tussen de 500 en 600.
   De ‘Gilbberigheidscoëfficiënt’ van die Mediapark Maffiabende is werkelijk veel en veel te groot! Het odet me goed dat er meer lui zijn die er zo over denken als ik.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 19. Prachtig is het wanneer Hofer het wint. Echter is het Zwitserse model zo geweldig? Het land heeft net als de E.U. landen vele allochtonen en ook de illegalen stromen massaal het land in. Dat de illegaal mee moet betalen aan zijn opvang, daar is reeds al een truc voor. Hij heeft niets.

 20. Hoopvol bericht!
  Misschien breekt dag van dan eindelijk aan: Het einde van de Euronazi’s! minder islam en meer directe democratie met referenda.!

 21. Persoonlijk wil ik graag precies hetzelfde…uit de EU en dan een Zwitsers model in mijn beleving is dat democratie.
  De EU heeft een kans gehad…en is gewoon mislukt..en werkt gewoonweg niet, steeds meer werkeloosheid , spanningen , regeltjes , geen grenzen alleen maar ellende.

  • Nou De EU is volgens de organisatoren helemaal niet mislukt Ze kunnen met cijfers en statistieken aantonen dat het zelfs veel beter gaat. Maar dat geeft dan ook aan wat het echte probleem is . Het gaat om de mensen zij moeten zich beter voelen, kunnen ontspannen, iets op kunnen bouwen geen opgeroepen oorlogsdreiging geen vreemde mensen over de vloer Zo simpel is dat Waarom moeten wij maar groeien meer consumeren dus veel en veel meer werken waarom? Het zijn de economische wetten diep ons dwingen veel meer te werken. Wat een totale onzin Maar hoe krijg je dat uit die koppen

 22. Als je die link naar de venijnige linkse Amerikaanse pers leest, weet je genoeg. Niets is te dol om het democratische proces te frustreren en met insinuaties en rare links naar het verleden een nieuwe politieke beweging in diskrediet te brengen.

 23. Juist door de ongekozen uitvoerende EU macht in Brussel waar steeds meer soevereiniteit naar afgegeven wordt door nationale politici worden mensen zich steeds meer bewust dat ze genegeerd worden en hun belangen niet meer belangrijk gevonden worden. Dat hebben Orban, Hofer en Le Pin heel goed in de gaten. Grappig dat ze rechts extremist genoemd worden door de leugen media en vooral door de bende van Brussel.

  • niet alleen grappig, maar ook begrijpelijk, de bende van Brussel ziet z’n luxe baantjes op de tocht komen te staan, de afrekening begint dichterbij te komen…

 24. Prachtig We dreigen nu meegesleurd te worden door legers Politici die institutioneel ons gaan besturen Zonder gekozen te zijn en zonder enige verantwoording ooit af te leggen Het gaat om groei en macht EU en NATO een doemscenario. Het EU idee is prima maar het loop volledig uit de rails Mogheri zegt nu al dat sancties naar Rusland verlengt moeten worden Ik dacht dat alle PM van de lidstaten dit bepalen Daarom Zag gisteren de Docu van Jeremy Paxman heel breed en van alle kanten bekeken De Eu is goed maar de Politieke macht moet bij de Soevereine lid staten blijven Ook de NATO = Amerika heeft niets bij de EU te zoeken