Brexit paniek! Domme Duitse minister bedreigt Engelse volk met ondergang.

Door Joost Niemoller

De machtigste man van Europa, de Duitse minister van Financien slaat opnieuw toe in een interview met een uitspraak waarvan je denkt: Hoe dom kun je zijn?

Groot Brittannie is in oorlogsstemming door het komende referendum. En precies op dat moment zegt Schauble in een interview met Der Spiegel  dat ‘we’ Brexit met zijn allen niet moeten willen, want dan zou Nederland, dat zich verbonden voelt met de UK, ook wel eens uit de EU willen gaan stappen:

Schäuble hält es aber für möglich, dass das britische Beispiel Schule machen könnte und weitere Länder aus der EU austreten. “Das kann man nicht ausschließen”, sagte er. “Wie würden zum Beispiel die Niederlande reagieren, die traditionell sehr stark mit Großbritannien verbunden sind?”

De UK zal zeer hard gestraft moeten worden als ze uit de EU stappen, waarschuwt Schauble; ze zullen grote economische nadelen gaan ondervinden:

Der Minister warnte die Briten, sie könnten unter den wirtschaftlichen Folgen eines Brexit leiden. Das Land sei eng mit den Partnerstaaten verflochten. “Da wäre es doch ein Wunder, wenn ein Ausscheiden Großbritanniens ohne ökonomische Nachteile bliebe.”

De man lijkt ieder gevoel voor timing verloren te hebben. Een Duitser die zoiets zegt tegen de Engelsen, juist op het moment dat de Engelsen moeten beslissen! En juist in het weekend dat diezelfde Engelsen de verjaardag van hun koningin vieren, symbool van de Engelse soevereiniteit. Niet vreemd dat Engelse kranten hier woedend mee openen. Dit maakt heel diepe sentimenten wakker in het Britse volk. Werd de UK al niet eens eerder door een zekere Duitser bedreigd? En hield de UK toen ook niet stand?

In een opzienbarende swing is het Brexit kamp in een peiling op een sensationele 10 % voorsprong gekomen.

Nog twaalf dagen te gaan.

Schauble was precies wat het toch al winnende Brexit kamp nodig had.

De dappere Engelsen blijken al die bangmaak verhalen over economische achteruitgang niet eens te geloven.

En dan mag Schauble op een punt gelijk krijgen: Laten wij in Nederland de Engelsen snel volgen.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

61 Reacties

 1. Re: complottheorie, er is geen theorie in mijn reactie, het zijn 2 links naar originele werken van iemand wiens ideeen ten grondslag liggen aan dit Europa. De Coudenhoven-Kalergi prijs kregen onlangs Graaf Van Rompuy en mevrouw Merkel. De werken zijn in de jaren 20 geschreven en doen hier en daar futuristisch aan. Het J-woord kan vervangen worden door ‘aboriginal’ maar dan klopt Coudenhoven-Kalergi’s historische uitleg en rechtvaardiging niet meer. Hij heeft het wel degelijk over een nieuwe, door joden te vormen geestesadel en een met gekleurde rassen gemengde bevolking als ideaal voor het nieuwe Europa. En legt ook uit waarom zij zo geschikt zijn en waarom de inheemse volken ‘geholpen’ moeten worden.
  Lees hem zelf zou ik zeggen. Ik weet verder ook niet hoe ik het moet duiden anders dan dat men echt schijt heeft aan de oorspronkelijke bewoners van dit continent.

 2. g.h.m.leferink

  12 juni 2016 op 18:48

  Mijnheer Helders, het is voor mij een genoegen dat er nog iemand op dit forum schrijft die niet te BANG is om zijn eigen naam bekend te maken!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Leo KarelJan

  12 juni 2016 op 17:55

  Schauble behoort tot de fascistische EUSSR kliek en is een groot gevaar. Een voorstander van de vernietiging van de Europese autochtonen. Een heuler met de islam en voorstander van totaal open grenzen. Een landverrader dus.
  Hopelijk maakt dit veel Britten kwaad en kiezen ze voor een Brexit: weg van die gore fascistische landverraders uit de EUSSR.

 4. Joost Niemöller

  12 juni 2016 op 14:16

  Dit kan alleen als ik je verwijder uit het systeem, waarna je je opnieuw kunt registreren als nieuwe reageerder.

 5. http://gerritherders.blogspot.co.uk/2016/06/wat-gebeurd-er-achter-de-schermen-in.html

  Er speelt zich achter de schermen iets raars af in Europa. Zoals bekend word er in Engeland een referendum georganiseerd of Engeland IN de EU met blijven of er UIT moet gaan.
  Mijn reactie was gelijk, net als die van u neem ik aan, ER UIT, en hopelijk ploft dan dat hele monster dat Europese Unie heet als een pudding in elkaar.
  En ik stond hierin niet in mijn eentje. Ook het linkse gedeelte van de Engelse Labour partij onder leiding van Jeremy Corbyn, vond altijd dat Engeland het monster EU in de vuilnisbak moest gooien en een eigen weg moest gaan.
  Plots kregen de ‘UIT’ supporters steun uit een onverwachte hoek, namelijk van de Conservatieve Minister President, de Tory David Cameron.
  Hij schreef namelijk het referendum uit om UIT de EU te stappen. Hij verwachtte de meerderheid van de Engelsen ook zo ver te krijgen.

  Maar als Cameron plotseling aan jouw kant staat, gaan je nekharen…

 6. ”Werd de UK al niet eens eerder door een zekere Duitser bedreigd? En hield de UK toen ook niet stand?”
  Pffff. Joost, ik had je wijzer verwacht. Churchill en Hitler, een pot nat. Zoals je zelf na kunt gaan was de hele westerse invasie, die op herhaaldelijk aandringen van de Sovjet Unie eindelijk was gekomen, een grote farce. Het was de bedoeling dat Hitler de Sovjet Unie zou verslaan. Pas toen de S.U. oprukte richting Berlijn begonnen de westerse troepen ook met hun opmars.
  Engeland hield stand is complete onzin. Het is van Hitler nooit de bedoeling geweest om Engeland te veroveren. Mocht niet van zijn bazen.

  http://gerritherders.blogspot.co.uk/2016/01/hitler-merkel-bush-obame-puppets-van-de.html En Churchill niet te vergeten

  • g.h.m.leferink

   15 juni 2016 op 09:44

   ‘knip’: je kennis van de geschiedenis is je (schuil)naam voor de neus niet waard.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 7. Eenmaal uit de EU is een pal aan de Noordzee overkant nodig om dromen waar te maken. Export naar de U.K, vandaag, is een waarmaakte droom door het betaal middel pond. Een zwengel met veel verdachte luchtjes van geld verdienen. Allemaal geregeld door en voor uw vriendelijk bedrijfsleven en bank. Dat stopt bij er uit. Kom een landgenoot aan zijn centjes dan kom je aan zijn bloed. Nederland er dan ook uit brengt grenzen terug. Zo keurig omschreven in het B.Traven boek dodenschip. Met als direct resultaat veel centjes opnieuw verdienen . Smokkel of handel zit in het bloed.

 8. Sint Nicolaas

  12 juni 2016 op 08:50

  Beste mijnheer Schauble, dank en hulde voor uw bijdrage aan het Brexit debat. U heeft de tegenstanders van de €U een leuke zet in de goede richting gegeven. De goede richting, INDEED ! Hoopvolle peilingen laten een 10% voorsprong zien voor het nee-kamp op het ja-kamp dus beste mijnheer Schauble, indien u nog meer interviews wilt geven, GO AHEAD ! Ook Sint smult er van. Kom maar op, voor de draad er mee en haast u want we hebben nog minder dan 2 weken te gaan weet u. Blijkbaar dringt het steeds meer tot de Engelsen door wat een in en in verrot, dictatoriaal en corrupt instituut de €U is. En vergist u zich niet beste mensen, de invloed van deze moloch is zelfs tot in de fruitschaal bij u thuis doorgedrongen. We zijn immers de bananenregelgeving No 1333/2011 van 19 december 2011 toch niet vergeten waarin uitgebreid wordt omschreven hoe krom een banaan mag zijn ? Of de komkommerwet die 20 jaar lang van kracht was. De waanzin ten top ! Nu zijn dit slechts 2 lachwekkende voorbeelden.

  • Sint Nicolaas

   12 juni 2016 op 09:00

   Minder lachwekkend is het Schengen verdrag waardoor we de controle over wat er ons land in of uit gaat volledig kwijt zijn. De €uro die ons in een gigantische financiële puinhoop verzeild deed raken, de ongecontroleerde instroom van de muzelman en de bananenplukker die de lidstaten volledig in onbalans brengen en een directe dreiging vormen voor het voortbestaan in het algemeen van ons continent zoals we dat kennen en kenden. Alles wat Brussel bedenkt en implementeert dient slechts een doel; het stichten van een superstaat waarin het electoraat geen sodemieter meer te vertellen heeft, zijn identiteit verliest en uiteindelijk het onderspit zal delven als gevolg van de massale instroom van voornoemde lieden. Een reuzen octopus met het hoofd in Brussel en tentakels die zich tot diep in de lidstaten doordringen welke nagenoeg bezwijken onder de druk die deze uitoefenen. Gelijk een maffia clan. De Godfather zit in Brussel, zijn hulpjes in Berlijn, Den Haag , Parijs etc. etc.

   • Sint Nicolaas

    12 juni 2016 op 09:11

    En wat doet de maffia wanneer een lid afvallig wordt ? Dan wordt deze gestraft, gechanteerd of eventueel uit de weg geruimd, En dit scenario zien we nu hier. Er dreigt een Brexit en daar komen de andere clan leden met dreigementen. Economische, financiële, justitiële dreigementen. Engeland sputtert tegen dus wordt Brussel boos en zegt op voorhand al dat de Britten hiervoor gestraft zullen worden. Een land dat zijn eigen soevereiniteit weer opeist wordt in het verdomhoekje geplaatst want dan raakt het buiten de invloedssfeer van de dictatuur. Ook dit geeft ragfijn weer met wat voor een instituut we hier te maken hebben. Een totale dictatuur met slechts vazalstaten onder direct bestuur van Brussel. En nog zijn er ook in NL lieden die liever in een dictatuur leven dan in vrijheid. Indien de Brexit een feit wordt dan zal het hopelijk een domino effect hebben op de rest met als gevolg de ineenstorting van het imperium. De €U heeft niemand nodig, de €U heeft ons nodig. Als melkkoe.

    • Sint Nicolaas

     12 juni 2016 op 09:20

     Het is ook werkelijk tenenkrommend te zien hoe bijvoorbeeld die dwaas van een Cameron zich in allerlei rare bochten wringt en de ene na de andere hit and run er uit gooit om de Britten bang te maken voor een eventueel vertrek. Dan is het weer de positie van Londen, dan weer de pensioenen, dan weer dit, dan weer dat. Stemmingmakerij van de bovenste plank.Alsof er niet gehandeld en samengewerkt zal worden als ze uit de €U zijn getreden. Bullshit ! Hier in Noorwegen handelen we ook met de rest van de €U en de wereld. Gaat prima. Wat meer papierwerk, dat wel maar hee, we zijn wel baas over eigen visgronden en het oliefonds bijvoorbeeld. Brussel zal maar wat graag zijn klauwen daar naar uitslaan. Laat de Brexit werkelijkheid worden en dan de Nexit. Ook wij hebben het recht om hier over ons oordeel te vellen. Terug met onze soevereiniteit, onze grenzen, ons zelfbestuur, onze identiteit. Weg met de dictators en de “weg met ons”politiek. Brexit, GO GO GO !!!!!

 9. g.h.m.leferink

  12 juni 2016 op 11:32

  Een schot in de roos, ‘Sinterklaas’. Bedankt.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Sint Nicolaas

   13 juni 2016 op 16:12

   En dan lees ik net op NOS dat meneer Rutte de uitkomst van het Oekraine referendum rampzalig vind. Rampzalig voor wie beste Mark ? Het NL volk heeft gesproken en is klaar met de €U. En hij geeft ook duidelijk aan dat hij tegen referenda is. Hoezo Mark ? Heeft het volk niet het volste recht om mee te beslissen ? Dat is democratie namelijk maar dat komt in de Brusselse vocabulaire niet voor. Brussel rules en jij bent het schoothondje wat gecastreerd rondhuppelt en pootjes geeft. Een smerige landverrader en volksvernachelaar. Eigen volk laatst. Referendum over iets wat eigenlijl al beslist was. Makes no sense zegt ie dan. Misschien had je het volk ook op voorhand kunnen vragen wat ze van het verdrag met Oekraine vonden ? Sukkel. Tja, en nu sta je daar in Brussel met een bek vol tanden. Het zal een godsgeschenk zijn al de Britten de stekker er uit trekken. Einde €U dan ? Beste nieuws ooit !

   • Sint Nicolaas

    14 juni 2016 op 07:45

    Lees The Sun even op internet. Deze Britse krant heeft partij gekozen voor het nee-kamp. Daarin een groot antal redenen ( en waarheden ! ) om de €U te verlaten. Wellicht bier en chips in huis halen on de uitslag te vieren. Als het inderdaad Brexit wordt ziet Sint graag de gezichten van de ongekozen dictators op tv als ze om een reactie gevraagd worden. Als een stelletje boeren en boerin met knallende kiespijn mag Sint hopen. Rule Britania ! Hahaha…..

 10. g.h.m.leferink

  11 juni 2016 op 23:31

  Ach bitte, Herr Schäuble, mach so etwas bitte nochmal! Damit wir ganz sicher sind daß Großbritannien die EU verlässt! Und noch herzlichen Dank fürs erste Mal! So eine Eselei bringt auch einen Austritt der Niederlände einen großen Schritt näher!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 11. Diezelfde Coudenhoven-Kalergi , wiens eugenetische ideeen mbt de Europese bevolking onlangs door Schäuble werden geparafraseerd, schrijft in de hierboven genoemde bronnen o.a. dat het continentale Pan-Europa er alles aan moet doen om het Verenigd Koninkrijk niet van zich te vervreemden. Cameron krijgt dan nog verdere ruimte voor nog meer consessies.

 12. De Britten moeten maken dat ze als de wiedeweerga van deze zinkende Titanic afkomen. Het is niks, het wordt niks en zal ook niks worden! De natte droom van Brussel en co. over die “Verenigde Staten van Europa” is een nachtmerrie. Hoe is ook alweer de U.S.A. onstaan? Juist, door het op grote schaal verdrijven en afslachten van de oorspronkelijke bevolking. Schauble laat zich wel erg in de kaart kijken. Wat een gevaarlijke man is dit zeg! De UK was in WW II een Baken van Licht toen geheel Europa zuchtte onder de Nazi’s. Laat hen nu weer dat Baken zijn. Uit de EU en terug met onze Gulden! WE zijn verkwanseld, verkocht aan de slechtste bieder. Ik voel er niets voor om in de USSR 2.0 te wonen.

 13. Elke avond lig ik geknield voor mijn bedje , de ogen gesloten, de handen gevouwen, en ik bid tot den Heer ‘O God, sta ons bij en help de Britten eruit te stappen’.

  • De Britse gevestigde orde zal er alles aan doen, inclusief manipulatie van stemmen om een Brexit te voorkomen. Stel dat er toch voor een Brexit wordt gekozen, wat dan? Even een Mark Rutte doen van, ja maar, nee-was-misschien-wel-ja of, hebben al die tegenstemmers wel begrepen waar het om ging en zijn ze niet gemanipuleerd? Misschien moeten we met zijn allen toch nog eens even nadenken, etc.
   Maar goed zelfs bij een werkelijke Brexit zit er nog steeds diezelfde regering Cameron. Die laten dit niet zomaar gebeuren en zullen er op terugkomen net zolang een nee weer ja wordt. Dit wordt een strijd die niet slechts gestreden wordt op 23 juni. Indien er voor een Brexit gekozen wordt dan zullen de stuiptrekkingen nog lang duren en de kans dat andere EU landen een soortgelijk referendum krijgen zal nihil worden. De zeer goed betaalde elites in Brussel zullen alle registers opentrekken om te overleven. En de Bilderberg elite in Dresden heeft vast al een plan bedacht.

   • Ik vraag mij af; Hoe verhoudt zich de aanwezigheid van de Min.pres en het onschendbare staatshoofd, samen op een besloten internationale conferentie over wat uiteindelijk zal resulteren in internationaal beleid met locale gevolgen, tot de ministeriele verantwoordelijkheid?
    Er is verder niets geheimzinnigs aan dit hermetisch afgesloten evenement waar internationale kopstukken en smaakmakers over de toekomst brainstormen, daar niet van.

    • Spijker op de kop. Ministeriele verantwoordelijk wordt omzeild door besloten vergaderingen te organiseren zonder dat daar later op gereageerd kan worden door bijvb. het parlement. Geheime, besloten vergaderingen bezocht door invloedrijke personen zijn nu eenmaal verdacht. Daar kun je weinig aan afdingen. Voorbeeld: Er is heel veel soevereiniteit afgedragen aan Brussel, geruisloos, door de jaren heen. De Nederlandse kiezer heeft hier in 2005 tegen gestemd. Maar het is er toch doorgedrukt. Dat werd dus besloten in geheime vergaderingen waarbij niemand verantwoording hoefde af te leggen. Dat is dus het probleem.

 14. B.E. Slagen

  11 juni 2016 op 19:18

  Het is niet eens de vraag of Nederlandse volk uit de EU wil, de meerderheid van het Nederlandse volk wilde er reeds op 1 juni 2005 al niet eens in. Maar de politici (van D66, VVD, PvdA, CDA en GL), die altijd met veel bombarie het woord DEMOCRATIE voor in de mond hebben liggen of deze zelfs in de naam van hun partij dragen, hebben het Nederlandse volk op schandelijk ondemocratische wijze alsnog de EU in gerommeld. En precies deze partijen vervolgen nog steeds de EU-route, die zij in 2005 ingeslagen zijn (nu doorlopend gesteund door CU en SGP).

  Te hopen is, dat de 62% NEE-stemmers van 2005 zich in maart 2017 herinnert, door welke partijen zij willens en wetens niet gehoord zijn. Ik zeg: van NEE naar NEXIT.

 15. Voor het eerst krijg ik een melding dat mijn tekst in afwachting is van moderatie.

  • Mischein een tekst ingestuurd die twee of meer links bevat?

   • Ja, inderdaad. Zonder die links als bewijs zou ik niet durven beweren wat ik schrijf.

    • Ik denk dat Joost etnisch aan het profileren is, je nick is ‘Inheems’ maar ben je dat ook daadwerkelijk? That’s the question ;-p
     .
     Het het is mij al een paar keer overkomen terwijl ik geen linkjes plaatste (althans, wat ik me herinner). Ik denk dat geautomatiseerd steekproeven genomen wordt, zou dat kunnen?

     • Een complottheorie aanroeren in combinatie met het woord ‘Joden’ is natuurlijk ook niet zo handig als je door de goegemeente voor vol wil worden aangezien. Een ding kan ik wel zeggen over Joden: ik ben blij dat er 6 miljoen in het Midden-Oosten zitten met een kernwapenarsenaal en de bereidheid op de knop te drukken als het met de mondiale islamisering terminaal uit de klauwen loopt. BAM, zo’ne vuurbal jonge!

 16. Coudenhoven-Kalergi, de ideoloog van dit Europa – Merkel kreeg onlangs de naar hem vernoemde prijs – beschrijft in zijn werken (o.a.) ‘Pan-Europa’ en ‘Prakrischer Idealismus’ hoe de Europese naties o.l.v een nieuwe geestelijke adel van Joden, zich moeten vermengen met andere volkeren om zich tot een homogene, volgzame bevolking van koffiekleurige burgers te vormen en daarmee zouden zowat alle problemen van Europa als continent zijn opgelost.
  Ik bedenk het niet of interpreteer het er niet in, het staat er letterlijk, stuk voor stuk. Je reinste Mein Kampf maar dan gericht tegen de inheemse Europese volkeren.

  https://archive.org/stream/PanEuropaCoudenhoveKalergi/Pan-Europa%20-%20Coudenhove%20Kalergi#page/n0/mode/2up

  https://archive.org/stream/CoudenhoveKalergiRichardPraktischerIdealismusAdelTechnikPazifismus1925191S.Text/Coudenhove-Kalergi%2C%20Richard%20-%20Praktischer%20Idealismus%20-%20Adel%20-%20Technik%20-%20Pazifismus%20%281925%2C%20191%20S…

 17. Die hele Schäuble moeten ze in zijn brandende rolstoel de klif van Dover afdonderen. Het is geen Duitser, maar een MOF en die motten we niet, moffen die de baas willen spelen in andere landen. Dan is een godwin 110% op zijn plaats.

 18. Mij heeft ook nog niemand kunnen uitleggen waarom wij telkens aan de andere kant van de wereld oorlog moeten voeren tegen mensen waarvan we HIER zeggen dat er niks mis mee is. (terwijl de dagelijkse praktijk het tegendeel bewijst)

 19. Kan iemand mij vertellen waarom wij nog een leger (tje ) hebben ?
  Op de grond hebben wij geen grenzen……en geen bewaking…
  https://www.youtube.com/watch?v=udayx7amRBU
  tegen wie moeten wij ons verdedigen in de lucht ? en waarom ? op de grond laten wij ons zonder slag of stoot veroveren met behulp van onze landverraders…en onze schepen halen de vijand persoonlijk op…..zoals altijd is dit natuurlijk mijn persoonlijke mening…

  • Het Nederlandse leger wordt slechts gebruikt om in Navo verband olv Amerika mensen te helpen vermoorden in landen waar we niets te zoeken hebben. Dit lijkt me wel een aardige omschrijving.
   Verder natuurlijk een beetje show op “open dagen”.
   Een geblondeerde feministische dame als mindef. Gezellig thee drinken, dat wel.
   Tja, dat is een andere reden waarom soldaten poef, poef moeten roepen tijdens een oefening en de mortier bemanning bang, bang. Tanks hebben we niet meer, scheelt wat schorre stemmen.

   • Klopt wij hebben er helemaal niets te zoeken …en de VS trouwens ook niet ..

 20. g.h.m.leferink

  14 juni 2016 op 17:12

  Zeg eens, ‘Cliff’: Zeker nooit over 10 Mei 1940 gehoord, en wat daaraan voorafging? Bij de lessen Geschiedenis in de spijbelbus gezeten?
  Krijgsmacht afschaffen? Akkoord, maar dan zul je me eerst moeten overtuigen dat lui als Poetin, Bashir al Assad, Recep Tayyip Erdoğan, de machthebbers in Iran en Saoedi Arabië, enz. allemaal BETROUWBAAR en EERLIJK zijn……
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 21. Dit schreef iemand op xander nieuws:
  Het schijnt zo te zijn dat niet iedereen zomaar een oproep krijgt om te stemmen maar dat je je daar voor op moet geven, heb je je opgegeven dan krijg je een uitnodiging om te stemmen, voor dat opgeven was een uiterlijke datum gesteld.
  Volgens peilingen waren de jongeren over het algemeen tegen een brexit en de ouderen voor een brexit.
  Nu kregen al deze jongeren op de laatste dag dat je je op kon geven op hun facebookpagina een banner met de oproep te gaan stemmen, ouderen met een facebookaccount kregen deze banner niet.
  Wederom een stukje manipulatie van de elite en wederom wordt de partijdigheid en kwaadwilligheid van facebook aangetoond.
  Als dit zo is dan vast welterusten weer…

  • Nee hoor, iedereen kreeg ruim op tijd per post de stemoproep. Het is inderdaad wel zo dat je je (eenmalig) op moet geven om te kunnen stemmen. Dat weigeren is niet eenvoudig. Daar moet je een gegronde reden voor hebben. Het verkiezingsregister is namelijk een van de weinige registers waar de burger op naam en adres te vinden is. (voor een deurwaarder bijvoorbeeld)

 22. Mensen bang maken is het enige wat ze nog hebben. Ze kunnen vanzelfsprekend niet zeggen: kijken hoe goed het gaat, hoe mooi we dat voor jullie georganiseerd hebben. Waarmee meteen alles gezegd is over het oordeelsvermogen van de politieke elite zelf, die blijkbaar niet in staat zijn hun eigen resultaten te analyseren en op basis van die analyse aan te passen. Er is een doel; en dat moet en het zal gerealiseerd worden. Kosten, zowel financieel, cultureel als humanitair, spelen geen rol meer.

  Ik denk eerlijk gezegd dat ze begrijpen dat ze aan het verliezen zijn. Ze zullen toch ook wel eens een blogje lezen, of de comments onder een politiek correct jankstuk. De vraag blijft hoeveel ze in hun ondergang gaan meesleuren. En wat mij persoonlijk dan nog het meest verbaast is dat nog altijd mensen niet de conclusie trekken dat ze moeten ophouden zich te laten besturen.

 23. Ik bid echt op m’n blote knietjes dat er een Brexit komt. Maar ik wil die Zuurkool Schlaube alvast bedanken voor z’n medewerking door het Brexit-kamp wat extra stemmen te geven. De arrogantie druipt er echt vanaf als je juist op dít moment, tijdens een nationale aangelegenheid én de verjaardag van de koningin, zo’n emmer met arrogante opmerkingen opent richting dat land. Dan heb je inderdaad de poppen aan het dansen! Maar laat het alsjeblieft een extra schop tegen de schenen van het ja-kamp zijn. Laat alsjeblieft een Brexit komen.
  .
  En daarna een Nexit, Bexit, Dexit etc. Ik heb echt het gevoel dat juist ’t referendum in Engeland het “maak ’t of kraak ’t” moment gaat worden voor de EU. Ik had gehoopt dat het referendum in Nederland dit teweeg zou brengen, maar ’t maakt me eigenlijk niet zo uit ook. Zolang er maar een kettingreactie wordt veroorzaakt die z’n weerga niet kent, en dat mensen (en politici) weer eens aan hun eigen land gaan denken!

 24. Belachelijk dat een invalide bejaarde nog zoveel macht heeft.
  Een arts MOET stoppen als hij 65 is, omdat zijn beoordelingsvermogen wel eens zou kunnen afnemen.

 25. Professor Patrick Minford van Cardiff university veegt de vloer aan met buitenlandse zaken over de EU. Een prachtige discussie zoals alleen Engelsen dat kunnen:
  https://www.youtube.com/watch?v=leKEUT1TiLU

 26. Ik denk dat Schauble zich klaar maakt om het schavot te bestijgen,.

  • Dan moet hij eerst een EU-richtlijn uitvaardigen dat schavotten rolstoelvriendelijk moeten zijn.

 27. D. G. Neree

  11 juni 2016 op 14:48

  en gemaakt van duurzaam hardhout, met touw, dat dat aan de EU normen van dikte en spankracht voldoet. Bovendien moet de beul in 50% van de gevallen een vrouw zijn dan wel een psychologisch uitgedaagd, niet-blank , genderneutraal persoon.

  • Theo Joubert

   11 juni 2016 op 23:16

   Zo te zien is er een reële kans dat voor Brexit wordt gestemd.
   Dat zal zeker gevolgd worden door een periode van niets doen, omdat voor het uittreden geen protocol is opgesteld.
   Maar naar de toekomst ziet het er zonnig uit. Geen betalingen meer aan Griekenland etc.
   We leven maar in spannende tijden.

   • dirkovision

    12 juni 2016 op 17:03

    Het is een misvatting dat er geld gaat naar Griekenland; het geld gaat naar de schuldeisers (Banken) vnl. Frankrijk, Duitsland en Italië.
    De democratie werd weggechanteerd vanwege de belangen van de Banken, en niet de belangen van de bevolking van de EU-landen.
    .

 28. Ha ha, met Noorwegen en Zwitserland gaat het overigens prima.

  • dirkovision

   12 juni 2016 op 16:52

   Met Ijsland overigens óók..
   Géén Euro, géén EU en bankiers in de bak.
   Gewoon zoals ;’t hoort.
   Dijsselbloem cel 6, Schäuble cel 7.

 29. Eerst maar even de uitslag afwachten. In Oostenrijk ging het ook fout, maar dat kan nog omdraaien wanneer er een foute telling geconstateerd wordt.
  Erg spannende tijden in ieder geval.
  Ik hoop met iedereen alhier dat de de burgers de macht grijpen en krijgen.
  En dat de dominostenen gaan vallen.
  Einde van de EUSSR met de Euronazi’s.

 30. Dom? Nee, verblind in zijn strijd voor het vernietigen van de nationale soevereiniteit van de Europese landen. Of, zoals een Chinees spreekwoord zegt “een steen oppakken om die op je eigen voeten te laten vallen”.
  Engeland is ons voorbeeld. Dus: Nederland uit de EU – de EU uit Nederland!

 31. Ik denk soms wel eens, wat nu als Engeland op het aanbod van Duitsland was ingegaan m.b.t. het Duitse genereuze vredesvoorstel in WO1, op het moment dat de Duitsers de eerste WO al bijna gewonnen hadden. Het vredesvoorstel hield in: Schikken in de minne.

  De Engelsen overwogen dit serieus, maar toen kregen ze steun vanuit Amerika, terwijl de pers tot die tijd in Amerika op de hand was van de Duitsers, en besloten ze door te vechten. Waarom Amerika meedeed is een heel verhaal.

  Had Engeland ingegaan op het vredesvoorstel, dan zou er geen Versailles zijn geweest, geen reden voor WO2, omdat Polen dan geen corridor zou hebben gehad die dwars door Duitsland liep wat uiteindelijk de oorzaak was van WO2.

  • In WO2 kregen de Engelsen een tweede kans. Maar ook die lieten ze schieten.
   Gevolg: Holocaust, een totaal verruineerd Europa, en een Koude Oorlog.

 32. De ware nazi-aard wordt steeds meer zichtbaar. Niet zo gek aangezien de nazi’s de grondleggers van de EU waren. In de EU-overeenkomst staat toch echt dat landen eruit kunnen wanneer ze willen. Go Brexit, go. Alles is beter dan in nazi-EU te blijven zitten. Soevereiniteit terug. Geen miljarden meer naar de EU waar corruptie en nepotisme hoogtij viert. Baas over eigen grenzen en over de eigen portemonnee. Laat je niet intimideren door de dreigementen van die man. Handel is en zal er altijd zijn, ook voor Nederland straks. De EU zal in elkaar storten en hopelijk snel. Zo niet dan dreigt er een burgeropstand maar dan wel met hooivorken richting de EU en de NSB’ers in Den Haag. Nu nog even de militairen/politie en de luchtmacht meekrijgen.De door hen afgelegde eed moeten ze maar vergeten want die was ter bescherming van het grootkapitaal/elite.

 33. Helemaal mee eens. Wat betreft die militaire eed, dat is een ruim begrip waarin trouw aan koning, grondwet en krijgstucht wordt beloofd. Rutte, Juncker en Schauble, etc. worden hierin niet vermeld. De soevereiniteit van Nederland is overgeheveld naar Brussel. Dat is ongrondwettelijk en heeft de Nederlandse kiezer hier dan ook tegen gestemd een paar jaar geleden. Eenvoudig gezegd, een militaire staatsgreep om moedwillig verlies van soevereiniteit door de regering in Den Haag te voorkomen had reeds lang geleden moeten plaatsvinden. Bovendien dient de bevolking beschermd te worden tegen de instroom van grote aantallen illegalen. En daarom ook moeten de grenzen weer gecontroleerd worden. Geen speld tussen te krijgen lijkt mij. We hebben geen militairen om een paar rondjes te vliegen met die veel te dure en mislukte JTF; we hebben een defensie organisatie om het land te beschermen.

  • Moet JSF zijn. Eigenlijk overbodig om een correctie te plaatsen voor dit waardeloze vliegtuig.
   De ontwerper van de F16 legt het haarfijn uit:
   https://www.youtube.com/watch?v=mxDSiwqM2nw

   • g.h.m.leferink

    14 juni 2016 op 17:00

    ‘Cale’: De SAAB 39 Gripen zou een betere en vooral veel minder dure keuze geweest zijn. Nog steeds vraag ik me af in wat voor schimmige wereld de keuze voor de JSF heeft plaatsgevonden.
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 34. g.h.m.leferink

  12 juni 2016 op 18:27

  ‘MareJane’, een vraag: Hoe krijg je het voor elkaar? Zóveel vooroordelen in nog geen dozijn regels?
  Ter geruststelling: ook ik ben tegen die EU, maar dan nòg…
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink