Dijsselbloem liegt. EU stort in zwarte gat Italië.

Door Joost Niemöller

Italië is een van de zes kernlanden van de EU. In Rome werd in 1957 het verdrag getekend voor de toenmalige EEG, waaruit de huidige EU zou voortkomen. Zoveel tijd hadden de bewuste landen dus om met elkaar tot een economische eenheid te komen. Het is duidelijk dat een kleine zestig jaar niet genoeg was om van Italië net zo’n land te maken als Duitsland en Nederland. Duitsland stond er toen heel slecht voor. Het land is door hard werken en economische modernisering gegroeid tot de economische wereldmacht die het nu is. Zo niet Italië. Dat bewijst één ding: Centraal aangestuurde planeconomie vanuit een bovennationaal niveau werkt niet. Duitsland blijft Duitsland. Italië blijft Italië.

Op dit moment lijken Italiaanse banken op het punt van ineenstorten te staan. Zeventien procent van de Italiaanse banken blijken ‘slechte leningen’ te hebben uitstaan. De beurzen reageerden sterk.

We hadden kunnen weten dat dit eraan zat te komen. Frankrijk (een ander zwak EU land) en Italië kwamen onlangs in opstand tegen strengere EU wetgeving over de banken.

Uit de Financial Times, een maand geleden:

In a joint paper seen by the FT, the two countries’ finance ministries have called for a cap on how far eurozone bank regulators can go beyond the global rules.

Van Duitse kant werd nog eens aangegeven dat de too big to fail politiek waar Frankrijk en Italië zich aan vasthouden een onverantwoordelijk risico is voor de Europese belastingbetalers:

But some architects of the tougher EU bank rules adopted since the financial crisis say the Franco-Italian stance is a mistake. Sven Giegold, a German member of the European Parliament’s economic and monetary affairs committee, told the FT that the position amounted to “France and Italy doing their too-big-to-fail banks a favour . . . That is an unjustifiable risk to European taxpayers.”

Maar waar Duitsers en Nederlanders proberen te leven op zekerheid, daar leven Italianen en Fransen op de gok. En dus ook op de pof.

Een Italiaanse minister van economische zaken sprak vorige maand zijn zorg uit over het plan om aan banken in de EU op te leggen dat ze meer garant moeten kunnen staan voor hun leningen.

Italian Economy Minister Pier Carlo Padoan told an economic conference on Saturday there was a risk banks could be asked to raise too much capital too quickly, which would leave them vulnerable if tough markets made it hard to raise funds.

“Instead of stronger banks we end up with weaker ones,” he said

We weten nu ook waarom die Italiaanse minister zo bezorgd was. De Italiaanse banken blijken er een puinhoop van gemaakt te hebben.

De Nederlandse minister van Financiën, Dijsselbloem, deed vandaag voor de Nederlandse media een rondje sussen.

Er zal geen cent van de Europese belastingbetalers gaan naar de Italiaanse banken, verzekerde hij gisteren al. Dat hoorden we ook bij de Griekse crisis. Die overigens helemaal niet afgelopen is. Maar Griekenland is maar een klein landje. Italië is werkelijk de dominosteen die het hele EU bouwwerk in kan laten storten. Dat was ook precies het argument dat we tijdens de Griekse crisis van de autoriteiten hoorden: ‘Als de EU nu niet bijspringt, en Griekenland uit de EU stapt, dan is vervolgens Italië en Spanje aan de beurt.’ Welnu, Italië is nu aan de beurt. En dan mag de Volkskrant nog zo hard roepen dat dit komt door de Brexit; dat komt het niet. Dat komt omdat de EU een economische fictie is. En een gevaarlijke.

Wanneer de Italiaanse banken vallen, dan vallen de Europese banken mee, al is het maar omdat zoveel EU landen (en met name Franse!) in de Italiaanse banken hebben geïnvesteerd. Binnen de EU zijn de Italiaanse economische belangen en die van de rest van de EU volkomen verweven geraakt.

Als Dijsselbloem zegt dat er geen geld van de EU belastingbetalers naar Italië zal gaan, dan liegt hij dus. De hele EU zal, net als bij Griekenland, gedwongen zijn om bij te springen. In het zwarte gat dat Italië is. En altijd was. EU of geen EU.

Je kunt het Dijsselbloem niet eens verwijten dat hij liegt. Het is zijn taak om geruststellende signalen af te geven bij de zoveelste EU crisis. Het is alleen niet onze taak om hem te geloven.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

61 Reacties

 1. Ik denk aan IJSLAND. Die hadden tenminste nog FATSOEN en GUTS. En totnutoe hebben ze het gered. Met Ruttes en Dijsselbloemen gaat deze hele bende kapot. En terecht. Want wie wil nou overleven met zo’n stelletje triefel van de richel..?

  .

 2. Dijsselbloem houdt z’n poot stijf: GEEN belastinggeld naar de banken. Ik hoop werkelijk dat hij volhoudt ook als hij ladingen beschimpingen over zich heen gaat krijgen. Want het is een perverse prikkel: die steun in de verte van de belastingbetaler. Het is gebleken in Polen en de VS: banken die GEEN steun kregen en aldus werden gedwongen om zelf orde op zaken te stellen: en zie, het werkte! Aldus prof. Sweder van Wijnbergen.

 3. Waarom krijgt een bankier een bonus van 18 miljoen pond in de UK ?
  Waarom doen de politici niet wat ze moeten doen ?
  Waarom zijn er onnodig oorlogen?
  Waarom bestaat er geen echte democratie meer?
  Waarom worden wij belogen, bestolen en gemanipuleerd ?
  Waarom zegt niemand de waarheid ? ( in de politiek )
  Waarom heeft Monsanto zoveel macht ?
  Waarom wordt ons alles door de strot geduwd ?
  Waarom ……vul zelf eens iets in ?
  Waarom waarom waarom ???
  Daarom alleen daarom….welterusten weer…
  https://www.youtube.com/watch?v=3bP7L7eAomw

 4. Wanneer de bevolking eenmaal begrijpt wat er gebeurt en waarom, zou de wereld ineens veranderen lees ik net ….zou het echt ? zouden de mensen dan wel wakker worden en actie ondernemen…???
  Het ergste dat een tiranniserende overheid kan overkomen, is dat het volk eensgezind begrijpt dat dit niet langer is wat ze willen, naar de hoofdstad van het land trekken en de schuldigen met pek en veren het land uit schoppen.
  Omdat in onze huidige maatschappij de overheid de werkelijke vijand van de bevolking is, moet er verdeeldheid worden gezaaid onder de bevolking, zodat er twee kampen ontstaan die elkaar bestrijden, waardoor de werkelijke schurk, de overheid, buiten schot blijft.
  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10872
  Welterusten weer…

 5. Politiek en investeerders praten steeds over ‘banen scheppen’. Ik stel voor dat we voortaan praten over ‘salarissen scheppen’. Dat helpt wellicht voor een beter kostenbewustzijn.

 6. Er schijnt in Italie een enorme ‘schaduweconomie’ te zijn met heel veel zwart geld. Misschien moeten ze daar eens achteraan i.p.v. weer te lonken naar geld van de Europese belastingbetaler. Want die Ëuropese redding’ kan wel eens een enorme perverse prikkel blijken te zijn. Falend beleid maar men vermoedt dat “Europa” (= ook wij) wel weer komt redden. Zo Wordt Griekenland toch nog een voorbeeld en dat gaat uiteraard niet werken.
  Toen Italie zelfstandig was, waren ze verplicht zelf hun problemen op te lossen. Nu is die drang minder omdat hun probleem ook ons probleem wordt. Ook daarom wil ik GEEN federatie! En zie ik een euro-circuit dat bijna schreeuwt om MEER Europa!
  Nooit is een grote logge bureaucratie de oplossing.

 7. Razzia. 1 dag. Klaar.

 8. Ik heb de naam Goldman Sachs nog niet zien voorbij komen.
  En de rol van bijvoorbeeld Draghi.
  .
  Goldman Sachs zuigt de wereld leeg:
  http://curiales.nl/2015/02/02/goldman-sachs-politiek-griekenland/

 9. Sint Nicolaas

  10 juli 2016 op 10:05

  Sint heeft al diverse malen geplempt dat Griekenland zeker niet de laatste armoedzaaier is die door Brussel op de knieën is geworpen en waarvoor wij in het noorden kunnen bloeden. Italië zit al lang in de wachtkamer, net als Spanje en Frankrijk. Ze laten het klootjesvolk geloven dat ze het onder controle hebben ( lees : doodzwijgen ) maar ondertussen ! Toegeven dat de €uro faliekant mislukt is zullen de €urofielen nooit doen. We laten de lidstaten die nog wel vermogend zijn gewoon betalen en breien er een mooi verhaal om heen dat alles terugkomt MET RENTE ! Dan verdienen we er nog aan ! Hoe is het mogelijk dat dit soort lieden ons “vertegenwoordigen”? Dit kan niet waar zijn gewoon ! Leugen en bedrog, volks en landverraderij en ze komen er mee weg. Wat een gigantische minachting hebben die gasten voor het electoraat, alles voor eigen gewin. Wat een zegen dat een ( weliswaar kleine ) meerderheid voor Brexit stemde. Waar blijft ons referendum ? Weg met die dictators !

 10. In de VS gaat ook alles prima ….( welterusten Obama )
  Jones denkt dat de globalisten bewust een rassenoorlog in de VS willen ontketenen, omdat ze zien dat het gewone volk in opstand tegen de elite begint te komen, tegen de vrijhandelsverdragen, tegen het uitwissen van de grenzen, tegen politieke unies zoals de EU, tegen massale moslimimmigratie. En wat de globalisten uiteindelijk willen is duidelijk: een wereldregering, waarin zij alle macht hebben. Om dat te bereiken volgt men het beruchte ‘Ordo ab Chao’, orde uit chaos, recept. In Europa moet dat een andere variant van de rassenoorlog worden, namelijk een van de miljoenen migranten, gesteund door hun linkse kompanen, tegen de autochtone Europese volken.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/07/Moord-op-blanke-agenten-Ontketent-Obama-rassenoorlog-om-verkiezingen-te-annuleren

 11. shariaantje

  9 juli 2016 op 14:32

  Laten wij ons niet druk maken. Er staat 1200 miljard te wachten, uw en mijn pensioenpotje, om de Italianen te helpen. Zoals een oud gezegde luidt”: Het is zaliger te geven dan te ontvangen. Wanneer gaat Nederland eens wakker worden! En vooral de dertigers en veertigers. Die laten zich in slaap sussen met hun veronderstelde “rijkdom”. Eigen huis, leuk salaris. Echter, uw pensioenpotje wordt leger en leger. Vergis u niet, uw huis is straks onverkoopbaar. U geen geld, niemand geen geld meer. En dat is echt niet de schuld van de vergrijzing, zoals ons verteld wordt. Verdeel en heers. Welnee, excuus truus Klijnsma heeft gewoon onze reserves in de strijd gegooid en verdobbeld. Op naar de Nexit. De Brexit is ook alweer over het schrikeffect heen. Laat je niets wijsmaken!!! Uiteindelijk is iedereen inwisselbaar stemvee. Behalve onze vierde macht, die zit en doet niets tot hun/haar dood.

 12. Wie regeert er eigenlijk ? waar krijgen ze hun instructies ? ja klopt die krijgen ze hier… van de elite ? nee niet van de elite ….de elite op deze wereld zijn wij zelf….
  De mensen die naar deze meeting gaan zijn de puppets…en zijn onder controle van een puppetmaster…en nee dat is niet Rockefeller maar een andere familie…
  Alles wordt ons opgedrongen zelfs ons voedsel is niet meer veilig ( Monsanto & Bayer)
  https://www.youtube.com/watch?v=HBypAFQ3ZCk
  Liegen , bedriegen en verhullen voor hun eigen gewin….wat ze zelf niet begrijpen is dat wij de elite zijn……komen wij in opstand en pikken het niet meer…dan hebben ze zelf een heel groot probleem…welterusten weer …of liever ..wakker worden ..

  • Als je de moeite neemt om te onderzoeken met welke organisaties de EU hoofdspelers voor , tijdens en voornamelijk nadien mee betrokken zijn , dan weet je gauw wie er vandaag beslist. Best een kleine groep, die bijna onzichtbaar , zo goed als alles bepaald.

 13. @Hanna333
  Om te weten wie de controle over ons land heeft en wie ons regeert, hoeven wij alleen maar te kijken op de website van De Nederlandsche Bank. DNB genoemd in de volksmond.
  De eerste zin die je daar tegemoet springt is de volgende:
  Als centrale bank is DNB volstrekt onafhankelijk van de overheid.
  We hebben dus een bank die niets te maken heeft met de overheid, omdat ze naar eigen zeggen volledig onafhankelijk zijn.
  Dan zeggen ze verder:
  DNB is een naamloze vennootschap. De Nederlandse Staat is de enige aandeelhouder. Dat betekent bijvoorbeeld dat de winst die DNB maakt ten goede komt aan de Staat.
  Ok, we hebben dus een bedrijf met één aandeelhouder en die aandeelhouder heeft niets in te brengen bij het bedrijf waarvan het eigenaar is, want het bedrijf is volkomen onafhankelijk van die aandeelhouder.
  Een meer krankzinnige constructie moet nog worden bedacht.
  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10863:
  ( bron: niburu.co )

 14. Wat ik, overigens totale nitwit op het gebied van cijfertjes, en veel te keurig opgevoed (zo van: je kunt geen geld uitgeven dat je niet hebt!) altijd zeer kwalijk heb gevonden, is dat ik zelf niet mag beslissen of ik met een bank in zee ga of niet. Mijn salaris contant ontvangen is een vraag die ik tegenwoordig al helemaal niet meer dúrf te stellen, want dan wijst men gekscherend naar het hoofd. En nog meer van die dingen…
  Ik weet zeker dat de meeste mensen geen notie hebben van hoe er met hun geld wordt gegoocheld. Het wordt buitengewoon wrang als blijkt dat de illusionist in kwestie, waar men verplicht naar moet kijken, zijn truccen niet beheerst, en sterker nog, dat zelf van tevoren weet…
  “It is well that the people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.”
  — Henry Ford

 15. Een eigenschap van een zwart gat is dat er geen ontsnappen meer mogelijk is, als je eenmaal te dichtbij bent gekomen. De vraag is of we niet reeds te dichtbij zijn gekomen.
  Het eindproduct is confetti, die via de straling van een zwart gat wordt uitgebraakt in de vorm van virtuele deeltjes. Althans volgens de theorie van de Hawking straling.

  Dat is dus wat er overblijft van uw pensioen. Confetti.

 16. Italie een heel jong land, net als Duitsland trouwens, voor Europese begrippen vrij groot en met zeer verschillende regio’s. Het Noorden is sinds mensenheugnis welvarend, het zuiden al heel lang niet meer. Net zoals ze in Beieren genoeg ervan beginnen te krijgen dat ze mogen betalen voor het gekluns in andere lidstaten, zo hebben ze er ook in Padania genoeg van, net zoals de Britten er genoeg van hebben (uitgezonderd netto ontvangers in Schotland en Noord-Ierland), zoals de Vlamingen er genoeg van hebben en zoals zelfs socialistische Nederlanders er genoeg van hebben beduveld te worden door bv de Griekse overheid. Solidariteit is leuk zolang je het zelf niet hoeft te betalen.

  De banken zijn natuurlijk zo lek als een mandje, maar dat zijn ze niet alleen in Italie, ook de Deutsche bank zelf bv. De zwakte van het bancaire stelsel heeft meer te maken met de fractionele structuur ervan (mede in stand gehouden door overheden die altijd wat willen lenen) dan met een volksaard.

 17. Maar laten we rationeel blijven. Nederland is Nederland en wij zijn niet met de Italianen of Grieken te vergelijken. (Na Merkel immigratie fiasco is Duitsland achteruit gehold dus ik schat Nederland hoger in in verhouding) Dus onze economie draait. Maar kan niet zonder Duitsland als grootste afnemer. Te hopen is op een snelle desintegratie van de EU. Alle 50.000 ambtenaren naar huis en veel afspraken, regels verscheuren. Wat over blijft is een EEG en geen top down bestuur maar van de bodem naar boven. De burgers bepalen wat er gebeurd en de bestuurders voeren uit wat de burgers hun opdragen en niet anders. Eerst moet dat systeem zoals in Zwitserland geïmplementeerd worden. Terug naar de basis van de democratische orde zoals die bedoelt is met ondersteuning van technologische hulpmiddelen. Open en duidelijk. Geen verdragen in het donker meer door schimmige figuren. De zeepbel klapt, de EURO zal ernstig in waarde afnemen. En politieke leiders wisselen. Einde EUSSR! Hoera.

 18. komt bij :Italiaanse particulieren hebben massaal in bankobligaties belegd en zouden bij zo’n ‘bail-in’ tegen grote verliezen aanlopen….Hoe zal dat politiek vertaald worden??
  De EU is een zeepbelproject. Politieke leiders hebben alle economische gevaren in de wind geslagen omdat het EU project moest slagen. Als kleutertjes in het grote droombos geloofden ze in hun eigen sprookjes. En overtuigden elkaar van hun geweldige visioen. Men ging er van uit dat alle economische verschillen door een toverstafje van goede wil wel SPONTAAN (!) zou oplossen. Dit WISTEN ze dus.
  De hele strafheid tegen Griekenland was niet een straf tegen Griekenland. Maar een rookgordijn voor eigen falen. Het visioen bleek in de rationele wereld toch weerbarstiger dat maken politieke leiders razend omdat ze naar buiten onfeilbaar willen overkomen. De waarheid is: Het zijn vreselijke amateurs die gewoon gokken met ieders leven. De EU is hun zeepbel die steeds groter wordt en elk moment…..

  • “Het zijn vreselijke amateurs die gewoon gokken met ieders leven.”
   Het zijn utopisten, geen realisten. Het lot van de mensen interesseert ze inderdaad helemaal niks: het doel heiligt de middelen. Wanneer je Brussel beziet als een streven een groot handelsblok te vormen dat de interne economie bevordert en stroomlijnt, de vrijheid van burgers en ondernemers minder belemmert en extern meer gewicht in de schaal kan leggen, dan is het een rampzalige mislukking van historische proporties. Maar wanneer je het beziet als een project om zoveel mogelijk nieuwe lidstaten in te kapselen, hun soevereiniteit en nationale identiteit af te nemen en de economie en welvaart naar het laagste punt te nivelleren, dan loopt het op rolletjes.
   http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/1356047/Euro-federalists-financed-by-US-spy-chiefs.html

 19. Zou me niet verbazen dat ze die eur 1.2 biljard aan Nederlandse pensioengelden voor gaan gebruiken onder het mom van een hoger rendement. Dat je je geld niet meer terug ziet is niet van belang voor die corrupte eurofielen.

 20. Breinbrouwsels

  8 juli 2016 op 21:22

  Zorg voor een flinke voorraad bruine bonen en Smac in blik. Minstens voor 3 jaar want daarna is het bloed pas een beetje uit de straten gespoeld en zijn de lantaarnpaalhangers door de kraaien weggesleept. En een paar blijkopeners zijn ook wel handig plus een paar AK47’s om tegen die tijd de bruine bonen te beschermen. Gekheid natuurlijk mense, er gebeurt niks, de overheid waakt dus we gaan gewoon straks weer lekker pitten.

 21. Al die vluchtelingen en mislukte immigranten van de laatste 30 jaar, zo’n slordige 30 miljoen, kosten per jaar 30.000 Euro per stuk. Dat is dus 900 miljard Euro PER JAAR. Dat geld moet natuurlijk ergens vandaan komen.

  • @Koos
   Hoe kom je aan die bedragen?

   • Dat is gewoon natte vingerwerk. 30 miljoen nietsnuttende allochtonen in de EU, dat lijkt me alleszins aannemelijk. En dat getal maal de uitkeringen+verzekeringen+ziektekosten+woonkosten.
    En dan heb ik nog niet eens de kosten van detentie en andere veiligheidskosten meegerekend.

    • Het maakt enkel zin , als je ervan uit gaat dat het sociale opvangnetwerk binnen korte tijd gaat imploderen , dus ophouden te bestaan. Dan zal die nieuwe onderklasse of moeten verhongeren , of moeten gaan werken , of ophoepelen. Als ze gaat werken , dan zullen zij ervoor zorgen dat de lonen terug lager worden en Europa kan concurreren met de rest van de wereld. Dan worden wij allemaal chinezen , ook de dezen ! Dat vertelt mij men boeren verstand.

 22. Mahomed de Eerste

  8 juli 2016 op 18:33

  Het is gewoonweg tijd voor een nieuwe Robespierre.
  Vergeet niet dat Renzi een niet-gekozen regent is die daar door de EU commissie is neergepoot, en dat moet je combineren met het zwakste bankenstelsel van Europa (Griekenland uitgezonderd)
  Dit is een kruitvat en het zal ontploffen. Daarna zal er bloed vloeien.
  Ook nog een goed weekend!

  • Technocraten in Brussel hebben geen hart voor Europa, alleen maar cijfertjes. Cijfertjes die ons omvolken. Cijfertjes waarmee zij ons verknechten. Cijfertjes die bewijzen dat we niet worden verkracht , die bewijzen dat we niet worden overspoeld , dat de aarde opwarmt en de zeespiegel stijgt. Cijfertjes die zijzelf heel democratisch en objectief vinden . Cijfertjes die landen dood verklaren. Cijfertjes . Maar het hart mag dan mat staan, het klopt nog steeds. Moesten we de cijfertjes geloven dan kennen we een materiële dood , want de cijfertjes zijn op , en dan is volgens diezelfde technocraten ook alles dood, want zij herkennen geen ziel of bezieling. . Volgens de technocraten is de enigste remedie een economische en politieke samensmelting samen met een in grote getale overrompeling uit verre werelddelen. Zo worden wij van half dode en half levenden weerom levend, want dat tonen de cijfertjes , weet je wel ! Hun cijfertjes bedoel ik. En de oneindige ziel die kan je niet berekenen.

 23. Het is de taak en de opdracht het volk, de kiezers te dienen in een democratie. Daartoe behoort niet de leugencultuur van figuren als de Jager, Dijsselbloem en de incarnatie van de Leugen,meneer Rutte.
  De zichzelf politieke elite noemende groep mensen gaat geheel op in het vunzige spel binnen de eigen groep,waarbinnen zich hun carrieres en geldelijke welvaart zich afspeelt. Het is de totale verloedering van het bestuur binnen onze nominale democratie,die Joost doet zeggen dat je het Dijsselbloem niet kunt verwijten,dat hij liegt.

  • @ veelminder
   “de incarnatie van de Leugen,meneer Rutte.”
   Mooi gezegd 🙂
   Wat mij betreft, houden we die erin!… Eh, de omschrijving, bedoel ik dan!

 24. En dan vergelijk je Italie met Griekenland. Ook weer Grote Onzin.
  Ik citeer even Elsevier: “In tegenstelling tot Griekenland leent Italië geen geld uit het buitenland. Het land verdient genoeg met zijn uitvoer (Ferrari’s, haute couture) om alle zaken die het importeert mee te kunnen betalen.” Dit is een belangrijk verschil.
  Italië is veerkrachtiger dan Griekenland, of Spanje, of Ierland.
  Niet te vergelijken.

  Al met al een onzin-artikeltje.
  Niet waaridg uit de pen van iemand die zich “realist” noemt.

  • @Komtgoed. Je maakt een “kleine” vergissing. Een week nadat Italie een verzoek om 40 miljard euro bank hulp had voorgesteld is dit bedrag een week later ietsje hoger geworden, namelijk 150 miljard euro. Misschien is de situatie daar wat minder rooskleurig dan jij hem beschrijft?
   http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-06-30/eu-approved-167-billion-liquidity-guarantees-for-italy-banks

   • En nog even over de Deutsche bank in dat machtige Duitsland; die bank staat ook op springen vanwege het piramide spel dat ze uit de hand hebben laten lopen. De derivaten schuldenlast is opgelopen tot vele malen het BNP van Duitsland. Zodra de Italiaanse banken omvallen, volgt ook Deutsche bank en ligt Duitsland op haar gat. Of het zover gaat komen weet ik niet maar er moet een betere methode bedacht worden dan slechts een financieel infuus want dat werkt maar tijdelijk. Er is in de EU na de crash van 2008 veel te weinig gedaan aan het hervormen van het financiele stelsel, waaronder de banken. Het resultaat is dat zelfs de sterke economie van Duitsland deze situatie niet meer aankan. De kans dat op een zekere dag blijkt dat we niet meer kunnen pinnen is heel realistisch geworden. Deze tijdbom tikt niet alleen in Griekenland en Cyprus maar ook in west Europa.

    • @Cale
     “De kans dat op een zekere dag blijkt dat we niet meer kunnen pinnen is heel realistisch geworden.”
     En ikzelf acht de kans ook heel groot dat de elite, om de waarheid onder de tafel te houden, de toevlucht zal nemen tot een of andere geënsceneerde (natuur)ramp… of oorlog…
     Of draag ik nu een alukroontje?

     • Daar zijn ze al jaren mee bezig ( Irak , Libie , Syrie , Afghanistan enz enz )
      en mocht de waarheid een keer boven komen hebben ze al in de VS heel veel Fema kampen klaar staan om de eigen bevolking op te sluiten
      ( denken ze de puppets )
      https://www.youtube.com/watch?v=fLMEx0L-wZI

     • O ja, waar ligt dat Zuid-Amerikaanse buitenverblijf van Wimlex ook al weer?…
      Mss een AZC voor ons?

  • Een uitgelekte brief van de Europese Centrale Bank (ECB) legt de vinger op de zere plek: de Italiaanse bankensector is in beroerde staat door 360 miljard aan slechte leningen die zwaar op de balans drukken.
   Het totale bedrag aan slechte leningen van 360 miljard euro, ligt vier keer zo hoog als in 2008 en stijgt nog altijd.

   De Italiaanse bankensector is sowieso aan een schoonmaak toe: er zijn te veel banken, ze zitten te ruim in hun personeel en worden geplaagd door corruptie. Daardoor ontbreekt de veerkracht om verlies van niet-betalende klanten te verwerken. Liefst 20 procent van de leningen wordt niet terugbetaald. Alleen in Griekenland ligt dat percentage hoger – 35 procent.
   ——-
   Het gaat dus om 360 miljard (geen 40!) wat op de balans staat wat lucht is. Als een lening/hypotheek niet betaalt wordt zoals de huizen bubbel in de VS klapt alles in elkaar.

   • In Italie wordt vaak een lening verviervoudigd over verschillende banken. Die cijfertjes zijn dan ook niets waard. Meeste EU cijfertjes zijn trouwens gekookte nonsens.

 25. Joost zegt: “Nederlanders leven op zekerheid, Italianen leven op de pof.”
  Dit blijkt ook ONJUIST. Nederlanders leven zelfs veel MEER op de pof dan Italianen! Prive zijn onze leningen zelfs HET DUBBELE van dat van de Italianen.
  Dat wordt wel wat gecompenseerd door onze overheid, die zuiniger is dan de Italiaanse overheid, zodat:
  “Als we publieke en private schuld bij elkaar optellen, dan zijn Nederland en Italië behoorlijk met elkaar vergelijkbaar.” (citaat van Klaas Knot van vorig jaar, baas van De Nederlandsche Bank).
  Als je dus wat fact-checking had gedaan, beste Joost, had je kunnen concluderen dat “Ondanks de hogere Italiaanse overheidsschuld, leven de Nederlanders meer op de pof dan de Italianen.” https://decorrespondent.nl/2421/Factcheck-Nederland-heeft-evenveel-schulden-als-Italie/267616436967-a21b7130

 26. Italië wil alleen maar ZELF haar EIGEN banken steunen.
  Oftewel het NEDERLANDSE MODEL toepassen op banken die dreigen om te vallen: steunen met belastinggeld! Nederland heeft in oktober 2008 € 20 miljard beschikbaar gesteld voor financiële steun aan zwakke banken ING, AEGON en SNS REAAL. Daarnaast zijn SNS Reaal en Fortis/AbnAmro zelfs gekocht door onze Nederlandse overheid! (ik weet niet hoeveel miljarden daar in zijn gegaan).

  Joost zegt: “Duitsland is door hard werken gegroeid tot de economische wereldmacht die het nu is. Zo niet Italië.”
  Onzin!
  Naast het Duitse “Wirtshaftswunder” hebben we ook het Italiaanse “Miracolo Economico”: “een periode van uitzonderlijk sterke economische groei in Italië, waarin Italië zich ontwikkelde van een onderontwikkeld agrarisch land naar een moderne industriële natie en een van de grootste economieën ter wereld.” https://nl.wikipedia.org/wiki/Italiaans_economisch_wonder
  Vandaar ook dat Italie bij de G8 zit. Ik zie Nederland daar…

 27. Onder Duitse of EU voorwaarden zijn Italië en haar banken al 100 jaar aan het instorten. In Italië vloeit heel veel kapitaal die de EU maar niet onder haar controle krijgt. Ook al dreigt nu de EU om de Italiaanse banken bankrupt te verklaren, het zal slechts een schaduwspel zijn. De reden staat hierboven geschreven. Valt Italië , dan valt de rest als een rij domino steentjes. Het Italiaanse banksysteem is ondoorzichtbaar kluwen, waar geen Duitser vat op krijgt.

  • helemaal eens: koop nog wat goud

 28. Jost Niemoeller, je zit er helemaal naast.
  Laat me uitleggen waar je allemaal fout zit.

  Italië vraagt de E.U. NIET om geld. NIET.
  Italië is NIET een “zwart gat” zoals Joost Niemoeller ons wil doen geloven.
  Italië heeft vanaf het begin van de E.U. altijd netto bijgedragen.
  Landen als Ierland, België en Luxemburg… daar rinkelt de Europese kassa van de vette Europese geldbuidel die gevuld wordt door onder meer Italië.

  Het Italiaanse banken-gat is even groot als de Nederlandse destijds.
  Volgens Elsevier hebben de Italiaanse banken een gat van € 40 miljard, dus 2 x het gat dat de Nederlandse overheid heeft moeten bijspringen. In een land dat 4 x groter is dan Nederland, en met een veel sterkere industrie (of maken wij nog vliegtuigen en auto’s? Dacht het niet). Kortom, een gat dat Italie best aankan. Maar de Nederlandse minister van financiën verbiedt nu Italië dat wat Nederland destijds wel mocht: eigen banken steunen.

  … lees verder ->

 29. Alles voor onze “veiligheid en geborgenheid” hoor ik hem eergisteren wel 10 x vertellen…
  Maar wij zijn met meer, en hebben ook meer lantaarnpalen !

 30. Leo KarelJan

  8 juli 2016 op 16:25

  Dijsselbloem en Italië 080716

  Niet GB maar de EUSSR is het zinkende schip. Alles wijst op een enorme ramp: Griekenland, Italië, de absurde politiek van de ECB met zijn absurde rentes en opkoopprogramma, de zeer lage groei en de nog steeds torenhoge werkloosheid, de absurde klimaathysterie, de regelzucht, de euro die in totaal van elkaar verschillende landen is ingevoerd enz enz. Dit gaat een enorme ineenstorting betekenen. En die volslagen idioot Rutte vindt dan dat GB is ingestort. Direct opnemen en in een dwangbuis met die vent. Wat een bedrog.

 31. In mijn beleving is het 1 groot piramidespel…en de verliezers dat zijn wij…en de bedenkers gaan vrij uit…denken ze..

  • De bedenkers worden beloond, wis en zeker.

   • Dan zal de beloning uit Rusland komen met de groeten uit Moskou….
    Het feit dat de waarschuwing van een de allerbelangrijkste wereldleiders dat we op een oorlog afstevenen wordt genegeerd door de Westerse media, toont opnieuw aan hoe sterk onze media door de elite worden gecontroleerd, hoe extreem eenzijdig, gekleurd, gemanipuleerd en leugenachtig het ‘nieuws’ is dat u van de NOS, RTL, NU.nl et cetera krijgt voorgeschoteld.
    Dat geldt niet alleen de berichtgeving over Rusland, Oekraïne en Syrië, maar ook die over de ‘vluchtelingencrisis’ die in werkelijkheid een islamitische migranten- en crimineleninvasie is, het niet bestaande ‘economische herstel’, het Brexit en de Europese Unie, de globalistische lievelingetjes Barack Obama en Hillary Clinton die nog steeds geen kwaad kunnen doen, en ga zo maar door.
    http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/07/Putin-Als-Westen-zo-doorgaat-is-Derde-Wereldoorlog-onvermijdelijk

 32. Brussel doodsbang voor Italeave referendum – Regering Rutte stelt met steun van D66 en GroenLinks de facto honderden miljarden in Nederlandse pensioenfondsen ter beschikking aan Brussel = aan de failliete banken….
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/07/Italiaans-bankensysteem-op-omvallen-EU-pompt-150-miljard-om-paniek-te-voorkomen
  En ondertussen komt half Afrika ook nog hier aan met behulp van de Europese veerdienst…..nee niets aan de hand ….ik droom wel weer even verder ….komt allemaal goed …..ooit…

 33. En dankzij de manipulaties van de ECB konden zwakke landen geld lenen tegen wel zeer geringe kosten, waar ze in een vrije financiele markt veel meer rente hadden moeten betalen omdat de geldschieter de risico’s gedekt wilde zien,
  En nu zitten landen die er al slecht voor stonden, opgezadeld met schulden die ze nooit meer kunnen afbetalen. En de banken idem.
  Goedkoop geld lenen is een totale ramp voor ECHT herstel, dat blijkt al vele jaren!
  Wat bereikt wordt is een kunstmatig herstel: een schijnbare welvaart vanwege goedkope leningen. Maar als het moment van terugbetalen komt, gaat het gezin gebukt onder talloze verplichtingen waardoor het nog armer wordt (Griekenland was HET voorbeeld).
  De ECB is een totale ramp gebleken. GEEN economisch herstel terwijl de schulden oplopen! Bijna de helft van de jongeren in de zuidelijke landen werkeloos! DAT heeft de EU gebracht!
  Daar komen nog de tienduizenden illegale migranten die potverteren, nog bij!

 34. Wie zal dat betalen wie heeft dat besteld ? wij niet in ieder geval Balkenbende moest en zou bij de EU terwijl wij democratisch nee stemden ….
  Voorspoed , welvaart en veiligheid werd ons beloofd….er zou niet veel veranderen en als er iets zou veranderen zou het alleen maar positief zijn….toch ?
  Eens even nadenken we hebben de euro en mogen vrij reizen ….. en wat hebben wij nog meer gekregen ? in mijn beleving alleen maar ellende en nog meer ellende,
  meer werkelozen , meer regels , alles wordt ons opgedrongen , een kalifaat van dictators , vazallen en zakkenvullers die wij niet gekozen hebben in Brussel…het eigen volk wordt monddood gemaakt , slinks wordt slinkser….onze democratie wordt geminacht door Flutte.. en consorten…
  wij worden belogen , bestolen , verraden en dat alles om de natte droom van 1 Europa in stand te houden , wat ons als een sprookje werd voorgeschoteld blijkt in werkelijkheid 1 grote nachtmerrie te zijn …..
  Welterusten weer

 35. De welvaart van 4 generaties is verkwanseld.

 36. Maar het zwarte gat van Italië alleen al is te groot, het is geen kleine economie als die van Griekenland .
  Bovendien wanneer Italië gaat vallen Frankrijk, Spanje en Portugal ook, en tot overmaat van ramp valt dan ook de deutsche bank, de grootste van Europa.
  Dat kunnen zelfs de taxpayers niet meer betalen en ar zal verlies moeten worden genomen.
  Duidelijk is nu wel waarom de systeempartijen zo’n haast hadden onze pensioengelden te verkwanselen aan de EU.
  Wanneer zich dat materialiseert wordt het een bloedbad.
  De EU neemt altijd de verkeerde beslissingen, het relatief pijnloze ontsnappingsplan TMS, is eigenlijk al een gepasseerd station, er rest ons nu niet veel anders dan onze souvereiniteit en geld terug te halen, uithuilen en opnieuw beginnen, en definitief afrekenen met de arrogante regenten bij de verkiezingen in maart.

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑