Boerkiniverbod is nodig om Nederlandse vrouwen te beschermen

Door Joost Niemoller

Links raakt steeds meer in een gruwelijke kramp. Links wil de boerkini verdedigen, want dit zou staan voor de vrijheid van de minderheden. Malloten organiseren boerkinidagen om het recht te eisen dat er voor sommige groepen, namelijk moslima’s maar een recht bestaat; het aanrecht. Geen van die linksen heeft zich ook druk gemaakt voor de rechten van de zwarte kousen kerk. Integendeel: Links kreeg het na lange juridische processen voor elkaar dat de SGP vrouwen moet toestaan op de kieslijsten.

Maar als het over de islam gaat, heeft links een zwakke plek. De islam moet beschermd worden en daarom moeten moslima’s geknecht worden, aangezien binnen de islam de regel geldt dat mannen zich niet hoeven te beheersen: elke vrouw die los rondloopt zonder haar echtelijk bewaker, is voor het grijpen. Wanneer die vrouw iets van haar lichaam toont, is ze al helemaal al haar rechten kwijt. Links vindt dit volkomen terecht, want de islam wordt daar beschouwd als een minderhedenrecht.

Daarbij worden de meest idiote redeneringen gehanteerd. Zo schreef Sylvana Simons vandaag in de Volkskrant dat de boerkini een teken van emancipatie zou zijn. En een jurist met een moslimnaam beweert dat het ‘bevrijdend’ is als vrouwen zich bedekken met zo’n klamme boerkini. Anderen zeggen weer dat de discussie over de boerkini nergens over gaat. Onder het motto: ‘ Laat ze maar. Heb het er maar niet over. Dan gaat het vanzelf wel voorbij.’ En: ‘Door er een punt van te maken, vervreemden we de moslims nog meer van ons, en krijg je nog meer radicalisering.’ Dat laatste argument is een variatie op het dolgedraaide argument dat Wilders de oorzaak is van de problemen met de islam.

Zo wordt er steeds meer zand in de discussie gegooid. Er komen ook steeds meer niet ter zake doende argumenten op de proppen, zoals die over nonnen op het strand, moet dat dan wel kunnen. Voor je het weet raak je in zo’n discussie verzeild en ben je weg van de essentie: De boerkini is een uitdrukking van vrouwenonderdrukking en die moeten we daarom niet willen.

Maar er is een veel belangrijker argument. Het is niet alleen een teken van de onderdrukking van de moslima’s, het is ook een middel om de niet-moslima’s aan te pakken. Iedere Nederlandse vrouw met een jurk die haar benen toont, is door de aanwezigheid van boerkinis’s, boerka’s en hoofddoeken in het straatbeeld nog meer potentieel slachtoffer van de hoerroepers, de billenkniipers en de verkrachters die volgens de ongeschreven en geschreven wetten van de islam het recht hebben om zich aan ‘ongelovige’ vrouwen te vergrijpen. Een vrouw die daarvan het slachtoffer is geworden, kan zich daar binnen de regels van de islam nauwelijks tegen verweren.

Ja maar, zegt links dan; ‘We leven toch niet binnen de regels van de islam?’ Een dom argument. We leefden ook niet onder het communisme, en dat was toch reden om alert te zijn op de CPN. Ook toen Hitler nog niet heerste, was er reden om alert te zijn op uitingen van het nazisme. Dat soort waarschuwingen zijn te vaak in de wind geslagen. De islam is een ideologie van de intolerantie en wil hier heersen. Over de imperialistische ambitie van de islam bestaat geen enkele twijfel. Hoe meer moslims, hoe meer uitingen van de islam. Alleen verbodsregels kunnen de zichtbaarheid van de islam en daarmee de macht van de islam intomen. Het is precies om die reden dat in gematigde moslimlanden de islamisering aan banden wordt gelegd door verboden.

De Franse presidentskandidaat Sarkozy was duidelijk over die vermeende vrijheden van ‘minderheden’ :

De spanning in het land wordt volgens hem veroorzaakt door ‘het gebrek aan autoriteit en regels in dit land’. Hij zegt dat vrouwen op het strand het recht hebben aan te trekken wat ze zelf willen, maar dat ‘we hier in Frankrijk vrouwen niet opsluiten achter een laag stof’.

Ook de premier van Frankrijk was duidelijk:

‘Stranden moeten, net als alle andere publieke plekken, beschermd worden tegen religieuze invloeden. De boerkini is geen nieuw soort badlijn, een modestatement. Het is een politieke uiting, anti-maatschappelijk, en is gebaseerd op de onderwerping van vrouwen.’

Onder invloed van het electorale succes van Marine Le Pen is de heersende politieke klasse in Frankrijk dus ineens opgeschoven: De islam als probleem voor het Westen ligt daar open en bloot op tafel, waar deze discussie in de Nederlandse politiek nog steeds weggehouden wordt.

En daar gaat het over in de discussie over de islam, die in Nederland helemaal geen discussie is, maar wild geroep om het recht onderdrukt te worden. We lopen hier eeuwen achter en dat is gevaarlijk, want moslims en links vormen een sterk verbond om alles te laten verzanden en een boerkiniverbod in Nederland onmogelijk te maken.

En waarom moet dat boerkiniverbod er komen? Heel eenvoudig. Om de Nederlandse vrouwen te beschermen. Want een Nederlandse vrouw in monokini die naast een moslima in boerkini op het strand ligt, is als die ene fiets met enkel slot naast die andere fiets met driedubbel slot: Klaar om te pakken. Dat wordt, zag ik, door vrouwen ook milder verwoord: ‘ Ik voel me in bikini of monokini naast een vrouw met boerkini ineens ‘ongemakkelijk.’ ‘

Dus: Kabinet: aan de slag.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

94 Reacties

 1. Edmond V.O. Katusz

  2 september 2016 op 16:11

  Weer een “landverrader” erbij? Robbert van Lanschot. in de NRC- halalbocht.

  Leest ende huivert: https://www.nrc.nl/nieuws/2016/08/31/het-strand-is-van-ons-allemaal-dus-ook-van-moslims-4070163-a1518837
  Пока! Edmond V.O. Katusz

  • Katusz

   Dus strand slechs vir reine vrouwen, op dat andere strand zitten de blonde ‘hoeren’.
   Ik denk overigens niet dat het stukje halalstrand veel bezoek trekt. Zitten ze daar tussen nog meer boerkini’s, da’s niet de bedoeling! Ze willen aandacht!

   Hun wederhelften komen ook niet, want die zitten te loeren op de haramstranden.

 2. Vrouwen mogen dragen wat ze willen, dus ook dit:

  https://s18.postimg.org/59ppd4go9/kukluxklanbadkleding.jpg

 3. Vandaag sinds enige tijd in een grote stad geweest. Het straatbeeld wordt door moslims bepaald. Alle gebouwen staan er nog maar de Nederlanders zijn weg.

  • @Inheems
   Mijn vrouw is een geboren Rotterdamse, maar was daar al zeker 15 jaar niet meer geweest. (wel nog voor wat concerten, maar dan zie je niet meer dan de parkeergarage en mensen in avondkleding). Nee gewoon overdag over de Lijnbaan en de Coolsingel.
   Ze heeft gezworen er nooit meer terug naartoe te gaan.

 4. Een reaguurder op Joop zegt: De boerkini is als een enkelband. Hij stelt de moslimvrouw in de gelegenheid aan het openbare leven deel te nemen.
  http://www.joop.nl/nieuws/sylvana-simons-waarom-media-vertrouwen

  • @Koos
   Ik van Nick Einstein, de man is een PVV stemmer, hij kwoot een stuk en stelt dan dat die vrijheid is als iemand met een enkelband. Lees altijd bewaakt, dus hoezo vrijheid?

   Hij tamboereert op het feit dat er vrijheid geclaimed wordt terwijl het tegendeel het geval is. Nou kan me dat met iemand met een enkelband om niet schelen, die zal hem wel verdiend hebben. Maar vrij om te gaan en te staan is deze persoon niet.

   • Grrr, ik weer, is een aanhaling van nickname Albert Einstein.

    Deze machine vreet soms halve zinnen weg. Excuses.

 5. Ik lees nu zo’n 6-8 weken mee op deze site, en voel de behoefte om ook mijn mening te ventileren. Als vrouw zijnde heb ik ondervonden dat het in een Islamitisch land mogelijk was om in mijn bikini als enige Westerse vrouw op het strand te liggen, omringd door vrouwen in zwarte lange jurken. Ik lag hier weliswaar niet zonder man, maar toch. De jongens en mannen waren gekleed in slechts een zwembroek, en ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat de dames en meisjes het niet fijn hadden in zee, in hun lange zwarte jurken. Ik ben een groot voorstander van gelijke vrijheden tussen man en vrouw. Volgens mij zou de discussie dan ook moeten gaan over de vrije keuze om een gewone bikini of badpak te dragen. De meeste vrouwen zullen hier niet vrij in zijn, is mijn gevoel. Waarom zoveel (Nederlandse) vrouwen praten over de keuze vrijheid om een boerkini aan te trekken, en niet over dezelfde keuze vrijheid om hem vervolgens weer uit te trekken… Ik begrijp het niet. Zijn “we” écht zo…

  • Een reactie naar mijn hart. Eindelijk iemand die het snapt. Ik zwem ook in een bikini in Marokko. Burkini is ook niet mijn ding. Maar, dat wil niet zeggen dat ik er tegen ben. En verbieden is helemaal belachelijk.
   En laten we eerlijk wezen, om hoeveel burkini’s gaat het nou? Ik heb er hier nog nooit iemand mee gezien.
   Maar doordat er zo’n drama van wordt gemaakt, heb ik ergens gelezen dat ze op dit moment over de toonbank vliegen. Waarom men zich druk maakt om een kledingstuk is mij echt een raadsel.

   • Hallo Sarita, eigenlijk ben ik benieuwd waarom je niet tegen een burkini bent. Zou je dat willen toelichten?

 6. @Ligeia & @sarita
  .
  Maar begrijpen doen jullie het niet, is dat bewust of onbewust?
  .
  Al springen jullie hier in een jute zak in zee, geen haan die ernaar zal kraaien, behalve kijk die mafkezen eens.
  .
  Als die vrouwen niet onbedekt op het strand willen waarom houden ze dan niet de kleren aan, of trekken ze een wetsuit aan!! Dan ben je ook bedekt.
  .
  Waar veel mensen geen trek in hebben is om zelfs op het strand of in het zwembad geconfronteerd te worden met orthodox religieuze symboliek dmv kledij die ook nog eens de minderwaardigheid van de vrouw aantoont want waarom dragen moslimmannen geen boerkini!!
  .
  Een equivalent van de boerkini in een islamitisch land zou zijn wanneer je daar op het strand tussen moslims gaat liggen in een nonnen outfit met een groot kruis om je nek en continu een schietgebedje eruit gooit.
  .
  Onwaarschijnlijk de drang van sommige mensen om sneller dan het licht terug in de donkere middeleeuwen te geraken, je weet wel, die zwarte bladzijde.

  • “En laten we eerlijk wezen, om hoeveel burkini’s gaat het nou? Ik heb er hier nog nooit iemand mee gezien.
   Maar doordat er zo’n drama van wordt gemaakt”
   .
   Exact, en wie hebben die hype gecreëerd? Precies, een moslima is op een Frans strand in boerkini op de kiezels gaan liggen vlak bij een politiepost. Een heel eind verderop was een handlanger gewapend met een camera en telelens en die heeft foto’s gemaakt van politie die om haar heen stond op het moment dat zij de boerkini uittrok en daaronder en gewoon badpak aanhad!! Het was vooropgezet, deze hype is bewust gecreëerd om de islam/moslims in de slachtofferrol te kunnen gooien (ipv dat de onderdrukkers een keer aangepakt worden, want islamofobie, tss..). En ook jullie maken je er druk om terwijl wij helemaal geen boerkini verbod hebben. Toch stonden een paar pro-boerkini op onze stranden te demonstreren tegen het boerkini verbod. Er was geen hond op afgekomen maar toch stond het in alle media als #ophef. Hou toch op.

 7. “Een equivalent van de boerkini in een islamitisch land zou zijn wanneer je daar op het strand tussen moslims gaat liggen in een nonnen outfit met een groot kruis om je nek en continu een schietgebedje eruit gooit.”
  .
  Én.. in die islamitische landen zijn al diverse aanslagen door christenen op moslims gepleegd. Vlak voordat jij daar in je nonnen outfit met je kruis om je nek op dat strand ging liggen was op de boulevard een aanslag gepleegd met een vrachtwagen door een christen uit naam van jezus waarbij hij 86 moslims heeft doodgereden waaronder veel kinderen en vrouwen. Maar jij gaat doodleuk vlak daarna op datzelfde strand tussen moslims liggen in je nonnen outfit met je schietgebedjes en je kruis om je nek en als iemand zegt dat dat misschien niet zo’n goed idee is dan begin je te krijsen ‘christenfoben, xenofoben, racisten, haatzaaiers, onderbuikers, fascisten, intoleranten’, want jij bent immers het slachtoffer.
  .
  Rot toch, ga in Rome wonen zou ik dan zeggen.

 8. Sarita heeft mijn post verkeerd geïnterpreteerd. Ik bedoelde namelijk te zeggen dat ik me niet prettig voelde op dat bewuste strand, bijna als een soort attractie. Of ik problemen had ondervonden wanneer ik er in mijn eentje/ met andere vrouwen had gelegen, dat weet je natuurlijk nooit. In elk geval was het veelzeggend dat mijn vader mij geen moment alleen liet buiten onze hotelkamer. De mannen waren overigens heel erg vriendelijk allemaal, ik voelde me bijna een celebrity met de aandacht die ik op straat genoot. Dat was dus omdat ik de enige Westerse vrouw (eigenlijk nog meisje) daar in die stad was, zonder een hoofddoek. Zoals ik al schreef; ik kan me niet voorstellen dat de meisjes en de vrouwen voor de lol met een lange zwarte jurk de zee in gingen en op het strand liepen. Ik heb geen enkele vrouw zónder zo’n jurk gezien, dat vestigde de aandacht dus nogal op mijzelf en gaf me een onprettig gevoel. Ik geloof wel zeker dat je, ook als moslima zijnde, gekleed in een bikini…

  • veilig kunt zwemmen in een Islamitisch land, afhankelijk van het land en de plaats. Het moge duidelijk zijn dat ik op deze site lees omdat ik jullie mening deel, dus ik ben volledig tegen het toestaan van een boerkini op onze stranden.

   • @Ligeia
    .
    Noem eens de islamitische landen waar vandaag de dag nog moslima’s in bikini op het strand liggen? Als vrouwen een bikini aanhebben hoe weet je dan eigenlijk welke religie ze aanhangen?
    .
    Als moslima’s in islamitische landen in bikini op het strand liggen hoe halen moslima’s het dan in hun hoofd om in niet-islamitische landen in boerkini op het strand te gaan liggen? Het is een vrije keuze, toch?! (ik stel deze vragen niet met de verwachting dat jij daar de antwoorden op weet, btw)
    .
    Verder zou ik geen verbod willen instellen maar ze net zo gelijkwaardig behandelen als nudisten, geef ze een eigen stukje strand. Dan is tevens mooi het verschil te zien tussen hun manier en onze manier, misschien dat dan tevens bepaalde mensen een keer wakker worden.

 9. @ Dick

  Ik kan geen Islamitisch land noemen waar moslima’s in hun bikini op het strand liggen. Van moslima’s heb ik begrepen dat ze op vakantie gaan naar Turkije of Marokko, en dan in een bikini op het strand kunnen liggen. Omdat deze vrouwen geen hoofddoek dragen zijn ze dus ook niet als moslima herkenbaar. En zoals ik weet zullen de meeste moslims hen geen échte moslima’s vinden.
  Natuurlijk is het niet voor niets dat moslima’s met een hoofddoek op bedekt naar het strand gaan. Vrije keus is er voor “een echte” moslima niet bij.
  Zo’n apart stukje strand; is dat dan een strand voor alle moslims/moslima’s? Of alleen voor de boerkini draagsters? (deze vraag stellen is hem beantwoorden in deze, aangezien de vrouwen natuurlijk een toeziend oog nodig hebben.)

 10. @Ligeia
  .
  “Zo’n apart stukje strand; is dat dan een strand voor alle moslims/moslima’s? Of alleen voor de boerkini draagsters? (deze vraag stellen is hem beantwoorden in deze, aangezien de vrouwen natuurlijk een toeziend oog nodig hebben.)”
  .
  Op het nudistenstrand is iedereen naakt, zowel man als vrouw ongeacht religie. Dus op het boerkinistrand heeft iedereen een boerkini aan, zowel man als vrouw ongeacht religie. Het is vrij simpel.

 11. Hi Ligeia ,

  Dit scheef jij : ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat de dames en meisjes het niet fijn hadden in zee, in hun lange zwarte jurken.
  Misschien was het een typfoutje , kan gebeuren , Maar , jij vind dus , dat jij wel in een islamitisch land in je bikini mag( en gelukkig maar )kan zwemmen . Maar de vrouwen uit datzelfde land waar jij je vakantie vierde, wanneer zij hier op vakantie zijn , niet in een burkini mogen zwemmen?
  Is dat niet meten met 2 maten ? Is het ook niet zo van : Behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden?

  Mijn punt is : Niemand hoeft een ander voor te schrijven hoe zij/hij zich wilt kleden. Ik hou van vrijheid en dat gun ik de ander ook.

  • @sarita
   “Is dat niet meten met 2 maten”
   Tsja.. over het feit dat een moslima in NL in de klas of op een werkplek haar hoofddoek mag ophouden waar het voor een ieder ander verboden is een hoofddeksel te dragen daar horen we mensen zoals jij niet over, sterker nog als er wat van gezegd wordt dan ben je een islamofoob, etc..
   .
   Nu heb ik een vraag voor je, wanneer een moslima bedekt op het strand ligt dan noemen we die bedekking een boerkini, wanneer een niet-moslima bedekt op het strand ligt noemen we die bedekking dan ook een boerkini? Nee.
   .
   Bikini’s op stranden van islamitische landen, een moslima kan gewoon een bikini dragen want een bikini is geen religieus symbool maar een kledingstuk zoals een T-shirt.
   .
   Wanneer een christelijke vrouw in een nonnen outfit met een groot kruis om haar nek op een islamitisch strand tussen moslims gaat liggen terwijl vlak daarvoor een christen op datzelfde strand uit naam van jezus 86 moslims heeft afgeslacht, is dat een goed idee?

 12. harmen timmerman

  1 september 2016 op 00:04

  Goede argumenten, Ligeia! Heel anders dan die vele opgeblazen gefrustreerde verhalen hier.

  • Harmen Timmerman
   Lekker terug naar het aanrecht en achterover als wij dat willen. Koekoek! Waar verdoemd zijn de vrouwen gebleven die de straat op gaan om ban de Burka te scanderen? Waar zijn de heldinnen die destijds de bh banden? Waar zijn de baas in eigen buik vrouwen. Waar zijn……… Het is oorverdovend stil.
   Vrijheid is niet inperking! Dat is het propageren van een private gevangenis voor de vrouw! Dit is de ultieme discriminatie! Maar blind als sommigen zijn ziet men dit als een bevrijding. Mjah een dwangbuis ook, u kunt niet uzelf bezeren.

 13. Dank u, maar ook ík ben gefrustreerd hoor, al komt het dan niet op die manier over misschien. Ik heb ook geen ervaring met commentaren tikken, dus misschien zit het hem daar in.
  De moslima’s die zich “Westers” gedragen heb ik wel eens gesproken, zij hebben geluk dat hun familie en eventuele partner “ruimdenkend” zijn. Natuurlijk had ik het zonder de opmerking van Sarita niet over moslima’s in bikini gehad. Deze vrouwen zijn een uizondering op de regel, en bovendien vaak nog ongetrouwd. De man maakt de dienst uit, en zij zullen het negen van de 10 keer niet toestaan om hun vrouw met wapperende haren en in bikini/badpak naar het strand te laten gaan. Dit geldt ook voor mannen die er volgens de laatste trends bij lopen, en er wat dat betreft Westers uitzien. Ik heb wel gesprekken gehad met mensen die er zeker van waren dat het er achter de voordeur ook “Westers” aan toe ging. Nou, nee dus: zélfs deze verder zo modern ogende jongens willen hun vrouw niet de vrijheid geven om uit…

  • /aan te doen wat zij zelf wil. Als vrouw zijnde gaan mijn tenen krullen wanneer ik andere vrouwen hoor zeggen dat “de vrouwen het zelf willen”, of dat het beter is dan thuis moeten blijven. Ik ben tegen iedere vorm van onderdrukking, en de boerkini/hoofddoek zijn hier uitingen van. Hoe kunnen we, vrouwen, van het strijden om “baas in eigen buik” te zijn en meer, naar het verdedigen van bourkini’s (en hoofddoeken) gaan? Zelfs ontkennen dat het met onderdrukking van vrouwen te maken heeft? Jammer dat “mede” feministen zich drukker maken over de speelgoed folders, maar natuurlijk wel een stuk veiliger.

 14. De moslima’s die zich “Westers” gedragen heb ik wel eens gesproken, zij hebben geluk dat hun familie en eventuele partner “ruimdenkend” zijn. Natuurlijk had ik het zonder de opmerking van Sarita niet over moslima’s in bikini gehad. Deze vrouwen zijn een uizondering op de regel, en bovendien vaak nog ongetrouwd. De man maakt de dienst uit, en zij zullen het negen van de 10 keer niet toestaan om hun vrouw met wapperende haren en in bikini/badpak naar het strand te laten gaan.
  @Ligeia,
  Beste meid. Jij kent wat moslims , dat geloof ik. Maar , we leven niet allemaal hetzelfde. Het ligt er ook aan waar die mensen eerder hebben gewoond. Een groot verschil is , of men uit de stad kwam of uit een dorp.
  Mijn moeder heeft gewoon in haar badpak liggen zonnen en zwemmen. Mijn vader vond dat heel normaal. Kon gewoon. Mijn schoondochters net zo. Mijn zoons vinden dat heel normaal hoor. Misschien moet je een keer naar Marokko op vakantie. Bikini’s , badpakken , djelaba’s liggen samen op het…

 15. Er is een trend van de radicale moslims om vrouwen in bourka en boerkini te presenteren in Europa. Dit is om groepsdwang manifest te maken tegen moslimas die zich aanpassen en verwesteren. Hetzelfde geldt feitelijk voor de hoofddoek. Daarom moet in het westen religieus exhibitionisme verbieden want het gaat om fatimas die wat losser in de bloes zijn aan te spreken en angst aan te jagen. Ook is de Islam vrouwen apartheids kleding voor de Moslims een duidelijk onderscheid welke vrouw zedig en onderworpen is en welke verkrachtbaar want westerse hoer. Dit sektarisch dingetje waarom in moslim landen al mensen worden vermoordt omdat ze dit niet zuiver in de leer vinden. Ook hier zijn er al moslim moorden gepleegd door radicalen om zich er van te verzekeren dat de gematigden niet te ver afdwalen van Allah’s onderwerpings leer. Als de eindstrijd nadert dan zullen de gematigden zich als een man aansluiten bij de jihadisten want ze weten dat hun bloed net zo gemakkelijk vloeit.

 16. En te bedenken dat de ontwerpster van de Burkini een westerse vrouw betreft. Wat mij opvalt, is dat er hier mannen reageren die menen te weten wat een vrouw wil.
  Laat ons aub zelf bepalen wat we aan willen trekken.
  Ook de islamitische vrouw is mondig genoeg en kan dus heel goed voor zichzelf opkomen!
  Wij zijn niet zielig noch onderdrukt !
  Nog een fijne dag allemaal. Geniet van het leven , het is al kort genoeg.

  • Beste Sarita,
   Ik heb wel degelijk geprobeerd dit met mijn vrouw te bespreken. We hebben twee mooie dochters die graag in bikini van het strand (en palmbomen) genieten. Waar ik woon zie je gelukkig geen opzichtige moslims in jurken en zeker niet op het strand. Deze waanzinnige uitvreters weten alleen in west Europa de boel (op uitnodiging van) te verzieken. Tot mijn grote ergernis trapt bijna heel Nederland hier in. Mijn vrouw is niet fanatiek, niet echt gelovig en voor een open samenleving. Maar dit boerkini verhaal maakt haar dermate misselijk dat er geen gesprek mogelijk is. Gelukkig maar. En rot maar op naar je geliefde land van herkomst waar je al helemaal geen boerkini mag dragen. Hypocriete trut. Bedankt alvast.

   • Rot zelf maar lekker op. Achterlijke vent.
    En hypocriet ben je zelf. Eerst een Marokkaanse versieren en omdat ze je niet moest, ben je zo gefrustreerd dat je rasistrische trekken aan hebt over gehouden.
    In mijn land kan ik zowel in bikini als in een Burkini zwemmen.

    • “In mijn land kan ik zowel in bikini als in een Burkini zwemmen” Waarom dan in mijn land gaan ageren? Omdat Islam onderwerping is.

 17. Sarita,
  Ik ben al opgerot, lang geleden en dat had te maken met jouw soort. Ik heb nog nooit een Marokkaanse proberen te versieren. Ik heb beroepsmatig alle landen in Noord Afrika bezocht en heb daar in allerlei gelegenheden vele Marokkaanse hoeren gezien, zowel mannelijk als vrouwelijk. Geen behoefte aan gehad. Zoals iedere gezonde jongeman (moslim jongeren mogen niet daten, vandaar de frustratie) heb in mijn jonge jaren wel eens een blauwtje gelopen bij een Nederlands meisje maar dat was geen reden om de Nederlandse vrouw te gaan haten. Sarita, U denkt krom en verdwaasd. Dat is een jammerlijke eigenschap van Uw soort.

 18. Islam is geen ras. Snap je dat niet? Islam is een leer: een totalitaire leer die wil heersen over alle aspecten van het leven, wreed is en intolerant naar andersgelovigen. Wij minachten die leer; wij minachten geen Aziaten of Afrikanen of Perzen, maar de leer daar kots ik op. En die bourkdinges, dat vod, is de vlag van die walgelijke leer.
  En doe niet alsof het allemaal vrijwillig is. We weten hoe een ‘vrijpostig’ islamitisch meisje kan worden uitgekotst door haar familie en dat zelfs haar leven gevaar kan lopen. We weten hoe wreed men is t.o.v. zogenaamde afvalligen. Verberg het maar niet.

 19. Je bent weldegelijk zielig en onderdrukt, alleen wil je dat niet horen van de vijand die wij ongelovigen voor de moslims zijn.

  • Je hebt helemaal gelijk. Want jij kent mij persoonlijk. Het kan mij niets schelen wat jij van mij vindt. Laf om op de man te spelen,! Aangezien je geen argumenten hebt kun je ook niet anders.

 20. In het kamp van Calais zijn honderden kinderen…..en niemand brengt ze in veiligheid
  ( bv een kind opvangkamp ) ze worden gewoon aan hun lot en misbruikers overgelaten ….dan hoor of zie je geen slinks…in mijn beleving is dat een bevestiging van pedofiel goedkeurend gedrag van de politici….triest in en in triest…. ik heb er geen woorden voor…..

  • En ook geen woord over de tienduizend vermiste “Syrische vluchteling” kinderen die vorig jaar zielsalleen de EU zijn binnengekomen. Er is iets verschrikkelijk smerigs aan de gang. Er is veel meer gaande dan een zieke Merkel die welkom roept…

   • Nieuw massaal moslim pedo schandaal
    Ondertussen sleept het enorme islamitische pedofilieschandaal in Engeland zich nog steeds voort. Tussen 1997 en 2013 werden in Rotherham, door de media de ‘kinderseks hoofdstad van Brittannië’ genoemd, maar liefst 1400 jonge Engelse vrouwen en zelfs kinderen vanaf 11 jaar misbruikt, verkracht en geprostitueerd door een Pakistaanse moslim bende. De lokale politiek en politie was jarenlang op de hoogte, maar ondernam vanwege politieke-correctheid helemaal niets om het massale misbruik te stoppen.
    http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/08/Nieuw-massaal-kindermisbruik-schandaal-door-criminele-moslimbende-in-Engeland
    Mocht ik erachter komen dat pedofilie in mijn omgeving plaats vind maak ik er
    persoonlijk een einde aan…..aan deze waanzin…..

 21. 12 jaar geleden wilde ik gaan zwemmen in zwembad de octopus in Leusden,
  ik mocht het bad niet in en alle ramen waren geblindeerd…hoezo ? vroeg ik ….
  Eh tja er zijn moslim vrouwen aan het zwemmen en die willen dat niet…
  Je maakt een geintje ….flikker op zei ik …jullie discrimineren mij nu..moet niet gekker worden…
  Sorry werd er gezegd maar je mag nu echt niet het bad in….kom later maar terug…
  pfff ik ontplofte bijna van woede …vlak daarna ben ik met mijn gezinnetje verhuisd naar een moskee vrij gebied in Nederland…het was of dat of ik zou mij toen al letterlijk en figuurlijk verzetten tegen deze onzin…en waarschijnlijk de konsekwenties moeten aanvaarden van mijn eigen gedrag om de Nederlandse normen en waarden die ik koester te beschermen tegen slinks …en het voortrekken van gelukszoekers die zich niet willen aanpassen…

 22. Toulouse; moslim stak gisteren een vrouwelijke politie agent in de keel.
  Is dit geen nieuws meer tegenwoordig of heb ik dit misschien gemist?
  http://pamelageller.com/2016/08/knife-jihad-muslim-stabs-in-the-throat-female-officer-at-police-station-in-france.html/

  • Was weer een verwarde man….ben benieuwd wat er geschreven wordt als een Hollander of een echte Fransman een moslim neersteekt…
   Dan staat er waarschijnlijk : extreem rechtse racist ….in plaats van verward…

 23. https://youtu.be/LPjzfGChGlE

  Het onberperkt binnenhalen/-laten heeft wat voor zin?
  En, ook geen idee van (de gevolgen voor) demografische ontwikkeling van de eigen samenleving of ideeen rondom (dientegevolgen) negatieve maatschappelijke ontwikkelingen?
  .
  En de tijd schrijdt onbekommerd voort.
  .
  Xander schreef het mooi:
  “Griekenland is al jaren op veel verschillende terreinen de spreekwoordelijke ‘kanarie in de kolenmijn’ die de EU heet. Dat geldt voor de diepe financieel-economische crisis, de afbraak van de sociale zekerheid, de machtsovername door de EU-elite, en ook de migrantencrisis.”.
  .
  Wat een toestanden he, wereldwijd, ..laatste 25jaar bevestigen ‘het zijn interssante tijden’.
  .
  En er is geen antwoord, i.e. Occupy, OXI, div. andere nee-en in woord of daad, Nout debout of een Duits Pegida wat grote en diverse actieve meelopers kent in demonstraties en verrassend genoeg zonder nare incidenten blijft. Maar, de hele reeks met NUL verandering.

 24. https://youtu.be/LPjzfGChGlE

  Het onberperkt binnenhalen/-laten heeft wat voor zin?
  En, ook geen idee van (de gevolgen voor) demografische ontwikkeling van de eigen samenleving of ideeen rondom (dientegevolgen) negatieve maatschappelijke ontwikkelingen?
  .
  En de tijd schrijdt onbekommerd voort.
  .
  Xander schreef het mooi:
  “Griekenland is al jaren op veel verschillende terreinen de spreekwoordelijke ‘kanarie in de kolenmijn’ die de EU heet. Dat geldt voor de diepe financieel-economische crisis, de afbraak van de sociale zekerheid, de machtsovername door de EU-elite, en ook de migrantencrisis.”.
  .
  Wat een toestanden he, wereldwijd, ..laatste 25jaar bevestigen ‘het zijn interssante tijden’.
  .
  En er is geen antwoord, i.e. Occupy, OXI, div. andere nee-en in woord of daad, Nout debout of een Duits Pegida wat grote en diverse actieve meelopers kent in demonstraties en verrassend genoeg zonder nare incidenten blijft. Maar, de hele reeks NUL reslultaat.

 25. Ik las net dat in veel Islamitische landen de boerkini is verboden terwijl deze hier wordt beschermd, tegen de zin in van de burger .Want progressief Europa wil dat! Zij willen laten zien dat ze opkomen voor de zwaksten en de verwarden.

 26. Als intolerantie over de grens komt van tolerantie, zou de tolerantie moeten stoppen.
  Omdraaien kan ook: we zijn tolerant tot men wenst intolerantie te implementeren onder tolerantie.

  Het is overigens eieren lopen, zelfs in minder tolerante landen. Want geef deze relinazi’s één vinger en u bent out, strot doorgesneden.
  Wenen? Poitiers? Tours? De troepen van Troje zijn nu binnen en warm welkom geroepen door afa gekkies en een stel weg met ons vrouwen die blijkbaar niet weten hoe hun tijd beter te gebruiken.

 27. ellende van.
  .
  .
  De character counter staat uit, maar de cap niet. Lekker rustig thema wel. Jammer dat ik de eerste zin van mijn briljante reacties niet meer, de hele Nederlandse nacht, bovenaan op de voorpagina zie 😉

 28. De islam is oorzaak van veel ellende maar in het westen is Links het ware probleem. Zij zijn het die de islam aan de macht helpen met hun naïeve denken.
  .
  Op jonge leeftijd was ik onder indruk van de natuurwetten zoals Survival of the Fittest. De kracht van zo’n simpele waarheid die evolutie verklaart!
  .
  In de natuur vindt alles op natuurlijke wijze z’n plaats en wat niet werkt verdwijnt. Wij mensen vinden dat ‘hard’ en kiezen er voor de samenleving ‘los te koppelen’ van die natuur en er onze eigen ideeën op los te laten voor wetgeving en inrichting.
  .
  En toen was er de invloed van het Linkse denken. Misschien ooit Goed en hard nodig om de onderdrukte arbeiders te helpen tegen het Kwaad van het totaal doorgeslagen egoïsme der rijken. Maar inmiddels zijn de rollen omgedraaid en is Links Het Kwaad.
  .
  Links is verworden tot het tegennatuurlijke Survival of the Weakest. Links verafgood het heilige intellect, met z’n beperkte zicht op de realiteit. Daar komt alleen maar…

 29. Edmond V.O. Katusz

  30 augustus 2016 op 23:09

  Enquête van OPZIJ
  https://www.opzij.nl/index.html
  .
  Steun je het Franse boerkini-verbod?
  .
  (171) stemmen
  ja, een boerkini staat voor de onderdrukking van vrouwen (28) 16.4%
  nee, iedereen moet zelf kunnen kiezen wat die aan wil op het strand (143) 83.6%

  De enquête (Poll? Poll? Godverdomme, spreekt uw moers taal, OPZIJ!) staat rechts enigszins naar beneden. Vul hem in zou ik zeggen. Ik was nr. 171.
  Пока! Edmond V.O. Katusz

  • Dit soort uitslagen maken mij dus depressief. Wat is er toch met, zogenaamd, feministische vrouwen aan de hand?! Dit is precies datgene kapot maken wat feminisme poogt te bereiken: zorgen dat vrouwen dezelfde rechten (en plichten) hebben als mannen.
   Ik maak me al jarenlang druk over de gemakzucht waarmee “feministen” onze verworvenheden als Westerse vrouwen in de uitverkoop zetten. Feminisme in Nederland is zo goed als overbodig, mijns inziens, en lijkt onderhand meer kwaad dan goed te doen als advocaat van de duivel. In plaats van mij druk te maken over mijn “vrije keuze” voor lange haren en make-up, maak ik me liever druk over de meest essentiele zaken. Mocht ik un de toekomst ooit aan kinderen beginnen dan is het sowieso niet hier, ik ben te cynisch (of misschien beter gezegd realistisch) over de toekomst.

 30. Ja jongens, we zijn allemaal wat ouder hier in de commentaren. We moeten wat gaan doen ipv zeuren. Jan Roos heeft de oplossing door in de politiek te gaan. Tja. Maar goed dat we dit niet allemaal wensen te doen. Boosheid, terughoudendheid, bezorgd zijn en angst is wat ik in de commentaren lees. Er is niet veel meer te ontdekken in de Nederlandse samenleving tav moslims. Daarom gaan we van de islam verliezen, want we DOEN niets. Of opstaan en vechten, of verliezen. Meer keuze is er niet. Gladde jongens als Jan Roos gaan ons nooit helpen.

 31. g.h.m.leferink

  30 augustus 2016 op 19:59

  Deel 2:
  Ook een blad als OPZIJ, dat toch voorop zou moeten lopen bij protesten tegen deze terugval naar de Middeleeuwen, of nòg vroeger, is OORVERDOVEND STIL!
  Voor wie bij geschiedenis wèl heeft opgelet is het wel duidelijk: Nederland bestond in W.O. II maar voor een heel minimaal deel uit Verzetsstrijders. Vergeleken met b.v. de Maquis in Frankrijk steled het, ook procentueel, weinig voor! En die traditie van LAFHEID, die is nog springlevend!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 32. g.h.m.leferink

  30 augustus 2016 op 19:54

  “Onder invloed van het electorale succes van Marine Le Pen is de heersende politieke klasse in Frankrijk dus ineens opgeschoven:…”
  Ja, Joost, de gluiper-politici DOEN ALSOF ze er wat aan willen doen. Maar hun onbetrouwbaarheid gaat er zeker voor zorgen dat het alleen schijn is (in goed Nederlands: ‘window dressing’). Omdat ze de MOED van Marine le Pen missen. En als er maatregelen genomen worden en ze blijken succesvol, dan is dat soort ‘foireux’ (=schijterds) er als de kippen bij om zich op de borst te kloppen….. Zoals er direkt na de Bevrijding ook hier veel meer Nederlanders waren die ‘bij het Verzet gezeten hadden’ dan er werkelijk aan deelgenomen hadden….
  In mijn kennissenkring zijn ook hele en halve feministes. Die heb ik meer dan eens gewezen op de onderdrukking van de vrouw in de islam. Maar het is alsof je tegen een muur praat! Want wat ik beweer, “dat was niet op ’t NOSsjenaal”, en ‘kun je dus niet serieus nemen’. Ofwel: hij kletst maar wat.
  Zie deel…

 33. @g.h.m.leferink Hieraan kun je zien wat een kort en selectief geheugen ‘het volk’ heeft. Niemand schijnt zich te herinneren wat die drammers de SGP geflikt hebben. Geen enkele vrouw in die kringen werd/wordt het recht tot het stemhokje ontnomen. Geen enkele vrouw werd/wordt iets in de weg gelegd als zij zich aan wilde/wil sluiten bij een partij waar ze wel verkiesbaar is. Het was gewoon een non probleem. Maar iedereen schijnt het vergeten te zijn.
  En de SGP? Die werkt vrolijk samen met ‘de vijand’ om Rutte cs in het zadel te houden. En om misschien nog wel eens achter die regeringstafel te komen willen ze heel wat water bij de wijn doen. En natuurlijk ook zo af en toe sneren naar Wilders.

 34. @arjope
  Ik vrees dat zoiets idd aan de hand is, onze cultuur en samenleving wordt voor wat zilverlingen afgeschaft. Wil je meeprofiteren van de pot met zilverlingen dan moet je je gewoon antiwesters en pro-islamitisch opstellen en de deuren naar de pot gaan wagenwijd voor je open.
  .
  Daarom zei ik al dat de boerkini hype van bovenaf bewust gecreëerd en gehyped is, hoe verklaar je anders dat slechts een paar boerkini demonstranten volop alle aandacht krijgen en in alle kranten staan etc.. terwijl we in NL niet eens een boerkini verbod hebben. Vanavond gaat het bij Pauw er weer over heb ik begrepen, nu door Simons namens Denk. Voor oa Denk is weer kunstmatig een “speerpunt” gecreëerd. Er worden continu kunstmatig islamtopics gecreëerd waar dan weken lang door alle media “geschokt” op gereageerd wordt. Door kunstmatig allerlei “islamofobe ophef” te creëren worden we stapje voor stapje dichter naar de slachtbank geleid. Nagenoeg alle media en politici werken hier aan mee.

  • @ Dick

   Eens met je constatering dat de boerkini bewust ‘op de agenda wordt gezet’ door de MSM en dat daarmee kunstmatige ‘islamofobe ophef’ wordt gemaakt, maar wat is dan het doel van dat gehype? Ligt het niet mee voor de hand de massa immigratie van moslims met zo min mogelijk ophef doorgang te laten vinden en alle maatschappelijke fricties die daar het gevolg van zijn juist zo veel mogelijk te negeren?

   • @Dawg
    Het ligt eraan wat de doelstelling is. Voorbeeld; zo zou je verwachten dat de anti-zp’ers blij zijn met de aantoonbare bewijzen dat zp niets met slavernij of racisme te maken heeft. Maar daar zijn ze helemaal niet blij mee, ze willen enkel racisme zien omdat zp geen doel maar een middel is.
    .
    Door de gecreëerde boerkini hype kunnen ze zich in de slachtofferrol werpen, die het heel goed doet, en kunnen zodoende de islamisering ombuigen in islamofobie. Je kan het slim vinden maar het is list en bedrog met als doel dat niet zij integreren maar dat wij ons moeten aanpassen aan hun waanzin. Beetje bij beetje worden we geïslamiseerd maar het wordt zo gespind dat niet de islamisering maar de islamofobie toeneemt. M.a.w. hoe verder de islamisering geraakt hoe meer de zogenaamde islamofobie zal toenemen. Als een aanslag gepleegd is door moslims dan vragen moslims om beveiliging van moskeeën, dat is exact hetzelfde>zwart is wit wit is zwart, krom is recht recht is krom.

    • “Door de gecreëerde boerkini hype kunnen ze zich in de slachtofferrol werpen, die het heel goed doet, en kunnen zodoende de islamisering ombuigen in islamofobie. Je kan het slim vinden maar het is list en bedrog met als doel dat niet zij integreren maar dat wij ons moeten aanpassen aan hun waanzin. Beetje bij beetje worden we geïslamiseerd maar het wordt zo gespind dat niet de islamisering maar de islamofobie toeneemt. M.a.w. hoe verder de islamisering geraakt hoe meer de zogenaamde islamofobie zal toenemen. Als een aanslag gepleegd is door moslims dan vragen moslims om beveiliging van moskeeën, dat is exact hetzelfde>zwart is wit wit is zwart, krom is recht recht is krom.”
     .
     En de vraag is als overheid van een seculier land, werk je daar aan mee of stop je die waanzin? Ze werken er dus aan mee, waarom is de hamvraag.

 35. ” aangezien binnen de islam de regel geldt dat mannen zich niet hoeven te beheersen: elke vrouw die los rondloopt zonder haar echtelijk bewaker, is voor het grijpen. ”

  Dat is weer zo’n leugentje dat dit blog nooit durft te onderzoeken. Want dan valt er geen satanisch ideologie meer aan te wijzen en dat is beangstigend, de boeman heb je nodig!

  De obscure lustopwekkende vrouwenverzen uit de Koran gaan over slaven die je tijdens een oorlog geroofd hebt als oorlogsbuit. Aangezien er geen oorlog is op de plekken waar we het over hebben, slavernij afgeschaft is en de Koran ook nog expliciet vermeld dat je de wet van een ander land moet gehoorzamen, gebruiken alleen zwakzinnigen en zwaar ongeletterden zo’n tekst. De 0,1% zeg maar.

  Geld ook voor de mensen die dit gebruiken om iets islamofobisch aan te tonen. Gewoon selectief vissen naar zaken die in je boze kraam te pas komen. Nooit vragen stellen bij je eigen geloofsartikelen. Alle vragen altijd bewaren voor die Ander…
  .

  • @DirkM
   Wat kom je hier verschrikkelijk smerig uit de hoek, af en toe kots ik echt van jou. Kunnen slaven geen vrouwen zijn?! En overal waar de islam de dienst niet uitmaakt maar waar wel moslims zijn is het huis van oorlog.
   .
   “De obscure lustopwekkende vrouwenverzen uit de Koran gaan over slaven die je tijdens een oorlog geroofd hebt als oorlogsbuit”
   .
   Oké dan, daarom geil jij dus zo op de koran! Besef je eigenlijk wel wat je daar zegt? Ongelofelijk, je bewijst nu zelf hoe ziek je bent met je islamgeknuffel. En zeker wel tegen ZP zijn ondanks die aantoonbaar niets met slavernij te maken heeft.
   .
   “en de Koran ook nog expliciet vermeld dat je de wet van een ander land moet gehoorzamen”
   .
   Dat zuig je ter plekke uit je duim ongelofelijke mafkees, JIJ BENT DEGENE DIE KEIHARD LIEGT!! Ik ben je nu echt beu!!
   .
   Het enige wie of wat moslims moeten gehoorzamen volgens de koran is allah dmv de sharia.
   .
   Je hebt nu bewezen een smerige leugenaar te zijn, in jouw geval: taqiyya.

   • “De obscure lustopwekkende vrouwenverzen uit de Koran gaan over slaven die je tijdens een oorlog geroofd hebt als oorlogsbuit”
    .
    Hier bewijst Dirk het, hij weet donders goed hoe smerig en fascistisch die doodscultus is en desondanks de mensen die het uitspreken zoals Joost voor leugenaar en islamofoob uitmaken.
    .
    Dirk heeft bij mij nu definitief het voordeel van de twijfel verloren, in hoeverre hij die nog had.
    .
    Ik hou verder m’n mond dicht want wat ik eigenlijk zou willen zeggen hoort niet op een site als deze thuis. Maar Dirk……..

 36. g.h.m.leferink

  30 augustus 2016 op 22:58

  ‘Dick’: laat die gluiper, die hier alleen maar stookt, toch ik zijn eigen vet gaarkoken! Ik zou er gewoon niet meer op reageren, op die ‘DirkM’ met zijn Middenoosten Farizeïsche mentaliteit.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 37. harmen timmerman

  31 augustus 2016 op 23:55

  En jij bewijst ook wat, Dick! En wel, dat jij niet serieus te nemen bent in het debat! Je gaat een ordinaire scheldpartij aan in plaats van op de argumenten in te gaan! Jij doet exact hetzelfde als die moslims die de Koran compleet verkrachten en er uit halen wat in hun criminele brein te pas komt.

  • @harmen timmersman
   .
   Ik betrap @DirkM voor zoveelste maal op keiharde leugens en daar heb ik genoeg van, vind je dat vreemd?
   .
   Verder geef ik exact en onderbouwd aan waarom Dirk een leugenaar is, dus je lult gewoon uit je nek. Ik weet wel waarom, omdat wat ik te vertellen heb niet in jouw straatje past. Dat is prima, en ga dan onderbouwd het debat aan, waar je zo gewichtig over spreekt, maar dat als enige nalaat.

 38. DirkM,
  De wetten van een ander land gehoorzamen zolang de moslims EEN KLEINE MINDERHEID zijn. Waarom citeer je onvolledig?

 39. ik heb soms het vermoeden ,dat er enkele Nederlandse kranten en misschien ook omroepen zijn ,die geld krijgen van de Golfstaatjes of van andere islamitische bronnen.
  dat komt ,omdat ik niet kan verklaren waarom deze ideologie zo veel steun en respect krijgt van die media.
  of hebben ze baasjes met verborgen agenda’s in dienst die met 2 tongen spreken.
  wat betreft de boerkini,ik ken geen enkele moslim,laat staan moslima die kan zwemmen.
  en helemaal niet met de kleren aan.
  dus is dit provocatie,want als ze religieuze symbolen hadden zouden ze die wel gebruiken.maar die zijn verboden volgens die religie.
  alleen qua kleding en het bouwen van een moskee,liefst met minaret ,kunnen ze zich onderscheiden.wat ze dus massaal doen met geld van golfstaatjes o.a.

  • g.h.m.leferink

   30 augustus 2016 op 22:53

   ‘arjope’, hiermee kon je de spijker wel eens op de kop treffen!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 40. g.h.m.leferink

  30 augustus 2016 op 17:59

  “Geen van die linksen heeft zich ook druk gemaakt voor de rechten van de zwarte kousen kerk. Integendeel: Links kreeg het na lange juridische processen voor elkaar dat de SGP vrouwen moet toestaan op de kieslijsten.”
  Jazeker, aan dit doordrammen van SlinksLinks is hun vooroordeel te herkennen: SGP = ouderwets, en DUS smerig! En DUS moeten SGP-ers zoveel mogelijk in de wielen gereden worden, waarbij de zich progressief noemenden zich NIET afvragen of hun methode gluiperig is.
  En ze bij Geschiedens van Nederland in de spijbelbus hebben gezeten, zodat ze niet weten dat b.v. in Staphorst en Rouveen in de 2e Wereldoorlog per 1000 inwoners een van de hoogste aantallen onderduikers en geallieerde piloten werden verborgen!
  Over met twee maten meten gesproken!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • harmen timmerman

   31 augustus 2016 op 23:37

   O wat een verontwaardiging, GHM Leferink. Die arme SGP. Bedoelt u die partij waar bij de vrouwen de broek aan hebben en de mannen vertellen op wie ze moeten stemmen? Over een gluiperige methode gesproken . . en ik kan erover mee praten, want heb veel in die kringen verkeerd. Daarnaast hebt u het over links, bedoelt u D66 en de VVD daar ook mee? Volgens mij zijn dat bekakte ordinaire rechtse partijen en die hebben wat tegen het christendom aan geschopt. Of bent u net zoals veel schrijvers die alles, wat hen niet aan staat “LINKS” noemen en “RECHTS” hoort dan bij de good guys en wordt compleet verheerlijkt. Overigens, wel erg simplistisch. En vele schrijvers hier, bezondigen zich daar ook aan!

 41. harmen timmerman

  31 augustus 2016 op 23:45

  En dan vergeet ik nog wat GAIT, U noemt Staphorst en Rouveen in relatie met onderduikers. Dan zal het u ook vast bekend zijn dat, door de opvatting met artikel 36 uit de Nederlandse Geloofsbelijdenis, waar het gaat over de zwaardmacht van de overheid, velen en dan vooral uit de zogenaamde “bevindelijke kringen”, dienst namen bij de Duitse overheid. Dus die heldhaftigheid werd heel sterk bepaald door de boodschap die van de kansel klonk. Ik dat dat u ook bekend is, en dat dit in de spijbelbus, waarin u waarschijnlijk tijdens de geschiedenisles zat, werd geleerd! Zelden heb ik meer geschiedsvervalsing gezien dan bij de geschiedenisles op de Nederlandse scholen en dan vooral in de zestiger jaren van de vorige eeuw!

 42. Ze zeggen dat de boerkini vrijwillig gedragen wordt, m.a.w. als ze willen kunnen ze ook in bikini op het strand. Waarom willen ze dan in boerkini op het strand? Die vraag moet gesteld worden.
  .
  Als ze zeggen omdat ze zich op het strand ook willen bedekken dan kunnen ze toch hun kleding aanhouden?! Als ze bedekt willen zwemmen dan zwemmen ze toch in hun kleding, of in een duikerspak, of in een wetsuit?! Maar nee, speciaal in een boerkini, waarom per se een boerkini? Die vraag moet gesteld worden.
  .
  Als ze zeggen omdat ze ten allen tijde hun religie willen uitdragen dan moet gevraagd worden waarom in een seculier westers land waar niemand anders op het strand of tijdens het zwemmen zijn religie uitdraagt zij dat wel willen? En moeten wij dat dan maar slikken wanneer zij ons zelfs tijdens een dagje strand of zwembad hun religie in ons gezicht willen wrijven dmv achterlijke kledij?
  .
  Btw, deze boerkini hype is duidelijk bewust van bovenaf gehyped en aangestuurd!!

  • Het zou ook uit gezondheids overwegingen verboden moeten worden wegens een tekort aan de vitamines AD, een enorm probleem bij moslim vrouwen.

   • Daar zijn pilletjes voor! Waarom denkt u dat ons eigen risico ieder jaar omhoog gaat. Of gelooft u dat je boven de 67 opeens volledig in mekaar stort van de ongzondheid? Nee toch, hoop ik.

 43. Uberhaupt pas ik steeds minder in de moderne werld. Transgender gedoe op scholen maar, ik kom er bij de “zelf invullen” niet in op ladiesnight.
  Politie (in het VK) die hoofddoeken+ als uniform mag dragen (want we willen meer vrouwen met moslim achtergrond bij het korps) is echt de verkeerde kant op redeneren (ja, ook al is een tulband bijv. wel beter geaccepteerd – dat heeft weer een heel andere geschiedenis en context etcetc).

  • Dat transgender gezeur is ook weer zo’n typisch links NON-probleem. In Brighton konden tieners bij een vraag naar ‘geslacht’ kiezen uit 25 mogelijkheden. Volkomen getikt! Maar bij echte problemen kijkt links weg. Dat was in de koude oorlog ook al zo: links wilde niets weten van wreedheid en onderdrukking bij het communisme. Je kon praten als Brugman, ze wilden er niets van weten. Achteraf blijkt hoe fout ze zaten.
   Zal met islam hetzelfde liedje worden.

   • Het verschil is dat het communisme zijn eigen landen had, de islam spreidt zich over Europa. Daarom hoop ik ook op Trump, die zal ons heus wel redden.

    • harmen timmerman

     31 augustus 2016 op 23:49

     Ik help het je hopen, Shariaantje. Om uitgerekend Trump te noemen die ons moet redden. Leef jij onder een steen? Juist Trump wil eigenlijk de NAVO op blazen en een politiek bedrijven van: America first. Ieder voor zich en God voor ons allen!

 44. De hele verdediging om de boerkini gaat zo mank.
  Zoals de vergelijking met het naaktlopen, er geldt op sommige plaatsen/gelegenheden een dresscode, So what? En ja, je kunt je prima bedekken op een niet zo radicale manier en iig kun je toch akkoord gaan dat het contrast met halfnaakt of met top op de boerkini-wijze enorm is (wat stapjes verder dan de boerka op straat) en idd de deur opzet voor de in het artikel geschetste problemen -in het slechtse geval een speciaal burqinibeach voor de zo goed participerende dames.
  Lonsdale kleding is op sommige scholen ook een gevoelig punt, net als andere zaken die op een andere manier referen aan bep ideologieen of .. statements.
  En ja, er is een causale reeks puntjes ‘integratie/islam’, ‘achterstelling/onvrede cq. agressie’ en ‘geldingsdrang/confrontatie’, ontken het maar. Bedankt politici/media.
  Ook in Fr kun je niet meer reageren op bep.stukken:
  charentelibre.fr/2016/08/27/chateauneuf-agressee-car-elle-se-baignait-seins-nus

 45. Helemaal gelijk, Joost. Boerkini, boerka, kopvod e.d.: alles is een bedreiging voor de niet islamitische vrouw en een provocatie van een achterlijke ideologie die alleen maar kan onderdrukken. Helaas zijn veel niet-islamitische vrouwen te stom en te onwetend om dit te onderkennen. Ze laten zich blijkbaar liever voor hoer uitschelden als ze een korte rok aan hebben. Ze denken niet door: waar komen deze beledigingen vandaan?
  De meerderheid in NL weet veel te weinig over die gore ideologie en weet bepaalde uitingen daarvan totaal niet op waarde te schatten. De politiek correcte DICTATUUR heeft in media en onderwijs zijn verwoestende werk gedaan. Een domme en ruggengraatloze meerderheid die zich LAAT islamiseren en als stomme koeien zegt: “je moet toch zelf weten wat je aantrekt”. Een toppunt van stompzinnigheid.
  Slaap zacht, slappe dweilen.

  • Eens, Maar realiseer u ook dat hele delen van Nederland buiten de Randstad geen last van ze hebben en hun kennis uit de media moet halen. En die media vertelt niets (censuur) of vertelt een rooskleurig of huilie-huilie verhaal. Erger dat de Nederlandse vrouwen zijn die moslima’s die het zich laten welgevallen. Omdat ze onderworpen zijn aan hun eigenaar, vinden ze ons hoeren en losgeslagen! Slechts enkelen verzetten zich, maar de vader en hun broer, neef, man is de baas. En de familie-eer is van hun afhankelijk. Denk maar aan het verschijnsel eerwraak.

 46. Je kunt bijvoorbeeld naar de moslim burgemeester van London kijken, hij verbood reclames met bikini’s terwijl hij zich woedend uitliet over het Franse verbod van de boerkini.

  • U weet toch ook dat op de bussen reclame voor de islam wordt gemaakt? Weet dat geen enkele moslim te vertrouwen is, GEEN ENKELE. En dat komt door hun sprookjesboek. Waarin de vrouw en de ongelovigen vermoord moeten worden. Zo simpel is dat. En inderdaad, wat ik al zo vaak geschreven heb, HOUD DIE VASRKENSHIT TEGEN!!! Bescherm jullie vrouwen, moeders en vriendinnen!

   http://nieuws.marokko.nl/41732/islamitische-leuzen-op-britse-bussen-tijdens-ramadan/

   http://www.ad.nl/buitenland/allah-zij-geprezen-als-advertentie-op-britse-bussen~a8473a35/

   • harmen timmerman

    31 augustus 2016 op 23:27

    Typisch kapitalistisch, die busreclame, shariaantje! Een kapitalist verkoopt het touw aan de beul, waaraan hij zelf wordt op gehangen: maakt niet uit, als het maar geld op levert!

    • @Harmen Timmerman
     Maar verder nog helemaal gezond? Ongelooflijk welk een kolder u uitkraamt! Het door u zo verguisde kapitalisme heeft vele economieën uit het slop getrokken. Natuurlijk, ik plaats daar ook kanttekeningen bij en dat is normaal, maar het Marxisme is iets te veel uitgeprobeerd met miljoenen slachtoffers tot gevolg om dat tegen het kapitalisme dat miljarden mensen veel te bieden heeft.
     Maar dan, ik begrijp dat u niet begrijpt dat een kapitalist er alle baat bij heeft dat de pauper eindelijk geld uit kan geven. Ja, daar groeit die kapitalist door, maar die pauper kan een hap rijst meer eten!

 47. Het gaat in discussies met en over moslims nooit over hun verder liggende doelen, maar daar doen ze in eigen kring niet geheimzinnig over.
  Doel van de boerkini is het opleggen van hun normen aan het westen, dus een verbod op bikini en badpak.
  Niets meer niets minder.
  Alleen de loony left begrijpt er nog steeds nix van.
  Talentloze sukkels.

 48. Dit is exact wat ik in een ingezonden brief aan de VK en NRC schreef in 1989, het toestaan van hoofddoekjes en erger verklaart westerse vrouwen vogelvrij, omdat islamitische mannen onbedekte vrouwen als hoeren beschouwen waarbij alles is toegestaan.
  Inmiddels is er een tsunami aan verkrachtingen over Europa gekomen.
  Van de hoofdredacteuren kreeg ik een gezamenlijke! brief dat dit racistisch en fascistisch was, en dat ik nooit meer zou mogen publiceren in hun kranten.
  Ze hebben woord gehouden en ik heb gelijk gekregen.
  VK en NRC hebben Nederland en haar cultuur onnoemelijke schade berokkend en heel veel menselijk leed veroorzaakt.

 49. Er zijn een paar verklaringen te bedenken waarom die linkse feministische mafkezen zaken als Islamisering, boerkini en “alle onrecht wordt veroorzaakt door witte suprematie en wit racisme” als een religie aanbidden.
  a) Door het relatief gemakkelijke leventje dat velen in west Europa hebben is men totaal verwend en heeft men daarom een vertroebeld beeld van de werkelijkheid.
  b) Er zijn banen met veel salaris beschikbaar voor degenen die het hardst roepen politiek correct te zijn.
  Men haat de witte mens (lees man) door een schuldgevoel dat de twee punten hierboven blijkbaar toch veroorzaakt hebben. Zoiets als, “spijt van een diefstal hebben maar ondertussen toch van het gestolen geld genieten”. Het is een verward, buitengewoon verraderlijk en hypocriet gedrag maar zolang je maar politiek correcte onzin schreeuwt, ben je toch goed bezig. Waarom niet voor je eigen land en mensen opkomen? Wat is daar verkeerd aan? Het is om gek van te worden.

 50. ” Dus: Kabinet: aan de slag.”

  Hahhaahahaha die Joost,

  Die gaan echt niets doen. Of ze nu zogenaamd links danwel rechts zijn, het betekent allemaal niets meer. Het is allemaal een pot nat.

  En Joost? Ja Joost blijft maar geloven in het systeem, het systeem wat de oorzaak is van al deze ellende.

  Neen Joost , dat gaat hem niet worden, nu niet nooit niet.

  Droom voorlopig maar lekker verder.

  Gelukkig heb je ondertussen wel door dat de islam geen religie vertegenwoordigt, maar man oh man dat heeft ook al zo lang geduurt.

  Sterkte met je overigens uitstekende stukjes.

  Alleen zolang je niet tot denkern komt zal de kanker zich alleen maar uitbreiden.

 51. Een argument over die boerkini van mij is dat dit onderwerp op subliminale wijze groots gepresenteerd wordt in de westerse media. Aangedikt, opgesmukt en voor zorgt dat er een ware textieloorlog komt.
  IS wrijft in de handjes. Ik voorzie nog deze zomer een aanslag bij een badplaats op een minikini dragende vrijgevochten groep mooie blanke, blonde dames.
  In Brussel lacht de elite de ballen uit de broek. Ze liggen op koers daar. Europa weer een stap dichter bij een burgeroorlog. En dat allemaal om een niemanddalletje van textiel.