Muren en hekken zijn de toekomst

Door Joost Niemöller

Groot Brittannië gaat in Calais een muur bouwen om de illegale immigranten door de tunnel tegen te houden. Met de bouw wordt eind deze maand begonnen. De muur zal vier meter hoog worden en een kilometer lang. Tot nu toe was er een hek met prikkeldraad, maar dat bleek weinig effectief.

Er wordt natuurlijk gelijk beweerd dat een muur niet zal helpen. Maar dat is onzin. Hoge hekken en muren werken wel degelijk. Omdat de Oost-Europese landen hekken hebben opgericht is de illegale migranten stroom door de Balkan naar Duitsland tot stilstand gekomen. Ook al protesteerde Brussel, zonder overigens dat protest in daden om te zetten.

Willen we echt leren dat muren en hekken werken om de indringers buiten te sluiten, dan moeten we kijken naar Israël. Bekend is de muur die ervoor heeft gezorgd dat Joden niet meer in bussen opgeblazen werden door de Palestijnen.

Minder bekend is dat Israël ook een gigantisch hek heeft laten plaatsen dat de Sinaï woestijn scheidt van het land Israël. Dit om de Afrikaanse migratie te stuiten. Dit hek is high tec. Het alarm gaat af als het alleen al wordt aangeraakt. Het steekt ook diep in de grond. In 2010 waren er 12.000 illegale immigranten uit Afrika, nu nog maar een dozijn. Israël bouwt nu dergelijke hekken langs alle internationale grenzen. Dat houdt, zoals Netanyahu noemt, ‘de beesten in de omgeving’ buiten, waarmee gedoeld wordt op de jihadi’s uit de omliggende moslimlanden.

Israël is ons voorbeeld. Open grenzen zijn verleden tijd. Het zal misschien nog even duren voor het is doorgedrongen in de verweekte hoofden van de zittende regeringsleiders, maar uiteindelijk komt -na hoeveel aanslagen?- ook daar de waarheid binnen: zonder hekken en muren wordt het niets.

De Chinese Muur hield de Mongolen tegen. Het waren binnenlandse opstanden die het keizerrijk uiteindelijk ten val brachten.

De muur van de DDR werkte uiteindelijk niet. Maar die was dan ook niet bedoeld om mensen buiten te houden. Je kunt je eigen bevolking niet gevangen zetten achter een muur.

Muren werken. Hekken werken. Net zoals een huis muren heeft. We moeten ophouden daar zo krampachtig politiek correct en fatalistisch over te doen. Muren zijn de toekomst.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

69 Reacties

 1. Amokmaker in Zwitserse trein, steekt en gooit met brandbaar vloeistof, die hij aansteekt.
  Laten we het dit keer maar houden op een verwarde man, want anders zou er wel wat zijn doorgesijpeld, bijvoorbeeld of hij iets geroepen heeft wat met de hoofdletter A begint.

  • @Koffij
   .
   Ben benieuwd hoe die wegkijkers gaan reageren als het dit keer geen moslim is en het het daadwerkelijk niets met de islam te maken heeft.
   .
   De champagne zal wel open gaan, maar waarom? Al die andere aanslagen hadden volgens hun toch ook niets met de islam te maken, dus wat is het verschil met deze aanslag (als het idd geen moslim is)?
   .
   Ben via een linkje (weet niet meer waar) op een Zwitserse site terechtgekomen met een filmpje waarop een donkere vrouw een geparkeerde auto bekrast en ramt, als wraakactie. Naar wat ik begreep houdt dat verband met de aanslag in die trein. Eerst de wraakactie, daarna de aanslag, dat zou de volgorde zijn. Hoewel ik eerlijk gezegd niet weet hoe ik beide acties met elkaar kan rijmen.
   .
   Het wordt ongetwijfeld vervolgd en dan weten we meer.

   • Inmiddels wordt gefluisterd dat het iets met eerwraak te maken heeft.

    • Eerwraak geldt altijd de direct betrokkenen (zwakke meisjes b.v.). Stoere broeders gaan dan dat zwakke meisje vermoorden. Wat een walgelijke helden. Er bestaat geen taal om deze beesten te beschrijven. Ze zijn trots op zichzelf omdat ze een totaal weerloze zwakke hebben vermoord.
     Aldus passen ze NIET in de democratische rechtsstaat.
     Iemand die weerloze onbekenden begint te steken (zonder hen te kennen) : dan weet intussen je genoeg. Duivels pur sang. Islamitische duivels dus.
     islam = satan.
     De bewijzen zijn intussen ontelbaar.
     De duivel kan zich voordoen als een engel des lichts en dat is dus wat wij anno 2016 zien. Helaas. Waar seculieren geen enkel notie meer hebben, daaromtrent.
     Ze blijken verblind en blijken blinden ook te leiden.

 2. Het was vast geen jodelende man in lederhose.

 3. Geert Wilders koopt aandelen Heras Hekwerk (met voorkennis?)
  http://www.presszine.nl/2016/03/07/geert-wilders-neemt-aandelen-heras-hekwerk/

  • “Geert Wilders koopt aandelen Heras Hekwerk”
   .
   Hahaha…. als dat een grap is dan vind ik het wel zeer goede humor, ik schoot iig spontaan in de lach toen ik het las 🙂
   .
   Als het geen grap is en hij doet het idd met voorkennis dan vind ik het zeer hoopvol nieuws, gaat het dan toch nog goed komen met Nederland?

 4. Ondanks dat hekken plaatsen en grenzen controleren noodzakelijk zijn, is het waarschijnlijk al te laat:
  https://www.youtube.com/watch?v=pZ4LDrdrUz4

 5. http://www.joop.nl/nieuws/minister-asscher-geeft-vluchtelingen-ruimte-om-aan-werk-gaan
  .
  Et voila, de ‘vluchtelingen’ worden te werk gesteld want arbeit macht frei en hiermee is de trans-mediterrane slavernij een feit.

  • Het “mooie” van de trans-mediterrane slavernij is, in tegenstelling tot de trans-atlantische slavernij, dat de slaven de oversteek zelf en op eigen kosten geregeld hebben…. whoehahaha… Dat is de slavernij 2.0 van de EU, en de kers op de taart is dat de EU niet gezien wordt als de slavendrijvers maar als de redders in nood.
   .
   Dat ging zelfs de fantasie van George Orwell te boven, je kan het zo gek niet bedenken of de waarheid is nog veel gekker.

   • Deze “slaven ” gaan niet werken ( misschien een klein aantal ) maar ze willen wel graag onderhouden worden ….en een woning en weet ik veel wat….
    wij zijn de werkelijke slaven van het systeem….wij mogen werken om deze mensen te onderhouden…wij krijgen niets cadeau …wij moeten inleveren , betalen …en o wee als wij ons niet aanpassen …dan zijn wij de racisten….nee klopt Hollanders krijgen niets cadeau ….illegale gelukszoekers ? ja kom maar binnen en nee hoor kost helemaal niets …voor jullie …na de oorlog terug ? nee joh geintje …gewoon hier blijven….wil je een moskee ? o oke geen probleem hier heb je een stuk grond ….luidsprekers ? ja natuurlijk ..nee de Hollanders moeten niet zeiken…gewoon doen..
    Ik ben er weer helemaal klaar mee …welterusten…
    ( wij worden weer genaaid waar wij bijstaan )

 6. Wat ik ook apart vind is dat ik al diverse malen in de msm heb gelezen dat onze kinderen en kleinkinderen het slechter zullen hebben dan wij, dat is voor het eerst sinds een hele lange tijd. Dus, Nederlandse kinderen en kleinkinderen van ouders met de Nederlandse nationaliteit zullen het niet beter maar slechter hebben, dat is wat ze vertellen, toch?!
  .
  Geldt dit dan ook voor Nederlanders van allochtone komaf, of voor de kinderen en kleinkinderen van statushouders, gaan die het hier ook slechter krijgen dan hun ouders? Dacht het niet, daarom zijn ze naar hier gekomen.
  .
  Bizar eigenlijk, de kinderen en kleinkinderen van autochtonen gaan erop achteruit en de kinderen en kleinkinderen van allochtonen gaan erop vooruit.
  .
  Wat zijn we toch een lief en empathisch volk, maar we krijgen er ook heul veul liefde voor terug, en daar doen we het tenslotte voor, toch?! De liefde en de dankbaarheid spat er ook vanaf bij die mensen, het ontploft gewoon in je gezicht als het ware.

  • In principe gaan de allochtonen die hier al een tijdje wonen er ook op achteruit. Die zouden dus ook moeten protesteren tegen de nieuwkomers. Maar dat doen ze niet! Jihad is het.

 7. “dat een hek zou betekenen dat we iedereen willen “buitensluiten”
  .
  Exact, zo wordt het in de VS ook gebracht, Trump zou tegen migratie zijn. Totale kolder, hij is niet tegen migratie hij is tegen illegale migratie. Ze zijn compleet van het padje af want waarom zou je voorstander van illegale migratie zijn?

  • Als mensen voor illegale migratie zijn dan mogen deze illegale migranten natuurlijk ook illegale drugs meenemen ….alles wat illegaal is …is gewoon verboden hoe simpel kan het zijn….of gaan wij het woord illegaal schrappen en verbieden ?
   Iedereen die voor illegale migratie is …is mede strafbaar dat valt onder de noemer uitlokking en dient derhalve aangepakt en beboet te worden…
   Waarom controleren wij wel paspoorten op schiphol ? en verder nergens… o nee wacht even wij ( Hollanders ) moeten ons wel kunnen legitimeren….anders zijn wij strafbaar ….maar kom ik uit een land ver weg …zonder paspoort of papieren dan is er niets aan de hand ….dan krijg ik een woning …geld ….meubels….kindbruidje van 14 …en meteen ook kinderbijslag want mijn vrouw is 14…..gvd in wat voor land leven wij eigenlijk ? en het zijn geen migranten ….migranten migreren legaal…
   zoals altijd mijn persoonlijke mening.

   • Media en linksigen (is er verschil?) weten dat natuurlijk heel goed. Vandaar dat ze steevast praten over “vluchtelingen”. Want een vluchteling is in zulke grote nood dat hij gewoon geen tijd heeft voor formaliteiten.
    Dat is het beeld dat men wil oproepen bij het grote publiek.
    Inderdaad kunnen echte vluchtelingen direct aan groot gevaar willen ontsnappen en noodzakelijk in eigen land illegaal moeten proberen te ontkomen aan hun repressieve omgeving.
    Maar zij zouden blij moeten zijn te arriveren in een veilig land. Daarna is er wel voldoende tijd voor de benodigde formaliteiten.
    Maar we zien iets heel anders: ze worden agressief, gooien paspoorten weg en willen illegaal diverse landen door reizen naar landen met vette uitkeringen. En dan vervalt mijn sympathie. Al helemaal als ik zie hoe ze kinderen meeslepen bij hun illegale tochten uit veilige landen.
    Dankzij de hekkenbouwers in Oost Europa droogt die stroom nu op: nieuws verspreidt zich razendsnel. Beseffen oudere leiders…

 8. Een misverstand, door links nadrukkelijk in de wereld gebracht, is, dat een hek zou betekenen dat we iedereen willen “buitensluiten”. “Buitensluiten” is de grote horror in linkse kringen; aldus hebben ze weer een trucje gevonden om ‘zielige’ mensen aan zich te binden.
  De werkelijkheid is natuurlijk weer anders: een hek betekent gewoon dat wij als land de controle houden over wie binnenkomt. That’s all.
  Want tal van vreemdelingen zijn gewoon welkom, mits men de legale weg bewandelt en bereid blijkt nuttige bijdragen te leveren en onze rechtsstaat wil erkennen.

 9. Op langer termijn werken hekken en muren niet. Dat is historisch bewezen. Wat helpt is wetgeving tegen alles wat modern brainwashing heet. Ouderwets religie.
  Een goed voorbeeld is het gedeelte inquisitie. Dat maakte de Nederlander slaafs en gewillig. Voor vijfhonderd jaar kon religie kneden en wegen tot het eind product klaar was. Dat maakte veel dingen mogelijk. Dienstplicht was er èèn van. Rond 1918 was de wereld eigendom van koning en religie Europa. Vandaag, 100 jaar later, is dat verleden tijd. Pogingen tot herstel van oude glorie veroorzaakten de run op Europa. Met als belangrijkste wapen opnieuw religie. Domheid is het kenmerk van elite en religie. Zwijgende goden is hun bewijs.

  • “Op langer termijn werken hekken en muren niet”
   .
   Door wie ben jij gebrainwashed? Tuurlijk werkt dat wel, waarom dacht je dat mensen uitzinnig van vreugde waren toen de Berlijnse muur gesloopt werd?! Exact, omdat de muur uitstekend z’n werk deed. Daar komt nog bij dat die muur bedoeld was mensen binnen te houden, dus die mensen hadden veel meer middelen en tijd om een manier te bedenken die muur te beslechten want die muur stond tenslotte in hun achtertuin, ze konden vanuit hun huis met alle tijd en middelen van de wereld een plan beramen. Dat is een heel ander verhaal dan een stel dobbernegers die van een rubberbootje gered zijn, in een opvangkamp geplaatst zijn, daarna honderden kilometers reizen en dan plots voor de Nederlandse muur staan. Als het de Berlijners al niet lukte hun muur te beslechten zodat ze zich konden herenigen met hun plots uit elkaar gedreven families, dan gaat het die dobbernegers never nooit lukken. Nee, jongen, dat is wat ze met ‘gaslighting’ bedoelen.

   • En wat misschien zelfs nog belangrijker van die muren en hekken is, is de boodschap die het uitzendt, dat nieuws gaat met de snelheid van het licht middels de smartphones, die ze allemaal hebben (maar ik heb er geen, boehoe ik voel me buitengesloten ;-), naar Afrika waardoor het allemaal een stuk minder aantrekkelijk wordt en ze het wel uit hun hoofd laten duizenden dollars aan schimmige mensensmokkelaars te betalen om daarna met gevaar voor eigen leven met een gammel bootje de zee op te gaan.
    .
    En dat is dus de ultieme nachtmerrie van de goedmens, die wilt dat die arme zielen voor duizenden dollars hun leven in de waagschaal zetten zodat zij de mooie sier kunnen maken en met krokodillen tranen in de ogen kunnen roepen ‘oohh wat erruuuugg’. Dat ze daarmee een hele beschaving op het spel zetten zal ze worst zijn, zo ontiegelijk groot is hun ego. Het zijn zware psychopaten.

 10. Een Duitse familie is Duitsland ontvlucht en vraagt asiel aan in Rusland, omdat Duitsland niet veilig meer is…teken aan de wand?
  https://fenixx.org/2016/08/10/its-not-safe-in-germany-anymore-german-family-flee-to-russia-to-claim-asylum/

 11. We moeten wel een beetje opschieten met die hekken…leest en huivert…Vaarwel Zweden…
  https://fenixx.org/2016/06/23/het-nieuwe-spannende-zweden-150-immigranten-in-boras-omcirkelen-twee-politieagenten-en-steken-politieagente-neer/

 12. Hekken en muren kun je altijd nog neer zetten, laat ze eerst eens fatsoenlijke grenscontroles (her)invoeren ! Het is toch van de zotte dat je een land zomaar in en uit kan fietsen zonder enige vorm van controle ? Je laat in je huis toch ook niet iedereen zo maar binnen ? Waarom in een land dan wel ? Dat is vragen om problemen die inmiddels te kust en te keur voorhanden zijn. Dat hele Schengen verdrag dient linea recta door de plee gespoeld te worden. Dat werd zo mooi voorgesteld door de €urofielen in Brussel als zijnde makkelijk, zomaar doorrijden zonder oponthoud. in werkelijkheid was het weer een van de geniepige plannetjes om van €uropa een superstaat te maken. Spiegel het klootjesvolk voor dat het ideaal is voor ze is en ondertussen is er weer een baksteen gemetseld in de €uropese ivoren toren maar dat vertelden ze u er niet bij. Alles maar dan ook alles wat uit de koker van Brussel komt dient met de grootste argwaan tegemoet getreden te worden want besodemieteren kunnen ze !

 13. Maar Koerden zouden het wel eens moeilijk kunnen krijgen om als vluchteling geaccepteerd te worden, omdat soennitische scherpslijpers ze als on-islamitisch vrijgevochten zullen bestempelen. Geen fundamentalist dan ook geen respect, ook niet van onze elites. Mark my words.

 14. In Koerdische kring verwacht men,dat door het ‘ beleid’ van Erdogan, een grote stroom Koerden richting Europa op gang komt. Dat kan met Trutskaja Merkel in de Bunker nog wel een feest voor de policoren en omvolkers worden,zo’n fijne extra islam impuls en conflicthaard in de EU landen er bij.
  Als straks de Amerikanen zouden trappen in de hysterische propaganda en demonisering tegen Trump,dan weet u ,wat u hier in maart te wachten staat.
  We kunnen dan onze landen afschrijven,want tegen het ondragelijke onbenul van zo’n kiezerscorps is geen gezond verstand gewassen. Het is het kiezerscorps dat ik het meest van alles op aarde vrees in de formele democratieën. En niet om zijn scherpe,heldere inzichten. En ja, zo’n manke gemeenschap bouwt geen muren,dat vraagt een zekere eenheid. Ons hoofdprobleem: we zijn het oneens over ons huidige voortbestaan,dat is nooit eerder zo geweest.

 15. Onze zuidgrens is de Middellandse zee. Hoe moeten we daar een hek bouwen? De hele noordkust vol zetten met hekken lijkt me geen goed idee, met name voor de toeristen aan het strand. Een strook Noord-Afrika bezetten, en dat met een hek afsluiten is natuurlijk het beste, maar mogelijk om politieke redenen niet haalbaar.
  Blijft over een drijvend hek, ergens halverwege. Misschien kunnen wij Hollanders daar, als waterbouwkundige experts, het voortouw in nemen. Toch nog een beetje VOC.

  • Nee hoor, onze zuidgrens ligt bij België, dat moeten we zo houden en daarom moeten we zo spoedig mogelijk onze volledige soevereiniteit terugvorderen. We moeten af van de EU en terug naar een Europa met soevereine natiestaten die op allerlei vlakken gebroederlijk samen kunnen werken, desnoods hun legers op elkaar afstemmen mocht bijvoorbeeld Turkije een spin in de kop krijgen en het Ottomaanse rijk nog een keer dunnetjes over willen doen.

   • ” Hoe moeten we daar een hek bouwen”
    .
    Daar hoeft natuurlijk geen hek, daar zijn de kust patrouilles voor en ipv dat ze de opgepikte ‘vluchtelingen’ naar Europa brengen brengen ze ze terug naar Afrika, en ook daarin kunnen de Europese natiestaten gebroederlijk samenwerken en allen hun bijdrage leveren. Het is echt heel simpel, het is dan ook enkel een kwestie van willen.

 16. “Je kunt je eigen bevolking niet gevangen zetten achter een muur”
  Het kan dus wel, maar Joost bedoelt waarschijnlijk dat het immoreel is.
  Je eigen bevolking beschermen tegen indringers daarentegen is een vanzelfsprekendheid. Behalve voor de EU-idioten met hun hersenloze dronken koppen.

  • “Je kunt je eigen bevolking niet gevangen zetten achter een muur”
   .
   Als ik de deur achter me dichttrek wanneer ik thuiskom zet ik mezelf toch ook niet gevangen zoals dat wel gebeurt wanneer je de deur van de cel achter je dichttrekt. Daar zit dus het hemelsbrede verschil, die muur zal mij niet tegenhouden wanneer ik beslis naar ergens achter die muur te willen gaan, dat moet ik zelf weten en dat beslis ik dan ook zelf in totale vrijheid.
   .
   En btw, ik durf te wedden dat veel van die politiek correcten als de ‘ware globetrotters’ en ‘cultuursnuivers’ die ze pretenderen te zijn prachtige foto’s van zichzelf vol trots op de Chinese muur hebben want oh oh oh oh wat vinden ze dat toch prachtig en gewééééldig, en die cultúúúúr (die beschermd moest en kon worden dankzij die muur) 🙂 🙂 🙂 🙂

 17. Er moeten idd zo spoedig mogelijk hekken en muren geplaatst worden zodat de Koekoek Merkel niet meer haar kuikentjes bij de politiek correcte vogeltjes in de nestjes kan leggen want de politiek correcte vogeltjes mesten de kuikentjes die niet de hunne zijn vet waardoor de eigen kuikentjes sterven wegens verwaarlozing en hongersnood
  .
  Koekoek.

 18. voordat we die muren bouwen moeten er eerst een heleboel mensen uit dit land.
  bij dubbele paspoorten en niet willen integreren eruit.
  gelukkig laat Frankrijk zien dat stevig optreden ook kan werken.
  boerka’s en boerkini’s verbieden.een goede zaak.vrouwen die hier wonen raken bijna beschaamd als ze dat soort kleding moeten zien.
  in het westen hebben we een bepaalde vrijheid wat inhoudt dat we niet seksueel gefrustreerd zijn.
  moslims willen graag druk uitoefenen zodat onze vrouwen zich zouden moeten schamen als ze in badkleding rondlopen.
  net zoals op de OS ,de Egyptische beach volleybal dames met hun belachelijke kleding vlogen er gelukkig snel uit.
  gelukkig is er ook een tegengeluid in Frankrijk.
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/07/franse-imam-boos-na-nice-waarom-blijven-moslims-zo-stil-329167/

  • Het is helemaal niet nodig om te wachten met muren bouwen. Uitzetten kan door de poortjes, of eroverheen met de repatrierings-jumbojet.

 19. Door de grenzeloze arrogantie van het linkse en liberale tuig hebben wij geen grenzen maar een bestand In eigen land met no go area’s moeten wij ons opsluiten achter hekken en muren zoals dat In de Verenigde Staten al lang heel gewoon is. Links en liberaal zijn in de war en moeten onder curatele.

 20. Na de tweede WO is Duitsland min of meer onder curatele gezet van Amerika en hebben 1 belangrijke opdracht gekregen: Het creëren van een Europese entiteit zonder grenzen. Thans zijn we aanbeland op het sluitstuk.
  Weinig mensen weten dat Amerika ook met een immigratie probleem te kampen heeft. Onder druk van Obama werden de grenzen ook wagenwijd opengezet voor zijn Moslim vrienden, hun gebeden vindt hij de zoetste klanken op aarde, heeft hij eerder gezegd.(google:sweetest sound on earth obama) Of dat ook voor zijn partner Michael geldt weet ik niet.
  Hieraan moest ik denken toen ik de door de staatsmedia gehate Orban het volgende hoorde zeggen:
  “Het maakt ons wel degelijk iets uit hoe diegene die president van de Verenigde Staten wordt over immigratie denkt. Dat zal ons leven bepalen. Ik wil de Amerikanen niet bekritiseren, ik wil alleen heel helder en duidelijk zeggen dat hetgeen zij als juist beschouwen ons zal vermoorden.”
  Blijkbaar laat Merkel zich leiden door Obama.

 21. De elitaire bovenlaag die de massa immigratie aanmoedigen wonen al in hun villa wijken en als de samenleving verder wordt verscheurd door criminele allochtone rovers bendes bouwen ze een hek er om, in Nederland zie dat ook al gebeuren. Je moet echt compleet blind zijn voor de realiteit om figuren zoals Guy Verhofstadt en Alexander Pechtold nog serieus te nemen. De maatschappij van de gutmensch is volledig mislukt, we moeten stoppen met trekken aan een dood paard, we moeten nu de andere kant op.

 22. In landen met ‘samen’ levingen waar een grote etnische verscheidenheid is zie in de kern dan er een etnische lappendeken ontstaat waarbij de welvarendste groepen (blanken) zich gedwongen zien zich te beschermen tegen brutaal en vaak moordend crimineel opdringende andere etniciteiten en in ‘gated communities’ (omheinde wijken met een wacht bij de slagboom) gaan leven. Waar zie je dit overal ontstaan? In de USA en Suid-Afrika en in landen met kleine blanke minderheden voornamelijk expats. Dit is zaak van leven en dood, beschermd de blanke mensen zich niet dan zijn roof overvallen met moord en doodslag schering en inslag. Zo moet je ook naar de bevolking samenstelling van de wereld kijken. Ommuren we het Westen niet tegen de binnen dringende primitieve horden uit het Midden Oosten en Afrika dan is de genocide van de witte mensen onafwendbaar.

 23. wakker worden Nederland…en niet denken het zal zo een vaart niet lopen,
  voordat je het weet zijn wij te laat…
  In Groot Brittannië oefenen al meer dan 85 aan moskeeën verbonden Sharia rechtbanken rechtspraak over moslims –en inmiddels ook niet-moslims- uit. Zij mogen oordelen over zaken zoals mishandeling van vrouwen, polygamie en echtscheiding, zaken die door de islamitische rechters doorgaans totaal tegengesteld worden beoordeeld dan in de Westerse wetten is vastgelegd.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/08/Stille-verovering-van-Europa-door-islam-nog-gevaarlijker-dan-jihad

 24. Het kleinste land van de wereld heeft wel een grens en hoge muren…( in Europa )
  https://www.youtube.com/watch?v=OPHRIjI3hXs

 25. Dit is pas een muur……. en geen moskee te bekennen met luidsprekers…
  https://www.youtube.com/watch?v=9Vw3tzrTOsY

 26. Muren en hekken werken prima, maar je moet wel bereid zijn overtreders neer te schieten.
  Kom je in het niemandsland dan moet een mijn of de automatische schiet dinges daar een eind aan maken.
  Anders krijg je taferelen als in Macedonië waar men incidenteel doorbreekt en slechts traangas te verwachten heeft.
  Dat werkt niet tegen beesten uit mohammedanie.

  • @SPRX
   Ik vraag me deze dagen regelmatig af of men nu werkelijk niets heeft geleerd van Jan van Polen bij het Weense beleg waar door onder ander zijn toedoen de Turk terug de wonden kon likken of Poitiers waar de troepen van Martel korte metten maakten met islam vanuit Noord Afrika.
   Nu staan ehhhh ja die dus te wuiven met vlaggetjes en welkom te zingen. Ik weet het niet hoor, maar iets is er hevig fout gegaan.

   Ik zat afgelopen avond n.a.v. een idioot stuk van Han vd Horst op Joop.nl de biografie van Michiel de Ruyter nog eens te lezen, maar als je ziet hoe jong men toen al volwassen was, het leven in eigen hand nam en ernaar handelde…… En dan kijken naar wat er nu al handophoudend binnenstroomt.
   Nou het zal ons echt helpen……, op weg naar de afgrond.

 27. Vreemd dat niemand zich afvraagt waarom er (bijna) geen illegalen via Spanje binnenkomen. Zoals ik hierboven al heb gemeld, liggen de Spaanse enclaves Melilla en Ceuta notabene in Marokko. Voor illegalen is het slechts een kwestie van de straat van Gibraltar oversteken. Waarom gebeurd dit tegenwoordig slechts sporadisch? Vraag dat maar aan de Guardia Civil die daar aan echte grensbewaking doet. De Spaanse regering is blijkbaar niet zo politiek correct als haar idiote collega’s uit west Europa.

 28. “Je kunt nu eenmaal geen hek om Nederland zetten” . Ik hoor het Rutte of Samson of Pechtold zo zeggen, ’t Lijkt me eerder de uitdrukking van een voorgewende machteloosheid dan een praktische constatering. Een staat die niet meer capabel is om te bepalen wie er wel en wie er niet op haar grondgebied (mogen) leven kan zichzelf beter opheffen,

  • “Een staat die niet meer capabel is om te bepalen wie er wel en wie er niet op haar grondgebied (mogen) leven kan zichzelf beter opheffen,…”
   Dat is dus bepaalt in de Schengen overeenkomst en is het basis principe van de EU; het opheffen van de natie staten.

 29. We’re going to build a big beautiful wall and Germany is going to pay for it!

  https://www.facebook.com/groups/1738666609682893/?fref=ts

 30. Ik ben het eens wat betreft een balans tussen goed bewaakte afscheidingen en open deuren. Die balans moet hersteld worden. Maar Israël is wel een heel slecht voorbeeld. De muur dient daar om een illusie in stand te houden van een land dat verdeeld niet eens kan bestaan, niet zonder aan het infuus van de VS en haar vetorecht, lobby’s en een handvol miljardairs te liggen. Als je praat over natuurlijke verbondenheid met een land, het nationalisme van bloed, van recente geschiedenis met het land, met het landschap en het völkische dan is Israël een pijpdroom.

  Verder zijn de muren niet het probleem in de Palestijnse kwestie maar de bijna volledige economische blokkade van het gebied dat Israël afgegrendeld heeft. Waar is het vliegveld, de haven? Het is een ommuring van een volk met destructief beleid. En dan klagen over terrorisme….

  • Ze willen toch die eigen staat DirkM ? Ligt het dan niet voor de hand dat ze zelf die vliegvelden, havens, ziekenhuizen, e.d. gaan bouwen. Maar dat mag dan dus een ander voor ze doen in die eigen staat van ze. Ik kan me nog herinneren dat wij een groot deel van de haven van Gaza gefinancierd hebben, Dan profiteren dus onze bedrijven ook van die aanleg, niet de hunne. Maar in plaats van daarvan een economisch succes te maken word die haven dan vooral gebruikt om allerlei oorlogstuig naar binnen te smokkelen. Dat ging zelfs zo ver dat ze de waterleiding- en rioolbuizen die ze ook al kregen via die haven liever gebruikten om er raketten van te improviseren terwijl ze het rioolwater liever in hun eigen drinkwaterbronnen lieten lopen. Ik vind het niet zo raar dat na een stuk of 3000 van die projectielen richting Israel de Israelies dachten dat het wel mooi was geweest. Die haven is nu weer weg inderdaad. En dat hek in die regio doet precies wat het moet doen.

 31. Het klonk belachelijk, maar Niemöller overtuigt me van deze nieuwe noodzaak.
  Muren zijn er al sinds Metusalem. Huizen, het erf, het veld, het dorp en de stad hebben en hadden muren, hekken of hagen om de groep binnen de muren te beschermen. Ook figuurlijk gebruiken we muren: om je veilig terug te trekken, bouw je een muur om je heen.
  Je ziet het ook in talen bij verwante woorden met het Sanskrit gṛhá- (huis, woonplaats). Gotisch: garda (erf). Nederlands: gaard (omheining, omheinde grond, omgorden, hek, heining), boomgaard, gaarde. In het Engels: guard, garden (bewaker, tuin), Scotland Yard (hoofdbureau Londense politie). Amerika: National Guard (reserve strijdkrachten). Spaans en Italiaans: guardia (wacht, bewaker). Russisch: gorod (stad, Novgorod, Wolgograd, Kaliningrad). Duits: Garten (tuin). Frans: jardin (tuin), garde (hechtenis), garder (houden, bewaren) en Garde Nationale (reservisten).
  En nu dus ook muren om landen heen, nu de buitenwereld te onveilig is geworden.

 32. Tja Joost, de vraag is echter alleen wie er straks achter die hekken van jou gevangen zitten op vrijwillige basis.

  Laat dat nu net de bedoeling zijn.

  • @robbertdeberk
   Ik had me voorgenomen niet meer te reageren, en wellicht zullen velen van mening zijn dat ik dat ook beter niet doe, maar toen ik uw reactie las, was de verleiding toch te groot…
   De angst en haat die gezaaid is met een vooropgezette en zogenaamde asielcrISIS beginnen nu duidelijk hun vruchten af te werpen. Men is (ongelofelijk maar waar!) bereid zich te laten opsluiten in een concentratiekamp?!
   Om niet te veel in detail te gaan, houdt ik het bij één zin (want onachtzaam de waarheid in onze oude spreekwoorden niet!):
   “Wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in!”
   Houdt er wel rekening mee dat dit (nog) niet geldt voor de maniakale elite, die qua plannen helaas nog helemaal op schema ligt…

 33. g.h.m.leferink

  11 augustus 2016 op 21:16

  Je kunt erop wachten: de Hilvo-gluipers die ons van HUN WELGEVALLIG nieuws voorzien gaan die muur afkatten! Binnenkort in het NOStheaster.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 34. Dat hele politiek correcte denken en die absurde feminine softheid zullen leiden tot gigantische rampen en uiteindelijk tot de ondergang. Hoogste tijd om weer normaal te gaan doen en al die softe mietjes van de regentenkliek en media uit hun kantoren te verwijderen. En muren werken inderdaad: zie Israël. Naast een totale stop op de import van achterlijkheid, terrorisme, criminaliteit en armoede moet ook de islamisering keihard worden aangepakt. Echt keihard.

  • Dat gaat nog wat worden, om al die softe mietjes van de regentenkliek en media uit hun kantoren te verdrijven. Ze kunnen nog zo hard roepen dat hekken niet werken. Sneue huilebalk Timmermans liet bijvoorbeeld wel een hoog hek om zijn huis zetten na zijn promotie naar de comissie. Op kosten van de EU natuurlijk. Ook op het mediapark in Hilversum. Na de moord op Fortuyn vonden ze het nog maar zozo, maar na Tarik Z. hebben de hekken daar ook een forse opknapbeurt gekregen.

   En het is toch echt nodig hoor, om ze uit hun veilige kantoortjes en knusse huisjes te sleuren. Ook als ze dat niet willen boehoehoe. Als dat niet gebeurtd is voordat de aanstaande burgeroorlog goed op stoom komt zullen zij juist degenen zijn die van de ontstane situatie zullen profiteren. En zullen het de gewone burgers zijn die opgesloten raken in een totalitaire politiestaat. Boehoehoe. De contouren ervan duiken al op. Als u denkt dat al die gewapende lui op straat u gaan beschermen zit u ernaast.

 35. Open grenzen zijn even onnozel als een open voordeur…

  • De heersers proberen de autochtoon te tuchtigen, ze richting minimumloon te sturen. Ik ben voor muren, hekkens en als laatste middel de kogel voor hen, die ons dit aandoen. Nogmaals ik, ik probeer die vreselijke toekomst veroorzaakt door zwalkende politici, opportunistisch gedrag, te negeren.
   Stem op Geert Wilders, die zijn hebben en houwen in de strijd gooit i.t.t. de totale leegte U aangeboden wordt door de verzameling talking heads, alom bekend.

 36. @Antivenin
  Dat geldt echter niet als er achter die voordeur brand uitbreekt.

 37. Ook de hekken in het voormalige Oostblok werkten prima. De exodus van het arbeidersparadijs naar het Westen werd gestopt. Een paar decennia later krijg je dan een binnenlandse revolte en dat is ook precies wat er nodig was. Eigendom en eigendomsbescherming zijn de pilaren onder de vrijemarktkapitalistische samenleving en dat begint met een muur om je huis en je bedrijf. De motivatie om die muren te slopen is dan ook een hele andere.

 38. “Muren en hekken zijn de toekomst”
  .
  Joost is in het artikel de muren en hekken vergeten die binnenkort om de roomblanke wijken (met hier en daar een verdwaalde excuus zwarte van de msm) gebouwd gaan worden voor de politiek correcte bewoners die als aflaat wel iedere dag ‘je bent welkóóóóm’ zingen zodat ze ervan overtuigd zijn wel degelijk in de hemel te komen ondanks ze hun land en volk verraden en in de uitverkoop gegooid hebben voor een paar subsidie grijpstuivers.

 39. Spanje heeft deze hekken al jaren geleden geplaatst aan de grenzen van de enclaves Melilla en Ceuta in Marokko; werkt prima.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Melilla_border_fence

 40. g.h.m.leferink

  20 augustus 2016 op 17:24

  “Spanje heeft deze hekken al jaren geleden geplaatst aan de grenzen van de enclaves Melilla en Ceuta in Marokko; werkt prima.”
  ‘Cale’: Over dat die hekken prima werken heb ik het NOSsjenaal nog geen sekonde gehoord! Dus begon ik me zo’n 15 jaar geleden al af te vragen hoe OBJEKTIEF en VOLLEDIG dat sjenaal wel is……. Dus of ze niet (S)Links zijn, ons halve waarheden vertellen, ’s morgens de paar onderwerpen die ze uitgekozen hebben maar afraffelen, niet aan TRENDYÏSME doen, niet gefixeerd zijn op wat er in Vooroploopveen aan de Amstel gebeurt, geen arrogante medewerkers hebben, de nieuwslezers geen verontwaardigde toon aanslaan bij voor politiek (S)Links onwelgevallige onderwerpen, niet aan OMGEKEERDE DISKRIMINATIE doen, ons niet HUN mening stieken opdringen, enz. In één zin samengevat:
  Zijn het FARIZEEËRS of niet?
  Mijn konklusie mag duidelijk zijn.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink