Massamigratie: Voor ieder een plek onder de zon?

Door gastauteur Peter Stuivenberg

Nederlanders gunnen iedereen een plekje onder de zon. Als ‘goedmensen’ zijn wij niet te beroerd om walvissen, hongerende mensen en oorlogsvluchtelingen te helpen. Wij hebben het immers goed. Een supermarkt om de hoek, veiligheid, puberende kinderen die op straat flirten, naakt zonnen op het strand. Heerlijk, wat een leven. Ik kies voor zo’n land. Een Nederland waar ‘goed’ doen ook ‘goed’ ontmoet. Maar wat als dat niet het geval is? En mijn ‘goed’ doen met ‘kwaad’ wordt ontmoet?

 

Geen oorlogsvluchtelingen

Stel dat er 100.000 migranten in Nederland aankomen die niet vluchten voor levensgevaar. Stel dat zij hun land ontvluchten omdat zij werk zoeken in West-Europa (1). Voor 60 tot 80 procent van hen is er thuis geen baan, geen eten, geen dak boven het hoofd. Een deel steelt. Anderen bedelen zich suf. Weer anderen proberen door de woestijn naar Libië te vluchten om dan naar Europa te liften. Weer anderen nemen deel aan het islamitisch terrorisme, piraterij en pijpleiding vandalisme. Zij hebben niets te verliezen. Geef ze eens ongelijk.

U gelooft het niet? Hierbij een voorbeeld: Nigeria, de eens meest sterke economie van Afrika, ligt onderuit. Het land telt 175 miljoen mensen (2, 3). Over 10 jaar zijn het er 220 miljoen. De bevolkingsgroei is 2.5 procent. De corruptie is moordend. Door vandalisme in de Niger Delta voert het nog maar 800.00 van de 2.2 miljoen vaten ruwe olie uit. Zo komen de Amerikaanse dollars nauwelijks binnen, terwijl de Nigeriaanse economie drijft op een dollar cultuur. In een jaar tijd is de USD:Naira van 1:200 naar 1:320 gegaan. Hotel en casino onderneming Sun International, Woolworths en Tiger Brands stappen op. 14 Vliegtuigmaatschappijen schrappen Nigeria uit hun agenda. Velen verplaatsen hun hoofdkantoor naar Ghana. Maar met de buurlanden gaat het niet veel beter. Ook daar is de werkloosheid onder de jongeren 60 procent of meer.

De Nigeriaanse, Ghanese en Senegalese jeugd is de trektocht naar Europa al begonnen.  De eerste 6 maanden van dit jaar staken volgens Frontex 18.000 jongeren illegaal met een bootje over naar Italië.

 

Kosten

Al die – nu nog utopische – 100.000 jonge mannen spreken niet de taal, kennen geen vak en moeten vanaf de eerste dag van aankomst worden onderhouden omdat ze geen geld hebben. Deze mensen moeten worden getraind en ingeburgerd. Het duurt gemiddeld 8 jaar voordat 70 procent een baan heeft. Betaalt u als ‘goedmens’ daarvoor? Laten we zeggen 100.000 x 25.000 Euro per jaar (becijferd door NRC) = 2.5 miljard euro per jaar x 8 jaar = 20 miljard euro? En 30 procent krijgt nooit werk en leeft van uw portemonnee voor laten we zeggen 40 jaar. Dat kost u dus 30.000 x 25.000 euro/jaar x 40 jaar = 30 miljard euro.

Bij elkaar bent u dan 50 miljard euro kwijt. Dat is met 17.15 miljoen mensen 2.915 euro per hoofd van de bevolking. U mag kiezen. Of u betaalt het genoemde bedrag vrijwillig (al dan niet gespreid), of dit bedrag wordt ingehouden op de zorgverzekering, het pensioen en de bijstandsuitkering. En er zijn wat bijkomende kosten zoals medische zorg, eenmalige uitkering voor het inrichten van een woning van maximaal 10,000 euro, extra verzekeringen enz. En u gaat uiteraard meer belasting betalen. Is u als ‘goedmens’ die 50 miljard euro waard?

 

Criminaliteit

Stel dat 10 procent van die 100.000 economische migranten ook nog eens uw dochters verkrachten, relletjes schoppen zoals in Ede, Almere, Zaandam, Veghel en Maassluis en op rooftocht gaan. U vindt uw auto terug met ingeslagen ruiten en uw huis wordt geplunderd als u op vakantie bent. Bent u als ‘goedmens’ gelukkig met deze golf van criminaliteit?

 

 

Andere normen en waarden

Al deze 100.000 economische migranten hebben andere normen en waarden. Logisch zij komen uit een andere cultuur. Stel dat deze nieuwkomers vinden dat u zich aan hen moet aanpassen. Stel dat het merendeel islamiet is. Geeft u toe? Vindt u dan dat uw vrouw, partner en dochters gesluierd moeten rondlopen in de buurt van sterk geislamiseerde wijken?

 

10 x zoveel

Nu komen er geen 100.000 migranten Nederland binnen, maar tussen 2016 en 2035 1 miljoen. Dit getal is gebaseerd op een uitspraak van Juliaan van Acker in een opiniestuk in TPO waarin hij zegt dat ‘meer dan 100 miljoen jongeren klaar staan om de oversteek van Afrika naar Europa te wagen’ (4). 100 Miljoen jongeren verdeeld over de Europese Unie levert Nederland al gauw een aandeel op van 1 miljoen.

De 100 miljoen is een gevolg van de sterke bevolkingsgroei in Noord-. Midden- en West Afrika. Tot het jaar 2100 komen er 2 miljard mensen bij (3). Dat is VIJF keer de bevolking van Europa die de komende 84 jaar, tot 2100, daalt van 508 miljoen naar 450 miljoen mensen (3).

De kosten zijn dan 10 x 50 miljard ofwel 500 miljard euro! Zonder rekening te houden met inflatie!

Toen ik dit op een blog uitlegde, reageerde bezoeker ‘Anna’ met:

 “Wat  u schetst lijkt correct te zijn. Maar het probleem is, dat wij in Nederland geen politici meer hebben die dit snappen. En als ze het al zouden snappen zijn ze niet bereid om maatregelen te nemen. Men is bang om verantwoordelijkheid te dragen. Wat dat betreft zijn we al tot Afrikaans niveau gezakt”.

 

Dan maar geen ‘goedmens’?

Indien u van deze cijfers schrikt en besluit geen ‘goedmens’ meer te zijn, komt u in de problemen. De buren, die hierover niet nadenken, noemen u een fascist, een extremist, een populist of een nationalist. Uw werkgever roept u op het matje met de vraag waarom u zo intolerant bent. Geen goed antwoord belemmerd promotie en bevordert mogelijk ontslag. Ook krijgt u vanwege het zogeheten ‘intolerante’ opstandige gedrag de gedachtepolitie op de stoep. U kunt zich beroepen op vrijheid van mening of van spraak, maar geen autoriteit of baas die zich daarvan wat aantrekt. Waarom? Omdat Nederland nu eenmaal niet door het volk wordt geregeerd, maar door politici die precies datgene uitvoeren wat de Europese Unie van hen verlangt. En de EU is al lang geen mooiweersprookje. Dat was het eens, in het prille begin.

 

Economische unie

Na de Tweede Wereldoorlog in 1952 wordt de voorloper van de EU, de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal EGKS, opgericht. Het motto is geen staal, geen wapens. Deze uit 6 landen tellende organisatie moet oorlog tussen West-Europese landen onmogelijk . Dit doen zij door de productie van kolen en staal te controleren. Daarna volgt een aanzet tot de Europese Economische Gemeenschap EEG. Deze wordt in 1957  gevormd door België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Nederland. In de jaren die volgen groeit de EEG door toelating van nieuwe lidstaten. In 1993 krijgt tijdens het Verdrag van Maastricht de huidige Europese Unie gestalte. Met deze ontwikkeling heeft geen van de lidstaten van de Europese Unie moeite. Niemand heeft trek in oorlog en een ieder is voor vrij handelsverkeer en geld verdienen.

 

Van Supra naar Federatie

De irritatie tegen de Europese Unie begint pas in 2009. Er worden plannen gemaakt om de soevereine staten in een supranationale staat onder te brengen. Nederland en Frankrijk stemmen ‘nee’ tegen het in 2007 ondertekende Verdrag van Lissabon. Toch wordt het verdrag aangenomen. In de jaren die volgen willen de politieke leiders ‘Supra’ veranderen in een Federatie van Europese Staten. Daarbij moet het individuele en monoculturele karakter worden vervangen door een multiculturele samenleving. De gedachte is dat alleen een Federatie die samensmelt met Afrika en het Midden-Oosten een economische toekomst heeft. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble vindt Afrika het probleem van Europa (5). Vandaar dat bondskanselier Angela Merkel de Europese grenzen voor migranten openzet.

 

Wat is de oplossing?

Het motto ‘Schuif gezellig aan tafel’ leidt mijns inziens niet tot een gebalanceerde samensmelting van Europa en Afrika maar eerder op een ontwrichting van de samenleving. Er blijven op de vraag ‘hoe dan wel’ weinig opties over. Het enige dat ik kan bedenken is allereerst werkgelegenheid in Afrika scheppen. Dan creëren wij een tweede India: een nieuwe markt waarmee het westen handel kan drijven en waarop wij zitten te wachten. Daarnaast de bevolkingsexplosie indammen. Dit  kan door vreselijk veel voorlichting te geven en de vrouwen het geloof mee te geven dat een kind hen niet ‘meer vrouw’ maakt. Zij kunnen ook voor een carrière kiezen. Bovenal wil ik wijzen op het herverdelen van de welvaart tussen Europa  en Afrika. Het afkeren van Afrika, Afrika aan zijn lot overlaten door het sluiten van grenzen, is geen oplossing. Europa zal vanwege de numerieke meerderheid van Afrikanen worden overspoeld.

Voor het herverdelen van welvaart pleit ik in mijn recente boek ‘Europa en Migranten (1). Wanneer wij daaraan geen gehoor geven, zo vrees ik, worden beide continenten economisch, sociaal en cultureel ondergedompeld in chaos.

 

Dit is een ver van uw bed show als u de vijftig bent gepasseerd. Maar vreselijk dichtbij als u achttien bent.

 

1- zie: http://www.uitgeverijelmar.nl/boek/europa-en-migranten/

2- De schrijver Peter Stuivenberg werkt er als adviseur in de veiligheidsindustrie: olie en gasinstallaties, grenscontrole en kustbeveiliging.

3- https://esa.un.org/unpd/wpp/Graphs/Probabilistic/POP/TOT/

4- http://politiek.tpo.nl/2016/04/17/een-moslimvrij-europa/

5- http://www.zeit.de/politik/deutschland/2016-06/wolfgang-schaeuble-aussenpolitik-wandel-afrika-arabische-welt

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

47 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  2 oktober 2016 op 22:34

  … voor hun krijgen… Moet zijn … voor hun koffie krijgen…
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. g.h.m.leferink

  2 oktober 2016 op 22:32

  Deel 2.
  Zou b.v. grootgrutter A.H. (nee niet dat ventje uit Braunau) dat niet doen, zodat ook de koffie in zijn winkels als gevolg daarvan geen konkurrerende prijs meer heeft, dan gaan de klanten hun coffeepads en filtermaling halen bij de Aldi, Jumbo, Lidl, enz. Zo duidelijk?
  Wil je tegen de gevolgen van moordende konkurrentie wat doen, zodat koffieboeren in Guatemala, enz. eindelijk een eerlijke prijs voor hun krijgen? Koop koffie met het stempel Fair Trade of Solidaridad. Is wat duurder, maar je rijdt wèl de grote concerns in de wielen die alleen maar de $$-tekens in de ogen hebben. En menselijk gezien zich nauwelijks onderscheiden van zeerovers.
  Die mentaliteit? Die wordt goed duidelijk in het boek ‘The happy hooker’ van hoerenmadam ‘Xaviera Hollander’, die de bazin van de duurste hoerentent van New York was.
  Haar beste klanten waren de effectenhandelaars van Wall Street………
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. g.h.m.leferink

  2 oktober 2016 op 22:09

  “Voor 60 tot 80 procent van hen is er thuis geen baan, geen eten, geen dak boven het hoofd.” Beste Peter Stuivenberg, is dat soms ONZE SCHULD? Of zou het soms, héééél misschien, 100 % ‘Eigen schuld, dikke bult’ van hunzèlf zijn? Van de regeringen in hun herkomstlanden? Die stuk voor stuk CORRUPT zijn. Niet tot op het bot, maar tot in het merg!
  En leg me ook eens uit waarom nou juist WIJ voor de gevolgen van die rotregimes verantwoordelijk zijn!
  Nee, niet aankomen met “de koloniale tijd”, dat is een oudbakken NOSsjenaal-Brandpunt-Nieuwsuur argument. Die corrupte landen hebben al zo’n halve eeuw de gelegenheid gehad om er, zoals ze zèlf zo graag wilden, wat van te maken. De resultaten? Worden door de MSM telkens weer onder het tapijt geveegd.
  Nee, kom nou niet aan met de volgende k..smoes, zo van “dat WIJ ze nog steeds uitzuigen”. Die is ook al oudbakken. Dat firma’s hier zo goedkoop mogelijk willen inkopen, dat MOETEN ze gewoon willen.
  Zie deel 2.

 4. Dat verklaart een heleboel…bedankt!

 5. Beste Peter,
  Ik probeer in te loggen op http://www.stuivenberg.nl maar ik kom dan op een site van een makelaar, de ideeen om te emigreren worden steeds sterker maar dit was nog even niet de bedoeling ….hoe kom ik wel op de juiste site??
  Mooi stuk trouwens, ik ben blij dat er toch wel mensen zijn die constructieve ideeen hebben om dit levensgrote probleem aan te pakken.

 6. peter stuivenberg

  29 september 2016 op 09:58

  Sorry het is http://www.peterstuivenberg.nl

 7. peter stuivenberg

  28 september 2016 op 17:56

  @Iedereen. Bedankt voor deze conversatie. Ik babbel verder op mijn blog http://www.peterstuivenberg.nl., mogelijk af en toe sie je mij met een gaststukje op het blog van collega Joost Niemoller, als hij mijn zinnen goed genoeg vindt want hij is een kritisch mens, en op twitter @stuivenberginfo. Laten wij met ons allen samenwerken om Europa en het karakter van verschillende nationaliteiten van de EU lidstaten te behouden en tegelijk helpen om de welvaart met Afrika te herverdelen.

  • De EU moet helpen om de welvaart met Afrika te herverdelen? De EU moet verdwijnen, opzouten met de dictatoriale EU. Dat herverdelen klinkt leuk maar hoe denk je als witte Europeaan bij rijke zwarte Afrikanen geld af te nemen en het bij de arme Afrikanen in te leveren? Ze zien die ‘witte racisten’ al aankomen. Maar zo zal je het ook niet bedoelen, we moeten weer meer geld die kant opsturen zodat een economie opgestart kan worden die Afrika over 50 jaar zelfstandig zal maken, maar wat als het niet lukt? Misschien moeten de Chinezen daar maar eens wat gaan doen voordat ook China overstroomd wordt, wij hebben al genoeg gedaan en opgevangen. En waarom zou Europa in Afrika wel een goede economie kunnen opzetten en kunnen de Afrikanen dat zelf niet? Europa haalt grondstoffen uit Afrika dus ze hebben middelen zat. Maar goed, nu Zuid-Afrika in handen van zwarten is stelt die economie ook steeds minder voor, dus?!
   .
   Het zal goed bedoeld zijn maar het klinkt mij iets te jaren ’70

 8. peter stuivenberg

  28 september 2016 op 17:52

  @Koos. Je hebt zo gelijk. Het gaat om tevreden met jezelf zijn. En ik denk dat het tijd wordt om politici te laten weten dat zij door het VOLK zijn gekozen en VAN HUN CENTEN blablabla mogen spelen! Wat dat betreft is het tijd voor een nieuwe Franse revolutie.

 9. Als Europa in haar eentje geen economische toekomst heeft kunnen we beter met Rusland fuseren. Siberie heeft bovendien nog voldoende ruimte voor al die zielige afrikanen.

  • U zou eens moeten kijken naar het TV kanaal ARTE met prachtige documentaires over Rusland pas over Siberië waar de alleraardigste mensen van de wereld wonen en dan zijn niet alleen mijn observaties. Men is goed geschoold ze weten wat de wereld is en zijn echt tevreden Tevreden zijn is de allerhoogste graad die je in het leven kan bereiken. Iedereen in het gezin familie doet zijn taak en is onmisbaar dat alleen geeft een goed gevoel Kijk maar eens naar Ik vertrek mensen die het hier goed hebben vrienden hebben willen toch met hun handen in de modder iets opbouwen iets dat van hen zelf is Ik begrijp dat

 10. peter stuivenberg

  28 september 2016 op 17:50

  @Koos. Je hebt helemaal gelijk. Ik snap ook niet waarom wij zo vaak de Russen van alles en nog wat beschuldigen. Is Amerika misschien bevreesd dat dit zal gebeuren? Let op: politiek wordt door het volk gemaakt en bepaald. Niet door salonjonkers in een regering. Vrg Peter

 11. peter stuivenberg

  28 september 2016 op 08:37

  @all Ik ben blij dat er wordt gereageerd, dit betekent dat het onderwerp leeft. Iedereen een fijne dag verder

 12. peter stuivenberg

  28 september 2016 op 08:36

  @Hugoden Ik hoop dat je niet gelijk hebt. Ik ben wat dat betreft een optimist. Maar dat er snel wat moet geburen end at open grenzen geen oplossing is staat voor mij als ene paal boven water. Zie ook http://www.stuivenberg.nl en twitter @stuivenberginfo. vrgr Peter Stuivenberg.

 13. Een onderschat probleem is dat wij in deze sterk geïndividualiseerde maatschappij (open maatschappij ) geconfronteerd worden met stammen, hechte families met potentaten als leiders of familiehoofden (gesloten gemeenschappen) die bijzonder goed georganiseerd zijn en uitstekende relaties onderhouden met familie, stamgenoten in Duitsland, Italië enz kortom in Europa en natuurlijk met de familie/stam in hun land van herkomst.
  Zij komen agressief voor elkaar op en helpen en beschermen elkaar.
  Wij Christenen kennen dat niet meer Wij helpen de nieuwkomers met goede raad en daad Wij beschermen ons belang, onze cultuur niet.
  Wij zullen het niet redden Zelfs onze eigen mensen laten ons in de steek Ze leiden de Moslims als Mozes naar ons land alsof het hun opgedragen is De consequentie de impact van deze massale intocht daarover denken ze niet na. Ik begrijp dat niet

 14. Ik citeer: “Dit is een ver van uw bed show als u de vijftig bent gepasseerd. Maar vreselijk dichtbij als u achttien bent.”
  Heel erg bedankt heer Stuivenberg. Dus ik kan genieten van mijn oude dag straks?

  • peter stuivenberg

   28 september 2016 op 08:34

   @Adje Helaas, dit is een feit. De komende 10 jaar worden vervelend druk, daarna irritant en dan wellicht onleefbaar. De geboortegolf is niet te stoppen als de EU lidstaten niet in actie komen. Zie ook http://www.stuivenberg.nl en twitter @stuivenberginfo. vrgr Peter Stuivenberg

 15. Goed stuk, maar na 8 jaar heeft slechts 20% een betaalde baan, dat is andere koek als 70%. De kosten zijn dus vele malen hoger.

  Zie: https://twitter.com/statistiekcbs/status/746368813453684737/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

  • peter stuivenberg

   28 september 2016 op 08:32

   @Alive76 80 of 70 % laat ik in het midden, De vraag is of we met onze handen over elkaar blijven zitten of niet, zie ook mijn reacties hierboven. Zie ook http://www.stuivenberg.nl en twitter @stuivenberginfo. vrgr Peter Stuivenberghi

 16. Afrika de mondiale kraamkamer. 10 Miljard in 2050. Het Westen met haar enorme hulpvaardigheid naar alle continenten, dmv ontwikkelingshulp, bilaterale steun en investerende bedrijven graaft haar eigen graf omdat de hulp en steun zich vertaald in een gigantische geboorten explosie. Met een politieke leiding die met een armada van meer dan 100 schepen voor de Afrikaanse kust liggen om mensensmokkelaars te assisteren in hun pogingen om illegalen naar Europa te varen zullen de oorspronkelijke volkeren van Europa verzuipen in horden nieuwe generaties primitieven, onopgeleiden en daardoor criminele ongeleide projectielen die hier gevestigd als een enorme parasitaire mierenhoop de belasting betalende burgers uitzuigt. Om Europa te redden moeten we stoppen met helpen, met de EU en alleen nog hulpgeven aan de zich onverantwoordelijk vermenigvuldgende massas dmv sterilisatie programmas.

  • peter stuivenberg

   28 september 2016 op 08:30

   @Fris4Ever. Het westen is niet zo hulpvaardig als dat het zich doet voorkomen. Hulp wordt alleen verleend als a) het geld terug kan worden verdiend en b) als er Europese bedrijven mee gemoeid zijn. De fouten bij illegalen naar Europa varen liggen mi bij de SAR. Zie ook Zie ook http://www.stuivenberg.nl en twitter @stuivenberginfo. vrgr Peter Stuivenberg

 17. Decennia lang zijn we doodgegooid met zielige beelden uit Afrika, het liefst zielige kindjes. Bono met z’n; ‘bij iedere klap sterft een kind’, etc.. De overheid heeft honderden miljarden uitgegeven aan ontwikkelingshulp, de Nederlanders doneerde zich suf want de ene droogte na de andere. Ik zie nog zo de beelden voor me van gebarsten droge grond, en dat was in m’n kindertijd. De mens in Afrika dreigde uit te sterven, dat idee kreeg je, dus doneerde iedereen zich suf. Terwijl in werkelijkheid de bevolkingsgroei in Afrika de pan uit rees, en dat hebben die mensen geweten maar desondanks werd de zieligheidsindustrie op ons losgelaten. Just business. En nu zitten we met de gebakken peren, we hebben gedoneerd om onze eigen ondergang te faciliteren, zo komt het op me over. Nu worden ‘vluchtelingen’ weer opgevangen met ons belastinggeld, etc.. Ik besef me onderhand dat we in een wereld leven die veel krankzinniger is dan dat wij (het gewone volk) überhaupt kunnen bevroeden.

 18. Grenzen dicht en meteen ophouden met “baby’tjes redden” in de Derde Wereld. Een groot deel van wat hier nu als opvreter binnenkomt is in leven gebleven doordat het Westen de afgelopen 6, 7 decennia zo nodig zielepieten in Afrika in leven moest houden. Iedereen tien kinderen? Ja, dan krijg je hongersnood. Zielig maar helaas. De natuur is wreed, maar op een gegeven ogenblik komt er weer evenwicht.

  O, en dat evenwicht komt hier straks ook, helemaal vanzelf. Wij, de blanke gecultiveerde Westerlingen, worden in eigen land straks gewoon onder de voet gelopen, en verdwijnen uiteindelijk (met onze hele cultuur) van de planeet. We zouden niet de eerste beschaving zijn. Wie weet, misschien dat er over een jaar of duizend bij archeologisch onderzoek nog eens ergens een Rembrandt wordt opgegraven…

  Ghaddaffi zei het ooit al eens: we komen jullie alles afpakken. Nou, ze komen er aan!

  • peter stuivenberg

   28 september 2016 op 08:28

   @Antiverin. Zie mijn reacties hierboven. Ik vrees dat grenzen sluiten geen oplossing is. Europa ligt teveel open met al die duizenden kilometers aan kust.

   • Peter, je verwart “geen oplossing” met “onmogelijk”.
    Echter: Niets is onmogelijk. De maatschappij is immers maakbaar?
    En de vraag hoe afsluiten van de Middellandse zee kan worden gerealiseerd, die vraag kunnen jij en ik niet beantwoorden. Dat moeten we overlaten aan militairen en ingenieurs. Trefwoord is VOC-mentaliteit.

    • peter stuivenberg

     28 september 2016 op 17:45

     @Koos. Allereerst dank voor je reactie, Ik zou graag dit met vele anderen gezellig in een kroeg willen bespreken, Ik kom begin november naar NL, misschien is dat mogelijk. Mail mij op info@stuivenberg.nl. Nu je reactie: Inderdaad niets is onmogelijk. De vraag is kost versus baten. Bedenk dat de belastingbetaler = het volk = hiervoor opdraait. Dan de vraag is dit humaan ofwel menselijk. Mag je een volk dat zich anders ontwikkelt dan de volkeren in Europa met een kluitje in het riet sturen. Of moeten wij, met behoud van gesloten grenzen en cultuur enz., proberen om in Afrika economieën op te bouwen om de simpele reden dat wij hiervoor de kennis en financiën hebben. Ergo, als dat lukt kunnen we met elkaar handel drijven en de geïnvesteerde centen weer terug verdienen. Zo niet, watr zijn de consequenties? Ik ben een voorstander van een zalig Lagerhuisdebat. vrgr Peter.

     • Er is geen enkele oorlog geweest waarin de mensen zich afvroegen of het wel humaan was om de vijand tegen te houden. Het zijn weliswaar niet ALLEMAAL vijanden die Europa binnenkomen, maar wel een onbekend, maar vermoedelijk structureel percentage.
      De vraag of wij Afrika moeten helpen opbouwen staat daar helemaal los van. De formele plicht daartoe hebben we niet, maar misschien wel de morele. Laten we het hoe en wat in de eerste plaats met het Afrikaanse volk overleggen, en niet met de Afrikaanse elite. Dat laatste hebben we al zo vaak gedaan, en is telkens op een drama uitgelopen.

 19. PS,
  Kosten versus baten? Dat is een volkomen immorele en materialistische afweging, analoog aan de gluiperige houding van de farmaceutische industrie! Het gaat hier om principes. Het is een existentiele kwestie.

 20. Verkeerde gedachte In Amerika heeft men wel degelijk staatsgrenzen U rijbewijs of ID bewijs is niet door heel Amerika geldig De Politie kan niet zomaar optreden in een andere staat. Verdachte worden niet zo maar uitgeleverd aan een andere staat Ook is het strafrecht in USA per staat verschillend Ik ben voor sluiting van grenzen Ik heb het allemaal meegemaakt bij de Belgische grens stoppen geld wisselen paspoort laten zien. De handel vrachtwagens gingen met TIR documenten zo door Het werkte prima en wij hadden in België een echt buitenland gevoel Nu zwerven door heel Europa duizenden illegalen rond en niemand kan ze uitzetten of vasthouden Ze zorgen voor hun eigen onderhoud De overheid is machteloos en wil nu het contante geld afschaffen Je zult zien dat die zwervers daar ook iets op vinden Weet u nog die Roemenen gelijk hadden ze die hier hun toeslagen kwamen ophalen Ha ha Mensen die voor open grenzen in Europa zijn hebben een andere agenda

  • peter stuivenberg

   28 september 2016 op 17:48

   @Hugoden. het zijn geen duizenden, maar honderdduizenden! En verder schets je ene probleem dat wij inderdaad in NL ASAP moeten bespreken!. Lees verder http://www.peterstuivenberg.nl

 21. Ga of kijk vanavond naar de Erkenbrand Conference – European Resurrection
  https://redice.tv/live

 22. Massamigratie ? dus dit wil de EU voor ons ? en onze slappe hap regering vind het allemaal prima ? en onze slinkse medemens wil dit ook ? of denkt iedereen dat dit niet gaat gebeuren in Nederland ? Als er 20 snotapen amok maken en de buurt treiteren kan de politie het al niet aan dankzij onze PvdA burgemeesters……hoe gaan ze dit dan oplossen ? praten onder het genot van een kopje thee ???
  http://unser-mitteleuropa.com/2016/09/20/rassenunruhen-und-strasenkampfe-in-katalonien/
  Waar zijn onze mariniers ? o ja wacht even die worden verhuurd aan de scheepvaart om schepen te beveiligen …..ja klopt die kun je gewoon inhuren als je poen hebt…. welterusten weer….

  • Edmond V.O. Katusz

   27 september 2016 op 02:23

   “praten onder het genot van een kopje thee ???”
   .
   Als het aan dhr. Spekman ligt wel degelijk, gezien zijn recente uitspraak daaromtrent in Vrij Nederland: “We gaan door met theedrinken, wat de electorale consequenties ook zijn” https://www.vn.nl/hans-spekman-we-gaan-door-met-theedrinken-wat-de-electorale-consequenties-ook-zijn/
   .
   Deze man snapt niet dat hij niet alleen het politieke graf van de PvdA dieper uitgraaft, maar dat hij ook, vanwege zijn weigering echte sommetjes te maken, ons Nederlanders als natie en ons land als geografische eenheid naar de verdoemenis helpt. Hij en meer van dit soort figuren zijn in mijn ogen onderhand bijkans landveraders te noemen.
   .
   Het fijn in het eigen hoofd wauwelend gelijk hebben staat in geen enkele relatie tot de rauwe (aanstaande) werkeljkheid.
   .
   Wat moet zo iemand als dhr. Spekman gruwen van Duitsers en Polen die geen Tsjestjenen binnenboord willen hebben. Dáár snappen ze het gevaar!
   Komt dat schot! Edmond V.O. Katusz

 23. ‘Daarnaast de bevolkingsexplosie indammen. Dit kan door vreselijk veel voorlichting te geven en de vrouwen het geloof mee te geven dat een kind hen niet ‘meer vrouw’ maakt. ‘
  .
  _____
  .
  Alsof dat zou helpen, ….ik geloof daar niks van.
  ‘Al deze 100.000 economische migranten hebben andere normen en waarden. Logisch zij komen uit een andere cultuur.’
  Juist, …..en dit cultuurverschil zal ook hier van dit voornemen een doodgeboren kindje maken.
  Kijk maar naar China en India, hoe ze daar met veel inspanning de bevolkingsexplosie nauwelijks konden indammen.

  • @Paul
   Inzake China heeft u eea gemist. China groeit relatief gezien nog maar minimaal en omdat de regering een bonus heeft gezet op meisjes (ze zijn daar ook niet achterlijk) zal het evenwicht over ongeveer tien jaar worden bereikt en dan zal de populatie gestaan afnemen. Iets dat geen drama is in een geautomatoseerde wereld, En de mens in zijn algemeenheid meer adem zal geven, immers, hoe minder mensen enzovoort.
   India, daar heeft u wel een punt. Echter moet u weten dat de aanwas voor een groot deel te wijten is aan, jawel, de islamitische regio’s.

 24. peter stuivenberg

  28 september 2016 op 08:26

  @Paul, zie mijn reacties hierboven aan andere bloggers. Ik denk dat a) voorlichting en b) scheppen van infrastructuur zodat ter plekke bedrijven, industrieën enz kan worden opgezet ene bittere noodzaak is. ,Vooral goedkope elektriciteit is een must have. Zie ook http://www.stuivenberg.nl en twitter @stuivenberginfo. vrgr Peter Stuivenberg

  • Er is de afgelopen 50 jaar al een paar duizend miljard die kant op gegaan, zonder dat het echt zoden aan de dijk gezet heeft. Misschien wel wat geholpen, maar het staat niet in verhouding tot de steun die gegeven is. Velen zeggen nu ook: geef niets meer, leer ze op eigen benen te staan. Gedwongen geboortebeperking zou goed zijn, maar onuitvoerbaar.

 25. Onze politici kunnen niet rekenen en al helemaal niet vooruitzien…. sjonge jonge
  stel ik heb een boot en er kunnen maximaal 50 mensen op …en dat is echt de max ..dan kan ik er toch geen 51 of meer mensen meenemen ….want dan zinkt de boot en iedereen verdrinkt….
  Ik ben boven de vijftig en dit is niet de ver van mijn bed show….
  De gedachte is dat alleen een Federatie die samensmelt met Afrika en het Midden-Oosten een economische toekomst heeft. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble vindt Afrika het probleem van Europa . Vandaar dat bondskanselier Angela Merkel de Europese grenzen voor migranten openzet.
  Merkel dacht er vijf jaar geleden heel anders over ….in mijn beleving wordt ze gechanteerd …of is ze aan het dementeren ?
  https://www.youtube.com/watch?v=cDY-1yyiFG8
  En als ik ergens op tegen ben dan ben ik zogenaamd een populist ? ja en ?
  alle slinkse gutmenschen plegen in mijn beleving landverraad en hoogverraad moge dat duidelijk zijn.

  • peter stuivenberg

   28 september 2016 op 08:24

   @Cliff. Ik ben tegen ene Federatie maar voor samenwerking met Afrika, zonder dat het ten koste gaat van de nationale landelijke culturen in Europa en Afrika. Indien wij dat willen, moeten wij ervoor zorgen dat de Afrikanen niet voor hun land hoeven te vluchten. Zie ook http://www.stuivenberg.nl en twitter @stuivenberginfo. vrgr Peter Stuivenberg

   • @peter stuivenberg
    ” moeten wij ervoor zorgen dat de Afrikanen niet voor hun land hoeven te vluchten”
    .
    De mensheid is ontstaan in Afrika dus je zou kunnen zeggen dat wij witte Afrikanen zijn. Waarom is het de zwarte Afrikanen dan niet gelukt een samenleving en economie te creëren zoals de witte Afrikanen dat wel gelukt is? Stel dat we alle autochtone Europeanen uit Europa verwijderen en hen vervangen door Afrikanen, hoe zal dat verlopen? Zullen de Afrikanen de Europese manier van samenleven en economie dan overnemen en blijft Europa feitelijk hetzelfde alleen de kleur van de bewoners is veranderd? Of zal er toch iets anders gebeuren, zal Europa na een bepaalde tijd bv veranderd zijn in het huidige Afrika? Wat denk jij als kenner?
    .
    Ik vermoed dat je zal zeggen dat er dan niets veranderd aan de Europese manier van samenleven en economie behalve dat de kleur van de bewoners veranderd is. Als dat zo is, waarom moeten wij dan zorgen dat ze niet uit Afrika hoeven vluchten?

    • peter stuivenberg

     29 september 2016 op 09:54

     @Dick.Ik denk dat er tal van redenen zijn waaronder cultuur, rol man-vrouw, gebrek aan feminisme, de ‘drive’ om een carrière op te bouwen enz. Cultuur hoort bij cultuur en in mijn ogen kan je en moet je dat niet mengen. Vandaar dat wij op vakantie gaan en een ander land willen zien en beleven. Maar als ten zuiden van ons er een paar miljard mensen bijkomen en geen werk en geen eten hebben dan gaan zij – terecht – migreren. Europa is dan het doel. Nou aan u de vraag: hoe kan je dat voorkomen? Want Europa kan geen tientallen miljoenen Afrikanen opnemen zonder er zelf aan ten onder te gaan. En zeggen dat het niet zal gebeuren lijkt mi wegkijken.

     • @Peter. De Europese landen moeten hun soevereiniteit terugkrijgen en hun grenzen sluiten zoals dat altijd het geval was, heel simpel. Nu worden ze opgehaald voor de Afrikaanse kust, ze worden zelfs ingevlogen. Het is beleid, een zeer duister plan. Jij wilt Afrika helpen een economie op te bouwen, ten eerste is Afrika groter dan Europa en Noord-Afrika doet het al behoorlijk plus Angola heeft sinds kort een stop gezet op gastarbeiders uit Portugal. M.a.w. Europeanen trekken nu al naar Afrika voor werk!! Er gaat wat anders gebeuren, dat is veel simpeler te realiseren plus dat het voor het grootkapitaal oneindig veel gunstiger is: ze gaan de welvaart in Afrika niet omhoog brengen, ze gaan de welvaart in Europa laten dalen tot het niveau van Afrika en de lagelonenlanden, dan ben je er ook!! Dat is wat gaat gebeuren, we hebben niet te maken met een natuurverschijnsel zoals een regenbui die overtrekt, we zijn het slachtoffer van een beleid die ons leidt naar de middeleeuwen 2.0.

 26. “we zijn het slachtoffer van een beleid die ons leidt naar de middeleeuwen 2.0.”
  .
  En dat beleid is enkel te stoppen als de EU de schop krijgt en landen hun soevereiniteit opeisen en de juiste beslissingen nemen. Er kunnen altijd vluchtelingen opgenomen worden, maar dan moeten het echte vluchtelingen zijn en het kunnen er enkel zoveel zijn als wat de samenleving kan dragen want anders verdrink je zelf ook, en het moeten voornamelijk vrouwen en kinderen zijn met de intentie dat ze terugkeren wanneer de tijd rijp is. Gebeurt dat allemaal niet en we gaan op dezelfde voet verder dan is het slechts een kwestie van tijd, wat aardig vol te houden is tot het moment dat de sociale voorzieningen niet meer te betalen zijn. Dan breekt de pleuris uit waar ook de vluchtelingen niet bij gebaat zijn want dan zijn ze weer terug bij af, en dan ga ik het niets eens hebben over mensen zoals jij en ik want dan leven we in de tijd van de leenheren en dan ook nog een keer buiten de muren!!

 27. @peter stuivenberg
  .
  Das nou toevallig:
  .
  http://politiek.tpo.nl/2016/09/29/migratie-stoppen-hulpverlening/
  .
  2000 miljard is al die kant opgegaan, 2000 MILJARD belastinggeld!! En het heeft niets geholpen, sterker nog de problemen zijn enkel groter geworden. Er zijn natuurlijk wel diverse mensen schathemelrijk door geworden en dat gunnen we ze uiteraard van harte, daarvoor betalen we graag belasting, toch.
  .
  2000 miljard, sjongejonge..

 28. Laten we ‘populist’ en ‘nationalist’ geuzennamen maken.
  De voornamelijk islamitische immigranten zullen niet integreren of assimileren. Door hun grote geboorte-overschot zullen ze hier de meerderheid van de bevolking gaan vormen.
  Werkgelegenheid in Afrika scheppen terwijl dat continent door en door corrupt is?

  • peter stuivenberg

   28 september 2016 op 08:22

   @Nelis, ik woon en werk in Zuid Afrika en Nigeria en ken redelijk goed Algerije, Mali, Burkina Faso, Niger, Tsjaad, Kameroen en Namibië met vrienden in Mozambique, Botswana en Zimbabwe. Het is niet allemaal door en door corrupt, Niet erger dan EU of de gemanipuleerde verkiezingen in Amerika. Het is kiezen of delen voor Europa: of kijken of je met Afrika kan samenwerken of met een enorm probleem opgescheept te zitten in je achtertuin. Zie ook http://www.stuivenberg.nl en twitter @stuivenberginfo. vrgr Peter Stuivenberg