RTL Nieuws spint over MH17. Overheid ging juist niet uit van schuld separatisten!

Door Joost Niemoller

Nederlandse media wisten bij de rechter af te dwingen dat interne overheidsdocumenten werden vrijgegeven. Mooi werk. Een enorm pak papier hebben we nu. De vraag is: Bevat het nieuws? Ja, zegt RTL Nieuws, waar ze tijd gehad moeten hebben om de papieren te bestuderen, want ze waren een van de partijen die openbaring afdwongen bij de rechter. Ja, het nieuws is dat de Nationale Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) er in de eerste interne rapportage vanuit zou gaan dat het toestel was neergehaald door de pro-Russische separatisten:

Al in de eerste rapportage van de NCTV, ‘Situatieschets en duiding Neerhalen passagiersvliegtuig’ van 17 juli 2014 om 19.15 uur (pdf), wordt ervan uitgegaan dat Russische separatisten in Oost-Oekraïne de vlucht hebben neergehaald.

Maar wat staat er in het bewuste document in de door RTL Nieuws aangehaalde PDF? Dit:

ln het gebied waar de Boeing 777 van Malaysia Airlines crashte, zijn opstandelingen die zich tegen de regering in Kiev hebben gekeerd de baas. De afgelopen dagen hebben de opstandelingen herhaaldelijk Oekraiense vliegtuigen neergehaald. Het is daarom niet uitgesloten dat het vliegtuig is neergeschoten.

Toch echt iets ander:

Iets niet uitsluiten.

Ervan uitgaan.

Bovendien moeten we natuurlijk naar de context van het hele bericht kijken. Daarin worden allerlei feiten en verdachtmakingen aangehaald, zowel van Kiev als van Moskou; de partijen wijzen naar elkaar. Ook dat wordt dus geconstateerd. Er wordt sowieso nergens al met zekerheid geconstateerd dat het toestel is neergehaald.

En er is ook niets bijzonders aan: Iedereen wist dat Oekraine boven het gebied bombardeerde en dat de separatisten toestellen neerhaalde. Bij iedereen ging in eerste instantie de gedachte door het hoofd: zouden het misschien de separatisten zijn geweest? Dus ook bij de NCTV. Big Deal. Het zou pas nieuws zijn als ze de rol van de separatisten wel uitsloten in zo’n vroeg stadium!

Even kijken hoe de andere media ermee om gingen. Want als het waar zou zijn wat RTL Nieuws zegt, dan is het natuurlijk groot nieuws. Nou, dat vonden ze bij Nu.nl ook. Ze schreven daar kennelijk de berichtgeving van RTL Nieuws over en namen niet de moeite even die bijgaande PDF te lezen. Toch echt niet zoveel werk.

De Nederlandse overheid is er na de ramp met de MH17 vanaf dag één van uitgegaan dat Russische separatisten de daders waren.

Nu.nl vermeldt niet eens een bron, neemt het wel mee in de kop:

Overheid legde schuld neerstorten MH17 direct bij separatisten.

Toe maar.

Dan even kijken bij de andere media die het materiaal openbaar hebben gekregen. De NOS bijvoorbeeld. Die zullen ook enige tijd hebben gehad om de documenten te lezen. Nou. Kijk. Toch opmerkelijk. De NOS zegt namelijk helemaal niets over de NCTV die al geweten of gedacht zou hebben dat MH17 werd neergehaald door de separatisten. Afgaande op de berichtgeving van de NOS moeten we er eerder vanuit gaan dat die documenten nauwelijks belangrijk nieuws hebben opgeleverd.

Dan de Volkskrant. Ook een medium dat betrokken was bij de openbaarmaking. Ook die heeft niets dat de NCTV al vanaf het eerste moment uitging van het daderschap van de separatisten.

Trouw meldt zelfs iets wat in tegenspraak is met de berichtgeving van RTL Nieuws: Pas na zes dagen zou de overheid het uberhaupt steeds waarschijnlijker zijn gaan vinden  dat het toestel werd neergehaald!

De overheid ging er al na zes dagen vanuit dat het vliegtuig uit de lucht was geschoten. “Indien sprake is van het neerhalen van het vliegtuig, wat steeds waarschijnlijker lijkt, zal dit tot een extra schok leiden, zeker als dit opzettelijk zou zijn gebeurd.”

Wat RTL Nieuws hier deed, heet spinnen: Het verdraaien van de feiten en het dan brengen als nieuws.

Verder moet iedereen vooral de rest van die twee A4-tjes lezen. Nergens een aanwijzing dat de NCTV er vanuit ging dat het de separatisten waren. Het zat allemaal in de vooringenomen hoofden van de ‘nieuwsmakers’ van RTL Nieuws. Te eager om goed te kunnen lezen. Of gewoon te zeer politiek bevoordeeld om de waarheid te willen weergeven. Kies maar.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

16 Reacties

 1. Laag opgeleid. Dat werd vroeger IQ meetlat 80/100 genoemd. Daarvoor, in tijd, was je zelfstandig of knecht. Daarboven stond adel. Door de revolutie Rusland veranderde deze aanduidingen over de mens status plaats op aarde. Dit proces duurde 50 jaar met het volgende resultaat. Door respect en eerbied als kenmerk werd je IQ van laag veranderd in hoog opgeleid. De voor Nederland landelijke resultaten.
  Met als laatste bovenstaand Joost artikel. Daarvoor. Van wind molens tot Fyra trein, via zorg en vluchteling,, werd dom knap door respect en eerbied. Hèt kenmerk van de woestijn mens. Hun natuurlijke vriend. Gewoon gezond verstand aan het werk is ondergeschikt gemaakt aan eerbied en opgeleid. Een kenmerk van religie gekte in geschiedenis.

 2. De Telegraaf maakte ons laatst toch al warm, dat het waarschijnlijk een grote vergissing was. Dat mag dan wellicht een jaar op ons inwerken, en dan heeeel misschien, durven ze een keer met de waarheid te komen.
  De plechtigheden op Eindhoven Airport waren mij ook een beetje te en daar zat ook niet iedereen met een zuiver geweten!

 3. Off topic maar het gedoe rond de Armenië Resolutie van het Duitse parlement is interessant. De Duitse regering neemt afstand maar toch ook weer niet. Er is wel iets gebeurt maar of het volkerenmoord is dat moet een (internationale) rechter vaststellen. Zo is de scheiding der machten een diplomatieke side show.

 4. Jeroen Akkermans kon in alle rust zijn foto’s nemen. David Jan Godfroid, ja die dus, struinde daar ook rond, dus behalve het blabla koppel dat in Kiev aan de borrel zat, kon iedereen naar binnen hoppen.
  Wat ik ook nog merkwaardig vind/vond, is dat die mijnwerkers/ vrijwilligers tien slagen in het rond hebben gewerkt om de lichamen in bodybags in een koelwagon te leggen. En voor het station plat werd gebombardeerd al een uur op de rails te hebben.
  Dat is merkwaardig! Wilde men die stoffelijke resten vernietigen?
  Vervolgens die enorme rel rond patholoog anatoom vd Maat en dan ook nog het onderzoek van zijn vakgenoot in Aussie land die geen BUK resten in de lichamen heeft gevonden.
  Waarom wordt het tevens weggestopt dat het de laatste dag van de NAVO Zwarte Zee oefening was? Waarom verzwijgt men dat er vier toestellen in de lucht waren? Singapore Airlines (die het verboden was daar te vliegen) Lufthansa, Air India en het noodlottige toestel.

 5. g.h.m.leferink

  1 september 2016 op 21:46

  “Of gewoon te zeer politiek bevoordeeld om de waarheid te willen weergeven. Kies maar.” Nou ik kies dus deze mogelijkheid! Omdat de MSM gewoon een corrupte zooi is. Daarom noem ik ze ook al jaren HRM (HoofdRioolMedia).
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 6. Ik wil iedereen hier er nog wel even op attenderen dat een hoop informatie die buiten het OvV rapport zijn gehouden vallen onder Artikel 57 van de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid, wat o.a. zegt:
  Artikel 57

  De raad neemt eveneens door hem vergaarde informatie niet in het rapport op voorzover het belang daarvan niet opweegt tegen de volgende belangen:

  a. de betrekkingen van het Koninkrijk of de landen van het Koninkrijk met andere staten of met internationale organisaties;

  b. de economische of financiële belangen van het Koninkrijk, van de publiekrechtelijke lichamen van de landen van het Koninkrijk, of van de in artikel 1a, onderdeel c en d, van de Wet openbaarheid van bestuur bedoelde bestuursorganen;

  c. de opsporing en vervolging van strafbare feiten.
  De punten a. en b. lijken mij voor zich spreken!

 7. Ambtenaren en hun angst voor onrust. Vrij vertaald is het SHELL en beving zoals zij het graag lezen. Uw schuld dus. Duik in geschiedenis. Pak Indonesië. Dat was de schuld van alles en iedereen maar niet Den Haag. Sterker, bankier Kok bood excuses aan in zijn aanloop tijd naar bankier. Dom zootje laag of niet opgeleide mensen, net als nu, snappen/snapten niets.

 8. En nog steeds geen Oekraïense primaire radar gegevens en geen Amerikaanse satellietbeelden! Inmiddels ben ik zover dat ik ook de Kiev tapes wil zien, want de screenshots in onderstaand artikel is geen duimzuigerij en dan heeft EuroControl ook nog iets uit te leggen!
  http://21stcenturywire.com/2016/07/26/mh17-two-years-on-what-really-happened-and-why/

  • Geheel mee eens en gelukkig worden de mensen eindelijk wakker uit een zeer lange winterslaap…
   Hadden wij een vrouw als Marine LePin in de regering gehad; kei- en keihard opkomen voor het eigen volk, dan was dat MH17 raadsel al lang opgelost en waren de schuldigen aangeklaagd.
   Zelfs CNN geeft haar nu een platform, kan de NOS/RTL nog wat van leren:
   http://theduran.com/watch-cnn-marine-le-penn-interview-hillary-clinton-is-war-devastation-instability-world-conflict/

 9. OudeNederlander

  1 september 2016 op 14:26

  Zoals altijd vraag ik me af: wat hebben de betrokken partijen erbij te winnen om een passagiersvliegtuig uit de lucht te schieten.
  Rusland: geen enkel voordeel – ze werden al zwart gemaakt, nu helemaal.
  Seperatisten: geen enkel voordeel – ze werden al zwart gemaakt, nu helemaal.
  Blijft Kiev over: voordeel is propaganda (Rusland heeft het gedaan, reden voor WW3)
  Ik word versterkt in deze redenering doordat Kiev tot op de dag van vandaag niet bereid is de vlieggegevens van het vluchtleidingscentrum openbaar te maken. Bovendien duurt en duurt het onderzoek zonder conclusie, terwijl als het “de tegenpartij” was geweest dit direct en 24/7 op alle westerse media zou zijn uitgezonden.
  Blijkbaar komt de waarheid de EU even niet uit…..

  • Komt bij dat de putschisten die in kiev de macht hebben ,die macht grepen middels een falseflag operatie, en waarschijnlijk uit waren om via hetzelfde truukje het westen te betrekken bij de burgeroorlog in het oosten.

 10. Waarom zou mijn linkje naar deze site bij geenstijl zijn gejorist?
  -weggejorist-
  sprx | 01-09-16 | 12:36

  • Binnenkort komt er een vervolg video waarin verteld wordt dat MH17 is opgeblazen door explosieven die er op Schiphol door veiligheidsdiensten geplaatst zouden zijn.
   Ik ben benieuwd of dit bewezen gaat worden…want het is natuurlijk heel vreemd dat er geen honderden BUK stukjes of splinters zijn gevonden…

 11. Volgens deze docu een Mig 29
  https://youtu.be/2nI_6dvw17U