Waarom het OM bij MH17 nog niet eens het begin van een zaak heeft

Door Joost Niemöller

Vandaag vond de persconferentie plaats van het JIT, de ad hoc onderzoeksgroep waarin o.a. het OM van Nederland plaats heeft. Dit onderzoek van het JIT dient als voorbereiding van een rechtszaak.

Het was een persconferentie die alleen maar vragen opriep.

Zo werd domweg gesteld:

Het scenario dat de MH17 is neergeschoten door een militair gevechtsvliegtuig kan worden uitgesloten op basis van radargegevens, verklaringen van getuigen en forensisch onderzoek.

Nu, dat is interessant.

‘Op grond van radargegevens.’ Het punt was nu juist dat die radargegevens, zowel van Oekraïne, als van Rusland, ontbraken! ‘Op grond van radargegevens’  kan dus juist helemaal niets geconcludeerd worden, aangezien die er niet zijn.

‘Verklaringen van getuigen.’ Er zijn vele, misschien wel tientallen getuigenverklaringen van militaire straaljagers. Bij sommige van die verklaringen kun je vraagtekens zetten. Andere zijn heel uitvoerig en precies. Heeft het JIT geen van die getuigen gesproken? En indien wel, op basis van wat zijn die verklaringen verworpen? Hier mogen we dus naar raden. Een beetje advocaat zou hier pijnlijke vragen over op kunnen werpen.

Het JIT heeft zowel vanuit Rusland als Oekraïne genoeg radardata verkregen die – in samenhang bezien – een voldoende compleet beeld geven van het luchtruim boven Oost-Oekraïne.

Dat kan het OM niet menen! Twee dagen geleden presenteerde het Russische ministerie van Defensie radargegevens waaruit blijkt dat er helemaal niets te zien was in de directe omgeving van MH17! Een Buk was er dus niet. Of liegen de Russen? Het OM kon hierop alleen maar antwoorden dat het niet zien van een Buk niet bewijst dat er geen Buk was. Misschien. Maar de Russen gaven aan bijvoorbeeld wel een hele kleine drone gezien te hebben, op Russisch grondgebied. Ze konden dus erg veel zien met hun radar. En zo’n enorme stalen Buk dus al helemaal. Het OM gaf ook aan dat ze de radarbeelden van de Russen nog niet hadden ontvangen. Ze wisten dus niet waarover ze spraken. Ze zeiden maar wat. Dat kun je voor een rechter maar beter niet doen.

 Hieruit blijkt dat zich op het moment van de crash geen andere vliegtuigen in de nabijheid van MH17 bevonden die het vliegtuig hadden kunnen neerschieten.

Maar wie zegt dat die vliegtuigen zich in de nabijheid moesten bevinden? Militaire jets kunnen laag over de grond vliegen. Onder de radar door. Ze kunnen van daaruit een air to air raketje afvuren. Mogelijk ook onzichtbaar voor de radar. Dat zal het OM allemaal moet weerleggen voor een rechter, willen ze deze plompverloren stelling hard kunnen maken. Met name ook omdat getuigen, waarvan het OM kennelijk niets wil weten, juist aangaven dat de jets laag overvlogen, en pas na het afschieten, hoogte kozen. Wat normale strategie is. Had het OM goede gronden om al deze verklaringen terzijde te schuiven? Ze zeggen er verder niks over. Uit andere filmpjes is bovendien te zien dat de Oekraïense jets vaker laag overvlogen in het gebied.

Dit wordt bevestigd door informatie die onlangs van de Verenigde Staten is verkregen.

Aha. De mysterieuze ‘staatsgeheime’ informatie van de Amerikanen. Die ook bij een rechtszaak niet gepresenteerd mag worden. Zal een rechter dat soort geheime en onzichtbare bewijzen accepteren? Dubieuze rechter zou dat zijn.

Ook de Russische Federatie heeft deze week bekend gemaakt over ‘nieuwe’ primaire radarbeelden te beschikken. Op basis daarvan trekt de Russische Federatie eveneens de conclusie dat daarop geen tweede vliegtuig te zien is dat MH17 kan hebben neergeschoten.

Toch nog maar eens goed naar de Russische persconferentie kijken dan. Ze trokken die conclusie namelijk helemaal niet. Ze zeiden alleen maar dat er niets op hun radar te zien was. Geen Buk. Uit geen enkele richting.

En dan:

Bij sectie op de lichamen van de cockpitbemanning zijn meerdere deeltjes gevonden die afkomstig zijn uit de springkop van een BUK-raket uit de 9M38 serie. doorboord, dwars door het cockpitraam heen.

‘Meerdere deeltjes in ‘lichamen.’ Dat is interessant. Volgens de Onderzoeksraad voor de Veiligheid was er maar één deeltje gevonden in één lichaam. Het lichaam kan niet opnieuw onderzocht zijn, want het is onmiddellijk vervoerd naar Maleisië en volgens islamitische wetten direct begraven. Of is het lichaam opnieuw opgegraven? Vragen, vragen.

 

Het JIT heeft de aanvoer- en afvoerroute van de BUK-installatie grotendeels in kaart kunnen brengen. Dit is gebeurd op basis van tapgesprekken, verklaringen van getuigen en foto’s en video’s die van getuigen zijn ontvangen of zijn gepost op social media.

Die ‘tapgesprekken’ zijn essentieel voor het bewijs. Ze leggen de linken naar personen. Maar waar komen die vandaan? Het OM vertelde dat niet, en tijdens de persconferentie werd er door geen enkele journalist naar gevraagd.

Ik was aanwezig op de persconferentie en vroeg als enige wel naar de bron. Het antwoord was onthutsend. De bron was de Oekraïense geheime dienst!

Eerst werd nog gezegd dat het onder andere de Oekraïense geheime dienst was. Maar daarna moest het ‘sectorhoofd van de Dienst Landelijke recherche Nationale Politie Nederland’, Wilbert Paulissen, toegeven dat alle telefoontaps waren aangeleverd door de Oekraïense geheime dienst. Wat is dan de waarde hiervan? Het klinkt allemaal aardig in zo’n snelle show, maar in een rechtszaak is de waarde van dit soort taps natuurlijk nul. Tenzij we het over een politiek rechtszaak hebben. (Wat ik niet wil uitsluiten.)

Die getuigenverklaringen vonden plaats, zo werd en passant verteld, onder ‘Oekraïens recht.’ Geen idee wat we daaronder moeten verstaan, maar wat zijn getuigenverklaringen onder Oekraïens recht waard voor een niet-Oekraïense rechter?

Bij die getuigenverklaringen doet zich bovendien een ander probleem voor. Het OM verspreidde een filmpje met een animatie en met een aantal internetplaatjes. Ze vroegen: wie heeft dit gezien? Tja. Je vindt, zoveel jaar na dato, altijd mensen die iets hebben gezien wat ze voorgeschoteld wordt. Zeker wanneer dit gebeurt met levendige filmanimaties en foto’s. In een serieuze rechtszaak is dit dus niks waard. Het is niet wetenschappelijk, zoals ik vandaag nog mocht uitleggen voor Russia Today.

Maar geen van de Nederlandse journalisten lijkt zich dit soort dingen af te vragen. Iedereen is blij met de filmpjes. Nu is ‘bewezen’ wat ze toch al wisten. Één groot feest van zelffelicitatie. Leuk. Maar voor een rechter kan je er niets mee.

Over een eventuele rechtszaak kon het OM niets vertellen. Logisch. Ze hebben in de verste verte nog niet eens het begin van een zaak. Dan kan de rechter ook maar beter uit beeld blijven. De Hoofdofficier van het OM, Fred Westerbeke, had het dan ook niet over ‘de rechter’, maar over ‘een rechter.’ Een heel ver weg verhaal dus. En niemand die dat ook opmerkte.

Ik zou verbijsterd zijn geweest als ik in het MH17 dossier niet de verbijstering allang voorbij was. Kafka is er niks bij. Arme slachtoffers.

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

96 Reacties

 1. Waarom Duitsland de Euro geslikt heeft onder druk van Frankrijk (kanzlerakte?), zullen we nooit weten. Ik heb een oud interview gelezen van Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz. De Euro kan alleen overleven als Duitsland, Nederland cum suis de staatsschulden op zijn nekkie neemt van de knoflook losbollanden zoals Frankrijk, die schijt heeft aan alle landen behalve zichzelf, en de Grieken enz. Ook moeten we de werkeloosheidsuitkeringen samen op ons nekkie nemen.

  Zo komt dan toch nog de droom uit van Wim Kok. Eerlijk delen. En hij heeft daarbij warempel hulp gehad van Gerrit Zalm tezamen met wat druk van uit Amerika m.b.t hun overwinnaarsverdragen. Nederland had zijn zaakjes altijd voor mekaar en als beloning krijgt hij straks de loden last van de socialistische knoflooketers. En over de Euro heeft u niet mogen stemmen. Neen, daarover is alleen voorlichting gegeven op het niveau: Randdebiel, met postbus 51 spotjes.

  • g.h.m.leferink

   2 oktober 2016 op 21:33

   ‘Koffij’, wat ik me herinner van de invoering van de euro is dat Kohl oh zo graag, na de val van de Muur, de geschiedenis in wilde gaan als de ‘Kanzler der Deutschen Einheit’. En dat toen Mitterrand zijn kans schoon zag om de harde Deutsch Mark vast te pinnen aan de slappe Franc Français. Onder die voorwaarde (de euro dus) gaf hij toestemming tot het verenigen van Oost- en Westduitsland….. En Mitterrand schijnt zelfs stiekem de verkiezingsstrijd van Kohl gesteund te hebben. Via een aantal miljoenen Francs, uiteraard belastinggeld, die naar Kohls campagneteam zijn overgemaakt via Liechtenstein. Waarbij in Liechtenstein het spoor van die Francs zich verloor….. Zoals wel meer geld in dat kleine land spoorloos verdwijnt….
   Kortom, een affaire die te vies is om met een tang aan te pakken.
   Ook ik ben voor het zo snel mogelijk dat Nederland zich financieel loskoppelt. Zeker van die Zuideuropese Knoflook-corruptie-landen, en liefst nog uit de EU.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

   • Ja, dat is goed mogelijk dat dit geleid heeft tot het Ja tegen de Euro.

    Overigens, kijk eens bij Geenstijl.

    Op het 8 uur journaal heeft de NOS even een bommetje gegooid onder het imago van Rutte. De NOS heeft de keutel al weer ingetrokken na een boze reactie van de woordvoerder van Rutte die een brief schreef met stoom uit zijn oren, Wwaar rook is is vuur.

    Afijn, kijk maar op Geenstijl, die kan het beter uitleggen dan ik.

  • @ Koffij

   We kregen de EU en de euro omdat de VS dat wilde. Althans volgens een op gedeclassificeerde documenten gebaseerd artikel doorAmbrose Evans-Pritchard in The Telegraph uit 2000.

   “A memo from the European section, dated June 11, 1965, advises the vice-president of the European Economic Community, Robert Marjolin, to pursue monetary union by stealth.

   It recommends suppressing debate until the point at which “adoption of such proposals would become virtually inescapable”.

   http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/1356047/Euro-federalists-financed-by-US-spy-chiefs.html

 2. Buitenhof nu: Een wedstrijdje veren in de reet steken. Rusland is de dader is nu feit. Waarom is Joost niet uitgenodigd?

  Ook op het programma een nobelprijswinnaar economie, Joseph Stiglitz als ik mij goed herinner. Die zegt dat de Euro onhoudbaar is.

  Nu gaan ze een Russische talkshow bashen. Volgens de NOS is de taak van de staatszender van Rusland te liegen. HAHAHAHAHAHAHA.

  Dit is echt heel, heel eng……

  • De ene staatszender die de andere voor staatszender uitmaakt De NOS liet weer de White Helmets zien en framede ze weer als redders

  • g.h.m.leferink

   2 oktober 2016 op 20:24

   ‘Koffij’: Dat Buitenhof is zo partijdig als wat. Het lijdt aan de “Lekker MACHT uitoefenen zonder VERANTWOORDING te moeten afleggen”-ziekte. Net als het NOSsjenaal, Nieuwsuur en meer van die “van-tevoren-al-vaststaande-opinie” uitzendingen. Op het Mediapark zouden ze raar opkijken als je het woord ‘objektiviteit’ zou noemen. Het weerwoord zou iets zijn als “Huh? Kun je dat eten? ”
   Wat ik nog het ergste vind is dat die partijdigheid in veel van de in Hilvo-sprookjesland gemaakte programma’s nu ook door buitenlandse zenders worden overgenomen. Kritiek daarop? Hun standaardreaktie is dan roepen “Vrijheid van Meningsuiting!”. Terwijl tegelijk de bagatelliseerkraan helemaal wordt opengedraaid en de wegwuifpropeller in de stand ‘Maximaal’ wordt gezet. Het verschil met de regering van een land? De laatste kan na 4 jaar naar huis worden gestuurd door de kiezers……
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Is er nog iets over het motief gezegd? Ongelukje? Gezien de huidige situatie in de wereld was MH17 een zetje naar de demonisering van Rusland. Als je niet meedraait in die NWO van Washington dan is het einde oefening…

 4. Er kwam geen tribunaal m.b.t. het neerschieten van het Iraanse personenvliegtuig door de Amerikanen uit 1988, er komt wel een tribunaal tegen de Russen, op basis van het flut onderzoek van de JIT. Tribunalen zijn vaak politiek gemotiveerd, soms worden critici nog na vele jaren vervolgd als ze zich kritisch uitlaten over diens conclusies, ook al blijkt uit forensisch onderzoek dat tribunalen fout zaten:

  “Als het aan de Australische minister ligt, komt er een internationaal tribunaal waar de daders zich moeten verantwoorden. Dat is ook gebeurd na de aanslag in 1988 op een vliegtuig van PanAm boven de Schotse plaats Lockerbie.”

  Terwijl Amerika verantwoordelijk is voor ontwrichting van het M.O en Obama wapens heeft gegeven aan Syrische rebellen, en indirect aan ISIS is Poetin volgens de media de grootste boeman aldaar. En ik moet dat geloven. Gisteren weer een gewond baby bij de NOS gezien uit Aleppo, had Poetin gedaan.

  • Tenenkrommend inderdaad dat vertoon met die baby’s. Hebben ze afgekeken van die z.g. Palestijnen. Die slepen ook voortdurend gewonde en of dode kinderen voor de camera. In dat geval is niet Putin, maar de “kleine duivel” Israël verantwoordelijk.
   Een tribunaal heeft ook bewijs nodig. Welk bewijs is er nu inmiddels precies? Laten we de bewijzen aangeleverd door de Oekraïense geheime dienst maar wegstrepen. Die blijft tot het tegendeel is bewezen ook een verdachte. Het Bellingcat van internet sherlock Eliot Higgins kan eveneens een kruis door. De waarheid vinden door knip en plakwerk van het internet schiet ver tekort. Wat blijft er dan nog over? Is er al zoveel bekend van de zaak dat iemand hier zicht op heeft? Een stukje Bukraket van het juiste type in de sponning van het raam is wat mij betreft erg onbevredigend en roept meer vragen op dan het beantwoord.

  • CDlogo @ , de eersten die sneuvelen hebben niets met waarheid te doen. Vanaf de Romeinen tot nu waren het altijd dezelfde mensen. Zij geloofden, hoopten, op iets zoals een baan voor het leven. Sneuvelen voor vaderland is anti Europa gedrag. Mèèr of groter is beter. Dat instinct lever Columbus op. De grondlegger van het VOC gedachte goed van groot. Dat bleek het kanon te zijn. Met als uitslag wereld kadaster eigendom. Als onomstotelijk bewijs België. Konijnen jacht werd door hun gepromoveerd tot de Congo pygmeeën . Soort, in hun ogen , mens konijn. In W.O 1 bleek dat hun hobby een Europees was geworden. Bewijs van elite boven mens gelijk was mens konijn gedrag door elkaar af te slachten.
   Europees glorie tijdperken had niets te doen met waarheid. Wel leugens die soms achterhaald worden..

 5. Elk ander onderzoek resultaat zou onmogelijk zijn geweest. Nederland is een NATO land en nucleair bewapend. Burger J. Lul kan daar voor of tegen zijn . Zijn invloed is en blijft nul. NATO is bezig met een toekomst visie uitwerken. Wat dat inhoud is geheim. Dat die visie Rusland betreft is zeker. Het land heeft ongeveer alles wat Europa in de toekomst nodig heeft. Om dat in handen te krijgen is er een geheim plan. Een soort VOC modern. De Ukraine revolutie was NATO supported. Het vervolg liep niet volgens plan. De MH 17 zorgde voor een correctie. Nederland heeft geen andere keuze als deze slap janus onderzoek conclusie. Zij zijn aandeelhouder van een plan in uitwerking. Verstand aan het werk is in andere handen.

  • ”De MH 17 zorgde voor een correctie”
   De door VS aaangestuurde Maidan revolutie inclusief ”burgeroorlog” verkeerde op dat moment in een impasse.
   Knal je toch gewoon een burgervlucht uit de lucht,het grote vingerwijzen naar de Ruski’s kan dán pas echt loskomen.
   Binnen 1 uur was de politiek en MSM het eens;Putin did it..
   Qui bono?

 6. Juist Dat is dus ook mijn irritatie en dus mijn motivatie om verder te zoeken. In Syrië wordt de verslaggeving door NOS mensen gedaan De informatiebron voor elke Nederlander. Dhr Eikelboom en Runderkamp en vanuit Libanon Sander van Hoorn.
  Lex Runderkamp ging met het Vrije Syrische leger mee die de wreedheden van Assad liet zien Vooral dode kindjes en Lex maar fotograferen. Het is overduidelijk aangetoond dat het Vrije Syrische Leger bestaat uit wisselende huurlingen Het onthoofden van het Jochie als treurig voorbeeld. Gelukkig zijn er veel mensen van Amerikaanse, Canadese, Engelse vredesbewegingen constant in Syrië en die vertellen dagelijks een compleet ander verhaal. SyriasolidarityMovement.org of Eva Bartlett (Canada) https://youtu.be/bUyJV6YaSWY of Vanessa Beeley https://youtu.be/I8mA0h7dCKI of US Peace Council Representatives CONFRONT a hostile American press after visiting Syria, https://youtu.be/c8JppJyVxYU Vroeger hoorden we alles via de Vresbewegigen Nu…

 7. In de buitenlandse media wordt gehakt gemaakt van het Jit onderzoek. Niet dat ze zeggen dat het onderzoek waardeloos is, maar bijvoorbeeld die geluidsfragmenten, het klinkt allemaal heel verdacht: Iets over een border (grens) brengen, maar wordt er gesproken over een Buk? Neen. Zou het dan een Buk kunnen zijn? Ja, maar niet voldoende bewijs voor een rechter. Het feit dat men daar nog altijd mee komt bewijst dat men weinig concreets heeft.
  Als ik duizenden telefoontaps pleeg in de stad Utrecht, en ik ga aan cherry picking doen, dan kan ik wellicht ook bewijzen dat er Buks zijn in de stad Utrecht. Wellicht kan ik ook bewijzen dat er geheime concentratiekampen bestaan of massa vernietigingswapens, en zou ik Powell een presentatie kunnen laten doen.
  Door alle eeuwen heen hebben MSM de geesten rijp gemaakt voor oorlog en hun versie van de geschiedenis verteld, daarom haat ik de staatsomroep. Nu moet de door hun gehate Trump en Rusland samenwerker uit het witte huis gehouden worden.

  • Toevallig las ik zojuist dit artikel, wat toevallig verwoord wat ik bedoel:
   http://cult.tpo.nl/2016/09/30/journalistiek-is-slaaf-moment-meningen-en-mode/

   Ook de eerste wereldoorlog ging gepaard met propaganda en haat zaaien door de media. Later bleken de zaken toch iets anders te liggen.

   Lees bijvoorbeeld over de rehabilitatie van Milosovic, ik was destijds een van de weinigen die wat kanttekeningen zette bij de demonisering van Milosovic door de NOS cum suis. Het strafhof heeft Milosovic vrijgesproken van de meest rabiate conclusies maar u hoort er niets over bij twannetje cum suis, want Milosovic was immers de nieuwe Hitler en de bombardementen op de Serven werd met gejuich ontvangen door de media. Geen zelfreflex te verwachten.

   Ik raad u aan, nu het nog kan, de andere kant van de medaille te lezen op internet. Het kan nog, nog wel. Wat zeggen de forensische onderzoeken die stilgezwegen worden door de MSM? Dat soort onderzoeken.

   • g.h.m.leferink

    1 oktober 2016 op 14:10

    ‘Koffij’, we zitten met onze meningen over de MSM op één lijn.
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 8. De een of andere keiharde racist heeft die schietgrage Russen een vliegtuig vol bruine mensen (want Maleisië) voorgehouden, niet wetende dat het vol witte mensen zat. Racisten zat in Oekraïne en Rusland. En het is iets wat mensen durven, zeker in oorlogstijd als de emoties op stoom zijn. “Ja ho eens, IK heb niet geschoten, moet je bij hullie zijn”. De middelen en het motief waren er ook: een BUK aan Russische zijde en de wens om de Russen in de problemen te brengen.

  • @Heikneuter
   Ow, vandaar dat SQ geen hinder ondervond, zomin als Airs India….. Mja , ik begrijp het ehhh niet helemaal. O ja, de crew van SQ is ontslagen. Ze mochten daar niet vliegen!!!!
   Maar ja de laatste dag van de Zwarte Zee- oefening en daarom, lees de links, móest men Over Oekraïne vliegen. Plus dat het toestel van Malaysian airlines veel en veel te laag werd gedirigeerd…….

   • Dat hele scenario van een BUK bestellen om een airliner neer te schieten en vervolgens de BUK weer snel weg te rijden, is toch gespeend van elke logica. Wat was dan het motief voor Rusland of de separatisten? Zichzelf in de problemen brengen? Beslissingen aan Oekraïense (westerse) zijde hebben ertoe geleid dat o.a. MH17 daar was. Blunder of opzet? Opzet kan niet worden uitgesloten. Er zijn mensen die dat durven. Het paste wel heel erg goed in de anti-Russische intenties van Oekraïne, de VS en de EU. Om dit op te lossen moet je je kunnen en durven verplaatsen in de gedachtegangen van slechte mensen.

    • Was er in de aanloop naar 17 juli niet al een vrachtvliegtuig naar beneden gehaald? Al kan dit ook predective programming zijn. Het scenario wat voor ons gepresenteerd wordt slaat inderdaad kant nog wal. Wat zouden de separatisten naar beneden willen halen? Een gevechtsvliegtuig is haast onmogelijk om geraakt te worden door een BUK. En in een oorlogsgebied verwacht je zeker geen passagiersvliegtuig. En als het dan toch een BUK van separatisten afkomstig was, waarom daarna als een parade door de stad met de oplegger rijden? Waarom zou je dat niet als een dief in de nacht willen verbergen en minimaal afschermen. Maar goed, het verhaal was al klaar natuurlijk, de Russen, de Russen, de Russen.

     • Ja, volgens mij op zo’n 6 km hoogte. Die is bereikbaar met lichtere types SAM-luchtafweer. De verschijning van de BUK was dus een stap om ook de grotere hoogtes af te dekken. Tactisch gezien was het voor de separatisten belangrijk de Oekraïense luchtmacht het luchtruim boven separatistengebied te ontzeggen. Dan heb je een level playing field op de grond = betere kansen. Ze haalden steeds meer vliegtuigen neer en de BUK was een stap vooruit in dat opzicht. Een Amerikaanse generaal heeft ruim daarvoor al gewaarschuwd dat dat soort systemen aan de Russische kant van de grens gesignaleerd was en waarschijnlijk Oekraïne binnengebracht zou worden. TOEN hadden de civiele vluchten moeten stoppen en TOEN is er geblunderd / vuil spel gespeeld en zijn sommige vliegtuigen WEL en andere NIET gewaarschuwd. De vuiligheid zit in dat voortraject, dat maakte het neerschieten mogelijk. Welke halve zool de trekker heeft overgehaald, is gewoon niet zo relevant. Die dacht dat hij op de vijand schoot.

 9. Kent u het spreekwoord: Als de hemel valt….dan hebben we allemaal een blauwe hoed.

  Nu , als je de serieuze alternatieve media leest, zoals FTM, dan weet je dat De Deutsche bank, op omvallen staat.

  En als de Deutsche bank valt, dan valt de hemel.

 10. Het meest onwaarschijnlijke deel van het JIT rapport:
  “een videobestand op het spoor gekomen met relevante primaire militaire radargegevens van het gebied, die zijn opgenomen door een mobiele radar in Oekraïne”

  Geen ruwe data dus, en mobiele radar (kan dus zelfs een Telar-BUK zijn)

  “Deze radar had een beperkt bereik, maar heeft wel de MH17 gedetecteerd en completeert het beeld verder.”

  Maar wat stond er dan op alleen de MH17 of ook een buk?

  “De discussie over de radarbeelden kan wat ons betreft worden afgesloten. ”

  Lijkt mij dus niet.

  • Hoogstwaarschijnlijk het mobiele radar station gevonden (op BUK-Telar) op de grens van het oorlogsgebied.
   48 11’25.84″, 38 28’40.07″
   Coördinaten in google earth invullen en dan via historie (klok symbool) vanaf 16 juli zichtbaar.

   Interessante vondst van een Rus https://cont.ws/post/387419

 11. ‘Nu is ‘bewezen’ wat ze toch al wisten. Één groot feest van zelffelicitatie.’
  Dat soort berichten, dat ontstaat aan de bar van mediacafé’s als ‘de Zwart’ of ‘de Pels’, wordt ons door het gluiperdeel van de media steeds vaker als ‘nieuws’ of zelfs ‘breaking news’ voorgesattelietschoteld. Want als je het in het Engels zegt maakt het véél meer indruk, en is het zeker “trèèèèndyer”. Terwijl we intussen steeds vaker gekonfronteerd worden met de LUIHEID van het elkaar maar nakwekkende mediavolk. Terwijl de objektiviteit de laatste jaren zóveel minder is geworden dat ze dat woord in de van Dale moeten opzoeken!
  Bij een excursie naar de Windesheim Hogeschool in Zwolle stelde ik daarover bij de afdeling Journalistiek een vraag. Het antwoord was een dooddoener: “Objektiviteit bestaat niet”…..
  En dàt leidt onze journalisten op….. Mot je nog peultjes?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Het onderwerp was niet de journalist maar iets anders. Google op onderzoek en recht. Dan blijkt dat jij het peultje ben.

  • Het is inderdaad waar dat 100% objectiviteit in veel gevallen niet mogelijk is, vooral waar het menselijke aangelegenheden betreft.
   Maar de NLe journalistiek gebruikt dit als een rechtvaardiging om de objectiviteit maar helemaal overboord en de journalistiek op de vuilnishoop te gooien. Ze gooien het kind met het waswater weg.
   Wat ze bewust vergeten is, dat journalisten er desondanks naar dienen te streven om zo neutraal en objectief mogelijk te zijn. In plaats daarvan wordt er geen journalistiek meer bedreven, maar propaganda voor deze of gene (politieke) mening.

 12. Er is geen bewijs. Luister na hun, JIT, sprookje verhaal. In de geschiedenis van Nederland bestond er een Waag, en andere middelen, die onomstotelijk bewezen wat elke man vermoede. Een uitvloeisel van eeuwen religie Inquisitie. Tot vandaag zijn de gevolgen merkbaar. Draaideur crimineel en Volkert rechtsspraak als bewijs. Bij twijfel luister naar Bertje Koenders. Hij riep de Rusland ambassadeur op het matje. Die de moed had om te twijfelen aan waag en waterton onderzoekers. Dan is eerbiedige stilte gepast. Recht voltrekkers en denkers uit middeleeuwen zijn uit de dood opgestaan . Linkse Bertje als bewijs.

 13. Alle kritische vragen ten spijt lijkt het er inderdaad op dat Joost de ENIGE is die zich niet achter het onomstotelijke bewijs voegt. De enige in Nederland.
  Want wat kan je nog tegen de term onomstotelijk bewijs in brengen. Blijkbaar niets want niemand anders dan Joost is sceptisch. Het vliegtuig is onomstotelijk door een buk neergehaald. Het lijkt me zeer onlogisch dat slechts 1 klein fragment in een lichaam het enige is wat daarvoor het bewijs is. Dan moet het een stukje zijn waar toevallig een nummer in staat wat correspondeert met de buk. Maar waar zijn de duizenden andere stukjes dan die je toch zou verwachten? Maar een materiaal analyse zou wellicht uitkomst kunnen brengen als de metaalsamenstelling alleen voor een buk gebruikt wordt tenminste. Dat zal allemaal wel gedaan zijn want onomstotelijk betekend geen enkele mogelijkheid meer dat het iets anders is. Geld voor de daders net zo goed. Alles is onomstotelijk bewezen. Dus geen spelt tussen te krijgen.

 14. Joost lijkt nog een van de weinigen zoniet de enigste die de MH17 tragedie in ” leven ” houdt . Kon het niet geloven dat zelfs Pieter Omtzigt ( luis in de pels binne het CDA ) helemaal om is .

 15. http://www.globalresearch.ca/malaysian-airlines-mh17-was-ordered-to-fly-over-the-east-ukraine-warzone/5392540

  Ach ja, de waarheid komt hopelijk boven tafel voor er weer rode lijnen worden getrokken.

 16. Wat ik wel apart vind, die vliegtuig is linksom of rechtsom uit de lucht geschoten. Toch is er nog niemand uit de school geklapt.

  Men zegt wel eens dat geheimen niet geheim kunnen blijven als meer dan 2 personen iets weten.

  Hieruit blijkt dat dit niet op gaat. Als de repercussie maar hoog genoeg is dan zijn vele bereid de kaken voor altijd op elkaar te houden.

  • @Koffij
   Goeie. Maar kijkend in mijn nabije omgeving dan weet ik dat men zaken omwille van carrière, leven of geld, onder de pet houdt.
   Niet iedereen heeft trek om te eindigen als zij die een eindeloze lange lijst vormen. Alleen de mensen die getracht hebben de Clintons in de wielen te rijden door de waarheid naar buiten te brengen vormen een lange dodenlijst. Maar ja, dat was allemaal toeval hè, of ze waren suïcidaal.

 17. http://redpilltimes.com/15-minutes-of-fame-over-elliot-higgins-aka-bellingcat-is-being-debunked-all-over-internet-by-real-experts-and-scientists/

  Aardige bundeling van diverse zaken waar het publiek finaal op het verkeerde been werd gezet. (althans als het niet verder kwam dan wat de media de burger vertelt).
  Bij deze opsomming wordt ook het gifgasgebeuren in Ghouta waar Assad de schuld van kreeg. Carla Delponte en haar team werden aan de kant geschoven.
  Nog een geluk dat een team van ballistische experts die beruchte ‘rode lijn’ wisten te stoppen.

  Helaas vergeet menigeen sneller dan een zwaar dementerende patiënt. Wat natuurlijk de weg vrijmaakt voor een nieuwe propaganda sessie.

 18. @Joshuka: over die MH17inquiry: het tweede deel (jouw link) gaat grotendeels over de ‘Elderberry bush’. Interessant gegeven en vrij hard bewijs. Je kunt ook niet zeggen dat de botanische tuin laat op gang kwam door bv. slecht/koud weer in het voorjaar.
  De bloeitijd van eind mei/begin juni is zeer plausible, check het weer in dat jaar: https://www.timeanddate.com/weather/ukraine/luhansk/historic?month=5&year=2014

  • @Hank ………….. ik ga volledig af op de bevindingen van personen in de video die kennelijk de kennis hebben van en goed op de hoogte zijn van de plaatselijke groen aanwas . Verder nog het volgende : de maker van de video van de trailer met daar op de Buk . De video blijkt op 5 juli 2014 opgenomen te zijn . Dit zijn dezelfde beelden waar Bellingcat mee op de proppen kwam en als bewijs aanvoerde dat het onderweg was naar Rusland na de aanslag . De onderzoek resultaten van MH17 Inquiry lijken mij meer aannemelijker dan die van het JIT waarin Oekraine zelf deel van uitmaakt . Notabene het land die verantwoordelijk is voor het veranderen van de vluchtroute van MH17 . Nog maar te zwijgen over de afgedongen veto rechten .
   1st episode: “BUK” in Zugres : https://www.youtube.com/watch?v=VvgaJYKRM8Y

 19. China deed het juiste. Zij informeerde hun bevolking met klaarmaken voor een korte maar vurige oorlog. Dat haalde de fut uit de generatie NATO man en vrouw. Rusland, tegen beter weten, probeert het met verstand aan het werk. Door iets te vertellen zoals het einde van planeet Aarde. De met Sesam en Disney opgegroeide generatie NATO landen weten dat die afloop afhankelijk is van een TV zender met uitzend rechten. Dat straalde van dit onderzoek af. Met namen, geheim, en hun toekomst. De stompzinnigheid was, historisch gesproken, een Nobel prijs en Oscar waard. Dit vertoon van rechtsspraak, horen zeggen, was Nederland op z,n best. Beter, veel, als de excuses voor dienstplichtig gedrag in Indonesië. Van de Bilderberg elite rechtspraak, boven, en inteelt mens.

 20. Los van alle debunks die je op de JIT-‘feiten’ kan loslaten;

  In tijden van oorlog is de waarheid het eerste slachtoffer. Inmiddels is duidelijk dat de massavernietigingswapens in Irak, de nucleaire installaties in Iran, de gifgasaanval in Syrie, de massaslachtingen in Benghazi door Ghadaffi en de sluipschutters van Yanoekovich op het Maidan plein leugens of valse vlag operaties waren. Of de golf vanTonkin, de Lusitania, de Poolse aanval op een grensstation van Hitler Duitsland, en de uitgelokte aanval op Pearl Harbour en 9/11? Gebeurtenissen die rechtsreeks leidden tot nieuwe oorlogen. Dat is ook hier het geval. Op dezelfde dag van MH17 riep Clinton de EU op tot sancties tegen Rusland, wat aldus geschiedde.

  Het JIT behoort exlcusief tot het anti-Rusland kamp. Nogal wiedes dat de info die daaruit komt niet klopt.

  Trap er niet in! Wij boycotten op dit moment Rusland en zijn NATO-lid. En zijn daarmee praktisch in (economische) oorlog met dat land. Dus dit is…

  • Oekraïne wordt wel de graanschuur van Europa genoemd. https://www.businessinsider.nl/is-oekraine-het-beloofde-land-voor-nederlandse-boeren-632837/ De belangen zijn dus torenhoog. De “Bilderbergelite (NWO)” wil kost wat kost voorkomen dat Rusland over deze regio weer zeggenschap krijgt. En sinds 9/11 weten we dat ze hierbij over lijken gaan. Mensenlevens tellen echt niet meer. Dus alle scenario’s zijn open. Van het opzettelijk neerschieten van de MH 17 tot een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Maar opzet behoort welzeker tot de mogelijkheden. En dan heb ik het niet alleen over de rebellen.

 21. Je zou denken na Brits en Amerikaanse blunderrapporten over o.a. Irak die na vele jaren verder onderzoek de prullenbak in konden er een les geleerd zou zijn: waakt u voor groupthink en het bedriegelijk aspect van “harde data” zonder juiste context.

  En juist de context is zo verkeerd al vanaf het begin! Wat kun je verwachten van een onderzoek geheel in de handen van de “familie” van het slachtoffer en een medeverdachte die zich rond het gebied ophield met een arsenaal aan mogelijke moordwapens! En dan een belangrijke mogelijke getuige (en verdachte) uitsluiten van die club? Hoe kun je verwachten dat men intern zelfonderzoek doet?

  De chronologie is duidelijk. Godfather USA zegt “wij weten het” en dirigeert hun client states zus en zo te organiseren. Want als je al zeker weet wie de dader is en het moordwapen ga je inderdaad die niet meer ergens bij betrekken: dat zou ze zaak alleen maar ophouden. Ergo men deed onderzoek om een alreeds getrokken conclusie vorm te geven.

 22. Dit onderzoek is gewoon natte vinger werk . Elke uitkomst schuilt vele vragen . body language van de 2 heren in Journaal gezien . Zij lijken niet zeker van hun zaak . Het zag er niet al te sterk uit . Maar het moment van het bekend maken van de uitkomsten komt in elk geval mooi uit met de gebeurtenissen in Syrië met het zg Russische barbarij . De druk op Rusland mn op Putin wordt flink opgevoerd . Er wordt flink op de oorlogstrom geslagen . Wellicht binnenkort een ingrijpen van de VS en haar bondgenoten in Syrië . Al of niet met VN mandaat . Een VN met een clown aan het hoofd .

 23. Zeer goed artikel Joost!

 24. gaar en dat weet Markie-Mark ook. Er is hoog spel gespeeld daar en schietgrage cowboys een worst voorhouden met inzittenden van een ander land is nog wel iets wat bepaalde figuren zouden durven, met name ook die halve nazi’s in de Oekraïne. Het is een gotspe dat die in de onderzoekscommissie zitten. Oekraïne hoort nog steeds op het verdachtenbankje. Je kunt ook schuld hebben zonder de trekker te hebben overgehaald. Daarom is het ook een mega-gotspe dat Markie-Mark ons allen in de bek spuugt met dat referendum.

  • Heikneuter …….Het ergste is dat betrokkenen bij het onderzoek wo Oekraine een veto recht hebben . Als een uitkomst hen niet bevalt dan kunnen zij die dus gewoon weg vetoën .

 25. De clou zit hem niet in het ‘bestellen’ van een BUK. De separatisten haalden aan de lopende band vliegtuigen neer op lagere hoogten tot 6.000 m. Ze beschouwden het luchtruim boven Oost-Oekraïne als het hunne en zeiden dat ook. 10.000 m haalden ze nog niet, dus dan bestel je een BUK. De clou is de vraag wie iets te verwijten valt over het feit dat het luchtruim open bleef, over het feit dat niemand in Nederland (regering, defensie, luchtvaartinstanties) pro-actief was op dit gebied. “Staat niet in de functiebeschrijving, dus niet mijn verantwoordelijkheid” dat soort werk. Echte professionals. NOT. Gemakzuchtige overheidsdienaren.
  En ik vraag me nog steeds af in welke mate de schifting tussen “witmensen” (=westerse) vliegtuigen die om Oekraïne heenvlogen en een “bruin” vliegtuig (Maleisisch) zoals MH17 tot op zekere hoogte bewust is gemaakt door deze of gene (intelligence) partij. In deze tijd van racismehysterie geen steen waar je onder gevonden wil worden. Dan zijn de rapen…

 26. Beste Joost en anderen, een BUK raket is niet een klein kogeltje of zo, maar echt een enorm groot wapen. Dat kun je zien aan de vrachtwagen die deze al vervoerde. De fabrikant zal vast en zeker elke buk raket hebben voorzien van een serienummer. Dit nummer zal – net zoals in uw auto – in het metaal zijn geperst. Zijn er eigenlijk deeltjes teruggevonden van dit nummer??? Ik hoor in het hele onderzoek daar nooit iets over. Dat vind ik vreemd want met dit nummer of een deel ervan kun je al met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vaststellen wie de eigenaar / koper van de buk raket is. Ben benieuwd of men daar iets over weet.

 27. Google ff op MH17 Inquiry . Interessante kijk mbt de kwestie MH17 . Deze Onderzoekers lijken mij meer geloofwaardiger . Alles lijkt zo logisch . Het zijn 5 afleveringen . Het deel ” “To whose benefit?” lijk mij een hoop duidelijk te maken met de kwestie Oekraine in het algemeen .

 28. http://yournewswire.com/mh17-australia-say-russia-not-to-blame-evidence-tampered-with/

  In de comments zit er eentje die het bekijken meer dan waard is.

 29. Tja, wat valt er te zeggen.
  Als mensen deze site ‘gedag’ willen zeggen vanwege vermeende alu-hoedjes, go right ahead -je hebt niks aan zogenaamd slimme mensen, wetenschappers of experts e.d. wanneer er niks ten goede veranderd kkzooi in de wereld? Yes, bedankt voor niks.

  Dan, even bellen en je hebt binnen 48uur een luchtafweersysteem tot je beschikking met een confirmed kill. Het is niet dat het niet kan maar, zolang het niet hard gemaakt wordt met meer gegevens zoals waar vandaan, moblisatie, aanrijden, opzetten, operationeel zijn, afschieten, inpakken, wegwezen etc (afstanden daar zijn niet A’dam-R’dam) dan geloof ik het nauwelijks.

  Buktest van de Russen had betere PR waarde

  Net als dit.
  https://youtu.be/pgS7-b3FLn8
  Of dit.
  https://youtu.be/GJLDXMll8kE

  Gewoon vanaf het begin bekijken, een half uur Russiche staatpropaganda en een goede 20min anti-westerse samenzwering &misleiding, een klein uur verloren op je leven, schokkend.
  In je moerstaal-jammer!

  • https://www.flickr.com/photos/jeroenakkermans/sets/72157645790319631/

   Fotosessie van Jeroen Akkermans. Liep daar zomaar rond met het Aussie team terwijl het team van Nederland en kompanen vast zat, zou zitten, maakt het uit in Kiev. Te gevaarlijk……
   Ach en toen gingen die vreselijke mijnwerkers maar aan de slag om de lichamen te bergen en in koelwagons te leggen.
   Nog een geluk dat door ozettelijke misinfo de trein met lichamen al uren weg was voor het station aan pulp werd gebombardeerd. Oeps/
   Weet u trouwens ook waarom men in in de overdrive ging toen ene patholoog anatoom hier ten lande voor studenten een lezing gaf? Bang voor iets? Ik zou zeggen zie het rapport van zijn Aussie collega. Doodsbang dus!

 30. http://www.sigervanbrabant.be/blog/20160728_Bellingcat_en_de_media.htm

  Het schijnt op herrie te moeten uitdraaien voor de menigte inziet dat het geldsysteem totaal kapot is. Al meer dan een eeuw overigens, nog beter gezegd sinds Wilson:

  ‘”I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men.” -Woodrow Wilson, after signing the Federal Reserve into existence.’

 31. “…misschien wel tientallen getuigenverklaringen van militaire straaljagers.”
  Joost, ik neem aan dat je hier straaljagerPILOTEN bedoelt?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Nee, ik denk niet dat Joost dat bedoelt. Er zijn veel getuigenverklaringen die militaire vliegtuigen hebben gezien, er is zelfs een BBC docu geweest (er zijn meer filmpjes met getuigenverklaringen) die de BBC daarna offline heeft gehaald omdat het niet in het verhaal pastte:

   https://www.youtube.com/watch?v=Sa_R2NA1txc

 32. Twan Huis noemt het neerschieten van MH17 een massamoord.

  Wat ik me nu afvraag, waarom hoor ik niemand over het neerschieten van een Iraans passagiersvliegtuig door de Amerikanen in 1988, en Twan, als dat massamoord, ik herhaal, massamoord is, wordt het dan niet tijd om de verantwoordelijken te vervolgen en te straffen?
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Iran_Air-vlucht_655
  Iran Air vlucht 655 (IR655) was een passagiersvlucht vanuit Teheran naar Dubai via Bandar Abbas, uitgevoerd door een Airbus A300-B2 van Iran Air. Op 3 juli 1988 werd het vliegtuig op het tweede deel van de vlucht neergeschoten door de Amerikaanse kruiser USS Vincennes in de Perzische Golf. Hierbij kwamen alle inzittenden om.

  Op de USS Vincennes zou het vliegtuig zijn aangezien voor een Iraanse F-14-onderscheppingsjager. Om een aanval door het toestel te voorkomen werden er twee raketten op afgevuurd.

  • Straffen? De kapitein van de Vincennes heeft later nog een onderscheiding gekregen:

   Rogers remained in command of the USS Vincennes until May 27, 1989.[13] In 1990, Capt. Rogers was awarded the Legion of Merit decoration “for exceptionally meritorious conduct in the performance of outstanding service as commanding officer … from April 1987 to May 1989.” The award was given for his service as the Commanding Officer of the Vincennes, and the citation made no mention of the downing of Iran Air 655.

   https://en.wikipedia.org/wiki/William_C._Rogers_III

  • @Koffij
   O dat Afghaanse ziekenhuis, of dat Jemenitische, of in Libië waar heks Killery nog zo verrukt over was.

   http://www.washingtonsblog.com/2016/09/libya-2.html

   Dat was de ontnuchterende waarheid.

   Afgelopen week trouwens een gevluchte Syriër die al verbluffend goed Nederlands sprak bij ‘stand.nl’. Was een mooi open doekje inzake de waarheid betreffende die vrijheidslievende rebellen die door de alliantie gesteund wordt.

   • Op Hellstorm heb ik beelden gezien van het resultaat van de Engelse en Amerikaanse bombardementen op Duitse steden, omgerekend 300 keer Hiroshima. Ik heb vrouwen gezien met peuters in hun armen, langzaam verbrand in kelders, 200 graden, terwijl Churchill de stad vol gooide met fosfor bommen.

    Dat soort beelden zijn er wel maar krijg je nooit te zien. Zeker niet bij staatspropagandist Twannetje. Aan het einde van de oorlog was de infrastructuur kapot, helaas had dat ook enorme gevolgen voor alle gevangenen in de kampen, weet ik uit eerste hand. Vandaar krijg je nooit statistieken te zien, wanneer de piek van sterfte was. Dat is wel bekend maar wordt onder de pet gehouden. In de Arolson archieven mag je alleen op individuele personen zoeken, statistieken zijn verboten. Misschien een mooie taak voor Twan?

    • Verboten Idem bij de Holocaust iedereen die de Holocaust im frage stellt 5 jaar haft Dus als u alleen kritische vragen stelt zie Urusla Haverbek https://youtu.be/Z1UA765rIrE of Nick Kollerstrom – Prof Robert Faurisson
     – David Irving etc
     De Duitse Kanzler moet de Kanzler Akt tekenen gehoorzaamheid aan USA t/m 2099

    • In de serie The World at War (rond 1975 op TV, ook te zien op Youtube) kwam dat nochtans gewoon aan de orde. En zoals een Engelse piloot het daar verwoordde: “we moesten de Duitsers op de knieën krijgen en als dat inhield dat oma Schinkelgruber er in bed aanging, dan moest dat maar”.
     Interessant was ook een van de laatste afleveringen waarin een Amerikaanse prof. uitlegde wat Amerika allemaal voor zichzelf bedongen had in ruil voor de hulp aan de geallieerden tijdens WOII.
     Had trouwens in de jaren 90 een Duitse klant die als kleuter met zijn moeder een aantal dagen in het Roergebied in een schuilkelder ingesloten had gezeten, nadat het gebouw erboven op de ingang ervan was ingestort. Die was echt wel genezen van het fenomeen oorlog.

 33. Ik wil graag verwijzen naar een internet film van Bruce Grant, 1e episode in Zugres Daarin geeft een getuige genaamd Andrey Andryushin aan dat hij het was die de witte truck met de buk op een aanhanger, wat gefilmd is vanuit zijn witte flat, gemaakt heeft in Zugres op 5 juli 2014. Dat is 1 dag voor dat de rebellen Zugres innamen. Op dat moment was het dus nog de Oekraine die daar de baas was. Dus wiens BUK was dat dan ???
  Hij gaf ook aan dat de truck richting Oekraine reed en niet richting Russische grens. Dat was dus 2 weken voor dat MH17 werd neergeschoten !

 34. Met Oekraïne in het onderzoeksteam is Oekraïne per definitie uitgesloten als mogelijke schuldige.

 35. Al dagen wacht ik op het commentaar van Joost over de onomstotelijk bewezen feiten….. Ook op RTL: Nu is het dus onomstotelijk bewezen…… Na een zeer grondig onderzoek en vele bewijzen. Er zijn 100 personen betrokken bij, en men weet wie dat zijn alleen niet wie wat gedaan heeft.
  Ook (een) nabestaande is er van overtuigd en wil gerechtigheid. Dus Poetin kom op met de daders… Overigens was er ook enige nuance door net als Joost te melden dat er veel bewijs van Oekraine is verkregen. Wat Rusland maar wat graag als dader wil zien. Gelijk heel Europa en de VS. Experts zijn net zo goed als het aangedragen materiaal wat geleverd wordt. Als daarvan het meeste door Oekraine geleverd wordt mag je, nee moet je daar aan twijfelen. Ook leuk die animatiefilmpjes, alsof een tekenfilm ook maar iets bewijst.
  Tja, als het een buk was kan het alleen in Rusland gemaakt zijn. Maar verder??

  • Dat ze roepen ‘Er zijn wel heel veel bewijzen van Oekraïne (en Bellingcat) is gewoon om zich in te dekken, mocht het toch niet goed uitpakken…

 36. Tsja door Oekraïne toe te laten tot de onderzoeks team staat natuurlijk al vast dat het de Rebellen en Rusland waren. Wat een show zeg. Dit is geen onafhankelijk onderzoek maar toewerken naar de uitkomst die al vaststond. Ongelooflijk en geen enkele kritische noot of vraag in de gangbare media. En alle landen die meededen aan het onderzoek slaan zichzelf maar op de borst want nu is het allemaal bewezen. Ja ja ja met bewijzen die aangeleverd zijn door de geheime dienst van 1 van de mogelijke daders. Ik snap niet dat de mensen hier allemaal maar achteraan lopen.

 37. Het is heel simpel. Oekraïne MAG de schuld niet krijgen, ook al zijn ze zo schuldig als de pieten. Waarom ? Brussel wil zo graag vriendjes zijn met deze bananenrepubliek. Het associatieverdrag ligt er immers al dus is het slechts een kwestie van tijd wanneer ze €U lid worden, tot Schengen toetreden en vrij reizen krijgen. Die malloten Verhofstadt en van Baalen stonden niet voor niets op de barricades in Kiev om het vuurtje eens flink heet op te stoken. Meneer Prutte hier treuzelt niet voor niks zo lang om te reageren op de uitslag van het referendum want als NL dwars gaat liggen dan zijn wij de gebeten hond en dat staat slecht op zijn CV en wordt Brussel boos. Hij tilt het gewoon over de verkiezingen heen met als smoes dat hij eerst verder wil onderhandelen. Yeah RIGHT ! Er valt niks meer te onderhandelen ! Het gaat gewoon door, nee of niet. PUNT ! Ondertussen schijnheilig verkondigen dat hij vertrouwen heeft in de vervolging van de daders. Smerige hielenlikker !

  • De dader stond van tevoren al vast. Dat MOET Rusland zijn geweest ! Het hele zogenaamde onderzoek is een poppenkast, een dekmantel , over de ruggen van de nabestaanden. Het komt de €U niet zo best uit als blijkt dat de volgende uitverkoren lidstaat schuldig is aan het neerhalen van een Boeing met voornamelijk andere €U ingezetenen. Dit rammelt aan alle kanten en is zo doorzichtig als glas. De nabestaanden laten zich inpakken in feestpapier want de uitkomst van dit onderzoek staat op los zand en is zoals Joost al zei absoluut geen basis voor een rechtszaak. De ware schuldigen zitten in hun ivoren toren in Brussel met bloed aan hun handen en komen er mee weg. Dankzij hun ongeremde imperialistische geilheid zijn er zoveel doden te betreuren en bouwen ze verder aan hun superstaat waarin u straks het onderspit delft. Wat een verrotte wereld !

 38. Kijk Joost. Hier heb je het bewijsmateriaal van het JIT, zoals door de NOS gepresenteerd. http://nos.nl/artikel/2134871-het-was-een-buk-uit-rusland-dit-is-het-bewijs-van-het-jit.html Waaronder dus ook een gesprek over die BUK.

 39. Spiegel had Belingcat al gefileerd en uitgerekend dat flutraport hebben ze nu weer gebruikt. (Spiegel heeft er overigens drie artikelen aan gewijd met diverse gerenommeerde experts).

  http://www.spiegel.de/politik/ausland/mh17-satellitenbilder-bellingcat-betreibt-kaffeesatzleserei-a-1036874.html

 40. Ik geef onmiddellijk toe dat ik het MH17 dossier niet intensief bestudeerd heb, maar mij lijkt het dat de informatie van de persconferentie voor een groot deel bestond uit kliekjes, opnieuw opgewarmd, uit bewijzen van dubieuze bronnen en getuigenverklaringen.

  Dat zou op zijn minst reden zijn voor vragen, veel vragen.

  Maar nee hoor, de MSM is opnieuw gelijkgeschakeld, De buk is van Rusland PUNT. Soms vraag ik mij af of MSM projectleiders hebben over onderwerpen waarvan sturing berichtgeving in het algemeen belang is. Zelfs als Rusland ermee te maken heeft, gaat Oekraïne dan vrijuit?

  Hoe dan ook, Rusland krijgt nu een koekje van eigen deeg, want ook Rusland is nooit vies geweest van propaganda en desinformatie creëren.

  Dat laat onverlet dat ik ook hoop dat de waarheid boven komt, maar de MSM kennende, als zij overtuigd is dat het volk iets moet vinden dan gaan ze door, ondanks keihard forensisch bewijs, die wordt dan doodgezwegen of tot verboden subject verklaard.

  • Wat nou MSM? Ze hebben gewoon de persconferentie getoond, meer niet. De zaak lijkt zeer grondig onderzocht te zijn door een legertje aan experts. Deze mensen gooien hun reputatie niet zomaar te grabbel door een of andere kokervisie.
   Ik ben hier terecht gekomen bij alu-hoedjes.
   Time to say goodbye.

   • @Arjen

    http://www.spiegel.de/international/world/expert-criticizes-allegations-of-russian-mh17-manipulation-a-1037125.html

    Het is dit rapport opnieuw! Een rapport van Bellingcat! Nieuw lintje, maar dezelfde leugens!

    • @ toets

     Precies , ’t is gewoon het oude kliekje van Bellingcat opnieuw opgewarmd. Als het JIT straks ook nog het 53e AA uit Koersk als het legeronderdeel noemt waar die 100 verdachten gezocht moeten worden valt niet langer te ontkennen dat ook het JIT aan het handje van Bellingcat loopt.

     • Het juridische antwoord van het JIT team mochten de Bellincat gegevens fout zijn De aan ons overhandigde gegevens , door een officiële partij bleken vals wij hadden geen reden om aan hun betrouwbaarheid te twijfelen Zo klaar

   • Wat voor nieuwe informatie heeft u dan gehoord waardoor wij nu wel voor 100% zeker weten dat het een Russische BUK is geweest, en als het alleen oude informatie is, waarom pas nu zeker weten dat het een Russische Buk is, en waarom geeft Amerika zijn radarbeelden niet kwijt?

   • Dat legertje zg ” experts ” is volgens jou dan Beliingcat ? Die niets anders doen dan informaties en beelden winnen via Social Media ? Dat je meteen de benen neem zeg al genoeg over je intenties die niets anders zijn dan trollen . Of heb ik het mis ?

    • Trollen??
     Bellingcat?
     Man man wat een onzin. Je hebt dus niet geluisterd naar die persconferentie. Eigen experts hebben alle mogelijke zaken grondig onderzocht met gebruik van hoogwaardige technieken.
     Maar ik besef intussen wel dat reageerders op blogs meestal maar wat neertikken.
     Voorbeeld: twee keer ging het op een ander blog over een onderwerp waar ik verstand van heb. Beide keren waren maar 5 van de ongeveer 100 reacties terecht, correct en juist.
     Ik ga niet langer tussen alu-hoedjes zonder kennis van zaken zitten. Ajuus.

     • Ja, en in Irak waren zeker ook de mass destruction weapons.

      Wat er ook gebeurd is, er worden radar gegevens achtergehouden of zijn per ongeluk verdwenen, op zijn minst duidt dit op het feit dat de rol van Oekraïne niet brandschoon is.

     • Raar jij kan er dus niet tegen als mensen jouw visie niet ondersteunen Mooi als ik de krant lees zie ik misschien 1 of artikelen die waard zijn om gelezen te worden
      Ik kan je wel vertellen dat Oekraïne heel veel BUKS heeft net zo als alle ex Sovjet landen. Ook stonden er BUKS aan de Oekraïense kant Het JIT team heeft daar geen onderzoek naar gedaan ….
      Een zo heb ik vele vragen Vergeet niet dat Oekraïne de opdrachtgever van het JIT team is zij bepalen wat er in het rapport komt

   • We zullen je missen

   • Heel deze site en ook een site als GS is onderhand met niks anders bezig dan de bestrijding van kokervisies in politiek, bestuur en media. Als je nu nog niet inziet in welke mate er kokervisie optreedt bij overheden en media, dan kun je inderdaad kiezen uit 2 mogelijkheden: vertrekken of er eens goed voor gaan zitten om jezelf een gefundeerde mening te vormen. En dan moet je helaas ook lezen en luisteren wat anderen dan door de overheid betaalde ‘experts’ te zeggen hebben. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. En dat gaat tegenwoordig heel ver. Zelfs als er een vliegtuig uit de lucht wordt geschoten of een theater wordt uitgemoord. We leven in verfoeilijke tijden. Aber wir denken was wir wollen.

   • Wilfred Bakker

    2 oktober 2016 op 05:50

    Ok man, tot ziens, 2 rollen folie bij de Deka voor de prijs van 1, succes.
    Hier word nagedacht en niet alles geslikt.

  • ‘Koffij’, je kommentaar is eersteklas werk! Bedankt.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑