Brekend. CDA en D66 schijten op uw hoofd.

Door Joost Niemöller

Mij heeft het geen moment verbaasd. Dit weekend werd er achter de schermen onderhandeld over het referendum over het Oekraïneverdrag. De uitslag van dat referendum: Nederland stemde massaal tegen dat verdrag. De politiek deed alsof ze deze nee-stem serieus gingen bekijken. Alleen maar voor de vorm natuurlijk. De Kamer stelde een deadline. Daar hoefde het kabinet zich niet aan te houden, maar dat deden ze wel. In de achterkamertjes werden deals dicht getimmerd, afspraken voor na de verkiezingen natuurlijk. Want Rutte wil na de verkiezingen verder regeren en gezien het verwachte succes van de PVV zal hij dit met erg veel partijen moeten doen. Die dan geen partijen meer zijn, maar partijtjes. PvdA zit in de zak. CDA moet erbij. D66 moet erbij. GroenLinks zal zich vanzelfsprekend aansluiten. CDA en D66 hebben uiteraard geen moment overwogen om zich iets gelegen te laten liggen aan het democratische proces. Voor dat soort partijen is democratie er alleen maar voor de vorm.

Dus nu zijn ze door de pomp. Aldus NRC. 

Zoals iedereen die even nadacht allang had kunnen weten.

U had uw stem laten horen. Maar nu doet de zittende politiek wat de zittende politiek altijd doet: Ze schijt op uw hoofd.

‘Voorlopig geen nee’, schrijft de pers. U weet wat dat betekent.

Namelijk dit: Rutte gaat doorrrr. 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

32 Reacties

 1. Het kan natuurlijk niemand verbazen, maar ik hoop echt op m’n blote knietjes dat dit gemorrel aan de democratie, en het geschijt op de referendum-stemmers, een reactie gaat geven die z’n weerga niet kent tijdens de komende verkiezingen. Laat ze maar liegen, draaien en dictatoriale trekjes houden. Zolang het openlijk gebeurt worden steeds meer mensen wakker.
  .
  Maar als ik heel eerlijk mag zijn: dit soort figuren moet je toch niet op straat tegen willen komen? Ik zou niet voor mezelf in kunnen staan als ik één van die “politici” tegen zou komen als ze zulk enorme minachting hebben aan me (en de belasting die ik betaal). Ze geven een referendum, beloven zich aan de uitslag te houden, en vervolgens wordt je niet een béétje in je bek gescheten, maar nemen ze omstebeurten even een dump-momentje.
  .
  En dan Pechtold in de bocht die notabene zelf de motie indiende om de uitslag te respecteren, om vervolgens de eerste te zijn die uitstel geeft aan die engnek van ’n Rutte.

  • Rustig aan, dit soort ergernis komt alleen maar voort uit een nationaal bewustzijn. En dat is verkeerd, maar daar wordt aan gewerkt. Dat zit zo:

   ’t Zat er al een tijdje aan te komen, maar vanaf vandaag is het officieel. De Nederlandse bevolking is afgeschaft. In Nederland komt je voortaan alleen nog maar ‘inwoners’tegen.

   ‘Inwoners met een migratieachtergrond’ en ‘inwoners met een Nederlandse achtergrond’. (Dat nog wel)

   http://nos.nl/artikel/2140743-overheid-stopt-met-allochtoon-en-autochtoon.html

   Mooi toch. In een land zonder demos en met alleen maar inwoners verdwijnt de natie . Hoe jij je ook niet meer druk te maken over nationale democratie. dat regelt de EU dan voor je.

   • Precies dat laatste zinnetje is ook waar ik zo bang voor ben. De EU regelt dan de democratie niet, maar controleert ze. En wanneer er alleen maar controle is, dan praat je niet meer over een democratie maar over een dictatuur. En dat is waar we hard naartoe gaan met die engnekken.
    .
    Om maar niet te spreken van het probleem dat je dingen niet eens meer bij de naam mag noemen. Ze noemen ons wel “blanken die profiteren van de toenmalige slavernij”, maar als wij mensen buitenlanders, allochtonen o.i.d. noemen zijn WIJ de racist? En let op het woord “profiteren”. Niks geen verleden tijdsvorm, maar gewoon “profiteren”: alsof zij geen gebruik maken van de westerse rijkdommen, zorg en vrijheid hier.

 2. Uiteindelijk doen politieke leiders waarvoor ze uitverkoren werden. Dat is, vrij vertaald, schijten op hoofden, indien nodig. Het common core onderwijs systeem gaat voorbij aan het natuurlijke aangeboren IQ. Met als resultaat hoogopgeleide mensen die handelen in opdracht. Dan krijg je als uitkomst de H.V. Baalen mens. Net als Rutte, een top schijter. Op eenzame schijt op uw hoofd plek plek no 1 en 2 staan meerderwaardige mensen zoals M.V. Dam en Melkert. Opmerkelijk is hun verkregen leven standaard na het poepen. Na jaren strijd om uw leven te verbeteren is de uitkomst dat zij beter, en u slechter af ben.

 3. Trump heeft nog steeds iedere avond enorme rally’s met 30-50.000 bezoekers in de zg swing states, terwijl Hillary nergens te bekennen is, waarschijnlijk omdat het mens gewoon te gammel en ziek is. Gevaar daar is de corruptie in het kiesproces,in Texas b.v. staan stemmachines,geleverd door een firma, gelieerd aan meneer Soros, en die beestjes schijnen vreemde streken te hebben . Hij heeft toevallig ook dergelijke apparatuur aan de andere ‘swing states’ geleverd….

 4. @leferink

  Goed gezien. Een deel van de totale manipulatie door de doodzieke MSM hier. Trump noemde gisteravond CNN ‘Clinton New Network’, een in de VS inmiddels gangbare opvatting,net zo duidelijk als de PO hier in handen van PvdA/GL/D’66 is en CDA en VVD mogen aanschuiven. Wat in NL getoond of gevonden wordt door de MSM hier, is natuurlijk voor de uitslag in de VS onbelangrijk. Op Breitbart.com, een grote conservatieve outlet,worden de meest gangbare peilingen en interviews getoond en soms heeft de heftiger Alex Jones Info Wars wel degelijk interessant achtergrond nieuws over de onthullingen. FOX heeft tot voor kort meer aan de kant van de overige MSM outlets gestaan min of meer tegen/onwillig naar Trump,maar daar gaat dan ook iemand van CNN afkomstig op verzoek van de Murdochs de tent runnen,naar ik begreep.
  Trump is in alle toespraken hard tegen islam/immigratie en trapt ze ’the hell out’ de VS,zegt ie en daar mag je hoop uit putten,want Merkel cs zijn hun backing kwijt.

 5. Meer tijd nodig om nee te begrijpen emotioneel te verwerken of om alsnog van nee ja te maken ?

  Hij zal toch niet…

 6. Zegt een rutte in cafe: “He meisje(?), wil je met me neuken?
  Zegt meisje: NEE, NEE, NEE!!!
  Zegt die rutte: Mooi, ga je mee.

 7. Dit is allemaal buiten de waard gerekend.
  Trump gaat winnen, de beerput gaat open, dus ook MH17, politiek jegens islamitische landen wordt contrair, samenwerking met Rusland en een einde aan sancties, en een einde aan de globalisering en de invloed van Goldman Sachs.
  Dit alles spelt het einde van een pro EU politiek .
  En een enorme crisis in den haag.

  • @ sprx

   “En een enorme crisis in den haag.”

   Even wat namen veranderen en dan lekker mee te zingen onder de douche of tijdens de afwas: Time For Guillotines
   https://www.youtube.com/watch?v=exnaY0l4XsM

 8. dus nu al de tweede keer.
  eerst met de euro en nu dit met Oekraïne.
  we zijn nog steeds een regentenstaat.
  een kleine elite ,die wel de media beheerst, doet wat ze wil.
  anderzijds zijn er veel NLers die het allemaal niet meer boeit.
  ze blijven gewoon stemmen op rare ondemocratische partijtjes en hebben een kort termijn geheugen.
  ik zou willen dat de niet-linkse krachten zich bundelden.
  Fox,Elsevier,Geen Stijl,Joost en DDS een tv zender met een eerlijk kritisch geluid.

  • @ arjope

   ‘ik zou willen dat de niet-linkse krachten zich bundelden’

   Dan krijg je VVDCDAPVDAD66.

 9. Rutte: Steun in parlement voor ratificatie Oekraineverdrag.

  “Nederland gaat het in een referendum afgewezen samenwerkingsverdrag met Oekraine naar alle waarschijnlijkheid toch steunen. Het kabinet heeft op de valreep toch steun gevonden bij de oppositie voor een manier om ratificatie toch mogelijk te maken.Cruciaal daarbij is gebleken de opstelling van D66 en van de Eerste Kamerfractie van het CDA.”

  http://imgur.com/a/1Itmf

  “De valreep” die al sinds 6 april klaarlaag.

  CDA en D66. Met de D van DDR.

 10. Je kan van woede verbijten, je kan ook reageren op de Facebookpagina van onze nationale Rubberen Robbie . Hou het (hoe moeilijk ook) netjes, want anders gaat het weer over de ’toon’ en niet over de inhoud.

  https://www.facebook.com/ministerpresident/posts/1254145394647170

 11. Op de site van de Staatsomroep :

  Kabinet neemt meer tijd voor onderhandelingen Oekraïneverdrag
  VANDAAG, 12:34BUITENLAND, POLITIEK

  “Het kabinet denkt dat het toch mogelijk is om het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne te ratificeren. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft premier Rutte dat hij het mogelijk acht dat het verdrag op bepaalde punten wordt aangepast, zodat recht kan worden gedaan aan de Nederlandse nee-stem.
  ………
  Doel is om vast te laten leggen dat het verdrag geen opstap is naar een Oekraïens lidmaatschap van de EU en dat Oekraïense werknemers geen toegang krijgen tot de Europese arbeidsmarkt. Ook moet er in komen te staan dat er geen sprake zal zijn van militaire samenwerking of financiële steun. Ten slotte moet er afgesproken worden dat de bestrijding van de corruptie in Oekraïne een centraal onderdeel is van het verdrag.”

  http://nos.nl/artikel/2140642-kabinet-neemt-meer-tijd-voor-onderhandelingen-oekraineverdrag.html

 12. Vervolg

  Afgelopen vrijdag op de persconferentie voelde Rutte zich klaarblijkelijk zo in het nauw gedreven dat hij het associatieverdrag dat altijd verkocht was als een dertien in een dozijn handelsverdrag nu met veel demagogie trachtte te verkopen als het geopolitieke verdrag tegen Rusland dat het van begin af aan geweest is. Nu beweert hij dus doodleuk dat hij in 6 weken al die elementen die het verdrag nu net tot een geopolitiek verdrag maken gaat weg onderhandelen; iets waar hij zes maanden lang klaarblijkelijk niet aan toegekomen is.

  De volslagen onzinnige argumenten waarmee de politiek Nederland nu het verdrag door de strot tracht te duwen maakt duidelijk dat we de ratificatie ervan klaarblijkelijk niet meer kunnen/mogen weigeren. Die sloop van de democratie en de misdadige pogingen die de EU doet om Europa op te zetten tegen Rusland deden mij op 6 april TEGEN stemmen. Alles wat daarna gebeurde was alleen maar een bevestiging voor de juistheid daarvan.

 13. De hele regentenkliek ( alles minus PVV ) en de MSM zullen NOOIT veranderen. Ze hebben al tientallen jaren tonnen boter op hun politiek correcte koppen. Ze zullen de politiek correcte DICTATUUR in stand houden en zelfs nog verder perfectioneren. Dus minder vrijheid van meningsuiting, meer politiek correcte multikul in de media, meer indoctrinatie in onderwijs en universiteit, steeds meer politiek geïnspireerde vervolgingen door het OM en steeds meer politiek correcte vonnissen door die rechterlijke D66 kliek. ook steeds mmeer begrip voor het slachtofferschap van de krijsende minderheden en steeds meer haat tegen de NL geschiedenis en de NL tradities. Wen er maar aan: de meerderheid van de bevolking laat het gewoon gebeuren. Stemmen gewoon weer op verraders en gluiperds als Rutte, Samsom, Buma, Pechtold, Roemer, Klaver en Segers.
  Wekelijks zie je het land afglijden door islamisering, import achterlijkheid en de gore leugens van de regentenklasse en hun heulers in de media.

  • @Leo KarelJan
   .
   Als Hillary gekozen wordt en in NL/Europa blijven dezelfde partijen aan de macht dan heb je gelijk. Maar als Trump wint kan het zomaar veranderen, de meesten van die politiek correcte gasten waaien met de sterkste wind mee, dus daar ben je dan al vanaf. De linkse pers zal proberen Trump te blijven demoniseren en hem met een vergrootglas in de gaten houden maar mensen hoeven niet naar de linkse zenders te kijken en de linkse kranten te lezen, dat gebeurt ook steeds minder dus daarmee zullen ze zichzelf dan uiteindelijk buitenspel zetten. Een soort zelfreinigend vermogen maar dat hangt idd wel van de stemmers af. Daarom zijn het uiterst spannende tijden, we naderen een crossroad en de afslag die genomen wordt zal de toekomst bepalen.
   .
   Duimen met z’n allen, en stemmen uiteraard.

 14. Sint Nicolaas

  31 oktober 2016 op 15:32

  Bravo Leo KarelJan. Inderdaad : steeds meer politiek geïnspireerde vervolgingen door het OM en steeds meer politiek correcte vonnissen door die rechterlijke D66 kliek. Het is toch werkelijk van de gekke dat deze politiek getinte rechtszaak tegen Geert doorgan heeft gevonden ? Dit is koren op de molen van de (s)linkse verraderskliek die als het moeilijk wordt en wegkijken onmogelijk dreigt te worden gaat gooien met beschuldigingen en aantijgingen om de aandacht van de steeds groter wordende problemen af te leiden. De problemen MOGEN niet meer benoemd worden en doe je het toch dan doet deze kliek aangifte. Met verbazing en woede ziet Sint vanaf de zijlijn NL afglijden naar het niveau vazalstaat van Brussel en gedicteerd door de eisende ” vluchtelingen” ,soepjurken en kopvoddenclub.*Eigenwaarde en trots is ver te zoeken tegenwoordig en wat u zegt : Ze stemmen gewoon weer op verraders en gluiperds als Rutte, Samsom, Buma, Pechtold, Roemer, Klaver en Segers. Zum kotzen !

 15. Laten we hopen dat in Nederland hetzelfde gaat gebeuren als wat in Amerika in gang is gezet.
  Steeds meer informatie wijst er op dat nu ook de msm zich daar anders gaat opstellen.
  Ik zag gisteren een zeer kritisch interview betreffende het door de FBI heropende onderzoek naar Hillary Clinton’s emails op CNN. Ongekend, CNN was altijd Hillary’s koninklijke spreekbuis.
  Nu blijkt dat FBI boss Comey onder grote druk is komen te staan vanuit de FBI en zelfs zijn familie en mede daarom van mening is veranderd.
  Obama en de Clintons daarentegen proberen met zware kritiek op Comey nog te redden wat er te redden valt.
  Maar waar het uiteindelijk om gaat is dat indien Hillary Clinton geen strafbare feiten had gepleegd, dan had dit FBI circus nooit plaatsgevonden. Het zou mooi zijn als ook in NL de media eens naar behoren gaat reageren. Wellicht rolt Rutte’s kop dan zeer binnenkort? Want hij overtreedt de kieswet en bedriegt de kiezer.
  https://www.youtube.com/watch?v=-41jYmT8tm8

  • @Cale
   .
   Dát is nou exact waar ik een tijdje terug op doelde.
   Eén zwaluw maakt nog geen zomer maar dat is de beste manier hoe we van die achterlijke politieke correctheid af kunnen komen en wanneer dat gebeurd is dan zou zomaar de zon weer eens kunnen gaan schijnen. Maar goed, nooit de huid verkopen voordat de beer geschoten is, het zijn iig spannende tijden.

   • @Dick,
    Mee eens, de NL media is wel heel erg hardleers. De Telegraaf komt bvb met een vaag verhaal dat Trump emails gewist zou hebben (!) Hillary Clinton is nu officieel FBI verdachte van staatsondermijnende activiteiten en van het plegen van meineed, juist betreffende verdwenen confidentiele emails van een prive server gebruikt in de periode dat ze MinBuz was en Trump zou een paar emails gewist hebben… Wat een stemming makerij. De media probeert de Nederlandse bevolking klaar te stomen voor een HCR overwinning door het zwart maken van Trump, want als Trump mocht winnen dan zal dat hoogstwaarschijnlijk grote veranderingen brengen die heel slecht zullen uitpakken voor de huidige corrupte media, de regenten kliek, de EU en hun machtige bescherm heren. Een wereldwijde politieke schoonmaak tsunami. Laten we het hopen.

    • @Cale
     Volgens de msm is Trump Hillary nu voorbij gestreefd met 1%. Heb gister naar de Rally van Trump in ik meen Michigan gekeken en daar vertelde Trump dat hij in de onafhankelijke polls veel verder voor ligt. Dat zal wel eens waar kunnen zijn en dat daarom de msm het nu schoorvoetend toegeeft.
     .
     Trump hield een goede speech gisteren, hij denkt gewoon logisch na en het is daarom onbegrijpelijk dat ze deze man als zo’n mafkees wegzetten want hij denkt puur in het belang van de VS. Tuurlijk, je moet maar afwachten of hij het waar gaat maken mocht hij president worden maar dat geldt voor iedere nieuwe president. Het grote verschil tussen Trump en Hillary is dat Trump een verhaal heeft, heeft Hillary ook maar is totaal ongeloofwaardig omdat zij mede verantwoordelijk is voor de puinhoop waarin de VS zich bevindt en waarom zal ze nu opeens 180% draaien, dat is niet geloofwaardig. Ondanks de hetze van de msm wereldwijd(!!) lijkt het erop dat de Amerikanen er doorheen prikken.

     • Er schijnt een grootschalige, digitale stembus fraude te spelen in de VS. Ik heb het interview met klokkenluider Bev Harrisop youtube gezien, het is werkelijk ongelooflijk.
      Clinton heeft al gezegd dat je niet aan verkiezingen moet beginnen als je van te voren de uitslag niet weet.
      Het Trump kamp zal nu moeten reageren voor het te laat is en zal hij door de media als slechte verliezer worden weggezet. Bush werd namelijk ook gekozen op grond van aangetoonde (!) fraude bij de stemmentelling in Florida en is gewoon aangebleven.
      Ik ben bang dat je volgend jaar in NL ook iets dergelijks kunt verwachten als dit nu niet keihard aangepakt wordt in de VS. Ook veel NL politici hebben schijt aan de kiezer, zoals Joost het zo fijntjes uitdrukt. Je kunt hier dus ook van alles verwachten.
      http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/11/Democratische-verkiezingsexpert-waarschuwt-voor-grootste-stembusfraude-in-VS-ooit

 16. Delen van het kiezerskorps -om in termen te blijven – schijten vooral op hun eigen domme koppen. Wél eu – en immigratiesceptisch zijn (ca 2/3 deel van het Korps) maar fijn in het stemhokje toch gehoorzamen aan PO en MSM en die gore roepende Wilders op 30 machteloze zeteltjes laten staan, op de policor partijen stemmen voor 80% en het goedvinden dat het ook interessante initiatief van Thierry Baudet wordt doodgezwegen,naast de roof en uitkleding van het Sinterklaasfeest door een paar -ook gekleurde – neo-fascisten. Dit alles weet die corrupte ‘elite’ en trekt zich van de kiezer straffeloos niets meer aan,u helpt ze toch aan de macht. Ik hoop en verwacht dat het Amerikaanse kiezerskorps zich wel gaat ontworstelen aan de geestelijke terreur van de Democraten (=gewoon PvdA/GL/D’66) daar) hun gevestigde Gedapo misleidingsmachines zoals CNN, ABC, CNBC en de grote kranten in de grote steden. Langzamerhand wordt de demonisering van Trump doorgeprikt. Misschien volgt Europa.

  • g.h.m.leferink

   31 oktober 2016 op 15:23

   ‘veelminder’, verwonder jij je ook over het NIET noemen door de MSM van de mogelijke lichamelijke en geestelijke gebreken van Hillary? Zoals het ineenzakken toen ze een taxi in wilde? Ik wel, en ik verwonder me over het aantal kennissen van me dat nog steeds braaf slikt wat het corrupte deel van de media hun voorzet!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 17. Let’s hope and pray. Begint er op te lijken dat zelfs de MSM HRC en de democratische partij niet meer kunnen beschermen tegen de stank die uit moeras komt.

  Zie bijvoorbeeld Wall Street Journal:

  Zeer sterke aanwijzingen dat de leider van het FBI onderzoek tegen HRC McCabe is omgekocht door een goede vriend van Bill C. Rift binnen de FBI en tussen FBI en DoJ over de wijze waarop dat onderzoek wordt gedaan.

  http://www.wsj.com/articles/laptop-may-include-thousands-of-emails-linked-to-hillary-clintons-private-server-1477854957

 18. Sint Nicolaas

  31 oktober 2016 op 13:13

  Joost, waarom verbaasd Sint dit nou niet ? Zoals je al zei, men schijt op het hoofd van de kiezer. Maanden hebben ze de tijd gehad, nee GENOMEN ! om wat met de uitlslag te doen en op het scheiden van de markt heeft men via achterkamertjespolitiek en wellicht de nodige beloftes betreffende de volgende verkiezingen plots wel een draagvlak gevonden. Dit is nog een reden waarom de eerste kamer opgedoekt dient te worden. Dit is volstrekte onzin, koehandel en handjeklap en wederom heeft het electoraat het nakijken. Men zei NEE (!) maar het Binnenhof is Oost-Indisch doof en drukt het er toch lekker door. Net als met de afgeserveerde €uropese grondwet. Ook hier NEE (!) en jawel, mijnheer Bakvanellende tekende toch bij het kruisje want plotseling had het een andere naam gekregen en wat aanpassingen die nergens op sloegen. Mijnheer Prutte, Sint wist het al lang maar u bevestigd het weer ; U bent een lieger, bedrieger, verrader en landsvernachelaar ! Schijt aan en weg met ons ! Walchelijk !

  • Sint Nicolaas

   31 oktober 2016 op 13:53

   En kom niet aankakken met “ons landsbelang” en andere k*tsmoezen. Dit is slechts in het belang van de imperialisten en machtsgeile €urofielen in Brussel die zo nodig Rusland een hak willen zetten, op verzoek van die verkapte moslim in het Witte Huis en als het een beetje tegen zit zijn opvolgster die zo mogelijk nog erger is. U denkt toch echt niet dat die regeltjes die NL er aan toe wil voegen ook maar enige indruk maken ? Als puntje bij paaltje komt dan wordt de bananenrepubliek Oekraine gewoon lid van de €U, krijgen die pakweg 45 miljoen armoedzaaiers ( op een klein groepje na dan, die miljoenen bezitten, dure horloges, kunst, bedrijven etc etc ) vrij toegang tot de arbeidsmarkt, worden ze Schengen lid en kunnen ze de rijk gevulde subsidiepotten ( gevuld met ons belasting geld oa. ) lekker afromen en ga zo maar door. Zo komen we op nog gespanner voet te leven met Rusland en alles ter Brussels glorie. En het electoraat ? Staat er bij en kijkt er naar. Geen keus. Bedankt. NOT !

   • g.h.m.leferink

    31 oktober 2016 op 15:17

    ‘Sint Nicolaas’, dit is goed gesproken. Bedankt.
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink