Referendum in Hongarije was niet mislukt. Integendeel.

Door gastauteur Rob Kern

Het referendum heeft veel stof doen opwaaien in Europa. Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement, noemde het referendum een gevaarlijk instrument. En de Hoge Commissaris voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie, Federica Mogherini, noemde het referendum in Hongarije zelfs een vergiftigd referendum, omdat het niet solidair, en wel xenofoob was.

De media in Europa bliezen ook graag een toontje mee. En, zoals altijd, lichtten zij de burger verkeerd voor. Zo beweerde de Volkskrant dat de stemming in Hongarije tegen migranten negatief was, omdat Hongarije geen multiculturele samenleving kent en de meeste Hongaren nog nooit een vluchteling hebben gezien. De Volkskrant vergat te melden dat in Hongarije al eeuwen een grote Roma-gemeenschap woont van meer dan een half miljoen mensen en dat vorig jaar meer dan vijfhonderdduizend migranten door Hongarije richting Oostenrijk en Duitsland trokken. Het Algemeen Dagblad kopte: ‘Onmenselijke toestanden aan de Hongaarse grens’. Om daarna een rapportage te maken over de Servische grens met Hongarije.

De gemiddelde Hongaar weet dus veel meer van vluchtelingen dan de meeste Nederlanders. De Hongaren beweren dat de meeste migranten 80 à 90 procent jonge mannen zijn, die agressief eisend door hun land trokken. De Hongaarse premier Orbán zei zelfs dat het een soort invasie was van een agressief leger. Dat hebben de Hongaren met eigen ogen gezien, terwijl in Nederland erover gezwegen wordt wie hier opgenomen zijn en men informatie krijgt over zielige kinderen die veel hebben meegemaakt. De Nederlander wordt zand in de ogen gestrooid door Rutte en co.: ‘Het aantal vluchtelingen valt mee, er zijn minder AZC’s nodig’. De Hongaren wijzen erop dat alleen al vanuit Libië meer dan een miljoen migranten de reis naar Europa dreigen aan te vangen, en dat in Syrië en Irak meer dan tien miljoen mensen op drift zijn. Zij vinden het heel erg, maar Europa kan niet het leed van de hele wereld op zich nemen. Een oudere Hongaarse man bij een stembureau zei: ‘Degene die de gast heeft uitgenodigd, moet ook voor hem zorgen. Wij hebben niemand uitgenodigd, Merkel wel’.

Nu terug naar het referendum. Wat was de vraag die de Hongaarse regering aan het volk stelde?  Op 2 oktober hield Hongarije een referendum over de vluchtelingencrisis of, zoals zij het noemen, de illegale migrantenproblematiek. De Hongaren konden zich uitspreken over het verplichte vluchtelingenquotum, dat de Europese Unie de lidstaten oplegt. In het referendum draait het om de vraag van de Hongaarse regering aan haar bevolking of de Europese Unie mag bepalen dat Hongarije zonder instemming van het nationale parlement verplicht is mensen te huisvesten, die niet de Hongaarse nationaliteit hebben. De vraag ging niet over het wel of niet opvangen van migranten, maar of de EU Hongarije een quotum zou mogen opleggen voor de opvang van migranten.

Hoe moet de uitslag worden geïnterpreteerd?

Na het referendum over de ‘vluchtelingen’quota in Hongarije is er een discussie losgebarsten over de deelname en het resultaat. Toen de stemmen geteld waren, werd duidelijk dat 43,9% van de stemgerechtigde Hongaren naar de stembus ging. Voor de geldigheid van het referendum was een opkomst van 50% van de Hongaarse stemgerechtigden nodig. Het referendum over de vraag of de Europese Unie Hongarije mag dwingen om ‘vluchtelingen’ op te nemen, bleef dus ongeldig. Dat schrijft die Welt laatdunkend. Tagesschau, het Duitse journaal, meldt met leedvermaak: ‘Duidelijke klap voor Orbán’. Om met 98,2% nee-stemmers te spreken van een klap is echt een gedurfde interpretatie. Ook om ervan uit te gaan dat de overige 56,1% voorstander zou zijn van ‘vluchtelingen’ is absurd. Lees Thomas Heck.

In 2003 stemden de Hongaren met 3.057.027 stemmen bij een verkiezingsdeelname van 45,62% voor toetreding tot de EU. Nu stemden 3.282.723 mensen met een verkiezingsdeelname van 43,91% tegen de EU-‘vluchtelingen’-quota. En dat wordt door onze media aan ons verkocht als een ongeldig referendum. De laatste EU-verkiezingen hadden overigens een verkiezingsdeelname van gemiddeld 42,54% in heel Europa.

Gelukkig trekt Orbán zich hier niets van aan. Wilders feliciteerde hem met de uitslag en Orbán gaat de uitslag in een wet gieten: geen opgelegde quota worden gevolgd, tenzij de Hongaarse regering het quotum accepteert.

De Jobbik-partij en de Socialisten eisten maandag het vertrek van Orban in verband met het ongeldige referendum en de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Koenders, die in Boedapest op bezoek is, gaat Orbán duidelijk maken dat de EU meer solidariteit wenst van Hongarije. Daar trekt de Hongaarse premier zich helemaal niets van aan. Hij is overtuigd van zijn gelijk. Ik trouwens ook.

Meer dan 98% van degenen die gestemd hebben, is duidelijk tegen de opname van migranten in Hongarije. Die stem moet worden gehoord. Anders dan Jean Claude, Mark en Angela luistert Viktor wel naar zijn volk.

De media en de EU juichen vanwege dit ongeldige referendum. Het referendum is misschien wel ongeldig, maar niet een mislukt referendum. Integendeel.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

30 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  11 oktober 2016 op 15:50

  Over de MSM: Nergens gehoord-gezien-gelezen dat 98,2 % van de Hongaren tegenstemde! Wat me het volgende deed bedenken:
  Een dag- of weekblad kan ik opzeggen, zoals toen met de Tubantia/Twentsche Courant n.a.v. hun ophitsen tegen Pim Fortuyn. Dat bleek achteraf maar een paar uur te zijn geweest voordat Pim vermoord werd….
  Maar de subsidie voor de Hilvogluipers via mijn belastingbiljet kan ik niet persoonlijk opzeggen. Helaas…..
  Zodat ik nu nog steeds de halve waarheden ( = hele ………) van het NOSsjenaal mee betaal. Gedwongen!
  Goodgoan Gait H.M. Leferink

 2. Theresa May, recht door het midden.
  Christen democratisch volgens de oude snit, voor de menselijke maat maar ze is conform de nieuwe tijdgeest ook tegen globalisering:
  https://jalta.nl/buitenland/theresa-may-geeft-hoop/

  • Informatie – hoe en wat moet je interpreteren.
   Prime Minister. Chatham House (foto in jalta stuk). Heel dat historisch framewerk van VK en mn de laatste jaren. Nog steeds volksmennerij imo.
   2014. In a speech to the United Nations regarding the group Islamic State British Prime Minister David Cameron referred to individuals who criticise Western foreign policy or question the official narrative of the government version of events such as the 9/11 attacks as ‘non-violent extremists’, and terrorists.
   2015. With Theresa May’s counter-terrorism and security bill at its final stages in the House of Lords, the major question before us all now is: how did something more dangerous than 1950s McCarthyism in its anti-democratic provisions get through the gates?
   2016. James Traub. It’s time for the elites to rise up against the ignorant masses. The Brexit has laid bare the political schism of our time. It’s not about the left vs. the right; it’s about the sane vs. the mindlessly angry.

 3. Anderen zullen het vast al hebben opgemerkt. Degenen die niet kwamen stemmen zijn laag gemotiveerd geweest. Hoe moet je dat interpreteren? Voor een deel van hen zal gelden dat ze ervan uitgaan dat er toch wel een massaal Nee uit de bus zal rollen, precies wat ze zelf willen, en dat zij zelf dus net zo goed kunnen thuisblijven. De kans dat een fervent voorstander van Ja niet ging stemmen, kan op vrijwel nul worden gesteld, tenzij ook deze ervan overtuig was dat stemmen zinloos zou gaan blijken gezien de gemiddelde mening erover in het land. Dan heb je nog de mensen die helemaal niets met politiek hebben. Elke extrapolatie van deze aannames leidt tot een zeer hoog percentage Nee, ergens tussen 75 en 95 procent.

  • Sint Nicolaas

   11 oktober 2016 op 15:57

   @P. van Lenth : Zij die niet stemden hebben ook geen recht van spreken cq. klagen. Als het lot van je land je aan je hart gaat dan GA je stemmen. Stem je niet dan ben je bij voorbaat niet politiek betrokken dan wel geïnteresseerd in het lot van je land. Ken er velen die niet gingen stemmen bij de TK verkiezingen of het Oekraine referendum. Niet geinteresseerd of mijn stem helpt toch niet. ALLE stemmen tellen ! En wel lopen klagen op meneer Trutte en Co. en over die Oekraiense bananenrepubliek. Men laat alles maar over zich heen komen, duurt mijn tijd wel uit. Uw tijd misschien wel maar wat met die van de kids ? De €uropese trein is al lang geleden op hol geslagen en de islamisering van NL is ook vol op stoom. Wat kan ik er aan doen hoor je dan. Stemmen ! Op PVV maart volgend jaar. Breng de €U trein tot stilstand en verbied de import van achterlijkheid en religekken. Uw (klein)kinderen zullen u dankbaar zijn.

   • Ja alle stemmen tellen dat is waar. Maar het probleem , de fout zit hem wij stemmen op een programma dat door Politieke beleidsmakers is gemaakt. Wij moeten naar een belangenmaatschappij waarbij de deelnemers aan deze maatschappij de werkende , de belastingbetaler via zijn belangen organisatie een programma opstellen en daarbij iemand zoeken die deze belangen gaat uit-onderhandelen met de andere belangengroepen. Kijk wat de PVDA als programma had Een beter en socialer Nederland Wat is dat? helemaal niets en wie is akkoord gegaan met de vluchtelingen? Wie heeft dat voor ons besloten ?

 4. Wilfred Bakker

  9 oktober 2016 op 21:35

  Hungary to Amend Constitution to Block EU Migrant Plan.

  https://www.gatestoneinstitute.org/9088/hungary-migrants

 5. Wilfred Bakker

  9 oktober 2016 op 19:34

  En onze EU gaat trollen inzetten om websites die te veel praatjes maken als deze te bestoken, zoekt er iemand nog een baan als ambtenaar?

  Van belastinggeld, uw geld.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/9845442/EU-to-set-up-euro-election-troll-patrol-to-tackle-Eurosceptic-surge.html

  • “Parliament’s institutional communicators must have the ability to monitor public conversation and sentiment on the ground and in real time, to understand ’trending topics’ and have the capacity to react quickly, in a targeted and relevant manner, to join in and influence the conversation, for example, by providing facts and figures to deconstructing myths.”

 6. Tijdens de eerste wereld oorlog had de elite besloten van Amerika dat Amerika mee moest doen met WO1. Het probleem: De bevolking had helemaal geen zin in oorlog. De oplossing: Propaganda. Er werd verkondigd dat baby’s in Belgie aan stukken werden getrokken. Daar trapt nu niemand meer in zegt u? Mis. Bij de eerste Irak oorlog werd wereldwijd door de media verkondigd dat soldaten van Saddam Hoessein baby’s uit hun couveuse gooide. Dat wil de MSM liever niet meer weten.
  Een Dr communicatie legt het allemaal uit:
  https://www.youtube.com/watch?v=_tf1FA3gqWE&feature=youtu.be
  Gepubliceerd op 17 apr. 2014
  10 oktober 1990 zorgt de emotionele getuigenis van het Koeweitse meisje Nayirah voor de start van de eerste Golfoorlog. Nayirah verklaart dat Iraakse soldaten in Koeweit baby’s uit de couveuses halen en ze op de koude ziekenhuisvloer voor dood achterlaten. De getuigenis blijkt achteraf nep. Nayirah is ingehuurd door een pr-agentschap uit de Verenigde Staten.

 7. Nederland, immigranten, en recht op meer als èèn paspoort. Dat kan, maar je verliest de Nederlandse. Zouden alle native Nederlanders een U.S paspoort aanvragen, en krijgen, dan zijn ze ex Nederlander. Na vertrek gaat de deur dicht. Wat overblijft gaat direct sharia wetgeving de nieuwe grondwet maken. In opdracht van hun eerste paspoort vaderland. Met de twee hebben zij stemrecht, en een 80 % meerderheid van èèn religie geluid. Wat via torens en luidspreker rond gebruld gaat worden. En gaan vervolgens hun fameuze teringzooi en slachtpartijen organiseren. Bij twijfel lees hun geschiedenis. Plaat voor de kop landgenoten, met een bloedlijn naar uitvoerders van wat ooit inquisitie werd genoemd, hebben dit allemaal waargemaakt. Ook wetgeving om zeker te maken dat de ex zijn geboorte land kan bezoeken, maar wel met visa, en tijdelijk. Deze Nederlandse gekte werd en word u door de strot geduwd, zonder referendum. Hongaren zijn wijze mensen.

 8. wat is de waarheid
  http://delangemars.nl/2016/10/06/op-deze-manier-worden-belazerd-syrie/

 9. g.h.m.leferink

  7 oktober 2016 op 14:16

  “Op 2 oktober hield Hongarije een referendum over de vluchtelingencrisis of, zoals zij het noemen, de illegale migrantenproblematiek. ” Zoals zij het noemen is een juiste benaming. Die van ‘vluchtelingen’ is alleen maar door de zich progressief noemenden, MSM en EU-gluipers uitgevonden om ons op het verkeerde been te zetten.
  Goopdgoan: Gait H.M. Leferink

 10. 1) Scheiden vluchtelingen en migranten. Migranten per definitie niet.
  2) Vluchtelingen scheiden in soennieten/sjiieten en anderen. Soennieten en sjiieten per definitie niet, anderen per geval bekijken.
  Voordat deze schifting plaatsgevonden heeft NOOIT een status.
  Niemand zit te wachten op nog meer moslims. Wat ze elkaar elders aandoen, moeten ze helemaal zelf weten. Boeit mij geen reet al stenigen ze al die broedkippen.

 11. Sint Nicolaas

  7 oktober 2016 op 13:29

  De uitslag van dit referendum is zonneklaar. Men is massaal tegen de door de €U opgelegde dwangmaatregel om duizenden uitvreters/terroristen toe te laten ten koste en op kosten van eigen volk. Natuurlijk is die dweil van een Schultz tegen het referendum. ” Een gevaarlijk instrument” zegt hij. Gevaarlijk voor wie ? Domme vraag maar allee, stel hem toch maar. Gevaarlijk voor de €urocraten want dan krijgt men te horen wat het volk wil en wat het volk wil is volstrekt irrelevant voor deze imperialistische graaiersbende. Stel je voor dat we naar het volk moeten luisteren ! Ach ja, het volk. Die zijn er ook nog !? En dan die muts Federica Mogherini, noemde het referendum in Hongarije zelfs een vergiftigd referendum, omdat het niet solidair, en wel xenofoob was. Niet solidair ? Met wie moeten we solidair zijn ? Met dat zooitje vooral mannelijke deserteurs, terroristen, uitvreters en maatschappij ondergravende geld, woning, zorg en scholing eisende ratten ? No way !

  • Sint Nicolaas

   7 oktober 2016 op 13:49

   Men is solidair met eigen volk wat al genoeg problemen heeft op te lossen en men wil graag het land houden zoals het is, zonder de langzaam maar zeker verder reikende invloed van en onderwerping aan de islam. Orban is een staatsman, een man die luistert naar de wil van het volk. Ook al was de opkomst minder dan 50%, hij doet er toch wat mee want de uitslag was overduidelijk nee ! Hoe anders is het in NL waar de wil van het volk gewoon steevast genegeerd wordt. Nee tegen de €eropse grondwet, kwam er toch. Nee tegen de Oekraine, Rutte zweeg en toen puntje bij paaltje kwam werd er al gezegd dat het toch doorgaat. Oh nee, Rutte wil nog onderhandelen ! Yeah right ! Met wie ? De €U ? Hahahaha, die lachen Pinokkio vierkant uit. Het electoraat is slechts bijzaak. Alleen nodig als er weer verkiezingen zijn. Dan hangen we ze een lekkere worst voor in de vorm van het gaat weer zo goed met NL en zodra de stemmen binnen zijn kan het electoraat weer de tering krijgen.

   • Sint Nicolaas

    7 oktober 2016 op 14:14

    En nog zijn er hele volksstammen die er weer in trappen, de leugens, de bedriegerij, de landveraderij. Men wordt zienderogen geschoffeerd, gepasseerd en als tweederangs burger weggezet en als het moeilijk wordt voor de politiek correcte regentenclub en je zegt er wat van dan ben je een racist, een haatzaaier en krijg je een dagvaarding aan je broek. Minder minder mag niet maar pleur op van Rutte is geen probleem. NL is verziekt door de multi-culti natte droom en de terminale patient wordt nog een handje geholpen met euthanasie door de gutmensch, de (s)linkse kerk en figuren zoals die van DENK ( met anti Zwarte Piet madam Silvana Simons ) Blijf er vooral op stemmen, de VVD, PvdAllah, Dommecraten66, groen (s)links en u krijgt de regering die u verdient. Succes er mee NL. Moge maart 2016 een politieke aardverschuiving opleveren en de gevestigde politiek correcte elite van de kaart vegen maar Sint vreest het ergste. Het is zo vertrouwd om voorgelogen en bestolen te worden nietwaar ?

    • g.h.m.leferink

     7 oktober 2016 op 14:26

     ‘Sint Nicolaas’, bedankt voor Uw bijdrage.
     Voor mij staat het vast dat de goedwillenden (en daarmee bedoel ik heel andere lui dan de Gutmenschen) het zich niet kunnen veroorloven om ook maar een sekonde niet op te letten. Omdat dan Arie Achterbaks, Victor Viezelachje en Glenn Gluiper de macht grijpen. Wat dan resulteert in een toestand van diktatuur van het laatste modetje, ons door de strot gewurgd door hen die nooit hebben leren nadenken.
     Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 12. De media gaven na het referendum allerlei verschillende voorlopige uitslagen met juichkreten over ongeldigheid. Daarna heb ik nergens nog de definitieve uitslag kunnen vinden.
  Ondanks het hoge percentage nee-stemmers hebben de Hongaarse leiders nog heel wat werk te doen om het bewustzijn van de Hongaren meer te ontwikkelen. Er zijn er nog veel die het kennelijk onverschillig laat. Hoopgevend is dat bijna 100% van de stemmers ‘nee’ zegt tegen de EU-dictaten.

 13. De politici van de grote partijen zijn geen volksvertegenwoordigers, ze zitten in een projectteam, het project van de EU en diens lobbyisten (werkgevers, NGO’s) en hun fuhrer, Obama/Amerika.

  Verkiezingen is niets meer dan marketing, het beleid is al uitgestippeld door anderen. Door accenten te leggen op al vastgelegd beleid, waarbij de andere partij andere accenten legt, worden ze herkozen, maar het beleid blijft altijd hetzelfde.

  Er is 1 premier en een land die ballen heeft, en dat is een vrouw. Theresa May. Die heeft onlangs gezegd dat bang zijn voor immigratie geen racisme is, maar dat er aan immigratie inderdaad gevaarlijke kanten zit.

  Ik denk niet dat Merkel het gehoord heeft. Die houdt zich liever bezig met het demoniseren van tegenstanders en de gutmensch zijn. Ik denk dat ze gestraft is voor haar uitspraken dat de multi culturele samenleving is mislukt. Dat moet de woede opgewekt hebben van Obama. Op de een of andere manier moet ze nu boetedoening doen, kan niet…

 14. Ik ben van mening dat niet stemmen is geen stem: lees u telt niet mee. Als u wel mee wilt tellen, moet u maar naar de stembus gaan.
  Dat is democratie.

 15. Reactie bij geenstijl:

  ‘Begrijp ik het dan goed dat het Hongaarse EU-toetredingsreferendum uit 2003 ook ongeldig is met destijds 45% opkomst?’

  .
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/meerderheid-hongaren-voor-toetreding-tot-eu~a756475/

 16. PEGIDA-DEMONSTRATIE
  Zondag 9 oktober 14:00 Koekamp Den Haag
  Op de hoek van het Malieveld schuin tegenover Centraal Station
  http://pegidanederland.com/as-demonstratie/default.html

 17. g.h.m.leferink

  6 oktober 2016 op 19:05

  ” Die stem moet worden gehoord. Anders dan Jean Claude, Mark en Angela luistert Viktor wel naar zijn volk.”
  Helemaal met U eens, mijnheer Kern. En bedankt voor de aanvullende informatie dat 98 % van de Hongaren die stemden NEE heeft gestemd. Want dat lieten de HRM (HoofdRioolMedia) buiten beeld. Waardoor ik voor de zoveelste keer bevestigd word in mijn mening dat de HRM een kliek/coterie/camarilla is die ons wetens en willens gekleurd nieuws voorzetten. En wel zó dat het in hun kraam en in die van hun KPV (Kleffe Politieke Vrindjes) te pas komt.
  Het wordt de laatste tijd steeds erger, het liegen en bedriegen in de HRM (soms ook wel MSM genoemd. Een BBC of ARD die vanzelfsprekend objektief zijn? Integendeel, ze beginnen in hun nieuwsberichten zelfs op de NOS te lijken. Een jaar geleden had ik dat zeker nog niet gedacht. Die zijn besmet met gluiperigheid vanuit Vooroplopersveen-aan-de-Amstel, via de Hilvohufters van het Mediapark!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 18. Hongarije is toegetreden tot de EU na een ander ongeldig referendum met een opkomst van 45% en 85 % ja stemmers.
  Dat referendum is toen gehonoreerd omdat de nee stem nooit de meerderheid kon krijgen, dat dient nu ook zeker te gebeuren.

 19. Ik heb altijd begrepen dat de Hongaarse referendumwet zegt dat bij een opkomst van 50% of meer de regering verplicht is deze uitslag te respecteren. De wet zegt niet dat bij minder dan 50% de regering verplicht is de uitslag van het referendum naast zich neer te leggen. In zo’n geval verplicht de referendumwet dus tot niets, en is er een open situatie ontstaan> Derhalve kan de regering dan al of niet tot een nieuw besluit komen.
  En de Hongaarse regering besluit nu (gezien het feit dat de overgrote meerderheid van de Hongaren die het als hun plicht zag om naar het stembureau te komen en met hun stem een opgelegd quotum wenste te boycotten) tot verwerping van een – in EU-termen – verplicht vluchtelingenquotum. respectievelijk – in Hongaarse bewoordingen – verplichte toelating van illegale emigranten.

  Procedure verdient mijns inziens navolging.

  • Exact, zo is het. Het niet halen van 50% maakt het referendum raadgevend in plaats van verplchtend. Met een fors hogere opkomst dan in Nederland, met een bijna unanieme uitkomst, lijkt me de raad van het volk heel duidelijk. Orban mag uiteraard nu zelf bepalen wat hij er mee doet.

 20. Ach Mogherini,iemand die nig niet eens al deurmat kan voldoen. Alleen al het feit,dat een rode fascist als die uitvreter Schulz en die Italiaanse communistische deerne hierover hun vervuilende mond opendoen op deze wijze, spreekt weer eens boekdelen. Uit de EU en hier nooit meer ongeloofwaardige dwazen als die nep jezus van uw geld Koenders op een ministerpost.
  De journalistiek is geheel in partijpolitieke handen en wel de machtspartijen.Daarom Joost,wordt er geen onderzoek gedaan naar vergelijkend materiaal,daarom is 44% van een kiezercorps hier opeens geen factor van belang,maar een nederlaag. Het journalistieke en politieke klimaat is Goebbels en alle schaamte voorbij,in vrijwel alle opzichten zijn politieke macht en journalistiek volledig geintegreerd en aangestuurd door spindokters ,framers en louche propagandisten. Doe maar een avondje Merkel en haar vervuilde omgeving bij het ZDF, of het NOS journaal,lees ook het stuk van Servaas van der Laan op Elsevier over de NOS,

 21. Edmond V.O. Katusz

  6 oktober 2016 op 16:20

  Helaas zijn door onze regeringen vele verantwoordelijkheden overgedragen aan de EU. Aldaar denkt men dat men dan gerechtigd is alle besluiten te nemen die men zelf nodig acht. Men vindt zichzelf democratisch gelegitimeerd. Tot op zekere hoogte (opnieuw helaas) klopt dat.

  Wat deze democratische (sic) elite echter onder ogen weigert te zien is dat er besluiten zijn die dusdanig essentieel van aard zijn en permanent het gewone dagelijkse leven van de gewone gemiddelde burger, nee ongewoon, nee buitengewoon, nee extreem gaan veranderen.

  De democratische legitimatie daartoe ontbreekt gewoon ten ene male. Velen zien dat in, velen eisen medebeslissingsrecht, velen verzetten zich, velen zullen zich als het zover komt tot het uiterste verzetten!

  In hun ongelofelijke zelfoverschatting, gedreven door hun hoogmoedige sociopathische geestesgesteldheid, met de tunnelvisie van het eigen morele gelijk, vergroten zij de kans op een onoverbrugbare scheiding der geesten.
  Tschüß, Edmond V.O…

 22. Deze uitslag is zeer duidelijk: Orban moet gewoon blijven weigeren om gelukzoekers in opdracht van de EUSSR op te nemen. Het is een grove inmenging door de totalitaire Europese Commissie om landen daartoe te dwingen. Volkomen achterlijk en absurd. Merkel moet haar eigen rotzooi opruimen en het niet, via de EUSSR, proberen af te schuiven op andere landen. Elk land met gezond verstand zal ook islamisering trachten te voorkomen. Ze zijn niet allemaal zo achterlijk als Merkel en gekke Henkie Rutte.