Leuk! Bij DWDD worden ze steeds banger!

Door Joost Niemoller

Er is iets heel raars aan de hand. Matthijs van Nieuwkerk blijft zich uitzending na uitzending maar afvragen; doen wij het wel goed? Bereiken wij de gewone man wel? Wij, als publieke omroep bedoelt hij dan.

En om die vraag te beantwoorden nodigt hij telkens iemand uit de eigen kring uit. En die zegt dan; “Er is niks aan de hand hoor, Matthijs, je hoeft je nergens druk over te maken.” En telkens weer zie je dat Matthijs er toch niet gerust op is.

Ik dacht; wat idioot. Maar het wordt steeds idioter. Want hij gaat er maar mee door! Nu nodigde hij Paul Witteman weer uit. En die vertelde nog eens hoe goed hij destijds de gewone man wist te bereiken met het Lagerhuis, want daarin hadden ze die ‘ vreselijke schreeuwlelijk’ Henk Bres. En ze lieten een fragmentje zien. Henk Bres was volgens mij de enige gewone Nederlander die in dat programma verscheen. En geen schreeuwer, maar juist altijd scherp. Verder herinneren we ons dat programma natuurlijk alleen nog maar omdat Marcel van Dam daarin tegen Pim Fortuyn zei dat die een minderwaardig mens was.

Maar goed. Paul Witteman zei dat hij dat programma best nog wel eens wilde presenteren, want het was heel leuk om te doen, zei hij.

Het was dus een opzetje van Matthijs en Paul. Help Paul aan een nieuw programma.

Dat alles is natuurlijk te vies voor woorden allemaal. Maar dat zijn we wel gewend aan DWDD. Dat programma is niets anders dan schaamteloze promotie en daarmee zelfpromotie. Een uitgerekte reclamespot waar u voor mag betalen. Enfin, allang vastgesteld, en er verandert niets.

Wat mij verbaast is die enorme onzekerheid bij Van Nieuwkerk. Hij heeft na de overwinning van Trump en met Wilders zo hoog in de peilingen echt het gevoel dat hij zich in een zwart gat bevindt. Hij tast in het duister. Hij zou ieder moment wel met een rotvaart omlaag kunnen storten. Hij is als de dood.

Ik vind dat wel leuk om te zien. Verder vind ik aan dit programma helemaal niets leuk om te zien.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

43 Reacties

 1. Chiel Beelen, een radio dj van de vara, verdient 5,6 ton p/j, buiten de extraatjes zoals het aanschuiven bij dwdd. Jahaa…. nivelleren is een feestje bij de socialisten.

  • Net als in wereld geschiedenis is meenemen hun probleem. Gewoon doodgaan, neem Van Dam of Freek, is er niet bij. Voddenzakken, op zoek naar een lift, gaan regelrecht naar het juiste punt. Een verbrandingsoven.

 2. Ik noem hem altijd pedo-Chiel. Hij internieuwde op een gegeven moment een minderjarige tiener van zo’n jaar of 15 (als ik het me goed herinner) en Chielke was toch net iets te geïnteresseerd in haar seksleven en hij dramde ook te lang door. Maar ja, gutmenschen mogen dat.

 3. J. C. Th. Köhler

  1 december 2016 op 11:23

  “Verder herinneren we ons dat programma natuurlijk alleen nog maar omdat Marcel van Dam daarin tegen Pim Fortuyn zei dat die een minderwaardig mens was.”

  Hij noemde Prof. Pim zelfs “een buitengewoon minderwaardig mens”.

  Als ik Van Dam ooit tegenkom, welke kans klein is, toegegeven, dan sla ik hem alsnog op z’n bek. Namens Pim Fortuyn. Die belofte mag u me aan houden.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 4. J. C. Th. Köhler

  1 december 2016 op 11:18

  “Henk Bres was volgens mij de enige gewone Nederlander die in dat programma verscheen. ”

  Deze enige “gewone Nederlander” ken ik uit m’n Haagse tijd. Hij is/was een beroepswerkeloze. Een parasiet en er nog trots op ook. Hij is heel even taxichauffeur geweest, maar daar hield hij na een paar maanden mee op, omdat het hem te zwaar was. Is dat in jouw ogen een “gewone Nederlander”? Dan ben ik blij dat ik een ongewone Nederlander ben. Ik heb 50 jaar gewerkt en mezelf door zelfstudie opgewerkt. Ben gelukkig niet met Bres te vergelijken. Laat mij maar geen “gewone Nederlander” zijn.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 5. Jongens laten we vooral realistisch blijven,ook ik ben voor verandering maar ik geloof niet echt in wilders.
  Geert Wilders wordt gefinancieerd door duistere figuren met hele andere belangen dan die van ons volk maar ik ben er van overtuigd dat in Europa veel meer mogelijk is dan in Amerika.
  Persoonlijk heb ik meer vertrouwen in Le Pen,de Brexiteers en Scandinavie.
  Wat IJsland heeft laten zien is dat je als volk je mannetje kan staan ook al kost dat je het lidmaatschap voor de EU maar de IJslanders hebben laten zien dat zij de EU niet nodig hebben.
  Vaak beweerd men dat de EU ons sterker maakt en het bedrijfsleven banen creerd maar hebben we die banen echt nodig,is het echt nodig dat we met zijn allen in de file staan om in het weekend Ipads te kunnen kopen,mischien zouden we meer zoals de mensen uit het DORP van Wim Zonneveld moeten gaan leven,met minder maar kwalitatief beter en wat betreft moslims….die kwamen in het Dorp van Zonneveld al helemaal niet voor!

  • Neen, EU creëert geen banen, EU wordt geleid door lobbyisten met als belangrijkste doel, meer geld voor banken en multinationals. Net zoals in Amerika verdwijnen banen naar lagelonenlanden. Als je bij een gemiddelde bank komt, maar tegenwoordig ook bij grote bedrijven, dan ziet het op de ICT afdeling zwart van de Indiërs. Dat komt omdat de werkgevers, in Nederland bij monde van Bernhard Wientjes, de politiek heeft wijsgemaakt dat ICT kenniseconomie is (dat is het maar voor 5%, de rest is ‘loodgieterswerk’) en bij een etentje en een glas wijn zet de politicus zomaar een handtekening onder een papiertje waarna Bernhard duizenden Indiërs naar Nederland kan halen, terwijl de werkeloosheid in ICT hoog is. Hetzelfde geldt voor bedrijven die verplaatst worden naar lageloonlanden, de EU is de smeerolie, net zoals de Euro. De EU en de Euro dienen alleen banken en bedrijven.

 6. allemaal gelul van de politiek correcten.
  ze weten echt wel waar het om gaat maar ze draaien er omheen.
  zoals,2 referenda die de regering negeert.
  de meerderheid wil gewoon zwarte piet houden maar dat komt hun niet goed uit.
  de vele criminele asielzoekers die geld krijgen maar geen straf.
  de loze beloftes van Rutte.
  het demoniseren van andersdenkenden.
  geld voor allerlei bizarre gutmensch clubjes.
  wachtgeld regelingen en juridisch dichtgetimmerde regelingen voor falende ambtenaren.
  zo kan ik wel doorgaan.
  en als ze dan een “boze burger” gevonden hebben laten ze een debiel tokkie zien zodat de correcten kunnen zeggen : zie je wel ,wij weten het toch wel beter.

 7. Trump is de enige regeringsleider (elect nog) die onomwonden de rampzalige dictatuur van de communist Castro heeft benoemd en gehekeld. Dat geeft de burger moed.

  • Trump wil zijn ambassade naar Jeruzalem verplaatsen! Dat is dit nog mag meemaken! Zoveel moed! May The Lord bless this man.

   • oh nee ,dacht ik met een anti-communist te maken te hebben,blijkt onze arjen een jehova getuige te zijn!
    jouw lord is een baardaap met voetschimmel op zijn reet!

 8. onlangs nog bij de NPO nieuws: PvdA wil 17 miljoen investeren om regionale radiozenders beter samen te laten werken, zodat er meer geld ovverblijft voor goede programmas.
  Alsof de PvdA ene moer geeft on “goede programmas”
  Het is geen toeval dat de PvdA op 4 maanden van de verkiezingen 17 miljoen belastinggeld wil besteden voor gratis reclame bij de regionale zenders. Daarbij krijgen ze ook nog heel de dag gratis reclame op TV.
  Een schande is het, dat de PvdA over een gratis door de staat gesubsidieerd tv zender beschikt. En nu proberen ze ook de regionale radiozenders om te kopen.
  Brutal als de neten maar dat kan in een land van dwazen.

 9. Arme mensen. In de volksmond sodemieters. Een volks gedeelte die je weliswaar niet alles wijs kon maken maar het scheelt niet veel. Neem hèt klimaat, zee spiegel, pensioen, en vluchteling problematiek. Om dat te verkopen zijn er media gladdekkers met een agenda. Waarin staat de idioot gelijk geven met veel touw. Net als met kapitaal is het woord genoeg ook bij arm onbekend. Geef genoeg, en zij doen alles, tegen hun eigen belang in. Niets nieuws onder de zon. Romeinen, voorouders van de arme Europese tak, deden precies het zelfde.

 10. Dit is een test

 11. g.h.m.leferink

  26 november 2016 op 23:01

  Al die Hilvohufters zouden bij de (vroegere) keuring voor militaire dienst stuk voor stuk zijn afgekeurd. En wel voor:
  1. Bedplassen.
  2. Onkameraadschappelijk gedrag.

  Dat laatste wordt veroorzaakt door een kombinatie van:
  * Egotrippen. * Gluiperigheid. * Inbeelding. * Karriërezucht, natuurlijk ten koste van anderen. * Onbetrouwbaarheid. * Lafheid.
  In een communistisch systeem en daar in funkties met MACHT zouden ze daarom ook niet misstaan. En in het Nederlandse en andere legers zouden ze in oorlogstijd een risicofactor zijn.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 12. De vraag kan beter zijn of de gewone man nog wel door DWDD bereikt wil worden. Niet iedereen is zo dom als het linkse stemvee, een hoop burgers hebben inmiddels door dat ze continu door de NPO worden voorgelogen. En tsja, die haken af. Een kritische burger ergert zich na 5 minuten DWDD of PAUW al zo dood dat hij snel wegzapt.

 13. enkele taalfouten, soit.

 14. Na WO2 hebben de onderwijzers van de VARA meegelift met de autochtone bevolking. Zij zouden dat volk gaan verheffen, Zij niet vergetend heel goed voor elkaar te zorgen. Nu ging de wereld veranderen door die instroom van veelal barbaren, al zijn er wel wat uitzonderingen natuurlijk, maar niemand kan ontkennen dat de islam /het nieuwe volk erg verheven is. Dat maakt de samenleving nerveus, zeker die onderwijzers. Zij zijn niet meer instaat het volk te controleren, zeker niet een Witteman, die als Mozart liefhebber kijkend naar het hoofd van Geert Wilders dagelijks een klap in zijn gezicht krijgt.
  En ik moet zeggen, ik gun het die Witteman, ik heb een ongelooflijke hekel aan mensen, die het achter hun elleboog hebben.

 15. Kleuter commentaar geven. Opeens begrijp je Trump.

 16. Niet zo onzeker van Nieuwkerk, het autochtone volk is nog een beetje onwennig want zulke sterke mannen met zulke geweldige ideeën en visies zijn ze niet meer gewend (heb ik gehoord van een linkse spindoctor). Gewoon onverstoorbaar verder gaan met de ingeslagen route want jullie weten en wijzen als enigen de juiste weg dus na het vol inzetten op het verbod van ZP nu vol inzetten op het verbod van Kerst, Pasen en Carnaval. Ik garandeer je dat het autochtone volk je met luid applaus zal begroeten en ontvangen…. wanneer je eindelijk op het schavot staat.

 17. En deze poging om de ‘Gewone Man’ te bereiken, is natuurlijk ingegeven uit angst voor het electorale succes van Wilders. Niet uit oprechte interesse voor de beweegredenen van een PVV-stemmer. De pogingen die iemand als Wierd Duk nu doet, kan ik wél waarderen.
  De jarenlange demonisering ben ik echter nog niet vergeten. Met name van de VARA, maar in feite van het hele systeem.
  Die boemerang komt een keer terug. Wees maar bang, Matthijs.

 18. Moet je kijken of moet je het negeren? Mijn uitkomst: zet het geluid uit en kijk naar de gezichtsuitdrukkingen. Dan heb je het meeste plezier!

 19. Mag toch hopen dat iedereen wakker wordt in Europa ….aan deze onzin moet gauw een einde komen…

  https://www.youtube.com/watch?v=sHoG3KStuzc&t=184s

 20. Het salaris van zowel Pauw als ook Van Nieuwkerk zijn niet volgens de regels met betrekking tot de Balkenende-norm. Zodra de regels worden gevolgd gaat er driekwart van het salaris af, en daar is Matthijs van Nieuwkerk bang voor, de rest zal hem aan zijn reet roesten. Men trekt zich bij de sociaal democratische omroep nooit iets aan van anderen, er is maar een leidraad en dat is het eigen baantje. De voorspellingen met betrekking tot de volgende verkiezingen geven een grote winst aan voor Wilders, en hij heeft het niet zo op subsidie voor enge clubjes die met geld van de gemeenschap zending bedrijven. Nee, als ik Van Nieuwkerk was dan werd ik ook bang.

 21. Ik verbaas me over de schaamteloze (zelf)verheerlijking van Paul Witteman bij de VARA, nu weer bij ‘Podium Witteman’. Op zich prima programma over klassieke muziek, van dit niveau zul je het bij geen andere omroep kunnen verwachten, maar waarom moet die Witteman daarin zo op een voetstuk? Paul dit en Paul dat, ‘Paul’s monument’, en afgelopen zondag werd zelfs zijn (enige) compositie uitgevoerd! Terwijl, als je hem Engels hoort spreken met zijn gasten, dat is echt tenenkrommend slecht. En zijn boekjes over klassieke muziek worden massaal gedumpt bij de kringloop. Maar ja, ‘herenclub’ hè, en gelieerd aan de familie Andriessen, dus dan behoor je tot de ‘onaantastbaren’…

 22. Jan Stemerdink

  26 november 2016 op 12:21

  Dit jaar valt pakjesavond op 4 december. Het cadeautje zal de verkiezingsuitslag in Oostenrijk zijn.

 23. Bij DWDD zijn er wel goede items. Wetenschappers die de stand van zaken in de natuurkunde bespreken bijvoorbeeld. Nadeel is weer de koppeling van politiek correctheid met de wetenschap. Alsof het gelijk op gaat. Niets is minder waar. Vernieuwing betekend altijd verandering. Out of the box.
  Mathijs, Pauw, Umberto, Het heeft niets met journalistiek te maken waar hoor en wederhoor de spelregels zouden moet bepalen. Men zit in de regententoren van het politiek correct zijn met alle politieke partijen MIN de enige echte volksvertegenwoordigers: de PVV. Die wordt, net als Trump met alle middelen gedemoniseerd. Dit zal NOOIT veranderen. Ook al zal Trump de beste president zijn ooit of Wilders de beste MP. De kokervisie is onbreekbaar. Realisme is geen karaktertrek van links en extreem links .Bekijk joop.nl en de haat tegen Trump en Wilders spat van het scherm. De meest gediscrimineerde minderheid in Nederland zijn PVV stemers….voor een onwelgevallige mening.

 24. Het valt ook niet mee als je er van overtuigd bent dat de wereld plat is en opeens hele hordes mensen met sluitend bewijs komen dat de wereld bolvormig is!

  Je hele leven wordt op de kop gezet. Geen zekerheden meer. Je dacht een voortrekker te zijn met je platte aarde geloof maar nu blijkt het allemaal niet zo te zijn. Je volgelingen verdwijnen stilletjes en jij zit daar in je eentje en staart in een lege ruimte.

 25. Gewoon helemaal niet kijken, da’s het leukst. Arthur van Amerongen heeft in de HP van deze week hierover ook een leuk stukje geschreven, kun je online lezen.

 26. Commentatoren doen veel aan meningsvorming. Een van de belangrijkste commentatoren is Jan Mulder, met zijn zure jaren-80-volkskrant mening. Dan denk ik, is de mening van voetballer Jan Mulder nu echt zo belangrijk dat 4 generaties moeten luisteren naar zijn vergeelde meningen?

  De laatste tijd kijk ik er nooit meer naar. Dat heeft er niet alleen mee te maken dat ik het niet wil zien, maar omdat ik hobby’s heb waardoor ik gewoon minder tijd heb om naar de TV te kijken.
  Een tip aan van Nieuwkerk. Nodig Rob van Wijk uit, of Mounir Samuel (moslimbroeders zijn goed), of die ene buitenland commentator die altijd te zien was bij nieuwsuur, Bertus Hendriks heette hij geloof ik, die vond de Moslimbroeders een soort CDA. Of Ruud Peters, sharia is zoiets als ons recht, voor 95%, een harde schil om een vrucht. Dat soort mensen waren de slijpsteen van de geest die onze geest in de juist vorm moesten boetseren, ze hadden het mis, juist nu moet je ze weer uitnodigen.

 27. En dan is nu hun lieveling Castro overleden. Hoe worstelen ze zich daar nu weer uit? Want die ‘revolutie’ was een volledige stilstand en armoe. En het Amerikaanse “imperialisme” werd vervangen door een USSR imperialisme dat veel erger was. En het volk had niks meer te vertellen, terwijl de communisten beweerden dat ze het land aan het volk hadden teruggegeven.
  En de VARA vond het allemaal prachtig.
  We gaan met leedvermaak zien hoe die VARA gaat worstelen. Zij kozen de verkeerde kant van de geschiedenis, ik niet, hoewel je toen wel een soort eenling was.

  • Arjan,Cuba is een verhaal apart,Castro moest wel samenwerken met de communisten omdat niemand de Cubanen wilde helpen.
   En je kan zeggen wat je wilt maar in Cuba lijden mensen geen honger is er educatie voor iedereen en is gezondheidzorg geregeld voor alle mensen.
   Cuba kent geen favela,s zoals het rijke Brazilie of mensen die in onder de grond leven zoals in Ukraine.
   In Cuba hebben mensen geen geld omdat het Communistisch is(officieel) maar iedereen heeft daar te eten.
   En Fidel Castro zou zich in zijn graf omdraaien als die zou weten dat de Vara zich verbonden zou voelen met hem.
   De Vara is helemaal niet links de Vara is gewoon een Elite omroep.

   • Kijk eens rond op de site therealcuba. Dan zie je hoe fijn het is als iedereen te eten heeft en verder niks.
    Niemand wordt gedwongen te kiezen voor het communisme: het is een bewuste keuze van moorddadige revolutionairen.

 28. Je hebt helemaal gelijk Joost,Trump heeft de wereld doen schudden,probleem is echter dat in een democratie de verliezende tegenstander niet verpletterd wordt!
  Toen Castro in Cuba aan de macht kwam toen hield hij meteen een grote schoonmaak,toen het volk in Roemenië aan de macht kwam toen werd Ceausescu meteen geexecuteerd en tijdens de Franse revolutie werd de koning onthoofd.
  In een democratische revolutie is er weleens waar een wisseling van de wacht maar likken de verliezers hun wonden om tevens 4 jaar later weer als herboren weder te keren.
  Je ziet in nederland dat de schrik er goed inzit maar onderschat de parasieten niet.
  Als de rust is wedergekeerd dan zullen parasieten als Van Nieuwkerk en Pauw weer gewoon verder gaan alsof er niets gebeurd is.
  Laten we hopen dat er echt iets veranderd maar probleem is wel dat Wilders absoluut geen Fortuyn is!

 29. Die in mijn ogen zieke Vara kan door die zgn. leden, nepleden, Nederland indoctrineren.
  En dat allemaal door zo’n blaadje, programmablaadje.
  Je wordt daar door de onderwijzer bij de neus genomen.

 30. Op radio 1 is dat wat je zegt nog erger, doordeweeks van 12.00-14.00 gepresenteerd door een zekere Willemien. Je kunt dan via internet een kijkje in de studio nemen. Ik heb zo maar het vermoeden dat ze ook daar in de war zijn. Men probeert daar het programma in een hogere versnelling te presenteren. Zij weten dat ze fout zijn en zijn onrustig, dat maakt me blij.

 31. Jezelf kwetsbaar opstellen wordt goed gewaardeerd in onze gefeminiseerde cultuur. Nu heeft Van Nieuwkerk een verrot onderscheidingsvermogen maar sluw is hij wel. De boodschap is duidelijk: ‘Wij, de journalisten, stellen ons open op maar de deskundigen geven een eensluidend oordeel, er is niets aan de hand’.
  .
  De Vara is een slimme propaganda machine voor het politiek correcte model. Maar niet alleen in de media gebeurt dit, jonge kinderen krijgen op school, door op politieke correctheid geselecteerde, leerkrachten de indoctrinatie met de paplepel ingegoten. Thuis voor de buis gaat dit gewoon door. Het is niet zo gek dat in de politiek de landverraders hun gang kunnen gaan met dit geweldige propaganda apparaat om het electoraat linksaf te sturen.
  .
  En als je dacht hier in dit mooie hoekje op internet gevrijwaard te zijn van deze ellende denk dan maar opnieuw, ook hier zijn de trollen van links uiterst actief. Trap er niet in!

  • @Machteloze,vergeet termen als links en rechts,we leven tegenwoordig in een klasse maatschappij.
   Het zijn de elite tegenover het klootjesvolk!
   De grootverdieners tegenover de kleinverdieners.
   In Amerika liet Clinton zich omringen door popartiesten,filmsterren en bekende sportatleten en gebleken is dat het klootjesvolk zich alang niet meer verbonden voelt met types als Robert de niro,Bono vox en Miley Cyrus omdat dat zij ook tot de elite behoren ofwel rijk tegen arm.
   Je zou kunnen denken…..Donald Trump is ook elite want schatrijk maar schijnbaar voelt Trump zich geroepen om als rijke man op te komen voor de gewone man.

   • @dominic
    Niet vergeten dat Trump zijn huidige vrouw uit een nest komt dat niet bepaald tot de society behoorde. Goed, ze hadden een appartementje, maar geen luxe villa.
    En ofschoon men vaak gispt over Trump zijn rijkdom dat hij geërfd zou hebben, dat is bolle onzin! Ja hij heeft flink wat geërfd, maar ging ook failliet.
    In Nederland ziet men zo iemand als een sukkel, maar buiten dit klompenland denkt men er anders over. Dan ben je iemand met moed, durf.
    Die volstrekt verkeerde inschatting is het journaille fataal geworden. Men nam klakkeloos de Soros reclame over.
    Ach nu grient men: hertelling, want het was niet eerlijk!!!

 32. Edmond V.O. Katusz

  29 november 2016 op 11:09

  “door op politieke correctheid geselecteerde, leerkrachten”
  .
  Het spijt me, maar lijkt me te veel kletskoek. Ik heb lang geleden ruim twintig jaar voor de klas gestaan en er is veel kritiek mogelijk op het basisonderwijs, m.n. en voornamelijk op de politici en schoolbesturen, maar bij sollicitaties heeft een team altijd gezocht en dat zal nu niet veel anders zijn, naar de beste man c.q. vrouw voor de klas.
  Salut! Edmond V.O. Katusz

 33. Van Nieuwkerk is een bange schijtert, altijd al geweest.