Matthijs en Jeroen zijn bang. En terecht.

Door Joost Niemoller

Wat we nu al een week zien; de woedende, verwarde, verbijsterde, paniekerige Jeroen en Matthijs op de Nederlandse tv, die zichzelf en hun knechten bevragen over wat er toch aan de hand is met de wereld. Na Trump. Want dit zagen ze niet aankomen. Nee, dit zag ‘niemand’ aankomen. Dat wil zeggen ‘niemand’ onder ‘iedereen.’ Want ja, anderen bestaan er toch niet?

Wat is er aan de hand?

Wat is er aan de hand?

Wat is er aan de hand?

Daar gaat het steeds over. En werkelijk, ze hebben geen flauw benul.

Er komt ondertussen alleen maar onzin uit:

We moeten luisteren naar de Boze Blanke Man.

Misschien bestaat de Boze Blanke Man wel niet.

Of misschien toch wel.

Kunnen we Frans Bauer geen programma geven? Die begrijpt die mensen.

We doen het hartstikke goed hoor, kijk maar naar de kijkcijfers. Iedereen kijkt. Maar ze kijken niet naar alles. Ze kijken ook naar de Rijdende Rechter.

We vragen Wilders best wel hoor. Maar hij komt niet. Aan ons ligt het niet. Toch?

Eigenlijk zijn we geweldig. Want we bereiken heel veel mensen.

We moeten niet alleen kijken naar emoties. Wij brengen de feiten.

We zijn ook heel genuanceerd. Dat is misschien niet altijd even makkelijk voor de mensen.

Er is ook veel racisme. Daar moeten we op wijzen.

Wij zijn leuk en jong en trendy. Wij zijn op tv.

Misschien moeten we het beter uitleggen.

We kunnen toch niet achter een dijk leven?

Zwarte mensen zijn vaak echt gekwetst. Dat moeten we laten zien.

Moslims zijn vaak echt gekwetst. Dat moeten we laten zien.

Soms nodigen we toch wel degelijk een ‘vieze vuile nazilul’ uit?

En Fleur Agema. Die komt ook wel eens langs om te praten over de zorg. En dat horen we dan beleefd aan, toch?

Jesse Klaver heeft een interessante visie.

Sylvana Simons heeft een interessante visie.

Wouter Bos heeft een interessante visie.

Alexander Pechtold heeft een interessante visie.

Mark Rutte heeft een interessante visie.

Joop van de Ende heeft een interessante visie.

Peter R. de Vries heeft een hele interessante visie.

Het is heel naar voor ons dat we boze mail krijgen.

 

Je hoeft maar een paar programma’s van Matthijs en Jeroen te zien, om erachter te komen dat ze eigenlijk niet bijster slim zijn, en dat ze het wel heel erg met zichzelf getroffen hebben. Dat heet ook wel; ijdel. Is niet zo prettig om naar te kijken meestal. Ze zijn natuurlijk niet meer zo zeker van hun zaak en dat overschreeuwen ze nu steeds harder. Nu heeft hun baas van de NPO gezegd dat het misschien anders moet. En nu is er ook Trump. Dat zijn ergens wel een beetje dingetjes voor Jeroen en Matthijs. Maar ze kunnen maar een spelletje en dat is telkens dezelfde mensen in hun studio uitnodigen die ze bevestigen in wat ze doen.

En iedereen kijkt daarnaar. Toch? Toch? Nog maar een keertje de kijkcijfers checken dan. Ja, zakt weg, oke. Nou ja, sommigen  kijken naar de Rijdende Rechter. Misschien moeten we Frans Bauer een programma geven. Die kent die mensen.

Zelfs de Nederlandse politici dansen naar hun pijpen.

Ja, behalve Wilders dan. Die komt gewoon niet. Mmm… Dat is wel even een dingetje. Want stel nou he stel nou, dat wat er met Trump gebeurde, dat dat nu ook… Nah. Dat gelooft toch niemand. Nog maar eens even vragen aan de gasten aan tafel. Nah, dat gelooft niemand. Toch? Nee, ‘niemand.’ Want ‘iedereen’ weet dat Wilders niet met ‘oplossingen’ komt, dus dat wordt niets. Toch? Toch?

Luister niet meer naar wat Jeroen en Matthijs zeggen. Luister naar hun stemmen. Hoor hun angst.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

64 Reacties

 1. Dit is een test

 2. g.h.m.leferink

  26 november 2016 op 23:21

  Helaas zag ik al verschillende keren op de Duitse ARD enZDF dat het nieuws daar de Hilvokant op gaat: De AfD (Alternative für Deutschland) werd om 1900 uur afgekat, en over de dood van Castro hadden ze meer dan 7 minuten aandacht. Waarbij zijn voorganger Batista een diktator genoemd werd en hij niet!!
  En netzomin als het NOSsjenaal meldden ze in de afgelopen weken dat de voorspelde daling van de beurskoersen, ingeval Trump zou winnen, NIET heeft plaatsgevonden! Het gaat dus met de objektiviteit van ARD en ZDF de verkeerde (hilvo)kant op.
  Dus alweer zo’n kliek met het hart Links en de portemonnee uiters rechts….. Het type Marcel van D., grootgrondbezitter uit Hulshorst.

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Ze zijn inderdaad bang,het is werkelijk stuitend om te zien hoe ze reageren.
  “Frans Bauer die dat soort mensen wel begrijpt” Ik wist niet dat Thijs van Nieuwkerk
  zo erg in zijn eigen wereldje leefde.
  Onlangs las ik een goeie column van Ebru,ik ben niet altijd even enthousiast over Ebru maar haar column kwam er op neer dat je als wereldvreemde heel gemakkelijk het gewone volk kunt leren kennen als je eens in gesprek zou gaan met je loodgieter die je afvoer komt ontstoppen of je pakkjesbezorger die je bestelling komt bezorgen of als je echt wilt weten wat er speelt in de samenleving dan zou je natuurlijk met je taxichauffeur in gesprek kunnen gaan maar ik denk dat Thijs nooit thuis is als zijn afvoer ontstopt moet worden en dat zijn bestellingen aangepakt worden door zijn huishoudster en die taxichauffeur die hem thuis brengt die mag waarschijnlijk nog geeneens kijken naar hem laat staan tegen hem praten anders loopt die kans dat ie zijn tip van een eurootje mis loopt!

 4. @toets:

  Ik heb de toespraken van Trump in de laatste 8 dagen van de bikkelharde campagne life gevolgd. Volgens mij is het een karakterkerel,heeft geen gunsten nodig. Hij heeft jarenlang aan ’the other side’ geleefd. ‘Ik weet hoe heerlijk dat is’,zei hij, ‘maar ons land ging naar de kloten en dát wil ik niet,ik móet daar wat aan gaan doen’.
  Hij heeft gisteren, als President elect ,CNN en een paar van haar gelijkgezinde,inderdaad onwaarschijnlijk partijdige zusjes, in de Trumptower naar het schijnt ongelofelijk de mantel uitgeveegd en herhaalt,dat ze leugenaars en bedriegers en misleiders zijn. Handschoenen dus uit, CNN cs weten nu wat zij aan hem hebben. Men dacht in die Tower even iets te regelen over toekomstige pers briefings in het WH,maar alle policolor omroepbazen zijn daar als kleuters en leugenaars neergezet. Leuk bericht op Breitbart dus,dat ik,hoewel pro Trump, toch als een serieuze,eerlijke info-bron kan zien. Als Trump faalt, zal je link werkelijkheid worden.

  • Heb na het verkiezen van Trump cnn een paar keer bekeken sinds tig jaar, wat een zender is dat geworden en het druipt ervan af dat ze denken dat zij de show runnen, dat zal de afgelopen jaren ook het geval zijn geweest en dan kom je van een kouwe kermis thuis wanneer je op je plek gewezen wordt enkel de show te mogen verslaan ipv te runnen, en dan ook nog objectief. Jahaa.. daar worden ze bij cnn duizelig van.
   .
   Ik heb het al eerder gezegd over Trump. Z’n kinderen runnen zijn zaak, hij is 70 en schathemelrijk, hij kan met pensioen op een eigen eiland met z’n kleinkinderen en genieten. Maar wat doet hij, hij werpt zich in de slangenkuil wetende dat hij zwaar afgebrand gaat worden wat hem ook nog eens miljoenen kost om in die kuil te kunnen vertoeven, terwijl hij in ’87 al gezegd heeft te hopen het nooit te hoeven doen, maar niemand anders doet het . Nu is hij gekozen en weigert het salaris, deze man is een echte vaderlandslievende patriot, iets anders kan het niet zijn.

 5. g.h.m.leferink

  22 november 2016 op 08:38

  Schitterend, zoals die huizenhoog ingebeelde troep van het Mediapark wordt neergezet! Heb ik wéér een medestander tegen die Ulbe’s Uitgestrekensmoel, Vincents Viezelachje en Stef Stiekemophitsers.
  Die doen ‘alsof het vanzelfsprekend is’ en ‘het allemaal al vaststaat’ als iets in hun kraam te pas komt. En in het andere geval het onderwerp afkraken, alweer toneelspelend ‘dat iedereen dat vanzelfsprekend vindt’.
  Het woord OBJEKTIEF? “Nee, nooit van gehoord, kun je dat eten?”
  Neem b.v. nieuwslezer Jeroen Overbeek. Je denkt al na één zin dat die hoognodig de trein nog moet halen. En enkele van zijn kollega’s die in bezit zijn van een platgeslagen Drugsdorps accent. Terwijl voor mij vaststaat dat een Grunninger, sprekend met ‘afgekneep’n enn’n of Limburger ‘in-bezit-van-jachte-jeee’ nul kans maken bij het NOSsjenaal.
  Maar het ergste is nog de achterbaksheid die van het gekleurde nieuws afdruipt!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • H.M. Lef.
   Mensen, ook media, handelen in opdracht. Uitgeselecteerd werd zij/hij die voldeden aan bepaalde criteria.
   Dat ging historisch fout in 1940, en werd drie jaar later hersteld. Van medewerker tot verzetsheld was geen peul met schil.
   Vandaag zelfde toestand.
   Met en beetje duwen en wringen gaat de media mens over tot Trump verheerlijking.
   Zielige mensen.

 6. De Nieuwsorganisatie Breitbart wil uitgroeien tot een mondiale nieuwszender,zoals FOX, en diens rol als srieuze rechtse nieuwszender overnemen. Als een Duitse Breitbart zou komen,kan daar het dodelijk gevaarlijke Merkelbewind sneller doorgeprikt worden.
  Ik kijk niet of nauwelijks naar de PO en RTL omdat het allemaal variaties op hetzelfde,buitengewoon beledigende thema zijn: u bent slecht en wij zijn goed, en dat gepresenteerd door lieden die meestal de basis omgangsvormen nooit geleerd hebben. De politieke maffia hier, schepper van de PO en het Omroeppark,heeft vermoedelijk met opzet alle info programma’s in handen gelegd van de VARA poot.
  Ik zag afgelopen weken mentaal grote overeenkomst met het geperverteerde CNN cs. Dat laatste is druk bezig met het natrappen van Trump (aanhang),motiveren van rellen en Oblama.
  Marine Le Pen overigens kan straks in Europa de nekslag aan ónze knechters geven. Brexit/LePen/Trump. Geen houden meer aan voor de policoren,incl.Hannah de trol

  • @Veel minder
   Het is inderdaad bizar om te zien, men schijnt het niet te kunnen geloven dat Clinton heeft verloren. Ja links laat zijn ware gezicht nu wel erg goed zien.
   Ik mag overigens hopen dat de ommezwaai doorzet, want dit bezorgd me kippevel:

   http://gatesofvienna.net/2016/11/the-genocidal-lefts-war-against-germany/

   Mij maakt het niet meer uit, maar ik heb kinderen en kleinkinderen en als dit hun toekomst wordt….

 7. Het zout erin wrijven moet nog komen.
  Zoals de liefde verhouding met de vrede religie. En hun MH 17 onderste steen visie weergeven.
  En als peper de haat passie met Putin. Die man wil vrede en zorgt voor zijn mensen.
  Wat regelrecht indruist tegen Obama instructies wat ouderwets verdeel en heers politiek was.
  En hun ophemel methode van Bert en Frans mensen. Dat was regelrecht een gevolg van teveel Sesamstraat in hun opvoeding.
  Zielige mensen.

 8. http://www.wrongkindofgreen.org/tag/medecins-sans-frontiersdoctors-without-borders/

  Mijn hele naïeve wereld lag al aan diggelen, maar het wordt almaar erger. Wat is er nog te geloven?
  De bombardementen in Syrië, ANP, maar die had het van Al Jazeera en die had het van SOHR, en dan zijn we er weer.
  En zo gaat het maar door! Lang leve internet en de kritische journalist/amateur. (in de goede zin van het woord, want internet schept vele onderzoekers die op zoek zijn naar de waarheid).

  • Interessant, ik ga het lezen.
   De nieuwe security advisor van Trump, op CNN:
   http://edition.cnn.com/2016/11/20/politics/kfile-michael-flynn-rt-syria/

   zegt dat de gasaanval in 2013 wellicht een false flag is, iets wat wij al via Del Ponte wisten, maar wat door de NOS uit het nieuws werd gehouden, want Assad had die gegooid.

   Een paar dagen geleden werd alweer een ziekenhuis gebombardeerd in Aleppo, je vraagt je af hoeveel ziekenhuizen ze daar hebben. Bijna iedere week wordt er wel eentje gebombardeerd, en natuurlijk had Poetin de bommen gegooid.

   • Zo’n beetje iedere week bombarderen de Russen het laatste ziekenhuis in Aleppo.
    Volgens de NOS dan.

    http://www.moonofalabama.org/2016/07/last-hospital-in-aleppo-destroyed-week-after-week-after-week.html

 9. Ik volg en steun Eva Bartlet (Canada) en Vanessa Beely (UK) enz van de Internationale vredesbeweging die doorlopend in Syrië zijn en bijna dagelijks echt nieuws doorgeven op o.a. Twitter. De Amerikaanse Senator Richard Black bezocht Syrië met een delegatie vredesmensen Bij terugkomst in USA gaven ze een pers conferentie. Ze werden door de pers met agressieve vragen ontvangen en hun verklaringen werden niet geloofd. https://youtu.be/A0753SEMZiM Hetzelfde gebeurde met de verklaringen van Pater vd Lugt (vermoordt) (Floortje Dessing) en andere Europese christenen die daar werken Vergeet nooit dat Dominee Obama Hillary die zoveel kritiek op Trump hebben voor al die ellende verantwoordelijk zijn en nu bang zijn of Trump de mensenrechten gaat respecteren Wat een wereld zeg! Ook onze journalisten zoals Sander vd Hoorn, Lex Runderkamp negeren al deze mensen heel erg vreemd

  • “We Have Never Done Anything More Loathsome or Despicable Than What We’re Doing in Syria.”. Zo omschreef Richard Black het Amerikaanse optreden in Syrie.
   http://www.fort-russ.com/2016/07/us-senator-we-have-never-done-anything.html

   Black leest waarschijnlijk ook de verkeerde nieuwssites.

 10. Nederland is verdeeld in tenminste twee groepen, de aanhangers van Wilders en de tegenstanders van Wilders.
  De aanhangers van Wilders uiten zich verbaal en in geschrift op sociaal media maar de tegenstanders van Wilders uiten zich daarnaast nog eens met grof geweld.
  De tegenstanders dulden ook geen compromis, compromis is tegen.
  De omroep, de regering, de winkeliers, de angstige mensen, de weldoeners, kiezen voor de weg met de minste weerstand, want ze weten als ze tegen die groep in gaan, dat de aanslagen niet mis zijn.
  Daarom is alles wat wij zien, horen en lezen van de openbare omroep, regering en noem maar op allemaal links geleuter, er is niets aan de hand gaat u maar gewoon slapen.
  De werkelijkheid is natuurlijk heel anders, we weten waartoe de Islam in staat is , vrouwen en kinderen worden verkracht, homo´s en christenen moeten het ontgelden, mensen en winkels worden beroofd, zij nemen alles af van wat wij opgebouwd hebben, onze cultuur wordt ons afgenomen, ik stem op de…

  • Ik had nog veel meer willen schrijven, maar de karakters waren op en de partij van Wilders waarop ik stem, hebben ze maar veranderd in …, dus ook hier is censuur.

   • Beetje aluhoedjesreactie, heer Holiday. De tekens houden bij iedereen op ergens voor de limiet.
    En als u denkt dat u PVV hier niet kunt noemen, heeft u zich nooit verdiept in deze site. Niet gelijk maar ‘censuur’ beginnen te roepen hoor. Dat zijn dommige reflexen die we onder de ‘niet gehoorden’ te vaak aantreffen.

    • @Holiday
     Laat altijd standaard 14 tekens over, waarom dat aantal weet ik eigenlijk niet, met dat aantal gaat het meestal goed maar zelfs dan wordt heel af en toe toch nog tekens ingeslikt. Hoe dat kan en hoe dat werkt, heb geen flauw idee maar heb ermee leren leven 🙂

 11. g.h.m.leferink

  23 november 2016 op 20:50

  ‘Holiday’, bij ‘Arjope’ sluit ik me helemaal aan.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 12. Een uitstekend artikel van advocaat Hiddema:
  http://www.esquire.nl/mantertainment/longform/a4944/er-is-een-veenbrand-en-die-woedt-van-jewelste/
  Die ziet in zijn praktijk hoe slecht het in NL gaat en hoe de islam ons bedreigt en terroriseert.
  Figuren als Pauw en Van Nieuwkerk hebben een laag IQ en kunnen niets anders dan hun politiek correcte dogma’s brallen. Zo zijn ze geïndoctrineerd en zo zullen ze altijd blijven. Kijk niet naar deze bagger uit het riool.

 13. ze zouden Joost,of mensen van Geen Stijl moeten uitnodigen.
  dan krijgen ze iets te horen ,wat ze eigenlijk niet willen horen,namelijk hoe de wereld in elkaar steekt.
  het probleem is echter dat er geen politieke partijen zijn ,die samengebundeld , deze nieuwe wereld invulling kunnen geven bij de komende verkiezingen.
  je merkt dat Rutte, als een rat ,die steeds gewaagdere uitspraken doet,probeert de niet linksen op zijn lijn te krijgen.
  de mensen mogen dus niet herinnert worden aan zijn fouten en blunders en leugens.
  het wordt tijd Joost dat er een lijst van dat gekloot van Rutte komt.
  het liefst nog voor de verkiezingen.

  • Rutte heeft het nu in de VVD propaganda al over een “ambitieus plan” voor de toekomst. Geen idee wat hij bedoelt, anders dan “ik wil nog de komende vier jaar deel uitmaken van de Europese elite.”

 14. g.h.m.leferink

  23 november 2016 op 20:46

  ‘arjope’, je zin “het wordt tijd Joost dat er een lijst van dat gekloot van Rutte komt”, daar sluit ik me helemaal bij aan.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 15. Diep verscholen in hun incestueuze ivoren citadel vragen de gelijkgeschakelde robotten zich af wat er zich afspeelt buiten hun cocon.
  Ik kijk en luister al jaren niet meer naar deze geestdodende propaganda. Dit zelfbevlekkingscircus van de Betere Menschen.

  De journalist; in hun linkervuistje de doofpot, in het rechter vuistje de zilverlingen. De, blinddoek strak rondom zijn ogen gebonden. Boven hun burelen staat de Orwelliaanse leus gekalkt: Ignorance is strength en op hun ivoren zuilen dansen ze samen met de drie aapjes; Nikszien, Nikshoren en Snaveltje toe.
  James Delingpole schaarde ze op de evolutieladder iets onder de kakkerlak in.

  We leven in 2016
  En nog steeds worden we gedwongen de Staatsmedia te financieren. George Orwell indeed.

 16. Ik ben een burger, bang voor onguanceerdheid, wegzetten en intimidatie. Bang voor Wilders en de zijnen.

  • Breinbrouwsels

   20 november 2016 op 14:46

   Ben je bang dat Wilders en de zijnen iets overkomt, @Hannah , dat zijn wij ook. Ben je bang van Wilders en de zijnen dan luister en kijk je naar de Hersenspoelers. Wilders en de zijnen zullen straks de enigen zijn die met de rug naar je toestaan, in een kring om je heen, om je te verdedigen.

 17. U hoeft niet bang te zijn voor de heer Wilders.
  Let de bodyguard 1 seconde niet op of waagt hij zich in zijn uppie buiten dan wordt ie onmiddellijk – tot grote vreugde van de Regressive Left- onmiddellijk afgemaakt.
  De moordpartijen komen zoals altijd vanuit linkse en islamistische hoek.

  Vijftig jaar hebben de progressieve fascisten de tijd gehad om het onderwijs, justitie en medialandschap/Gedanken-Gestapo om te vormen tot hun griezelige Orwelliaanse denkbeelden.
  Het wordt de hoogste tijd om een Herculesiaanse bezem door deze riekende Augiasstallen te trekken.
  Van plint tot nok reinigen.

  Dus beste Hannah, stem op ome Geert en stop het fascisme !

  • g.h.m.leferink

   22 november 2016 op 09:18

   ‘raaf’: “Het wordt de hoogste tijd om een Herculesiaanse bezem door deze riekende Augiasstallen te trekken.” Ben het helemaal met je eens!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 18. Misschien dan ook eens de alternatieve media lezen om de andere kant van de medaille aan te horen en dan een oordeel te vellen?

 19. Blijf dan maar uit de weg als het ‘losgaat’. Kwezels zijn net zo hinderlijk als actieve wegkijkers.

 20. g.h.m.leferink

  23 november 2016 op 20:42

  ‘Hannah’, waarom bang? Ik zou juist eerder bang zijn voor de Hilvo-ophitsers, die o.a. mee schuldig zijn aan de moord op Pim Fortuyn! En intimidatie? Wie? Zelf denk ik dan aan intimidatie door moslimjongeren als ze hier een vrouw zien met een korte rok.
  Zelf heb ik Wilders een paar jaar geleden gezien in den Haag, bij een demonstratie. En ik leef nog steeds!
  Neem van mij aan dat de Arie Achterbaks, Glenn Gluiper en Ulbe Uitgestrekensmoel een groter gevaar zijn voor Nederland dan Geert! En die zitten er veel te veel op het Mediapark.
  Goodgoan; Gait H.M. Leferink
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 21. …zich te realiseren dat zij (en de huidige politiek) onderdeel zijn van het probleem.
  Ze lachen als ze een paar miljoen kijkers hebben terwijl video’s en livestreams op Youtube, Facebook en zelfs Twitter met veel grotere aantallen worden bekeken.
  Ook is het verschil dat mensen op internet bewust een livestream of video kijken en niet slechts een kijkcijfer opleveren omdat “de tv toevallig aanstond op dat kanaal”. De MSM heeft laast van grootheidswaanzin maar nu ze (rechts) ingehaald worden door de sociale platforms schrikken ze zich te pletter, daar komt die angst vandaan, het verlies van hun monopolyposities.
  .
  Trouwens valt het jullie ook op dat al die linkse campagnes iets doen met een pijl die vooruit wijst?
  In mijn ogen symboliseert die pijl geen vooruitgang maar het domweg doorgaan waar ze al mee bezig waren. De mensen hebben behoefte aan verandering, geeft men deze niet dan zal het hun ondergang worden.

 22. Vara is het extreem linkse randstad hobbyisme al sinds de jaren 70; Multiculturisme, diversiteit, zielige (moslim) vluchtelingen ophemelen, knuffel marokkanen en hiphop negers etaleren. Minderheden hun blankenhaat een podium geven etc. Ze vallen door de mand, de normale Nederlander (m/v) met een normale baan, gezin en kinderen heeft niets met dit hijgende gezwets dat hij in het gestraften bankje zit omdat hij Zwarte Piet wil. Deze totale ontkenning van de Nederlandse cultuur en historie is de meerderheid zat. Nu velen de broekriem strak hebben moeten aantrekken en naar de voedselbank moeten zien ze hoe 100-duizenden alles gratis krijgen, vluchtelingen de helft met een migratie achtergrond. De enorme linkse leugen van de vreemdelingenindustrie die het Nederland van mijn vader en moeder kapot maakt terwijl zij de generatie waren die met hardwerken en individualisme NL weer opbouwden. Profitariaat van getint en zwart is hier grotelijks niet gekomen om te werken maar om te parasiteren.

  • g.h.m.leferink

   22 november 2016 op 09:13

   ‘Fris4ever’, je maakt me blij omdat ik niet (meer) de enige ben die protesteer tegen dit soort misstanden. Ons door de strot gewurgd door een stel zwevers die zich vergisten. En daardoor niet op Terlet maar op het Binnenhof geland zijn.
   Mijn RK Kerk kent de verzameling van de Zeven Hoofdzonden. Daarin wordt als eerste de Hoovaardigheidn genoemd. En die tiert welig in de Hilversum-Laren-Blaricum gordel.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 23. Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pouw?
  Die voelen zich moreel hoog verheven en denken nog steeds stiekem wat miljonair Marcel van Dam ten overstaan van de natie ooit hardop zei: “U bent een buitengewoon minderwaardig mens”.
  Wie?
  U!!
  ???
  U, die dit leest.

 24. Trump heeft gewonnen omdat hij de social media slim heeft gebruikt. Hij heeft de leugens en eenzijdigheid van de mainstream media (MSM) onthuld. De Amerikanen zijn daarop vervolgens hun “eigen” nieuwsbronnen gaan raadplegen. En vergeet ook niet dat Wikileaks (Julian Assange) en Project Veritas (James O’Keefe, die overigens op Wikipedia wordt weggezet als “politiek activist”, terwijl hij het werk deed wat de jounalisten van de MSM hadden moeten doen) ook een hele belanrijke rol gespeeld hebben. De MSM had zo’n tunnelvisie dat in hun wereld Trump niet kon winnen, hij en zijn “supporters” werden vierkant uitgelachen.
  .
  En dat is precies wat hier gebeurt! Het enige wat hier mist is Wikileaks. Ik denk dat Joost een beetje onze James O’Keefe is. Wilders weet ook slim met social media om te gaan. En als Wilders een “uitje” maakt tjjdens de verkiezingscampagne, zie je ook dat hij als een “beroemdheid” wordt gezien. De NL MSM wil leren van de US MSM maar is te kortzichtig om…

  • Ik denk dat de NPO in paniek raakt omdat het voor veel mensen nu duidelijk is wat een eenzijdige berichtgeving zij geven. Het is gewoon erg duidelijk geworden hoe ze de mening van kijkers willen manipuleren door enkel een links geluid te laten horen. We hebben ze door…. En wat moet de NPO nu doen, ik denk dat ze het niet weten.

   • Dat weten het dondersgoed maar ze willen het niet weten want daarmee zouden ze bewijzen wat voor onzin ze de afgelopen decennia uitgekraamd hebben.

 25. De MSM hoopt dat Trump aanleiding geeft om afgezet te worden, en als de Duitser braaf op Merkel stemt, zoals hij min of meer wordt opgedragen door de Duitse media, dan kan de MSM de burgers opnieuw persen in het politiek correct harnas.

  Tijdens het sporten keek ik eens naar het scherm op de sportschool, ik kon geen geluid horen. Het ging over Geert Wilders, toen zag ik Jantje Mulder, de grote staatsopvoeder. Doordat ik geen geluid hoorde lette ik extra op de gezichtsuitdrukking. De mimiek veranderde in meewarigheid, en spot met zo een zuur glimlachje. De MSM in beeld samengevat.

 26. Wilfred Bakker

  20 november 2016 op 01:24

  Alles in overeenstemming met de wens van het EU-establishment te Brussel. Niks aan de hand dus. Geen actie, geen alarmbellen, geen gewijzigd beleid. Europa slaapt verder terwijl het snel wordt gesloopt.

  Ze faciliteren het, moslims gaan voor…
  https://nl.gatestoneinstitute.org/9345/vn-islamitische-kolonie

  Voor betrouwbaar nieuws moeten we bij de NPO zijn!?
  Niet dus, het is te walgelijk om aan te zien, Marc-Marie Huijbregts is een vaste tafelheer voor de vrijdagavond. Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn optredens in tv-programma’s als ‘Dit Was het Nieuws’ en ‘Wie is de Mol?’ durfde keihard te vertellen dat Trump nog nooit 1 goede speech had gehouden, kotsmisselijk werd ik ervan.
  Hij is 1 van de eerste die van een flat af word geflikkerd met zijn snufferd vooruit,
  Allahu Akbar tafelheer, hoehoe Marc-Marie Huigelbrechts,

  • Die mafkees heeft het IQ van een mug, wel staat de portemonnaie de gehele dag open., het is ons geld dat daarin verdwijn en wat geeft hij daarvoor terug?
   Piep piep piep.

 27. Marc-Marie Huigelbrechts is een komiek en absoluut geen geinformeerd persoon. Af en toe was er nog wel om hem te lachen, maar hij heeft nog nooit een speech van Trump gehoord. Er zijn er zeker drie, die historisch zullen worden.

 28. In Duitsland en Nederland is de massa immigratie, de islam, de Eu een nogal niet weg te wrijven vlekje. Hoe hard men er ook in wrijft en borstelt.
  Dan maar de zweep erover. Nog MEER EU! Tegengeluid monddood maken via rechters. Want de islam moet en zal door onze strot gedouwd worden.
  En dan is er opeens file!
  Gek, als je voor een land wat maximaal 10 miljoen inwoners prettig kan laten leven er 20 miljoen instopt. Haringen in een ton voelen zich ook niet prettig. Dan maken we de Rotterdamse haven nog wat groter en schiphol om onze heilige economie op te krikken. Aan Rotterdam verdien je bijna geen flikker omdat het doorvoer is waarvoor wel 100 miljard aan kosten vast zitten door het in de file vastzitten.
  Is dat van onze economische groei afgetrokken?? Er bestaat ook zoiets als levensruimte en kwaliteit van leven. Misschien denkt Den Haag dat vastzitten in een beton stad met asfalt en staal het hoogst haalbare is om gelukkig te zijn??
  Deze mensen weten niet wat mensen zijn….

 29. Ach, naar DWDD en Pauw kijk ik wel eens. Vooral als er iets op Natuurkunde te melden is zoals onlangs. Soms wat prettige muziek uit de 70/80 van vorige eeuw.
  Op politieke gebied zijn ze niet dom, maar gewoon achterlijk….
  Bij Umberto Tan hetzelfde.
  Zo ontiegelijk ver van de werkelijkheid verwijdert waar ze nooit en te nimmer ooit achter komen. En dan Frans Bouwer, heb je ooit zo’n oubollige man/muziek gehoord en gezien. Hij voorziet in een behoefte. Prima. Maar wat heeft het in godsnaam met bestuurlijk Nederland te maken waar problemen geboren worden om groot te worden en nooit meer weg te gaan.
  Het enige wat de hilversumse grachtengordel hoeft te doen is realistisch en praktisch nadenken over de wereld,Europa, en Nederland in het bijzonder.
  Hetzelfde in de VS en in Duitsland. Als alle werkgelegenheid in de VS verdwijnt, vooral voor de middenklasse en het geld wordt overal aan besteed behalve aan de eigen mensen dan krijg je krakeel. Gek hé? Gebeurd al 1000 jaar zo…

  • Die Hilversumse grachtengordel zal niet nadenken, ze hebben hun kansen gehad en verspeeld, het zijn mummies. Pim Fortuin neemt wraak.
   Een Paul Witteman zal niet nadenken , hij weet van de hoed en de rand, na hem de zonvloed. Hij luister graag naar Mozart, verdoving. Je laatste alinea Pieter G klopt helemaal.

 30. “wat er toch aan de hand is met de wereld”
  .
  Het is afwachten wat Trump daadwerkelijk gaat doen maar gezien de reacties van de msm wordt met Trump een andere afslag genomen dan dat zij gepland hadden. Het is niet eens dat Trump een andere afslag neemt, het is de weg die de VS oorspronkelijk voor ogen had. Het is de elite die een andere afslag voor ogen heeft, namelijk de afslag waarmee het westerse volk wordt onteigend door als eerste de cultuur te ontnemen gepaard met massale instroom van tegengestelde culturen. Vind dit zelf best wel ongeloofwaardig klinken moet ik bekennen maar kan er helaas niets anders van maken, alles wijst ernaar. Nu roet in het eten gegooid dreigt te worden zien de goedmensen zichzelf verdampen, een kat in het nauw maakt rare sprongen dus als mijn idee klopt gaan we nog wat “leuke” momenten meemaken met de salonsocialisten.
  .
  We leven in spanende en zeer vreemde tijden, nog niet zo heel lang geleden had ik nooit gedacht zoiets als dit te typen.

  • Dat sociaal economische model, een groot Europa, Noord Afrika en een stukje Midden Oosten is het doel van hen die afgelopen 40 -50 jaar aan de knoppen zit.
   Dat gaat mislukken, de mensen zien dat de samenleving degenereert, dat willen ze niet. Zij, die dit bedacht hebben, zijn verantwoordelijk voor die vreemde luchtjes bij U in de portiek. De mens verdomt het om door types als Marcel van Dam gemasseerd te worden. Natuurlijk hebben ze in Hilversum geen antwoord op dit verschijnsel, zij zijn ook maar eenvoudige pooiers.

   • g.h.m.leferink

    22 november 2016 op 08:54

    Aaan ‘snurker’: U zegt ‘Marcel van Dam’ en daartegen protesteer ik! We vloeken toch niet op ‘De nieuwe Realist’?
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 31. Het spel heeft lang gewerkt. Meer dan 40 jaar. Er waren meningen die fout waren, mensen met die meningen hielden zich daarom gedeisd. Anderen wierpen zich op als vertegenwoordiger. Ik herinner mij de centrum democraten die gemolesteerd werden. Weinig protest van MSM. Die mensen werden geïnterviewd op een onbeschofte manier. Er werd naar hartenlust geframed, en de mensen dachten, daar kun je beter niet bij horen.
  Toen kwam er internet, feiten die onder het tapijt geveegd waren werden publiek. Via internet bleek dat anderen met ‘foute meningen’ ook gewone mensen waren, geen duivels zoals geframed door de media.
  Met het toenemen van de problemen, en de onhoudbaarheid van de situatie verliest de staat, via haar tool, de MSM, de controle. De vraag is, hoe lang kan de deksel nog op de snelkookpan. Hoe lang blijft de burger wachten totdat hun land onleefbaar wordt gemaakt door de EU? Hoe lang is de media de beschermengel van de falende gevestigde orde?

  • g.h.m.leferink

   22 november 2016 op 08:49

   ‘Koffij’, ik vraag me dezelfde dingen af als jij.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 32. Er gaat overigens in de massamedia de volgende memo rond, zo lijkt het: het nieuws op Facebook heet nu “nepnieuws” te zijn. Wat toevallig, zo na de verkiezing van Trump!
  Voor betrouwbaar nieuws moeten we bij de NPO zijn! Hahahahahaha.

 33. Leuk verwoord. We horen wat plichtmatige clichés over het “niet bereiken van sommige groepen”, wat dan op “zelfreflectie” zou moeten duiden. Ze willen of kunnen niet veranderen. Als zo’n Matthijs het heeft over Frans Bauer: is dat hoe hij mensen ziet met een niet-linkse mening? Dat kan toch niet waar zijn? In dat kader: Paul Witteman heeft in het verleden eens een opmerking gemaakt over het publiek van Frans Bauer. Die zouden in rolstoelen zitten, ofzo.
  Dat is hun wereldbeeld en daar willen ze niet teveel aan tornen. Zij zijn tenslotte wel van de verschillige VARA, van het moreel verheven soort. Een tegengeluid mag, zodra het maar duidelijk is dat het hier om moreel inferieure mensen gaat.
  Stel je toch eens voor dat er PVV-stemmers zijn die goede argumenten hebben, die netjes zijn, die oprechte zorgen hebben. Aardige, vriendelijke mensen.
  Dat kan natuurlijk niet. Dan kunnen ze de tent wel sluiten, Jeroen en Matthijs. Argumenten hebben ze al niet meer. Maar het zijn wel betere…

  • De belastingbetaler wordt door de Vara beroofd. Er is een verdienmodel ontwikkeld dat uitermate effectief is. De kijker wordt in slaap gewiegd m.b.v. de relnicht(Paul de Leeuw), de stoere man(Peter R de Vries), de quasi intellectueel(Paul Witteman) enz. . Ook erg opvallend is de presentatiesnelheid , men geeft de kijker maar ook de luisteraar vrijwel geen tijd voor reflexie.
   Dit is nu al jaren aan de gang, de onderwijzers van de Vara zijn echter vergeten dat er mensen zijn, die de veranderingen in de samenleving door de bekende import van achterlijkheid niet meer pikken en denken. Daar heeft die Vara een probleem, zij zijn mede verantwoordelijk voor de sfeer in dit land , mede verantwoordelijk dat Pim Fortuin is vermoord, Geert Wilders niet vrij is. Ga zo door Vara en je kop gaat er af. Ik durf te beweren dat de Vara op een bloedzuiger is gaan lijken. Het volk wil niet meer door de Vara gemasseerd worden, het is voorbij.

 34. Frans Bauer, hahaha! Links zit in de ontkenningsfase. Ze willen niet inzien dat het gros van intellectueel Nederland allang naar de PVV of FvD is overgelopen. Wat overblijft bij links is het absolute uitschot. Daar krijgen we nog heel wat mee te stellen!

 35. Het kijkcijfer wat ik hier geef is een 9, want een 10 is voor de meester. Verder is angst een slechte raadgever zei mijn moeder altijd. Dat zou goed uitkomen. Maar het is en blijft een illusie dat de zelfingenomen Pauw een ander geluid zal laten horen, dan wat hij voor ons tot nu toe in petto had. Pauw is gekozen voor z’n minachtende uitgestreken smoel, z’n verachtende uitspraken. Affijn. De mooiste regel uit je stukje vond ik toch de volgende: “Peter R. de Vries heeft een hele interessante visie.” Let op het woord: “een hele…” Hahahah!

  • lees mijn column, die ik wekelijks schrijf voor een lokale nieuwssite maar, ging ook over dit onderwerp http://ermelo.nieuws.nl/edbokt/20161118/edbokt-zege-donald-trump/

   • Nou Ed, leuk verhaal man. Heb ik ook nog een site voor je. Kun je daar ook een collumn over schrijven? Dan lees ik die.

    http://alt-market.com/articles/3061-world-suffers-from-trump-shell-shock-heres-what-will-happen-next

    • Komt erop neer: nog een doom denker over trumps overwinning. Ik deel die mening niet. Ook de zon gaat geregeld schuil onder dikke lagen wolken maar weet net zo vaak weer er doorheen te schijnen.
     Het instorten van de economische markten: de markten moeten geregeld gecorrigeerd worden door crisissen. Als dat te lang uitblijft dan krijg je enorme bubles zoals in 2008. Dat is pas gevaarlijk.

     Over die geleerden die alles altijd zo goed weten te voorspellen: als tien economen de toekomst voorspellen dan liggen hun meningen meestal zo ver uiteen dat er wel een paar bijna gelijk zullen blijken te hebben en misschien zelfs een enkeling exact gelijk heeft.
     Maar het is net als het winnen van een prijs in de loterij: als je maar vaak genoeg meedoet dan nemen de kansen toe.
     Ik ben dan vooral benieuwd hoe vaak deze zienners het mis hebben gehad in het verleden.

     Winst van trump heb ik in oktober 2015 voorspeld. Hier op deze site.
     En ik voorspel dat dit goed is voor de economie.

 36. g.h.m.leferink

  25 november 2016 op 18:47

  ‘Adje’, ik zit helemaal op dezelfde lijn als jou. Een eng kluppie van ingebeelde vooringenomenheid. Eén voorbeeld: zoals ze Rita Verdonk en Trots op Nederland lieten zien: hun eigen mening droop ervan af!
  Ik schrijf al meer dan 10 jaar tegen Klup Arrogant. Die stomweg op de buis kwakt wat ze de avond daarvoor gehoord heeft in de mediacafé’s ‘De Zwart’ en ‘De Pels’.
  Klup Achterbaks is volgens mij een naam die precies de hoofdeigenschap aangeeft. Hun tweede kenmerk is Lafheid, wat zich o.a. uit in het niet durven melden van wat de Marokkaanse ‘verrijkers’ hier allemaal uithalen.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink