Vandaag begint de nieuwe tijd

Door Joost Niemoller

Wat is er nu eigenlijk gebeurd vannacht? Dat is het moeilijkste vast te stellen op een moment waarvan iedereen in de hele wereld beseft dat het ‘historisch’ is. Maar historisch hoe?

Het was geen strijd tussen twee presidentskandidaten, maar een strijd tussen twee ideologieen. De oude wereldorde heeft een enorme dreun gekregen, en er is een nieuwe gekomen. De frauderende boevenbende achter de schermen, met name die uit moslimlanden die de VS opgekocht dachten te hebben, van de multinationals en de banken die de volkeren van de landen wilden verpletteren tot niets meer dan willoze consumenten, ziet nu een ongemeen grote kracht tegenover zich.

De globalisering komt tot staan.

Grenzen komen weer terug.

Gemeenschappen worden in hun kracht terug gezet.

Mensen krijgen weer de kans om over hun leven te beslissen.

Mensen gaan zich weer zeker en veilig voelen. En vrij.

Er komen echte banen terug. Vakmanschap zal weer gewaardeerd worden.

Trump is de president van de bevrijding, en, inderdaad, zoals hij zelf voorstelt, van de revitalisering van de Amerikaanse staat.

Met Clinton was er een derde wereldoorlog uitgebroken.

De Donald gaat een biertje drinken met de Vlad. Ze komen er wel uit.

En hij gaat al die zaken aanpakken als de nuchtere, maar doortastende zakenman die hij is.

De islam zal openlijk benoemd worden voor wat het is. Een gruwelijke ideologie die onze Westerse beschaving zal vernietigen.

Maar zoals altijd bij het beginnen aan zo’n nieuw hoofdstuk, van iets wat niemand voor mogelijk had gedacht (en ik zeker niet) is er een zekere huivering. Want het is niet niks, de taak die Trump op zich heeft genomen. Het is niets minder dan het veranderen van wat ons altijd is wijsgemaakt dat de loop van de tijd was.

Het is daarmee niet zomaar een historisch moment. Het is een moment waarop geschiedenis geschreven zal worden.

En het is het moment waarop de gewone man en vrouw eindelijk samen die vuist wisten te maken. Omdat eindelijk alles even klopte.

Groots.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

104 Reacties

 1. Quote: “Mensen gaan zich weer zeker en veilig voelen. En vrij.” Vooralsnog zien we een scherpe tweedeling binnen de maatschappij. Zet dit door tijdens zijn ambsperiode? Het is afwachten hoe zich dat verder gaat ontwikkelen. Burgers worden geslagen op straat omdat ze op Trump stemden. Draagt nog niet echt bij tot de veiligheid, maar de toekomst zal het uitwijzen. Ik hoop daarentegen dat Trump gaat waarmaken wat hij beloofd heeft, en zich niet door elite en neocons laat inpakken. De belangrijkste beslissing voor hem wordt straks: wie gaat hij om zich heen verzamelen? Wie komen er in zijn regering? Wordt Trump een roepende in de woestijn die langzaam maar zeker afbrand en de teugels laat vieren, of blijft hij strijdbaar? Soms denk ik vertwijfeld: Trump is plan B. De maatschappij zal meer verdeeld gaan worden en zal gaan uitmonden in een burgeroorlog met alle gevolgen van dien. (Martial law?)

 2. Klinkt aanvankelijk allemaal leuk maar beste mensen, denken jullie nu werkelijk dat het establishment iemand laat winnen waar ze niet voor gekozen hebben? Trump had vroeger behoorlijk wat problemen met zijn casino’s en werd geholpen door…..tadaa…de familie Rothschild. Ook zijn eed van trouw aan Israël maakt duidelijk dat deze man echt geen andere koers gaat varen, net zo min dat Obama dit deed ondanks al zijn loze beloftes.

  De elite is veel slimmer dan jullie denken. Nu heeft de hele wereld het over een gigantisch verlies van de media ten opzichte van de gewone man en vrouw. Is er niemand op het idee gekomen dat dit misschien wel de bedoeling is? Dat mensen weer denken dat de democratie echt werkt? Is iedereen dan de beloftes van Obama en vele andere presidenten en premiers in andere landen vergeten die nooit ingewilligd zijn?

  Eerst zien dan geloven!

  • @Nexus.
   Dus het maakt allemaal niet uit, wat is dan je punt?
   .
   Ik ben ervan overtuigd dat het centraliseren van de macht in een vergevorderd stadium is, maar nog niet zover dat alle macht bij één blok ligt. Dat is waar het hier om gaat, er wordt geswitchet van het ene blok naar een andere blok. Het blok waar Rusland deel van uitmaakt en de soennieten niet toebehoren, die zitten in het blok waar nu afstand van genomen wordt en dat is een hele grote vooruitgang en voordeel voor de westerse wereld. Had Clinton gewonnen dan zou dat de definitieve nekslag voor de westerse wereld hebben betekend. Dat in de VS nu al poppen die op Trump lijken en amerikaanse vlaggen worden verbrand omdat ze het niet eens zijn met de uitkomst is het het bewijs dat het MO al in de VS aanwezig is, dat is nog niet eerder vertoond in de VS en dat komt omdat Obama met het voor ons (het westen) verkeerde machtsblok in zee is gegaan, en dat zal nu veranderen. Daar ga ik vanuit, niemand kent de toekomst.

 3. @ Nexus

  Maybe, maar bij deze verkiezing ging er klaarblijkelijk iets mis.

  Podesta emailtje

  Op 23 april 2015 sturen de adviseurs van Clinton dit mailtje. Met deze PDF. Hier stellen haar adviseurs voor om met behulp van de linkse pers bepaalde extreme kandidaten voor te trekken in de Republikeinse voorverkiezingen. In de hoop dat het debat naar rechts verschuift, en de winnaar van de Republikeinse nominatie allerlei rechtse minder populaire uitspraken gedaan heeft.
  De tegenstander uit zijn tent lokken over de islam, abortus en illegalen. Door de Republikeinen naar rechts te schuiven, hopen de adviseurs het midden vrij te maken voor Clinton. In die bijlage is Trump een van de drie clowns die voor dit doel op het podium geduwd moet worden. Helaas bleek op rechts een electorale goudmijn te liggen. Hillary koos haar eigen tegenstander, en verloor.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/11/feynman_enof_feiten_amerikaans.html#more

 4. Nederlands glorie en media vandaag nieuws. Trump, zijn team, had contact met het Kremlin. Clinton wilde geen contact. Vroegere generaties spraken van dom geboren en hun manier van doodgaan. Dat gebeurde door domheid. Media mensen vallen in die, en met stip, categorie. De lolly, een zak geld, schijnt bij hun te werken als olie op vuur. Niet begrijpende dat gevers van zakken al kruipen naar Trump. En op hun, de media, gaan pissen. Net als in de pis en glorie jaren van 1940/50, zonder internet.

 5. 1 van de belangrijkste dingen die Trump gaat bewijzen, is dat Amerika geen immigranten nodig heeft om groot te worden. De absurde bewering van de Multi-culti-idioten dat een land “niet zonder immigranten kan” zal als eerste worden doorgeprikt. Amerika heeft een enorm leger aan werklozen, die kunnen worden ingezet om de gammele infrastructuur up to date te maken. Arbeidskosten heeft hij dan niet (uitkeringen worden slechts vervangen door loon). Dat is belangrijk, omdat hij anders zijn belofte de belastingen te verlagen niet kan waarmaken.

 6. Eigenlijk moet als Obama prematuur de Nobelprijs voor de vrede kreeg, en Bob Dylan de Novel prijs voor literatuur krijgt uit de elitaire goegemeente , nu Trump zeker ook de Nobelprijs krijgen. Hij bewijst namelijk dat de kiezer telt en heeft daarmee hoop aan de rechtvaardigheid in de wereld voor jij en ik.

 7. Persoonlijk ken ik haar niet … helaas , dit is 1 van de weinige vrouwen die de wereld door mijn bril ziet…
  Een blinde zag het aankomen maar half journalistiek Nederland moest per se naar Amerika afreizen om het feestje van Clinton te vieren. Dat Trump zou winnen, ging er bij al die lieden niet in. Ja journalistiek, het was ooit een vak. In plaats daarvan spatte het moralisme en de indoctrinatie de afgelopen maanden van de beeldschermen: Trump is bad, very very bad! Hillary is een vrouw, very very good!
  Lees hier het hele artikel :
  http://www.metronieuws.nl/columns/2016/11/trump-is-een-verademing

 8. http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2016/november/08/oh-what-a-lovely-war/

  Een van de redenen dat ik hoop dat Trump in staat zal zijn deze warmachine (de Soros kliek) tegen te houden.

 9. Toch ook een punt van kritiek.
  Het is waar dat Trump op veel punten een verademing is, zoals het herstellen van de grenzen, de arbeidsmarkt niet meer openstellen voor de hele wereld, veiligheid, geen oorlog met Rusland, samenwerken met Rusland tegen Islam terrorisme en ga zo maar door.
  Toch weet ik, met mijn economische achtergrond (al is dat niet mijn belangrijkste achtergrond, educatief) dat de mogelijkheden om de economie vooruit te helpen beperkt zijn, en dat het beter is om te gaan voor groei op de lange termijn i.p.v. de korte termijn. Dat betekent dus, inderdaad investeren in infrastructuur maar geen nieuwe lastenverlichtingen, hooguit verschuiven lasten van middeninkomens naar rijk, die laatste groep betaalt al weinig belasting in Amerika. Herstel de erfbelasting, daarmee zorg je ervoor dat de sterke schouders de zwaarste lasten dragen.
  Het beste sociale beleid is die van een sluitende begroting. Armen hebben het beter in landen met lage schuld.

  • Onder Mobama is de Amerikaanse staatsschuld verdubbeld …
   De VS is bankroet , geld lenen van de federal reserve allemaal gebakken lucht… de banken zijn van de Rothschild familie slaat ook helemaal nergens op.
   http://www.theusdebtclock.com/
   DJ Trump heeft heel veel te doen , in mijn beleving bijna niet te doen. ( bijna )

 10. Koffij, de mogelijkheden om de economie vooruit te helpen zijn er wel degelijk. Het westen heeft dat in de laatste honderd en nog wat jaren aangetoond.
  Het is allemaal afhankelijk van de mentaliteit van de mensen. Zijn de mensen vrij, hebben ze perspectief en de mogelijkheden om initiatieven te ontplooien, of zijn ze in een half depressieve staat, waar ieder initiatief belemmerd wordt door staatsrestricties, belastingen en negatieve verwachtingen? Dat maakt een enorm verschil. De USSR ging hieraan ten onder: de mensen konden niet voor zichzelf werken en werden niet beloond voor hun inspanningen, waardoor ieder persoonlijk initiatief lamgeslagen werd. Hetzelfde gebeurt in Europa met een verzorgingsstaat, die apathie en slachtofferschap beloont en ondernemerschap bestraft.

  Trump heeft Amerika een nieuw elan gegeven (nu al) en het wordt tijd dat men in Nederland ook weer trots en ondernemend wordt in plaats van bang, schuldig en apathisch.

 11. “Hoe konden de peilingen zo falen?” Vraagt “onze” Telegraaf correspondent in New York zich af. Dat is nu zo typisch voor de huidige media. Journalisten weten niets en ze snappen niets maar pennen gewoon Reuters over. En Reuters liegt gewoonlijk.
  Verder staat er nog een betaald artikel (niet gelezen) met de kop het “Levenswerk van Barack Obama in rook op” Huh? Welk levenswerk? “Obama care” wat een kostbaar niet werkende flop is geworden, de economie draait niet goed, infrastructuur is slecht, open grenzen politiek, miljoenen werkelozen, 50 miljoen mensen leven van voedsel bonnen? Buitenlandse politiek? Het middenoosten staat in brand, bijna oorlog met Rusland, grote problemen in Zuid Amerika, grote problemen met China? etc. Welk Levenswerk? Laat me niet lachen.

  • Hoe de peilingen zo konden falen ? Heel simpel, ook hier werkte men met het ” whishfull thinking” principe. Oftewel, we sturen de situatie gewoon aan door te melden dat een bepaalde persoon of partij het goed doet en denkt men dat het kuddevolk dan ook dezelfde richting op gaat. Vooral de media kan er wat, het volk bespelen, indoctrineren en voorliegen. Dat was met al die anti-Trump berichtgeving wel zonneklaar dacht Sint zo.Men was niet gevoelig voor deze manipulatie en heeft Trump, tot grote schrik van de media en andere Trump-bashers gewonnen. Heeft u enige onvooringenomenheid kunnen bespeuren in de media ? Zo goed als alle media waren tegen hem, die in het buitenland incluis. Oh, wat zijn die plat op hun bek gegaan allemaal. Hoop toch dat Donald een keer in NL op bezoek komt. Hij vergeet niet gauw iets die Donald. Laat hem meneer Pechtold even bezoeken. die was beroerd van hem geworden. Stel voor dat Alexander premier is dan. Maakt ie dan een goede beurt als premier ? 🙂

 12. Als er iemand de kwaliteiten heeft om een groot staatsman te worden dan is het Donald Trump. Als hij het niet is/wordt, dan zou ik niemand anders weten.

 13. “Wat kan hij doen?”
  Ik voorspelde dat Trump met grote cijfers zou winnen, ga nog een voorspelling doen; Trump gaat het heel goed doen, Poetin heeft al aangegeven graag met de VS te willen samenwerken, hij gaf wel aan dat de relatie nu heel slecht is maar hij voegde daar ondubbelzinnig aan toe dat iedereen wel weet waarom. Trump gaat zich meer met de VS bezighouden en minder met het buitenland, daarom wil hij samenwerken met Rusland zodat die een groter aandeel krijgt in het MO waardoor de VS op diverse punten ontlast wordt. Door de muur heeft iedereen met de amerikaanse nationaliteit voordeel ongeacht de achtergrond, dat gaat niet onopgemerkt blijven. Mensen die werken voor de amerikaanse msm, presentatoren, journalisten, etc.. zullen door de uitgezette lijnen van Trump beter in hun vel zitten want het zijn tenslotte amerikanen en als het beter gaat met de VS zullen ze meer op hun plaats zijn als ze dat oprecht kunnen vertellen zonder die politiek correcte sluier.

 14. “nuchtere, maar doortastende zakenman”

  Nou, nou, “nuchter”. Kijk ik ben zelf wel blij dat Trump won en vooral van een van de realiteit vervreemde kliek met “mainstream” media die dachten de ruime meerderheid te vertegenwoordigen .

  Maar ik verwacht verder niks van Trump. Wat kan hij doen? De Republikeinse partij is kapot, zit vol met echte zakkenwassers en onnozelen. Sorry hoor.

  Ook Trump is uiteindelijk een kleinzielig showmannetje die goed de weg weet in een
  heel klein wereldje. En zelfs daar veel schulden heeft gemaakt en zich elke dag tegenspreekt. En ook helemaal geen stuiver geeft om wat ‘waar’ is of ‘niet waar’. Hij zit daar nooit mee.

  Dat is echt een probleem als je verandering wilt in een leugenachtig Washington DC. Ik blijf er bij: de waarde van Trump is dat hij het partijbestel aan beide kanten om zeep gaat helpen. Het is veel interessanter om te zien wat er na Trump gaat komen.

  Ben ook benieuwd welk rariteitenkabinet hij gaat samenstellen…

  • Sorry hoor, maar de meerderheid van de Amerikanen hebben getoond het niet met uw negatieve kwalificaties eens te zijn. En u bent nu al benieuwd wat er na Trump gaat komen? Hahaha, wat is dat nu voor argument? U kunt nog acht jaar benieuwd blijven. Ook bij u blijken de druiven behoorlijk zuur. Of bitter, kan ook.

 15. Wilfred Bakker

  9 november 2016 op 21:05

  sorry ik was even te snel, deze bedoel ik,

  https://youtu.be/dYjgh5243eg

 16. Wilfred Bakker

  9 november 2016 op 21:02

  okEn aan al die “journalisten” die maar niet begrijpen dat rechts zo kan winnen: lees slechts een paar weken de commentaren op Geenstijl, Elsevier, De Telegraaf, deze site, en u zult alles kunnen weten. Maar u wilt het niet weten, in uw arrogante morele superioriteitsgevoelens.

 17. Nadat ik vele jaren geen NOS journaal meer had gezien, schrok ik toen ik vanavond eens keek. Dat journaal zit vol met ‘duiders’. En met kleutergesprekjes met 3 of 4 toevallige voorbijgangers. Wat is dat voor waanzin? Het NOS journaal heeft NIET als taak te duiden! Het moet een speech van Trump zonder commentaar laten zien evenals een speech van Hillary. Dan beslist de kijker zelf wel wat hij ervan vindt.
  \Het NOS journaal meet zich een paternalistische opvoedende taak aan. Dat is NIET haar taak. Ze lijkt op de “opvoedende” USSR nieuwsvoorziening.
  Zum kotzen.
  En aan al die “journalisten” die maar niet begrijpen dat rechts zo kan winnen: lees slechts een paar weken de commentaren op Geenstijl, Elsevier, De Telegraaf, deze site, en u zult alles kunnen weten. Maar u wilt het niet weten, in uw arrogante morele superioriteitsgevoelens.

 18. Het is toch van de zotte dat zo’n snotneus als Klaver die nog nooit iets heeft gepresteerd zich zo denigrerend uitlaat over Trump. De hoogmoed van het hele politiek correcte journaille en vele BN’ers is stuitend; dat almaar hebben over de blanke laag opgeleide kiezers die eigenlijk het liefst onder het tapijt zouden willen schoffelen. Clinton had de media, de sterren, Obama en het hele politieke establishment achter zich had staan en nog heeft ze verloren. En nog willen ze nog niet snappen dat heel veel mensen genoeg hebben van alle politiek correcte bullshit die ze over zich heen krijgen. Hopelijk zal er iets veranderen in dat opzicht gedurende de termijn van Trump.

  • Edmond V.O. Katusz

   10 november 2016 op 00:24

   Dat was inderdaad uitermate stuitend. Heb Jesse Klaver ook even gehoord op het nieuws. Inderdaad “snottebel”, zou ik zeggen.
   .
   Als ik het zijn biografische gegevens bekijk, dan blijkt dat hij nog nooit één spoog normaal werk tegen loon heeft verricht. Alleen maar politiek bezig geweest. En dat zit in de Tweede Kamer. Geheel afgesneden van het werkelijke dagelijkse leven van de gewone man en vrouw in de straat. Ja, in verkiezingstijd, misschien langs de deur in zo’n straat om zieltjes beliegen, lijkt dan wel een PvdA-er.
   .
   lLaat-ie goddomme eens een avondbaantje als casserolier in een restaurant nemen of eens een jaar vuilnisman. Een geestelijke putjesschepper is hij!

   • Een kleine bloedzuiger is het.. de meeste politici begrijpen ons het volk sowieso niet op een enkeling na…
    Ik voel mij een drenkeling in eigen land…hmmmm ja zo zeg ik dat goed,
    en mocht ik tijdens mijn spartelen om het hoofd boven water te houden Klavertje tegenkomen of een andere kwal 🙂 trek ik hem of haar ook het water in …zodat ze eindelijk zelf kunnen voelen hoe het is om in je eigen land bijna te verzuipen…

 19. Andre van Delft

  9 november 2016 op 18:13

  Hajo Smit zei dat een overwinning van Trump vergelijkbaar zou zijn met de val van de Sovjet Unie. Laat het nog iets groter worden.

  Macht aan het volk. Vernietig de plutocratie.

 20. Het was een prachtige dag vandaag! Ik heb genoten van de zuurgraad van de reacties van veel mensen. Politici, “deskundigen” , journalisten, mensen op straat die geïnterviewd werden, collega’s van mij, velen begrepen er niets van. Heerlijk!

  Wat Trump gaat brengen dat zien we wel. Feit is dat het establishment een geweldige dreun krijgt, een mokerslag. Alleen dat al is historisch te noemen. Met volgend jaar belangrijke verkiezingen in Europa breken er interessante tijden aan. Het gevoel helemaal klaar te zijn met het politiek correct denken zal na de overwinning van Trump ook hier alleen maar meer toenemen. Ik denk dat Europeanen hierdoor geweldig aan zelfvertrouwen winnen: “Het kan dus wel degelijk.” Ik verheug me op 2017.

 21. Obama gaat een toespraak houden. HAHAHA. Ik was al vergeten dat hij president is.
  Deze dag ik zo gelukkig. Hoe het ook afloopt (als de moord op Fortuyn) , deze dag is een dag van geluk.
  Sorry voor mijn vele reacties; ik kan het even niet laten.

  • @ arjen. Uw euforie is begrijpelijk. Ik betrap me de hele dag er al op dat ik er ook last van heb. Hahaha, in het Kremlin hebben ze nu vast een fles wodka open getrokken, in Brussel een paar flessen azijn. 🙂

 22. Edmond V.O. Katusz

  9 november 2016 op 16:07

  President Poetin aan het woord:
  https://www.youtube.com/watch?v=PLTeZJtzKL0tijdens de acceptatie van de geloofsbrieven van nieuwe ambassadeurs
  Hier de hele video, maar die duurt erg lang:
  http://en.kremlin.ru/events/president/news/53223/videos
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

  • Goed gezegd van Poetin, maar ookgoed dat hij wijst op het feit dat het Amerika is, die de relatie heeft doen verslechteren. Hij zegt eigenlijk: we staan op het punt van oorlog, maar zijn altijd bereid om de relatie weer te normaliseren, maar daar zal een grote inspanning voor vereist worden van de nieuwe Amerikaanse president.

 23. Edmond V.O. Katusz

  9 november 2016 op 15:51

  Nee, geweldig weer met Volkskrant; arjope (9 november 2016 om 12:43) wijst er ook al op. Het artikel van Sheila Sitalsing getiteld: “Nu weet ik niet wat ik tegen mijn dochters moet zeggen” Ik heb haar een beetje gehokpen met:
  .
  U weet het niet, dan hierbij een beetje hulp.
  .
  Herinner u zich deze uitspraak: “We came, we saw, he died, haha” Dat is de mens Clinton, vernietiging, moord en oorlog propagerend, het ultiem vertegenwoordigen waar absolute machtswellustelingen voor staan. Spijt me maar houdt in geopolitiek verband onmiddellijk op met geklets over vrouwen.
  .
  Ooit Madeline Albright: “I think this is a very hard choice, but the price – we think the price is worth it.” (Over 0.5 millioen kinderslachtoffers, sancties tegen Irak).
  .
  Goddank hebben we nu niet zo’n moordvrouw.
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

  • Beide uitspraken heb ik gehoord en gezien ( op Youtube )
   echt een schande ….
   Killary wilde ook een no fly zone afdwingen boven Syrie … daar hoef je geen einstein voor te zijn om de uitkomst te voorspellen…

 24. Jan Stemerdink

  9 november 2016 op 15:50

  Dat is allemaal wat overdreven, Joost. De globalisering komt echt niet tot staan. Het punt is dat de elite de problemen die de mensen ervaren niet echt begrijpt. Wat er nu zal gebeuren, is dat de grote meerderheid over enige tijd zal inzien dat “populisten” niet eng of xenofoob zijn. Dat zal de grote winst zijn. Het is een beetje vergelijkbaar met de komst van een paars kabinet, dat vonden toen veel mensen eng, maar nu is een kabinet zonder CDA heel gewoon en niemand vindt dat nog eng. Wat er nu in de VS gebeurt en in de komende jaren in Europa zal gebeuren, is een bevrijding van het politiek correcte denkkader. Dat zal op het immigratie- en allochtonenbeleid een grote invloed hebben, maar daarbuiten zal de invloed beperkt zijn.

  • Daarbuiten? Het politiek correcte denken heeft alle geledingen van de maatschappij al vergiftigd. er is weinig wat het niet aangetast heeft, dus is er weinig ‘daarbuiten’. Het post modernisme en de politieke correctheid dient fel bestreden te worden, het is de oorzaak van alle ellende waar het westen nu door geplaagd wordt. Het geeft leugenaars, slappelingen, hypocrieten en amorele mensen handvatten en instrumenten om hun leugenachtige idioterie te rechtvaardigen en te legitimeren,

 25. correctie:
  Maar de gevestigde orde laat het er niet bij zitten.

 26. Dit is een dag van hoop en …. vertrouwen in de kracht van de wijsheid van de onderbuik.
  Meer de gevestigde orde laat het er niet bij zitten. Onder aanvoering van de banken en multinationals zullen de tegenstellingen verscherpt worden – tot elke prijs.
  ‘We laten ons uit het veld niet slaan. Populist is onze geuzennaam.’

 27. Daarbij stel je eens voor hoeveel Trump nog meer had gewonnen indien de zittende president Obama zich niet had uitgesproken zoals het betaamd is, en indien de main stream media zich niet zo uitgesproken eenzijdig voor Clinton had gekozen in haar berichtgeving , nou… zeg maar gerust pure propaganda . Plotseling lijkt de wereld een veel betere plaats om te bestaan. Ik hoop dat dit een signaal is aan alle kiezers ter wereld , dat niet de kranten of TV, niet de politici en hun voorgevormde specialisten, maar dat de de kiezer zelf het in een democratie voor het zeggen heeft.

  Alleen vindt nu de verongelijkte elite dat de democratie werd misbruikt. Lees eventjes dit : http://www.standaard.be/cnt/dmf20161109_02563699

 28. Nu bleek dat de keizer nog macht heeft in het democratische proces !
  Dat doet mij en elke rechtvaardige kiezer goed. Er is dus nog hoop. Maar … ik verwacht na de politieke strijd en de eenzijdige veldslag in de media tegen Trump, nu een nog meer drastische en minder eerbare strijd. De media is nu al begonnen met haar opzwepende en haat verspreidende boodschappen.
  Vergeet Pim Fortuin niet ! De progressieve middenstroom heeft vaak de neiging slecht met verlies te kunnen omgaan en dat te vertalen met moord en brand. Ik hou mijn hart vast indien Trump wordt afgeknald. Het is nog gebeurd. Er is maar 1 psychische labiele linkse of groen jongen of meisje voor nodig , en een verongelijkte establisment die eventjes het hoofd weg draait.
  Maar nu is het alvast een ongelooflijk mooi resultaat voor de wereld , voor iedereen die rechtvaardigheid in het vaandel draagt, vrouw en man , blank en zwart.

 29. Stuk uit de Daily Times.
  KATIE HOPKINS:
  I was right. Trump’s triumph has crushed the leftie luvvies, useless pollsters, multicultural mafia and gender Nazis who refuse to listen to REAL people. So, from a Brexiteer, thank you America

 30. En intussen zijn de moreel verheven aan het rellen geslagen en maken de straat onveilig. Altijd dat linkse “respect” voor de democratie: zint het ze niet, gaan ze rotzooi trappen en eigendommen vernielen. Ik heb ‘rechts’ geen rotzooi zien trappen toen Obama gekozen werd.

  • Sint Nicolaas

   9 november 2016 op 15:20

   Ach ja Arjen, zo gaat dat in NL toch ook ? Daar mag toch ook de waarheid niet gezegd worden en de problemen niet benoemd ? Zodra je een vaststaand feit benoemd over bijvoorbeeld de oververtegenwoordiging van mrokko’s in de criminaliteitsstatistieken, de overlast die het geimporteerde uitschot oplevert en nu in deze tijd weer over Zwarte Piet dan staan de linksen direct klaar met wijzende vingertjes en vliegen de verwijten in de vorm van ” je bent een racist, je bent een hitser, je bent een splitser” je om de oren. Met oplossingen komen ze niet, ze strooien alleen met verwijten en kijken daarbij, zoals altijd, weg van het probleem waar het eigenlijk om gaat. Dan komt menweer met holle frases van ” we moeten bruggen bouwen, we moeten verbinden, de eenheid bewaren” en ga zo maar door. Hoe en wat dat zeggen ze er niet bij maar het klinkt zo leuk ( voor hun dan ) De tijd van bruggen bouwen en praten is voorbij. De beuk er in want het helpt allemaal geen ene moer. Take OUR country…

   • Sint Nicolaas

    9 november 2016 op 15:21

    ” back” moest er nog achter

    • Jawel, beste Sint. Het probleem ken ik sinds de koude oorlog. Nederland was zo links, dat kritiek op de USSR steevast kon rekenen op agressieve reacties. Ik had die kritiek en kwam dus in conflict met collega’s en familie. Achteraf had ik dus gelijk.
     Het paarse kabinet ervoer ik als een verstikkende deken (ik kon er zelfs depressief van worden, van die onwaarheden en die schijnwerkelijkheden). Ik haalde opgelucht adem toen Fortuyn die verstikking wist te doorbreken, maar “de opinie” van directe naasten had ik tegen. De nep van paars werd langzaam toch duidelijk.
     Ik vond Kohl, Reagan en Thatcher, goede en bevrijdende politici. Dat was tegen de heersende Nederlandse opinie, maar achteraf kreeg ik alweer gelijk (niet alleen ik natuurlijk).
     Kortom, ik heb besloten dat ik langdurig tegendraadse meningen heb maar uiteindelijk toch op het goede paard heb gewed.
     Intussen vind ik de islam dus echt een gevaar (dat Midden Oosten was ooit christelijk). En ik zal ook daarin gelijk…

 31. @arjen
  “En intussen zijn de moreel verheven aan het rellen geslagen en maken de straat onveilig”
  .
  En dat niet alleen, ze zijn zelfs zo van het padje dat ze de Amerikaanse vlag en een pop die Trump moet voorstellen publiekelijk in de fik hebben gestoken, dat is nog niet eerder gebeurd in de VS na het verkiezen van een president, daarmee hebben ze bewezen de achterlijkheid en haat uit het Midden Oosten daadwerkelijk al geïmporteerd te hebben!! Te walgelijk voor woorden, helemaal vanwege het feit dat ze zichzelf als de fatsoenlijke toleranten en moreel verhevene presenteren terwijl ze de belichaming zijn geworden van de geïmporteerde intolerante haat en achterlijkheid, en het zijn voornamelijk jongeren dus dat kan nog wat worden in de toekomst mochten ze niet bijtijds het licht zien. Dat was trouwens ook sterk van Trump tijdens z’n rally’s, hij zei dat wanneer hij verkozen wordt daarmee ook een nieuwe lichting aankomende leiders gecreëerd zal worden die het wel begrijpen.

  • Trump begrijpt de werkelijkheid. Dromers dromen als fantasten. Islam is op elk vlak in strijd met waarden als vrijheid van godsdienst, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van opvattingen. Alleen Trump schijnt dit te zien.
   Wat een geluk dat veel Amerikanen dit ook zien.
   Democratie en vrijheid zijn niet verenigbaar met islam. De fanatici onder de islamieten zeggen dit ook.
   Trump wil onze democratie beschermen. Hulde.

   • @arjen. Dit is precies hoe we Links weer kennen. U mag elke mening hebben die u wilt, zolang het maar de onze is. Zo niet, dan zullen we proberen u langs elke mogelijke weg te beschadigen. En als dat niet werkt leggen we u om (Fortuyn iemand?). Wat we nu zien is een stel “special snowflakes” die vanaf de luier alleen maar gehoord hebben hoe gewéldig en speciaal ze zijn. Nooit met tegenslag te maken hebben gehad en daar dus ook niet mee weten om te gaan. Dus gedragen ze zich nu als een stel verwende kleuters. En vertonen precies hetzelfde gedrag. Ik krijg mijn zin niet dus krijg ik een temper tantrum van jewelste. Net zolang totdat ik wél mijn zin krijg. Newsflash! Het leven is niet altijd fair en je krijgt niet altijd je zin. Afgezien van het feit dat Links zich ontpopt heeft als een uiterst giftige, voor het kritisch denken funeste stroming die de kadaverdiscipline van Stalin nooit ontgroeid is. En derhalve dus levensgevaarlijk is en ook zo behandeld dient te worden.

 32. Nu vind ik Trump ook best wel een enge kerel, met dat geschreeuw dat Mexicanen zelf de muur moeten bekostigen, en dat China meer op afstand moet worden gehouden e.d. Want ook met het beschermen van je eigen cultuur en democratie heb je af en toe (goed) contact nodig met andere landen. In een aantal van dit soort dingen vind ik Trump en Clinton even gevaarlijk.
  .
  Maar waar ik dan wel heel erg blij mee ben, is dat de gevestigde orde van Islam-knuffelaars, lobby-gekken, graai- en paai-engerds, en al het overige burger-minachtende tuig wat daar in dat pluche zit, een ontzettende klap voor de bol heeft gekregen.
  .
  Misschien maakt Trump er politiek gezien een puinhoop van, misschien ook niet. Maar voor mij staat in ieder geval één ding vast: dat gevestigde elitetuig heeft de eerste klap te pakken, en hopelijk volgen er in de komende paar jaar (met de verkiezingen) nog een hele reeks aan dit soort politieke correcties. (Stem VNL, PVV, PvdD etc bijvoorbeeld.)

  • @Joram
   Trump zei, en dat wordt zelden geciteerd dat er een deur in die muur komt waardoor mensen van goede wil gewoon welkom zijn. Die muur staat er overigens al bijna, gewoon gebouwd onder Obama.

   • Klopt , die muur is niet af… 🙂 en iedereen kan straks gewoon naar binnen alleen niet als illegaal … en dat is in mijn beleving helemaal niets mis mee zo heurt het zou Jort zeggen…en zo hoort het hier ook …op Schiphol is wel een paspoort controle …maar een bus met 10 illegalen kunnen zo ons land binnenkomen , wordt ze geen strobreed in de weg gelegd.

    • En ook hier weigert het NPO nieuws ons nauwkeurig te informeren. Er wordt gewoon beweerd dat Trump regelmatig heeft uitgehaald naar migranten. Maar Trump heeft natuurlijk de illegale migranten veroordeeld. Belangrijk onderscheid dat dus niet wordt gemaakt.
     En waarom nemen die illegalen het vliegtuig niet? (wellicht zelfs goedkoper dan een mensensmokkelaar). Natuurlijk omdat we de controles daar niet als fascistisch beschouwen. En dat weten ze.

 33. @Joram
  “Want ook met het beschermen van je eigen cultuur en democratie heb je af en toe (goed) contact nodig met andere landen.”
  .
  Wat denk jij dan dat ie bedoelt met die muur, dat ie zichzelf en de VS gaat inmetselen? Wie heeft je dat aangepraat? Waar hij het over heeft is de zuidgrens herstellen want zonder grenzen heb je geen land, hij wilt die muur bouwen zodat mensen niet ILLEGAAL de grens over kunnen steken maar uiteraard wel legaal zoals dat over de hele wereld normaal is, dus wat is daar bizar aan? Jij neemt toch ook je paspoort mee als je het land/Europa uitgaat, heb je daar weleens bij stilgestaan? Misschien niet omdat dat de normaalste zaak van de wereld is, maar behalve als het de zuidgrens van de VS betreft, dan is het opeens eng? Dat moet je me dan toch eens uitleggen.
  .
  Btw, iedereen gefeliciteerd met deze historische en hoopvolle uitslag.
  Enne.. niet om mezelf een veer in de reet te steken, maarre…. I told you so 🙂 🙂

  • Inderdaad Dick!
   Het gaat om illegaliteit versus legaliteit. Trump houdt een deur open voor legale immigranten.
   Maar links (kots) Nederland houdt dergelijk onderscheid voortdurend onder de radar.
   We worden zo ontzettend belogen door de clubmentaliteit van links Nederland. Zelfs een zender als BNR blijkt volledig de linkse infectie te hebben opgelopen. Het is volgens mij erger geworden sinds de ex-gereformeerde hoofdredacteur BNR ging bestieren. Lieden die hun christelijk geloof laten verwateren, hangen meestal direct een links programma aan, want schijnbaar in de directe omgeving. Een leugenprogramma. Een schijnprogramma dat volledig werelds is.

 34. Trump zal er geen puinhoop van maken, maar zich ontpoppen als een groot staatsman, net zoals hij zijn bedrijven groot heeft gemaakt.

 35. Niet te bevatten welke consequenties er voortkomen uit deze overwinning. De grootste criticaster van Merkel in het witte huis. Nu moet ze het alleen schaffen.

  Dan gaat Rutte de boer op om het associatie verdrag te redden, terwijl degene die aan de touwtjes trekt vervangen wordt door Trump, die juist niets ziet in het confrontatiemodel met Rusland en Assad liever in het zadel houdt.

  De EU heeft nu andere waarden en normen. Terwijl Amerika de grens dicht gooit voor de Islam, blijft die van de EU open. Als Merkel haar tegenstanders toebijt dat dit niet sociaal is, hoeven die alleen maar te wijzen naar Amerika.

  TTIP gaat niet door, kortom, een slechte dacht voor de werkgeverslobby, banken en andere elitaire groepen die de nationale identiteit en cultuur wilde kapot trappen.
  Overigens, de volkskrant had een artikel voor als Hillary wint en een artikel als Trump wint. Het artikel over Trump was geschreven met een pen gedoopt in vitriool. Soms kan het leven leuk zijn.

  • Sint Nicolaas

   9 november 2016 op 18:01

   Precies Koffij. Jaren en jaren kroop de €U in de derrière van Obama om hem te plezieren. Het was werkelijk een walgelijke vertoning te zien hoe de €U alles uit de kast trok om dikke vriendjes met ze te zijn en daarmee Rusland in het harnas joeg en alles op alles zette om het TTIP verdrag rond te krijgen. Toppunt was de gênante vertoning van Verhofstadt en van Balen in Kiev. Zij zouden de Oekraïne wel eventjes inlijven bij hun speeltje €U. Dat toen Poetin de Krim inlijfde deed ze op hun achterste benen staan terwijl de €U overduidelijk de agressor was in deze . Poetin wil geen gerotzooi in zijn achtertuin en met kruiwagens vol boter op het hoofd ging de €U verder om de Russen in het verdomhoekje te drukken, met goedkeuring van Obama ( en Clinton ) uiteraard. Toen kwam de MH17 naar beneden en had de €U nog een excuus om de Russen als schuldige aan te wijzen. Dat ze over de ruggen van de slachtoffers hun smerige politieke spelletjes uitvechten speelt geen rol. Ze gaan over lijken.

   • Sint Nicolaas

    9 november 2016 op 18:10

    En nu ? Komt Donald aan de macht. Uitgerekend hem ! Met Clinton hadden ze hun louche praktijken doodleuk voort kunnen zetten, Uitgerekend Donald die het niet zo op heeft met €uropa, de TTIP gesprekken wil stopzetten en de band met Rusland wil aanhalen ! Tja, en daar staan ze dan, de €urofielen die zo opgehitst zijn door Obama en Co. Als een groep meelopers die voor de pestkop waren en plotseling zijn de pestkop en het slachtoffer goede vrienden. Sta je dan voor paal ! Ze verdienen het daar in Brussel. Deze overwinning is van grote betekenis en schept hoop voor de toekomst. De hoop dat de €U werkelijk in elkaar stort. De Engelsen gaan al weg en in Finland zinspeelt men ook al op een volksafstemming. De media is gigantisch door de mand gevallen. De schofterige vertoningen en de anti-Trump waterval die we over ons heen hebben gekregen is als een ballon doorgeprikt. Plat op hun bek. Sint zat, als vele anderen op dit forum ook te schreeuwen van blijdschap. Doorpakken nu !

 36. Jurrien Boiten

  9 november 2016 op 14:38

  Ik ben ongelooflijk blij dat ik dit historisch moment mag meemaken. Net zo historisch als de val van de muur, al zal lang niet iedereen dit zo beleven.
  Media , die er helemaal naast zaten, leren overigens niets van de door hen gemaakte fouten, want gaan rustig door met hun haat campagne tegen Trump.
  Ben blij dat ik gelijk heb gekregen:
  https://joostniemoller.nl/2016/07/waarom-trump-gaat-winnen/

 37. Het allermooiste van dit positief nieuws waren de linkse tronies van media en hij/zij die zich politiek correct noemt. Op hun toren spuugden zij als kleuters rond naar kijkers en lezers. Wetende dat de U.S president O, en opvolger Clinton, hun gaan belonen. Net als met honden in training. Niet mensen, maar E.T leven, zorgden voor deze correctie. Nog èèn whisky, en ik word gelovig.

  • Er is werkelijk een wonder gebeurd met deze verkiezing van Trump…. Ik kan namelijk voor het eerst een betoog van u van het begin tot het eind volgen! Behalve dat over ET dan, maar een kniesoor die daarop let in de algemene feestvreugde.

 38. Gefeliciteerd iedereen !! ik heb het natuurlijk helemaal gevolgd van a tot z en ik bleef maar rekenen… grijns… en op een gegeven moment dacht ik :
  hahaha volgens mij kan ze niet meer winnen … pffff wat een opluchting was dat…
  En zo gaat het straks ook in Nederland…. mag ik hopen .. de mensen zijn het zat …eerst het eigen volk …gewoon een grens, luisteren en handelen naar wat het volk wil…nee is nee Flutte maar dat zal hij wel nooit begrijpen…
  nogmaals ..gefeliciteerd iedereen ik ga zo naar mijn bedje ..:) het was een lange dag voor mij.. welterusten.

 39. Een keiharde “kick in the nuts” was het voor politiek correct NL.
  Het ultieme bewijs dat de zogenaamde kwaliteits- media geen fuck voorstellen als het om de waarheid gaat.
  Alleen Geenstijl /Spartacus had gelijk met zijn prachtig stuk op 5 november.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/11/home_of_the_brave.html
  De VK is zielig als je dit leest
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/nu-weet-ik-niet-wat-ik-tegen-mijn-dochters-moet-zeggen~a4411439/.
  De NRC doet alsof ze in de aanloop naar de verkiezingen nooit partij hebben gekozen.Huichelaars dus. En programma’s als DWDD en Pauw zijn het ultieme bewijs van manipulatie als we over jaren nog eens terugblikken naar deze uitslag.
  Draaikont Rutte zal wel weer leugens gaan ophangen en de EU regenten beraden zich hoe ze dit kunnen framen.
  Dit is wel de zege van rationeel ,werkend Amerika hoe belachelijk ze het ook willen maken.

 40. Vandaag zie je de verliezers hier in Nederland na sputteren ze blijven zich als Gutmensch verkopen, hun verdien model in camouflagepak..

 41. Trump wordt steeds verkeerd geciteerd in onze nieuwsmedia. Vandaag in het journaal: “Trump heeft gezegd dat het tijd wordt een einde te maken aan de verdeeldheid”. De luisteraar denkt dan gelijk dat het een hypocriete uitspraak is omdat Trump de verdeeldheid zou zaaien. In werkelijkheid zei Trump: “Nu is de tijd voor eenheid” in de zin van ‘nu is de tijd gekomen’.
  Er is NOOIT onbevooroordeeld verslag gedaan over Trump en heel Nederland volgt slaafs. Zelfs op radio 4 moest ik horen dat Trump ‘
  een gek’ was. Papegaaienland.

  • Sint Nicolaas

   9 november 2016 op 13:00

   Trump kleurt buiten de lijntjes beste Arjen en dat kunnen de media niet aan. Die zijn zo geindoctrineert en gefocust op wat Brussel en Den Haag uitkramen. Die denken nog steeds dat ze het klootjesvolk voor de gek kunnen houdenmet hun vooringenomen berichtgeving en hersenspoelerij. Het is zonneklaar dat het niet de bedoeling was van globalistisch, €urofilistisch en corrupt (s)links dat de man in de straat een stem zou hebben. Die dienen monddood gemaakt/gehouden te worden en te volgen als makke schapen richting islamitische slachtbank.

   • Trump en zijn Amerikanen denken als ondernemers: aanpakken en weinig zeuren. De linkse kliek begrijpt niets van zulk denken; sterker: wil het niet eens begrijpen.
    Veel Amerikanen zijn christelijk en niet verwaterd daarin. Ze geven weinig om vrouwenrechten, homohuwelijken, abortus, popgroepen, islam en al die linkse thema’s. Ook dat wil de linkse club alhier maar niet begrijpen.
    De linkse club denkt dat iedereen dol is op hun benepen seculiere gelijkheidsideaal. Of wil de consument dat laten geloven.

 42. Mensen, dit is fantastisch. Als we één ding kunnen leren van deze verkiezingen, dan is het dit: Niets is onmogelijk.

  Kijk naar die Mainstream Media: ze hangen aan een zijden draadje! Doordrukken, nu.

  Onze verkiezingen komen er ook aan. GeenPeil gaat z’n gewicht er achter gooien. Geert kan premier worden. Er is reden tot optimisme! YES!

 43. Wilfred Bakker

  9 november 2016 op 11:51

  o.o.ooo,
  Wat zag Hillary er goed uit op haar begrafenis…………. ze was helemaal van kant !

 44. Sint Nicolaas

  9 november 2016 op 11:50

  Wat een geweldige dag en wat een genoegen te zien en te lezen de reacties vanuit Den Haag. Vooral die van meneer Pechtold van Dommecraten66. Hij voelt zich beroerd. Hahaha,de rat ! Natuurlijk komt hij direct met te zeggen dat hij extra motivatie heeft om haat en verdeeldheid niet NL te laten vergiftigen. Haat en verdeeldheid ? Dat is nou juist wat uw schijtpartij en de rest van de (s)linkse landverraderskliek en masse importeert beste Pechtold. Uw kliek stimuleert en bevordert de haat en verdeeldheid.Uw zooitje doet maar zonder zich ook maar iets aan te trekken van het eigen volk en duwt overal de geimporteerde achterlijkheid door de strotten van miljoenen die te fatsoenlijk zijn om de barricaden op te gaan maar dit tandenknarsend aanzien. Die Pechtold had het een tijd geleden over de ” zwijgende meerderheid”. Welnu, de zwijgende meerdeerheid in de VS heeft gesproken, via de stembus. Hopelijk doet de zwijgende meerderheid in NL exact het zelfde. Afrekenen met verraders in Den Haag.

  • Sint Nicolaas

   9 november 2016 op 12:01

   President Poetin heeft inmiddels Trump gefeliciteerd. Kijk, dat is een goed begin en nu doorpakken allebei. Ga in gesprek in plaats van met oorlog te dreigen. Oh, wat zullen de €urofielen peentjes zweten als die twee tot overeenkomst komen want dan staan ze daar met de door hun aangewakkerde en door Obama gestimuleerde haat jegens de Russen ( Oekraine ) Afrekene n met de corrupte oliestaten en de gesoepjurkte omkopers. Kom maar op met de MH17 waarheid. Trump, je hebt veel werk te doen man maar wat een overwinning op de corrupte, globalistische elite die het volk in de straat helemaal niet wil. Eerst nee tegen Oekraine, toen Brexit, nu Donald. Wordt de westerse wereld eindelijk wakker ? Maart volgend jaar weer een klinkende overwinning dankzij de zwijgende meerderheid ? Het kan ! Het bewijs is geleverd. En dan Pechtold ? Weer beroerd ? Sint mag het hopen. Succes Geert !

 45. Klopt als een bus wat u schrijft en gelukkig merk ik ook in mijn omgeving dat veel mensen het zelfde voelen en denken. We zijn die wegkijkers en weggevers daar in Den Haag spuugzat en die die enge Politici die met meel in hun mond praten en zo glad zijn als een paling in een emmer snot. We willen de etterende zaken hier in Nederland benoemd zien en aangepakt. Om nog maar te zwijgen over de geimporteerde massa achterlijkheid die ons door Frau Merkel door onze strot zijn geduwd. Laten we hopen dat maart 2017 ook in Nederland een keerpunt in de geschiedenis gaat worden!

 46. .
  Vanaf vandaag begint…zegt Joost…de nieuwe tijd
  van ganser harte deel ik wat hij zegt
  wordt veel van alles wat nu krom is recht
  en raken we steeds meer frustraties kwijt…
  .
  vanaf vandaag is 1 plus 1 weer 2
  lees hier wat met die kanjer Trump begint
  de leugen weg, de waarheid die weer wint
  en wij beleven dat in vrije vreugde mee…
  .
  vanaf vandaag is hoop weer ons kompas
  je zult het zien, ’t is een reële wens
  we gaan weer zoeken naar de medemens,
  maar niet de mens die opgedrongen was…
  .
  Jasterke
  .

 47. Voor Donald was er Ronald. Dat was ook ‘maar’ een acteur waar links alleen de spot mee dreef. Maar hij wapenwedloopte wel in enkele jaren het Oostblok de vernieling in. Als je nu hoort wat die allemaal zei, kun je ook alleen denken: die had het goed op een rijtje. Over 25 jaar hebben we de USS Donald Trump met de opvolger van de JSF.

 48. Het grote zeiken is op BNR al begonnen; de man zou liegen en bedriegen en overal zou hij ‘onzekerheid’ brengen. Allemaal nu bang voor ‘onzekerheid’. Wat is dat voor zender? Waar is het optimistische ondernemerschap dat kansen ziet? Zeiken maar. De “duiders” zien alleen maar rampen en moeilijkheden. Wat een volk.

  • Arjen schreef: ” Wat is dat voor zender? ”

   BNR doet zich voor als een zender voor argeloze ondernemers uit de VVD/CDA/D66- hoek maar is in feite niets meer dan een spreekbuis voor oligarchen, en die genoemde doelgroep moet gaarkoken voor de cultuur-marxistische agenda van deze oligarchen.

   Ik herinner me nog een column van de-man-met-de-redelijke-no-nonsens-stem Bernard Hammelburg (u weet wel die correspondent die van het begin af aan op basis van zijn immer scherpzinnige analyse wist dat Rusland de dader zou zijn van het MH-17 drama) waarin hij zonder blikken of blozen stelde “dat we Europa dan maar gewoon gecontroleerd vol moeten laten lopen met ‘vluchtelingen’ in de volste overtuiging dat het zichzelf allemaal wel zou regelen”. Hoezo landverrader?

 49. Ik miste wel het doel van dat Trump bashen op de Nederlandse TV. Alsof de Amerikanen een Rats Ass zouden geven over de mening van Links Nederland.

  Afgelopen dagen nog kreeg ik kippevel bij het zin van de boodschap van Trump. te zien op de vele You Tube filmpjes en ook FOX News.
  Daarin legde Trump even in het kort uit wat de Liberalen voor ogen hebben. het gevaar ervan en zijn tegenvisie. Voor politieke onbenullen in Nederland en dat zijn er echt een hoop, een must zou ik zeggen. Vooral jonge mensen. Studenten. Die denken namelijk dat ze (de meeste van hen) alles beter weten.
  Ik heb ook eentje in de familie die over Trump niet verder komt dan dat die vrouw onvriendelijk is. Een muur wil bouwen tegen Mexicanen en geen Moslims meer wil hebben in Amerika. Ze schijnen altijd dat laatste stukje….as long as we don’t know who they are…te hebben gemist. Noem ze maar de Wereld Draait Door generatie.
  Wil je hier de Democratie herstellen dan moet de NOS en RTL op zwart, is mijn…

 50. Ik zal toch opgeluchter ademhalen als Trump eenmaal in het Witte Huis zit.

  • @DG
   Als hij er vier jaar kan zitten en doen wat hij wil doen. Voordeel is wel dat de meerderheid van de Senaat nu ook in handen is van de republikeinen.
   Het enige dat ik niet vertrouw, is de Soros kliek en die is nogal groot binnen de elite.

   Eigenlijk, maar dat is mijn persoonlijke mening, is dit het verzet tegen de elite. Vandaar dat ook veel Latino’s en goed meedraaiende donkere Amerikanen voor Trump stemden. Zij behoren net zogoed tot de Joe sixpack groep.

   Die muur zal ook voor hen een verademing zijn. Hou de misdaad buiten, binnen is er al rotzooi zat. Wil je meedoen, wees welkom, er zit een deur in die muur.

 51. Ik heb in september 2015 hier al mijn hoop op Trump uitgesproken. Toen nog slechts op basis van zijn lak aan politieke correctheid. Begonnen met Trump’s reactie op Merkel’s wir schaffen dass. Wat een verademing was dat.
  Het is echt ongelovelijk. Eerst werden16 Republikeinse kandidaten geklopt, zo’n beetje in alle gevallen zeer tegen de zin van de partijtop. En daarna de invincible democratische kandidaat. Ook de MSM zowel in de USA als in Europa kregen het nakijken.
  Destijds heb ik hier thuis voorspeld dat hier de Media (NOS, RTL) Trump zwart zou gaan maken maar dat de kritiek voor mij ook een graadmeter zou zijn voor Trump’s kansen.
  Zal nooit vergeten hoe HillaryLikker Willem Post bij de WNL Trump een levensgevaarlijke maniak noemde. Hij had zijn boek gelezen en zou daar commentaar op geven. Even in de ochtend 20 minuten blijven zitten om dat te horen. Verder dan dat Trump dagelijks uren aan zijn kapsel zou besteden, kwam deze onderkruipsel niet.
  Na hem volgden er velen.

 52. De druiven zijn zuur voor de gevestigde politieke kaste in NL. Nu hebben ze naast Rusland ook de USA met Trump tegen zich in het harnas gejaagd.

  • Geen idee waar de Donald werkelijk staat. Zal moeten blijken. Maar als je zoveel weerstand en hypocrisie bij het establishment weet op te roepen doe je in ieder geval iets goeds. Mooi man.

 53. Yesss, Trump is the man!
  Zojuist even de Telegraaf online geopend, het lijkt wel of Nederland meer slechte verliezers kent dan in de VS…
  Alles gaat nu veranderen, eindelijk, te beginnen met de politieke boevenbende in Europa!

 54. Edmond V.O. Katusz

  9 november 2016 op 10:43

  Nog even een stukje waanzin in de media.
  Iedereen nog even de uitzending van Anne Will bekijken met de godsdienstzoekende waanzinnge Nora Illi, de geheel zwart verpakte met oogspleet uitgedoste “Frauenbeauftragte des „Islamischen Zentralrats Schweiz“.
  Zum Kotzen! (Stikt van de linken, dus zelf even zoeken, s.v.p.)
  Komt dat schot! Edmond V.O. Katusz

 55. Je was zelf niet optimistisch genoeg, Joost.
  Een deel van je volgers gelukkig wel….!

 56. Change, YES, we can.

 57. Edmond V.O. Katusz

  9 november 2016 op 10:39

  Het grote vingerwijzen is begonnen: James B. Comey is de schuldige. https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2016/11/09/democrats-one-word-answer-to-their-horrible-night-comey/?hpid=hp_hp-bignews6_fixcomey-1240am%3Ahomepage%2Fstory
  .
  Gelachen om Alexander Pechtold op Twitter:
  “Voel me echt beroerd door zege Trump. Tegelijk voel ik zoveel extra motivatie om haat en verdeeldheid niet ook ons land te laten vergiftigen”
  Nou, het lukt hem anders best dat “haat en verdeeldheid zaaien”
  .
  Overigens nog steeds geen idee hoe dat zaaien van dat soort begrippen in zijn wrk gaat. Soort van debiel taalgebruik.
  .
  Piepklein kritiekpuntje op stuk van Joost: “Gemeenschappen worden in hun kracht terug gezet.” Ugh, Joost toch, pardon meneer Niemöller, wa’s dat nu voor zweefspeak? Niet meer doen hoor!
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

 58. Poetin heeft al de hand toegestoken. Dat is ZO ontzettend belangrijk! Ik begrijp niet dat men zich nauwelijks ongerust schijnt te maken over de ramkoers met Rusland, vanuit Obama (zo ongelooflijk stom) en Brussel. Als Brussel niet ophoudt met dat vijandige gedrag richting Rusland , hoop ik dat Amerika Brussel laat barsten. Dat al die Brusselse regenten met hun uiterst riante privileges, met pek en veren worden afgevoerd.

  • @Arjen

   http://www.telegraaf.nl/buitenland/26985869/__Brussel_nodigt_Trump_uit__.html

   Tusk en Juncker hebben het nogal hoog in de bol.

   • Ik beschouw Juncker en zijn kameraden als een groter gevaar dan Trump. Vanwege hun rampkoers met Rusland (hopen ze eenheid te brengen door een vijand te verzinnen?). Ze bedreigen de vrede in Europa. Tevens lijken ze een neo USSR te willen opbouwen waarbij mensen steeds afhankelijker van de overheid worden gemaakt. “Het Junckerfonds is een groot succes” hoorde ik onlangs. Ja, dank je de koekoek. Als er geld wordt uitgedeeld is dat altijd een “succes”.
    En anderen maar betalen natuurlijk.
    Het VK gaat een voorkeursbehandeling krijgen met Trump. Gaan wij hier allemaal heel jaloers worden. En gaan Juncker en zijn kameraden boze blanke mannen worden die tandenknarsend onze relatie met de VS op het spel gaan zetten.

 59. Dit is het moment van hoop.

 60. Ik wil niet pessimistisch doch realistisch zijn. Hij zal tegen een macht moeten strijden die overal al zo verweven is met leugens, bedrog en misbruik, dat gaat ontzettend veel energie vergen. Het is een goed begin van het einde van de krankzinnigheid. Wij gaan in maart de rest van de kliek hier ook een flinke schop geven. Hoop doet leven, het voelt als bevrijding van de elite die iedereen onder dezelfde paraplu wil stoppen, met maar 1 machthebber, 1 geloof, 1 munt, 1 land, 1 god, etc….. Wij mensen zijn geen eenheidsworsten, wij zijn allemaal vrije individuen die ook recht op vrijheid hebben. Dit zou met Hillary verder zijn teruggedrongen. Leve de vrijheid van het individu.

  • Ariezet schreef: “Ik wil niet pessimistisch doch realistisch zijn. Hij zal tegen een macht moeten strijden die overal al zo verweven is met leugens, bedrog en misbruik, dat gaat ontzettend veel energie vergen.”

   Klopt, wat we nodig hebben is een nieuwe “mars door de instellingen” en dat zal heel wat jaren duren:

   “De generatie van 1968, met haar wens tot cultuurmarxistische revolutie heeft gekozen voor de reeds beschreven strijd tegen de natuur. Deze generatie heeft een enorme controle en daarmee invloed in lokale, nationale en internationale politiek, ambtswezen, rechtspraak, oude maar ook nieuwe media, onderwijs, NGO’s, bedrijven, lobbygroepen en subsidieorganisaties. Via deze organisaties zijn zij in staat het leven van alledag te beïnvloeden.”

   Bron van dit citaat:
   http://www.erkenbrand.nl/artikelen/voor-uw-eer-en-geweten-op-voor-volk-en-land/

   Cultureel Marxisme is wat mij betreft het sleutelwoord m.b.t. de vernietiging van Europa. Tik het woord maar eens in als…

 61. RTL Z live kan de walging over Trump bijna niet verbergen. Ze vertellen al wat er allemaal kan gebeuren. Hel en verdoemenis. De Nl media hebben zure pruimen te vreten nu.

 62. Nu nog proberen de duistere machten achter Clinton (schaduwregering) aan te pakken en dat zal moeilijk worden. Eerst maar eens Clinton en consorten in the jail en dan zien we wel verder. Ze heeft al veel geld gestald in Saoedi Arabië dus ze moet er niet tussenuit kunnen piepen.

  • Acht jaat geleden voorspelde ik dat Obama zijn kiezers zou gaan tegenvallen. Nu voorspel ik dat Trump toch minder ‘revolutionair’ zal gaan regeren dan sommigen hopen. Het is al begonnen. Hij uitte zijn waardering voor wat Hillary allemaal gedaan heeft voor de VS. Daar gaan we dus al met die Hillary for jail uitspraak.
   Maar goed, laten we hopen dat hij voldoende wėl waarmaakt. Behalve dan zijn anti-abortus standpunt.

   • Precies mijn gedachte. Als hij zijn harde koers tegen Hillary en het establishment laat varen, en vooral wil samenwerken, maakt hij geen schoon schip en zal er weinig veranderen. De Neocons en globalisten moeten zoveel mogelijk uit beeld verdwijnen, pas dan kan er echt iets gebeuren.

    • Justitie, FBI enz. hun werk laten doen en Hillary (en Bill) in de bak als daar aanleiding toe is.

 63. Dit is een groot verschil tussen Amerikanen en Nederlanders. Amerikanen worden geacht zich als een fatsoenlijk winnaar te gedragen en dat betekent een “hand uitsteken” naar de oppositie. Dat kun je als Nederlander misschien niet waarderen, maar het is een groot onderdeel van de Amerikaanse cultuur. ’s Lands wijs, ’s lands eer. Als hij dat niet gedaan had en gelijk haar beloofd had achter haar aan te komen, dan waren de rapen gaar geweest, dat beloof ik je. Hij heeft goed gehandeld.

  • Oh, en dat betekent trouwens niet dat hij niet achter onoirbare zaken aan zal gaan, ook niet waar het Clinton en de Clinton Foundation betreft. Maar vergeet even niet dat Obama haar waarschijnlijk een pardon zal verlenen en dan wordt het wel heel moeilijk. Echter wat Trump gisteren zei in his acceptance speech had puur en alleen te maken met het voeren van Clinton’s campagne. Zo moet je dat zien.

 64. Ik heb het gevoel dat er weer licht schijnt in de duisternis. Als ik al die aanbidders van Obama, Clinton en Brussel hoor, denk ik steeds dat ik in een krankzinnige wereld leef. Nu eindelijk een nuchter persoon die zich niet laat intimideren door linkse leuterpraat. Nuchterheid en waarheid; dat lucht op. Niet die domme gelijkheidsideologie die ongeveer alles kapot maakt.

 65. Indien de globalisering gestopt wordt betekent dit ook het einde van de EU en de euro zoals we die nu kennen.
  De pollsters en de gelijkgeschakelde msm zaten er compleet naast, hun agitprop is uitgewerkt.
  Na brexit en Trumpit volgen de verkiezingen in Europa die een einde aan de islamisering en immigratie moeten stellen.
  De wereld van de Verhofstadt ’s de Ruttes, deSchultzen, de Junckers, staat op instorten, we kunnen en we moeten ze het laatste zetje geven richting de vuilnisbelt van de geschiedenis.