Brandbrief. Voormalig ambtenaar klapt uit de school over geldkraan voor allochtonen

Patricia (volledige naam bij mij bekend) werkte als ambtenaar voor een callcenter, en kreeg daar te maken met  de werkelijkheid van de multiculturele samenleving. Als vrouw werd ze door allochtonen uitgescholden en op haar plaats gezet. Klagen daarover mocht niet. Intern werden allochtonen altijd voorgetrokken, bijvoorbeeld bij ramadan. Gefrustreerd schreef ze deze brandbrief.

Door Patricia

Ik heb 2,5 jaar gewerkt voor het ministerie van VWS.  De regelingen WTCG en CER waarvoor ik werkte zijn inmiddels uit de wet geschrapt en ondergebracht bij de Gemeenten.

In dit werk werd me duidelijk dat mensen van buitenlandse komaf meer dan eerlijke kansen krijgen, in tegenstelling tot wat er bijna dagelijks op de nationale tv wordt geroepen. Deze mensen hebben namelijk een ontzettend groot netwerk van adviesbureaus, voor hen optredende advocaten, tolken en anderen  die als hoofdtaak hebben uit te zoeken hoeveel, waar en hoe er geld van de Nederlandse overheid te krijgen valt.

Dit in schril contrast met bijvoorbeeld een oma van 82 jaar van autochtone komaf, die omdat ze weinig bemoeienis heeft van haar drukke kinderen, niet kan terugvallen op zo’n netwerk. Mensen als zij kregen bij een afwijzing alleen de mededeling: “U krijgt de tegemoetkoming niet, kan ik verder nog iets voor u doen zo niet, prettige dag en einde oefening.” Wij, medewerkers van het ministerie, mochten dan niet vertellen dat er bezwaar mogelijk was tegen dit besluit, want ja dat kostte de overheid natuurlijk geld. De oma’s legden zich dus maar neer bij de beslissing en verdwenen in de massa van de steeds groter wordende groep achtergestelde Nederlanders.

Bij de allochtonen met hun grote netwerk kregen wij,  al snel gefrustreerde medewerkers, te maken met scheldkanonnades. Want ze wisten precies hoe het werkte.

Gesprek 1 (als ze al met mij wilden praten, want ja vrouw) was de afwijzing waarin je de huid vol gescholden kreeg. Gesprek 2 ging met het begeleidende adviesbureau voor het opvragen van een bezwaarformulier. Stap 3 ging over het ontvangen van het bezwaarformulier, begeleid door een brief van een advocaat, omdat zij ook wisten, ingefluisterd door het netwerk, dat de bezwaarprocedure hierdoor versneld werd en het geld bijna per omgaande alsnog werd overgemaakt. Zoals dat ook werkte als iemand dreigde met Kassa of Radar.

U moet weten dat het als veertiger, werkend op een callcenter voor de overheid dagelijks uitgescholden te worden, van discriminatie beticht of bedreigd, niet bepaald prettig te noemen was.  Je moest scheldtirades aanhoren, van: “Jij vrouw jij hoer, kk snol, ik wacht je op, ik neuk je moeder.” Dan moest je beleefd blijven en vooral niet de verbinding verbreken. Zelfs geen stemverheffing was toegestaan. Er werd meegeluisterd en na twee ‘onvoldoendes’ kon je op zoek  naar een andere baan. U kunt zich wellicht voorstellen dat er zo onder de soms 2 a 300 medewerkers heel wat tranen van boosheid, angst of frustratie zijn gevloeid. De hoogste baas dan horen zeggen”Ach die zeikwijven moeten eens ophouden”, werkte ook niet echt mee aan een goede sfeer.

Als je verkouden was, moest je vooral niet te diep ademen tijdens een gesprek, als je de klemtoon verkeerd legde in een zin, was je niet klantvriendelijk genoeg, je mocht geen hoorbaar dialect hebben en als je naar de WC ging, moest dat geklokt worden, en zo maar verder.

De medewerkers van buitenlandse komaf, soms niet eens goed Nederlands sprekend, kregen nooit een opmerking over hun uitspraak, of dat de klemtoon niet goed was. Het werd zelfs goed gevonden dat er in eigen taal gesproken werd met bellers. Jij mocht in de zomer in een kantoor zonder goed werkende airco waar de temperatuur kon oplopen tot 30 graden met te blote schoenen binnen komend, direct het gesprek aan met je teammanager, want ja niet toegestaan. Maar als een medewerkster in geheel zwart gewaad al dagen lang zo stonk omdat ze geen deo gebruikte (want ja daar zit alcohol in) en niemand meer naast haar wilde zitten omdat dit gewoonweg qua geur onmenselijk was, moest je dagenlang naar je teammanager gaan of ze er dan eindelijk eens iets van wilden gaan zeggen.

Als het ramadan was, kwam de teammanager soms wel 3 keer per dag aan de meevastende islam medewerkers vragen hoe het met ze was, of ze het nog wel volhielden en zo niet, dat ze vooral maar gewoon moesten uitklokken om bij te komen in deze zware tijd. Als je hier chagrijnig van werd, omdat jij niet langer dan 10 minuten voor koffie of wc bezoek per dag van je werkplek mocht, werd je verzocht of je niet wat vriendelijker wilde kijken, want anders werd de groep medewerkers om je heen hierdoor beïnvloed. Respect moest je hebben voor de vastende medewerker. En zo kan ik doorgaan en doorgaan.

De allochtonen worden gepamperd omwille van de goede lieve vrede, op school, de werkvloer en  in de maatschappij. Al weet iedereen dat als je een kind altijd zijn zin geeft en alle moeilijkheden voor hem/haar oplost, het later een verwend kreng wordt, waarvoor niets goed genoeg zal blijken te zijn.

Mij bezorgen in ieder geval deze ervaringen, als ik weer eens mensen zie aanschuiven in de praatprogramma’s op onze nationale tv, die het hoogste woord voeren over hoe wij als Nederlanders dienen om te gaan met mensen van andere komaf, RECHTOPSTAANDE NEKHAREN.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

98 Reacties

 1. Nederland slaat steeds meer op drift: treitervloggers; sinterklaasfeestbeder; laffe winkeliers die hun stollen niet meer bij de naam durven benoemen; stiekem halalvlees; toenemend antisemitisme; gematigde straffen bij wan- en misdaden; politici, die ongestraft PVV stemmers en beroepsverbod wil geven; open grenzen, zonder adequate identiteitscontroles; voorkeursbehandelingen voor islamieten (bron Patricia); juridisch aanpakken door de overheid van Nederlandse islam-critici; onbeheerst uitschelden (racist, fascist, enz.) door politici, MSM en door Gutmenschen van Nederlandse islam-critici.

  Nederland heeft dringend een politicus nodig, die schoon schip wil maken. Oh wacht, de heer Wilders heeft aangekondigd, dat hij schoon schip gaat maken, als hij premier van Nederland is.

  Ik stem (al vanaf het begin) PVV.

 2. Even een compilatie gemaakt van het nieuws van afgelopen jaren
  – Merkel is een hele moediger leider, die niet voor niets complimenten krijgt van allerlei hooggeplaatsten;
  – Assad moet weg. De rebellen gaan Syrië bevrijden
  – Poetin is het allergrootste gevaar, hij gaat een 3e wereldoorlog beginnen
  – De opstand in Oekraïne is er vanwege corruptie, de mensen in de Krim zijn met geweld overmeesterd door de Russen, alleen een minderheid wil bij Rusland behoren
  – Fake news is het grote gevaar, daarom moet de vrijheid van meningsuiting worden opgeofferd
  – Trump is een psychisch wrak die nooit president mag worden
  – Trump heeft fascistische neigingen en ideeën
  – Obama is een van de grootste leiders ooit. Hij pakt het Syrie conflict goed aan maar door Poetin blijft het nu oorlog

  Veel kijken naar nieuwsuur mensen, in plaats van al die populistische gevaarlijke dingen roepen. Er moeten bruggen komen en begrip voor elkander en met elkander.

  • Over Trump:
   De beurzen zouden instorten: niet gebeurd; het tegendeel zelfs.
   Hertellen zou zijn winst omslaan in verlies: niet gebeurd; integendeel. Zelfs iets meer stemmen voor Trump.
   Kiesmannen zouden niet op Trump stemmen: ook niet gebeurd.
   Trumpstemmers zouden door Putin gemanipuleerd zijn: totale nonsens natuurlijk.
   Het kiessysteem klopt niet, Hillary kreeg meer stemmen: ook nonsens want alle kiezers weten hoe het systeem in elkaar zit.
   Een enorme hetze dus, door bijna alle Nederlandse media.

 3. De oorzaak. Mensen men hun kop, niet hoofd, boven roze wolken. Denken doet de kop niet. Het werkt bij instinct en zorgt normaal voor nakomelingen. Een functie wat ons voortbestaan verzekert. Bij hun niet belangrijk, door de geclaimde denkfunctie van het lichaam aanhangsel. Waar zij apetrots op zijn. Het laatste resultaat is vermist vliegtuig MH370. Zoeken, op de verkeerde plek, is hun conclusie. Die was gebaseerd op wens denken. Een algemeen bekende eigenschap van de genoemd kop. Liefde is zijn fundament. In het dagelijks leven, levens gevaarlijk. Voor je het weet ben je getrouwd en slaaf.

 4. Ik heb 2 keer dat stukje met van Meenen en Marcouch bekeken.
  Marcouch komt wat gluiperig om de hoek kijken, hij weet dat de islam niet deugt.
  Van Meenen is een gevoelloze klootzak en dan druk ik me nog netjes uit.

 5. Edmond V.O. Katusz

  20 december 2016 op 00:21

  Zit nu nog even naar Nieuwsuur te kijken en hoor Paul van Meenen (D66) zeggen: “dat wij geloven in onze democratische waarden en onze democratische samenleving” als middel tegen de angst die de terroristen willen zaaien.
  .
  Dat is juist precies wat wij willen en waar de Islam helemaal geen enkele boodschap aan heeft! Dus dit soort vrijblijvend gekwek zet geen zoden aan de dijk. Net als trouwens Barbara Baarsma bij DWDD die oproep deed om je verplaatsen of begrip te tonen voor de ander (althans woorden van die strekking)
  .
  Man, Man! Blijven geloven, wat een verdediging. Lijkt wel de immer theedrinkende heer Spekman. We hebben actie nodig!
  .
  Nou dan heb ik een nieuwtje voor deze econome. Heb ik jaren gedaan door die heilige boeken te spellen. Resultaat? Van de andere kant zal geen begrip mogelijk zijn, gewoon op tekstbasis! Je kunt je inleven tot je een ons weegt, maar je zult niets terug krijgen. Ja, een truck over je lijf gereden, dat wil wel lukken!
  Komt dat schot! Edmond V…

  • Volledig mee eens beste Edmond. Dat oeverloze gezwets over geloven in onze democratische waarden helpt geen ene flikker. Baardmans en Co. lachen zich een kriek om onze onnozelheid. En dan deze ; we moeten in gesprek blijven en bruggen bouwen. Ooit iets gezien van die bruggen ? Wellicht zijn die door (s)linksch geprobeerd te bouwen maar de hordes soepjurken aan de andere kant maken ze met de grond gelijk om de doodeenvoudige reden dat dit middeleeuwse barbarenvolk geen vriendjes MAG zijn met de ongelovigen in het verdorven westen. En dan die gesprekken ? Ooit resultaat daarvan gezien ? Het is er slechts nog ellendiger van geworden. Al die hordes uit Afrika en het MO zijn als een sprinkhanenplaag. Ze dalen neer op de gastheer, vreten deze kaal, zaaien dood en verderfl en trekken verder als de gastheer is vernietigd en er niks meer te halen valt want een eigen bestaan / maatschappij opbouwen kunnen ze niet.

   • Het is bijzonder lafhartig en hersendood gepeupel wat alleen de weg van de minste weerstand kiest door de boel in eigen land de boel te laten in plaats van er voor te werken of te vechten, wetende dat de achterlijke (s)linkschen en gutmenschen in €uropa ze wel op zullen vangen ten koste van hun eigen land en volk. Laffaards ten voeten uit die hun eigen klerezooi, problemen en achterlijkheid bij ons komen dumpen, hun wil aan ons opleggen en alles waar wij voor staan willen afbreken. Dit soort barbaren leeft nog in de 14e eeuw en zijn alleen onder controle te houden door dictators. Ghadaffi, Saddam Hoessein en al die andere inmiddels verdreven potentaten hadden ze moeten laten zitten waar ze zaten. Nu is de controle weg en is het hek van de dam. Nee, het westen moest zich er zo nodig mee bemoeien. Afblijven ! Die lui kunnen hun eigen shit oplossen. Waar was het zooitje tijdens WOI en II ? Kon vader Sint de boot naar Afrika pakken en een gestoffeerde woning daar betrekken ? DUH ?

    • Neen beste Edmond, zoals u al plempte,we kunnen een vrachtwagen in het publiek krijgen als dank, een steen door je raam als je een kerstster ophangt, je afvragen waar de kerstboom op menige school is gebleven waar dit tuig in de meerderheid is, elk jaar weer die achterlijke Zwarte Pietendiscussie tegemoet zien, de zoveelste haattempel uit de grond zien schieten, zendtijd verspillen aan een stelletje DENK figuren die qua intelect niet verder komen dan een onafgemaakte kappersopleiding, het zoveelste huurhuis betrokken zien worden door een zogenaamde zielige “vluchtelingen”familie die zojuist glimlachend de cheque van duizenden €uro’s in ontvangst hebben genomen om de boel een beetje op te leuken terwijl eigen volk op straat gezet wordt omdat ze de zorgpremie of de huur niet meer kunnen opbrengen. Hoe lang moet ik nog doorgaan ? Geert zei het al : NL is ziek, doodziek en diegene die dat ontkennen moeten zich kapot schamen voor de teringzooi die ze veroorzaken. Maart 2017 : PVV

 6. Nu weer een aanslag in Berlijn.
  Techniek: Poolse vrachtwagen.
  Nog geen zekerheid over dader(s)
  Lijkt wel op de aanslag in Nice.
  De keuze voor de volgende verkiezingen wordt wel steeds makkelijker.
  Willen we Geert Wilders of de dood.
  Ik hoop dat er genoeg mensen zijn die vanuit een soort overlevingsdrang de juiste keus gaan maken.

 7. Voormalige minister van Franse Buitenlandse zaken: Plan om Assad te vernietigen via steunen van rebellen werd al jaren gesmeed.

  Hij heeft dat gezegd in het interview die u hier kunt zien:
  http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/

  Zie interview voormalige minister Dumas, maar uiteraard leest u er niets over van de hoernalisten.

  Nu begrijpt u waarom ISIS zo sterk kon worden. Trump komt eigenlijk 4 jaar te laat.

 8. @Dick,
  We zijn het eens. Het gaat niet om “waarheden” het gaat erom hoe je je opstelt in je dagelijkse wereld. Dat er mensen zijn die tijdens een demonstratie heldhaftig gedrag vertonen, prachtig. Ik heb het over de Nederlander, die op straat lastig gevallen wordt door steeds meer brutale Marokkaanse jochies. En daarvoor weglopen. Ik blijf het herhalen. Dit is het probleem. Laten we eerlijk zijn. Lafheid en angst bij velen. En het valt te begrijpen, uiteindelijk is Wilders veroordeeld. Maar dat neemt niet weg dat daarom Marokkaanse klootzakken hun gang kunnen gaan.

 9. En nu dus maar hopen dat Rusland geen aanval op Turkije in gedachten heeft. Want dan is de NATO (en wij dus) zwaar in de problemen. De dader riep iets als aluha akhbar, dus dan weet je uit welke hoek het komt, ondanks het westerse maatpak van de schutter.

 10. Ervan uitgaand dat in het linkse beleid sprake is van samenhang, is het een vrij logische analyse. Bejaarden die toch niet het eeuwige leven hebben worden in dit model versneld uitgefaseerd en gesubsidieerd vervangen door langlevend en nageslacht producerend islamitisch stemvee.

 11. Linkse gluiperds zouden het liefste bejaarden vermoorden, hun vermogens afpakken en vervangen door islamisten die op hun kutpartijen stemmen.

  • Edmond V.O. Katusz

   19 december 2016 op 12:13

   Nou, nou, nou, moet dat nu zo? Wat een rancune, wat een ressentiment!
   .
   Dat regressief links een beroerde rol speelt dat is duidelijk, maar dergelijke verwijten doen de ondehavige zaak geen goed! Beheerst U!
   Tschüß, Edmond V.O. Katusz

   • Misschien zou de Nederlander juist wat minder beheerst (en angstig) moeten zijn. Zodra je misstanden waarneemt of ervaart duidelijk maken dat dit niet geaccepteerd wordt. Zonder angst, zonder aanziens des persoons. Geen agressie, maar wel duidelijk tonen dat asociaal gedrag niet wordt getolereerd. Dat zou met name de randstad een stuk veiliger en aangenamer maken. Je niet verschuilen achter politie of politiek correct gedrag of verlegenheid of bangheid maakt een verschil. Denk hier eens over na. We zijn gewoon te bang geworden. Wij zijn dus zelf een groot deel van het probleem.

    • @Cale
     Daarom is politieke correctheid in het leven geroepen zodat Nederlanders die een onwelgevallige waarheid uitspreken door ‘eigen volk’ aangevallen en gedemoniseerd kunnen worden. Het politiek correcte ‘eigen volk’ geeft de nekslag want stel je eens voor dat een leger de strijd moet aangaan met een ander leger maar het leger wordt tegelijkertijd van binnenuit door eigen soldaten aangevallen, dan kunnen ze never nooit winnen. Het mechanisme van politieke correctheid is ouder dan de weg naar rome en machthebbers hebben er altijd dankbaar gebruik van gemaakt hoewel het in deze tijden iets minder effectief werkt vanwege internet waardoor de te verkrijgen info een stuk minder eenzijdig is. Zolang we van binnenuit aangevallen blijven worden wordt het heel moeilijk de strijd te winnen. Vroeg of laat zal de politieke correctheid geen stand meer kunnen houden maar dat komt omdat het dan al te laat en er geen weg terug meer is. Voor de grote steden is het al te laat, vrees ik.

     • Een gemakkelijk excuus. De ingeslopen politieke correctheid heeft het gedaan. Onzin. Zeg eens tegen een vervelende Marokkaan dat ie zich moet gedragen. Welke Nederlander durft dit nog? Daar gaat het om. Geen excuses maar ballen tonen! Als iedereen dit doet, ik bedoel voor zijn samenleving opkomt, zal het een stuk beter gaan met Nederland. En ter ondersteuning van deze stelling; buiten Europa waar men veel minder “politiek correct” is, gedragen moslims zich een stuk beter.

     • @Cale
      “Welke Nederlander durft dit nog?”
      .
      Zat, bv Rico Verhoeven. Kan je bv Deurne nog herinneren, daar hadden ze de marrokaanse demonstranten met huid en haar opgegeten, maar dat is uiteraard niet politiek correct want ze zijn al “slachtoffer”.
      .
      “buiten Europa waar men veel minder “politiek correct” is, gedragen moslims zich een stuk beter.”
      .
      Dat zeg ik toch.

     • Btw
      “We zijn gewoon te bang geworden”
      .
      Ik dacht dat je daarmee bedoelde dat mensen bang zijn om bepaalde waarheden uit te spreken.

 12. Zouden Sprinkhanen ook moslims zijn?

 13. Wat een raar verhaal , deze mevrouw komt niet echt geloofwaardig over.

  • Edmond V.O. Katusz

   19 december 2016 op 11:46

   Wilt u zo vriendelijk zijn dit toe te lichten. Wat maakt dit verhaal “raar” c.q. “ongeloofwaardig” in uw ogen?
   .
   Niet onderbouwde kritiek komt n.l. “raar” en “ongeloofwaardig” over op de lezer alhier. Ik begrijp dat het onhandig is dat de reactieruimte beperkt is tot een maximaal aantal tekens, maar doe een poging s.v.p.
   .
   Bij voorbaat dank.
   Tschüß, Edmond V.O. Katusz

  • Waarde Sarita, graag verneemt Sint van u WAAROM deze mevrouw niet geloofwaardig overkomt. Was uw vorige nick soms Hanna en heeft u een nieuwe identiteit aangenomen om uw hit and runs af te vuren of was Hanna uw inspiratiebron ? Zolang u geen plausibele onderbouwingen kunt voortbrengen en slechts onzinnige one-linders plempt is er slechts een goede raad : Get a life !

  • @sarita
   Gaandeweg in het leven zal er een moment komen -helaas niet voor iedereen- waarin je je realiseert dat de waarheid vaak ongeloofwaardiger is dan fictie.

 14. Edmond V.O. Katusz

  19 december 2016 op 00:39

  Mohamed Rasoel, De ondergang van Nederland – Land der naïeve dwazen, 1990.
  Fucking Hell 1990
  Tekst alhier
  http://www.dbnl.org/tekst/raso001onde01_01/
  Salut! Edmond V.O. Katusz

 15. Halveer toeslagen subsidies en uitkeringen aan 2 paspoorthouders en stel dat het andere paspoort, waar immers ook gestemd mag worden, een zorgplicht heeft.
  Per direct dus.
  Dit voorafgaand aan een verbod op 2 paspoorten, en Nederlanders, blanken althans, kunnen heel gemakkelijk hun paspoort verliezen.
  Deze discriminatie moet worden ongedaan gemaakt.
  Dus ben je turk of marokaan en kun je je andere paspoort niet lozen dan verlies je het Nederlanderschap en je oetkeringen.
  Criminelen moeten direct uitgezet worden zonder pardon, maar voor anderen moet een remigratie regeling komen, sober maar goed.
  Verder moeten alle mosketen waar haattexten uit de koran en hadit waarin wordt opgeroepen tot geweld tegen ongelovigen ,per direct worden gesloten en alle mosketen permanent worden gesurveilleerd en gemonitord.
  Bovendien alle imams in dienst van dianet en de maroc koning tot ongewenste vreemdelingen verklaard worden.
  Verder ben ik van mening dat een minaret niet hoger mag zijn dan een…

  • Verder ben ik van mening dat een minaret niet hoger mag zijn dan een kerktoren in mekka, en alle faciliteiten voor de mohammedaanse ideologie moeten worden ingetrokken totdat ze voldoen aan de voorwaardes die nodig waren om de godsdienstvrijheid in te leren.
   Dat betekent het afzweren van het supremacisme, de jihad en het streven naar sharia.
   Ook moet de Nederlandse traditie hersteld worden dat geen religieuse kleding mag worden gedragen door leken.

   • @SPRX
    Maak er even twee nationaliteiten van en ik ben het volkomen met je eens. Twee paspoorten zegt niks, had ik ook in mijn vliegend bestaan. Maar ik heb/had maar 1 nationaliteit, de Nederlandse.

 16. Telegraaf weer op een hoogte punt vandaag: Niemand heeft Aleppo nog verlaten, duizenden mensen wacht een koude nacht. Huh? Gisteren beelden gezien van tientallen bussen die mensen die stad uit vervoeren. Leugens dus of gewoon onnozel Reuters over pennen.
  Nog een belachelijk verhaal (ik heb jarenlang op zee gevaren) onze zeeheld Ralph Tuijn heeft zijn poging op moeten geven om de Atlantische oceaan over te roeien, na 80 mijl. Gisteren vertrok hij uit Portugal. Als dit allemaal waar is, dan zijn die Ralph Tuijn en zijn organisatie, een stel ongelooflijke sukkels. De noordelijke Atlantische Oceaan in wintertijd oversteken met een roeiboot? Wat is er toch mis met die Hollanders tegenwoordig?

 17. Dan mijn conclusie. Al met al denk ik dat de situatie zeer zorgelijk is maar nog niet compleet verloren is. Er zullen hier altijd moslims zijn, maar het is nog te voorkomen dat het compleet uit de hand loopt. Om dit te realiseren zal er voldoende druk op de traditionele politieke partijen moeten staan om de instroom te blijven beperken en het onderwerp torenhoog op de politieke agenda te houden. Dat kan eigenlijk alleen als in veel Europese landen anti-migratie partijen groot zijn en blijven. Dermate groot dat de gevestigde partijen zich er zorgen over maken. En daardoor gedwongen wroden ook minder politiek correcte oplossingen uit te voeren.

  • @RS1024
   Het blijft een kwestie van er bovenop blijven zitten. Even een la maar waaien houding en dan zijn er honderd stappen nodig om misschien weer eentje terug in het positieve te komen.

   Ik kom vaak in Singapore, de burka was daar verboden, mja, tot men een vinger toegaf. Loopt u op Pagoda street bij een tropische 32 graden en een luchtvochtigheid die spontaan het zweet uit uw sandalen trekt, loopt daar een zwart spook met handschoenen achter een duwkar! De mensen deinsden echt waar achteruit van spontane weerzin!
   Ik hoopte dat men er iets tegen zou ondernemen, helaas, de gekte gaat verder. Ik zie nu heel jonge meisjes ingepakt terwijl ze net zoals mijn kleindochters zouden moeten kunnen ravotten.
   Hoe krijgt men het teruggedraaid? Zoals ik al stelde, men meer inspanning dan het zou hebben gekost dan om te handhaven.

 18. Tot zover de legale instroom. Grootste probleem is waarschijnlijk de illegale instroom. En hoe deze te verminderen. Want er lopen ook allerlei illegalen rond en krijg die maar eens weg. De Turkije deal is (ondanks de nadelen ervan) qua daling migranten aantallen toch wel degelijk succesvol geweest. Nu komen ze echter van andere kanten. Waarschijnlijk kan dit alleen terug gedrongen worden met minder politiek correcte oplossingen zoals het Australisch model (opvang op een eiland). Lang was dit in Merkels Europa onbespreekbaar. Toch gaan er op dit moment stemmen op de bootjes op de middellandse zee terug te sturen naar Afrika in plaats van ze Europa binnen te laten. En wordt er gewerkt aan afspraken met Afrikaanse landen om illegalen terug te nemen. Hier tegenover staan echter linkse politiek correcte partijen en linkse lobbies die blijven tegenwerken. En dit is het grootste probleem.
  (wordt vervolgd)

 19. We zullen ervoor moeten zorgen dat het opvangen van vluchtelingen uit islamitische landen geen precedent werking krijgt. En we niet blijven opvangen voor elk Islamitisch land waar oorlog is. Opvang moet in de eigen regio plaatsvinden. Op zich is dit VVD beleid, maar nog lang geen EU beleid.
  Dan de internationale context. Probleem is ook dat wij ons migartie beleid niet helemaal zelf kunnen bepalen. Maar dat dit deels in EU verband gebeurd. De EU is een enorm log en ineffectief instituut dat nauwelijks de flexibiliteit heeft om op de snelle ontwikkelingen in de 21e eeuw te anticiperen. Duitsland zit ook nog met het schuldgevoel uit de 2e wereldoorlog en Merkel roept “Wir schaffen das”. Toch is ook hier een kentering gaande. In allerlei landen zijn rechts-populistische partijen in opkomst. Inmiddels staat niet alleen de Nederlandse politiek onder druk, maar ook de Duitse (door de AfD). Daardoor is ook op EU niveau een kentering gaande, al gaat die wel veel te traag .
  (wordt…

 20. Dan de legal migratie met huwelijken uit land van herkomst. De legale migratie van Marokkanen en Turken naar Nederland neemt af. De wetten voor huwelijken zijn aangescherpt en dit lijkt wel degelijk effect te hebben op de instroom.
  Dan het slechte nieuws. Daar staat echter tegenover dat er allerlei vluchtelingen blijven komen uit andere Islamitische landen doordat er altijd wel een Islamitish land is waar er oorlog en chaos heerst. Hier ligt ook de voornaamste probleem. Aangezien we niet uit elk Islamitisch land vluchtelingen kunnen blijven opvangen. Ook bij de Syriers blijft ondudielijk is of zij hier een paspoort krijgen of niet. Op dit gebied zijn de ontwikkelingen ook tegenstrijdig. De wetgeving is aangescherpt en migranten komen pas na 7 jaar i.p.v. 5 jaar in aanmerking komen voor een Nederlands paspoort. Anderzijds krijgen ze wel Nederlandse taal geleerd.
  (wordt vervolgd)

 21. Ik denk dat de situatie nog niet compleet verloren is. Al is de situatie wel zeer zorgelijk. En is het wel 5 voor 12. Op dit moment hoor je allerlei tegenstrijdige geluiden over migratie en is het daardoor lastig uit de ingewikkelde brei van ontwikkelingen en politieke besluiten een eenduidig beeld te vormen. Maar het is niet zo dat er helemaal niks gebeurdis de afgelopen jaren. Hieronder zal ik een uiteenzetting geven daarover.
  Eerst de feiten. Volgens onafhankelijke onderzoeken is ongeveer 6% van de Nederlanders moslim en ongeveer 2,5% van de EU inwoners moslim. Doordat ze relatief veel kinderen krijgen neemt dit aantal procentueel wel toe. Daar staat tegenover dat (een klein deel) van het nageslacht wel minder gelovig wordt en/of succesvol integreert. Helaas integreert echter een aanzienlijk deel slecht en vormt zelfs in 2e of 3e generatie nog een risico om extremist te worden.
  (wordt vervolgd)

 22. De verrotting van het Bestuur in alle lagen is dus totaal,zeker ook de ambtelijke tot kennelijk in het all center toe, Dit kan alleen nog met een revolutie of een burgeroorlog veranderen. Ik vrees echter,dat er in West Europa te weinig mensen wakker zijn en dat we gewoon op z’n Pechtolds en Klavers cs gedegenereerd zijn,want ik zie dit wel als voorbeelden van mentaal gedegenereerde mensen,die hun leugens tot waarheid verheffen en diegenen,die dit niet accepteren (een minderheid) karaktermoorden. De ambtenarij is een afspiegeling van,in dit geval het failliet, van de politiek, het systeem is kapot, het land ook en het volk volgt.

 23. “Dit klinkt mij meer in de oren als `zie je wel die allochtonen krijgen alles voor elkaar`zonder dat het echt onderbouwd is!”
  .
  Omdat ze een heel bataljon hulpverleners achter zich hebben staan, er wordt niet voor niets gesproken over een industrie. Daarentegen worden autochtonen vaak aan hun lot overgelaten met als argument dat zij het zelf wel allemaal kunnen uitvissen maar ik ken persoonlijk mensen die bijvoorbeeld pas na jaren na de invoering van de zorgtoeslag erachter kwamen dat ze daar recht op hadden en dat zal geen enkele nieuwkomer overkomen omdat direct een heel bataljon hulpverleners van de zieligheidsindustrie achter ze staat, en dat gebeurt niet omdat ze van de zieligheidsindustrie zulke hulpvaardige mensen zijn maar omdat het een heel dik belegde boterham oplevert.

  • OK,dus je geeft toe dat de zieligheidsindustrie er een dik belegde boterham aan verdiend.
   het zelfde geld voor de asielzoekers,het kost miljoenen maar de asielzoeker zelf krijg die miljoenen niet te zien nee dat zijn vooral de vakantiehuisjes eigenaren die per asielzoeker 50 euro per nacht per bed krijgen en social werkers die zich zogenaamd inzeten voor deze asielzoekers maar er wel een goed salaris voor krijgen!
   Ik weet best dat heel veel allochtonen allerlei toeslagen aanvragen en vinden dat ze daar recht ophebben maar laten wij Hollanders niet net doen alsof wij niets voor elkaar krijgen terwijl die allochtonen wel alles voor elkaar krijgen!
   Als je goed luistert naar het verhaal van Patricia dan zou ze eigenlijk niet boos moeten zijn op de allochtonen maar op haar baas en op het ministerie waar ze voor werkte en op al die adviesburo,s die dat geld lospeuteren voor die allochtonen.

   • @Dominic
    “Als je goed luistert naar het verhaal van Patricia dan zou ze eigenlijk niet boos moeten zijn op de allochtonen”
    .
    Ook daar ben ik het mee eens, echte vluchtelingen kan je niets verwijten en verdienen hulp maar ook de economische vluchtelingen/gelukzoekers en zelfs de criminele migranten kan je niets kwalijk nemen want ze pakken wat ze geboden wordt. Zonder medewerking van mensen uit ons ‘eigen volk’ was dit nooit mogelijk geweest, daarom vind ik de vergelijking met de nsb best op z’n plaats, vandaar dat ik dat soort mensen de nagel aan de doodskist van onze samenleving noem. Daar beschuldigde ik jou ook van en dat wil ik bij dezen terugnemen.
    .
    Het punt is; als je op zee vaart met een bootje dat maximaal 20 mensen kan dragen anders zinkt het en je ziet plots 100 drenkelingen, hoeveel ga je aan boord nemen? Neem je er meer dan 20 aan boord dan zink je en dan is niemand gered en iedereen verloren, ik vrees dat dat zal gebeuren met Nederland.

    • @Dick Ik geloof ook dat het uit de hand loopt maar daar zijn in mijn ogen de politici meer schuldig aan dan de allochtonen zelf.
     Ik heb niets met moslims maar je kan een moslim niet kwalijk nemen dat ie moslim is,wel kan je de politici kwalijk nemen dat ze de grenzen open gooien.
     Daarnaast is het hele beleid te soft,we laten vluchtelingen in grote getallen toe en die mensen hoeven nauwelijks te intergreren,als ze een formulier moeten invullen dan wordt het aanvraagformulier in desbetreffende taal vertaald,dat is toch te gek voor woorden.
     Ook vindt ik dat we niet altijd links de schuld moeten geven want vaak is rechts geen haar beter.
     Links teert op de zieligheidsindustrie maar rechts is al jaren schuldig aan de arbeidsimmigratie.
     Verder moeten we oprotten uit het midden oosten want als wij de boel daar niet platbombarderen dan hoeven die vluchtelingen ook niet te vluchten en massaal hierheen te komen.

     • @Dominic
      ” je kan een moslim niet kwalijk nemen dat ie moslim is”
      .
      Tuurlijk wel, net zoals je een nazi het kwalijk kan nemen, het is een keuze.
      .
      “Verder moeten we oprotten uit het midden oosten want als wij de boel daar niet platbombarderen dan hoeven die vluchtelingen ook niet te vluchten en massaal hierheen te komen.”
      .
      Nee, dat is het gevolg van isis. Maar ik ben het met je eens dat we weg moeten uit het MO, laat ze het maar onder elkaar uitzoeken. En die paar christenen en andere gelovigen die ze nog niet hebben afgeslacht, ach…. toch?!

 24. Ik lees graag columns op je site Joost,maar soms sla je de plank mis.
  Dit klinkt mij meer in de oren als `zie je wel die allochtonen krijgen alles voor elkaar`zonder dat het echt onderbouwd is!
  Zo beweerd Mevr dat allochtonen tijdens de ramadam de gelegenheid kregen van de baas om effe rustig aan te doen terwijl een Hollandse maar 10 minuten per dag van haar werkplek mag,nou ik kan je vertellen dat een gemiddelde Hollander een uur per dag op de plee zit en echt niet alleen maar om te schijten en wat die ramadamende moslim betreft nou die zie ik weleens in de pauze in een hoekje van de kleedruimte zijn dingetje doen maar ik heb nog nooit een baas meegemaakt die de moslim 5 keer per dag zijn dingetje laat doen onder werktijd!
  Laten we wel realistisch blijven A.U.B

 25. Ik vindt dit hele artikel een beetje vaag,zo zouden allochtonen maar voor elkaar krijgen dan autochtonen en moest Patricia zich aanpassen aan van alles en nog wat!
  Niemand gaat mij wijs maken dat je op je werk niet te diep mag ademhalen als je verkouden bent en dat je je moet aanpassen aan de boerka,er werken genoeg mensen op het ministerie van VWS die luchtig gekleed zijn in de zomer,op hoge haken en in een luchtig bloesje.
  Dit hele verhaal klinkt een beetje als een gefrusteerde vrouw die na 2,5 jaar is ontslagen,ik kan er niets anders van maken.
  Je kan in nederland van alles aanvragen,allochtoon of autochtoon!
  Een gemiddelde oma van 82 heeft een scootmobile 3 keer per week thuiszorg een schoonmaakster en iemand die helpt met de medicatie,verder kunnen ouderen en chronisch zieken een taxi bellen voor openbaar vervoers tarief ..Nee we moeten niet net gaan doen alsof allochtonen alles voor elkaar krijgen en de Hollander niets!

  • @dominic
   “Dit hele verhaal klinkt een beetje als een gefrusteerde vrouw die na 2,5 jaar is ontslagen,ik kan er niets anders van maken.”
   .
   Nee, je wilt er niets anders van maken omdat het niet in jouw straat je past. Deze vrouw vertelt haar ervaringen en zonder enig bewijs dat zij niet de waarheid spreekt maak je haar voor gefrustreerd en leugenaar uit, waaruit ik opmaak dat jij zwaar gefrustreerd bent en liever iemand zonder enig bewijs voor gefrustreerd en leugenaar uitmaakt. Dankzij mensen zoals jij heeft het allemaal zover kunnen komen en ik heb daar geen goed woord voor over, iedereen kent voorbeelden van positieve discriminatie maar jij durft ijskoud te beweren dat het niet bestaat. Mensen zoals jij zijn de nagel aan de doodskist van onze samenleving, die anderen voor gefrustreerd en leugenaar uitmaken omdat ze het lef hebben ervaringen te delen die niet in hun/jouw (politieke?) straatje passen. Walgelijk. Er is niets aan de hand, voor je kijken en doorlopen, sjonge.

  • @arjen het keurige gedrag van de kerkmensen is pas keurig geworden sinds zij aan macht hebben moeten in leveren.
   vroeger waren de christenen geen haar beter dan die moslims,in de middeleeuwen zijn er vele duizenden mensen slachtoffer geworden van de kerk met hun inquisitie.
   Pas toen ze aan macht moesten inboeten werden ze zogenaamd keurig.
   Ik heb totaal geen moeite met godslastering aangezien de religisten atheïsten of andersdenkenden eeuwen lang hebben vervolgd.
   En geloof me wij oerbarbaren zullen de kerken steen voor steen afbreken en op den duur zullen ook de moskeeën weer afgebroken worden omdat normale mensen geen behoefte hebben aan achterlijke woenstijnrelegie,s!

   • Hiermee heeft u elk recht verloren de vrijheden van deze samenleving te verdedigen. Uw type is net zo intolerant als de islam.

    • Ik ben toleranter dan een christen of moslim ooit zal worden en ik voel me zeer gelukkig in een geseculariseerde samenleving en ben blij dat christenen politieke macht zijn verloren want in mijn ogen zijn christenen net zulke barbaren als die achterlijke moslims!
     Jullie kerk stelt geen klote meer voor!

 26. Geitenneuker Erdogan verbiedt kerstviering op Duitse school, tegen alle afspraken van slavenland Duitsland in, met de knielpremier Merkel, die nog altijd populair is onder de zelfhatende en zelfvernietigende Duitser, een instelling van Duitsers waarvan de EU wil dat u diezelfde instelling overneemt, en waarover de vorige Duitse president zei: ‘Daarvoor neem ik mijn hoed af’:
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/turkije-verbiedt-kerstfeest-op-duitse-school-istanbul-420084/

  • @Koffij
   “Geitenneuker Erdogan verbiedt kerstviering op Duitse school”
   .
   En dan te bedenken dat turkije ooit christelijk was, onze sinterklaas komt daar nota bene vandaan.
   .
   Enniewees..
   .
   Ik vind het eigenlijk heel goed dat turkije kerst verbiedt want dat schept een precedent om hier alle islamitische uitingen te verbieden, gelijke monniken gelijke kappen. En we kunnen daar maar beter direct mee beginnen want hoe langer we wachten hoe moeilijker het zal worden, en we weten nu allemaal hoe het voormalig christelijk turkije vergaan is. “Onze” tpo heeft het al voorzichtig geprobeerd met hun nieuwe promo in navolging van turkije maar hebben geschrokken van alle ophef middels laffe leugens hun keutel alweer ingetrokken, maar voor hoe lang.

   • @DICK Turkije was ooit christelijk en Nederland was ooit heidens.
    De Joods/christelijke relegie is een woestijnrelegie en wat mij betreft schaffen we de islam en het christendom af en vieren we op 21 december gewoon weer de terugkeer van het licht zoals ze dat in scandinavie doen!
    De kerstboom die blijft en kerstboom verbranding blijven we ook doen maar het christussprookje schaffen we af en we gebruiken gewoon weer de swastika die niet het symbool van het nazisme is maar van de zonnewende!
    terug naar onze oude roots zou ik zeggen!

    • @Dominic
     99%eens, die ene procent zit hem in het Hindoe symbool. Moeten we hen dan maar voor de schenen schoppen omdat een malloot het oorspronkelijke symbool besmeurd heeft?
     Ik weet, het is lastig en ik heb er ook geen pasklaar antwoord op.

    • Daar ben ik voor. Oude, niet oplegde, gebruiken zonnewende, winterwende het licht komt terug, betekenisvolle namen voor de maanden van het jaar oogstmaand, slachtmaand In O.Europa kwam ik echt thuis daar wordt het echt met veel “plezier” gevierd Vergeet nooit dat wij op een bol zitten die met 25000 km/u rond de zon suist Hopelijk volgens dezelfde route via lente- zomer- herfst- winterpad

    • @Dominic
     Helemaal mee eens, ik was/ben ook zeer blij met de ontkerkelijking en daarom niet blij met de daarvoor in de plaats komende geïmporteerde islam die ook nog een keer geen verlichting doorgemaakt heeft zoals het christendom.
     .
     “Nederland was ooit heidens.”
     Dat is een christelijke term, die moet je dus niet meer gebruiken 🙂
     .
     “De Joods/christelijke relegie”
     Er wordt wel gesteld dat wij in een joods/christelijke cultuur leven en ik heb nooit echt begrepen waar dat ‘joods’ vandaan komt, ivm het oude testament of omdat jezus een jood was? Hoe dan ook, het klopt niet, wat wel correct is is dat wij in een Germaans/Romeinse cultuur leven, daarmee is bv Kerst volledig te verklaren, niet met joods/christelijk, maar dit terzijde.
     .
     Terug naar de oorsprong zou idd een oplossing kunnen zijn, helemaal als bv de hier woonachtige berbers ook terug naar hun oorsprong zouden keren, weet zeker dat de kloof dan al een stuk minder wordt en het samenleven zal vergemakkelijken.

     • Nou, dank jullie wel hoor. Wordt de kerk via jullie alsnog het slachtoffer van de islam, ondanks het keurige gedrag van de meeste kerkmensen. Terug naar de oerbarbaren.
      Een troost: jullie wens gaat NIET in vervulling.

     • @arjen
      Ik snap niet wat je bedoelt, kan je het uitleggen?
      .
      Oh wacht effe, doel je op de wens terug naar de roots te gaan? Nou, die wens staat los van de islam maar de islam heeft voor mij helaas wel de noodzaak bevestigd. Ik ben bewust niet religieus dus ook niet pro christelijk. Echter, als ik moet kiezen tussen de islam en het christendom dan kies ik zonder enige twijfel voor het christendom. Maar.. ik ben bewust niet religieus omdat religies bestaan uit dogma’s die achterhaald en dus achterlijk zijn. Het spijt me dat ik christenen met die opmerking misschien pijn doe, maar zo is het en ik kan op mijn beurt zeggen dat de religieuze dogma’s mij pijn doen. In de praktijk heb ik altijd prima samen kunnen leven met aanhangers van het christendom, boeddisme, hindoeïsme, etc.. maar niet met de islam omdat hun cultuur niet verenigbaar is met niet-islamitische culturen.

 27. Goede brief van deze voormalig ambtenaar en zo treffend. Op zich natuurlijk geen verrassing wat deze dame heeft meegemaakt en het staat ook beslist niet op zich zelf. We weten allemaal wel hoe de NL bevolking de afgelopen jaren bij het grof vuil is gezet en hoe de (s)linkse landverraders stonden te geilbekken als er zich weer een lading zielig spelende achterlijkheid in Ter Apel aanmeldde. Sint heeft zelf gezien hoe deze onderkruipsels werden bevoordeeld toen hij nog in NL woonde. Heb me er ook gruwelijk over opgewonden dat je direct het racisme stempel kreeg als je er wat van zegde. Gelukkig is de familie in NL en de kennissen incluis helemaal om wat stemgedrag betreft. Die hebben hun keuze al gemaakt voor maart 2017. Dat zijn beslist geen Tokkies maar bedrijfsleiders, onderwijzers, hoog opgeleiden, winkeliers tot en met WAO’ers en ZZP’ers. Allemaal hebben ze zo giga tabak van de politiek correcte elitaire landverraders en volksvernachelaars dat het PVV wordt, zonder twijfel !

 28. Wat een goor dood en doodziek landje is dit toch! Vooral die vuile Gutmenschen die heulen met de achterlijke islam en die iedereen willen plezieren zo lang ze maar niet blank zijn. Vuile viespeuken!
  Klaagnegers, intimiderende islamieten en andere parasieten terroriseren de autochtone bevolking, die van de media en de regentenkliek te horen krijgt dat ZIJ discrimineren. Er is een groot discriminatieprobleem in NL : de autochtone bevolking wordt gediscrimineerd door Gutmenschen en veel allochtonen! Dat is het ECHTE probleem.

 29. Graag verwijs ik iedereen naar het boek Eurabia. Het gaat net zolang door totdat mensen wakker worden en dan is het te laat indien de import maar blijft doorgaan.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Eurabi%C3%AB
  En ondertussen hebben we een liegende Koenders die zogenaamd een deal met Mali heeft gesloten om handophouders terug te nemen. Is niet waar. Gelogen dus. Ondertussen blijft de EU met haar Frontexboot en de boot van Stichting Vluchtelingenhulp letterlijk de handophouders 65 km uit de kust van Libië op te halen en i.p.v. deze terug te slepen varen ze 265 km naar Sicilië. Als hier geen kwaadaardige opzet in zit. Zijn allemaal jonge mannen uit Noord-Afrika die hier niets te zoeken hebben.

 30. Geschiedenis van een tijdperk. Nederland bezet door Duitsland. Het keerpunt en een hoogtepunt kreeg de naam Market Garden. Soldaten van veel nationaliteiten sprongen uit vliegtuigen boven Arnhem met de bekende afloop. Het interessante van deze gebeurtenis. Niet èèn Nederlander was parachutist. Terwijl er duizenden in Londen rondliepen als ambtenaar of toekomstig bevrijder. De reden was duidelijk. Het likken en knikken zit in ons boven mens cultuur met angst als raadgever. Staart tussen de benen is hun vlag symbool.

 31. Dit zou een goed onderwerp zijn voor Tegenlicht, de achterstelling van de autochtonen bij overheidsregelingen, maar dat programma gaat er natuurlijk nooit komen.
  Juist de laatste weken worden we -en zullen we – gebombardeerd worden met programma’s die de autochtoon een schuldgevoel moeten aanpraten. Gisteren heb ik me weer zo geërgerd aan een triomfantelijk Twan Huys, want in Amerika gaat de Gutmensch het uitzettingsbeleid van Trump frustreren.
  Naast propaganda heeft de politieke elite nog de schoenlepel, de rechterlijke macht. Dit zal de Nederlanders persen in de multiculturele schoenen die hem niet passen. Daarna komt het harnas. De rechterlijke macht zal de Nederlander ook in het multiculturele harnas persen. Hoe? Door politieke uitspraken die gewild worden door Europa, met wetten die door de Junckertjes van deze wereld zijn bedacht, zodat de bevolking klaargestoomd zal worden voor het Europese rijk van globalisten en multinationals.

 32. Een groot raadsel vind ik de houding van de managers van de callcentra. Moeten die ook vrezen voor hun baan als ze zich begripvol zouden opstellen tegenover de autochtone telefonistes? Worden die managers ook gecontroleerd, of zijn ze zo gehersenspoeld dat ze denken juist te handelen?

 33. Om te beginnen spreken we niet meer van allochtoon!!! Zij zijn van een ras! Goed, hetzelfde heb ik als ambtenaar meegemaakt. daarom is het bolwerk, de sekte, ambtenarij zo gesloten. Het weet van elkaar, helpt elkaar, en er is niemand die het ene bal interesseert. De arbeidsvoorwaarden zijn fantastisch, de werkdruk: werkdruk???? geen idee wat dat is. Er zijn er ruim 1 miljoen, er zijn 17 miljoen inwoners, rekenen maar uit. Maar je kan klagen als burger, het is een verkankerd onderdeel van Nederland, het zou uitgesneden moeten worden, maar ja.. Dus ik kan alleen maar zeggen minder-minder-minder ambtenaren. Heel veel minder.

  • Steden in Nederland van boven de 80.000 inwoners hebben een gezamenlijk inwonertal van ongeveer 7 miljoen. Kijk er eens rond en zie dat minstens 25% moslim is. Officiele getallen zijn niet verkrijgbaar. In de grootste steden is het percentage meer dan 50%, ga er maar kijken.
   Ok. 25% van 7 miljoen is bijna 2 miljoen. Er lijken dus veel meer moslims in ons land dan die 1 miljoen, welk getal al jaren wordt gebruikt en nooit groeit.
   Wordt deze moslim groep ook serieus meegenomen in de wekelijkse peilingen van Maurice de Hond? Ik kan me zo voorstellen van niet. Dan is het misschien begrijpelijk waarom de PvdA doet alsof ze in maart nog een kans maakt en Denk steeds brutaler wordt? 2 miljoen zijn een hoop stemmen…

  • Dit is wel op het scherp van de snede Shariaantje. De rechterlijke macht heeft tegenwoordig maar weinig nodig om te vonnissen op rassendiscriminatie. Namelijk “Een groep die zich in culturele zin al generaties onderscheidt, kan als een ‘ras’ in juridische zin worden aangemerkt, bijvoorbeeld; woonwagenbewoners.” En een ambtenaar doet daar zeker niet voor onder. De ambtenarij heeft eveneens een eigen cultuur. Je geeft het al aan, het is een bolwerk, een sekte. Dus, als het even tegenzit, dan stromen morgen de aangiftes binnen. Groepsbelediging, het aanzetten tot haat en discriminatie (ras). Maar troost je. Jij bent de eerste die dit bedenkt in dit “godverlaten” land, dus het zal wel een voorwaardelijke straf worden.

 34. Andre van Delft

  18 december 2016 op 02:11

  Nederland moet weer een zelfstandige staat worden, bestuurd voor en door Nederlanders.
  De Nederlandse nationaliteit moet daarom worden ingetrokken van allochtonen die ook een andere nationaliteit hebben. En kiesrecht en uitkeringen moeten alleen voor Nederlanders gelden.
  Zolang we nalaten om deze harde maatregelen in te voeren, wordt de ellende alleen maar groter.

 35. Even een aardige link die hier eveneens over gaat: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/12/ingezonden_nederland_deugland.html#more Met dank aan Martien Pennings.

 36. En nu beginnen alle partijen weer rechtse taal uit te slaan, ze weten wel wat de bevolking wil. Ze zijn het alleen na de verkiezingen weer “vergeten”.
  .
  Onthoudt dit heel goed: stem niet op basis van de (valse) beloftes van politici maar op basis van het beleid dat ze afgelopen periode gevoerd hebben.
  .
  Nu (mede dankzij social media, zie okk: Trump) het taboe van PVV stemmen verdwijnt steeds meer mensen ervoor uit durven komen.
  .
  De media probeert u te doen geloven dat stemmen op de PVV antidemocatisch is, maar in feite willen zij het niet accepteren als een “populist” democratisch gekozen wordt.

  • Het stemmen op PVV is absoluut niet iets om geheimzinnig over te doen beste Mastermattie en ZEKER geen taboe ! Waarom eigenlijk ? . in de 10 jaar dat deze partij nu bestaat is het een politieke beweging geworden van betekenis waar men niet meer omheen kan. Hoe hard de (s)linkschen ook moord en brand gillen, de aanhang groeit als kool, in tegenstelling tot die van de PvdAllah bijvoorbeeld. Weggezakt in de de peilingen tot het formaat van een splinterpartij dankzij de heer Samsom en zijn weg met ons, hoezee voor de Muzelman beleid. En dan de VVD van ons aller Pinokkio. Dat is echt de grootste bedrieger en landsvernachelaar ooit met zijn gouden beloftes die niet nagekomen worden/werden en er zich af maakt met een sorry. Pechtold dan ? Nou, daar moeten we het ook niet van hebben. Nog zo’n allochtonen en €uropaknuffelaar. Meer €uropa is zijn devies. Nou, wat €uropa voor ellende over ons heeft uitgestort weten we allemaal wel ondertussen. Nog meer van dat ? Dacht het niet !

   • Maar Jesse Klaver dan ? Zo’n lekker fris groen bekkie. Die loopt alleen maar Geert overal de schuld van te geven. Ook zo een die constant roept dat we bruggen moeten bouwen en in gesprek moeten blijven. Nou, al die bruggen zijn allang ingestort en die gesprekken hebben ook lekker wat opgeleverd. NOT ! En zo zitten er nog een stelletje natte kranten in Den Haag waarvan er geen een de problemen durft te benoemen die Geert wel benoemd. Wegkijkers, stuk voor stuk uilskuikens die het land naar de verdommenis helpen geen oog hebben of willen hebben voor de ellende die het klootjesvolk dagelijks aan den lijve ondervindt. En als het aan madam Sylvana Simons ligt gaat dat straks nog in een hogere versnelling ook. Waar haalt dat wijf de gore lef vandaan om als migrant vanuit Suriname de geneugten op te souperen van onze samenleving en zich vervolgens af te zetten tegen van alles en nog wat waar NL en zijn bewoners voor staan. Nooit van de uitgang gehoord zeker ?

    • Het moet uit zijn met die weg met ons mentaliteit, weg met de islamisering, weg met de positieve discriminering van uitvretend ongewenst tuig. Integreren en werken met je luie reet. Respect voor de gastheer ( NL in dit geval ) en geen geleuter en protesten tegen datgene waar wij voor staan en opgebouwd hebben de afgelopen eeuwen. Je HOEFT hier niet te zijn namelijk. niet naar je zin ? Opzouten. Kunnen wij in Zandbakkistan of Soepjurkia gaan lopen zeiken dat het suikerfeest niet gevierd moet worden, meneer Alaaf een moordlustige idioot is, vertegenwoordigd op aarde door een kleuterneuker ? Laat een ding duidelijk zijn : De PVV en Geert zijn het produkt van het falen van de elite die het klootjesvolk decennia lang hebben bestolen, geschoffeerd en bij het grof vuil hebben gezet. Wat er nu in de peilingen gebeurd is hun verdiende loon ! nu weer die malloot Rutte en het Oekraine verdrag. Het volk zei NEE ! Geen verdrag en meneer knutselt wee een alternatief. PVV, alternatief is er niet !

 37. Ik wordt hier zo moedeloos van. Wij oorspronkelijke bewoners van Nederland worden gediscrimineerd in ons eigen land.
  Onze vluchtelingen hebben recht op een gratis bed, eten en gezondheidszorg.
  Dagelijks worden veel mensen uit hun huis gezet omdat ze eenvoudigweg de vaste lasten niet meer kunnen betalen.
  Staat er dan een gratis bed, eten en gratis gezondheidszorg voor hun klaar???
  Vluchtelingen die vanuit het AZC een huis/appartement toegewezen worden verwend met inrichtingskosten, betaald door de gemeente, van minimaal 4000 euro.
  Krijgen autochtone Nederlanders dit bedrag geschonken als hun inrichting aan vervanging toe is??
  Onze allochtone medebewoner is er beter aan toe dan menig autochtoon.
  En dan staat men verbaasd te kijken dan het aantal zelfmoordpogingen ieder jaar stijgt!!

 38. En daarom moeten we stemmen op élke partij die tegen dit soort gepamper is. Een partij die vooral voor terugkeer van eindeloos profiterende, scheldende, anti-integrerende migrant is. En die hier ook daadwerkelijk iets aan doet, en het liefst zo snel mogelijk.
  .
  Want het is al veel te lang, veel te ver gegaan. En nóg zijn er zo ontzettend veel mensen die heilig geloven dat het allemaal wel meevalt, en dat we als autochtone burger niet moeten zeuren met onze hypotheek, auto, gezondheid e.d. Dat is nog wel het meest onvoorstelbare ook eigenljik: dát er mensen zijn die het nog steeds niet willen geloven, en die vinden dat mensen zoals wij/ik, die wél genoeg hebben van dit gepamper, gejat, gelieg, gescheld etc., veel te makkelijk uitmaken voor “je weet niet waar je het over hebt”. En dat is nog de minst erge uitspraak die je dan te horen krijgt.
  .
  Eén ding weet ik zeker: hoe langer dit doorgaat, hoe extremer mensen gaan stemmen.

  • @Joram. Mijn waarde Joram, mensen zullen niet alleen extremer gaan stemmen; uiteindelijk gaat dat deksel een keer van de snelkoker en dan zijn je de rapen pas goed gaar. Want men is het zat, meer dan zat. En als je dan het oeverloze blaartrekkende gezwatel hoort van lieden als Klavertje van GL, Pechtold cum suis etc.. Dan krullen je tenen toch achterwaarts je sokken uit van pure ergernis! Het schip is al jaren zinkende, het water staat ze tot aan de lippen, maar ze blijven dezelfde mantra’s maar herhalen want “we moeten Wilders en zijn bende racisten niet in de kaart spelen”. De breinrot bij deze lieden zit zo diep, daar helpt echt niets meer tegen. Als NL met de komende verkiezingen niet radicaal anders gaat stemmen, dan zie ik het heel somber in voor de toekomst van Nederland en dan met name voor het inheemse deel van de bevolking. Mijn Lakota oom gaat zó gelijk krijgen….

   • Nederlanders zijn hééééél tolerant, pikken eigenlijk al te veel. Maar als de beruchte druppel de emmer doet overlopen dan is het ook echt meteen goed mis. We zitten niet ver van dan punt vandaan. Denk je dat die militairen bij de Tweede Kamer daar echt alleen staan vanwege mogelijke terroristen? Reken maar dat politici banger zijn voor boze burgers dan voor terroristen!

    • Ik denk het niet. Inheemsen hebben nog steeds teveel te verliezen.

    • @Mastermattie. “Maar als de beruchte druppel de emmer doet overlopen dan is het ook echt meteen goed mis…”
     Ik ben nieuwsgierig naar een voorbeeld.
     De 80 jarige oorlog wellicht? Dat is 400 jaar geleden.
     Het verzet in WO2? Met alle respect voor de echte verzetshelden maar bij gebrek aan steun zette dat geen zoden aan de dijk.
     De Maagdenhuis rellen? Weinig effect.
     Krakers rellen? Wat heeft dat veranderd?
     Ik ben bang dat er geen voorbeeld bestaat.

    • We zijn als Hollanders ook veel te tolerant… en eigenlijk mag het van mij ook eens goed mis gaan om al die slapende en eeuwige D66/VVD/PvdA/GroenLinks stemmers wakker te krijgen en ’t land eens op te schonen van al dat tuig. Maar Hollanders zijn jammer genoeg net zo tolerant als passief, want het is iets van de afgelopen 30+ jaar namelijk. Al sinds de jaren ’80 worden er ontheemdiërs naar Nederland gehaald vanwege de goedkope krachten die het zijn. En in de jaren ’90 merkte je al dat hele buurten in o.a. Rotterdam (denk aan Zuidplein, Slinge, Spangen, Afrikaanderplein, Delfshaven e.d.) ten onder gingen aan dat anti-fatsoenstuig.
     .
     Maar nog steeds leren de politici hier niets van, omdat ze bijna allemaal óf totaal blind zijn, en/óf in hun mooie wijkje wonen die ver van deze taferelen ligt.
     .
     Politici zijn bang voor alles, maar zijn helaas blind voor de oplossingen om dit probleem te ondervangen.

   • harmen timmerman

    20 december 2016 op 12:19

    Weet ik wel zeker, Sjefke7807!

 39. Een multiculturele samenleving werkt niet. Zoveel is inmiddels wel duidelijk. Op allerlei gebieden ontstaan problemen en tegenstellingen. De mensen die hier zijn gaan echter niet meer weg. Het zal partijen als de PVV dan ook stemmen op blijven leveren. Maar echt veel verbeterd er niet. Om grotere problemen te voorkomen zou men in ieder geval een streng migratie beleid moeten hanteren. Maar daar staat de EU ons weer in de weg. Ik hoop in ieder geval niet dat alle Syriers straks massaal Nederlandse paspoorten gaan krijgen. De wetgeving is zonder meer strenger geworden de afgelopen 15 jaar. Maar ik ben er niet gerust op. Onderschat de mogelijkheden van politici niet om te draaien, te liegen en te spinnen. En straks misschien het zoveelste generaal pardon uit te geven. Angst voor een te grote PVV is waarschijnlijk het enigste wat hun hiervan kan weerhouden.

  • ==De mensen die hier zijn gaan echter niet meer weg.==

   Ik denk dat Wilders helemaal niet hoeft te zeggen “We willen minder…”. Wat moet gebeuren is diverse maatregelen doorvoeren: 1) het moslims onmogelijk maken nog conform de islam-voorschriften over straat te lopen, 2) alleen de meest liberale moskeeën nog toestaan, 3) geen speciale voorzieningen op het werk voor ramadan, bidden en halal, 4) het mensen toestaan openlijk te laten blijken verre van blij te zijn met moslims als buren. Je zal zien dat er heel veel moslims zullen besluiten de wijk terug te nemen. Vrijwel alle Nederlandse Turken hebben een huis in Turkije, dus die zullen met terugkeren helemaal geen echt probleem hebben.

   • Ik sluit niet uit dat als de PVV de grootste wordt in maart een deel van de allochtonen terug zullen gaan naar hun land van herkomst. Omdat ze zich hier niet meer thuis voelen. Of als ze trouwen met een geloofsgenoot uit land van herkomst kiezen ze ervoor om daar te gaan wonen in plaats van in Nederland. Maar het zal een klein deel zijn van het totaal. De grootste groep blijft hier. De maatregelen uit jouw reactie vereisen bijna allemaal een grondwetswijziging. En daarvoor zijn 100 zetels nodig in de tweede kamer en 50 in de eerste kamer. Dat gaat er niet doorheen komen.

    • Ja, als we de Islam als een onschuldige godsdienst blijven beschouwen. Maar het besef dat de Islam een oorlogszuchtige politieke ideologie is dringt bij steeds meer mensen door. Tsja, vooroordeel pakte lange tijd gunstig uit voor moslims.

     • Het grote probleem is dat zodra een minderheid meer dan 8% van de totale bevolking uitmaakt deze groep serieus genomen moet worden. Daar zijn studies overgedaan en dat is in de praktijk bewezen. Nu hebben grote steden al meer dan 50% moslims. Bovendien is het stemvee voor de “uitkering Sinterklazen”, ofwel linkse partijen en die mafkezen club Denk natuurlijk. Moslims terugsturen zal juridisch niet gaan. Oprot premies hebben ook niet geholpen. Nederland is financieel veel te aantrekkelijk voor ze, die gaan nooit weg. Dan maar verplicht aanpassen, integreren, normale kleding op straat, leuke bikini op het strand? Vergeet het maar, dat gaat nooit gebeuren, anders was het al gebeurd. Begin jaren 80 werd dit al duidelijk en het is sindsdien alleen maar erger geworden. Boer Koekoek, Janmaat, Fortuyn en Wilders. Het heeft niets veranderd. Ik ga uit onvrede PVV stemmen. Wat op zich al triest is. Maar ik maak me geen enkele illusie. Die moslims blijven gewoon. Helaas.

   • Om te beginnen moet er eens een debat komen over de vraag is Islam een religie of een ideologie. In mijn ogen is de Islam een ideologie waar geen ruimte is voor andersdenkenden zoals fascisme en communisme en is het een schande dat de Islam beschermd wordt door het grondwet artikel vrijheid van godsdienst. Voorts moet me alles weghalen waarvoor men hierkomt. Verbod Islam, geen gezinsherenigingen meer, geen ontvangst Arabische zenders, geen geld maar bed, bad en brood regeling, stop met het verstrekken van subsidies aan instellingen waar het woord Islam of Mohammed in voorkomt, etc. etc.

  • harmen timmerman

   20 december 2016 op 12:18

   En wat te denken van al die paspoorten van de Oekraïners?

 40. Ambtenaren zijn dus bang voor hun managers en allochtone medewerkers. Indien ze in conflict met hun baas komen en hun baan verliezen kunnen ze naar de rechter stappen maar ook daar is men bang voor want de verwachting is dat die rechter recht zal spreken in het voordeel van de autochtoon. Zie proces Wilders.
  Dan de vele deskundigen die hun brood verdienen met allerlei adviezen voor autochtonen. Komt me heel bekent voor. Dat was in de jaren 80 al zo. Immigranten kenden de wet beter dan ik en wisten de weg naar uitkeringen en subsidies (waar ik nog nooit van gehoord had) beter te vinden dan ik, terwijl ze niet eens behoorlijk Nederlands spraken. Dit gaat al meer dan 30 jaar zo. Worden we nu eindelijk wakker nadat meer dan 50% van de bevolking van de grote steden moslim is? Ook goedemorgen, zal ik maar zeggen.

 41. Er zijn natuurlijk veel meer mensen die over dit soort ervaringen kunnen meepraten. Dit staat niet op zichzelf. Maar mensen is geleerd dat het racisme en discriminatie is, om hier überhaupt over te praten. Zoals deze vrouw ook aangeeft in de brief. De politieke correctheid: ja, die bestaat nog steeds. Een PVV-voorkeur kan je je baan kosten.
  Dit klimaat heeft normale oplossingen onmogelijk gemaakt. Nu zijn drastische maatregelen nodig.

  • Ik ben van huis uit VVD ER maar ga nu toch echt PVV stemmen. De enige partij die er misschien iets aan kan en gaat doen

   • harmen timmerman

    20 december 2016 op 12:16

    Jammer dat je zo laat wakker wordt! De VVD was nooit liberaal en zal het ook nooit worden. De VVD is er alleen voor de multinationals! Ik heb niets menselijks aan de VVD kunnen ontdekken. Goedkoop Telegraaf gezwets, zoals: autotje pesten onder leiding van Hans Wiegel; daar waren ze goed in! Heb je je ooit wel eens af gevraagd, Henk wat die Hans gepresteerd heeft? Fractieleider van de VVD, Minister van Binnenlandse Zaken in het kabinet van Agt/Wiegel. Het kabinet met een groot begrotingstekort! Dit itt het kabinet den Uyl; die paste veel beter op de schatkist. En al die VVD-ers maar denken dat den Uyl voor Sinterklaas speelde! Uiterst naïef van je Henk! Heel verstandig van Wilders om deze partij, de VVD, te verlaten! De VVD is er niet voor de burger en/of kiezer! ook niet voor de VVD-kiezer die denkt dat hij het beste mee af is! Bewijs: kijk alleen naar de belastingafspraken met multinationals! Kun jij dat ook? O ja en Hans gaat vroeg met pensioen na het aan nemen van kievitseieren!

 42. Totdat de deugers er zelf last van krijgen en zelfs dán moet er gedeugd worden. Om gék van te worden…

 43. Om moedeloos van te worden, hoe heeft het ooit zover kunnen komen? Als ze denken dat ze op deze manier respect krijgen van de allochtonen dan zitten ze er faliekant naast want juist door dit gedrag schijten ze op Nederlanders en alles wat daar bijhoort. Als hard maar rechtvaardig tegen die gasten opgetreden was ‘het is prima dat je er bent maar als je je niet kan aanpassen en onze normen en waarden niet accepteert en overneemt dan pleur je direct op’ dan hadden we respect afgedwongen en middels dat principe hadden we tevens de goede- van de rotte appels kunnen scheiden, nu lachen ze ons schaterlachend uit wetende dat ze ons keihard van achteren nemen omdat de goedmens ze zo nodig positief moet discrimineren. Maar goed, uiteindelijk komen ook zij er vanzelf achter, dat is dan mijn hele schrale troost, want dan is het wel al veel te laat. Spijt komt na de zonde. Lekker dan, gvd.

  • Dat slappe beleid is ook een signaal dat Europa gemakkelijk is te veroveren. Het beleid draagt er dus toe bij dat immigranten vanuit het Zuiden en Oosten gretig aanvallen en vervolgens zonder veel tegenstand flink kunnen aanfokken. Jihad.

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑