Gaan we weer. Newsweek: ‘Populisten’ zijn fascisten. Soort van.

 

Joost Niemöller

Het houdt nooit op. Zojuist bracht het Amerikaanse weekblad Newsweek een updated versie van een eerder gebracht artikel. Een opgewarmde prak dus

 

Met als kop:

EUROPE’S DARKENING HOUR? POPULIST MOVEMENT SMACKS OF FASCIST PAST

(Opmerking: ‘smacks of’ betekent zoiets als ‘riekt naar’.)

Als bij alle artikelen waarbij het ‘populisme’ (een nooit onderbouwde, vage term, met als doel de patriotten in kwaad daglicht te stellen) wordt gekoppeld aan het fascisme, is er in het hele artikel geen enkele concrete aanwijzing te vinden voor zo’n valse aantijging. Al kun je met zo’n woord als ‘riekt naar’ natuurlijk alle kanten op.

Ik kan zo zelf nog wel wat koppen verzinnen:

Beleid Obama riekt naar islamisering.

Regeermethode Rutte riekt naar dictatuur.

Socialisme riekt naar nazisme.

Hillary’s politiek riekt naar genocide.

Allemaal een stuk meer waar dan de kop ‘Populistische beweging riekt naar fascistisch verleden.’ Toch zal de main stream media nooit een artikel brengen met een van de bovenstaande koppen. Waarom niet? Ja, dat zou ‘kwetsend’ zijn of zo. Maar op de ‘populisten’ is het vrij schieten. Dan is niks kwetsend. Want dat zijn toch al een soort fascisten, toch?

Newsweek brengt de ‘onthulling’ dat een deel van het team Trump mogelijk gesproken zou hebben met Marion Le Pen. Mogelijk. En als dat waar zou zijn, dan zou het ‘verontrustend’ zijn. Zegt Newsweek. Waarom? Daarom.

Not long after Trump’s victory, French television outlets reported that some of his team flew to France to meet with Marion Maréchal-Le Pen, Marine’s 26-year old niece. If true, this is worrying. Marion is blonde and glamorous, and increasingly popular in the party—she was the youngest MP elected in French history. What did the Americans want with her?  All we know is that she agreed to collaborate with Trump chief strategist and former Breitbart editor Steve Bannon.

Ja, maar waarom ‘riekt’ het Europese ‘populisme’ nu naar fascisme? Want daar waren we toch mee begonnen in die Newsweek kop.

We lezen, vlak onder een foto waarin we Wilders Le Pen een kus zien geven:

Le Pen is the soft side of European fascism.

Kijk eens aan. Een zware aantijging. Althans; het klinkt zwaar. Het is toch een soort van fascisme niet waar? De zachte onderbuik ervan, zoiets. En waarom dan wel? Wordt dat toegelicht in de volgende zinnen? Welnee, daar wordt iets totaal anders over Marine verteld. Iets positiefs zelfs:

While loathed by Left Bank intellectuals, she is admittedly intelligent, gives great soundbites, and even her enemies begrudgingly admit she possesses a certain kind of chilling charisma.

De Newsweek lezer wordt dus gewoon het boos in gestuurd met die smadelijke suggestie van ze. En zo gaat het steeds in de media als het ‘fascisme’ gekoppeld wordt aan het ‘populisme.’

Het wordt nog gekker. Newsweek geeft zelfs redenen waarom de hele suggestie vanzelf nergens op is gebaseerd. Zo halen ze het succes van Wilders aan. Nu zul je het krijgen, denk je dan. Wilders zal nu wel blijken op de een of andere manier een fascist te zijn. Maar, hij heeft een goed punt te pakken, namelijk de groeiende moslimbevolking in Nederland, die niet assimileert!

Holland could also go the way of a Trump-like tornado in their election next March. The country has long been wrought with problems stemming from an inability to assimilate its growing Muslim population. Geert Wilder from The Party for Freedom went as far as to call the American election a historic victory: “A revolution! We will also give our country back to the Dutch!”

 

En ja, dat moet zelfs Newsweek toegeven: Een belangrijk kenmerk van het fascisme was het militarisme. Ze hadden bewapende takken. Net als het communisme overigens. En, eh, ja, dat is waar, geven ze bij Newsweek toe; daarvan is bij het huidige ‘populisme’ toch echt geen sprake.

Still, there are some fundamental differences between what is happening today and the rise of totalitarianism in the 1930s. For starters, most political parties in Europe do not have paramilitary wings (except the Golden Dawn in Greece). In the Weimar Republic, even centrist parties had armed groups affiliated with them.

Gaan we over op de volgende fase bij dit soort artikelen. De invoering van een ‘deskundige’. Er is namelijk altijd wel ergens een deskundige voor te vinden. Die zegt dat er ‘parallellen’ zijn. Altijd een mooi woord, ‘parallellen.’ Daar kun je veel kanten mee op. ‘Parallellen’ zijn altijd bij alles wel te vinden. Het zegt dus niks.

Michael Diedring of the European Council on Refugees and Exile recently said that while the comparisons are exaggerations, we still must remain vigilant to the parallels.

“We see an increase in certain sectors of xenophobia, Islamophobia and anti-Semitism. Some of these things are starting to bubble up.” Yet, voices at the political extreme, he said, is nothing new and can even be “helpful in order to foster dialogue.”

Mooie parallellen zijn dat trouwens. Want als het fascisme iets niet was, dan wel islamkritisch. Hitler vereerde de islam en werkte samen met prominente moslims, ook militair. Dat zijn gedocumenteerde feiten:

Hitler en de islam (1)

 

Mussolini noemde zich ‘de verdediger van de islam.’

En dan de opkomst van het ‘antisemitisme’ die hier gekoppeld wordt aan de opkomst van het populisme. Dat is de smerigste ‘parallel’ van allemaal. Het antisemitisme steekt in Europa de kop op door de islam! De strijd tegen de islam is dus juist ook een strijd tegen het antisemitisme.

Hou dus eens op, domme, slechte, mensen van Newsweek met je propaganda en je fake news.    

En met je viezige suggestieve uitsmijters:

The Italians wanted to create a new Roman Empire. It doesn’t sound so far off from Trump’s own vision for America.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

61 Reacties

 1. Tijdens de koude oorlog beweerde ‘rechts’ vaak dat diverse linkse bewegingen vanuit Moskou betaald werden. Ze bleken gelijk te hebben gehad. Maar je werd weggehoond als je dat destijds beweerde.
  Nu is het andersom. Linkse bewegingen beweren dat ‘rechtse’ bewegingen vanuit Moskou gestuurd worden. Bizar.
  Het eerste was waar. Het tweede is volgens mij pure flauwekul.
  Er is geen lange arm vanuit Moskou die Trump of Fortuyn of Wilders stuurt. Echt linkse larie, maar je hoort het voortdurend op de nationale volksradio. Obama loopt voorop met deze complottheorie.

  • Obama maakte een buiging voor de koning van SA maar gaf Putin daarentegen met pijn en moeite een hand, op links zijn ze schoothondjes van de arabieren/(soennitische) islam geworden. Als de overwinning van Trump, en nog belangrijker het verlies van Hillary, enkel en alleen te danken zou zijn aan de Russen dan ben ik ze daar eeuwig dankbaar voor.
   .
   Echter, als het vermeende hacken van de Russen waar zou zijn dan hebben ze enkel meer negativiteit openbaar weten te maken. Waar het mij aan doet denken, obama probeert het zo te draaien dat bv de e-mails van Hillary onrechtmatig verkregen en daardoor niet rechtsgeldig zijn maar jammer voor hem betrof het geen rechtszaak maar een verkiezingscampagne en is het ieder z’n goed recht mensen af te rekenen op hun fouten of verraad ongeacht hoe de fouten of verraad naar buiten zijn gekomen, zolang het de waarheid is.
   .
   Obama probeert het Trump zo moeilijk mogelijk te maken, voor mij is obama definitief door de mand gevallen > gluiperd.

   • Wat ook opmerkelijk is, is dat het alleen maar gaat over hoe schandelig het is dat de emails gehackt en totaal niet over de inhoud ervan. Want het systeem is totaal corrupt. De democraten die emailcontact hebben met CNN en vragen doorgespeeld krijgen die aan Hillary worden gesteld. De vraag of de democraten opties hebben voor mogelijke vragen. De democraten die met elkaar overleggen om met nepsupporters de rallies van Trump te verstoren.

    Dat er wereldwijd gehackt wordt is gewoon een gegeven. De democraten hadden er beter voor kunnen zorgen dat ze niks belastends hadden gedaan wat tegen hen gebruikt kun worden…

 2. Dit zegt Merkel tegen terrorist:
  “Als we doorgaan met onze levens en werkzaamheden, zeggen we tegen de terroristen: ‘Jullie zijn van haat vervulde moordenaars, maar bepalen niet hoe we leven en willen leven. Wij zijn vrij, medemenselijk, open’.”

  En de terrorist zegt: “We kloppen aan de deur en Mutti Merkel zegt: Trek maar aan het touwtje, dan gaat de deur vanzelf open”
  “5% van de moslims is radicaal, de rest niet maar daarvan is de meerderheid voor de Sharia. Als we met genoeg zijn, dan legt die 5% hun wil op en via democratische middelen zullen we Duitsland persen in de Sharia harnas”
  “Merkel is een nuttige idioot die ons zal helpen, net zoals Obama ons geholpen heeft door al die seculiere dictators aan te pakken zodat een fundamentalistische M.O. ontstaat, waar christelijke en Joodse minderheden kunnen verdwijnen. Obama heeft in zijn jeugd goed geluisterd naar zijn islamitische opvoeders”

  Mutti Merkel, wij zijn u dankbaar, en ook de NRC en de hele MSM, de NOS in het…

 3. (-_-)

  Dit is de Merkel ruit. Het betekent, accepteer het nu maar, slik het. Het kan niet anders. Wij weten wat goed voor u is. Het wordt voorafgegaan met holle kreten als ‘Wir schaffen das’.
  De MSM legt zich er inderdaad bij neer en links roept: You better learn to love it.

 4. Irrationele gevoelens? Rechts’populisten’ waarschuwden voor de extreme Islam en heden ten dage worden er uit naam van de extreme Islam moslimaanslagen in Europa gepleegd. Rechts’populisten’ waarschuwden voor testosteronbommen en in Keulen kwamen deze tot uitbarsting. Totaal niks irrationeels aan. De uitspraken van rechts’populisten’ worden gewoon dagelijks door feiten gesteund dat ze niet irrationeel zijn. Je moet wel een linkse wegkijker zijn om nog steeds met zo’n term als irrationeel te zwaaien. En daarnaast bestaat geweldloos fascisme gewoon niet. Dan is het namelijk geen fascisme. En dat zegt Nolte ook helemaal niet. Die zegt alleen dat fascisme zich op drie niveau’s manifesteert. En dat als je anti-establishment bent je meteen fascistisch bent slaat natuurlijk nergens op. Dus als het establishment ergens een potje van maakt en je hebt daarop kritiek dan ben je meteen fascistisch? Met andere woorden: volgens jou is het establishment geweldig en mag je daar geen kritiek…

 5. Het ligt er maar aan hoe je de term fascisme ziet in de context van de geschiedenis. En dus niet zozeer je zelf blind blijft staren op Nazi parades en vlaggen.

  Zelf neig ik meer naar hoe Ernst Nolte het uitlegt, zie:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Fascism_In_Its_Epoch

  Vanuit die basis zie ik fascisme daar waar de focus vooral ligt op een aantal mythologisch of sterk overdreven dreigingen en gebruik gemaakt wordt van diverse irrationale gevoelens in de populatie in tijden van snelle veranderingen en dat op een autoritaire wijze vorm in een kader of partij gegeven wordt.

  Wilders voldoet aan het bovenstaande maar ook aan Nolte’s definitie: de PVV als typische anti-partij zoals ze er zoveel geweest zijn in de politieke geschiedenis: anti-links, anti-internationaal en anti-establishment. Met een eigen “völkische ” mythologie. En met een praktisch programma die wel tweemaal op een A4-tje past.

  • @DirkM
   “Vanuit die basis zie ik fascisme daar waar de focus vooral ligt op een aantal mythologisch of sterk overdreven dreigingen en gebruik gemaakt wordt van diverse irrationale gevoelens in de populatie in tijden van snelle veranderingen en dat op een autoritaire wijze vorm in een kader of partij gegeven wordt”
   .
   EXACT!!!!
   .
   Daar zijn bijvoorbeeld ‘Boze Witte Mannen’ of de zwart geschminkte mythologisch fantasiefiguur en kindervriend ‘Zwartepiet is racisme’ hele mooie voorbeelden van.

 6. Irrationele gevoelens? Rechts’populisten’ waarschuwden voor de extreme Islam en heden ten dage worden er uit naam van de extreme Islam moslimaanslagen in Europa gepleegd. Rechts’populisten’ waarschuwden voor testosteronbommen en in Keulen kwamen deze tot uitbarsting. Totaal niks irrationeels aan. De uitspraken van rechts’populisten’ worden gewoon dagelijks door feiten gesteund dat ze niet irrationeel zijn. Je moet wel een linkse wegkijker zijn om nog steeds met zo’n term als irrationeel te zwaaien. En daarnaast bestaat geweldloos fascisme gewoon niet. Dan is het namelijk geen fascisme. En dat zegt Nolte ook helemaal niet. Die zegt alleen dat fascisme zich op drie niveau’s manifesteert. En dat als je anti-establishment bent je meteen fascistisch bent slaat natuurlijk nergens op. Dus als het establishment ergens een potje van maakt en je hebt daarop kritiek dan ben je meteen fascistisch? Met andere woorden: volgens jou is het establishment geweldig en mag je daar geen kritiek op hebben

 7. vervolg: anders ben je bij voorbaat fascistisch. Lekker gemakkelijk. Dan mag je als politieke partij dus helemaal nergens meer tegen zijn zonder voor fascist te worden weggezet. Tot slot ga jij nogal creatief om met het wegzetten van de PVV als anti-partij. Een partij als de PvdA is anti-rechts, anti-rijken en anti-nationalisme. Is de PvdA dan ook een fascistische partij gebaseerd op jouw ‘anti’-logica? Wat jij doet is de assumptie maken dat links, internationaal en het establishment goed zijn en dat kritiek daarop bij voorbaat irrationeel is, fout en dus fascistisch…

 8. DirkM,
  Jij ziet “diverse irrationale gevoelens in de populatie in tijden van snelle veranderingen” als karakteristiek voor fascisme. Maar ik zie bij de PVV helemaal geen irrationele gevoelens. Het is juist de multicult-ideologie, die op irrationele aannames is gebaseerd. Waarop is bijvoorbeeld de aanname gebaseerd dat de multicult ons veel goeds zal brengen? Mensen die de ongerijmdheid van die aanname inzien, op grond van 30 jaar ervaring, DAT zijn degenen die nog rationeel willen denken.
  Kortom, als er een nieuw soort fascisme bestaat, dan is het de multicult!

 9. Dirk
  Ik zou die wiki in de hoek gooien en even op zoek gaan naar de bron van de term. U bazelt Jopiaanse bullshit.
  Fascisme is door het nazisme in een verkeerd daglicht gekomen, maar nochtans hebben velen absoluut niet door waar de term werkelijk voor staat. Nee, geen wiki, dat is lulverhaal van wat men er van maakt. Normaliter zou men zulks populisme noemen.

 10. Ik heb altijd gedacht dat oorlog, met bloedvergieten enzo, onmenselijk was. Maar ik merk dat ik daar zo langzaamaan begrip voor begin te krijgen.
  Dat begon bij de reacties van de eurofielen op Brexit en werd verstevigd door de reacties van de democraten op Trump, en dat zet zich voort bij het lezen van dit soort artikelen over Wilders en geestverwanten.
  Het besef groeit van het bestaan van een vijand die nooit zal ophouden zich te verzetten.
  Middeleeuwse visioenen van ridders met grote zwaarden spoken door mijn hoofd.

  • Ach Machteloze, de reacties van de eurofielen op Brexit zijn werkelijk beneden alle peil. Een volk dat kiest voor zijn eigen souvereiniteit wordt vervolgens met de nek aangekeken door die smerige imperialisten in Brussel. Gelijk een groep spelende kinderen waarvan er een geen zin meer heeft en vervolgens getreiterd wordt en overladen met bedreigingen in de trant van ” reken er maar niet op dat je nog van de €U voordeeltjes kan profiteren” en ” de interne markt zal niet makkelijk toegankelijk worden voor jullie” en zo zijn er nog legio andere treiter uitspraken van die gore €urofielen. Mogen landen misschien zelf bepalen met wie ze zaken doen ? Mogen landen zelf bepalen wie er in of uit gaat ? Die hele €U is een gedrocht met gecreëerde baantjes. We hebben ze NIET nodig en als het niet lukt om alle s’lands neuzen dezelfde kant op te krijgen dan creëren we gewoon problemen en zeggen we : Dat moeten we SAMEN ( lees : €U / meer €U ) oplossen.

   • Lekker de boel destabiliseren met hordes gesoepjurkte “vluchtelingen” en aanverwant schorum, een €uro die niet werkt. Kijk zegt men dan, dit heeft een €uropese oplossing nodig. NEEN ! Zonder al die €U misbaksels hadden we nu ook die problemen niet gehad. Het WORDT gecreëerd en het voetvolk krijgt de rekening en de lasten gepresenteerd. Sint kijkt er nu op neer vanaf de zijlijn, is inmiddels Noor maar voelt zich op een of andere manier nog steeds verraden en uitgekotst door de elite in Den Haag en Brussel.

 11. Zolang wij ons laten verdelen in twee kampen die niet de onzen zijn, zal alle aandacht naar die twee partijen blijven uitgaan en de media blijven domineren. Kortom Waanzin Elk wetsvoorstel, media artikel, gemeentelijk besluit, parkeerverbod, geluidhinder werd eerst langs de antisemitische- en nu ook langs de Islam meetlat gelegd Hoe heeft het zo ver gekomen? Het is echt waanzin.
  De wensen van de doorsnee Nederlander doen er niet toe Goed te zien bij het afschaffen van oude feesten en gebruiken, juist door de autochtone bewoners die niet willen discrimineren. Het geeft een heel somber beeld

 12. Europa was de wereld vanaf jaar nul tot Columbus. De periode 500 tot 1500 kreeg de naam donker. Populisten bestonden die tijd onder andere namen. Zij zorgden voor namen zoals edelman en blauw bloed. Tijden van veel eerbied en respect voor de vandaag koningshuis grondleggers. Grootste was het kruis christendom huis , het Vaticaan. Populistisch als de hel, letterlijk, voor miljoenen mensen. Het fijne van die tijden was macht onbeperkt. Voor de meest populistische mensen met namen als Paus, Koning, Bisschop, en natuurlijk Keizer. Denk aan koning Leopold van België in de Congo. Puur honden populistisch gesproken, gedrag. Een belediging voor honden. Vandaag staat die zwijnenstal populist te schreeuwen in de armoedige hoop van succes. Hun medewerker is de bekende populistische peace religie. Ook hun geschiedenis populistische en in bloed geschreven. In tegenstelling van het kruis gelovigen zijn de peace er apetrots op. Een liter meer of minder bloed word niet opgekeken.

 13. Mooi onderzoek over de PVV !
  De boze blanke man blijkt toch niet de PVV te domineren als stemmer.
  Het ligt allemaal net een stukje genuanceerder.
  http://www.nporadio1.nl/homepage/2571-de-pvv-is-geen-partij-van-boze-witte-mannen-5-mythes-over-pvv-kiezers-2
  —–
  Apart, dit had ook pakweg 5 jaar geleden of nog eerder uitgezocht kunnen worden.
  Alleen nu staat de PVV wel erg hoog pal voor de verkiezingen….

  • De uitkomst van dit onderzoek verbaasd Sint niets beste Pieter G. Zoals reeds eerder door Sint geplempt : In familie en kennisenkring gaan er steeds meer overstag en dat zijn absoluut geen ” Tokkies” . Dat variert van leraren, middenstanders, hoog- en laag opgeleiden, gepensioneerden, ZZP’ers en WAO’ers. Stuk voor stuk zijn ze het politiek correcte land- en volksverraad door de arrogante zittende elite kotsbeu. Vooral ook omdat de zittende elite niet opkomt voor het eigen volk, niet gehoord wordt ( Oekraine referendum bv. ) en zaken door de strot gedrukt krijgt die het helemaal niet wil ( Multi-cul ellende, de €uro, open grenzen, islamisering ) en men is vooral pissig vanwege het feit dat men het toelaat dat achterlijke splinterpartijen zoals DENK en nu weer dat nieuwe gedrocht van dat mokkel Simons, Artikel 1. zichzelf toelaten de NL’er continu als racist weg te zetten en onze tradities, normen en waardenter discussie te stellen. Men is hier NIET van gediend !

   • Dan maakt het geen bal uit of je nou hoog of laag opgeleid bent, kom je aan Zwarte Piet, dan kom je aan ons allen ! Stel je ons kersfeest ter discussie dan kom je aan ons allen ! Het is tenenkrommend dat dit soort eikels nog aandacht krijgen op TV. een paar gefrustreerde splintergroeperingen die het zo nodig voor de OVERGROTE meerderheid moet verzieken. Walchelijk ! Volstrekt begrijpelijk dat ook de aanhang van de PVV veranderd want wat er in NL gaande is raakt ons allemaal en dat wat er gaande is is puur landverraad en het eigen volk dumpen bij het grof vuil. De instroom van achterlijkheid WIL men niet, het bedreigt onze eigen identiteit en dehydreerd onze voorzieningen. Eigen volk loopt bij de voedselbankl en Mohammed heeft zojuist zijn cheque van € 10.000 geincasseerd om zijn, door ons belasting geld betaalde doorzonwoning, te stofferen en in te richten. Men wil geen €uropese dictatuur. Dioe vlag en “volkslied” wil men niet. Weg er mee.

    • En de elite ? Heeft schijt aan ons, dramt maar door met zijn €uropa. Vooral die landverrader Pechtold, wat een ziek en gevaarlijk mannetje is dat. Die verkoopt nog liever zijn eigen moeder dan te kiezenvoor MINDER €uropa. En dan Rutte, het schoothondje van Merkel en juncker. Dat is een eunuch in de kast. Een lachebekje die totaal voorbij gaat aan de problemen die het volk dagelijks ondervindt en ze probeerd zoet te houden met mooie cijfers over de economie. Fout ! Er is meer dan de economie meneer Trutte. Het gaat hier ook om ONS ! Het NL volk dat gehoord wil worden, serieus genomen wil worden en niet afgeserveerd en voorgelogen wil worden door lieden zoals u. als u denkt het volk zoet te houden met de economie dan heeft u het mis. er is meer aan de hand en uw elitaire, denigrerende optreden doet daar geen goed aan. Integendeel. U staat toe dat dat NL,zijn volk, souvereiniteit en tradities ter discussie staan. Daarom stemmen steeds meer mensen op PVV. Denk daar eens over na !

     • Beste Sint, zoals vaker ben ik het met U eens!
      Economische cijfers zijn weinig zeggend voor “het volk”.
      Kijk eens naar de VS. Economische groei, ja, maar voor wie? Voedsel banken hebben meer klanten dan ooit. Werkelozen die na een jaar nog geen baan hebben kunnen vinden worden niet meer meegerekend. Ik heb een getal van 90 miljoen (!) werkelozen voorbij zien komen. Het zelfde is er in Nederland aan de hand. Heel veel mensen hebben de grootste moeite het eind van de maand te halen en dat is toegenomen, niet afgenomen. Dus de groeiende economie in Nederland mag dan misschien wel een feit zijn, maar wie profiteert? Dat vertelt Rutte er niet bij. Ik ben geen socialist maar ben er van overtuigd dat een sterke middenklasse de drijfveer van een gezonde economie is. Mensen met voldoende centjes op zak om te kopen laten de “echte” economie groeien. Een stijgende AEX, gevoed door de ECB, zegt niets.

 14. Precies Cale. Die eeuwige economische worst wordt ons elke keer weer voorgehoude door de regenten en zoals u zegt, wie profiteert ? Het is gelul in de ruimte en volksverlakkerij. Sint kent wel een paar mensen in NL die inderdaad aan het eind van hun salaris/uitkering nog een stuk maand overhouden. Een WAO’er moet bijklussen terwijl hij dit fysiek eigenlijk niet kan maar anders wordt hij op straat gegooid ! Hij is voedselbankklant en heeft, na alle rekeningen letterlijk niks meer over om eten van te kopen. Schreinende werkelijkheid waarbij Rutte en Co. even hard lachen, wegkijken en de NOS opdracht geeft nog meer hoezee cijfers over de economie te publiceren. Helemaal triest is het dat in zijn straat de ene na de andere statushouder gedumpt wordt en duizenden €uries krijgen om bankstellen, TV’s en noem maar op wat te kopen. Dat het inmiddels een ghetto is behoeft geen betoog en de gemeente doet geen moer. PVV groeit ? Tja, hoe zou dat nou komen meneer Prutte ?

 15. @Sint Nicolaas. U beschrijft mijn situatie tot in de puntjes. 26 j. keihard gewerkt als lasser. Rug en schouders kapot gelast dus gedeelt. afgekeurd. Nu thuis met nauwelijks genoeg geld om normaal de rekeningen te betalen. Mijn 1e x bij de Voedselbank was de grootste vernedering ooit. Ik wil nog steeds werken maar geen baas die je wil. Ik heb het opgegeven na 3 j. en 1200(!) sollicitaties verder. De wijk is veranderd in iets dat ik niet meer terug ken. Voor die lui gaan alle potjes open, niks is te zot. Als ik dan aanklop voor de bitter noodzakelijke hulp omdat ik verzuip in de medische kosten die niet meer op te hoesten zijn; verzuip maar domme sukkel! Dan moet je toezien hoe alle kernwaarden met voeten getreden worden en je gehele identiteit als volk te grabbel wordt gegooid door mensen die zelf zorgen dat ze buiten schot blijven. Het is om gillend de haren uit je kop te trekken.

 16. Ik schreef hier al meer dan een jaar geleden dat er heel veel surinamers op de PVV gaan stemmen, pas nu is het nieuws.

 17. Arthur van Amerongen (zou het ondeugende broertje van Joost kunnen zijn 😉 is weer op dreef, goed aansluitend aan dit artikel:
  http://www.volkskrant.nl/opinie/hebben-wij-een-pearl-harbour-nodig~a4441278/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

  • Juist Arthur roept het al jaren Hij wordt volkomen genegeerd Het heeft ook te maken dat het beroep hulpverlener goed betaald wordt

 18. Goed artikel van van die Arthur vanAmerongen beste Cale. En geen woord van gelogen. Dit gespuis heeft een uitgebreid netwerk, dat weet Sint uit ervaring en als autochtone NL’er kom je daar niet tussen. Buiten het feit dat die zandhazen geen vreedzame relaties mogen aanknopen met ongelovigen ( dat staat letterlijk in de koran zo beschreven- Soera 3, vers 28: “Laat de gelovigen geen ongelovigen ( Lees : Niet moslims ) als vrienden verkiezen boven de gelovigen – en wie dat doet heeft geen deel aan Allah, tenzij gij u zorgvuldig voor hen hoedt. ) Via sociale media hebben die lui overal contacten, in binnen en buitenland en doorgaans zijn de families zo uitgebreid dat er overal wel een lid van de clan woonachtig is waar men op terug kan vallen. Zoals al eerder door Sint geplempt, die “lone wolves” zijn absoluut niet alleen. Er zijn er honderden zo niet duizenden die slechts wachten op een bevel van “hogerhand” om ergens dood en verderf te zaaien. Kan zo maar uw buurman zijn.

  • Met het on-wettig tolereren ontstaat altijd de ellende Iedereen die hier woont of komt moet zich aan de wet houden. Nieuwkomers hebben zich , zie de geschiedenis, altijd geprobeerd zich aan de wet te onttrekken. Voila

 19. Oorzaak opkomst van het fascisme in Duitsland is een andere dan opkomst poplisme, dankzij Amerika c.s.. Een kwart van Duitsland werd gedwongen geannexeerd, als gevolg van Versailles, door Polen, Tjechië en Frankrijk, de Duitse industrie in Rijnland werd bovendien als een citroen uitgeperst, en nog was het niet genoeg want als Duitsland niet genoeg betaalde gingen de Fransen het halen.
  Daarbij komt nog het communistisch gevaar, maar op het nippertje werd een communistische machtsovername voorkomen. De Fascisten zagen de Russen als het grote gevaar, in de jaren negentig bleek uit de geopende archieven dat Stalin inderdaad bezig was met zijn operatie Thunder, om Europa aan te vallen, maar Hitler was hem een stap voor. In de jaren 90 bleek dit dus geen nazi propaganda te zijn. Een ongemakkelijke waarheid is dat de Duitse minderheden in Polen (tienduizenden vluchtelingen in 1939) en Tjechië het zwaar hadden, ze waren dolblij ‘bevrijd’ te worden. M.a.w. WO2 is te danken aan Versaille.

 20. Hoe lang kunnen de Enemedia/Lame Stream Media/Lügenpresse/ Fop Pers nog doorgaan met zichzelf voor schut zetten en toch niet bij het linkse Goedvolk door de mand vallen?

 21. De laatste tijd moet ik steeds vaker denken aan een stukje tekst uit een lied van de zwarte protestzanger Gil Scott-Heron genaamd B-Movie uit 1981: ‘The Arabs used to be in the 3rd World. They have bought the 2nd World and put a firm down payment on the 1st one. Controlling your resources we’ll control your world’.
  .
  De rijke oliestaten zijn booming alleen wordt daar niet echt aandacht aan besteed hoewel ze steeds meer op de voorgrond treden en alle rijken der aarde daar regelmatig vertoeven. De rijke oliestaten produceren zelf helemaal niets, 0,0, alles wordt ergens anders geproduceerd. Soms bekruipt mij het idee dat de wereld verdeeld gaat worden in gebieden waar alleen de rijke der aarde vertoeven en gebieden waar voor de rijken geproduceerd wordt en dat zijn dan geen landen meer met een volk maar corpocratien met consumenten/producenten. Dat is m.i. de nieuwe wereld volgens de nwo, daarom zien ze oa de ‘populisten’ als gevaar, het voetvolk mag geen ziel meer hebben.

 22. Propagandistisch gezien komt het links niet zo goed uit om het nationaal-SOCIALISME te verwensen. Vandaar dat men in die kringen steeds praat over fascisme als het om het nazisme gaat. Leerden ze van Moskou.

  • Ik vraag me zelfs af wat er nu eigenlijk ‘rechts’ was aan de staatsgeleide nazi-economie van Hitler.

   • Is dictatuur ‘rechts’? En al die linkse dictaturen dan?
    Is fascisme liberaal rechts? Nee, juist anti-liberaal, net als links.
    Is fascisme conservatief? Men was juist tegen diverse conservatieve groepen.
    Is fascisme Jodenvervolging? Mussolini vond dat belachelijk. Pas na zijn aftreden in 1943 bezette Hitler Noord- Italie en werden ook daar Joden net zo vervolgd als in de rest van het nationaal socialistische rijk. Yad Vashem is niet erg negatief over Mussolini.
    Veertig jaar indoctrinatie hebben ons doen geloven dat het nationaal socialisme ‘rechts’ was.

    • In het kort De partij “Sociaal Democraten” werd in 1904 in Oekraïne door Joodse rebellen opgericht. Idem de “Jewish Bund.
     De meerderheid van de Sociaal democraten” Bolsheviki en de Jewish Bund vormden de Russische Sociaal democraten en grepen de macht in 1917. Ze probeerden dat ook in Duitsland, Frankrijk Als dat niet gebeurd was hadden we nooit van Hitler gehoord.

 23. @Arjen
  Hitler was links, op de schaal van nu: Groen Links. Ik weet vaak roept men dan: maar hij vervolgde socialisten en communisten. Uhm tja, vormen van Marxisme gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Ongeveer eender met diverse religies.

  Ik bedoel: het christendom; protestanten/katholieken en diverse onderlinge oorlogen.
  Islam; Sjiiten/soennieten /wahhabieten en weet ik wat nog meer.

  http://www.meervrijheid.nl/?pagina=1199

  Beter dan dat krijgt u het niet. Hitler was bepaald geen libertariër.

  • De NSDAP was de uitvinder van de verzorgingsstaat die na WO2 in heel Europa werd geïmplementeerd. Lees hun verkiezingsprogramma. De NSDAP droeg de S van socialisme niet vergeefs.

 24. Interessant artikel. Het historisch perspectief wordt een stuk duidelijker als je Hitler als een socialist beschouwt. Hij zal het nationaal-socialisme als het échte socialisme hebben beschouwd en wellicht geloofd hebben in zijn recht te staan als hij dit exporteerde naar Rusland. Waarbij hij meer grondgebied noodzakelijk achtte voor de Duitse socialistische zelfvoorziening.
  De overeenkomsten, groter dan de verschillen, tussen het communisme en het nationaal-socialisme worden zo verklaarbaar.

  • Sociaal democratie wil socialisme via de stembus waar het ‘gewone’ socialisme autocratie niet altijd verwerpelijk vindt.
   Het socialisme via de stembus gaat echter wel gepaard met valse voorlichting en valse etiketten als islamofoob, xenofoob, fascist (=links) en racist. Bovendien met veel buiten-parlementaire aksie.

 25. Duidelijk is dat Newsweek hier nepnieuws of fakenews verspreidt.
  Waar is Juncker als je hem nodig hebt.
  De overeenkomsten tussen fascisme/nazisme en de islam zijn evident , het voldoet aan alle 15 kenmerken die Umberto Eco verbindt aan het eeuwige fascisme.
  Daarom wordt het nazisme, ondanks het feit dat het een reactie is op het marxisme, wel het oudste nazisme genoemd.
  De islam is jodenhaat, genocidaal, fuehrer prinzip, slaven drijvers, misogynie, apartheid, supremacistisch, bloed en bodem, racistisch en een doodscultus.
  Door hitler geroemd omdat het niets ontziende strijders voortbrengt die streven naar de dood.

 26. Die hele policor+multicul+MSM is een bende glasharde, argumentloze leugenaars die helemaal niet sociaal geëngageerd zijn, maar die keiharde egotrippers zijn. Macht, macht, macht. Ze veinzen dat ze tegen fascisme zijn, maar intussen (a) schilderen ze tegenstanders TEN ONRECHTE af als “fascist”, waarmee ze dus voor eigen gewin MISBRUIK maken van de allersmerigste episode uit de historie en (b) is hun eigen beleid juist een kopie van fascisme (censuur, haat tegen dissidenten, tegen vrijheid, tegen het individu, tegen democratie, tegen ALLES). En hoeveel van die linkse types verlangen er stiekem of openlijk naar om aanhangers van Wilders, Le Pen, Trump en Farage de gaskamer in te gooien? Kwestie van tijd voordat dit bewaarheid wordt als ze de kans krijgen. Het geweld komt altijd weer van links.

  • Helemaal mee eens.
   Overigens heeft de oude Le Pin gedurende WO2 tegen de nazis gevochten en is daarmee dus GEEN nazi of fascist.
   Dat in tegenstelling tot de na-oorlogse socialistische president Francois Mitterand die lid was van de nazi Vichy-regering.
   Jaques Delors, mede oprichter van de huidige EU, was lid van de Franse versie van de Hitler Jugend.
   Hoe klaar wil je het nog hebben?

   • @Cale
    De ouwe Le Pen is gewoon een ouwe ijzervreter met een borst vol medailles. Dat soort heeft ze niet achter de ellebogen en je krijgt het recht voor de raap. Diplomatiek, ze kunnen het woord figuurlijk niet eens spellen. Maar ik vertrouw hen 100% meer dan het ellenbogen volk.

 27. Het is ook niet gek dat blaadjes als Newsweek moeite hebben om het hoofd boven water te houden, door altijd maar weer met dezelfde stokpaardjes aan te komen zetten. Als lezer wordt je daar toch doodvermoeid van?
  Helaas zijn ook bedrijven als Facebook, Google en Twitter geïnfecteerd met datzelfde politiek-correcte virus.
  Er is een nieuw medium dat alle meningen verwelkomd en geen censuur toepast: https://gab.ai/. De eigenaar werkte in Silicon Valley, maar woont nu in Texas en is een conservatief. Ook zoiets: dat de vrijheid van meningsuiting anno 2016 het beste gegarandeerd is op een medium met een conservatieve eigenaar.
  Verder is er nog een mooi overzicht van alle “ondergrondse” websites, wereldwijd. Hier te vinden:
  http://wearethenewmedia.com/

 28. Zo kun je ook Joop den Uyl en zijn partij wegzetten als nazi, hij bewonderde Hitler.

 29. Andre van Delft

  29 december 2016 op 13:46

  Newsweek is owned by IBT Media, which is currently under the control of Etienne Uzac and Johnathan Davis, who belong to a religious cult that calls itself the “Community.”

  The Community is headed by David Jang, who was once a former Moonie, and seems to have borrowed their strategies with his own cult.

  Lees meer op https://www.quora.com/Does-Newsweek-remain-a-credible-source-given-its-new-ownership

 30. En dan de opkomst van het ‘antisemitisme’ die hier gekoppeld wordt aan de opkomst van het populisme.

  ­­­­­_____

  Juist de moslims zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de opkomst van het antisemitisme, en praktiseren het hier schaamteloos.
  Om dan te zeggen dat in Nederland het antisemitisme weer toeneemt is een bruuskerend voor de echte Nederlander waar dit gedrag van de ‘verrijkers’ op afstraalt.

  • Daarnaast, antisemitisme wordt net als discriminatie en rascisme misbruikt in deze informatie-oorlog. Ben je ook maar ergens kritisch (inhoudelijk of niet), dan wordt je geneutraliseerd middels dit soort termen. Antisemiet is hier nog altijd het zwaarste wapen. De vrees is terecht want niet zonder gevolgen maar, ’n eerlijke discussie? ..nee helaas.

 31. @Paul. Dat dus. De enige reden waarom we tegenwoordig permanente(!) bewakingshuisjes bij Joodse scholen, synagogen etc. hebben is het onverkwikkelijke antisemitisme waarmee zo’n beetje alles uit het M.O. behept is! Niet omdat de inheemse Nederlander ze dagelijks achter de vodden zit, keppeltjes afslaat en over gaat tot ernstiger zaken. En herinnert u zich het echtpaar Blog nog? Wat die mensjes toen is aangedaan is werkelijk van alle goden los. En heeft u daar ook maar íets over gehoord in bv de 2eKamer? Er werd oorverdovend gezwegen in alle talen. Alle schaamte is daar zoek. Ik weet zo langzamerhand echt niet meer waar ik woon. Het ziet eruit (aan de oppervlakte dan) als NL, de taal is (nog wel) NL maar onze kernwaarden etc. zijn al tijden bij het grof vuil gezet. Met name door diegenen die zichzelf als “progressief” betitelen maar alles behalve zijn! Het is volkomen zot, “1984” in real life en het lijkt met de dag zotter te worden…

  • @Sjefke
   Vandaar dat men momenteel op de plaats van de ‘jood’ de ‘moslim’ plaatst. En dan schijnt het exact hetzelfde te zijn.
   Zelf mis ik blijkbaar alle schakels die deze logica verbindt, maar ik schijn het ‘alfa’ brein te missen, dus wellicht dat dat de oorzaak is.

   Even serieus: het is op de radio (npo1) soms tenenkrommend. Het is maar goed dat er aan het stuur zo’n handig dingetje zit, kan ik weer lekker verder naar klassiek luisteren.

   • @Toetssteen. De gehele NPO heb ik 25 jaar geleden al in de ban gedaan. Niet goed voor mijn bloeddruk en gemoedstoestand. Het blaartrekkende gezwatel wat daar ten berde wordt gebracht zou per direct verboden moeten worden wegens bedreiging v/d algehele volksgezondheid. Gister weer even bij de buren geweest, leuke mensen waar ik goed contact mee heb. Maar; ook zij nemen klakkeloos aan wat de NPO ze voert. Het is gewoonweg stuitend te zien hóe weinig mensen afweten van wat er werkelijk gaande is.

    • En dan krijgen we als kers op de taart weer een ‘verschillige’ oudejaars conference van Claudia de Breij.
     Waar Arthur van Amerongen zo z’n bedenkingen bij heeft:
     (Lezen! … Is lachu)
     VOMEREND HET NIEUWE JAAR IN MET CLAUDIA DE BREIJ:
     http://www.hpdetijd.nl/2016-12-30/vomerend-het-nieuwe-jaar-in-met-claudia-de-breij/

 32. Wat is er voor nodig om mensen hun wereldbeeld te doen laten kantelen? De informatie op het web is vrijelijk beschikbaar voor iedereen, dat kan dus geen excuus zijn. Iedereen kan zich van alle kanten laten informeren. Sommigen komen maar niet los van dat heersende ‘frame’ van de afgelopen decennia: links=goed, rechts=fout. Wel zo overzichtelijk, waarschijnlijk. Voelt goed.
  Hieronder nog maar eens een voorbeeld, van waarom dat ‘frame’ niet meer van toepassing is op deze tijden.
  In Boedapest (het Hongarije van de vermaledijde Viktor Orbán) schijnt dus een Joodse Renaissance aan de gang te zijn, hoorde ik van Jelte Wiersma (Elsevier). De Joden stemmen er zelfs op Jobbik! Boedapest is een veilige haven voor hen, waar West-Europa dat steeds minder is. Door de islamisering, ja.
  Dat zou toch te denken moeten geven, over wie de “goeien” en de “kwaaien” zijn. Het ligt veel genuanceerder dan die valse dichotomie, die ons zo vaak wordt voorgeschoteld. Kantelen, dat wereldbeeld!

  • Hongarije: Het land dat ontzettend geleden heeft van de Joodse communisten onder Bela Kuhn Zoals de dodentrein van Tibor Szamuelly waarmee hij door het land reisde en bij elke dorp willekeurig 10% executeerde enz enz De reden dat de Joodse gemeenschap floreert is een andere . Na de val van het Communisme grepen de Joodse nu ex communisten de staatseigendommen de media. De Joodse NGO’s stroomden binnen . Wie nu Hongarije volgt , ook in de media hier ziet ze weer opduiken, ja vooral in de Elsevier met berichten hoe goed de Joden het doen in Hongarije en hun goede doelen. We zullen zien. Heel O.Europa, De Sovjet Unie zal de gruweldaden van de Joodse Communisten nooit vergeven. Het zit diep in hun taal en cultuur verankerd.Ook bij de Balten en OekraÏners, (Holodomor) E.a in het boek “Messianisme zonder mededogen” Een geschiedenis over het Communisme , zijn aanhangers en zijn slachtoffers.

   • Ik ken die geschiedenis. Mijn les is dat elk volk, mits in de verkeerde omstandigheden, een donkere kant kan hebben. Ook de Joden zijn daarvan niet uitgezonderd, noch de geallieerden in WO2 die 2.5 miljoen ton bommen op de fascisten gooien, ongeveer vergelijkbaar met honderden atoombommen, zomaar gooien op kleuters en bejaarden die veelal levend verbrandde door de fosfor bombardementen, en wel heel langzaam in de schuilkelders.

    Geschiedenis zoals verteld op school is eigenlijk voor een groot deel propaganda en voor een deel geschiedenis.

    Mijn les is dat je elk volk moet beoordelen op de daden van het heden. Het is heel gevaarlijk een schuldgevoel laden op kinderen, kleinkinderen en ga zo maar door. Daar krijg je de ‘Wir schaffen das’ van. Omgekeerd kan dat ook een holocaust veroorzaken. Beiden reacties zijn fout.

    • Over de Joden, wat wel positief is, de Talmoed heeft nog nauwelijks invloed als religieuze richtsnoer, bovendien schijnt deze herschreven te worden en de scherpe kantjes eraf gehaald te worden. De leer van de Talmoed was niet sympathiek t.o.v. niet Joden, en dan druk ik me heel zacht uit. Het gedoe in Israël is in hoge mate gecreëerd door de internationale gemeenschap die besloten heeft dat zij een eigen land moeten hebben. Het is dus met name hun schuld, en Engeland in het bijzonder, dat we met een conflict zitten zonder einde. Je kunt de Joden dan nu niet vragen hun hoofd in een strop te steken.
     In feite waren Joden, evenals de islamieten nu, slachtoffer van hun religie. De Joden hebben zich er aan ontworsteld. Ik ben bang dat het de islamieten niet zal lukken.

     • Koffij Het gaat mij altijd en alleen om de feiten en om de mens. Toen in 1917 en nu in Syrië Als er gemoord is dan moeten de echte aanstichters en moordenaars genoemd en berecht worden zelfs na 100 jaar