NRC laat masker definitief vallen over Wilders

Door Joost Niemöller

Woest zijn ze bij het NRC. Geert Wilders reageerde op de uitspraak van de rechter. Die reactie van Wilders haalde het nieuws. Ja, in sommige gevallen werd na een tijdje die reactie van Wilders nog groter gebracht dan de uitspraak van die rechters zelf. Dat is natuurlijk niet zo vreemd. Eerst krijg je de uitspraak van de rechters. Dat is dan nieuws. Maar het nieuws verschuift. Het nieuws wordt dan dat Wilders zich uitspreekt over de vooringenomen idioterie van de rechters om Marokkanen tot ‘ras’ te verklaren:

Drie PVV-hatende rechters verklaren Marokkanen tot ras en veroordelen mij en half Nederland. Knettergek.

Al die aandacht voor de meningen van Wilders, dat vinden ze bij het NRC echt niet kunnen:

Alsof dat niet genoeg was, sprak hij vervolgens over een „politiek proces” (2x), een „politiek gemotiveerde veroordeling” en een „politieke uitspraak”. Iedereen die ooit heeft geprobeerd om niet aan een roze olifant te denken, weet wat het effect daarvan is. En nee, Fresen zei niet dat het volgens hem een politiek proces was. Maar evenmin nam hij afstand van de suggestie. Hij legde uit dat het dat volgens Wilders wel was (zonder argumentatie) en volgens de rechtbank niet. En concludeerde: „Of het nu wel of niet zo is, laat ik maar in het midden.” Zo liet hij expliciet twijfel bestaan over de integriteit van het OM en de rechtbank. Amerikanen noemen het false balance -verslaggeving: voer bij elke discussie geforceerd een voor- en tegenstander op en je krijgt een vertekend beeld van wat bekend is. We zagen het eerder bij discussies over klimaat en vaccinaties. Alsof een consensus onder wetenschappers of het oordeel van de rechtbank „ook maar een mening” is. Ik zou het knikkendeknieënjournalistiek willen noemen: het resultaat van een diepe angst om weggezet te worden als ‘linkse media’ of ‘elite’.

NRC noemde zichzelf ooit de krant van de nuance. Dat betekent dat je meerdere geluiden laat horen over een kwestie. Sterker nog: dat betekent dat je de lezer voor vol aanziet, en hem zelf laat denken.

Daar is bij het NRC natuurlijk helemaal geen sprake van. Ik heb die krant met veel tandgeknars een aantal jaren gelezen en kwam erachter dat er van enige ‘nuance’ alleen aan de oppervlakte sprake was. Het was een maniertje. Met allerlei ‘fact-check’ truukjes, vooringenomen nieuwskeuzes (lees bijvoorbeeld het boek van ex-NRC redacteur Hans Moll over de Israel berichtgeving) en vooral erg veel politiek correcte columns en hoofdredactionele commentaren wordt de lezer gestuurd in de PvdA/D66/GroenLinks hoek.

Maar nu laat het NRC het masker van de zogenaamde nuance dus definitief vallen. Wilders mag in het buitenland de enige Nederlandse politicus zijn waar men van heeft gehoord, hij is bovendien lijsttrekker van de virtueel grootste partij van Nederland; zijn uitingen mogen van het NRC niet langer als ‘nieuws’ opgevoerd worden. Net zo min als kritiek op de klimaathype.

Met journalistiek heeft dat niets te maken. Laat staan met genuanceerde journalistiek. Met activisme des te meer.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

36 Reacties

 1. Ik zie nog steeds geen mensen op straat, geen massale staking. We gaan nog steeds s’morgens braaf naar het werk en s avonds rustig ons hok weer in.
  Het raakt ons niet We mopperen wel of ontlasten ons op de Sociale Media. Ondertussen is de straat, de publieke ruimten veroverd door N.Afrikanen, ja die kijken geen DWDD of spelen geen Mens erger je niet Nee Vanaf hun 2-3 jaar leven ze op de straat en vormen groepen, hechte groepen De sterkste is de baas. Onze keurig opgevoede kinderen altijd lief voor elkaar, zijn totaal niet tegen deze Wolfpacks opgewassen. Ze tiranniseren de klas , de vereniging, de Horeca De verjaardag van uw kinderen. De metrostations waar ze bij de in-uitgang hun gezag laten gelden. Het probleem is, Nederland neemt Vluchtelingen op, is besloten zonder enig overleg met de Burger. Wie zijn de deelnemers aan deze maatschappij de belastingbetalers en daardoor aandeelhouders zonder zeggenschap We mogen wel Banken redden en nu Vluchtelingen onderdak geven, maar…

 2. Een Nederlandse rechter heeft besloten dat het beroemde Krim goud niet terug gestuurd mag worden naar de rechtmatige eigenaar, een museum in de Krim, maar in plaats daarvan naar die corrupte bende in Kiev.
  Zoals we weten heeft “Kiev” nog steeds een deel van de uit het West-Fries museum gestolen schilderijen. Die moeten terug naar NL. Waarom is daar geen rechtszaak over aangespannen? Wat is er toch aan de hand met de Nederlandse justitie en politiek? Vriendjes spelen met de grootste schoften op aarde? Nederland heeft zich op internationaal niveau totaal maar dan ook totaal ongeloofwaardig gemaakt. Het is om je rot te schamen.

 3. Griezelen. Het is een meisjes aangelegenheid. Eenmaal volwassen zien sommigen het licht, anderen niet. Hun scheidingslijn is religie gemotiveerd. Ooit was het heerlijk griezelen als priesters, en in publiek, straffen uitdeelden aan zondaars. Als toetje werden oorlogen verzonnen waarmee gelovigen elkaar de hersens in konden slaan. Dat waren fijne tijden. De woestijn religie maakte iets wakker bij volwassen meisjes. Griezelen, met veel bloed, dat is wat zij misten. Dolletjes gelukkig waren zij met nieuws over moord op ongewapende mensen. Oude tijden herleefden in hun belevenis wereld. Bewijzen genoeg. Neem Hillary. Wij kwamen, zagen, en hij was dood. Dat kwam er al lachend uit. Haar vriendinnen zijn wereldwijd te vinden. Van de NRC tot Huffington Post aan toe. De oplossing was ooit De Waag. Wijze mensen, vroeger.

 4. Wilfred Bakker

  13 december 2016 op 23:55

  5 voor 12
  https://youtu.be/WaESzHz1D9E

 5. Als je (nu) de boeken leest van Pim Fortuijn over hetzelfde probleem waar Wilders ook voor gaat, de waarschuwing tegen islamisering en ongebreidelde immigratie van islamieten, dan valt zijn zakelijke toon, onderbouwing, eruditie en zijn gelijk op. Hij stond open voor discussie.

  Ik houd NRC medeverantwoordelijk voor de moord op Pim Fortuijn.
  Fortuijn is door die krant zonder onderbouwing uiterst unfair behandel en neergezet als gevaarlijke politicus die Nederland en de lieve allochtonen naar de afgrond van de vernietiging zou brengen.

  Het heeft Volkert de opvatting doen toekomen dat deze Fortuijn voor het welzijn van de dieren en mensen moest worden omgelegd.

  Het is een wonder dat de elite hem toch nog een paar armzalige jaren in het gevang heeft gezet.

  Nooit heeft de NRC enige blijk gegeven van spijt of reflexie op de zeer emotionele en onterechte hetze tegen Fortuijn.

  Sinds de moord op Fortuijn heb ik gezworen nooit NRC meer te lezen of aan te raken

 6. Beste Joost,

  fake nieuws vindt slechts plaats op die plekken waar ze fake nieuws veroordelen.

  Het NRC was echt heel lang geleden een krant met echte journalisten en heel veel inhoud.

  Niets maar dan ook niets is daar meer van over. Het is meuk.

  Je zou je eigenlijk moeten afvragen lieve Joost of je nog op meuk zou moeten reageren.

  Naar mijn inziens niet,

  Het is een stervend, rottend ongedierte waar je geen aandacht meer hoeft te schenken wat mij dunkt.

 7. Edmond V.O. Katusz

  13 december 2016 op 23:43

  Nou vooruit nog eentje dan uit dat artikel in NRC; die citaten uit het vonnis.
  .
  “Voor vervolging van dit feit zijn geen aangiftes nodig”
  .
  De rechtbank heeft wel degelijk in zijn maag gezeten met die overvloed aan (namaak)-aangiftes, aan die door de overheid opgejutte volkswoede.
  .
  Dus dat probleem moest weggemasseerd worden door te zeggen dat er geen aangiftes nodig waren, maar wie trapt daar in. Ik niet! Hoe manipulatief!
  Komt dat schot! Edmond V.O. Katusz

 8. Edmond V.O. Katusz

  13 december 2016 op 23:34

  In hetzelfde artikel in NRC wordt als 4e punt “4. …racisme” opgevoerd. Dat is werkelijk interessant, want het blijkt dat de rechtelijke macht kennelijk is toegestaan om aan het woord “ras” en daardoor ook aan het begrip “racisme” een heel eigen inhoud te geven.
  .
  Waar haalt men het recht vandaan om iets anders te definiëren “dan de betekenis die dit begrip in het Nederlandse spraakgebruik en de wetenschap gewoonlijk heeft.”.
  .
  D’r is niks “gewoonlijk”s aan; in de wetenschap weten ze verdomd goed wat er met “ras” bedoelt wordt. Maar nee, de rechterlijke macht in NL, zegt: ““De rechtbank wordt in haar conclusie gesteund door eerdere uitspraken waarin is geoordeeld dat met de term ‘Marokkanen’ (evenals de term ‘Turken’) gedoeld wordt op een zekere etnische of nationale afstamming.”
  .
  Nationale afstamming? Wat is dat trouwens? Ik stam van mijn vader en moeder af. De staat heeft niet met m’n moeder in bed gelegen! Gadverdamme!
  Komt dat schot! Edmond V.O. Katusz

 9. Edmond V.O. Katusz

  13 december 2016 op 23:24

  Overigens ben ik van mening dat Carth… pardon… er aangifte gedaan moet worden tegen Diederik Samson, Hans Spekman en Rob Oudkerk ook meteen maar, wegens hun beledigende uitspraken aangaande Marokkanen.
  .
  In dit verband sprak meester Hiddema opnieuw kernactige woorden.
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

 10. Edmond V.O. Katusz

  13 december 2016 op 23:19

  NRC artikel: Dit zijn de belangrijkste uitspraken uit het vonnis tegen Wilders.
  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/12/09/dit-zijn-de-belangrijkste-uitspraken-uit-het-vonnis-tegen-wilders-a1535890
  Deel 1. …wel of geen politiek proces
  .
  Natuurlijk staat en volksvertegenwoordiger niet boven de wet, maar de rechters klinken twee zaken aan elkaar die niet bij elkaar horen. Het niet boven de wet staan verhindert niet dat het een politiek proces is of kan zijn.
  .
  Het is m.i. wél een politiek proces als je kijkt naar de puur door de overheid georkestreerde opjutting tot het doen van aangiften en het zelfs ophalen daarvan, Datgene wat meester Hiddema zo treffend “groepsbraafheid” noemde. Hierbij drukte hij zich nog vriendelijk uit, wat mij betreft kwam dit aardig in de buurt van demonisering.
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

 11. https://www.gatestoneinstitute.org/9533/the-guilty-verdict-dutch-politicians-wanted-so

  Wat in het artikel op gates online staat dat er een Stalinistische reuk om hangt, is ook mijn mening.

  Ik weet niet of iemand van u weleens op Joop.nl komt, maar daar struikelt u nu over de kreten als ‘populisme, neoliberalisme en fascisme’. Het begint lachwekkende vormen aan te nemen, ofschoon het vrij zorgelijk is.

 12. De allerergste krant is toch wel het Duitse Die Welt (www.welt.de). De subjectiviteit is daar echt van een stuitend niveau.waar zelfs de New York Times bij verbleekt.
  Trump wordt al maandenlang op werkelijk de meest extreme wijze gedemoniseerd. Het gaat zelfs zover dat ze nu al artikelen plaatsen dat Trump niks heeft gepresteerd en dat de Trump kiezers zwaar teleurgesteld in hem zijn. Dat Trump nog niet eens president is en nog niks heeft kunnen realiseren wordt daarbij buiten beschouwing gelaten.
  Alle migranten die van waar dan ook naar Europa komen worden door Die Welt ten alle tijden allemaal Flüchtlinge genoemd. En met een ondertoon beschreven alsof het allemaal schattige lieve konijntjes zijn.
  Ook de berichtgeving over het Nederlands Oekraine referendum was zwaar gekleurd. Met continue stellingen dat dit een allen maar een handelsverdragje was. En dat de kiezer in de leugens getrapt was dat het opmaat kon zijn naar EU lidmaatschap. Wat volgens Die Welt leugens waren.

  • Voor de Amerikaanse verkiezingen stond Die Welt ook vol met artikelen over de rampzalige gevolgen voor de Duitse economie mocht Trump tot president gekozen worden. Met nauwelijks onderbouwde bedragen die dit de Duitse burger zou gaan kosten . De kosten zou volgens Die Welt echt in de ontelbare miljarden gaan lopen. Al was een verkiezing van Trump volgens Die Welt sowieso een volledig ondenkbaar scenario. Aangezien hij nooit en te nimmer de presidentsverkiezingen zou kunnen winnen.

 13. Samsom is weg uit de kamer maar om een nieuwe baan hoeft deze man zich geen zorgen te maken. Er is een nieuwe industrie die als enige echt sterk uit de crisis is gekomen. De leugenindustrie. Gewone mensen als u en ik zijn kansloos om daar te solliciteren. Daarom worden door deze industrie peperdure handhunters ingeschakeld om te zoeken naar de allerbeste mensen. En die vindt je alleen in de politiek. Die headhunters staan contine te bellen om iemand met jarenlange leugenervaring aan te trekken voor een gerenommeerd leugenbedrijf. En nergens vindt je zo’n kanjers als in de politiek. Draaien… Liegen… Verdraaien…. Als belangrijkste compenties…

 14. NSB-Halalblatt.

 15. Misschien is het u opgevallen dat er boven het artikel van nrc-next “opinie” staat. Dat betekent dat het niet de mening van de krant is. De auteur is ook niet in dienst van de krant. Dat is wat de krant doet, verschillende meningen laten zien, zodat de lezer zelf na kan denken. Zo las ik in de Nrc naast elkaar de mening van Spong en van Baudet. Misschien heeft u gelijk dat de NRC niet erg pro-Wilders is, maar dat kunt u niet afleiden aan de hand van dit opinie – stuk.

  • Misschien was dit de druppel.
   Ik heb het niet eens gelezen, sterker nog ik lees het nrc nooit en desondanks weet ik dat ze anti Wilders zijn want zoals ik in m’n vorige reactie al zei: ‘nrc is msm, dus..’. Geen enkele krant is pro Wilders, geen enkele, en ik lees ze niet eens en toch weet ik zeker dat jij geen krant kan noemen die pro Wilders is. Geen enkele msm is pro Wilders, sterker nog zelfs geenstijl is anti Wilders, dus..
   .
   En waarom, omdat hij anti islam is zoals de deugers anti christendom zijn maar dat is fatsoenlijk, heb je kritiek op de islam dan ben je de belichaming van het kwaad volgens diezelfde mensen. Die mensen hebben Nederland flink naar de klote geholpen en dit is nog maar het begin, als we niet oppassen zal NL over niet zo lang een land zijn als waar al die ‘zielige vluchtelingen’ uit hebben moeten vluchten. Walgelijk die zogenaamde moraalridders, en later gaan ze zeggen ‘ich habe es nicht gewusst’ als niemand meer in dat vingerwijzen van ze trapt.

 16. Er zijn gelukkig steeds meer alternatieve kanalen.
  Daar waar kranten als NRC een gat laten vallen, zijn er nog steeds anderen die daar inspringen.
  Onlangs is er bijvoorbeeld in Vlaanderen een nieuwe site gekomen: http://sceptr.net/

 17. Door de korrels in de kattenbak, zakt langzaam de urine en de shit van mijn geliefde huisdier heel incidenteel op het of de,maar wel ongelezen NRC, wanneer die op één of andere wijze mijn woning binnen is gestonken. Gebeurt overigens zeer zelden,maar dat is dan de bestemming van dit stuk riool in papiervorm (nog wel).

  Overigens blijft links in de VS op dezelfde vuile wijze pogen om Trump te demoniseren en karaktermoorden . Ik heb in mijn leven nog nooit van een bepaalde groep mensen zoveel mentale,morele vuiligheid bij elkaar gezien als van de Democraten, met die meer dan gore MSM in de VS,die zo Goebbels als columnist in dienst hadden kunnen nemen en oom Adolf of uncle Joe als Hoofdredacteur bij CNN of de NYT. Links policor (inclusief christen democraten en liberalen) in Nederland en breder West Europa zijn met hetzelfde sop overgoten. Zij delen de kwaadaardige ijver de sfeer zo te vergiftigen,dat politieke moordenaars kunnen/zullen opstaan. Links is verdorven.

 18. NRC?Een links vod.Af en toe schrijft er iemand die blijkbaar wél gezond verstand heeft, en dat zint natuurlijk de redactie weer niet…. 🙂

 19. Internationaal is Wilders bekend, heel bekend, maar niet berucht om zijn politieke standpunten waaronder sceptisch zijn tov de EU, grenzen controleren en de gevaarlijke Islam invasie in west Europa. Elk land buiten de EU ziet en begrijpt deze gevaren.
  Rutte is ook bekend bij velen in het buitenland. Maar eigenlijk meer berucht vanwege zijn onduidelijk gerommel van met name MH17. Dit wordt hem internationaal heel zwaar aan gewogen zo ook zijn gesjoemel met het referendum over die Oekraine deal. Weinigen begrijpen hoe het mogelijk is dat die “vrije” Hollanders dit allemaal gedwee pikken. Bijna elk land buiten de EU schijnt zich te realiseren wat voor en boeven bende die regering daar in Kiev is, behalve onze EU politici en media sufferds.

 20. NRC/Handelsblad! Begin 2004, na meer dan 30 jaar abonnee te zijn geweest op de NRC (ook de week-editie voor het buitenland), heb ik ze de wacht aangezegd; met name na 9/11 en de moord op Fortuijn werd steeds duidelijker waar deze krant voor staat, het had mij niets meer te zeggen. Bij de opzegging heb ik mijn besluit toegelicht; Steekwoorden: Cultuur-Realtivisme, Anti-Amerikanisme, Links=Denken/Waarheid/Intellectuelen.
  Uiteindelijk ben ik overgestapt naar de Telegraaf, wel zo duidelijk!

  • J. C. Th. Köhler

   13 december 2016 op 16:59

   Pietsg,

   De Telegraaf is ook een rotkrant. En bevindt zich in het (goede?) gezelschap van het AD, Trouw, De Volkskrant en wat er nog meer aan kwaadbedoelde rotzooi tot de hoofdstroom media gerekend moet worden.

   Ondergetekende heeft al jaren geen enkele krant meer en heeft de AVRO-bode alleen voor de programma’s. De artikelen worden volledig genegeerd, er staat toch niets lezenswaard in.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

 21. De politieke elite en de msm reduceren de argumentatie voor de aanstaande verkiezingen tot ‘fatsoenlijk’ en ‘onfatsoenlijk’, stem je op de pvv of soortgelijke partij dan ben je “onfatsoenlijk”, stem je op de politieke elite dan ben je “fatsoenlijk”, and that’s it.
  .
  Zo ging het tijdens brexit en in aanloop naar de verkiezingen in de VS er ook aan toe maar daar zijn ze van een koude kermis thuisgekomen dus waarom proberen ze het toch weer? Omdat ze geen enkel ander middel hebben, ze hebben geen flauw idee dus na hun de zondvloed. Ze staan volledig met lege handen als het aankomt op de vraag hoe de val naar een bananenrepubliek en derde wereldland nog te stoppen is, en dat is best wel zorgwekkend. Wat zeg ik, dat is héééél zorgwekkend!!

 22. NRC is ‘propaganda nieuws’ of zoals te amerikanen zouden zeggen FAKESTREAM NEWS.

  dezelfde krant die alles rechtstreeks van hillary clintons campagneteam overnam……..

 23. Niet alleen NRC is gore bagger. Ook alle andere kranten zijn dat. Ook Telegraaf en AD. Tevens alle omroepen en de NPO en RTL. Zeg op die abonnementen, ook op TV gidsen. Want ook WNL en AvroTros zijn pure politiek correcte rotzooi en PVV haters.

  • @Leo KarelJan. Troost u, de NPO komt er bij mij al zeker 25 jaar niet meer in. En een aantal jaar geleden is ook de rest in de ban gegaan. Ik haal mijn nieuws wel van het Internet via de Alternatieve Kanalen. Dan zie je pas hóe hard we voor gelogen en genaaid worden! Het is gewoon stuitend als je de recente berichtgeving omtrent de rechtszaak ziet. Men heeft niets geleerd van de periode Fortuyn. Sterker nog, ze gaan nog wat harder op het orgel als toen. Niets is meer off limits schijnt. Laster en Smaad? Alles is geoorloofd nu. En ik vrees wat er gebeurt mocht Wilders inderdaad de grootste worden. Een 2e moord zou zomaar tot de mogelijkheden behoren. Alleen denk ik dan wel dat het deksel pas echt goed van de snelkookpan gaat.

 24. Het NRC clubje bestrijdt Wilders met dezelfde NLP (neuro linguistic programming) trucs die zij zelf al jaren in de praktijk brengen. Het bekende roze olifant verhaal. Altijd maar insinuerend daar waar het over Wilders zelf gaat. NRC dweept zelf al jaren met koppen boven hun artikelen die het niveau van Story en Prive bijna overtreffen. Hier komen er enkele.Ik citeer.
  `Wilders vergiftigde het volk, goed dat rechter dat inziet.`
  `NRC webwinkel Is Wilders een fascist?`
  `”Wilders, besef: ook u zwoer trouw aan de Grondwet .`
  En dan nog een fraai stuk van Floor Rusman in een stuk van NRC waarin ze Wilders op een lijn zette met Hitler in `Rode lijnen`
  Hoezo roze olifanten NRC?

  https://www.nrc.nl/…/08/03/rode-lijnen-3509099-a1514644

 25. Wilders heeft toch gelijk als hij zegt dat het een Politiek showproces was? Eén van de rechters had zich een aantal maanden ervoor overduidelijk zeer negatief en bevooroordeeld over Wilders en zijn stemmers uitgelaten. Net als een andere rechter in “kijken in de ziel” niets aan de verbeelding overliet toen hij zei dat wanneer iemand zijn (PVV) keuze openbaar zou maken er geen plaats voor hem/haar was. En als men ook nu weer ziet hoe ranzig de diverse “progressievelingen” tekeer gaan tegen Wilders en zijn stemmers. Er wordt zelfs actief opgeroepen tot het onder druk zetten van andere partijen om NIET samen te werken met de PVV mocht deze de grootste worden. De democratie is verworden tot een schertsvertoning. Je waant je voort in George Orwells “1984”.

 26. NRC is een doodzieke en totaal verrotte krant. Bagger uit het riool. Dit is geen politieke correctheid meer, dit is politiek correcte waanzin en achterlijkheid. Dit zijn Gutmenschen van het fascistische soort. Zeer griezelige lui, die een enorme bedreiging voor de vrijheden zijn. Hoe krijg je dit soort waanzin bij elkaar verzonnen?

 27. Nrc is msm, dus..
  .
  Je wist dat in de aanloop naar de verkiezingen bizarre en vreemde dingen zouden gaan gebeuren met als doel de pvv gedeeltelijk of geheel buitenspel te zetten maar wat zou dat zijn, opnieuw een moord? Nee, te opzichtig, het zal een verrassing zijn. En wat blijkt nu, die verrassing is geenstijl!! Bij GS hebben ze een pak geld en beloftes gekregen zoals GP. Het amateurisme en desinteresse straalde van het gekunstelde voorlichtingsfilmpje af, er is ook niet echt over nagedacht ‘we waaien met de sterkste wind mee en dat is democratie’, simpeler kan niet en hoeft ook niet want de schapen zullen mak volgen en daarmee heeft GS ook hun ware gezicht getoond aangaande hoe ze over hun reaguurders denken, ze verschillen daarin niets met de politieke elite. Nogmaals, GS en dus GP zijn eigendom van de telegraafgroep en het had dus geen verrassing mogen zijn. Wat niet wegneemt dat ze met bepaalde regelmaat anders omgaan met berichten dan de msm, maar voor hoelang nog?

  • Zo zeg héé, das nou toevallig, zou hier de draai van geenstijl mee te verklaren zijn want als dat doorgaat dan heeft geenstijl dezelfde baas als het nrc.. hahaha.. waar gaat het heen:
   .
   http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/telegraaf/27233808/__Belgisch_Mediahuis_bevestigt_interesse_in_TMG__.html

   • “Wat niet wegneemt dat ze met bepaalde regelmaat anders omgaan met berichten dan de msm, maar voor hoelang nog?”
    .
    Het volgende staat in een artikel van GS wat zojuist geplaatst is en daarmee geven ze een stukje duiding van waarom: ‘Maar goed, qua handje in eigen boezem: wij van GeenStijl dragen natuurlijk ook bij aan het idee dat er heel veel moslims zijn middels een absurde hoeveelheid islamtopics in de loop der jaren – hoewel we hier ook wel een beetje klaar zijn met al het gejengel omtrent het kleedjesvolk.’ Ze hebben dus een “excuus” gevonden door de “hand in eigen boezen te steken”.
    .
    Het is toch niet te geloven, buiten dat het onderzoek waar het artikel over gaat van geen kant klopt en niet toepasbaar is op de grote steden. Al zou het wel correct zijn dan zouden we ons nog meer zorgen moeten maken want als zo’n klein percentage al voor zulke grote problemen zorgt wat dan als dat percentage blijft stijgen? Exact, de andere kant op kijken wat GS voortaan gaat doen.

 28. GS heeft mijn account vanaf oktober geblokt nadat ik aandacht voor een Pegida-demonstratie had gepost.

  • Ach bij GS wordt vroeg of laat iedereen geblokt ook ondergetekende. Vrijheid van meningsuiting mag zolang die de mening van de Geenstijl redactie en hun nieuwe politieke partij onderschrijft. Democratie naar Noord Koreaans model met wat humor erbij.

 29. Een gevolg van personeel aannemen volgens Bijbelse begrippen. Mannenbroeders, hèt boek over geloof en IK legde dat haarfijn uit. Deugen en broodwinning gaan hand in hand als religie er een vinger in steekt. Neem Buma. En zijn rechterlijke macht. Afschuwelijk als je dat aanvalt. Zijn bijbel is opeens ondergeschikt aan mensen. En past absoluut niet in de Heer beschikt. De woestijn E.T is beter. Gewoon kop of hand er af past naadloos op het christendom van liefde en geloof. Mis je het laatste dan is het feest bij het religie gerecht. Eerbied, respect, is wat het N.R.C wil.