De ‘treitervlogger’ verheerlijkt. Schande! Open brief.

Door gastauteur Jurrien H Boiten

 

Lelystad, 20 december 2016.

Aan de weledelgeleerde heer drs T. den Boon

Weledelgeleerde heer,

Vanmorgen mocht ik vernemen dat het woord ’treitervlogger’ verkozen is tot woord van het jaar 2016. Ik hoorde u het woord op het journaal omschrijven als volgt:

“Dat is een videoblogger die in zijn eigen buurt videoblogs maakt van zijn vrienden terwijl die kattenkwaad uithalen, waartoe hij hen zelf soms stimuleert.”

U ligt dat nader toe als volgt:

“Het woord is in september 2016 in het nieuws geweest. Veel in het nieuws geweest, dankzij een beruchte treitervlogger in de wijk Poelenburg in Zaandam. Maar daarna is het ook een soortnaam geworden. Al in september 2016 is het woord getipt als mogelijk woord van het jaar en dat is het ook geworden.”

Het is natuurlijk zo dat sommige woorden lijden aan woordinflatie, maar in mijn editie van de “Dikke van Dale 1984” wordt treiteren als volgt omschreven:

op gemene wijze voortdurend plagen, kwellen uit zucht om te kwellen, sarren, geniepig plagen, tergen

De treitervlogger waar u naar verwijst heet Ismail Ilgun. En in tegenstelling tot de wijk Poelenburg, waar deze jongeman bepaald niet wordt gewaardeerd, krijgt hij tegenwoordig in de mainstraim media een heldenstatus toebedeeld. Dit tot grote verbijstering van zijn slachtoffers, die de gevolgen van zijn treiterijen nog lang niet te boven zijn.

Kijk meneer den Boom. Taal leeft en daarin ontstaan steeds nieuwe woorden. Daar kan niemand bezwaar tegen hebben. Maar wat mij bijzonder irriteert meneer den Boom is uw uitleg van het nieuwe woord. U reduceert het treiteren tot iets onbetekenends. Kattenkwaad uithalen heeft een totaal andere lading dan treiteren. Uw eufemistische verklaring onderkent niet het gevoel van totale machteloosheid van degenen die het treiteren ondergaan. In feite geeft u deze slachtoffers nog een trap na: “Stel je niet aan, het valt wel mee, het is maar kattenkwaad!”

Nee meneer den Boom. Het is geen kattenkwaad. Het is pesten. Pesten, niets meer en niets minder. En alsof dat niet genoeg is, slingert u uw eufemistische duiding ook nog even in de wijk Poelenburg zelf de wereld in.  Opnieuw een schoffering van de slachtoffers van genoemde treitervlogger.

Heeft het reduceren van de werkelijke betekenis van het woord, misschien iets te maken met de identiteit van Ismail Ilgun meneer den Boom? Het is tenslotte één van de kansenparels van onze verrijkte multiculturele samenleving nietwaar? En die verdienen met het nodige respect behandeld te worden, toch?

Zullen we afspreken meneer den Boom dat het officiële van Dale Woord van het jaar 2017 wordt: “vrachtwagen-deugniet”

Met vriendelijke groeten,

Jurrien H Boiten

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

72 Reacties

 1. Neem dieren als vergelijk met mensen cultuur. Een aap, mier of olifant kan je van alles beschuldigen maar niet iets wat tegen hun eigen belang en voortbestaan is. Dan de mens. Die doen letterlijk alles wat in het dieren over leefboek niet voorkomt. Neem stom en dom als voorbeeld. Of, lees commentaren. En toch overleven.Dat is dankzij mensen met iets wat hem/haar apart zet. Even slijmen, Joost is er èèn van.
  Een fijn nieuwjaar toegewenst aan alle lezers.

 2. AT5: ” ” Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, begin 2017, extra scherp letten op het beledigen en discrimineren van politici op social media.
  Dat stelt de “Amsterdamse” hoofdofficier van Justitie, Theo Hofstee”

  Het lijkt hier of in de linkse enclave Amsterdam de landelijke lijn van het OM op dit punt wordt uitgezet. Maar de procureurs-generaal bepalen toch het landelijke opsporings- en vervolgingsbeleid van het OM samen met het Parket-generaal, het landelijke hoofdkantoor van het Openbaar Ministerie.

  Die Hofstee timmert wel erg aan de weg!

 3. We zitten in Nederland en Brussel helaas met mensen op hoge plaatsen die het liefste delen van de autochtone bevolking linea recta de gaskamer in zou sturen – hele zware criminelen.

  • Op hoge plaatsen komen kan je alleen door het volgen van de juiste richting aanwijzers. Eèn duidelijke weggever is het hebben en tonen van eerbied en gezag voor je ontdekker. Een soort sport Heil Verstappen gevolg is dan de beloning. Met als gevolg de bekende spiegel aan de wand vraag wie de knapste is. Dit kunstige samenspel is eeuwenoud en menselijk. Ook de gevolgen als de bekende pleuris uitbreekt met de naam oorlog. Dan gaan de spiegel mensen, als èèn man, uitrusten of met pensioen. In 1945 Duitsland was Argentine razend populair als rust oord voor heil spiegeltje aan de wand mensen. Vandaag moet dat de Ukraine of Saoedi wezen .
   Hun liefde voor deze landen is zo groot dat het niet anders kan. Dat word vandaag, in landsbelang, genoemd.

 4. Ja Mediaevist. De hoogste posten worden bekleedt door levensgevaarlijke imperialisten die ondanks het hopeloos achterhaalde Schengen akkoord vast houden aan open grenzen zoals die dweil van een Jean-Claude junckers onlangs nog verkondigde. Hij zei dat de grenzen van Europa ondanks alle terreuraanslagen open moeten blijven. ‘Terreur pakt ons alleen als we dat toestaan.’ Inderdaad, men staat het toe door van €uropa een speeltuin voor terroristen te maken waarin baardaap en co. zonder problemen kan rondreizen en onopgemerkt plaats delict kan verlaten zoals met dat donsbaardje dat in Berlijn zijn slag sloeg en vervolgens gelijk een tienertour half €uropa doortreinde zonder gezien te worden. Zijn wij effe gerustgesteld dat onze regenten dit toelaten ? NOT ! Het €uropese volk is vogelvrij verklaard en Merkel & Co. hebben de jagers met feestgedruis binnen gehaald. Voor hetzelfde geld zat je naast die shitface in de trein. Een verkeerd woord en je hersens plakken aan de coupewand. Dank €U.

 5. Edmond V.O. Katusz

  26 december 2016 op 11:35

  AT5: ” ” Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, begin 2017, extra scherp letten op het beledigen en discrimineren van politici op social media.

  Dat stelt hoofdofficier van Justitie, Theo Hofstee, in gesprek met AT5. ‘Ik verwacht vanwege de verkiezingen dat we heel alert moeten zijn op wat zich gaat afspelen op social media’, stelt hij. ‘We zullen heel snel moeten ingrijpen op misbruik, belediging en discriminatie.” ”
  .
  Zjeesz, gaat ze het daardruk krijgen, want dhr. Wilders wordt zo vaak beldigd, dan hebben ze daaraan alleen al dagwerk. Hoe it het met de potentieel beledigende woorden zoals “witte”? Ben benieuwd. Kan nog heel leuk worden.
  .
  We zouden eigenlijk een wedstrijd moeten houden. “Hoe “bejegenen” we politici zodanig verbaal kritisch dat het OM geen schijn van kans maakt of zich te vroeg rijk rekent. Het OM contra creatieve kritiekelingen.
  .
  Nou, meneer Hofstee, veel succes dan maar.
  Komt dat schot! Edmond V.O…

  • Politici discrimineren.
   Wat zou dat zijn?
   Dat, als ik 1 politicus bekritiseer, ik ze allemaal moet bekritiseren? Of dat, als ik 1 politicus waardeer, ik ze allemaal moet waarderen?
   Dat ‘discrimineren’, dat is een zo’n vaag begrip dat het niet zou mogen thuis horen in het strafrecht. Je kunt er alle kanten mee op en onschuldigen te gemakkelijk schuldig noemen.

   • Wie ‘rechts’ is, is racist. Dat begon veertig jaar geleden al, maar wordt nu agressief manifest. Lekker makkelijk voor dombo’s.
    Syp Wynia kreeg bij ‘Het oog” het verwijt een grijze witte man te zijn. Zo krankzinnig dom. Bovendien werd hij uitgelachen toen hij verwees naar de Amerikaanse stroming waar dat racisme gezeur vandaan komt. De ‘racisme’bestrijder had geen argumenten dan wat algemeen geklaag. Als je je normaal gedraagt heb je geen last van ‘racisme’. Maar sommige linksen zitten het gewoon uit te lokken met hun misplaatste beschuldigingen.

 6. Oké, het gaat beginnen. Het einde van vrijheid van meningsuiting:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27310882/__Juncker_wil_aanpak_nepnieuws__.html

  Aldus de grote rat Juncker. Of beledig ik nu?

 7. Treiter nieuws.
  Vandaag. Hoofdofficier van justitie Hofstee. Hij gaat sociale media in de gaten houden. De reden, belediging en bedreiging van politici.
  Mogelijk dat iemand de gek op de hoogte brengt met de persoon G. Wilders. Die word openlijk bedreigt, dagelijks .
  Freisler, een collega van Hofstee in Adolf tijd,, had tenminste nog een motief. Wat fout en rot was, maar zeker niet laf.
  Wat vandaag de norm is.

  • Hofstee is een gebruiksvoorwerp, een bureaucraat waarvoor je niet moet/kunt buigen.
   Nooit.

 8. Sluipender wijs begint de dictatuur, die voor opletters al zichtbaar is in Duitsland van Merkel waar je bv in het gevang wordt gegooid als je een andere mening hebt over de geschiedenis als je 98 bent met een juichende pers, vorm te krijgen.
  Het OM wil belediging in de aanloop van de verkiezingen keihard aanpakken. Politici krijgen veel bedreigingen, maar Sylvane Simons is natuurlijk een mooi voorbeeld om tentoon te spreiden aan het volk. Op TPO valt te lezen dat het OM ook beledigingen geuit op internet wil aanpakken. Dat lijkt heel veel op het bestrijden van insubordinaties in dictaturen, zoals die in het Chili van Pinochet en in Argentinie.

  Het ziet er naar uit dat de NRC lezers, het OM, D66 rechters en vooral de media het vok wil persen in de door hun gewenste vorm, de vorm die al voorgeslepen is door de slijpsteen van de geest, de NRC, met bestrijding van nepnieuws, nieuws tegen de gevestigde orde.
  We staan aan de rand van een dictatuur die moet leiden tot Merkelland.

  • @Koffij
   Ik deel dat gevoel. De nazi’s wonnen, maar da’s niet rechts, maar Marx in volle omvang. Te bizar voor woorden. En echt ze zien het niet, ze blijven schieten op de boodschapper.

 9. Die Bergman is een gestoorde idioot. Bij haar hangen de schaamlippen aan haar oren.

 10. Sylvana Simons, ze is niet mijn politieke kleur maar zij is wel een zeer intelligente politicus.

  Eerst gaat ze naar Denk, om zich zo in de kijker te spelen, vervolgens presenteert ze zich als de nieuwe Rosa Parks, die strijdt tegen het blanke onrecht en slaagt hierin met vlag en wimpel.

  Nu heeft ze genoeg steun om een eigen partij te beginnen. Zonder deze miraculeuze route, via een Turks nationalistische partij nota bene, was het nooit gelukt.
  Mijn persoonlijke mening is dat ik het over de top vind. Ik woon in de omgeving van Den Haag, waar het aantal blanken niet veel minder is dan het aantal gekleurden. Het is dan grotesk net te doen alsof die kleine zwarte minderheid gediscrimineerd wordt.
  Mijn donkere vrienden zijn het overigens op veel punten eens met mij en gaan op Wilders stemmen.
  Maar hoe dan ook, zij is een politiek talent.

  • Valt tegen met de slimheid. Overigens moeten we beseffen dat dat hele ‘racisme’gezeur uit de VS komt. Daar bestond in de vijftiger jaren nog officiele rassenscheiding. In Nederland dus NIET. Het is een totaal onzinprobleem dat ons wordt aangepraat. Ik vind deze mevrouw erg irritant maar ik vind ‘blanken’ met hetzelfde verhaal net zo irritant. Dat heeft niks met een kleurtje te maken maar ALLES met een politiek verhaal.
   Die mevrouw Sunny Bergman zit ons een schuldcomplex aan te praten/op te dringen; een gebruik bij links Nederland. En de sukkels trappen erin en leveren ‘zelfkritiek’ (ook gebruikelijk bij het communisme).

   • Als die Simons al slim is dan zal het boerenslimheid zijn want erg intelligent lijkt ze me niet omdat ik haar nog nooit op een zinnige opmerking heb kunnen betrappen.
    Die enkele keer dat ik haar op tv heb gezien, zag ik vooral een bril en een pruik en een heel negatieve uitstraling. Dat wordt dus niks, gewoon negeren. TV het raam uit. Dan bestaat ook Simons niet meer.
    Over racisme en slavernij las ik onlangs deze uitspraak:
    “Ik ken geen enkele blanke Nederlander die slaven heeft. Ik ken geen enkele in Nederland wonende neger die verplicht katoen moet plukken van zijn baas.”
    Wat nou slavernij. Laat die zeurneuzen toch opzouten. In Nederland bestaat geen racisme. In Afrika daarentegen barst het er van, inclusief slavernij.

    • Slim, sluw of dom? Slachtofferschap is een business-model dat draait op gulle subsidies, door links op poten gezet. Zij draagt haar slachtofferschap voortdurend uit, tot er zelfs tranen verschijnen als zij terecht kritiek krijgt op haar meningen (haar gevoelens worden dan niet serieus genomen; zo lust ik wel nog een paar) . Dat is om te kotsen. Maar links Nederland vindt het allemaal prachtig, zo’n ‘echt’ (KUCHKUCH) slachtoffer van de witte man. Dat linkse volk leeft van sprookjes en leugens. Net als het communisme.

     • En in welke ambtenarenschaal zit deze nitwit? Die nog nooit gekozen is?? Waar ik leraren ken die ’s avonds eindeloos hebben geblokt voor een MO-A acte maar die desondanks in een lagere schaal zijn geplempt.
      Minachting voor deze drama-queen.

 11. Ik kom veel in Surinaamse kringen en die sinterklaasdiscussie interesseert ze heeeelemaal niets, nakkes nada. Er is geen haat tegen zwarte piet. Dat wordt ons aangepraat door de NPO.

  Bovendien is Geert Wilders in Hindoestaanse kringen zeer populair, juist vanwege zijn kritiek op de Islam.

 12. We moeten goed beseffen dat een minderheid of zwakkere altijd zal proberen de meerderheid, de sterken, zal beschuldigen van oneerlijkheid en discriminatie.
  Ze begrijpen niet dat de meerderheid uit minderheden bestaat en zien alleen hun eigen lijden of onrecht.
  Nu gaat het erom wie heeft de grootste. Wie heeft de beste PR media en emotionele ondersteuning. Het eeuwig herhalen van het lijden in mantra’s
  Verenigde Moslims “kruisvaarders” mantra Verenigde zwarten mensen “slavernij ” mantra Verenigde Joden “6 miljoen” dit mantra werd door de Russische Joden al in 1910, 1012 en 1925 in Amerika gebruikt zie NYT artikelen.
  Ze vergeten daarbij allemaal hun eigen misdaden die zeker niet gering zijn.
  Het ongelooflijke is dat niemand hen de spiegel voorhoudt en zegt, we leven nu hier en in het nu 2016. Zelfs nu worden er mensen vermoordt door meerderheden Zie Libië, Irak, Syrië, Palestina, Jemen enz en kijk eens hoe we daar mee omgaan De Yezidi’s , MO Christenen, Koerden…

  • Ik ben het helemaal met u eens. Misschien ga ik nog eens meemaken dat er in alle vrijheid over de feiten versus propaganda uit de geschiedenis mag worden gediscussieerd, en dat de ‘heksen’ weer in vrijheid hun meningen mogen verkondigen, waarbij de media bij de heksenvervolgingen in deze eeuw dezelfde duivelse rol vervulden als in de tijd toen er nog ‘echte’ heksen werden veroordeeld, onder zeer groot applaus van de media in die dagen. Er is nu nog niets veranderd. De media is altijd een goedprater en oorlogshitser geweest en een vervolger van mensen die ingaan tegen het gevestigde believe system. Daarom vertrouw ik de MSM niet. Zij kiezen altijd de kant van de gevestigde orde.

 13. @Hugoden
  Ik wil niet betweterig zijn maar ik zie het toch iets anders hoewel je in beginsel gelijk zal hebben want iedere groepering wil dat hun stem de boventoon voert maar desondanks hebben we in NL geen problemen met bv hindoes, boeddisten, etc.. Denk dat je het voornamelijk moet zoeken in de lobby’s, bv de joden hebben een machtige lobby en de holocaust in hun voordeel weten te draaien. De anti-pieten lobby heeft z’n oorsprong in de VS en gaat feitelijk om herstelbetalingen maar hun lobby is niet zo sterk als bv de joodse. En nu de islam, wat hier nog een minderheid is is in diverse delen van de wereld de grote meerderheid en heel erg rijk, dus deze lobby is zeer sterk en steeds machtiger geworden in West-Europa omdat links heult met de islamitische lobby, ze denken gedeelde belangen te hebben. Daarom kijk ik echt uit naar Trump want als hij zijn woorden waarmaakt dan wordt gebroken met de islamitische lobby en de deken van onderdrukking. Dus.. het wordt spannend 🙂

  • Wat dat betreft ben ik het volledig met je eens Wij staan machteloos tegen de gesloten (Stammen) gemeenschappen. Basaev U weet wel de man van Beslan zei: de volgende oorlog gaat niet tussen landen maar tussen gesloten gemeenschappen tegen de open gemeenschappen
   De Moslims De Islam is Totaal Elke hier aangekomen Moslim doet alles maar dan ook alles via de Moskee. Werk zoeken advies, juridische zaken, bijstand aanvragen, woning, TV schotels Radioprogramma’s Er is er niet een die naar DWDD kijkt. Uiteraard zijn er uitzonderingen.
   Zoekt u eens naar Moslim Stichtingen U zult verbaasd zijn.
   De Joden waren hen voor met dezelfde werkwijze volledig op zichzelf en eigenbelang gericht. Las net in de Volkskrant hoe een dame, hier gestationeerd, racisme bij kinderen gaat aanpakken Heel erg beangstigend Het witte mens moet weg Lees de Internationale Joodse Multiculti activisten. De Moslims zullen zich aansluiten Wat zijn wij ontzettend naïef Niemand behartigt onze belangen Niemand

 14. Ik mag serieus hopen dat u spot, of schetst hoe een bepaalde achterban reageert.

 15. Voor de Amerikanen een pracht gelegenheid om er een (illegale) Militaire basis te bouwen “Bondsteel” Ik begrijp niet dat wij toestaan dat de Amerikanen hier oorlog voeren met onze buurlanden Erger wij staan zelfs te juichen Libië plat Hoi Hoi Hé wat doen al die vluchtelingen hier zelfs uit Afrika en Tunesië

  • Precies. Obama heeft Europa veranderd in een rokende puinhoop en Clinton zou op dat pad verder gegaan zijn. Toch worden ze nog altijd aanbeden door progressief Nederland.

 16. Aanslagen in Duisburg voorkomen, 2 Kosovaren opgepakt.

  Voor Kosovo was toch half Servier platgegooid, waar het NOS journaal juichend verslag van deed in die dagen?

  We kunnen nu aan Servie zien hoe je met Moslims wel moet omgaan.

 17. Dat die terrorist met die truck in Berlijn vrij rondliep is op zich al waanzin. Deze man had al zoveel ellende veroorzaakt, ook in Europa, die had voor jaren in de bak moeten zitten. Dan vindt de politie zijn documenten in die truck. Dat is op zich ook al vreemd, alhoewel dit zou kunnen door een worsteling met de vrachtwagenchauffeur die plaats zouden hebben gevonden. Dan pakt de politie een verkeerde dader op en verspreid zijn gegevens die later niet blijken te kloppen. Lang daarna wordt de echte terrorist bij naam genoemd. Ook heel vreemd, ze hadden toch zijn papieren? En nu kan de politie de dader niet vinden, al twee dagen lang. Zeer vreemd. Mocht dit allemaal kloppen dan moeten we ons echt zorgen gaan maken want om uit handen van de politie te blijven is een hele kunst. Hij wordt dus geholpen van buiten af. Zeer verontrustend.
  Maar de grenzen blijven open. Da’s dan weer een hele opluchting. Godsammenogantoe!

  • Inderdaad Cale, dat vroeg Sint zich in een eerdere plemp ook al af. Waarom liep die shitface vrij rond ? En reken er maar op dat er nog honderden van dit soort malloten op vrije voeten rond loopt. Die ” lone Wolves” zijn echt niet alleen, ze zijn onder ons, met honderden, zo niet meer.

   • Ondertussen is het probleem opgelost; de terrorist is doodgeschoten in Milaan, ja U leest het goed in Milaan, Italie, dankzij Schengen! Hij kan dus niet meer praten, ook handig. De schietpartij vond niet plaats in Duitsland, dit heeft extra stress onder de Duitse bevolking voorkomen. En morgen is de zaak gesloten en vergeten. Zo doen goedmensen dat, die weten tenminste van aanpakken en doorzetten! Deze zaak stinkt. Er klopt iets niet.

 18. Blijkbaar is dat donsbaardje via Frankrijk naar Italie gereisd. Inderdaad Cale, waar was de grenscontrole in deze ? Hij is toch zomaar 2 grenzen gepasseerd, de Duits/Franse en de Frans/Italiaanse grens en niet opgemerkt. Zeker tijdens die treinreis van Chambery naar Turijn had een controle wel op zijn plaats geweest maar ach, Schengen, u zei het al. Wat een geneugten die open grenzen en zo geruststellend ook voor ons klootjesvolk te weten dat terroristen zich ongestoord en gewapend van land naar land kunnen verplaatsen.Sint neemt aan dat de regenten in Den Haag en Brussel ook hun voordeur s’ nachts op slot doen maar s’ lands grenzen zijn open. Stelletje waanzinnigen.

 19. Op http://WWW.TPO.NL, 2 Turkse soldaten die langzaam levend verbrand worden. Zeer gruwelijk. Hoeveel van deze ISIS-beesten wonen nu in Europa?

 20. Kapiteins van industrie Nederland. Dat zijn, zou je denken, mensen met talent om van èèn twee te maken. Fout. Gemeente kapiteins , melken/halen volgend jaar rond de tien Miljard Euro op. Hun manier is typisch linkse goed mens ambtenarij. Men geeft met gulle hand. Aan wie, is hij/zij met de grootste bek. Waarover. Van kunst tot vluchteling weten zij alles. Hun leiders zijn rechter of politiek windmolen clown. De geplande gulle hand voor volgend jaar maakt het noodzakelijk om schroeven, net als bij zorg, een tandje vaster te draaien. Intussen word u wijsgemaakt dat alles picobello gaat met uw inkomsten. Tekort kan, maar is duidelijk uw schuld. Deze massieve volks belazerij is van die hoogte waar goden ademloos naar zitten te kijken. Achter hun staat Adolf goedkeurend te knikken.

 21. Edmond V.O. Katusz

  21 december 2016 op 23:20

  Inderdaad. Canberra. “Car driven into Australian Christian Lobby headquarters in Canberra”
  .
  http://www.dailytelegraph.com.au/news/nsw/car-rams-into-australian-christian-lobby-headquarters-in-canberra/news-story/353a6718a14f124c7eec7d5eebbe842e?nk=10cd0ba774e9f32e37d464c4e7236440-1482358588
  .
  “A VAN carrying gas bottles was driven into the headquarters of the Australian Christian Lobby in Canberra last night and set alight, causing an explosion. etc”
  Komt dat schot! Edmond V.O. Katusz

  • Dezelfde bron die mij wees op deze mislukte aanslag, heeft net een SMS gestuurd dat de politie een nieuwe aanslag in Melbourne heeft verijdeld. Ben benieuwd of dat nog in het nieuws komt.
   Booslims hier booslims daar.

   • En nog een terroristische aanslag in Duitsland (Mutti Merkel danke!) verijdeld:
    DUISBURG – Speciale eenheden van de politie hebben in Duisburg twee mannen opgepakt die plannen hadden om een aanslag op winkelcentrum Centro in Oberhausen te plegen. Het gaat om twee broers van 28 en 31 jaar oud die zijn

    Misschien dat wij in Nederland goed wegkomen omdat hier tenminste wel de kerststol wordt veranderd in feeststol (AH), m.a.w. wij houden meer rekening met de gevoelens van booslims.

 22. Edmond V.O. Katusz

  21 december 2016 op 23:13

  Citaat van nu.nl (de webstek die hierboven gelinkt wordt): “de Poolse chauffeur werd door de dader gedood.”
  .
  Het schijnt dat de Poolse chauffeur tot het laatste toe geleefd heeft; vermoedelijk nog een poging ondernomen heeft ’t gevaar af te wenden.
  .
  Als dank en om identificatie van de dader te voorkomen werd deze man met mes en kogel “gedood”
  .
  Nee, godverdegodver nu.nl. Die man werd afgeslacht!! Op z’n minst moet je dan schrijven “vermoord” of moeten we wachten tot de moordenaar gevonden is en veroordeeld is om van “vermoord” te (mogen) spreken?
  .
  “Gedood” lekker neutraal, net als bij het ruimen van kippen. Focking hell, nu-punt-nl, kunnen jullie wel?
  .
  Maar goed ik ken nu.nl wel, er staat wel meer humbug en als je ze twitterend daarop wijst moet je niet verwachten dat er naar geluisterd wordt.
  .
  Nou, ja Sanoma… Klinkt ook als een heel erg “in” en “cool” restaurant, waar je gefrituurd rendiermos met berkenbastsmaak door de strot moet wurgen
  Komt dat…

 23. En nu we het toch over racisme hebben; Koot & Bie kunnen er ook wat van! Hilarisch…
  https://www.youtube.com/watch?v=PFYod0SKqQ0

 24. Aanslag in Australie, hoor ik net. Craberry?

 25. deze universitaire SJW activist is geen weledele heer, maar meer een betaalde prostituee voor de eussr establishment

 26. “Ik zie nu dat het woord treitervlogger niet door de spellingscontrole komt. Prima”
  .
  Het bizarre is dat treiterchauffeur wel door de spellingscontrole komt maar laten we hopen dat dat woord niet verkozen wordt tot het woord van 2017.

  • Sint gaat voor ” explosievenprimaat”.

   • @Sint, voorzichtig maar, explosievenprimaat, da’s vast een ras. En een ras mag niet groepsbeledigd worden van de rechter… Stel je voor dat je een terrorist op z’n zieltje trapt. Gut oh gut, dat verklaart meteen waarom wij blanken allemaal moeten boeten of liever sterven.
    Overigens in Berlijn zijn er protesten aan de gang, terwijl de lijken nog warm zijn, worden er reeds vlaggetjes met roze hartjes voor het zielige moslim ras gezwaaid terwijl er geroepen wordt “eruit met nazi’s”. Die nazi’s zijn die anderen die in Berlijn demonstreren tegen het Merkel beleid. Duitsers, ik snap het echt niet meer. Waarom zijn ze niet ALLEMAAL boos dat mede Duitsers op een Kerstmarkt in koele bloede vermoord worden? Wat is dit toch? Brainwashing blijkt toch wel verdomd sterk.

    • Duitsers zijn erg bang voor hun zwarte kant. Want men is er over het algemeen grondig en zonder humor (dat vooroordeel klopt gewoon) , dus als de negatieve aspecten gaan overheersen worden ze griezelig fanatiek.
     Een paar keer maakte ik een Duitser mee die op zijn rechten stond, in een dagelijkse situatie. Dat was geen prettig gezicht; er is dan nul relativering maar wel een eindeloos doordrammen, totdat de andere partij wanhopig wordt. Ook een Duitser met een wapen is geen prettig gezicht; het fanatisme straalt er van af. Waar zuidelijker types met een wapen toch een zekere menselijkheid uitstralen.
     Politiek gezien zijn Duitsers heel bang dat hun zwarte kanten gaan overheersen, Zo verklaar ik hun voorzichtigheden.

     • Goed punt, een land vol met psychopaten dus.
      Maar dat neemt nog niet weg dat het vermoorden van onschuldige burgers, zelfs voor een Duitser die bang is voor zijn duistere kant, onacceptabel zou moeten zijn. Het blijft mij vreemd. Waarom komt die duistere kant niet op voor de mede burger, ipv er tegen te zijn en de kant van de daders te kiezen, hetgeen ze zelf juist als hun duistere kant zien? Dan moet je toch wel volkomen fucked-up in je brains zijn. Nou ja, dat blijkt ook wel. Volslagen gekken, die buren van ons.

 27. Tja Cale, daar zeg je wat. Ook al is het geen ras dan zorgt een of andere NL neprechtbank er wel voor dat het een ras wordt nietwaar ? Maar nu effe dit : vermoedelijk is dus die zuurstofverspiller die de vrachtwagen de kerstmarkt in Berlijn op reed een bekende van de authoriteiten, had hij in de zomer al uitgezet moeten worden, heeft hij al andere zaken op zijn kerfstok, oa in Griekenland dus rijst de vraag: WTF ! Waarom was hij uberhaupt nog in het land, waarom zat hij niet vast ? Die betreffende authoriteiten hebben heel wat uit te leggen aan vooral de nabestaanden maar ook aan het Duitse volk als geheel. Tante Angela, u heeft de dood in uw land verwelkomd en wist het zeker : wir schaffen das. Wir zullen het zeker schaffen maar die wir zijn de eskaders des doods die door Alaaf Hakkenbar geinspireerd uw eigen volk vogelvrij hebben verklaard. Wat is uw boodschap aan de nabestaanden ? Denk dat een sorry a la Trutte niet afdoende zal zijn. Levensgevaarlijk pokkewijf.

  • Dit is dus de dader, leest en je broek zal afzakken. Dat loopt (rijdt) dus vrij rond in Duitsland. Hopelijk gaat de NL veiligheidsdienst eens wat achtergrond checks uitvoeren, want in Nederland zal de situatie niet veel anders zijn met het vrij rondlopen van gestoorde moordenaars.
   http://www.telegraaf.nl/buitenland/27289408/___Anis_A._4_jaar_vast_in_Italie___.html

 28. “Waarom zijn ze niet ALLEMAAL boos dat mede Duitsers op een Kerstmarkt in koele bloede vermoord worden”
  .
  Dat is makkelijker en veiliger want dan staat het systeem achter je plus dat veel mensen een flinke boterham verdienen aan het weg-met-ons, het is politiek correct. Het heeft feitelijk dezelfde reden waarom het nazisme in de jaren ’30 zo groot kon worden, het was politiek correct. Het is hetzelfde nootje maar in een ander jasje, het was toen anti joden en pro autochtonen, het is nu anti autochtonen en pro allochtonen. Je zou kunnen stellen dat niet moslims maar autochtonen de nieuwe joden zijn.

  • Het blijft een vreemd fenomeen. Zodra er iemand in je buurt op brute wijze vermoord wordt, slaat IEDEREEN op tilt. Zodra blijkt dat de dader een criminele ISIS moslim is, springen er velen uit diezelfde buurt in de verdediging voor die moslim. Vlaggetjes met roze hartjes en dat soort degenererend gelul. Wie begrijpt het nog?
   Ik denk dat het levensgevaarlijk verwende apen zijn, die nooit een pak rammel van hun vader hebben gehad en altijd het lieverdje waren van hun goedmens scholengemeenschap.

 29. De schuld ligt niet bij de heer Ten Boon, maar bij de MSM, die de treitervloggers in het zonnetje hebben gezet.
  Ik zie nu dat het woord treitervlogger niet door de spellingscontrole komt. Prima!

 30. @Cale

  “2 miljoen moslims zullen niet op Wilders stemmen”. Als de goed geïntegreerde moslims slim zijn stemmen ze op 15 maart 2017 juist wel op de PVV.

  Ik bid, dat die door Pieter G. verwachte verrassing er zal komen. De EU discipelen blijven de aanslagen op hun manier gematigd veroordelen, maar weigeren de echte schuldigen adequaat te weren door de grenzen te sluiten, door afdoende identiteitscontroles toe te passen, door passende straffen te geven. Thee drinken en praten zijn al veel te lang tevergeefs gebezigd als wondermiddel, terwijl het effect daarvan zichtbaar averechts gewerkt heeft. Afzwakken van de door het Kwaad ingegeven daden, is nog erger dan de wan- en misdaden zelf. Als de kiezer, die Nederland wil redden, nu op 15 maart niet op de PVV stemt is Nederland en de Nederlandse cultuur reddeloos verloren (zwarte piet, kerstmis, pasen, maar ook bijvoorbeeldrespect hebben voor de betrouwbare medemens , enz.).

  Ik stem (al vanaf het begin) PVV.

 31. Volgend jaar: Knuffelterrorist

 32. Ook met de opengrenzen politiek is er 1000×100000 maal voor gewaarschuwd welke consequenties dat heeft. Totale desintegratie van onze samenleving!
  Met het faciliteren en promoten van de islam breng je het monster in je eigen huis, net zo vaak voor gewaarschuwd. En nog steeds heeft de politiek het niet door op een paar na. De massa immigratie heeft alleen maar onheil gebracht. Het land is overvol en goede mensen worden geterroriseerd. Mijn vrouw kijkt naar een horrorfilm en zegt: Het doet me niets meer, buiten is het pas echte horror. Zo is de stand van zaken in dit land waar de MP doet alsof alles onder controle is en alles weg lacht.
  Die man weet echt niet wat er aan de hand is of hoe de mensen denken.
  Op 15 maart komt de verrassing.

  • @Pieter G, “Op 15 maart komt de verrassing”. Ik hoop het echt voor Nederland en zal er aan mee werken. Maar zoals ik onlangs reageerde; hoeveel moslims zijn er eigenlijk al in NL? Weet iemand dat? Ik berekende vluchtig dat er in steden met meer dan 80.000 inwoners er in totaal iets minder dan 2 miljoen moslims zijn, uitgaande van 25% van de bevolking. De grootste steden hebben overigens een veel groter percentage en wel 50% tot 60% zijn de schattigen. Kijk maar om je heen. Dit beeld klopt wel. In de peilingen van Maurice de Hond worden al die moslims vast niet meegenomen. 2 miljoen moslims zullen niet op Wilders stemmen. Beetje verontrustend, niet? Ik hoop dat ik er naast zit.

 33. Als wij onze westerse maatschappij met al onze westerse waarden willen behouden dan moeten we nu onmiddellijk stoppen met het binnenhalen van een middeleeuwse “cultuur”. Als we kiezen voor het tegenovergestelde, dan moeten we gewoon fijn doorgaan met deze waanzin.

  • @Cale
   Nederland is niet het enige land dat zo ongelooflijk dom is. Helaas.
   Ik heb de bijbel nog staan als reliek, maar heel soms denk ik aan: in een begin (niet in den beginne, want dat staat er niet) en dan naar Daniel 144.

 34. Weet u wat Sint zeer verontrustte beste Cale. Gisteren dat bericht over de afgelasting van het kerstfeest voor kinderen in Meppel. Nou kan Sint daar nog enig begrip voor opbrengen qua veiligheid zo vlak na de slachtpartij in Berlijn maar !!!! : Wat Organisator Herman Langhorst ventileerde deed mij weer even stijgeren. Hij zei het volgende : ” En daarbij komt ook nog eens dat het vieren van Kerst bij bepaalde groepen ter discussie staat.” Excusez moi ? Na het ter discussie stellen van het Sinterklaasfeest gaan we het nu ook eens hebben over het kerstfeest ? Dit schijnt bij ” bepaalde” groepen ter discussie te staan ? Welke groepen hebben we het hier over beste Herman Langhorst ? Sint heeft wel een bruin/getint vermoeden over welke groepen het hier gaat. Gaat dit weer een gelijksoortige discussie worden maar nu vanwege de religieuze inhoud van het kerstfeest die ” bepaalde” groepen niet waarderen wellicht ?

  • Wat zullen die ” bepaalde” groepen er van vinden als Sint in Zandbakkistan of Soepjurkia de islam eens ter discussie zou stellen ? Denk dat Sint de nieuwe aardappels dan niet zal halen. Er staat helemaal niets ter discussie hier en diegenen die dat wel doen verblijven in het verkeerde land. Weer een traditie die om zeep geholpen moet worden ? Diegenen die kerst ter discussie stellen kunnen 2 dingen doen. Ofwel opzouten richting zandbak van herkomst dan wel bek houden en de maatschapij waarin wij leven respecteren.Sint plempte het al eerder, iedere keer weer een nagel er bij in Neerlands doodskist. De complettering er van laat niet lang meer op zich wachten.

   • Geen moed, geen ballen, alles verzachtende opvoeding, gehersenspoeld op school, bang voor het baantje, maar voor alles; voor elk probleem weglopende bangerikken. Het gaat er niet zozeer om de autochtone Nederlanders een hak te zetten, het gaat erom dat tegen de Nederlanders in gaan gemakkelijker en veel veiliger is. De islam haat blijft je dan bespaard (op de korte termijn). Politiek, politie en het OM werken daar hard aan mee. Veel Nederlanders zijn lafaards. Daar zijn de huidige misstanden voor een groot deel verklaard. Lafaards.

 35. Nederland is zichzelf aan het opknopen. Er is een zelf destructieve kracht aan het werk, reeds decennia lang. En die waanzin valt niet meer te stoppen. Het is als een nachtmerrie die werkelijkheid is geworden. Een onbegrijpelijk duistere werkelijkheid die we zelf veroorzaakt hebben, hoe je het ook draait of keert. Helaas voor onze kinderen die niet beter weten. Ik weet hoe Nederland er 40 jaar geleden uitzag en vergelijk het met het nu. Dat is zeer teleurstellend en bijzonder frustrerend. Al 40 jaar lang zie ik dit prachtige landje, wegens mijn werk vanaf een afstand, naar de knoppen gaan. Het begon onschuldig en het ging langzaam, maar tegenwoordig is de teloorgang in een stroom versnelling gekomen. Hoe kun je zo iets moois zo grondig vernietigen. Vraag het eens aan buitenlandse bezoekers. Die waren altijd erg onder de indruk van dit kleine knusse en eerlijke landje. Waarom moet dat toch kapot? Dan ben je dus een suicidale psychopaat. En daar zijner heel veel van, tegenwoordig.

  • Beste Cale, u haalt sint de woorden uit de mond. Ook sint kijkt, vanwege woonachtig in Noorwegen, met lede ogen aan hoe NL steeds verder islamiseert, verloederd en vervalt tot een vazalstaat van Brussel. Ook Sint weet hoe het in NL was 40 jaar geleden. Ook Sint was ooit trots een NL’er te zijn. En nu ? Elke keer als Sint weer even in NL is zie je de teloorgang, het straatbeeld dat steeds meer lijkt op een Marokkaanse rommelmarkt, de onrust, de woede onder de mensen over wat er gaande is. Niet dat Noorwegen nou zo perfect is maar men is hier gelukkig wel wakker wat immigratie betreft en het aantal parasieten dat hier nu nog aanklopt is verwaarloosbaar omdat men hier de boel stevig heeft aangescherpt en er weinig meer te halen valt voor die soepjurken. Geert zei het laatst, NL is ziek en hij heeft groot gelijk. Verziekt in mijn ogen dankzij de landverraders op het Binnenhof en die smerige imperialisten in Brussel. Sint is Noor tegenwoordig. NL kan me rug op. Kots er van.

 36. Het is punt is wel dat zo’n beetje al deze lieden (landverraders) een huis in het buitenland hebben waar ze naartoe kunnen als het zover is.
  Ik durf te wedden dat velen van hen ook een buitenlandse bankrekening hebben waar zij oliedollars op gestoort krijgen.
  Bankrekeningen in Luxemburg of Zwitserland worden nagetrokken maar over Dubai, Quatar of Oman hoor je nooit iemand over.
  Of dachten jullie dat “Ambassadeur” Bolhaar alleen een spaarrekening bij de ING heeft?

 37. Goed woord in dit verband: Vrachtwagen-deugniet.
  Het totaal afwezig zijn van enige empathie voor de slachtoffers.
  Zoals links vaak het treurige moorden niet verafschuwd, maar diegene die het wil voorkomen verafschuwd. Onbegrijpelijk zijn de reacties op sites als Joop.nl
  Overal zoekend naar racisme waar het niet is, en de grootste racisten die er rondlopen beschermen. Al die treitervloggers, overvallers en samenleving kapot makende individuen die hun strijd in onze steden strijden terwijl de kinderkamers van de buurt vol met kogelgaten zitten. 40 jaar wegkijken komt aan zijn einde en het heeft 40 jaar lang zo door kunnen etteren. Wanneer worden de echte schuldigen, de Merkels en Rutte plus voorgangers nou opgepakt en berecht voor landverraad?
  Hoeveel treiteren en doden moet het nog kosten?

 38. Het was mij ook opgevallen dat bij de programma’s als pauw en dwdd vaak van die havle – of hele criminelen zitten van marrokaans/turkse/allochtone afkomst en dan ook nog serieus naar ze geluisterd wordt. Daar had ik over nagedacht en het eerste wat bij opkwam was dat er misschien alleen halve- of hele criminele marrokanen/turken/allochtonen zijn. Maar dat is natuurlijk onzin, het volgende is aan de hand; marrokanen/turken/allochtonen die geen halve- of hele criminelen zijn maar wel goed geïntegreerd en zichzelf keurig behappen zijn helemaal niet interessant voor de linkse goedmens omdat ze niet in de slachtofferrol kruipen en daar kunnen ze dus helemaal niets mee, steker nog die jagen ze het liefst het land uit zoals Ebru Umar of Ayaan, hypocrieten. En treitervloggers zijn voor de goedmens dus wel interessant, die sneuneus kruipt in de slachtofferrol zoals de goedmens wenst ter eer en eigen glorie, en voor dat kunstje worden ze beloond.

  • Nog even over die treitervlogger beste Dick. Zeker wel het “interview” gelezen met deze zuurstofverspiller op de NOS-App ? Ach gossie, hij wordt bekant op een voetstuk geplaatst en erkend dat hij fouten heeft gemaakt. ” nu doe ik dat niet meer hoor” gore natte krant die je ben. De hele buurt stond/staat op stelten dankzij dit uitschot en weer komen ze er mee weg en een interview op de koop toe. Dit soort ellendepukkels dienen bij kop en kont opgepakt te worden en linea recta naar Afrika verscheept te worden. Wegwezen en NOOIT meer terug. alsof een ” sorry” en een interview het aangedane leed in de buurt allemaal doet vergeten. NOT ! Weer wordt het zooitje de hand boven het hoofd gehouden. Dumpen in de woestijn daar. kijken of hij dan nog zo’n grote bek heeft en filmpjes maakt. IZal wel niet want dan is hij uit zijn gesubsidieerde comfort-zone. Idioot.

 39. Er is een raadslid bedreigd en gestalkt.
  Er is over politieauto’s heen gelopen.
  Er is een onschuldige voorbijganger van zijn fiets gesleurd en getrapt.
  Er is een cameraploeg (van PowNed) bekogeld met eieren.
  Een leefomgeving is onveilig gemaakt.

  Ja, dat is lachen!