AH neemt liever Jamaicaanse ‘vluchteling’ in dienst dan Nederlander. Een moeder reageert.

Een paar dagen geleden bracht RTL Nieuws een politiek correct heldenverhaal.

Een manager van de Albert Heijn deed er alles aan om zogenaamde ‘vluchtelingen’ in dienst te nemen. Eerst ging dat niet goed. Maar kosten nog moeite werden gespaard. Ook bij de gemeente. Alles werd op alles gezet, want bepaald gemakkelijk ging het niet, zo lezen we:

Maar al snel verschenen de eerste hobbels op de weg: de instroom van kandidaten verliep veel langzamer dan gedacht. Maar vijf statushouders bleken geschikt en beschikbaar, terwijl de Albert Heijn eerder rekende op 20. Door taal- en communicatieproblemen vielen uiteindelijk vier van deze vijf kandidaten af. Slechts eentje is nog in dienst.

“Dit gaat ‘m niet worden, dacht ik na die eerste groep,” vertelt Gambou. “Hartstikke leuk, dat convenant, maar in de praktijk gaat het niet zo gemakkelijk.” De supermarktmanager besloot nog een keer met de gemeente om tafel te gaan. Samen verscherpten ze de eisen en breidden ze de selectie- en trainingsprocedure uit.

En zie, het wonder! Het kost wat, maar dan houd je ze ook in dienst:

Een nieuwe groep van acht statushouders werd geselecteerd die nu in acht verschillende winkels in het centrum van Amsterdam werken. Het opleidingstraject bestaat bij de nieuwe groep uit twee keer vier weken, met elke zaterdag een gezamenlijke (taal)training en halverwege een eerste evaluatiemoment. Doorlopen ze beide maanden, dan krijgen de vluchtelingen een contract van 7 maanden, met een volwaardig salaris. Elke statushouder is in de winkel gekoppeld aan een buddy voor het geval dat een klant een vraag stelt en ze het antwoord nog niet weten.

Ja waarschijnlijk kost het veel meer dan het ooit zal opleveren, maar dan heb je ook een fijn gevoel over jezelf. En dat is ook wat waard voor een Gutmensch.  We lezen dat ze te laat komen, dat ze naar buiten gaan om te roken, enzovoort, enzovoort. Maar daar staat dus een hoop tegenover:

Op Gambou’s eigen locatie werkt een statushouder uit Jamaica en gaat alles op rolletjes. “Hij komt elke ochtend zingend binnen, daar word je heel vrolijk van.”

Wacht eens even. Een statushouder uit Jamaica?

Jamaica staat toch gewoon op de lijst met veilige landen?

De praktijk is dus anders. We nemen gewoon iedereen op. Dus ook homo’s uit Jamaica. Want die hebben het daar heel moeilijk. Ik geloof dat zo. Als het tenminste echt om homo’s gaat. Overal in de wereld hebben homo’s het moeilijk. Maar waar ligt de grens op deze manier?

Enfin, die Jamaicaan gaat nu zingend naar zijn werk. Prachtig. Maar hoe zit dat met Nederlandse jongeren met een probleem?

Een moeder, naam bij mij bekend, die me mailde, klom in de pen toen ze dat bericht las. Ze schreef naar Albert Heijn:

Sinds wanneer ben je vluchteling als je uit Jamaica komt dit is toch geen oorlogsgebied

Van mijn kant grote verontwaardiging dat deze mensen contracten krijgen terwijl we onze eigen  mensen niet in dienst hebben. Mensen van de voedselbank jongeren werklozen etc.
Het zal wel goedkoper zijn ik vind het echt vreemde praktijken en hoop niet dat u hiermee door gaat .

Daarop kreeg ze een standaard reactie van de supermarkt:

Albert Heijn neemt deel aan deze pilot in de regio Amsterdam omdat we met onze supermarkten midden in de maatschappij staan en met onze winkels verbonden zijn met de buurt. Wij zijn betrokken bij ontwikkelingen in de buurt en de stad of gemeente. Als partner van de gemeente Amsterdam trekken we samen op in maatschappelijke thema’s. De vluchtelingenproblematiek is voor de gemeente een actueel en relevant onderwerp. Hierin denken we vanuit onze lokale betrokkenheid als vanzelfsprekend mee.
Aangaande het Nederlands asielbeleid en de toekenning tot ‘statushouder’ verwijzen we u graag door naar de IND en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Waarop de bewuste moeder liet weten:

Dank voor uw reactie. U kunt mij verwijzen wat u wilt, naar IND, maar ik reageer op u. U hebt ook, naar mij, een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ik vind het pijnlijk te moeten constateren dat AH kennelijk niet de betrokkenheid voelt met onze eigen bevolking die al jaren aan de grond zit. Maar voor “vluchtelingen” zet u de deuren wijd open. Deze projecten worden zwaar gesubsidieerd, dus hoe dan ook zijn de arbeidskrachten zijnde (illegale) immigranten voor u, AH, goedkoper. Dat ze zich een status verworven hebben zegt mij niets, uit heel veel berichten in zowel binnenlandse als buitenlandse media, reguliere als alternatieve media, blijkt dat heel veel van deze immigranten, zo niet de md homo. Maar wie controleert dat? En zelfs als dat allemaal zo is, wat hebben wij daarmee te maken? Sterker nog, ze ontwrichten de Europese samenlevingen, vallen deze met geweld aan, denk ook aan eeste, niet uit oorlogsgebied komen. Ze willen het leger niet in, zijn het niet eens met hun huidige regeringen (wie en waar wel?) en zijn zogenaamde talrijke aanrandingen van vrouwen en kinderen. Om maar te zwijgen over onze Westerse normen en waarden die hen niet aanstaan en die constant aangesproken worden. Daarbij weten deze lieden altijd prima de weg te vinden in onze sociale vangnetten zoals bleek toen grootschalige fraude met uitkeringen aan het licht kwam, op basis van meerdere identiteiten. Nu zitten wij met al deze types opgescheept en kan de emancipatie van vrouwen en homo’s op de schop; de leefbaarheid in de wijken gaat zienderogen achteruit. En u brengt het als een verworvenheid en als een maatschappelijke plicht! Weet u wel hoeveel Nederlanders ons land inmiddels ontvluchten? Weet u wel hoeveel Joden er inmiddels weg zijn?

Aangezien dus blijkt dat het een samenwerking betreft tussen een groot winkelconcern en een overheidsinstantie moet ik concluderen dat mijn belastinggeld wederom terecht komt bij bedenkelijke initiatieven. Daarbij zijn het dus geen vluchtelingen, het zou al heel wat schelen wanneer u dat woord uit uw vocabulaire schrapt aangaande deze doelgroep, daar ze door minimaal 7 (!!!) veilige landen zijn getrokken om juist in Nederland (o.a, maar ook Duitsland, UK zijn in trek) terecht te kunnen komen.

Ik handhaaf uiteraard mijn standpunt dat er heel veel Nederlanders zijn, en dan heb ik het helaas niet voor u, over die statushouders die plotseling ook allemaal Nederlanders zijn, die ook graag zouden willen werken. En met de mogelijkheid van een subsidie en een training, ook meer perspectief zouden hebben. U houdt met dit soort acties deze welkomcultuur in stand en zo gaat Nederland naar de ……bah bah!

En dan uit Jamaica, wat een gotspe! Laat me zien waar daar oorlog is? Kletskoek allemaal, u moest zich schamen dat u als authentiek Nederlands bedrijf meewerkt aan deze rampspoed. Maar nog zonder de nieuwsberichten te lezen, kan een weldenkend en verstandig persoon, op zijn vingers natellen dat dit een bedreiging van onze samenleving is.

Deze moeder, zo liet ze me weten, had nog een speciale reden om zo te reageren op dit bizarre personeelsbeleid van de Albert Heijn. Haar zoon had er twee jaar gewerkt, en toen werd hij te duur en kon hij gaan. Ze liet me weten:

Opeens bleken zijn beperkingen in de weg te staan en op mijn aanbod dat zijn coach (pgb)  hem kon begeleiden, werd toen negatief gereageerd. Opeens mankeerde er al een hele tijd van alles aan hem wat hij overigens zelf niet herkende; dat zegt niet altijd alles, maar ik begreep er ook niks van. Ze hadden hem dan minimaal een waarschuwing moeten geven. Hij kon terugkomen wanneer hij evt. een wajong zou hebben (dat was toen nog niet) maar ze achtten de kans wel klein. Dus na 2 jaar uitbuiten, kon hij vertrekken.

Maar analfabeten in dienst nemen kan kennelijk wel.

Dat is dus de werkelijkheid. Voor de schone schijn en via allerlei dure overheidsprojecten er alles aan doen om zogenaamde ‘vluchtelingen’ in dienst te nemen, zelfs uit het veilige land Jamaica, maar voor een Nederlandse jongen kan er niets gedaan worden, want dan is het al snel te duur.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

37 Reacties

 1. Terzijde toch wel samenhangend met deze kwestie.
  Vanavond laat de staatsomroep ons zien hoe erg het is gesteld met de vluchtelingen die door Australie worden terug gestuurd.
  Uiteraard is dat geen paradijs, dat terug sturen.
  Maar ik weet NU al dat allerlei omstandigheden niet benoemd gaan worden door deze ‘onafhankelijke’ (KUCH) rapporterenden.
  We zullen niets vernemen over hun achtergronden, hun motieven, hun mogelijkheden, hun illegale activiteiten, hun mogelijkheden voor terugkeer naar land van oorsprong, hun moedwillig in het gevaar brengen van hun kinderen, hun wetenschap vooraf dat hun kansen nihil zouden zijn enz.
  Nee, we gaan vooral zielige kinderen zien in nare verblijven.
  Dat is steevast het linkse beeld dat we moeten zien.
  Als ik besluit moedwillig de illegale weg te bewandelen en ik word terug gestuurd, dan zou ik kunnen gaan jammeren over mijn situatie voor onze staatsomroep. En dat wordt geslikt! Terwijl ik moedwillig mijn gezin in gevaar bracht, maar dat…

  • Ziet u de redactievergadering al?
   “Rechts pleit voor de Australie-methode aangaande vluchtelingen. Wij gaan dat met eenzijdige informatie aan de kaak stellen. Want wij zijn humaan en hangen de linkse politiek aan. Wij gaan zielige kinderen tonen en linkse boze blanke mevrouwen”
   DAT gaat u vanavond dus zien.
   Ik kots er op.
   Ik heb meer dan genoeg van die eenzijdige halve informatie; heb meer dan genoeg van die agitprop.
   Wat een geluk dat een Trump de moed heeft die agitprop te bestrijden!

 2. Rond 1700 waren Nederlanders graag geziene gasten in veel exotische landen.
  Indonesië en Zuid Afrika voeren er wel bij. Tenminste, zo werd het verhaal thuis verteld. Dat èèn en ander niet helemaal klopte drong pas tot het thuisvolk door tijdens, ik, Karel, val Japan aan. Een kleine 10 jaar verder werd Nederland, begeleid door het leger des Heil,s,, zoals moeder Theresa in India. Het aloude motto van centje verdienen, en de hel voor de rest, brak opnieuw aan met een koude oorlog, en Slochteren gas. De oude garde [ Indonesië wit gekleurde elite}, kreeg opnieuw 10 vingers in de pap met de naam N.A.M.
  Hun kennis, verdeel en heers over onbenul, ging opnieuw van start met [ gast ] arbeider over domme hersens aaien. Dat lukte niet helemaal. Hun opvolger was inteelt gevolg woestijn religie waanzin. De gevolgen. Uw betrouwbare gemeente burgemeester laat weten, enz. Hij/zij is uw leider geworden op kwaliteiten waar honden geen genoeg van krijgen. Eerbied en respect. Dat kan niemand…

 3. het is natuurlijk niet bij iedere ah kommer en kwel, ik kom al ruim 21 jaar bij de ah, 7 jaar in mijn huidige dorp en 14 jaar in mijn vorige woonplaats.

  deze beide ah filialen hebben nog nooit een kopvod in dienst gehad.

  ah bestaat uit ruim 850 winkels (waarvan 260 franchisewinkels, je kan dus bedenken dat die kwart (franchisewinkels) ieder een eigen beleid er op na houden.

  wel ben ik van mening dat de eigen winkels dit wegmetons beleid er op na houden.

  • Sint Nicolaas

   10 januari 2017 op 15:45

   U woont nog in een redelijk “onbevlekt” AH gebied zo te lezen beste tinusvdh. De keren dat Sint in NL verblijft en boodschappen deed bij Appie zaten er meestal wel een aantal kopvodexemplaren aan de kassa. Die uitingen van onderdrukking negeert Sint als de pest en hij gaat ook absoluut niet bij die mokkels in de rij staan. Af met die zooi, ik ben niet gediend van uitingen van islamonderdrukking. Dat die wijven uberhaupt nog die gordijnen dragen is Sint een raadsel en bewijst maar weer eens hoe onderdaning ze ( MOETEN ! ) zijn. Naast keukenslaaf en legbatterij hebben die wijven immers geen enkele waarde voor baardaap en co.

   • Sint Nicolaas

    10 januari 2017 op 15:52

    Leer mij het zooitje kennen, heb er jarenlang tussen gewoond. Huurhuizen die ze kregen (!) moesten een dichte keuken hebben want daar bevind het recht zich van die slaven, het aanrecht. Was de keuken niet dicht dan MOEST de woningbouw deze aftimmeren zodat vrouwlief fijn geisoleerd kon kokkerellen. En de woningbouw deed het, Met hangende pootjes zag Sint ze gaan met gipsplaten, een deur en 2 bij drietjes. Waanzin ! Gelukkig een goed bericht uit Zwitserland. Daar werd een Turkse familie in het ongelijk gesteld nadat ze hun dochters thuis hadden gehouden van zwemmen.

    • Sint Nicolaas

     10 januari 2017 op 15:58

     Ze mochten niet gemengd zwemmen. Vrijheid van godsdienst zoals gewoonlijk. Tja, daar gooien die ratten alles maar op nietwaar maar daar werd de vloer mee aangeveegd door het €uropese hof voor de rechten van de mens. Integreren moeten ze. Prima uitspraak. Niet mee eens ? Opzouten dan naar je geliefde Turkije waar je geen gratis geld en gestoffeerde woning krijgt. Opzouten met je vrijheid van godsdienst. Goed dat daar nu eens een streep doorheen werd gehaald.

 4. niet echt onbevlekt beste sint, het percentage islammers loopt de laatste 10 jaar flink op.
  .
  zo is bij de andere ah in het dorp, waar ik dus niet kom, verre van gevrijwaard van kopvodden.
  .
  dus dat bedoel ik eigenlijk te zeggen, 2 ah,s met 2 heel verschillend beleid, het is maar net hoe diep de franchise-ondernemer zelf wil bukken…

 5. Ik wilde net zeggen; ‘sorry, verkeerd verbonden’, maar ik zit toch goed. Altijd even wennen wanneer een site vernieuwd is. Nu viel de foto van het AH hoofdgebouw me pas op, btw. Zal binnenkort wel een megamoskee zijn en dan kunnen ze de letters AH gewoon laten staan > (allah hoeren). …………….Oooohhhhh…. wat zeg je nou….?! Hahaha.. geintje. En nee…. doelde niet op de 72 maagden 🙂

  • Bij nader inzien had ik de bovenstaande reactie beter niet kunnen plaatsen dus ik begrijp het als @Joost ‘m weghaalt. Las vlak daarvoor het twitterbericht van ene abou jaja en dat maakte me nogal pissig.
   .
   Op joop zijn ze heel origineel en spreken nu over de ‘rechtse kerk’, vind dat prima want dan spreken we vanaf nu over de ‘linkse moskee’, en laat de mensen maar kiezen.

 6. Ook ik ben klant bij AH en erger me al langer aan dit door en door politiek correcte bedrijf. Hun kerststollen noemen ze feeststollen en het wordt kerst wordt overal vervangen door feest. Zwarte Piet: verdwenen. Bah, onderkruipers. Helaas zijn ook de andere supermarktketens door en door verrot en politiek correct. Dus wie moet je boycotten?
  Demonstreren voor hun deuren : dat doen die obscure linkse clubjes ook wel eens. Maar hoe krijg je de klanten van AH zo ver?
  Het grootwinkelbedrijf begint zichzelf een slechte naam te bezorgen, maar helaas is hier nog geen Trump aan de macht. Ze worden gedekt door de regentenkliek en de media. Een stem op de PVV is in elk geval , als eerste daad, hard nodig.

 7. Sint Nicolaas

  9 januari 2017 op 11:33

  Wat een triest verhaal en zeker niet op zich zelf staand. De ( gesubsidieerde ) voortrekkerij van ongewenste import is een steeds verder gaande waanzin die de autochtone NL’er meer en meer de verdomhoek in drukt. Alles wordt uit de kast gehaald. Subsidies, woningen, gratis geld, meubelcheques, OV-kaarten, taal en volledig zinloze inburgeringscursussen en noem de hele santekraam maar op. Kost miljarden die wij met zijn allen mogen ophoesten. Als dank zetten die door ons gevoed en geklede ratten zich tegen diezelfde maatschappij af die alles ( ALLES ! ) voor ze financierde, stellen ze onze manier van leven ter discussie, onze normen, waarden en tradities en weten zich gesteund door een club achterlijke land en volk verradende gutmenschen die een actief “weg met ons” beleid voeren. Waar zijn wij dan in het algemene plaatje ? Het klootjesvolk telt niet meer mee, kan zijn bek houden, betalen en zich laten besodemieteren door meneer Trutte en Co. die mooi weer speelt met…

  • Sint Nicolaas

   9 januari 2017 op 11:34

   koopkrachtplaatjes die voor geen ene meter kloppen. Al die mooie beloftes van meneer terwijl het ene na het andere duurder wordt ( zorgpremie, medicijnen, openbaar vervoer, auto’s, levensmiddelen etc etc etc ) Meer over ? Anmehoela ! Dit hele immigratieverhaal is volledig doorgeschoten en gierend uit de klauwen gelopen. En ze blijven komen, de hordes uitvreters, de terroristen, de maatschappij ondergravende ratten, de NIET integrerende muzelman/vrouw. En wij ? Schikken maar weer verder in, betalen wel voor volk en vaderland bedreigend gesubsidieerd uitschot. Kotsbeu wordt je er van ! Stem in vredesnaam dat elitaire, zelfingenomen, landverradende zooitje weg wat er zit in maart Nederland anders gaat die oom van reguurder Sjefke ZO gelijk krijgen ! Je hebt geen idee.

 8. Bizar zeg, uit Jamaica. Je krijgt het stereotype idee dat behalve de homorechten ook de koffieshopcultuur aantrok. Ik bedoel, het zingt makkelijker na een klein jointje bij de opstaan. Maar goed.

  Laten we de vervolging serieus nemen. Zou het niet normaal zijn om eerst naar de buurlanden te kijken? Of eerst een land in hetzelfde werelddeel tenminste, zoals Cuba? Als het daar vol zit (bijv je kunt zeggen dat Turkije vol zit met Syriërs inmiddels) dan kunnen we nog eens kijken.

  De Engelse Koningin is nog steeds formeel de vorst in dat land. Dus ik zou zeggen, breng die onderdaan maar door de tunnel! Maar misschien wil hij dat ook wel.

  Het probleem is dat dit soort gevallen, ook al zou het een zeer kleine groep zijn, wel kwaad bloed zet in een overbelast systeem. Nederland moet zijn wetten en regels aanscherpen. Desnoods tegen Europese regels in. Want dat kan (zie Ierland).

 9. Edmond V.O. Katusz

  8 januari 2017 op 22:42

  Zo werkt dat dus.
  .
  “LHBT-ex asielzoekers in prijzen Oranjefonds
  .
  Op 19 december ontving de Regenboog Groep uit Amsterdam de Tom Sebastiaan Gans Prijs van het Oranjefonds. De Regenboog krijgt de prijs voor haar werk met homo-mannen, lesbische vrouwen, bi-seksuelen en transgenders met een vluchtelingen achtergrond (LHBT-statushouders).”
  .
  http://www.deregenboog.org/en/nieuws/lhbt-ex-asielzoekers-in-prijzen-oranjefonds
  Salut! Edmond V.O. Katusz

 10. cmsuijkerbuijk

  8 januari 2017 op 22:11

  @Joostniemoller
  Ondanks het ten hemel schreiende gedrag van AH, wil ik je bij dezen tóch complimenteren én feliciteren met je nieuwe site! Strak en professioneel. Hulde!

 11. Alles heeft twee kanten.
  Statushouders hebben een verblijfsvergunning en moeten dus hun best doen te integreren, economisch zelfstandig te worden, de Nederlandse cultuur leren en die zich eigen maken. Werkervaring opdoen is dan een stap naar ‘echt werk’. Daar is niets mis mee, integendeel.
  Hoe dit in Nederland is geregeld met subsidies en dergelijke en hoe bedrijven er ook van profiteren, is kant twee.
  Je kunt kritiek hebben op de hele regelgeving en de procedure, maar om mensen – als ze eenmaal statushouder zijn – aan hun lot over te laten, kan alleen maar het risico op problemen vergroten. Het is al een hele opgave hen te stimuleren om dan een echte Nederlander te worden.
  Het commentaar van Joost Niemöller is wel wat erg zuur.

  • @Nelis
   Je zal het goed bedoelen maar ik snap je manier van redeneren niet echt. Je moet statushouders niet aan hun lot overlaten dus je moet ze ten koste van autochtonen voorrang verlenen die dan op hun beurt aan hun lot overgelaten worden?
   .
   Wat is Nederland een statushouder uit Jamaica (of all places) die vrijwillig naar Nederland gekomen is schuldig?? Tuurlijk, die mensen verdienen het niet om gediscrimineerd te worden maar verdient een autochtoon het gediscrimineerd te worden ten faveure van een uit Jamaica naar hier gekomen statushouder? Het is pure discriminatie maar als autochtonen gediscrimineerd worden en daar wat van zeggen dan is het zuur?
   .
   Nogmaals, ik twijfel niet aan je goede bedoelingen maar ben het niet met je eens.
   .
   Het punt en grote probleem is, dat hele asielbeleid is een regelrechte ramp en veroorzaakt heel veel onrechtvaardigheid en ellende terwijl daar absoluut niet om gevraagd is. De “gewone” autochtoon is (ook) slachtoffer en dat is niet correct.

 12. Mijn huidige vrouw adopteerde drie kinderen. Een kwam uit Indonesië. Knul was 14 jaar of zo en ging naar AH in Vlissingen om vakken te vullen, er hing een vacature op het raam. Nee, die vacature was er niet meer. Twee weken later weer een papiertje. Zoon klaagt bij ouders. Nu adverteren ze weer! Hij er weer heen. Nul op rekest, alweer. Zelfde smoes. Toen ging z’n pa mee, die roomblank is en in de haven van Vlissingen werkte. Wat dat voor flauwekul was enz. Sorry meneer, we zullen het met hem proberen. Later zei de bedrijfsleider dat de knul de beste was die ze in jaren hadden gehad. Nu is die knul veertig jaar en heeft nog nooit een dag zonder werk gezeten. Moraal van het verhaal, je weet het met personeel nooit. Eén ding weet ik ook uit ervaringen elders, de subsidiepot speelt een HELE grote rol. Het toekomstige personeelslid met de grootste handvol geld wordt te werk gesteld.

 13. Word ik glazig aangekeken………..

 14. Homosexuele asielzoekers zijn lifestyle vluchtelingen .
  Via mijn partner ken ik een Iraans vriendenkoppel dat na minder dan een jaar in de asielprocedure een uitkering en een sociale huurwoning in het centrum van Amsterdam heeft gekregen. De grote grap is dat er helemaal geen actieve homovervolging is in Iran en Teheran een heel grote gayscene heeft met feesten etc. Dit stel is hier doelbewust gekomen voor de uitkering en een huurhuis. Als ik tegen ze zeg dat het voor een homo uit Groningen geheel onmogelijk is om een betaalbare huurwoning in Amsterdam te krijgen wordt ik glazig aangekeken.

 15. Globaal gaan was de naam van Obama change. Nederland word geleid door Bilderberg. Een voorstander van wereld O denken. Begrijpelijk. Planeet aarde was hun bezit voor vierhonderd jaar. Minus Russia en aanhang. Een gang van zaken liet Gaddafi verdwijnen . Die deugde niet. En werd, letterlijk, afgeslacht. Bij O blijven. Neem continent Afrika, zijn roots. Van N tot Z een paradijs van vrede en voorspoed. Dankzij de Bilderberg minded plaat voor de kop mensen die corrupt, kraaltjes, lezen als goed mens [ Bertus ] daden. Zij, begrijpelijk, beslissen ook over IQ aanwezigheid en gebruik.
  Dan is stilte van ouderwetse goden begrijpelijk, als zij praten en doen.

 16. Stem PVV, of raak je land definitief kwijt.

  Is het zo simpel? Ja, zo simpel is het.

  • Helemaal waar, en dit zal ook wel niet op de t.v verschijnen .zo gebeuren er dagelijks dingen waar de eliten zich voor zouden moeten schamen , maar alles gaat om het geld , bij de onroerend goed en de multinationals .

 17. Er zullen ook wel echte vluchtelingen zijn, die wel willen slagen. Een paar dagen geleden zag ik een Jezidi vrouw in Duitsland die haar uiterste best deed om Duits te leren en een vak.

  Haar verhaal ging mij door merg en been. Zij hoort nog iedere dag het lieve meisje schreeuwen, die door een ISIS beest mee naar de slaapkamer wordt genomen en verkracht, meisje was 9 jaar oud. Goed dat de NPO dit laat zien. Ik heb zelf kinderen en vindt het verschrikkelijk.

  De waarheid is dat de meeste vluchtelingen jonge mannen zijn die hier alleen voor het geld komen. In Syrië klagen de mensen dat ze die jongens nu nodig hebben voor de heropbouw.

  Het wordt tijd dat wij het Australisch model overnemen. Opvang moet gericht zijn op terugkeer, opvang moet gebeuren in de regio. In Australië werkt het. Mensen moeten in eerste instantie opgevangen worden door buurlanden. Je zult dan zien dat de stromen ineens niet meer zo groot zijn. We worden uitgenomen en gehersenspoeld door de MSM met hun BS.

 18. Er zijn in Nederland duizenden bedrijven die gebruik maken van deze subsidie regelingen,tel uit je winst…..5000 euro subsidie-eerst 2 maanden geen loon moeten betalen en na 2 jaar gooi je die stumpert er gewoon weer uit en begin je het proces opnieuw dit keer met een Irakees!
  Wat ik persoonlijk veel kwalijker vindt is dat dit soort bedrijven geen vaste contracten meer geven en arbeiders allochtoon of autochtoon nooit zekerheid opbouwen!
  Ik zou zeggen stem PVV of SP maar zeker geen VVD want dat is de grootste ratten partij die dit land ooit heeft gekend……….en afschaffen die HRA want de gewone man heeft die subsidie trekkers van de VVD al veelste lang gesubsidieerd!

 19. Joost,je moet wel het hele plaatje zien en de werkelijke feiten belichten!
  AH neemt niet zomaar liever een vluchteling dan een Nederlander in dienst ,nee hier staat waarschijnlijk een subsidie tegenover!
  Veel bedrijven kunnen namelijk een subsidie krijgen als ze een vluchteling of een langdurige werkeloze in dienst nemen maar laat je vooral niet wijsmaken dat dit uit nobelheid is gedaan.
  Het werkt heel simpel,als je een probleemgeval in dienst neemt dan kun je een subsidie van 5000 euro krijgen,de eerste 2 maanden hoeft je geen loon te betalen en werk de desbetrefende persoon met behoud van een uitkering in veband met de omscholing-opleiding daarna krijg deze persoon een contract van 7 maanden met een volwaardig loon,wat bij AH dus inhoud dat die zo,n 1600 euro bruto per maand gaat verdienen,geloof me er is geen normale Hollander die dat ook zou willen!
  Maar goed na 2 jaar gooit AH deze werknemer er net zo makkelijk uit want je gaat iemand toch geen vast contract geven!

  • “nee hier staat waarschijnlijk een subsidie tegenover!”
   .
   Dat staat ook in die ingezonden brief. Dat is het eiereneten, we worden zwaar emotioneel gechanteerd en misbruikt want in werkelijkheid is de ‘vluchtelingenstroom’ politiek en business.
   .
   Het is huilen met de pet op, we/het oorspronkelijke Europese volk wordt op een verschrikkelijke manier verraden.

 20. Breinbrouwsels

  8 januari 2017 op 06:12

  Schijnt wel in te zijn vandaag de dag om iets in de politiek arena te gaan doen, voor demense want aan de zijlijn is ’t maar weinig applaus. Lekker gemene en nodeloos kwetsende bloggers plegen daar vervolgens harakiri, briljante stukjesschrijvers en plofkapridders verdwalen daar en er werd nooit meer iets van gehoord. En nu gaan de supermarkten zich er ook tegenaan bemoeien. Het wachten is op de Partij van de Action.

  Appie is nu dus ook al een politieke partij die met de poten vol in de klei van de samenleving staat te bedelen om stemmetjes en maandag met een bos rozen langs de deur loopt om het eerlijke verhaal te gaan vertellen aan ‘demense’. Je zou zeggen dat de corebusiness van een kruidenier in de eerste plaats het aanleveren van een bord vreten is, gelardeerd met een waaier van voetbalplaatjes maar nu blijkt op een bedje van gratis poen van hun klanten, de belastingslaven..

  • Hm… Partij van de Action lijkt me wel wat. Misschien kunnen we dan met de PvdAllochtonen, PvdArmoede PvdAllahroepers, PvdAfbraak en andere splintergroepjes een gezamenlijk programma opstellen.

 21. Een mooi verhaal van AH om PR redenen. Alleen is deze reclamecampagne een grote klap in het gezicht van de eigen bevolking die nog meer gemotiveerd is om de PVV te stemmen om de dood eenvoudige reden dat WE ons land weer terug willen.
  Multiculti is leuk alleen heeft de leukigheid zo’n 30 jaar geleden al opgehouden met leuk zijn. Nog maar de vraag of alles juridisch wel klopt, maar ook dan worden blikken met huilende mensen en advocaten opengetrokken om het wegsturen van de arme arme misbruikte buitenlandse nepslaaf maar niet weg te sturen. De eigen jongens en meisjes mogen natuurlijk verrekken omdat eigen volk laatst tot modus operandi in de grondwet is verankert. Punt 1 in onze grondwet: Alle mensen worden gelijk behandelt behalve alle nieuwe “vrienden” die via onze grenzen binnenkomen, die krijgen en hebben voorrang op alle anderen.
  Vroeger heette dit een vijandige invasie waar het leger op afgestuurd werd om ze terug te drijven. Maar ja, de elite noemt dit nu vooruitgang.

 22. Waldo Dewanand

  8 januari 2017 op 00:32

  ja hele massa immigratie is doorgedraaid nu, er is geen norm, geen principe, geen hard wetenschappelijk vastgelegd (hard technocratisch) concept, nee zo kan dit niet verder, dit gaat te ver.

  Ik hoop dat alle OerNederlanders aankomende verkiezingen stemmen op een Pro Nederlander Partij, oa OerNederlanders stem aub op

  1. PVV
  of
  2. geen peil
  of
  3. Forum v democratie
  of
  4. Partij vd dieren
  of
  5. VVD

  Stem Pvda weg, groenlinks weg, SP weg,

  STEM PRO OERNEDERLANDSE VOLK

  verzoek van ons als niet menselijke Nederlanders:

  Waldo Dewanand en Wieroe

  ps
  Wieroe miaauwt:
  ‘miaauw Zonder Oer Nederlanders is er geen Nederland.
  Hou Nederlands dus beschaafd (blank) Hollands, want ik eet liever Hollandse katten brokjes dan halal of vega troep.’

 23. Vandaag staat Forum voor Democratie als eerste van de beste ‘nieuwkomers’ op 1 zetel in de Tweede Kamer! (Peil.nl)

 24. Tim Pietersen

  9 januari 2017 op 23:40

  zou zeggen stem 1 pvv of 2 forum voor democratie (intellectuele tak) de rest is of cucked of marxistisch en anti bevolking.

 25. Overal hetzelfde grootbedrijf spant samen met de overheid tegen de bevolking. Corporatisten + overheid. Beleid: goedkope arbeidskrachten: nog meer verdienen, en nog meer macht via meer belastingen. Vrienden van de EU is bv. zo’n corporatistenclub met heel veel politieke invloed in Brussel. Lobbyisten en politici. 2 handen op 1 buik. Corporatisten + overheid is overigens een centraal kenmerk van fascisme.

  • Zeker. En dat zal heus niet onbezoldigd zijn. AH let immers op de kleintjes. Dus tien tegen een staat er een aardige “soepsidie” tegenover. Zo wordt dit verraad ook nog eens gefinancierd door de belastingbetaler. Het is vooral de foute mentaliteit in dit land waardoor de boel naar de kloten gaat. Ze verkopen hier nog hun eigen moeder aan de hoogste bieder als het ze uitkomt. Er zal dus een revolte van onderaf moeten komen. Ik weet echter niet of ik dat bij leven nog zal meemaken. Eerst maar eens de verkiezingen dit jaar afwachten.