Alarmerend VN rapport: Tientallen miljoenen Afrikanen komen naar EU!

Door Joost Niemöller

Zojuist publiceerde de aan de VN gerelateerde International Labour Organisation (ILO) in Genève een ijzingwekkend jaarrapport over de werkloosheid in de wereld en de te verwachten migratiestromen.

De economische groei in 2016  stond op het laagste punt in zes jaar. Verwacht wordt dat die groei in 2017 een klein beetje zal toenemen. Maar daaraan verbindt de ILO de terechte kanttekening dat de te verwachten groei de afgelopen tijd steeds naar beneden toe moest worden bijgesteld:

Global GDP growth hit a six-year low in 2016, at 3.1 per cent, well below the rate projected in the pre­vious year. Looking ahead, global economic growth is expected to pick up modestly in 2017 (3.4 per cent) and 2018 (3.6 per cent). However, as this report highlights, the forecasts for growth for 2017 have continually been revised downwards over recent years (from over 4.6 per cent forecast in 2012 to 3.4 per cent forecast in 2016) and there is persistent elevated uncertainty about the global economy.

De drang om te migreren vanuit arme landen neemt steeds meer toe. De groei is het grootste vanuit Zuid-Amerika, maar in Afrika is deze drang verreweg het grootst, en ook daar gaat de trend omhoog. Het is in Afrika nu al meer dan een derde.

Over the coming decade, the number of international migrants may increase further. In fact, between 2009 and 2016, the share of the working-age population willing to migrate abroad permanently in­creased in almost every region of the world, except Southern Asia and South-Eastern Asia and the Pacific (figure 2). People’s inclination to move abroad increased the most in those regions where, in some of the respective countries, there was growing unemployment and slower growth in 2016. With respect to 2009, the largest increases took place in Latin America and the Caribbean and in the Arab States. Overall, the share of people willing to move abroad remained the highest in sub-Saharan Africa, at 32.1 per cent, followed closely by Latin America and the Caribbean and Northern Africa, at above 30 and 27 per cent, respectively.

De toch al trage economische groei in Afrika is de laatste tijd nog kleiner geworden.

The African economy is currently characterized by relatively weak economic growth in comparison to the average growth rate achieved in the continent over the past decade. The regional economy is expected to have expanded by only 2 per cent in 2016. Looking ahead to 2017, the economic outlook is expected to improve, with growth projected to reach 3.4 per cent in 2017 and 3.8 per cent in 2018 (dependent – at least in part – upon a recovery in commodity prices).

Dat gaat ook op voor Noord-Afrika:

Northern Africa’s economy is expected to have grown by 2.8 per cent in 2016, down from 3.5 per cent in 2015.

De moslimterreur is een belangrijke reden voor deze terugval in Noord-Afrika, zoals bijvoorbeeld in Tunesië, waar de toerisme industrie halveerde.

In Tunisia, for instance, the tourism sector has been severely affected by recent developments: tourism receipts fell by half between January 2015 and January 2016 (Ministry of Tourism, Tunisia, 2016). As a result, stimulating sufficient job-led growth to address the elevated unemployment and wide disparities in the labour market will remain a challenge.

In het Afrika beneden de Sahara staat de economische groei op het laagste niveau sinds twintig jaar, wat voor een belangrijk deel te danken is aan de dalende olieprijzen. Een algehele verslechtering is het gevolg:

At 1.6 per cent in 2016, economic growth in sub-Saharan Africa is at its lowest level in over two decades – a sharp contrast to the annual average of nearly 5 per cent over the past ten years. This downturn has largely been due to the effects of low commodity prices on resource-intensive countries, such as Angola, Nigeria and South Africa (with oil-exporting countries faring particularly poorly). The reductions in commodity revenues have typically led to fiscal tightening, amidst inflationary pressures and weaker terms of trade.

Het percentage werklozen in het Afrika beneden de Sahara blijft onveranderd hoog, maar door de bevolkingsgroei neemt het aantal werklozen sterk toe:

Sub-Saharan Africa’s unemployment rate is forecast to be 7.2 per cent in 2017, unchanged from 2016. While the unemployment rate remains stable, the number of unemployed is expected to increase from 28 million in 2016 to 29 million in 2017 due to the region’s strong labour force growth.

Het echte probleem is nog niet eens zozeer de hoge werkloosheid, maar de enorme groei van waardeloze baantjes, een typisch Derde wereld probleem, omdat er daar geen functionerende verzorgingsstaten bestaan. In de komende vier jaar zullen er 12,6 miljoen Afrikaanse jongeren op de niet bestaande arbeidsmarkt komen!

In the context of sub-Saharan Africa, however, poor-quality employment – rather than un­employment – remains the main labour market challenge. This problem is compounded by rapid popu­lation growth, specifically growth of the working-age population. For example, an additional 12.6 million youth in the region will enter the labour force over the next four years.

Voor de groeiende groep werklozen in Afrika bestaat geen enkel vooruitzicht. Dat gaat dus op voor zo’n 247 miljoen mensen.

Across most of sub-Saharan Africa, the lack of productive opportunities for youth and adults alike means that 247 million people were in vulnerable employment in 2016, equivalent to around 68 per cent of all those with jobs.

Nu stelde de VN in dit rapport al vast dat ruim een derde van alle Afrikanen een migratiewens heeft. en dat dit percentage stijgt. Onder deze groep van 247 miljoen zal deze wens zeker nog groter zijn.

Hoeveel van deze tientallen miljoenen zullen de overtocht naar Europa wagen? Zeker, er is een risico van verdrinking aan verbonden. Maar Frontex, de controledienst van de EU, verandert met de dag meer in een gratis veerdienst. De Frontex schepen liggen al vlak voor de Afrikaanse kust te wachten om de zogenaamde vluchtelingen op te pikken. Dat verkleint de risico’s voor de miljoenen jonge Afrikaanse mannen aanzienlijk, en zulk nieuws gaat snel.

Je zou denken: Hier maken de EU regeringen zich wel druk over. Heeft u er iets van gemerkt?

Of je zou kunnen denken: zo’n rapport is groot nieuws in de media. Ik zag alleen nog een artikel erover in de Duitse krant Die Welt.

Lamgeslagen wachten we de horden af.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

32 Reacties

 1. In de afgelopen 70+ jaar is er een slordige $ 100 miljard(!) naar het Afrikaanse continent gegaan om ze daar een beter leven te geven. Wat is er van al dat geld geworden?!? Het is daar een gebed zonder end waar we heel snel mee moeten stoppen. Het wordt niet gewaardeerd, ze blijven in de achterlijkheid rond waden, hoeveel geld we er ook tegenaan gooien. Het enige dat wij nog moeten doen is daar anti-conceptie gaan uitdelen.

 2. Duistere politieke krachten bevorderen deze migratie voor eigen doeleinden:
  https://youtu.be/rpx2FevQJGs?t=1s

 3. Europa is geen liefdadige instelling. Nooit geweest. Wat past in een wereldbeeld vol met geheimen. De mooiste is dat niemand weet wat mensen willen buiten voedsel, dak, en zorg. Zorgen voor eigen is begrijpelijk. Piet de Hein beloofde van alles met een zilveren vloot voor ogen aan bemanning die het waarmaakte. Drie keer raden waar de opbrengst naar toe ging. Juist. Eeuwen later. Vandaag. En uw angst voor Afrika en inwoners. Wat absoluut niet past in een wereldbeeld van goed mensen. De beheerders van zilver en Slochteren gas. Zij zien, letterlijk, zichzelf als die oude bemanning erfgenamen. Terwijl zij, denk Bilderberg [ V.O.C ] alles, letterlijk, in hun zak staken. Hun angst is begrijpelijk.

 4. We hebben duizenden miljarden gegeven aan Afrika, het resultaat is dat de problemen alleen maar groter zijn geworden met dank aan de versnelde bevolkingsgroei, miljarden mensen erbij met name in Noord Afrika. Als het aan Erdogan ligt moet dit proces versneld worden, want meer meer meer meer meer kinderen is ook meer Allah. Minder mag niet van de rechters in Nederland.
  En denk maar niet dat zij net zulke good guys zijn als de westerse mens als wij hun mededogen nodig hebben, het westen die al meer dan 70 jaar is gehersenspoeld met aangepraat schuldgevoel door de media. Iedere dag emotionele chantage. Nooooooooooooooooit zie je asielzoekers die misbruik maken (misschien wel 95%) altijd alleen maar de jank verhalen. Emotionele chantage van de NOS. Die weet op welke knopjes ze moet drukken in het brein, voor meer meer meer asielzoekers.
  Wat we nu zien in Afrika: Het Paul van Vliet effect.

 5. Miljoenen migranten uit Afrika naar Europa. Dat tij kan alleen gekeerd worden door die mensen daar duidelijk te maken dat naar Europa afreizen niet meer geaccepteerd wordt en dus onmogelijk is. Zolang wij Europeanen deze boodschap niet duidelijk doorgeven blijft het dweilen met de kraan open en zullen de vele migranten blijven komen. De meeste Europeanen realiseren zich nu zo langzamerhand wel dat deze migratie vloed een ramp wordt. De huidige destructieve chaos- politiek moet helemaal om. Hopelijk gaat dat dit jaar gebeuren. Een KEIHARDE boodschap; “Nee, niet welkom, onze deuren zijn dicht” richting Afrika is de enige oplossing voordat het echt te laat is.

 6. Reactie van de EU: Alles op alles moet worden gezet die miljoenen opvang te geven.
  Strategie VVD: Veinzen dat je streng wilt zijn, maar uiteindelijk doe je helemaal, helegaar niets, zoals dat al 40 jaar gebeurt.

  Media: Belangrijke rol. Demoniseer tegenstanders. Zorg ervoor dat er een tweestrijd gecreëerd wordt door gelijkgestemden, zoals VVD en PvdA, tegen verkiezingstijd, zodat de mensen daar weer op gaan stemmen.

  Voor de rest Twan de kiezer, door deskundigen op te roepen die de strategie van de regering als verstandig kenschetsen. Zorg ervoor dat de aanhangers van partijen die opkomen voor het volk en hun nageslacht gekenschetst worden als uitschot. Interview domme mensen en zeg dat zij op de PVV stemmen.
  Zo kan iedereen het uitzingen tot het point van no return, de immigratie zorgt ervoor dat zij zichzelf in stand houdt. Nieuwsuur verandert, vindt dat het bekritiseren van de Islam een misdaad is. Kortom, we gaan naar zo naar de donder met dank aan de elite, rechters NGO’s…

 7. Toevoeging:
  De dreiging wordt sterker in de komende 25 jaar – dat is één generatie – door de enorme bevolkingsgroei in Beneden Sahara: er komen 2 miljard mensen bij.

 8. Behalve de werkloosheid onder de snel groeiende bevolking zullen ook de jihadistische islamitische ideologie van veel Afrikanen in Sub Sahara, de dictatuur in diverse landen, de dodelijke burgeroorlogen en opstanden, de honger, het watertekort en de uitzichtloosheid in de snel groeiende miljoenensteden de mensen ertoe aanzetten op weg naar Europa te gaan.
  Jean Raspail beschrijft in zijn roman “De Ontscheping” (1973 !) wat dit teweeg kan brengen.
  Maar niet ‘lamgeslagen’ Joost Niemöller – als het aan Forum Voor Democratie ligt. De macht terug aan het volk!

 9. Tja….ze leunen al tientallen jaren op de hulp uit het westen.
  En wij daar maar waterputten slaan, schooltjes bouwen en goedkope medische hulp verlenen.
  Terwijl de lokale kerels de hele dag niks lopen te doen.
  Miljarden euro’s verdwijnen in dat continent.
  En nu beloven we hun alles gratis. Na 1 km dobberen worden ze al ‘gered’.
  Hordes gezonde kerels die WiFi eisen voor hun iPhone, een huis, een uitkering, gratis zorg en respect voor hun achterlijke religie.
  En wij maar braaf al onze belastingen, verzekeringen en premies betalen.
  Eenmaal hier kunnen ze de beest uithangen. Niemand stuurt ze weg.
  De politie kan ons niet meer beschermen. Ons leger is te druk bezig om veiligheid te brengen in landen waar we niks te zoeken hebben.
  OM en rechters staan aan de kant van deze cultuurverrijkers.
  We staan er alleen voor.
  .

 10. Breinbrouwsels

  13 januari 2017 op 17:35

  Die mensen hebben allemaal jarenlang gespaard voor hun reis. Zegeltjes van de super en de helft van het netto dagloon van omgerekend 1 dollar. Dus na ongeveer 30000 dagen sparen hadden ze de 15000 dollar bij elkaar die zo’n trip kost, inclusief wegwijzers en dobberboten. Dan moet je de lol voor die mensen niet gaan bederven met dit soort verhalen.

 11. Regentenkliek ( alles minus PVV ) en media zijn hier totaal niet van onder de indruk. En de meerderheid van de NL kudde blijft deze bendes steunen, hoewel Wilders wel de grootste zal worden. Maar de meerderheid is onhaalbaar voor Wilders als de NL kudde niet echt wakker wordt. Luiheid, domheid, onwetendheid, lafheid en ruggengraatloosheid zullen nog lang blijven heersen. Daar zorgt de indoctrinatie van media en kliek wel voor. En de kudde laat zich indoctrineren, want ze willen vooral “rust”. Die rust zullen ze niet krijgen, wel een hel door die vervloekte import van achterlijkheid, criminaliteit, terrorisme en armoede. De verkiezingen van 15 maart kunnen wel eens de laatste kans zijn om de totale ondergang te voorkomen.

  • Wilders krijg de meerderheid als Forum Voor Democratie, VNL en nog enkele partijen (50Plus, Dierenpartij) samen genoeg stemmen krijgen en gaan samenwerken.
   Met het wapen van het volksinitiatief – het initiërend referendum wordt het hele Haagse kartel aan de kant geschoven.

 12. Dat betekent dat tegen het eind van deze eeuw een op de drie mensen op aarde in Afrika woont. 10 Miljard in 2050. Het Westen met haar enorme hulpvaardigheid naar alle continenten, dmv ontwikkelingshulp, bilaterale steun en investerende bedrijven graaft haar eigen graf omdat de hulp en steun zich vertaald in een gigantische geboorten explosie. Met een politieke leiding die met een armada van meer dan 100 schepen voor de Afrikaanse kust liggen om mensensmokkelaars te assisteren in hun pogingen om illegalen naar Europa te varen zullen de oorspronkelijke volkeren van Europa verzuipen in horden nieuwe generaties primitieven, onopgeleiden en daardoor criminele ongeleide projectielen die hier gevestigd als een enorme parasitaire mierenhoop de belasting betalende burgers uitzuigt. Om Europa te redden moeten we stoppen met helpen, met de EU en alleen nog hulpgeven aan de zich onverantwoordelijk vermenigvuldgende massas dmv sterilisatie programmas.

 13. Tim Pietersen

  13 januari 2017 op 16:27

  Allemaal nieuwe werknemers voor albert heyn?

  Duitsland wil ze niet uitzetten kan wel maar willen ze niet. van de 8000 noordafrikanen is minder dan 5% uitgezet

 14. De NPO zal dit rapport behandelen zoals altijd, met geruststellende woorden en deskundigen van het kaliber Bernhard Wientjes, die het volk wijs zal maken dat de vergrijzing de allargrootste ramp is wat Nederland bedreigt, terwijl de werkgevers in hun dure wijken zich verkneuteren om de goedkope arbeidskrachten, denken ze want doorgaans zijn die gelukzoekers niet zoveel waard op de arbeidsmarkt.
  En dan te bedenken dat Erdogan vindt dat vrouwen meer, meer, meer kinderen moeten krijgen, net zolang totdat er op iedere vierkante meter een islamiet woont die de aan acromegalie lijdende profeet volgt, en de wereld in ellende stort. En Rutte? Die buigt als een knipmes voor de EU en zal zich conformeren aan de Europese unie en hun ‘oplossingen’. Alleen de kiezer kan dit stoppen, als die zich minder laat manipuleren door de MSM.

 15. De goedmens kan niet rekenen, en heeft geen benul van getallen en trends. Ook als er 10 miljard Afrikanen naar Europa zouden komen, zouden ze denken dat we ze bed bad en brood kunnen geven.

 16. Hoog tijd dat we politici krijgen die beseffen dat het immoreel is om hier illegaal naartoe te reizen om op kosten van anderen te leven. Alleen omdat men werkeloos is in Afrika. Wij kunnen niet zien wat er bij die lui werkelijk aan de hand is (niet willen werken b.v.: jihadistische motieven).
  We moeten dus niet trappen in het verhaal dat al die illegalen zielig zouden zijn. We moeten die immoraliteit niet bevorderen, maar ontmoedigen. Geen Afrikaan heeft zomaar recht op ons geld.

 17. Wilfred Bakker

  13 januari 2017 op 15:28

  Het armageddon dat nu uitbreekt zal de gewenste grote chaos opleveren waar vanuit de orde hersteld kan worden. Dan zijn we eindelijk op het eindstation beland: wereldregering. Het staat allemaal al gepland.

  https://youtu.be/eIfQ4GfSz3U

  • Helemaal mee eens. De situatie is dermate wanstaltig dat politici dit toch door moeten hebben. Maar er verandert niets. Integendeel. Dus is het opzet. Een plan. Orde uit chaos. David Icke zei het een jaar geleden al. 2017 wordt het jaar van de waarheid. Of we verwerpen deze gevaarlijke migranten invasie, of we gaan er aan. Donald Trump heeft in de VS al wat flinke stappen in de goede richting gezet. Hopelijk overleeft hij dit en gaat hij er mee door. Nu Europa nog. Die krankzinnigen in Brussel moeten de laan uit. En snel, voordat het te laat is.

   • “Donald Trump heeft in de VS al wat flinke stappen in de goede richting gezet. Hopelijk overleeft hij dit en gaat hij er mee door. ”

    Ik raad je aan zijn twitter te volgen (als je dat al niet doet) want waar de msm soms insinueert dat hij bijdraait, op z’n twitter is daar absoluut geen sprake van. Sterker nog, hij gaat kaarsrecht in de aanval en bevindt zich nu in een situatie die me doet denken aan een scene uit The Godfather 3 waar Pacino zegt “Our true enemy has yet to reveal himself”. Vind het echt spannend en ben benieuwd hoe dit zich gaat ontvouwen.

    • Ja ik volg Trump en luister naar zijn speeches. Deze man zegt rake dingen en is bijzonder redelijk. Ik begrijp daarom niet dat bvb de NL media zo op hem afgeeft. Kijk eens op youtube naar de press conference van gisteren. Wat kun je daar nu op aan te merken hebben? Op de een of andere manier willen de westerse media niet toegeven dat ze op het verkeerde paard (Hillary Clinton) hebben gegokt. De media is naar mijn mening door en door ziek.

 18. Wilfred Bakker

  13 januari 2017 op 15:06

  Jep, het is zwaar kut dit, en heel lang geleden al gepland, simpeler als David kan ik het niet uitleggen, het hele internet staat er vol mee, u mag boos op mij worden, maar het is zo als het is.
  https://youtu.be/f9COUAhs8yg

 19. Sint Nicolaas

  13 januari 2017 op 14:59

  Leuk vooruitzicht voor de komende jaren. Nog meer achterlijkheid, ongeschoolden, profiteurs en parasieten die komen potverteren op onze kosten. Wat Sint hier nog mist is een passage over zogenaamde alleenstaande minderjarige “asiel”zoekers. Kreeg net een bericht onder ogen over kinderen die “alleen” op de vlucht zouden zijn. Laat dat “op de vlucht” maar weg want ze worden gewoon gestuurd door pa en ma lief. Die sturen hun kroost alleen op pad omdat ze donders goed weten dat kinderen al gauw verblijf krijgen en dan is het kassa ! Familieherreniging ! Ze zijn zo verrot en uitgekookt dat ze zelfs kinderen opofferen om er later zelf beter van te worden. Natuurlijk trapt de complete zieligheidsindustrie er met beide benen in en voila, kom maar binnen !

  • Sint Nicolaas

   13 januari 2017 op 15:07

   Die ouders zouden ze gvd alle hoeken van de kamer moeten laten zien. Die kinderen zijn voor hun leven getekend, krijgen psycho-sociale problemen vanwege de door hun ouders opgelegde reis en €uropa kan de shit er van weer opruimen door ze levenslang te onderhouden inclusief hun ouders. Gelukkig zijn ze hier in Noorwegen wel wakker. Deze zogenaamde “ankerbarn” ( ankerkinderen ) krijgen nog zelden permanent verblijf. Een stel had het zelfs zo bont gemaakt dat ze na afwijzing van hun eigen asielaanvraag hun dochter alleen naar €uropa stuurden. Kind kreeg geen gezinsherreniging voor elkaar, werd een rechtszaak, afgewezen, kind moest terug en proceskosten zijn voor de ouders. Ongeveer 100.000 Kronen. Ratten zijn het. Doortrapt en rot als een mispel.

   • De rest van Europa behandelen deze zaken blijkbaar anders dan in Noorwegen, daarom worden die kinderen gestuurd door hun ouders, gefaciliteerd door het EU “systeem”.

 20. Afrika heeft alles in, niet op, de grond, wat Europa niet heeft. Maar om te overleven een keuze moet maken. Dat was ooit Oost, via de Ukraine, volgens de oude Napoleon weg. Dan begrijp je NATO land Nederland. En hun gejammer over dat vliegtuig. Het vervolg had moeten wezen, afschuw, en een invitatie vanuit Rusland. Om hun te redden van Putin en co. Een soort Manhattan en indianen V.O.C ruil denken en doen. Stuyvesant verzilverde dat. Rusland, rot land werkte niet mee. Dan is er plan B. Immigratie en overname. Dan zijn, beter, worden, Europeanen vanzelf Afrikaan. Rhodes was een wijs mens. Hij sprak over Noord als het toekomst betrof.

 21. Goh, daar lees je bij de gevestigde media helemaal niets over, gek hè? Wat je daar wel leest is dat er nog nooit zoveel migranten zijn teruggekeerd naar hun eigen land.
  .
  Nu zet ik even m’n alu-hoedje op: zou dat komen door het handjeklap tussen de politici en de media, om de burger maar zoveel mogelijk te misleiden, dom te houden en voor te liegen? Je zou het bijna denken.
  .
  Alu-hoedje is weer af: sterker nog… ik geloof heilig dat er zulke spelletjes worden gespeeld met de burger. De gluiperigheid druipt er van af in ieder geval, want het is sinds 2008 niet meer zo goed gegaan met “ons allemaal” als dat het in 2016 het geval zou zijn. Echt, die verkiezingen kunnen me niet snel genoeg komen.

  • Je hebt geen aluhoedjes nodig. De gevestigde politiek en de media hebben een believe system waar ze geen afstand van willen doen, bijvoorbeeld dat vluchtelingen altijd welkom moeten zijn, ook al zijn ze geen vluchtelingen. Omdat zij dat al decennia verkondigd hebben, kunnen ze nu niet meer terug en zeggen dat ze het altijd verkeerd gezien hebben.

 22. Wat een ieder zichzelf zou moeten afvragen is hoe het komt dat onze eigen blanke politici dit veroorzaken!?
  Wel dat kan alleen maar als onze eigen politici niet zelf de touwtjes in handen hebben en er iets anders speelt.
  Onze leiders worden geleid door een grotere macht een macht die onze echte leiders ruim 70 jaar geleden verslagen hebben.
  Na de 2 de wereldoorlog zijn we onze rechten kwijtgeraakt aan onze overwinnaars en zij bepalen wat er gebeurd zo simpel is het!
  Er bestaat inderdaad een plan om Europa te vermengen zie Barbara Spectre die een Multi cultureel Europa wilt waarin de Joden een dominante rol spelen!
  Letterlijk zegt ze……Europa moet leren Multi-cultureel te worden anders overleefd Europa niet! Denk daar maar eens over na!

  • De Joden een dominante rol spelen?
   Verklaar dat even.
   Dat moet dan iets worden in de trant van één jood is machtiger dan 100.000 anderen?
   Gek!

   • @AaHunze
    Wat @dominic vertelt klopt, ze zegt het letterlijk. Heel bizar en zij is niet de enige vooraanstaande jood die dat propageert, btw: https://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ