Hoe Asscher probeert Wilders vals onderuit te trappen. Closeread.

Door Joost Niemöller

Vandaag had Lodewijk Asscher een interview met Trouw. Daarin maakt hij duidelijk dat hij ten aanzien van Wilders een valsspeler is. We lopen de eerste vragen en antwoorden over Wilders even langs.

 Morgen houdt u uw eerste speech voor het congres. Wat staat er op het spel?

“Er gebeuren dingen die we eerder niet voor mogelijk hielden. We staan aan het begin van vier jaar Trump. In Nederland is de PVV de grootste in de peilingen. Ik ben hoopvol over wat Nederland aankan. Maar ik ben niet naïef. Alles wat hier is opgebouwd aan sociale voorzieningen, aan vrijheden, de vanzelfsprekendheid van de rechtsstaat, van een functionerende democratie, dat is aan de ene kant heel sterk, maar aan de andere kant is het volstrekt niet vanzelfsprekend. In zijn aard is het fragiel. Het vergt verdediging, strijdlust, keuzes, opoffering. We hoeven dit niet te laten gebeuren.

Kijk, hier ga je al meteen in de fout. Je wordt gevraagd wat er op het spel staat, als leider van een politieke partij. Dan gaat het er dus om wat jij wilt met het land. Welke voorstellen jij hebt. Je werd  niets gevraagd over Wilders. Maar je begint er meteen zelf mee. Dat zit dus in je hoofd: Wilders, Wilders, Wilders. Inplaats van: Nederland Nederland Nederland. Waarom moeten de mensen op je stemmen? Vanwege niet-Wilders, niet-Wilders, niet-Wilders? Maar dan kunnen ze dus toch net zo goed op al die andere partijen stemmen?

En zeg je nu dat Wilders de verzorgingsstaat wil afbreken? Waar, wanneer, hoe? (En waarom stelt Trouw die vraag niet?)

En zeg je nu dat Wilders de vrijheden in de ban wil doen? Dat is wel heel grof. Wilders werd veroordeeld in het kader van de vrijheid van meningsuiting. Hij steunde bovendien een kamervoorstel om de vrijheid van meningsuiting te verruimen. Iets waar jouw partij op tegen was!

En zeg je nu dat Wilders de democratie omver wil werpen? Hoe haal je het in je hoofd! Wilders wil juist meer democratie, namelijk directe democratie. Daar ben jij ook op tegen, niet? En jij wilt meer EU, niet? Nu, meer EU is echt minder democratie hoor. Daar hoeven we het niet eens meer over te hebben, toch?

We gaan verder.

Wat kunnen mensen doen?

“Begin eens met: ga stemmen! Doe iets! Denk na over wat de waarden zijn die echt op het spel staan. De vrijheid in dit land komt aan iedere Nederlander toe. Bij de PVV zijn alleen mensen die het met hen eens zijn Nederlanders. Zij zeggen: wie het met ons eens is beschouwen wij als goede journalisten, wie het met ons eens is beschouwen wij als goede rechters, als goede parlementariërs, wie het met ons eens is beschouwen we als goede vaderlanders. Dat is een totale ontkenning van de waarde van Nederland, van ons DNA. Hier wordt de samenhang gevonden in het feit dat we autonome mensen zijn die samen een gemeenschap vormen.”

Waar zegt Wilders dit:

Bij de PVV zijn alleen mensen die het met hen eens zijn Nederlanders.

Nou? Kom eens met een voorbeeld? Je kunt dit toch niet zomaar roepen? Dan maak je jezelf toch volstrekt ongeloofwaardig?

Trouwens, nu we het hier toch over hebben: wat zijn dat eigenlijk, Nederlanders, voor jou? Je zegt er niets over. Bedoel je dat iedereen met een dubbel paspoort automatisch ‘Nederlands’ is, zonder enig besef van de Nederlandse cultuur?

Ja, waarom denk je niet eens een keer na voor je wat zegt? Of hoeft dat niet, bij je vrienden van Trouw?

En het wordt gekker en gekker met je. Je zegt bijvoorbeeld dit:

Zij zeggen: wie het met ons eens is beschouwen wij als goede journalisten, wie het met ons eens is beschouwen wij als goede rechters, als goede parlementariërs, wie het met ons eens is beschouwen we als goede vaderlanders. Dat is een totale ontkenning van de waarde van Nederland, van ons DNA.

Waarom zit het niet in het DNA (toe maar, ineens zijn we van de weeromstuit nog Sociaal-Darwinist geworden ook)  van de Nederlanders om een mening te hebben over journalisten, parlementariërs en rechters? Want dat heeft Wilders dus. Een mening. Omdat dat in zijn DNA als Nederlander zit namelijk. Mag Wilders geen mening hebben? Zit dat in het DNA van jou als Nederlander?

En dan: Dat rechters volgens Wilders geen goede vaderlanders zouden zijn; dat komt echt alleen maar uit jouw giftige vuilbekkoker, Asscher. Dat heeft Wilders nooit gezegd. Dat weet jij ook. Dat je ermee weg mag komen van Trouw is echt een vieze schande!

Hoe komt het dat de rechtsstaat gevaar loopt?

“Er wordt veel te apathisch toegekeken. Als agenten in de nieuwjaarsnacht worden bekogeld, is dat schadelijk voor onze vrijheid en veiligheid. Zij zijn de mensen die voor ons naar voren stappen als er gevaar is. Op het moment dat je de rechters aanvalt, zoals Geert Wilders doet, doe je precies hetzelfde. Dat is het gooien van een vuurwerkbom naar mensen die, onafhankelijk, de vrijheid voor iedereen beschermen. Op het moment dat je de vrije pers aanvalt, omdat die kritisch is, dan val je de vrijheid aan. Op het moment dat je het parlement aanvalt, of zegt ‘als ik mijn zin niet krijg komt er een revolte’, dan gooi je een vuurwerkbom naar wat de parlementaire democratie inhoudt.

“Op het moment dat je zegt: ik vind mensen met een andere achtergrond en een ander geloof om die reden verdacht en ik vind dat boeken verboden moeten worden, dan steek je eigenlijk de Grondwet in de fik. Nederland is sterk genoeg om daar weerwoord aan te bieden. Maar niet als we onze schouders daarover ophalen.”

Er werd je voor de uitzondering eens een goede vraag gesteld door de Trouw journalisten. Maar je geeft er geen antwoord op. Je maakt in je hele belachelijke antwoord geen moment duidelijk waarom de rechtstaat gevaar zou lopen als Wilders iets zegt over de rechters en hun oordeel. Dat is in het vrije Nederland namelijk gewoon toegestaan. Dat zit in ons DNA. Maar niet in jouw DNA kennelijk.

O ja, ‘vrije pers.’

Hahaha!

En dan nog dat punt van ‘boeken verbieden.’

We hebben hier een wet, die zegt dat je niet op mag roepen tot geweld. Dus mag je ook geen boeken laten publiceren die oproepen tot geweld.

Dat staat dus in de wet.

Dat is ons DNA.

Maar niet jouw DNA kennelijk.

Want jij durft de koran niet te lezen waarschijnlijk. Er staat ook in wat er met Joden moet gebeuren trouwens.  Het zit in het DNA van Nederlanders dat we tegen antisemitisme zijn. Maar dat zit niet in het DNA van de aanhangers van de islam.

Weet je, er waren ooit Joden die vonden dat je Mein Kampf niet zo serieus moest nemen. Die zijn dus niet gevlucht.

 

Hebben al die PVV-stemmers dan geen punt?

“Let op, we moeten nooit de fout maken hun zorgen niet serieus te nemen. Zij trekken aan de noodrem, en dat heeft deels te maken met het onrecht dat ze ervaren in hun dagelijks leven.

“Ik hou me aan de regels, een ander niet. Ik betaal belasting, maar een ander niet. Ik wil aan het werk, maar door Europese regels kunnen Roemeense bouwvakkers het voor minder doen. Dus die dingen moeten we aanpakken. Maar je moet ook de reële zorgen van Nederlanders met een migratie-achtergrond se­rieus nemen. Vaders, moeders, die zich bang afvragen of hun kind dat studeert ooit wordt geaccepteerd als volwaardige Nederlander. Dat is de andere kant. Het is geen cafetaria-model waarbij je kunt kiezen van welke Nederlanders je de zorgen serieus moet nemen.”

Dus die dingen moeten we aanpakken.

 

Zo. Je bent vier jaar vicepremier van dit land geweest. Wat heb je aangepakt? Niks! Waar haal je het vandaan om nu zo’n grote mond op te zetten?

 

Met welk verhaal over integratie wilt u de PVV-stemmer terughalen?

“Ik kies voor een politiek die streng en liefdevol is. Ik ben als minister begonnen met de participatieverklaring. Toen vonden mensen dat belachelijk. Nu zie je hoe belangrijk het is dat je aan mensen die vanuit een heel andere cultuur hier komen expliciet maakt wat de waarden zijn in dit land: gelijkheid van man en vrouw, homo en hetero, vrijheid van meningsuiting, vrije democratie. Ik wil ook streng zijn tegen mensen die die waarden bedreigen, zoals criminele asielzoekers in Ter Apel en Weert die misbruik maken van ons asielsysteem en de lokale bevolking sarren en intimideren.”

Denk je nu echt dat zo’n flutritueel Nederlanders maakt van immigranten?

Denk je nu echt dat iemand je nog serieus kan nemen? Je was aan de macht. Je hebt je kans gehad. Het is er alleen maar erger op geworden.

Als iemand hier eigenlijk geen recht van spreken zou moeten hebben, dan is het wel de vicepremier van Nederland.

Maar van mij krijg je dat recht hoor. Want anders dan bij jou heb ik het DNA van een echte Nederlander. Het recht van de vrijheid.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

69 Reacties

 1. Weet iemand waarom Nu.nl catastrofale fout tussen haakjes heeft gezet?

  Uit Nu.nl: trump-denkt-andere-eu-landen-voorbeeld-van-brexit-zullen-volgen.html
  Trump haalt onder andere het beleid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan, die in zijn ogen een “catastrofale fout” heeft gemaakt door een miljoen vluchtelingen toe te laten in haar land.

  Nu.nl wil duidelijk aangeven dat Trump poep praat met zijn catastrofale fout, denk ik.

  Overigens, ook Nu.nl heeft onlangs het reageren uitgezet zodat ze straks ook los kunnen gaan tegen Wilders via propaganda, zonder lastig gevallen te worden door reaguurders die hun propaganda verhaaltjes doorprikken.

 2. Kop in de telegraaf ‘Asscher droomt van divers opgebouwd oranje-elftal; Abel, Cem, Jaap, Mouad, Justin, Luca, en Annas als één elftal’.

  En dan te bedenken dat het oranje-elftal al nagenoeg zwart is en ze hadden zich niet eens gekwalificeerd terwijl het oerhollandse witte mono oranje -elftal tot twee keer aan toe bijna wereldkampioen werden.

  Op de site van de telegraaf is reageren al een tijdje uitgezet, nu is bij het AD ook de mogelijkheid tot reageren uitgezet. M.a.w. nu gaat de propagandamachine op volle toeren draaien!! Met het vallen van de muur dacht ik dat de DDR verdwenen was maar het tegendeel is waar, we leven nu in een DDR. Ook continu Trump bash-artikelen, aan één stuk door, nog geen één keer iets positiefs gelezen in de msm over die man. Het is letterlijk ziekmakend wat we over ons heen gestort krijgen!!

  • Ik hoop en verwacht dat ze gaan schrikken tijdens de inauguratie vanwege de enorme opkomst van Trump aanhangers, ze gaan iets zien wat nog niet eerder vertoond is tijdens een inauguratie. En dat zijn dan de vijanden van menselijkheid volgens de msm, waar bestaan de Trump aanhangers dan uit die zich vertonen tijdens de inauguratie? Dat zijn hele normale doorsnee arbeidersgezinnen die met vlaggetjes en petjes die een leuke dag uit hebben en hun nieuwe president gaan begroeten. Waar bestaan de tegenstanders uit? Decadenten uit de showwereld een links gedraaide politiek correcte bacteriën zonder geslacht, dus letterlijk zonder ballen…. boehoe.. snik.. snik.. 🙂

 3. Niet geheel toevallig vlak voor de verkiezingen. Het valt ook niet mee als je lezers jouw propagandapraatjes doorprikken. De MSM is als een kleuter die de waarheid niet wil horen en zijn oren dicht drukt met de vingers als anderen wijzen op de waarheid. Het internet heeft sommige stellingnamen van de staat goed gedocumenteerd vernietigd. Er zijn goed gedocumenteerde artikelen op internet over onderwerpen die ik hier niet eens te berde durf te brengen, uit angst dat ik een label krijg, met hetzelfde gewicht als de heksenlabels uit de middeleeuwen. Sommige onderwerpen zijn zo belangrijk dat de mensen het ‘juiste’ verhaal te horen krijgen dat het tonen van andere goed gedocumenteerde gezichtspunten er toe leidt dat je carrière wellicht op het spel komt te staan. Vandaar komen waarheden nu sneller aan het licht dan vroeger, door internet.

  • Een van die ongemakkelijke waarheden, ik kan je tientallen pubmed artikelen laten zien, is dat kinderziekten heel belangrijk blijken te zijn. Immuun cellen worden gemodificeerd, er worden cellen aangemaakt die de kans op allergie en auto-immuunziekten verkleinen. Als je googled op hygiënehypothese, kijk bijvoorbeeld op de wiki, vind je genoeg voetnoten. Uit een Zwitsers onderzoek blijkt een statistisch verband tussen het verminderd doormaken van koortsende infectieziekten op jonge leeftijd en de verhoogde kans op kanker op later leeftijd. Met een waarschijnlijkheid van 95% tussen de 5 en 32% (Dept of Mathematical Statistics, University of Berne, 3012 Febrile infectious childhood diseases in the history of cancer patients and matched control). Toch blijft de MSM verkondigen dat vaccinaties fantastisch zijn. In mijn generatie maakte 98% de ’terminale’ ziekte mazelen door, en in mijn generatie veel minder allergie en auto-immuunziekten.

   • Beste Koffij,
    Wat heeft vaccinatie met het onderwerp Asscher te maken?
    Verder is vaccinatie een gevolg van onze gezondheidszorg.
    En is niets anders dan een verzwakte boosdoener in te spuiten om een natuurlijke tegenreactie op te wekken met als resultaat: Immuun worden voor de ziekte. Bijzonder prettig om weerstand te hebben tegen bepaalde ziekten die erg veel schade aan kunnen richten. Maar goed, dit is niet het onderwerp..

    • Het is inderdaad off topic, maar het zit mij wel hoog. Ik heb mij er bijzonder goed in verdiept, ik heb ook immunologen gesproken.

     Lijkt veel op hoe de elite nu tegen immigratie aankijkt. Ja, mensen krijgen nu minder infectieziekten, kinderziekten hebben we uitgeroeid, en ja, er is veel onderzoek die wijst op de schaduwkanten ervan, meer autoimmuunziekten en allergie door minder aanmaak T-reg cellen (MS is verdubbeld, Astma is vervijfvoudigd (jaarlijks honderden doden)) jammer dan, niets aan te doen, want vaccineren zit in dezelfde hersenkwab waar vroeger de Godsdienst zat.
     En ja, minder infecties verhogen de actieve tolerantie tegen de kankercellen door verminderde rijping van cellen. Jammer dan.
     Ik denk dat mijn generatie beter af is. Kinderziekten zorgden voor hooguit enkele tientallen doden, terwijl autoimmuun, kanker en allergie een veelvoud daarvan zijn. Kwestie van optellen en aftrekken. Maar die som is niet politiek correct dus doen we net alsof het er niet is. Lijkt op…

 4. Ik droom ook, dat ze met een honkbal knuppel uit hun leugens worden geslagen, deze fantasten, die politicus spelen.

 5. Rutte en Asscher vechten om de eerste plaats van de Valsheidstrofee.
  Je mag mensen niet (te veel) op uiterlijke kenmerken beoordelen,maar in die lach van Rutte zit een heel valse grijns om de mondhoeken,waar zelfs een strijkbout niet meer aan helpt.
  En het diep achter de ellebogen hebben kun je terugvinden in het onderuit kijken,je niet aankijken,wegkijken en de enge fluisterende manier waarop hij de ene leugen na de andere wel staalhard uit zijn mond laat komen. Op deze wijze heeft hij ook het Sinterklaasfeest helpen kapot te maken. Wandelende Achterbaksheid Asscher en en De Leugenaar Rutte zijn natuurijke bondgenoten in het politieke kwaad,want deze egoïsten en volksverlakkers zijn geen mensen van goede wil, ze krijgen nimmer het voordeel van de twijfel bij mij en ik wil ze alleen voor me hebben,zou ze geen hand geven en het liefst 2 jaar bij Trump parkeren als therapie. Hoewel,ze zijn zo van nature…

  • Juist, ik let steeds vaker op de non verbale communicatie en constateer dat Rutte wel heel erg vals is. Ik heb niets tegen de homosexueel, vrienden van mij zijn het, maar ik zie in Rutte letterlijk “de valse nicht”. Dan nog Asscher, een replica van zijn opa de voorzitter van de joodse raad, die deugt totaal niet, een valse nicht in het kwadraat. Het lijkt wel of liegen hun hardcore business is geworden.

 6. Wel, het grote woord is er uit. De VVD gaat niet met de PVV regeren zegt de immer afspraken en beloftes nakomende MP Rutte.
  Pokerspelen dus want de medaille heeft twee kanten die beiden boven kunnen komen te liggen. Alles heeft te maken met de toekomstige zetelverdeling.
  Des te groter de PVV wordt des te vloeibaarder wordt Rutte om tenslotte te verdwijnen als de PVV een magisch grens weet te bereiken tegenover een compleet uitgedunde VVD en andere partijen. Rutte is geen VVD, hij is slechts een tijdelijk woordvoerder en leider. Ze komen en gaan. Wordt het een afgang voor Rutte/vvd dan is het exit voor de leugenverkoper. Wat is die magische grens waardoor niemand meer buiten de PVV heen kan gaan. Tot hoever gaat de demonisering en democratische onverschilligheid van het parlement?
  Bij 35 PVV zetels kan de PVV nog redelijk makkelijk buitenspel gezet worden, zelfs als de VVD bij 20 blijft steken. Maar dan? Loopt de teller tot 40 en zelf erover, dan wordt het rap ingewikkelder…

  • omdat je wel een klein deel van de bevolking buitenspel kan zetten ( hoewel iedere partij claimt dat iedereen erbij hoort??) wordt het bij een substantieel deel van de bevolking steeds moeilijker.
   Er is geen limiet voor de PVV omdat de nood zo hoog kan zijn dat alle negatieve eigenschappen- zo die er al zijn- minder tellen. Wat de PVV in de aanbieding heeft levert geen enkele partij op wat nieuwe partijen in de dop na die in de slipstream hun kans zien. Als Baudet en Roos nog wat van de VVD afknabbelen kan het realisme blok zelfs nog groter worden. We wachten af….

 7. Volgens mij is Wilders de eerste die de VVD uitsloot. En nu huilie huilie doen. Wilders de verongelijkte pruilende kleuter. Het is maar goed dat de kiezer weer waar hij aan toe is.

 8. “Mensen met een migratie achtergrond”. Ook zo’n vage kreet. ‘Ze’ zouden bang zijn geen echte Nederlander te mogen worden. Vanwege Wilders.
  Is Wilders tegen elke migratie? Nee dus.
  Maar het gaat natuurlijk om een bepaalde groep binnen die migratie-achtergronders die de Nederlander beschouwt als aap of varken en dus dat Nederlanderschap beschouwt als haram.

 9. Een probleem bij links (en kosmopolieten) is dat ze begrippen gebruiken die ze niet omschrijven. “De rechtsstaat” bijvoorbeeld. Bedoelt hij daarmee dat ernstige misdrijven niet onbestraft mogen blijven. Dat politieagenten niet bedreigd worden. Of dat ook de overheid gebonden is aan wetten? Je kan rechtsstaat heel ruim uitleggen of heel beperkt. Waar heeft Asscher het over? Maar het klinkt prachtig, net als de Europese waarden. Wie is daar tegen? De spreker eigent zich de waarden toe, want als je gaat discussiëren over de inhoud van die waarden, ben je al gediskwalificeerd. Die waarden zijn echter ingewikkeld. Tolerantie bijvoorbeeld, hoe ver strekt die? Democratie, ook zo’n begrip. Dat zien de Hongaren anders dan de Zweden of de Spanjaarden. Welk begrip van democratie is het juiste? Zie Polen, de regering is democratisch gekozen, en als er over vier jaar maar weer open verkiezingen zijn, zou je moeten afwachten wat er gebeurt.
  Wat Asscher doet is de schijn wekken verstandige…

 10. Deze vent komt niet verder dan platgetrapte, politiek correcte cliché s. Een niveau waar je je voor dood moet schamen, zeker als je minister bent. Totale onwetendheid en absurde stomheid. Wat weet deze prietprater echt van de islam? Van de geschiedenis van de islam? Van de koran? Hadith? Sharia?
  Deze vent is het totale niets en daardoor is zijn beleid ook zo slecht.
  Wegkijker, goedprater, door en door wereldvreemd Gutmensch.
  Dit soort lui hebben het al meer dan veertig jaar verpest. En dan die zogenaamde journalisten van Trouw. Niet in staat tot ook maar één kritische vraag. Want het is de zelfde soort Gutmensch. Brrr….

 11. Iedereen zou verplicht naar de toespraken van Brigitte Gabriel moeten luisteren. Ze weet uit ervaring hoe een open en welvarend land als Libanon werd verwoest door gruweldaden van de islam, waarbij baby’s verscheurd werden en moeders hun kind de keel moesten doorsnijden.
  Ze waarschuwt met FEITEN voor de islam. Geen vage praatjes.
  Ze laat zien dat de agenda wordt bepaald door de fundamentalistische islam; op een zeer wrede manier. Hun agenda verandert niet.
  Socialisten zijn voor de islam de NUTTIGE IDIOTEN.
  Ik bewonder deze vrouw, haar moed en kennis van zaken.

  • Mee eens!
   Je kunt je daarom afvragen waarom onlangs Obama die deal met Iran heeft gemaakt, gebaseerd op vage beloftes, meer niet. Onverantwoord en naïef of was het opzet? Het is onbegrijpelijk dat vele westerse politici zo pro-moslim zijn. Zijn ze nu allemaal omgekocht of zijn het kortzichtige “idealisten”? We moeten ons gaan beschermen tegen die opkomende Islam en we moeten een tribunaal opzetten om achter de waarheid te komen. Je land verraden voor een zak geld (zoals bijvoorbeeld de Clintons hebben gedaan) kan en mag niet onbestraft blijven.

   • Een vredesakkoord sluiten om het daarna totaal onverwacht te schenden: Die ‘profeet’ heeft het de islam voorgedaan. De volgers volgen hun misdadige voorbeeld.

 12. Kostje gekocht werd dat vroeger genoemd. Als het ging om de toekomst van kopers. Neem het zichtbare windmolen circus gebeuren . Een industrie gebouwd op lucht, beter, lach gas. Miljarden zijn er ingestoken. Onder luid gejuich van kostje gekocht kopers. Niets nieuws onder de politieke zon. Bekijk de wiki van links geboren mensen met een zilveren lepel in de wieg. Dan zie, ruik je, de knapheid van goochem. Na de koop verdwijnen zij tijdelijk uit het nieuws tot moment X. Dan doen opvolgers, bezig met hun kost kopen, een beroep op wijsheid van vorige kopers. Het onzichtbare is zorg en defensie. De Trump noemt dit een moeras van egoïstische mensen bezig met IK.

 13. Goed verhaal van Joost, die de voortdurende prietpraat, die Asscher uitspreekt als een van de weinige journalisten een flinke beurt geeft. dat is journalistiek.

 14. Edmond V.O. Katusz

  15 januari 2017 op 03:48

  Het is te treurig voor woorden wat dhr. Asscher uitkraamt; slechts vuilspuitende verwijterij t.a.v. de PVV. Geen enkele eigen waarde en/of norm duidelijk geformuleerd, geen enkele daaruit voortvloeiende analyse en geen enkele hopelijk werkende oplossing aangeboden.

  Hoe hoort de zorg geregeld te zijn?
  Hoe doen we het nu en werkt het wel?
  Hoe gaan we de zorg verbeteren?

  Logischerwijs vinden we dat asielaanvragers uit Algerije en Marokko geen statushouder kunnen worden.
  Hoe komt het dat ze Nederland wél binnenkomen?
  Hoe komt het dat ze een procedure opgestart krijgen?
  Wat gaan we er aan doen om deze kanslozen tegen te houden c.q. snel terug te sturen?

  Aangezien we grotendeels in EU-verband (soms eerder te vergelijken met een dwangbuis) leven, zijn daarop geen gemakkelijke antwoorden te formuleren, dus doen we wat gratuite oproepen aan collegae i.v.m. met de arbeidsconcurrentie. OK, op de tv hoorde ik dat mevr. Jongerius wetgeving voorbereid in het Europees parlement. Dhr…

 15. Edmond V.O. Katusz

  15 januari 2017 op 03:08

  Dhr. Asscher: ““Er gebeuren dingen die we eerder niet voor mogelijk hielden. We staan aan het begin van vier jaar Trump.”

  Het lijkt wel alsof dhr. Asscher geheel niets heeft opgestoken van het geschiedenisonderwijs op school. Welke periode, welk tijdvak, welke eeuw je ook bekijkt er zijn altijd mensen geweest die de meest grote smerigheid uitgehaald hebben. Kennelijk verwacht hij dus de totale verwoesting van alle leven op aarde, want Trump is zo verschrikkelijk, dié uitverkiezing was onmogelijk te verwachten. Dus het “we” moet “ik” of “iedere doorgefourneerde PvdAer” o.i.d. zijn.

  In dat licht van onbegrip bezien is het niet verwonderlijk dat hij als politicus de juiste voelhorens mist om maatschappelijke verschuivingen aan te voelen of aan te zien komen. Totaal overtuigd van het eigen gelijk en geen enkel inlevingsvermogen in de politiek anders geaarde. Maar wat wil je ook, de PvdA wordt geleid door dhr. Spekman, die volgens eigen recent zeggen gewoon thee blijft…

 16. Ik zie de progressieven in de jaren 60 van de vorige eeuw nog lopen met hun spandoeken, waarop met grote letters stond geschreven: GOD IS DOOD.

  Deze stelling is er door de linkse en rechtse progressieven in de afgelopen decennia zo in gedramd, dat de kerken in Nederland zo goed als leeg gelopen zijn. Je wordt ook niet serieus genomen, als je hardop durft te zeggen dat je er van overtuigd bent dat GOD (van Israël) bestaat.

  Ben reuze nieuwsgierig hoe die linkse en rechtse progressieven tegen het bestaan van GOD aankijken. Heel politiek correct en vooral angstig zullen deze “moedige” progressieve mannen en vrouwen je verwijzen naar de vrijheid van godsdienst.

 17. Tja, uitstekende analyse!
  Je vraagt je af wie Asscher probeert te overtuigen met zijn demagogisch nep verhaal zonder 1 inhoudelijk argument. Ook een prestatie op zichzelf. Het is een beetje in zichzelf praten om de joop.nl extreem links te paaien die exact dezelfde nonsens verkopen dag in dag uit. Alle in zijn voegen krakende conservatieve partijen die dus voor meer islam en EU zijn weten niet wat ze boven het hoofd hangt.
  Het gaat bij verkiezingen om prioriteiten. En net als bij Trump hebben ze op de PVV na geen geluid. Ze hebben niets, en de PVV heeft alles te bieden. Tja, wie de grote winnaar wordt is niet moeilijk te voorzien….

 18. Eventjes off topic, maar in Duitsland wordt het spannend wat er met het CDU gebeurt. Er is een kansje dat deze implodeert, al zal ik daar niet op hopen, na het vertrek van Erika Steinbach, 42 jaar bij het CDU. Ze hoopt dat de AFD in het parlement komt met veel zetels omdat er nu geen oppositie is, hetgeen niet goed is voor de democratie. Verder vindt ze dat Merkel verdragen en Duitse wetten aan haar laars heeft gelapt, dat het parlement dat nooit had mogen toestaan.
  Citaat:”Zo´n negeren van ons recht durft geen enkele bondsautoriteit op eigen verantwoordelijkheid. Daar zit een politieke wil achter. Voorbij aan het recht.”
  Ik denk dat haar orders uit Amerika kwamen, want de vraag is of Duitsland wel een soeverein land is. Citaat:
  “Een aanzienlijk deel van de mensen die kwamen, zijn geen vluchtelingen in de zin van de vluchtelingenconventie van Genève.””Hoe kon het überhaupt zo ver komen dat de CDU een dergelijk snelle afdaling naar het domein van de anarchie heeft genomen?…

 19. Van mij mag die Wilders MP worden. Eens kijken hoe hij Nederland gaat regeren , zou wel bij veel praten zonder echte oplossingen blijven.
  Van mij mag hij de kans krijgen.

  • @sarita

   Gebleken is, dat feministen geen feministen zijn (zij accepteren immers bij bepaalde gelegenheden de onderdrukking van de vrouw). Socialisten blijken geen socialisten, maar linksliberalen en liberalen blijken geen liberalen, maar ook linksliberalen (immers Rutte II). De christelijke politici blijken ook meer linksliberaal dan christen te zijn (immers ongebreidelde gedoogsteun voor Rutte II, geldt idem dito voor D66 en GroenLinks, maar die waren van huis uit al linksliberaal, geldt evenzo voor de SP en de PvdD, die misschien niet linksliberaal zijn, maar wel steeds ook de linksliberale koers van Rutte II hebben ondersteund ). En deze partijen hadden volgens u wel de oplossing? Hoe is de puinhoop die Rutte II achterlaat dan volgens u ontstaan? De oplossingen van de PVV zullen hoe dan ook beter blijken te zijn.

 20. Super column, Joost!
  De PvdA heeft niets, maar dan ook helemaal niets geleerd van het verleden.
  Waar hoopt die Asscher op? Op een tweede politieke moord?
  Op naar de 0 zetels graag.

 21. Sint Nicolaas

  14 januari 2017 op 20:18

  En dan deze, echt het toppunt : “Begin eens met: ga stemmen! Doe iets! Denk na over wat de waarden zijn die echt op het spel staan”. Welke waarden bedoel je hier beste Lodewijk ? Onze vrijheid van meningsuiting, Gelijke rechten voor man en vrouw, het homohuwelijk, het kopen van varkenslapjes bij de slager, een kerstboom op school, de NL normen, waarden, tradities en gebruiken ? INDERDAAD ! Die STAAN op het spel, mede dankzij jouw PvdAllah staan al deze waarden ter discussie ! Alles waar NL voor staat wordt ter discussie gesteld, afgebroken wat door de eeuwen heen is breikt en wat NL tot NL maakt. WAAROM moeten wij ons voor ons verontschuldigen ??? Waarom wordt een achterlijk wijf als Silvana Simons die nota bene ZELF naar hier kwam als immigrant NIET duidelijk gemaakt dat ze zich A) kan aanpassen of B) kan opkrassen ? SINT is het ZO gvd ZAT machteloos toe te kijken dat MIJN land te grabbel wordt gegooid, uitverkocht en verraden door elitaire politici zoals u ! BAH !

  • Sint Nicolaas

   14 januari 2017 op 20:25

   Wat me ook woest maakte was dit “ik vind dat boeken verboden moeten worden, dan steek je eigenlijk de Grondwet in de fik”. Dat hele smerige vod ( koran ) zou VERBODEN moeten zijn ! Heb je gelezen wat er over Joden in staat Lodewijk ? Dit geschrift treedt ONZE grondwet met voeten ! Het begint al met artikel 1 want in de koran bestaat GEEN gelijkheid. Lees dat ding eens een keer eikel en geef toe dat dit een bundel vol haat, geweld, pedofilie, onderdrukking en alleenheerschappij is. en de aanhangers er van stromen EN MASSE ons land binnen, stellen steeds meer eisen, richten politieke partijen op en u staat er bij en kijkt er naar.

   • Sint Nicolaas

    14 januari 2017 op 20:33

    Sodemieter op met je “streng en liefdevol” politiek Lodewijk. Streng hebben jullie PvdAfbrakers sowieso nog nooit van gehoord en vervang dat liefdevol maar door naïef want dat zijn jullie. En hij wil streng zijn tegen criminele GELUKSzoekers. Ach meid toch. Wat heb je er tot nu toe aan gedaan ? Geen reet ! Ze blijven lekker, terroriseren de boel, parasiteren op ONZE kosten en u wilt streng zijn. Een natte krant heeft nog meer ruggengraat dan uw hele partij bij elkaar ! En inderdaad Joost, die participatieverklaring daar vegen die soepjurken hun reet mee af. Wat een naïef eng mannetje bent u meneer Asscher. Ik kan deze tirade nog uren voortzetten maar Joost heeft al het nodige veldwerk gedaan. Redt Nederland van de islamitische, €uropese ondergang. PVV. Maart.

 22. U noemt de Koran een vod.
  Geldt dat ook voor de bijbel en de Thora?
  Want daar staan veel ergere dingen dan in de Koran.
  Niet met twee maten meten maar dan ook de Bijbel en de Thora verbieden .

  • Sarita, het verschil is hemelsbreed, u moet zich beter informeren.
   Het Oude Testament is wat betreft de gruwelijkheden descriptief, in de de koran daarentegen stikt het van imperatieven tot gruwelijkheden.
   Het Nieuwe Testament is fundamenteel anders dan het Oude en helemaal niet te vergelijken met de koran.
   De kortste typering van het enorme verschil komt van
   de Franse filosoof en wiskundige Blaise Pascal (1623-1662) :
   “Jezus liet zich vermoorden; Mohammed liet moorden.”

 23. @sarita

  U realiseert zich dat de bloedige strijd tussen de Rooms-Katholieken en Protestanten al zo lang geleden is, dat wij nu de achterlijkheid van die strijd inzien. Bovendien hebben de linksliberalen in Nederland God van Israël dood verklaard. (Wat nu als God van Israël en Allah dezelfde zouden zijn, wat de linksliberalen nu ineens logisch lijken te vinden? En wat ik klinkklare onzin vind). Ik ken de Koran (gelukkig) niet, maar u kennelijk wel en daarom de volgende vraag aan u. De Bijbel gebiedt: heb uw naaste (zelfs uw vijand) lief gelijk uzelve. Heeft de Koran ook dergelijke liefdevolle geboden, waarin vereist wordt dat een islamiet ook zijn vijanden (Joden, Christenen en andersdenkenden) lief moet hebben?

  Kortom: uw vergelijking tussen het bloedvergieten door Christendom en door Islam loopt in de tijd mank en u kent blijkbaar de Bijbel niet (de veel ergere dingen, die u noemt, zijn in het Nieuwe Testament vervangen door de leer en leefwijze, zoals Jezus deze aan de…

 24. De koran (U schrijft dat met een hoofdletter, de Thora ook maar de bijbel niet) is een vod en alleen daarom al, omdat het niets meer of minder dan plagiaat is van diezelfde Thora/Bijbel door een of andere woestijnrover die wellicht dacht: dat kan ik beter maar dan wel zo dat het vooral mij persoonlijk heel goed uitkomt. Daardoor, alleen daardoor al kan het geen religie zijn want religie baseert zich niet op eigen gewin.
  Uw islam is een cultus, en helaas voor de rest van de wereld, een doodscultus. Niets meer of minder dan de gesel der mensheid.

 25. @Sint Nikolaas. En daar, mijn waarde Sint, is geen speld tussen te krijgen! De PvdAchterlijken heeft ons land geheel in de uitverkoop gedaan. Ze hebben zélf de wortel aan de bijl van ons land, onze democratie en rechtsstaat gezet. En dan nu dit sprookje voor het slapengaan. Het is om te kotsen! En u had het vandeweek helemaal goed; mensen hebben geen idéé wat er op het spel staat. Maar wat zou ik graag mijn oom eens in de 2eKamer willen zetten voor het spreekgestoelte en hem het eens haarfijn laten uitleggen hoe e.e.a. werkt.

  • Sint Nicolaas

   15 januari 2017 op 18:44

   Precies Sjefke7807. De PvdAllah is voor een groot deel verantwoordelijk voor de schoffering van eigen volk en verraad aan eigen land. Op het congres van Lodewijks partij ook weer dit weekend. Modder gooien alom richting Geert en de PVV maar komt hij met oplossingen en ideeën ? Neen, slechts vage termen : verdediging, strijdlust, keuzes, opoffering. wat in de godesnaam wil hij hier mee zeggen ? Geen uitleg, geen onderbouwing, geen voorbeelden, nikske. En dan vandaag ook weer onze Mark. “De kans dat de VVD met de PVV gaat regeren is praktisch nul” en en hiermee worden in een klap miljoenen kiezers aan de kant gezet. wat een smerig opgeblazen ego heeft die vent.

   • Sint Nicolaas

    15 januari 2017 op 18:52

    Helemaal hilarisch was zijn opmerking dat hij het “verschrikkelijk vind dat er kiezers zijn die zich afvragen of politici er nog wel voor hun zijn”. Hoeveel ton boter op je hoofd moet je hebben om zoiets uit te braken ? De afgelopen 4 jaar hebben ze TEN VOETEN uit laten zien dat ze volledig schijt aan ons hebben met als hoogtepunt het negeren van de uitslag van het Oekraïne referendum. Maar gelukkig drijft dit hem om in de politiek te blijven. Tuurlijk, kun je ons nog meer bedriegen, schofferen en afserveren. “er is iets aan de hand in de wereld” zei Mark. Ach meid, heb je het ook gezien ? Waar was je al die tijd ? Te druk met je ego, je €urovriendjes, je economische plaatjes ? NL als maatschappij gaat ten onder en meneer verlekkert ons met opgeleukte koop(ver)krachtplaatjes. Loop heen man.

    • Sint Nicolaas

     15 januari 2017 op 18:59

     Reeds eerder geplempt, met alleen economische cijfertjes kom je er niet meer vriend. Als je denkt het electoraat hier mee om de tuin te leiden heb je het mis. Zich zelf op de borst slaande met een paar gore €uro’s die we er op vooruit zouden gaan. Voor het gemak maar even vergetende dat de ( onopgemerkte ) prijsverhogingen ons om de oren vliegen. Het is ongehoord wat een verachtelijk zooitje egotrippers er in Den Haag actief zijn. Tja beste Sjefke7807, uw oom in de VS heeft het wel gezien, het is geen rocket science en wij delven het onderspit. Kon wel eens de laatste kans zijn in maart om nog iets er aan te doen.

 26. Dit is toch dezelfde linkspopulistische retoriek die we al meer dan 10 jaar horen. Links is intellectueel en inhoudelijk dood. Links heeft nergens oplossingen voor, geen visie, nergens argumenten voor en de realiteit is dusdanig dat alles wat links de afgelopen jaren beweerd heeft totaal onhoudbaar is geworden. De enige manier waarop ze nog enkele zetels binnen proberen te slepen is schelden en tieren op politieke tegenstanders. De politieke tegenstander moet worden weggezet als gevaar voor de samenleving die nooit aan de macht mag komen. Uiteraard met lachwekkende populistische argumenten zoals Joost hierboven aangeeft. Gelukkig trappen steeds minder mensen daarin. Hierin schuilt echter wel het gevaar van de linkse ideologie. Omdat steeds minder mensen ze nog serieus neemt, moeten ze steeds harder gaan schelden en tieren om de politieke tegenstander weg te zetten als gevaar voor de samenleving. Anders moeten ze nog met argumenten komen. Links is behoorlijk aan het radicaliseren . In…

  • Vervolg: In tegenstelling tot wat ze rechts verwijten is het juist links dat polariseert. Alle misstanden van moslims worden met de mantel der liefde bedekt of verzwegen (http://media.tpo.nl/2016/12/01/meldpunt-discriminatie-internet-islamitische-homohaat-is-geen-discriminatie-want-islam/) want het mag niet zo zijn dat het gelijk van rechts wordt aangetoond, terwijl met leugens en verzonnen incidenten (https://joostniemoller.nl/2016/06/joop-nl-plat-op-bek-eigen-racismehysterie/, https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2016/11/10/women-in-hijabs-on-2-campuses-say-they-were-attacked-by-men-invoking-donald-trump/) de haat tegen rechts moet worden aangewakkerd…

 27. Sint Nicolaas

  14 januari 2017 op 19:48

  Prima stuk Joost. Complimenten voor de wijze waarop je de heer Asscher fileert tot op het bot. Las het in een adem uit en hoe verder ik kwam, hoe pissiger ik werd. Onvoorstelbaar hoe een flutkrant als Trouw de volstrekt onzinnige retoriek van de heer Asscher overneemt en publiceert. Werkelijk alles wat hier geventileerd wordt is terug te leiden naar het wanbeleid van zijn eigen premier. Het begint al met “We staan aan het begin van vier jaar Trump.”Inderdaad, so what ? Probleem ? Donald is democratisch gekozen, niks mis mee. Leg eens uit wat je zorgen zijn in plaats van slechts een zucht en constatering. En vervolgens “In Nederland is de PVV de grootste in de peilingen”. Tja, hoe zou dat nou komen beste Lodewijk ? Ik ga hier niet eens op in meer, al genoeg redenen geplemt de laatste tijd.

  • Sint Nicolaas

   14 januari 2017 op 19:57

   En dan “Maar ik ben niet naïef”. Nee, je bent niet naïef als je als jood de vijfde colonne met feestgedruis NL binnen laat. Ik kijk lekker weg, dan gebeurd er toch niks. Nota bene de aartsvijand van de Joden wordt in een gespreid bedje gelegd. Antisemitisme steekt overal de kop op, Joodse instellingen en scholen worden beveiligd maar nee hoor, alles gaat ok. En dan “sociale voorzieningen”. Ja, die weten de en masse instromende ratten uitstekend te vinden. Eigen volk betaalt wel hoor Lodewijk. “vrijheden”. Welke vrijheden ? Als de door u gefaciliteerde muzelmannen hun zin krijgen is er straks geen vrijheid meer, slechts onderdrukking en middeleeuwse sharia.

   • Sint Nicolaas

    14 januari 2017 op 20:03

    En dan “vanzelfsprekendheid van de rechtsstaat”. Moet ik daar nog op ingaan na het politieke mondsnoerproces van Geert ??? en dan ” functionerende democratie”. Het volk stemt tegen in een referendum en de uitslag wordt door uw baas genegeerd. Lekkere democratie hebben we hier. Sint werd hoe langer hoe pissiger over de antwoorden van Lodewijk. De holle frases zoals “Het vergt verdediging, strijdlust, keuzes, opoffering”. Hoe, wat, waar, wanneer ???? Inhoudsloze prietpraat zonder oplossingen. Kotsmisselijk wordt je er van. BAH ! Net als dat eeuwige bruggen bouwen en in gesprek blijven. BLEH ! Helpt geen zier, levert niks op !

 28. Moskeeen worden ook beveiligd. Weer meet u met 2 maten. Niet dat het mij niet op was gevallen dat u de moslims haat, maar misschien moet u zich er toch bij neerleggen dat zij er bij horen . Of u dat nu leuk vindt of niet .

  • @sarita. Ja, we hebben ook al zoveel aanslagen gehad op moskeeën hè. Bij de Joden echter zijn de 1e doden al gevallen. Sint haat de moslims niet. Net zomin als ik dat doe.

   Maar; zowel Sint als ik zijn compleet klaar met de onhebbelijke “Herrenras” mentaliteit die ze met zich mee dragen. Het gesis naar NL vrouwen die zich niet aan HUN islamvoorschriften houden, en erger als men de kans krijgt. Shariah-politie in NL waar dat géén pas heeft! Hele wijken waar je als niet-moslims (ongeacht je kleur!) niet langer veilig bent. U zegt; we moeten er maar aan wennen dat ze “erbij horen”. Dat doen ze namelijk niet want dat willen ze helemaal niet! Ze doen maar wat hard hun best om er vooral niet bij te horen. Ze willen helemaal niet geassocieerd worden met “varkens, honden en hoeren” (hun eigen woorden!). Ze willen dat wíj worden zoals hen, ze dringen het ons op via intimidatie, geweld en verdringing. En dat, mijn waarde Sarita, is waar mensen meer dan het snotje van vol hebben.

   • Ik verafschuw ieder vorm van geweld. Laat me daar duidelijk over zijn. Maar u moet ook niet overdrijven.
    U doet net of wij iedere dag met aanslagen te maken hebben.
    U ziet spoken beste Sjefke. Niemand wil dat u wordt zoals zij. Hoe komt u daar nu bij? Komt er ooit een moslim aan uw deur om u te doen bekeren? Ik dacht het niet.
    Van dat gesis en gefluit heeft menig vrouw last . Ongeacht haar afkomst. Dat doen echt niet alleen allochtonen. Dat zeg ik niet zomaar, maar uit ervaring.

 29. @sarita. Het gesis waar ik op doel komt wel degelijk van de usual suspects. Want een Westerse vrouw is in hun ogen per definitie een “hoer”. Ik weet meer van de Islam als u denkt. Ik heb de moeite genomen de Koran en Hadith te lezen en vorm mede daardoor mijn opinie. Ik weet dat er een Mekka en Medina periode was waarbij de Medina periode alles overwrite van de Mekka periode. Moslims komen niet langs de deur als bv de Jehova’s nee. Maar met regelmaat zie je tijdens demonstraties van Salafisten bordjes met “Sharia voor NL” etc.. Lijkt me een uitgemaakte zaak niet? Even voor de goede orde; ikzelf ben Indiaan en mijn onderburen zijn Indonesische moslims. En ook die maken zich grote zorgen omtrent hetgeen hier nu in NL gaande is. Das nogal een teken aan de wand wat mij betreft.

 30. @sarita. Dat ze er zijn houdt niet automatisch in dat ze erbij horen. Er zijn moslims die heel goed hun weg in de westerse samenleving vinden omdat ze de islam niet op de eerste plaats zetten, wat inhoudt dat ze in de letterlijke betekenis van het woord geen moslim zijn en daar wringt de schoen. De islamitische cultuur is per definitie niet verenigbaar met de westerse cultuur omdat de islamitische cultuur de sharia altijd boven een grondwet plaatst, de culturen horen bij elkaar als twee onschuldige chemicaliën die samengevoegd een explosief vormen. Dat is helaas de realiteit.

  • Btw @sarita, het is heel makkelijk aan te tonen dat het niets met moslimhaat te maken heeft. De sjiietische- en soennitische islam zijn om exact dezelfde reden per definitie niet verenigbaar, ze verschillen fundamenteel waardoor ze samengevoegd een explosief vormen. Zoals je weet zijn beide moslims, dus wie van de twee zijn volgens jou moslimhaters?

 31. Naar mijn mening kunnen er best verschillende culturen in 1 land wonen, mits er respect voor elkander is.
  Voor mensen die de sharia boven de wet plaatsen , ben ik daarin heel duidelijk. Zij hebben hier niets te zoeken en moeten maar gaan verhuizen naar een land waar de sharia als wet geldt.
  Ik ( moslima ) weet niet beter dan dat ik mij moet aanpassen aan de wet van het land waar ik leef. En geloof me, zoveel moslims met mij ook. De meeste moslims willen een rustig , vredig leven.

 32. @ Dick,
  De strijd tussen sjiietische- en soennitische islam, kun je vergelijken met de strijd tussen het protestantisme en katholicisme. In dat conflict veranderde heel Europa in een bloedbad.
  Ook de realiteit helaas.

 33. @sarita
  “Ik ( moslima ) weet niet beter dan dat ik mij moet aanpassen aan de wet van het land waar ik leef”

  Als enkel moslims zoals jij in het westen zouden leven dan hadden we deze discussie en Wilders niet gehad, net zoals we deze discussie ook niet hebben met bv boeddhisten en hindoes.

  Vreemd dat jij als moslima het volgende blijkbaar niet weet: islam betekent onderwerping aan god, moslim betekent hij/zij die zich overgeeft aan god volgens de islam. Dus je bent geen moslim als je de wetten van god (sharia) niet op de eerste plaats zet, en dat is bv de reden waarom moslims andere moslims afslachten als zijnde geen moslim. Daar wringt de schoen en je kan het wel ontkennen maar we zien dagelijks de gevolgen.

 34. @sarita
  “kun je vergelijken met de strijd tussen het protestantisme en katholicisme”

  Buiten dat die vergelijking niet op gaat doet het er verder niet toe want het is niet relevant, we hadden het over de zogenaamde moslimhaat waar de islam kritiek op gebaseerd zou zijn, door de strijd aan te halen tussen sjiieten en soennieten toon ik aan dat het niet met moslimhaat maar met fundamentele verschillen te maken heeft.

  Verschillende culturen kunnen prima samenleven, Europa bestaat uit tig verschillende culturen maar de problemen beginnen wanneer culturen dwangmatig gemengd worden die fundamenteel verschillen en daardoor niet verenigbaar zijn.

 35. @sarita, ik ben echt heel nieuwsgierig naar het volgende: jij hebt je weg in de westerse samenleving goed kunnen vinden, mede omdat je bv de sharia niet op de eerste plaatst zet, wat wel inhoudt dat je al in de letterlijke betekenis van het woord geen moslim bent.

  Je bent westers, plaatst de sharia niet boven de NL grondwet, waarom noem je jezelf dan nog moslim? Waarom laat je het niet los, je bent duidelijk niet bang voor god anders had je wel gehoorzaamd aan zijn wetten. Waarom noem je jezelf nog moslim?
  .
  Dit is geen verwijt maar ik ben daar echt oprecht nieuwsgierig naar want ik begrijp het niet.

 36. Sint Nicolaas

  15 januari 2017 op 09:53

  Beste Sarita, sommige moskeeën worden inderdaad beveiligd en dan dient u zich af te vragen waarom. Zie het als “wie de bal kaatst” immers, wie is de agressor in deze ? Als er vanuit islamitische hoek continu bedreigingen en intimidaties uitgaan richting Joodse burgers, instellingen en scholen dan kun je er op wachten dat er reactie komt. Verder, waar staat dat Sint moslims haat ? Vertel mij in welke plemp ik dat geschreven heb. Het constateren en benoemenvan keiharde feiten en gebeurtenissen houdt niet in dat ik ze haat, dat maakt U er van ! Dat is typisch (s)linkse retoriek en blablabla. Als het moeilijk wordt en men heeft geen weerwoord dan gaan we gooien met racisme en haatzaaierij.

  • Sint Nicolaas

   15 januari 2017 op 10:03

   Het tweede deel van uw plemp waarin u stelt dat Sint zich er bij moet neerleggen dat “zij” er bij horen raakt werkelijk kant nog wal. Uit eigen ervaring weet Sint dat deze lieden er niet bij WILLEN en MOGEN horen ! Het is u wellicht ontgaan dat in de afgelopen decennia een parallelle samenleving is ontstaan in NL. “zij” en wij leven NAAST elkaar. Reeds eerder geplempt. De koran stelt dat “zij” ongelovigen en christenen niet als vrienden mogen hebben. Soera 4: 101 : …Voorwaar, de ongelovigen zijn een openlijke vijand voor u. Soera 3:28 : Neem de ongelovigen niet als vriend.

 37. Sint Nicolaas

  15 januari 2017 op 10:14

  Kom niet aan met loze kreten als “niet mijn islam” en “islam is vrede”. Het is een wereld bedreigende, sektarische, ideologie waarvan de aanhangers zelden in het openbaar afstand nemen van de tientallen oproepen tot dood en verderf die er in beschreven staan. U slaat bovendien helemaal de plank mis met uw stelling dat de bijbel nog erger is. Fout, beste Sarita. Oh ja, er staan diverse passages in, echter : Deze zijn gericht op de Joden en eigen stammen en roepen niet op, zoals in de koran, tot haat en geweld tegen niet gelovigen en christenen. Sterker nog, Jezus riep op tot het liefhebben van de vijand. Dat heb ik onze vriend Mohammed nog niet horen zeggen.

 38. Sint Nicolaas

  15 januari 2017 op 10:22

  Tot slot zou ik willen reageren op uw stelling dat de meeste moslims een rustig en vredig leven willen. Met een bundel vol haat en doodsverwensingen als leidraad is er geen sprake van een rustig en vredig leven. Dit geschrift stort ons weer in de middeleeuwen. Een periode die het westen reeds lang achter zich heeft gelaten en waar tegenwoordig met de nodige zelfreflectie over gesproken wordt. Het is zonneklaar dat de islam nog lang niet zo ver is en dat maakt het onverenigbaar met onze maatschappij die vrijheid hoog in het vaandel heeft staan. De vreedzame moslim is irrelevant en dat wordt hier nog eens pijnlijk duidelijk gemaakt : https://www.youtube.com/watch?v=Ry3NzkAOo3s

 39. Ik vind het vreemd, dat het OM niet in actie komt, naar aanleiding van deze lasterlijke en groepsbeledigende uitlatingen van Asscher jegens de heer Wilders, de PVV en de PVV aanhangers.

  Het OM heeft daartoe geen aangifte nodig. Of is bij deze PvdA’er de context ook meteen duidelijk voor het OM?

 40. En Joost kan het weten, die heeft er een fietsbel

 41. Mensen moeten weer leren vertrouwen op hun eigen oren en ogen. Jullie zien allemaal wat er gebeurt. Het roer moet om… en dat gaat niet gebeuren met Lodewijk Asscher.

  Trap er niet in.

 42. Asscher is met zijn beleid medeverantwoordelijk voor de teloorgang van Nederland, zoals iedereen die ervaart. De samenhang die verdwenen is, door de massale toestroom van moslimmigranten. Het inleveren van onze cultuur. Alle Nederlanders die al vertrokken zijn. De omvolking van halve steden. Politieke oppositie de mond snoeren. Mensen die hun mening niet meer durven geven.
  Ga toch een eind fietsen, man.

 43. Wat voor samenleving wil Asscher dan doorgeven aan komende generaties?
  Veel hoogdravend gezwets over de rechtsstaat en de grondwet, alsof de nieuwe dictator om de hoek staat.
  Kom eens met wat nieuws.
  Kom eens met een eigen verhaal.
  Wilders heeft een verhaal, waar toevallig ook veel allochtonen in geloven.
  Die willen namelijk ook dat we als Nederland ergens voor stáán.
  Die zijn ook wel klaar met de weg-met-ons mentaliteit.
  Waar moeten ze in integreren, als we ons constant aan het verontschuldigen zijn voor de eigen cultuur?

 44. Hij mocht ook aanschuiven bij Jinek, deze week, samen met iemand van een reclamebureau. Je zou voor de grap eens helemaal moeten uitschrijven wat hij daar zei. Er kwam geen zinnig woord uit, echt niet.
  “Wilders is de vijand” zei hij onder meer. En nu met dit interview in Trouw is het wel duidelijk wat de toon (!) zal worden.
  Weet je voor wie Wilders ook de vijand is? Voor de jihadisten, voor de mocromaffia, voor de ongekozen EU-commissie, voor het anti-Nederlandse krapuul op straat.
  Lekkere bondgenoten, Asscher.
  Het is duidelijk aan welke kant je staat.

 45. De kiezer zou er vroeger ingetrapt zijn, al dit soort beelden en beschuldigingen, gelukkig laat Amerika, Engeland en ook Nederland tijdens het referendum over Oekraïne zien resistent te zijn hiervoor. Zoals bekend gaan de handschoentjes van de interviewers pas af als iemand geïnterviewd wordt die een gevaar is voor het believe system.
  Wat we nu zien is vergelijkbaar met wat er gebeurde na de boekdrukkunst. Toen kregen andere meningen een kans om gelezen te worden door de mensen, zodat bijvoorbeeld het protestantisme wortel kon schieten (Luther), Thans zijn we een stap verder, democratisering van informatie. Het duurt geen eeuwen meer voordat geschiedenis herschreven kan worden of voordat de kiezer doorheeft dat hij slachtoffer is van propaganda. Thans kan de burger zelf een mening vormen door ook andere invalshoeken dan die van de staat tot zich te nemen. Dit soort prietpraat van de PvdA zal niet meer zo effectvol zijn zoals die vroeger was, met dank aan internet.

 46. Hey, Lodewijk, een substantieel deel van de Nederlandse moslims zijn zo begaan met jouw pleidooi voor grondwet, rechtsstaat en democratie dat ze die allemaal willen vervangen door de wetgeving van Allah met de koran als leidend beginsel waarin staat dat jij een beest, ezel, aap of varken bent.
  (Soera’s 2:65, 5:60, 7:166, 8:55 en 74:49-50)

 47. Figuurlijke billenkoek voor Asscher! Prima gedaan Joost.
  4 jaar lang heeft die “minister” niets nuttigs gedaan, in tegendeel. En nu anderen vertellen dat het allemaal anders en beter moet? Dat het volk daadkrachtiger moeten worden? Hoe durft ie! Wat een ongeloofwaardig mannetje die Asscher.