Wat kunnen we verwachten van premier Wilders?

 

Door gastauteur Victor Onrust

Wilders, Trump, Marine Le Pen, Frauke Petry, Victor Orban, Filip Dewinter, Nigel Farage worden door de MSM en mainstream politici met graagte samen op de hoop van het verderfelijke populisme of erger gegooid. Nu zijn er zeker overeenkomsten en is er hier en daar wederzijdse waardering, maar het zijn zeer verschillende partijen met nogal verschillende ideeën en vooral zeer verschillende mogelijkheden voor als ze ooit aan de macht komen.

Er wordt hier en daar gefilosofeerd over Wilders als premier en hoewel dat moment nog zeer ver weg lijkt, is het nuttig om na te denken over de vraag wat de mogelijkheden van premier Wilders zijn, even veronderstellend dat hij op een of andere manier een gehoorzame meerderheid in de kamers heeft.

De grenzen sluiten, terugkeren naar een zelfstandige natiestaat die “slechts” de handelsverdragen hoeft te sluiten waar die zin in heeft en een eigen onafhankelijke buitenlandse politiek gaat voeren is wel een gedeeld uitgangspunt van deze politici. Maar gaat dat lukken? Zijn de voorwaarden daarvoor aanwezig?

Bij Trump zijn die voorwaarden inderdaad aanwezig. Het is zeer de vraag is of hij zal gaan doen wat hij gezegd heeft, ook omdat die meerderheid wel eens minder gehoorzaam zou kunnen zijn, maar hij heeft de mogelijkheden om te doen wat hij beloofd heeft. Hij is de leider van het machtigste land ter wereld en dat laat op zijn minst de theoretische mogelijkheid open om de grenzen te sluiten, niet alleen voor ongewenste migratie, maar vooral voor ongewenst handels en kapitaalsverkeer. Of de belofte van de Ford fabrieken om in de VS productie te handhaven en uit te breiden direct door zijn overwinning is afgedwongen of niet is van minder belang. Het is in ieder geval een signaal. Wat het allemaal op zal leveren is een tweede.

Nederland is bepaald niet het machtigste land ter wereld. Integendeel, als je naar de staat van het justitiële apparaat en het leger kijkt behoort het tot de zwakste van de ontwikkelde, “westerse” landen, hoewel andere kleine landen niet veel sterker zijn. Een heel verschil met de Gouden Eeuw, waar Wilders zich graag aan spiegelt. Economisch stellen we misschien nog wel wat voor, maar uiteindelijk komt macht in deze wereld nog steeds uit de loop van een geweer. Als je je belangen wil doorzetten of verdedigen moet je een stevige knuppel achter de hand hebben. Het Verenigd Koningrijk of Frankrijk maken nog wel een kans. Zij beschikken nog over een knuppel van enige betekenis. Nederland en veel andere leden van de EU maken weinig klaar. De landen die nu z.g. onafhankelijk van de EU een eigen politiek kunnen volgen kunnen dat slechts binnen zeer beperkte marges. Marges die voor Nederland als handelsland en als aanhangsel van Duitsland nog aanzienlijk kleiner zijn.

Moeten we ons dan maar neerleggen bij de dictatuur van de EU? Zeker niet. We zouden moeten streven naar een serieuze, democratische Noordwest Europese Federatie. Hoe die er uit zou kunnen zien heb ik geschetst in “Coup Europa“.

Victor Onrust is op Twitter.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

8 Reacties

 1. O sorry, ik bedoel Victor Onrust, niet Joost

 2. Joost, je schrijft: de macht komt uit de loop van een geweer en zegt dan terecht dat Nederland militair niks voorstelt. Maar Nederland is met niemand in oorlog (nou ja, officieel dan) en de EU heeft geen leger, wat ze natuurlijk wel errrug graag wil.
  Een geweer moet ook gekocht worden, dus is het niet irrelevant dat Nederland, zeker gerelateerd aan het bevolkingscijfer toch een economische macht in de wereld is om rekening mee te houden.
  Maar of het Wilders lukt om uit de EU te stappen? Ik denk dat hij wel een referendum wil organiseren hierover en dan kan de EU hoog of laag springen, maar dan stappen we er gewoon uit en blijven lekker de zeven wereldzeeën bevaren, beschermd door een gerestaureerd leger.
  men mag toch wel dromen, of niet? 🙂

 3. Wilders is slim.
  Hij zet heel hoog in en heeft daarom ruimte om te onderhandelen.
  Tactiek van de marktkoopman, je wilt iets voor 90 euro verkopen, maar je vraagt 120 euro en iedereen verklaart je voor gek.
  Vervolgens laat je de koper afdingen tot 100 euro.
  Iedereen blij.
  Zo zal dat ook gaan als Geert winnaar wordt.
  Van: Alle moslims het land uit!
  Naar: Wie zich aanpast en respect heeft voor onze normen, waarden en wetten, kan gewoon blijven.
  Wat hij overigens al jaren roept.
  En van: Een hek om Nederland!
  Naar: Grenscontroles opnieuw invoeren.
  Opzouten met de EU en al die open grenzen. Gewoon weer baas in eigen land.
  Ik ben voor. Van mij mag hij het proberen.

 4. De PVV wordt eindelijk volwassen, zo het lijkt. Regeren is in de ogen van Wilders een volgende logische stap in dit proces. Natuurlijk weet hij dat Nederland een coalitieland is, daarom sorteert hij nu al voor met controversiële uitspraken en naarmate de verkiezingen naderen, zullen deze uitspraken extremer worden. Niet uit overtuiging, maar om een zo goed mogelijke onderhandelingspositie te verkrijgen. Je kan van Wilders veel zeggen, maar niet dat hij strategisch zwak is. Alles wat Wilders doet is berekend, niets is spontaan. Het doel? Regeren. Niets meer en niets minder. Wilders zal moeten samenwerken en dat kan het best met VVD, 50plus en SGP. Als in Frankrijk Marine President wordt dan ligt er een succesvolle weg in het verschiet waarbij de EU afgetuigd kan worden tot een vrijhandelszone zonder Euro en vrij van arbeidsmarkt indringing. Ook het Europarlement kan naar huis. Met GB en Frankrijk kan de Oost-Europese hegemonie in Brussel worden kaltgestelt en Duitslands geisoleerd.

 5. Wilders zal doen wat in zijn mogelijkheden ligt, daar ben ik van overtuigd. Wat ik interessanter vind is wat we kunnen verwachten van fascistisch links en de media wanneer het moment daar is want die gaan net als in de VS door het lint en zullen alles uit de kast trekken. Zat toevallig cnn te kijken toen ze met het ‘breaking news’ over Trump kwamen. Had nog nooit zoiets vreemds gezien, het drietal van cnn kwam letterlijk met onbevestigde he said she said bullshit en dan ook nog zonder te vertellen wat het breaking news daadwerkelijk inhield want dat was op dat moment nog classified of zo. Had nog nooit zoiets gezien, het toneelspel droop er vanaf, het was gewoon creepy. Zoiets kunnen we hier ook verwachten vrees ik.

 6. Sint Nicolaas

  13 januari 2017 op 12:32

  ” Wilders, Trump, Marine Le Pen, Frauke Petry, Victor Orban, Filip Dewinter, Nigel Farage worden door de MSM en mainstream politici met graagte samen op de hoop van het verderfelijke populisme of erger gegooid”. Inderdaad Victor, zodra er anders denkenden van zich doen spreken schieten de MSM en mainstream politici gelijk in de verdediging. Sint ziet dit altijd als een paniekreactie. Zo van ” o jee, ze hebben ons door”. Wat deze idioten blijbaar niet snappen is dat ze met het benoemen van oa. Wilders, Trump, Marine Le Pen, Frauke Petry, Victor Orban, Filip Dewinter en Nigel Farage tot populisten zich zelf in de voet schieten. Populist komt van het latijnse populus’, dat “volk” betekent. Populisten spreken namens het volk. Is dat niet wat ALLE politici zouden MOETEN doen dan ? Het volk vertegenwoordigen ? Helaas, de zittende politiek correcte land en volksverraders hebben het volk ( populus ) reeds lang uit het oog verloren en zijn slechts bezig met eigen opgeblazen ego,…

  • Sint Nicolaas

   13 januari 2017 op 12:41

   baantjesjagen en land en volk te grabbel gooien ten faveure van €U en massa import van achterlijkheid en aanverwante meeliftende problemen. Je kan dit aardig lang volhouden, het negeren, schofferen, afserveren en verraden van het volk. Er komt echter een moment dat het volk zo veel door de strot gedrukt krijgt, zo enorm bedrogen wordt dat het volk een uitlaatklep zoekt en gehoord wil worden. Wilders, Trump, Marine Le Pen, Frauke Petry, Victor Orban, Filip Dewinter, Nigel Farage en vele anderen vullen dat gat op en verwoorden wat het volk wil, denkt en ondergaat. Als je in NL opgescheept zit met een premier die liegt en bedriegt en een kamer vol huichelachtige volksvernachelaars hebt zitten dan is het geen verrassing dat het volk het zat is en verandering wil. Populisten zijn geen bedreiging voor het volk, die hebben het beter met het volk voor dan de gevestigde elite. Dat de elite het populisten noemt beschrijft precies wat ze zelf zijn, de anti-populisten. Schijt aan het volk, weg…

   • Sint Nicolaas

    13 januari 2017 op 12:49

    met ons, hoezee voor de muzelman. Ga zo door VVD, PvdAllah, Dommecraten66 en de rest van het zooitje egotrippers. Noem ons maar populisten, Sint ziet het als een compliment en iedere keer als het woord te pas en onpas gebruikt wordt bevestigen jullie wat jullie eigenlijk doen in Den Haag en Brussel ; NL uitverkopen, te grabbel gooien, volk schofferen, je ego nog verder opblazen en zakken vullen. Te laat voor excuses nu en slijmerige verkiezsingsretoriek. Dat er maar giga afgerekend mag worden met jullie in maart en dat er verantwoording afgelegd moet worden in de rechtbank voor decennia landverraderij.