Waarom 2017 het jaar wordt van premier Wilders

Door Joost Niemöller

In politiek den Haag zit iedereen te rekenen. En zo berekent men de ‘natuurlijke omvang’ van de PVV stemmers, en men berekent op die manier het ‘natuurlijke plafond’ van de zetels voor de PVV.

Het soort onderzoek waarop deze conclusies zijn gebaseerd, voldoet niet aan wetenschappelijke eisen. De politicologen en sociologen doen dit onderzoek steeds op dezelfde wijze: Ze selecteren PVV stemmers en leggen die een aantal standaardvragen voor. Uit de antwoorden destilleren ze een ‘profiel’, en voila, daar is uw beperkte ‘PVV-groep.’ Ook wel de Boze Blanke Man genoemd.

In echte wetenschap gaat men nooit zo te werk, want iedereen die een beetje doordenkt weet dat op deze manier slechts vooroordelen worden bevestigd.

Bij echt wetenschappelijk onderzoek kiest men een willekeurige verzameling mensen, en die legt men niet een setje voorprogrammeerde vragen voor, maar die geeft men een leeg A4-tje, en daarop mogen de testpersonen zelf invullen welke kwesties hen het meest aan het hart gaan. Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) volgt die onderzoeksmethode vier keer per jaar, en de resultaten worden gepubliceerd in de reeks Burgerinitiatieven. Eind dit jaar verscheen het vierde kwartaal. Daaruit blijkt wat al de laatste twee jaar blijkt. Het punt dat verreweg de meeste Nederlanders spontaan noemen, is het punt dat Wilders als enige keer op keer op de agenda zet:

Het meest genoemde probleem in deze categorie is nog steeds vluchtelingen (of asielzoekers, immigranten). In veel gevallen worden die termen zonder toevoeging genoemd. Als dat wel gebeurt, gaat het er vaak om dat het er ‘te veel’ zijn of heeft men het over ‘problematiek’.

 

En:

Ook bij de stelling die het meest direct aansluit bij de vluchtelingencrisis doen zich weinig veranderingen voor: dit kwartaal vindt 13% dat Nederland meer vluchtelingen moet opnemen en 56% vindt van niet. Dat laatste suggereert dat de ophef over vluchtelingen op dit moment minder groot is – het is niet meer het dominante thema in het publieke debat – maar dat er aan de onderliggende zorgen en opvattingen weinig veranderd is.

 

En let wel: Dit zijn niet de antwoorden waarmee de Nederlanders komen nadat ze erover gevraagd zou zijn. Dit is het meest pregnante punt waar ze zelf mee komen. Het punt dus met de grootste urgentie. Boven alle andere thema’s als zorg, economie of milieu.

 

De essentie bij de onvrede is dat de Nederlandse identiteit onder druk staat, zoals door het SCP wordt vastgesteld:

De discussie rond Zwarte Piet lijkt voor velen symbool te staan voor een omineuze ontwikkeling die het voortbestaan van de Nederlandse cultuur, en dus Nederland, bedreigt. De komst van migrantengroepen en vluchtelingen met een andere cultuur, maar ook de al aanwezige etnische minderheden die steeds nadrukkelijker een plek opeisen in de Nederlandse samenleving zorgen ervoor, volgens een aanzienlijk deel van diegenen die het de slechte kant op vinden gaan met ons land, dat ‘Nederland niet langer Nederland is’.

En precies op dat punt is de PVV van Geert Wilders de enige betrouwbare woordvoerder.

Alle andere partijen zijn internationalistisch van aard, of durven, zoals de SP, maar ook de SGP, niet met overtuiging te verwoorden dat de bedreiging van de Nederlandse identiteit het belangrijkste agendapunt van deze tijd is.

Wie zich dat realiseert, weet dat er geen plafond is voor het aantal zetels voor de PVV, en dat, ondanks alle minachting van de andere politici, dan wel quasi morele verwerping door de hautaine linkse elite, Wilders als premier een zeer reële optie is.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

60 Reacties

 1. Tim Pietersen

  2 januari 2017 op 20:01

  wat heeft amerika en een staat zoals california WEL and nederland NIET:

  1 vrijheid van meningsuiting
  2 democratie, ze hebben daar referenda die dwingend zijn, ze bijv net aangenomen dat wiet produceren verkopen en gebruiken legaal is
  3 recht op zelfverdediging , 2nd amendent to defend against enemies foreign (islam) and at home (anti democratische sjw regering die de islam steunt)
  4 vrije media , en niet zoals hier 99% CNN communistisch nieuws

  je moet wel op wilders stemmen, de rest (behalve beaudet’s partij) is anti bevolking

 2. Mijn toekomstvoorspelling:
  – Wilders blijft het goed doen in de peilingen. Daardoor trekken kiezers uit de hoek van D66/GL/PvdA de laatste weken voor 15 maart naar één partij toe. Ik gok dat dit Klaver van Groenlinks wordt (maar het kan ook D66 worden).
  -In de laatste peilingen wordt een driestrijd tussen PVV, VVD en GL voorspeld. Die allen in de peilingen zo rond de 25 tot 30 zetels staan.
  – Op 15 maart blijkt de PVV toch nog iets groter dan verwacht en wint nipt de verkiezingen. VVD en GL eindigen daar enkele zetels onder.
  – De VVD sluit de PVV niet langer uit als coalitiepartner. Voor de buhne gaat de VVD daardoor twee weken met de PVV rond de tafel zitten. Ze weten echter van te voren al dat ze het niet echt gaan doen.
  – De onderhandelingen tussen VVD en PVV lopen op niets uit. Ten eerste zijn de onderlinge verschillen ten aanzien van bijv. EU (Nexit) e.d. te groot. Daarnaast heeft het geen meerderheid in de 1e kamer. En Wilders wil stiekem ook niet regeren.
  (wordt vervolgd)

  • Vervolgd:
   – Dan is er een politieke stilte van een tijdje
   – Vervolgens wordt er geopperd dat er misschien nieuwe verkiezingen nodig zijn.
   – Dan wordt gezegd dat er toch een regering moet komen. En na lange onderhandleingen met weglopen en hoop politiek gekrakeel komt er een regering VVD CDA D66 GL.
   – Deze regering staat evenwel zwaar onder druk enkele verkezingspunten van de PVV over te nemen. De migratie wordt verder aan banden gelegd en er komt meer aandacht voor de verliezers van de globalisering. De meeste Syriers krijgen na 7 jaar geen paspoort.

 3. Drie grote problemen: het grootste probleem is de islam. En wel de totale islamitische ideologie die achterlijk, onverdraagzaam en fascistisch is. Dus niks geen
  ” gematigde moslims”. De islam is niet gematigd, hooguit zijn er gemakzuchtige moslims. ( en ook die kunnen allemaal gevaarlijk worden. ) Het tweede probleem is de massale import van immigranten en daardoor van achterlijkheid, armoede, terrorisme en criminaliteit. Het derde probleem is het lidmaatschap van de EUSSR.
  Alleen de PVV biedt op deze drie punten het echte alternatief. Want ook clubs als VNL ( heeft alleen iets tegen de “radicale islam “) of Forum voor Democratie zijn niet de oplossing. Bovendien is VNL opgericht door verraders en opportunisten.
  Dus stem PVV. Te verwachten is een enorm tegenoffensief: alle MSM zullen keihard achter de regentenkliek ( alles minus PVV ) gaan staan. De meerderheid zal de kliek helaas trouw blijven, het NL volk is namelijk erg gesteld op rust, hoewel die leidt tot de ondergang.

 4. “Ik vind dat dus quatsch, die Nederlandse ‘identiteit”
  .
  Het zal per persoon verschillen en daarom valt er waarschijnlijk niet over te twisten maar wat ik oa in m’n leven geleerd heb is dat heel vaak iets pas begrepen of gemist wordt wanneer het er niet meer is. Wat ik in een andere reactie al aangaf, ik heb me vroeger weleens afgevraagd wat het Nederlander zijn inhoudt maar vooral sinds de anti-pieten discussie ben ik me op en top Nederlander gaan voelen vooral omdat ik me ging verdiepen in de oorsprong van Sinterklaas en oa terecht kwam bij de Germanen. Had er nooit bij stilgestaan dat bv zes dagen van de week, die overal ter wereld gebruikt worden!!, vernoemd zijn naar Germaanse goden. Zo groot is dus die invloed op de wereld terwijl je er eigenlijk niet bij stilstaat. Bv Wilders heeft het over een christelijk/joodse cultuur, maar daar heeft hij geen gelijk in en moet het m.i. voortaan ook benoemen zoals het is, we leven in een Germaanse/Romeinse cultuur.

  • Ben het verder wel met je eens wat betreft de islam en aanverwante culturen. Btw, je moet de Nederlandse identiteit dan ook als onderdeel van een grotere identiteit zien, namelijk die van de Germaanse/Romeinse, oftewel de westerse identiteit.
   .
   Heb nog een reden waarom ik tot dat besef gekomen ben wat mezelf betreft. Een paar jaar gelden bleek ik de ziekte van Dupuytren te hebben, ook wel de koetsiershand of Vikingklauw genoemd (is geen ernstige ziekte, btw). Ging wat lezen over die ziekte en het blijkt een genetische aandoening te zijn en ook nog eens zeer racistisch 🙂 Want wat blijkt, die afwijking komt alleen voor bij blanke mensen. Sterker nog, de ziekte was al bekend bij de Vikingen en het komt alleen voor in gebieden waar Vikingen geweest zijn, vandaar de ‘Vikingklauw’.

 5. Dat was in christelijke kringen al lang bekend, de oorsprong van de weekdagen, de christelijke feestdagen, de jaartelling, de wetgeving op basis van de tien geboden en het Nieuwe Testament, de bisschop St. Nicolaas. Deze christelijke invloed is echter vooral wereldwijd. Niet noodzakelijk nationaal.
  Zo heeft het christelijke dispuut dat beeldtaal wilde accepteren (de westerse kerk), geleid tot de ontdekking van het perspectief in het platte vlak en vandaar uit tot de fotografie, de film en het huidige platte-vlak beeld internet.
  Het Sinterklaasfeest heeft m.i. wortels in onze geschiedenis (en die noemde ik), maar ook in christelijke noties.
  De islam is het negatief van al die mooie waarden. Zelfs de perversie van het joods/christelijke geloof.

  • Waarom hebben we een 7-daagse week? Dat is rechtstreeks afkomstig uit de tien geboden van de joods.christelijke bijbel. Maar dat is niet Nederlands nationaal.
   De Franse revolutie wilde al deze christelijke invloeden verwijderen en probeerde, zonder succes, een tien- daagse werkweek te introduceren. Alle linkse bewegingen zijn takken op de stam van de Franse revolutie, inclusief Lenin.

   • Het waren de Romeinen die de Germanen tot het christendom bekeerd hadden, vandaar Germaans/Romeins.

    • Haha. Dat vergeet ik wel eens, dat het Romeinse rijk soms christelijk was.
     Mooi voorbeeld van de perversie van de islam: zelfs op GeenStijl is een islamistische schrijver actief. In zijn laatste artikel beweert hij dat ‘de christenen’ het martelaarschap hebben uitgevonden; daarmee verwijt hij dus de kerk.
     Maar het christelijk martelaarschap was de omkering van het islamitische martelaarschap. Christensen werden, ook onder de Romeinen, vervolgd en vermoord vanwege hun woorden. Zij waren weerloze slachtoffers die zich niet met wapens verdedigden.
     Het islamitisch martelaarschap doodt anderen! Doodt weerloze mensen! Dat is een totale omkering!!
     Dat zelfs een “gematigde” islamiet op GeenStijl dit niet kan zien, toont aan hoezeer die islam de totale perversiteit is.

 6. “dat het Romeinse rijk soms christelijk was.”
  .
  Nou, de Romeinen bekeerden zichzelf tot het christendom en zijn ook degenen die het christendom grootgemaakt hebben, dat zal ook de reden zijn waarom het Vaticaan zich in Rome bevindt.
  .
  Daarom is bij mij weleens de gedachte opgekomen dat de huidige westerse elite zich tot de islam bekeerd heeft, of iig het westerse gepeupel tot de islam wil bekeren zoals de Romeinse elite dat met hun gepeupel gedaan heeft.
  .
  Dat is mede de reden waarom de anti-pieten discussie mij zo aangrijpt, Sinterklaas heeft Germaanse wortels zoals Kerst en Pasen. Die feesten werden verplicht gewijzigd en gekerstend dankzij het geïmporteerde christendom door de Romeinen. Sindsdien is de essentie van de feesten niet veranderd, tot nu!! Althans, daar wordt innig naar gestreefd, deze mensen wensen een even rigoureuze verandering als tig eeuwen geleden toen het Germaanse volk tot het christendom bekeerd werd. Gaan we na tig eeuwen opnieuw bekeerd worden?

 7. Arjen,er bestaat geen joods/christelijk geloof…….joods en christelijk zijn 2 tegenovergestelde religie,s.
  Joden erkenen niet dat Jesus de Messias was en christenen erkennen niet dat de Messias nog moet komen.Voor de joden bestaat alleen de thora…de 5 vijf boeken die het oude testament vormen en door god is geschreven en het Nieuwe testament is gewoon een boek geschreven door stervelingen met onzin verhalen.
  De joden wilde Jesus dood hebben om zodoende te bewijzen dat hij geen god was.
  De joden geloven dat als hun Messias komt,je hem ommogelijk kan doden en hij zijn superioriteit zal tonen aan de mensheid en met zijn komst zullen wij de GOYIM slaven worden van het joodse volk want dat is waar de Joden in geloven! denk daar maar eens over na!

  • De kerk leert dat Jezus de Joodse wet, plaatsvervangend, heeft vervuld. Ook verwijst het Nieuwe Testament vaak naar de oude Joodse geschriften. Jezus leefde als Jood. Ook baseert de kerk zich op het boek Genesis en de profeten.
   Dus vandaar Joods/christelijk.

   • Arjen,nogmaals de christenen mogen zich dan wel met het jodendom verbonden voelen,de Joden daar en tegen hebben niets met het christendom gemeen,sterker nog er is geen Jood op aarde de Jezus erkend als Messias.
    Ander leuk feitje,wist jij dat jouw naam afstamt van Aryan…….je weet wel dat volk dat de leer van Zarathustra aanhing en in Iran leefde.
    De naam Iran komt overigeens ook van Aryan en deze ariers hadden trouwens geen blauwe ogen maar dat terzijde!

 8. Ik vind dat dus quatsch, die Nederlandse ‘identiteit’. Er is een nationaal stelsel van wetgeving en belastingen, plus een gemeenschappelijke taal en een nationale geschiedenis. Dat is genoeg. De rest is veelal nostalgische flauwekul.
  Nee; de olifant is die islam.
  De olifant is zelfs NIET vluchtelingen.
  Want christelijke, boeddhistische, joodse, hindoeistische etc. vluchtelingen zouden weinig weerstand ontmoeten mits er onder hen bereidheid wordt getoond de gastheer te waarderen en actief te steunen.
  Islam is echter niets van dit alles. Het is arrogant, anti-westers en pro geweld tegen weerloze mensen. Het vreet ons uit en kotst op ons. DAT willen wij niet!!
  Waar de islam verschijnt, verdwijnt het mooie, het goede en het ware.
  Alleen daar zit het probleem.
  Multi culti is alleen een probleem als de islam in het nest gaat zitten!
  Gelukkig benoemt Wilders dat.
  Trump hopelijk ook.

  • Mark Twain: “Het is eenvoudiger om mensen te misleiden, dan om hen te overtuigen dat ze misleid werden.”

   https://www.youtube.com/watch?v=E8LtnHnPfe8

 9. Arjen,
  In de ICT-wereld wordt wel eens gezegd dat een kenmerk van een goed besturings-systeem is “dat men niet beseft dat het er is”. Voor het begrip identiteit en cultuur geldt hetzelfde.

  • Dat laat onverlet dat het besturingssysteem wel aangetoond kan worden als men dit wil. Ik zou, buiten de door mij genoemde kenmerken, geen ander systeem weten te benoemen dat ONZE (Nederduitsche) identiteit zou bepalen. Want veel gewoontes werden zonder problemen gewijzigd binnen de rechtsstaat die men Nederland noemde (zelfs de taal kende haar veranderingen).
   IK ben wel benieuwd naar wat u kennelijk als onze identiteit beschouwd. Zelf tast ik in het duister.

   • sorry: … beschouwt.
    Aanvulling: buiten de door mij reeds genoemde gemeenschappelijke zaken.

 10. Hoe ga jij aan een Alien uitleggen dat jij een aardbewoner bent zonder het argument te gebruiken dat je op aarde geboren en getogen bent?
  .
  Je hoeft je natuurlijk geen onderdeel van de Nederlandse identiteit te voelen, dat staat iedereen vrij en die vrijheid is dan toevallig weer een onderdeel van Nederlandse identiteit 🙂

  • Meer westers dan specifiek Nederlands zou ik zeggen. Het geboorterecht is zeer dubieus, want islamieten maken hier misbruik van: ze zijn dan ‘echte’ Nederlanders, want hier geboren. Onzin, want hun waarden zijn anti-westers. Gewelddadig zelfs.
   Net als bij het gewelddadig marxisme.

 11. Dit is echt m’n laatste reactie voor vandaag want ik heb al teveel gereageerd en dat is niet de bedoeling.
  .
  “Meer westers dan specifiek Nederlands zou ik zeggen”
  .
  Dat zei ik toch, de Nederlandse identiteit is een een onderdeel van de westerse identiteit. De Nederlandse identiteit is per definitie westers maar de westerse identiteit is niet per definitie Nederlands.
  .
  Dus ik ga jou voortaan als Belg zien, goed 🙂 Geintje.
  .
  Btw, vroeger vertelde ik graag Belgenmoppen, niet beseffende dat ik daardoor een racistische fascistische intolerante stigmatiserende haatzaaiende xenofoob was.
  .
  Volgens de linkse kerk ga ik daarom naar de hel. Weet iemand toevallig of de linkse kerk ook een equivalent van de aflaat heeft en hoeveel dat kost?

 12. arjen,
  Ik heb hierboven al tegen Dominic gezegd dat het niet om de Nederlandse, maar om de Europese identiteit gaat. Toch bestaat er ook een specifiek Nederlandse identiteit. Die is grotendeels uiterlijk (raciaal!). Op vakantie in het buitenland zie ik onmiddellijk wie de Nederlanders zijn. De oervorm zie je op schilderijen van Rembrand en Vermeer, de eerste fotografen. Ook is er een gemeenschappelijke mentaliteit, gevormd door de noodzaak om samen te werken tegen het water, en we zijn ruimdenkend doordat de blik nergens door oneffenheden in het landschap wordt belemmerd.

 13. Arjen,je hebt absoluut gelijk,alle problemen komen van de Islam,ik heb nooit problemen met indo,s gehad ook heb ik nooit echt problemen met hindoestanen gehad en heb ik zelden problemen met kaapverdianen,portugezen,spanjaarden enz!
  Ook heb ik zelden problemen ondervonden van boedisten,hindu,s,ortodoxen, en andere gelovigen het zijn telkens de Moslims die de problemen veroorzaken!

  • @Dominic
   Ik zou er ‘overal’ aan toe willen voegen. Men tracht te doen voorkomen dat het ‘Westen’ maar wat ‘xenofobisch’ zeurt, maar dat is niet correct.
   Het is islam die zorgt voor scheuring, verdeeldheid en narigheid. Overal.

 14. Wilders moet het inderdaad maar waar zien te maken. Maar erger kan inmiddels niet meer met dit op alle punten falende kabinet. Geen visie, geen beleid., zwak bestuur, leugenachtig, arrogant etc. Vijand van het volk.
  Het moet anders niet te lang gaan duren dat al die “dialogen etc”. eens werkelijk iets gaan opleveren want we zijn eigenlijk wel klaar met al die hypocriete bestuurders. Ze zitten werkelijk overal en ze wegkrijgen zal nog jaren duren.
  “Dialogen” die gehouden worden omtrent de opgelegde AZC’s?

 15. “… Geert Wilders de enige betrouwbare woordvoerder.” Alleen denken heel veel Nederlanders juist over dat punt anders. Het feit dat GW al jarenlang luid roept wat er in een groeiend deel van de bevolking leeft, maakt hem niet “betrouwbaar”. Roepen is makkelijk en heeft altijd effect, je krijgt boze reacties, dreigementen en iedereen praat over je. Maar dat is media, dat is ‘kijkcijferdebat”. De meeste oer-Nederlanders, Hollands in hard en nieren weten echt wel het verschil tussen leuzen en daden. Tussen pamfletten en haalbare plannen.

  Daarom is Wilders als premier géén reële optie. Want in Nederland regeer je samen door dialoog en inhoudelijke discussie. Wilders heeft geen enkele dialoog, geen enkele echt inhoudelijke discussie gevoerd vanaf het allereerste begin! En daarom keerden velen hem altijd de rug toe in het stemhok. Hij vertegenwoordigt niet wat eigen aan Nederland is.

  Anderen zullen “zijn” beste punten verder ontwikkelen en serieuze opties worden.

  • DirkM

   ….Wilders heeft geen enkele dialoog, geen enkele echt inhoudelijke discussie gevoerd …
   Typisch gevalletjes van iemand die heeft liggen slapen de afgelopen 10+ jaar en vervolgens alles weer voorgekauwd wil krijgen….slaap gerust verder.

 16. @DirkM
  “Want in Nederland regeer je samen door dialoog en inhoudelijke discussie”
  .
  En daarmee bewijs je dat het daar juist aan ontbreekt want waarom anders is het “populisme” zo populair!!
  .
  Zal een aantal huidige “verbindende inhoudelijke discussie argumenten” aanhalen:
  .
  ‘Boze witte mannen, populisten, nationalisten, fascisten, racisten, intoleranten, vreemdelingenhaters, xenofoben, haatzaaiers, islamofoben, tokkies, etc etc….’

 17. We maken jou burgermeester.

 18. Dominee DirkM,
  Bespaar ons je zalvende nonsens. Die is al tig keer doorgeprikt.

 19. Sint Nicolaas

  2 januari 2017 op 19:29

  Geert Wilders is de enige betrouwbare woordvoerder DirkM. U wilt toch niet beweren dat ons aller Pinokkio een betrouwbaar persoon is met zijn gebroken beloftes gevolgd door een niets zeggend sorry ? Of nog erger, zijn partner in crime koning Pils. Wat zei die ook weer op 30 april 2013 ? “Ik zweer dat Ik de onafhankelijkheid en het grondgebied van het Koninkrijk met al Mijn vermogen zal verdedigen en bewaren. Welke onafhankelijkheid ? NL is niet onafhankelijk meer, we zijn uitverkocht en weggegeven aan de €urofielen in Brussel. Wij bepalen niks zelf meer, alles moet “Brussel-proof”zijn. Hij roept ja, dat klopt maar die aandacht hoeft hij niet jaloers op te zijn want we weten allemaal dat de MSM hem verguisd waar ze maar kunnen. Desalniettemin blijft hij onvermoeid, met gevaar voor eigen leven, tegen de stroom inroeien en daar kun je slechts respect voor opbrengen. Sint is van oorsprong een oer-Nederlander en weet donders goed het verschil tussen leuzen en daden.

  • Sint Nicolaas

   2 januari 2017 op 19:42

   Wat die daden van onze regenten de afgelopen decennia gebracht hebben weten we inmiddels. Nl is afgegleden van een sterke, zelfstandige natie met een sterke munt naar een vazalstaat van Brussel, onder de voet gelopen en uitgezogen door geïmporteerde mohammedaanse achterlijkheid en aanverwant gespuis, meegezogen in de €uro ellende, grenscontrole kwijt geraakt en ga zo maar door. Daarom is Wilders als premier WEL reële optie. U zegt ” in Nederland regeer je samen door dialoog en inhoudelijke discussie”. Welke dialoog wordt er met Geert aangegaan ? Ze roepen stuk voor stuk dat ze niet met de PVV willen samenwerken en daarmee een aanzienlijk kiezerspubliek wat verandering wil op voorhand afserveren. Hoe arrogant kun je zijn ? Vertegenwoordigd Geert niet wat eigen aan NL is ? Nee, nou wordt ie mooi ! Hij staat overduidelijk voor wat NL zou MOETEN zijn. De overige politiek correcte landverraders doen niet anders dan eigen volk schofferen, verraden en bedriegen.

   • Sint Nicolaas

    2 januari 2017 op 19:53

    De “anderen” zullen slechts met zijn ideeën aan de haal gaan maar alleen omdat ze zien dat ze stemmen kwijt raken. Beter goed gejat dan slecht bedacht nietwaar DirkM ? Zodra de stemmen binnen zijn spelen ze weer het aloude verraders liedje. Goed te zien dat steeds meer kiezers door de rookgordijnen van de politiek correcte elite heen kijken en zich bewust zijn/worden van het feit hoe ze besodemieterd zijn de afgelopen jaren. In de VS kan het, de Britten deden het dus waarom NL niet ? De bezem moet er door, en stevig ook. weg met de elite, de politiek correcte ouwe jongens krentenbrood clans, weg met Brussel en zijn dictatuur. Keep on dreaming DirkM. dankzij lieden als u kan het kalifaat €uropa worden uitgeroepen en reken niet op enige medemenselijkheid van de muzelman. In hun woordenboek is geen plaats voor ons.

 20. Over: …En daarom keerden velen hem altijd de rug toe in het stemhok. Hij vertegenwoordigt niet wat eigen aan Nederland is….
  In 2006 haalde de PVV 6% vd stemmen
  In 2009 17% maar dat was voor het Europese parlement
  2010- 16%
  2012: 15,4 %
  Dat mensen de PVV de rug zouden hebben gekeerd in de stemhokken is dus nergens op gebaseerd.
  Nederlanders (de echte) zijn vooral een zeer conservatief volk, met een zeer progressieve uiterlijk (oppervlakte).
  Grote veranderingen durft men simpelweg niet aan. Kleur bekennen ook niet. Het zijn vooral schapen. En zolang andere familieleden, collegas en kennissen niet durven toe te geven dat ze eigenlijk wel op Wilders zouden willen stemmen, dan doen zij dat ook maar niet.
  En dus zie ik het somber in voor de PVV. De grootste partij, dat is haalbaar maar regeren, dat laat de Linkse handophaler en de gesetteled elite niet gebeuren.
  Dat heeft niets met gebrek aan inhoud of dialoogbereidheid van Wilders te maken.

  • Het “voordeel” is dat ze steeds meer geconfronteerd zullen worden met de ellende die ze binnengehaald hebben. Bv Claudia de Breij is lesbienne en woont samen met een vrouw, dat is in onze samenleving mogelijk maar niet in een islamitische, toch is zij voor meer islam in NL. Daarentegen ben ik een hetero man, de islam staat aan mijn kant want ik kan bv 4 vrouwen en/of meisjes trouwen, ze in een kooi stoppen en de sleutel in m’n zak steken zoals het hoort volgens de islam. Daarbij ben ik opgegroeid in een volkswijk van een grote stad en kan dus heel goed van me afbijten en -slaan. M.a.w. ik zal stukken minder last hebben van de islam dan al die sneeuwvlokjes wanneer het moment daar is, daarom is het allemaal zo onwaarschijnlijk want hoe stom kan een mens zijn? Het komt er natuurlijk weer op neer dat wanneer het moment daar is de ‘boze witte mannen’ de kastanjes voor de sneeuwvlokjes uit het vuur mogen halen maar misschien is het deze keer beter wanneer we ze laten branden.

 21. Uit meerdere onderzoeken blijkt inderdaad dat de analyse van de PVV heel breed wordt gedeeld. Ook bij CDA-stemmers, de SP of de VVD. Daarmee is het ook niet een “extreem” standpunt, tenzij je zo’n groot deel van de bevolking als extreem wil bestempelen.
  Maar dan ben je er nog niet. Dus de PVV maakt de juiste analyse, oké. Dat is de eerste horde (die is zo’n beetje genomen). Daarna moet je nog aantonen dat je ook de juiste oplossingen hebt. Daarin schuilt nu de uitdaging. Zeker als alle gevestigde belangen tegen je zijn.

  • Zeker. Ik hoor regelmatig dooddoeners als: hij heeft geen oplossingen (dat is een leugen) maar ook: als hij de meerderheid krijgt dan kan hij de geschikte mensen niet leveren voor de ministerposten. Een beetje hetzelfde als met Trump.
   Alsof alleen doorgewinterde politici het land zouden kunnen runnen.
   In mijn ogen is doorgewinterd synoniem voor corrupt maar oke, er zijn uitzonderingen.
   Maar we hebben hier ministers voorbij zien komen, waarvan ik overigens van de meesten de naam ben vergeten, daar kun je met gemak zoveel beter van de straat plukken.
   Waarvan Ella Vogelaar toch wel de kroon spant kwa stupiditeit.

   Ik zeg niet dat ze dom zijn, ze doen alleen dom en komen dom over, zoals van der Steur bv

 22. Vanochtend met extra aandacht vanaf 5.30 de Duitse tv gevolgd, de presentatoren waren niet zo gemaakt vrolijk als anders, mijn conclusie is dan ook censuur gekoppeld aan het veelvuldig uitspreken van het woord populisme. Ze zijn echt in paniek.

 23. Daarom deugt een peiling van Maurice de Hond ook niet. Hij hoeft maar één knop in te drukken om alle PVV stemmers uit zijn bestand naar boven te halen of totaal te verwijderen uit de peiling van de week.
  Cale
  1 JANUARI 2017 OM 23:07 schrijft over die professor.
  Ik was 22 jaar toen ik een tijdje in Egypte en Yemen was (1963). Wat ik toen waar nam was iets dat later alleen maar is bevestigd. Nu weet ik ook wel dat je op zo’n jonge leeftijd niet alles kunt bevatten maar de uitkomsten laatste 50 jaar liegen er niet om.

 24. Ik wil maar een ding en dat is Nexit. Of Wilders dat voor elkaar kan krijgen? Ja, als ze maar de meerderheid gaan vormen en al die plucheplakkers van het toneel kunnen vegen. Ook dient de toestroom van handophouders te worden tegen gehouden. Kijk wat er in Zweden, Denemarken, Noorwegen en vooral Duitsland aan de hand is. https://nl.gatestoneinstitute.org/9699/no-go-zone-noordrijn-westfalen
  Indien de aantallen te groot worden nemen ze een land met geweld over. Al die politieke wegkijkers die we al jaren hier hebben moeten tot nul gedecimeerd worden in de volksvertegenwoordiging. Ook hier in Nederland wordt er politiek correct gepubliceerd. Alle wantoestanden in de ACZ’s en wat die lui allemaal uitspoken (lees: geweld) richting medemens worden gebagatelliseerd. Politie moet meer armslag krijgen om adequaat te kunnen en meer geld. Kijk maar naar oudjaarsnacht!!! En dan heb ik het nog niet eens over de discriminatie van autochtonen dat steeds grotere vormen aanneemt.

 25. We zullen zien. het verbaasde me gisteren dat gisteren tijdens mijn drie uur durende wandeling meerdere keren vanaf een afstand, een fiets bijv., een gelukkig nieuwjaar werd toegeroepen. Ik zie daarin de behoefte van de Nederlander zich te verbinden.
  Stemmen we dus PVV, allemaal?

  • @Snurker
   “We zullen zien. het verbaasde me gisteren dat gisteren tijdens mijn drie uur durende wandeling meerdere keren vanaf een afstand, een fiets bijv., een gelukkig nieuwjaar werd toegeroepen. Ik zie daarin de behoefte van de Nederlander zich te verbinden.”
   .
   Die kant werkt globalisering ook op, mensen gaan plots op zoek naar hun identiteit. Kan me herinneren dat ik me vroeger weleens afgevraagd heb wat het Nederlander zijn eigenlijk inhoudt nadat een Surinaams vriendje weer eens vol trost over Suriname en Surinamers sprak waar ik enigszins jaloers naar luisterde. Kan je vertellen dat ik zeker sinds de anti-pieten “discussie” me meer Nederlander voel als ooit te voren. En wat denk je, ben er nog trots op ook 🙂

 26. Ik vind dat er lijstverbindingen dienen te komen van de anti establishment partijen, dus PVV, VNL , FvD.
  Stemmen mogen niet verloren gaan, links weet dat en handelt er naar.

  • Koos,bijna de germaanse religie was ooit een natuur religie waarin men de zonnewende vierde en kerstbomen verbrande zoals je dat nog ziet in Scandinavische landen.
   De Christelijk religie is een woestijnreligie net als de Islam en het Jodendom,ik heb persoonlijk niets met die religie,s.
   Ik ben meer een soort van heiden en voel me meer verbonden met de Scandinavische volkeren dan met de zuiderlijke volkeren!

 27. Een andere cultuur. Veel Nederlanders begrijpen niet wat dit werkelijk inhoudt.
  De meesten hebben een beeld van zwoele en wat zielige donkere ogen, of een plein vol exotische wezens die allemaal vriendelijk theedrinken met elkaar. Maar langzaam aan verandert dit beeld en zien we een ander, niet zo leuk “exotisch” beeld. Ik ga niet meer uitweiden over mijn ervaringen wereldwijd. In de jaren 80 was er een professor, journalist voor het NRC, die jarenlang in Cairo woonde en Egypte en omgeving bestudeerde en uiteindelijk tot de conclusie kwam dat de huidige Arabische wereld helemaal geen cultuur kent. Hij werd in Nederland verguist en verloor zijn baan. Dat is het moderne “tolerante” Nederland waar we zo trots op zijn. Stemmen. PVV. Maakt niet uit wat je er van vindt. Stemmen. PVV. Het MOET veranderen!

  • Veel Nederlanders begrijpen ook niet wat hun eigen cultuur inhoudt. Door de MSM wordt beweerd dat tolerantie en gastvrijheid het wezen is van onze cultuur. Dat is natuurlijk lariekoek, bedoeld om ons erin te laten lopen. Onze cultuur, dat is wetenschap, techniek, en kunst. En bovenal muziek. Er is niets waarin de Europeaan zozeer excelleert als in het maken van muziek.

   • @Koos. De cultuur hier is decennia lang belachelijk gemaakt en als niet ter zake doend via de zijdeur af geserveerd. Ik ben zelf van een andere komaf maar heb wel degelijk ervaren dat NL gewoon een éigen cultuur heeft! Ook ik heb de dingen zien veranderen en niet ten goede. Mijn Lakota oom heeft me op het hart gedrukt dat de Nederlander nu echt moet opstaan en voor het behoud van cultuur, tradities en land op de bres moet gaan staan. Anders vergaat het ons net als hen 150-200 jaar geleden. We kunnen nu al iedere dag en in toenemende mate zien hóe hard dit land is achteruit geboerd. Zeker toen ik in 2015 terug kwam uit de States na familiebezoek slaat je dat echt in het gezicht. Er is geen trots meer, niks. Want hier is de mensen jarenlang voorgehouden dat dan “de treinen weer naar het Oosten gaan rijden”. En murw gebukt buigt de Nederlander dan het hoofd.

    • @Koos. Deel 2. Want dat is zo ongeveer het ergste; voor racist of xenofoob uitgemaakt worden. Daar is recentelijk ook nog “Islamofoob” bijgekomen. Vanaf de basisschool wordt men in het Linkse Deugen gehersenspoeld en wie een eigen/ afwijkende mening heeft eindigt als Janmaat, Fortuyn of Wilders. Maar de realiteit gaat de gehele Goegemeente nog vies inhalen want die demografische tijdbom tikt gewoon verder. En dan komen ze er op een kwade dag achter dat ze democratisch zijn afgeschaft in eigen land door een inteeltcultuur uit het M.O. die wat denkbeelden betreft niet verder van elke menselijkheid kan afstaan als dat maar mogelijk is. Alle verworven vrijheden, rechten, vrouwenrechten etc., alles is in een achternamiddag verkwanseld want déugen zullen we. Je zou ze moeten aanklagen wegens etno- en genocide! Want dat is waar dit op uit gaat draaien als de wal het schip niet héél snel gaat keren.

     • Dus ook u ziet de islam als de bedreiging van westerse waarden?
      Opmerkelijk dat uw voorouders kennelijk van indiaanse oorsprong waren. Linkse types vinden die oorspronkelijke indianen vaak het toppunt van ‘oer’. Ze zwijmelen bij de nobele wilde.
      Uw familie ziet dan hier in Nederland iets nobels. We zijn gevleid en verbaasd. Maar waarom dan is het her zo goed?

 28. “Maar waarom dan is het her zo goed?”
  .
  Ik denk dat de oom van @Sjefke als de beste doorheeft dat het oorspronkelijke Europese volk hetzelfde te wachten staat als zijn voorouders en bv de aboriginals als niet op tijd ingegrepen wordt.
  .
  Maar goed, ik spreek voor m’n beurt, dat is niet netjes en ik reageer sowieso teveel vandaag besef ik, mon excuse.

 29. @Dick. U spreekt niet voor uw beurt^^ en i.t.t. arjen snapt u precíes wat mijn oom bedoelt. Hij ziet dezelfde tekenen nu hier als bij hen toen. En waarschuwt ons dat het hellend vlak waar we ons op begeven hebben zo gevaarlijk en steil is dat directe actie noodzakelijk is. Zij onderschatten toen ook de komst in grote getale van immigranten. Die een voor hen totáál wereldvreemde cultuur en onverdraagzame religie met zich mee brachten. Ook zij dachten in het begin dat het allemaal zo’n vaart niet zou lopen. En toen ze het gevaar uiteindelijk in zagen was het veel te laat om het tij nog te keren. Datzelfde is hier nu ook gaande. Men hoeft maar elders in de wereld te kijken om te zien dat de Islam NERGENS vreedzaam co-existeert met gelijk welk ander geloof/religie. Het gaat hier om veel meer als alleen een paar feestdagen. De gebieden die nu moslim zijn waren dat van oorsprong niet. Hun vroegere geschiedenis werd vakkundig uitgewist.

 30. @Dick Deel 2. (ik heb speciaal voor u nog even de pc aangezet) En binnen een generatie of 3 weet men niet beter en denkt men dat het altijd zo geweest is. Recentelijk hebben we dit nog in Mali kunnen zien. Nadat de hoofdstad Timboektoe viel was het 1e dat ze deden de duizenden(!) jaren oude bibliotheken in de brand steken. Net als in Palmyra en Afghanistan waar cultureel erfgoed werd gesloopt. Nu zie je hier al stemmen opgaan om “racistische” beelden, tunnel- en straatnamen etc. te verwijderen. Geschiedenis aan te passen danwel te vervalsen (We zijn bevrijd door Marokkanen weet u nog??? *kots*). Dit zal uiteindelijk resulteren in het totale verlies van de eigen identiteit en cultuur. De waanzin heeft al veel te lang kunnen door etteren. Het moet hier en nu stoppen. Mijn oom is heel stellig; anders is het binnen 2-3 á 5 jaar onomkeerbaar en zijn we gedoemd hen te volgen.

 31. @arjen. Jazeker zie ik de Islam als een directe bedreiging van de Westerse Waarden. Men hoeft maar in Europa anno nu te kijken waarom. Tijdens Oud&Nieuw moesten in Keulen “veilige zones voor vrouwen”(!) in het leven geroepen worden. Nergens in de recente geschiedenis is i.d. ooit nodig geweest. Tótdat; de Islam in grote getale haar intrede deed! We hoeven maar naar het M.O. te kijken hoe het vrouwen en minderheden zal vergaan mocht de Islam hier ooit echt de dienst uit gaan maken. Joden ontvluchten opnieuw in drommen Europa, homo’s zijn tot loslopend wild verklaard. De lijst is schier eindeloos als u ziet wat er al is binnen geslopen aan gif. En het wordt ons ook nog als zijnde “normaal” verkocht door de gehele Goegemeente. Die zelf lekker in Gated communities zit en van de waanzin geen last heeft. Het moet stoppen. Onze kinderen/kleinkinderen zullen ons eeuwig vervloeken voor het gemak waarmee we het ons hebben laten aanleunen.

 32. @Sjefke7807

  http://www.angrypatriotmovement.com/muslim-army-in-america/

  Ook in The States dreigt er moslim gevaar.
  Maar u hebt gelijk, hier zijn we gewoon sitting ducks. En dan dat gewauwel op de Joop die nota bene vol blijft houden dat de moslims de nieuwe joden zijn. Bizar gewoon.

 33. Koos,je begint over Nederlanders maar eindigt met europeaan!?
  Volgens mij weet je zelf ook niet zo goed wat de Nederlandse cultuur inhoud en wat muziek betreft,dat is iets wat in alle culturen voorkomt,maar vertel mij maar eens wat de Nederlandse cultuur is!

  • Dominic,
   Voor het gemak noem ik onze cultuur Europees. Wat ons van de Duitsers, Belgen, en zelfs van de Grieken onderscheidt, is verwaarloosbaar vergeleken met wat ons van de Islam onderscheidt. Ik hoef dus helemaal niet te verduidelijken wat Nederlandse cultuur is. Het is ook niet relevant. Het gaat om het behoud van de Europese Helleens-Joods-Christelijke cultuur. Die bestaat al 2000 jaar. Ik wil dat zo houden, en niet zomaar in 10 jaar opheffen.

   • Koos,er bestaat geen joods/christelijke cultuur aangezien de joodse cultuur niets maar dan ook niets met het christendom van doen heeft!
    Geen enkele jood op aarde erkend het Nieuwe testament!
    Het jodendom lijkt meer op de Islam hoe gek dat ook lijkt te klinken!

 34. dominic.
  goed dan, de helleens-christelijk-germaanse cultuur. Beter?

 35. De boze witte man ofwel Ome Henk… Maar de boze witte vrouw, ofwel Tante Ingrid tellen ze niet mee.
  .
  En ook de boze getinte man/vrouw wordt niet meegeteld.
  .
  De zogenaamde “stille meerderheid”.