Waarom geheime EU deal de miljoenen Afrikanen niet gaat stoppen

 

De Volkskrant bracht vandaag het nieuws dat er een intern EU stuk op tafel zou liggen om Libië af te sluiten, zodat de migratiestroom vanuit Afrika naar Europa afgesloten zou worden.

De EU zou geld willen geven aan Libië, zodat die de grens kunnen afsluiten.

Andere mainstream media namen dit bericht snel over.

De achterliggende gedachte zou de angst voor de opkomst van de ‘populisten’ zijn.

Maar al even eerder verscheen in de internationale pers het berichthttps://euobserver.com/migration/136656 dat er binnen de EU commissie veel weerstand zou zijn tegen deze mogelijke herhaling van de Turkije deal.

The European Commission has come out against ideas to replicate the EU-Turkey migrant deal with Libya.

EU migration commissioner Dimitris Avramopoulos told MEPs in the civil liberties committee on Tuesday (24 January) that the north African state is too unstable.

“Let me tell you that we cannot duplicate the EU-Turkey statement, the situation is not similar in Libya,” he said

Het plan zou uit de koker van Malta komen. Volgens de berichtgeving in de Volkskrant was het interne stuk afkomstig van Tusk. Enfin.

Waarom is dit EU voorstel tot mislukken gedoemd?

 1. Inderdaad, met ‘Libië’ kan geen deal gesloten worden, want dankzij het ingrijpen van de NAVO bestaat er niet meer zoiets als ‘Libië.’
 2. De terugloop van de illegale migratie was te danken aan de bereidheid van de Balkanlanden om de grenzen af te sluiten. De zogenaamde ‘vluchtelingen’ blijven nu steken in Griekenland. Ze willen naar Duitsland. Van zo’n bereidheid is er bij de zuidelijke EU landen geen sprake.
 3. De illegale migratie via Turkije kwam deels tot stand door de burgeroorlog in Syrië, ook al zaten er opvallend veel Noord-Afrikanen, Afghanen, Pakistanen enz. tussen de vluchtelingen. Deels terroristen. Met dank aan Rusland is Aleppo inmiddels bevrijd van de islamisten en kan ISIS aangepakt worden. Daarmee zal een van de oorzaken weggenomen worden voor deze stroom. Wat we van de notoir onbetrouwbare Navo partner Turkije te verwachten hebben, blijft onduidelijk. Erdogan heeft al laten weten niet blij te zien met de drie miljard euro. De blackmail zal doorgaan. Maar met de miljoenen zwarte Afrikanen die vanuit Libië en mogelijk andere Noord-Afrikaanse landen willen binnenkomen, is er iets heel anders aan de handen. Dit is een demografisch, structureel probleem, en kan dus alleen op structurele wijze aangepakt worden.
 4. Er is maar één manier die werkt: Alle illegale immigranten via Libië met een overmacht aan militaire macht terugzetten. Zolang de EU daar niet toe bereid is, doen ze in Brussel wat ze altijd doen: Hete lucht verplaatsen.
Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

52 Reacties

 1. Edmond V.O. Katusz

  27 januari 2017 op 00:40

  Let op Kalifa Haftar, militaire opleiding in de zevetiger jaren in de Sovjet-Unie en nu al twee keer in Rusland op bezoek voor steun. Rusland maakt zich breed voor de “regering” in Tobruk & al-Bayda. Dus de Tripoli “regeringen”, hebben de facto waarschijnlijk het nakijken. Spannend en treurig, zal weer de nodige levens van gewone mensen kosten.
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

 2. Edmond V.O. Katusz

  27 januari 2017 op 00:09

  Alkweer uit die Volkskrant
  “Actie binnen de Libische 12-mijlszone vereist echter een verzoek van de Libische regering en dat is op korte termijn onwaarschijnlijk. Er is immers geen centrale regering meer in Libië sinds Kadhafi in 2011 werd afgezet en vermoord.”

  Dit “leert” de Volkskrantlezer twee dingen (wij wisten dat allang).
  1. Ghadhaffi is vermoord.
  Mooi meegenomen, dat de lezer dit goed begrijpt.

  2. Geen “centrale regering”, dus de facto heeft Libië opgehouden te bestaan, mede gezien de absolute chaos, onderlinge clan- en factiestrijd en Deash. Hoe het de jure zit dat moet meester Knoops ons maar vertellen, Maar wat let ons om mariniers aan land te zettten en een klopjacht op de mensmokkelaars te beginnen. Moest even heel lang nadenken over standrechtelijke excecuties … Laat het even in het midden … Maar ik moet wel denken aan mijn sergeant in militaire dienst die zei (tijdens de opleiding): Je maakt NOOIT krijgsgevangenen, maar hij had dan ook in Korea…

 3. Edmond V.O. Katusz

  26 januari 2017 op 23:53

  In de Volkskrant:
  “Er verdronken ook meer mensen dan ooit in dit stuk van de Middellandse Zee in hun poging Europa te bereiken: ruim 4.500. ‘Het menselijk leed en het dodental zijn ondraaglijk’, schrijft de Commissie woensdag.”

  Én Commissie, én commissie … Trekt u het boetekleed aan? Als medeveroorzakers van deze ellende!!
  EU? Sub omni canone
  Aaarrgghh, Edmond V.O. Katusz

 4. Edmond V.O. Katusz

  26 januari 2017 op 23:44

  De EU zit natuurlijk met nog een nijpend probleem, hetgeen ook aangestipt wordt door het artikel in de onderhavige Volkskrant, n.l.: de privé-reddingsacties.

  Deze aanzuigende werking zullen ze ook weg moeten nemen oftewel optreden tegen de eigen burgers. Dat wordt een penibele zaak. Wat doe je? Die bootjes opbrengen en de mensen aan boord verbaliseren, opsluiten?
  Hoe gaat de EU dat doen?

  Ja, je kunt ze natuurlijk praaien en sommeren te vertrekken en bij weigering desnoods een schot voor de boeg, maar dan heb je het wel bekeken.

  Alle havens controleren; uitvaarverboden; preventieve hechtenis …
  Nou, ga er maar aan staan, als EU!

  Iedere keer worden deze politici aan de top geconfronteerd met hun eigen falen en men gaat maar door, kan waarschijnlijk ook niet anders in hun optiek. Maar we weten het, van dat schip en de wal.
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

 5. marine schepen naar de middellandse zee sturen,alles oppakken wat daar niet hoort en vervolgens terug naar het zuiden.
  geen probleem als er medische zorg wordt gegeven,we zijn geen beesten

  • Inderdaad. En als onze nieuwsmedia ons dan eerlijk vertellen dat het geen vluchtelingen zijn, maar lieden de illegaal op zoek zijn naar uitkeringen, staat iedereen weer met beide benen op de grond.
   Trump doorbreekt al iets; maar men hoort nog steeds niet dat Trump illegale reizigers, drugs- en wapensmokkelaars wil tegen houden (dus OOK het islamisme gebruikt die grens). Wat is daar verkeerd aan?? Maar iedereen jammert en jammert, zo vol linkse indoctrinatie zit men.
   Trump bouwt geen hek naast Canada. Bedenk waarom DAT niet nodig is.

 6. Edmond V.O. Katusz

  27 januari 2017 op 00:14

  Inderdaad we moeten deze terugstuurde mensen goed, nee zeer goed verzorgen, maar vakkundig inprenten dat scheep gaan geen zin heeft, dat een tweede keer scheepgaan zeker zinloos is aangezien we goed gaan registeren en dat dan het hulppakket draconisch ingekrompen wordt.
  Ben de beroerdste niet.
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

 7. “De EU zou geld willen geven aan Libië, zodat die de grens kunnen afsluiten.”

  Aan wie willen ze dat geld geven? het land is in 3 stukken uiteen gevallen en in Tripoli zit een machteloze, door het Westen daar neergepoote “regering”. Deze “regering” heeft niet de macht om ook maar één “vluchteling” binnen te houden.
  De vraag is dan: waar heeft die “regering” dat geld voor nodig?

  Het smijten met geld naar dysfunctionele landen zodat ze “vluchtelingen” binnenboord houden is sowieso van een suïcidale waanzin. Alsof je een asociaal gezin geld geeft om hun rotzakken van kinderen binnen te houden, wat ze vervolgens niet doen: daar is het een asociaal gezin voor.

 8. Edmond V.O. Katusz

  26 januari 2017 op 13:08

  “Er is maar één manier die werkt: Alle illegale immigranten via Libië met een overmacht aan militaire macht terugzetten.”

  Inderdaad en dat had al jaren geleden moeten gebeuren, maar niemand die dat durfde, want dan zou de totale morele pleuris over je uitgestort worden.

  Zo van zie eens: Eerst een continent onderwerpen en leegroven dan nog die arme getintiërs die snakken naar een beter leven, met wapengeweld terugdrijven.

  Heel regressief gutmenschlich links zou op zijn allerachterste politiek correcte poten gestaan hebben. Zullen ze trouwens nog doen als deze werkwijze gevolgd zou worden.
  EU? Sub omni canone!
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

  • Het is natuurlijk niet alleen leegroven.
   Een land met een veruit zwarte meerderheid als Z Afrika slaagt er niet in zichzelf goed te besturen.
   Iedereen daar wil nog gratis socioloog, politicoloog of iets anders wazigs worden, en dan een overheidsbaan met pensioen op 55.
   Waar het land behoefte aan heeft zijn ondernemers, vaklieden en bekwame ambtenaren.
   Nu zit nog naast elke zwarte ambtenaar op een cruciale functie een witte die het werk doet.

 9. Khadaffi wilde 5 miljard van Europa om de immigratie een halt toe te roepen, nu kost het ons 50 miljard per jaar. Op oudejaarsavond 2015 werden 3.000 e-mails gepubliceerd van Hillary Clinton. Hieruit bleek onder andere dat de NAVO Libië niet om humanitaire redenen was binnengevallen maar wel omdat Khadaffi van plan was een nieuwe Afrikaanse munteenheid te creëren die de dollarmonopolie kon bedreigen. Ik wist niet dat de NAVO daarvoor was opgericht.

  • Hilary vond het toch prachtig dat Khadaffi wreed werd vermoord ‘and now he’s dead’.
   Het lijkt dan op Saddam, velen zijn van mening dat hij z’n doodvonnis tekende toen hij in 2000 besloot de Irakese olie in euro’s te laten betalen.
   NATO is voor VS wereldheerschappij, nadat Chrustjow z’n raketten, die daar al waren met atoomkoppen, van Cuba had gehaald was het toch duidelijk dat NATO overbodig was tegen de USSR ?

   • Hillary Clinton’s reactie op Kadaffi: “We came, we saw, he died, ha ha ha!” De wrede wijze waarop die man werd gelyncht is afschuwelijk. Hillary vond het blijkbaar wel grappig.
    Ze was destijds Amerika’s minister van buitenlandse zaken. Geheel ziek mens die een geheel zieke politiek voerde. Dat haar ambassadeur in Libië volkomen onnodig op eenzelfde wijze werd vermoord tijdens haar wacht, spreekt boekdelen.

 10. “De achterliggende gedachte zou de angst voor de opkomst van de ‘populisten’ zijn.”

  Dat is inderdaad de gedachte. Maar dat het volk eerst zo de ellende in wordt gejaagd dat ze een politieke uitweg zoekt in die richting, is kennelijk geen reden. Pas als de gevestigde orde vreest voor de eigen positie, door de opkomst van het politieke alternatief, wordt actie ondernomen. Dat zegt eigenlijk alles over de integriteit van ‘de elite’..

 11. Goed artikel. Want inderdaad, het feit dat Hongarije c.s. hekken heeft geplaatst, maakte dat illegalen tweemaal nadachten over hun voorgenomen illegale reis. Politici schijnen nog niet te beseffen dat nieuws razendsnel over de planeet gaat. Dus weten illegale reizigers op dezelfde dag al dat er hekken komen in oost Europa. Dat ontmoedigt dus hun illegale reis.
  Hetzelfde moet gebeuren om illegalen vanuit Afrika tegen te houden. Ze moeten weten dat ze veel grenzen zullen gaan ontmoeten, met alle controles van dien.
  Het is totaal belachelijk dat de EU douane illegale reizigers gaat helpen de grens over te steken!! Alleen dom links Brussel kan zoiets bedenken.

  • Edmond V.O. Katusz

   26 januari 2017 op 13:12

   “dom links Brussel”

   Sluw “links” Brussel, zou ik zeggen en wat daar “links” genoemd zou kunnen worden kan ik niet als “links” zien; gewoon puur neo-con-isch kapitalisme dat verse arbeiders die iets dommer en gehoorzamer zijn om verder te bouwen aan de vleespotten van de 0,000001 procent van de wereldbevolking.
   Ah! ça ira, ça ira, ça ira, Edmond V.O, Katusz

 12. Onze militairen zijn naar Polen/Litauen gestuurd om daar wat te oefenen en het volk rijp te maken van het verschrikkelijke Russische gevaar terwijl er maar een gevaar is en dat is de door stotende Islamisering. Moslims lopen nu in alle steden te mekkeren over hoe verschrikkelijk ze worden gediscrimineerd en ze ontvangen grote sommen geld voor hun Moskeeen importeren haat-imams en blijven de jeugd volpompen met haat voor het Westen. Totaal inburgerings resistent en Brussel doet een oogje dicht en staat toe dat kustwacht, militaire en particuliere schepen als veerboten opereren om illigale immigranten,(radicale) moslims, zwarten in grote getale naar Italie te varen van vlak uit de libische kust en nu ze beseffen dat de populisten gaan winnen willen ze hun stupide en in trieste beleid omgooien om hun eigen mooie baantje te redden. Dan zullen ze inderdaad de marine er naar toe meoeten sturen en mariniers met landingsvaartuigen om de alle dobbernegers weer op de Libische kust te zetten.

  • “Onze mariniers” hebben eerst wat beters te doen en heel urgent.
   Het gehele land schoonvegen van gespuis en tevens degenen die hen de hand boven het hoofd houden.
   Kijk en huivert, het is echt niet het enige incident, zoals we zo langzamerhand wel weten.
   http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/27504796/__Aftuigen_concierge_blijkt_gefilmd__.html

 13. Als je één keer zo ver bent dat je de VS ziet als bron van zo niet alle, maar wel van heel veel kwaad, dan ontwikkel je ook ideeën over waarom het Midden Oosten, en N Afrika werden gedestabiliseerd, en of niet de migratiestromen daaruit voortkomend de bedoeling waren, want voorzienbaar als gevolg van die destabilisatie.
  Het VS mes kan wel eens aan twee kanten snijden, ongehinderd bezit van olie, en de culturen van de EU lidstaten opheffen, zodat ons continent een VS kloon kan worden.
  De VS horror over Trump kan er mee te maken hebben dat neocons etc. niet alleen hun Rusland oorlog plannen voorlopig in rook zien opgaan, maar ook hun EU VS kloon plannen.
  De migranten kunnen enigszins worden gestopt door te stoppen met Schengen, en, naar maatstaven van arme landen, in de watten te leggen.
  Echt stoppen kan alleen door mensen uitzicht op een redelijke toekomst te geven in eigen land, en dat kan weer alleen door stoppen van neokolonialisme.

  • @Gilles
   Beter had je het niet kunnen beschrijven,ben het volledig eens met je!
   Ze willen van een Europa een soort 2de USA maken omdat ze bang zijn voor een nieuwe Adolf Hitler!

   • dominic@ Europa was onder Hitler een eenheid. Goedgekeurd door kerk, staten, en koningshuizen. Vergelijk vandaag met toen en je ziet geen verschil. Ingesloten Uber alles en boos kind U.K. Ook de vijand [ Rusland ] en vriend religie Mo zijn van stal gehaald. Voor de U.S een droom toestand. De E.U gaat, met een beetje duwen, liegen, en fake nieuws, Barbarossa herhalen. Libië, Kosovo, waren oefeningen, life.

 14. Wel nee: Ze zijn nooit bang voor Adolf geweest Het tegengestelde is waar dankzij Hitler en dankzij de oorlog is Amerika er bovenop gekomen en uit de crisis. Roosevelt heeft er alles aan gedaan om bij de oorlog betrokken te raken. eventueel met Hitler. Amerika is nu een imperium De definitie van een imperium is : oorlog voeren en landen veroveren
  Engeland was een imperium Miljoenen soldaten {koloniën] Indische Soldaten vochten mee in WOI en II Nu [moeten] vechten wij NATO mee met USA Waanzin

  • Tja, volgens Bernard Baruch, een vriend van Churchill, zei hij, toen Churchill hem in 1928 zei politiek uitgerangeerd te zijn, en dan maar in ‘business’ z’n heil ging zoeken, ‘dat hij (Baruch) grote dingen zag voor Churchill in de toekomst’.
   Die kwamen, op het moment dat Roosevelt er in slaagde pro oorlog Willkie republikeins president kandidaat te maken, stopte Churchill de vredesbesprekingen met Duitsland.
   De poging Hes te laten verongelukken mislukte, maar Hess kon z’n missie niet vervullen.

 15. De eurofiele islamlikker Martin Schulz (SPD) als Duitse bondskanselier: de ultieme nachtmerrie in alle denkbare opzichten. Toch zou het kunnen gebeuren vanaf september 2017, als hij de verkiezingen wint (als Merkel flink verliest). Duitsland wordt dan definitief en onomkeerbaar een Zweden 2.0 met massa invasie, censuur op- en vervolging van multicul kritiek en keiharde feiten (zoals verkrachtingen, misdaad, misdragingen, vervreemding in eigen land), een “Ministerie van Waarheid”, deal met Turkije inclusief EU-lidmaatschap, luchtbrug en veerdienst om de invasie binnen te slepen (zie Zweden) en aldus een totale linkse terreur, verpaupering, leugens en policor propaganda waarmee onze Oosterburen worden voorgelogen en gemanipuleerd. Hopelijk doorzien de Duitsers tijdig wat voor idioot die Schulz is en besparen ze zichzelf de ondergang van hun land en zichzelf. En van heel Europa.

  • Je laat even buiten beschouwing dat oude tegenstellingen kunnen opleven, juist vandaag kwam de rivaal van Marine Le Pen, Fillon, in opspraak, zijn vrouw had wat sinecures.
   Hoe idioot Schulz is is de vraag, Duitsland is hèt land wat baat heeft bij de EU, economisch, en als kanselier is Schulz de machtigste man in de EU, zo lang die bestaat.

   • Die “oude tegenstellingen” hoeven Schulz niet van de macht te houden. Dat gedoe over de vrouw van Fillon kan/zal vanuit links georchestreerd zijn. Storm in een glas water. Zoiets kan Schulz ook juist aan de macht brengen als het volk erin trapt. Tegen de AfD wordt ook al stemming gemaakt. Dat Duitsland baat zou hebben bij de EU (maar let op de enorme Target2 rekening die de Duitsers voorschieten aan failliete eurolanden!), weerlegt niet dat Schulz er een enorme policor puinhoop van kan (zal) maken als hij kanselier wordt.

    • Ik denk datje toch moeilijk kunt tegenspreken dat Schulz en Marine, mocht het zo ver komen, niet tot goede samenwerking zullen komen.

     • Marine le Pen als president: wat zou dat mooi zijn. Schulz zou in die situatie tot de gekste dingen in staat zijn, zoals alle invasielieden demonstratief naar Duitsland halen. De man zwelgt nu eenmaal in zijn politieke correctheid.

 16. @conservatief,
  Ten eerste is Schulz joods en denk maar niet dat hij een Islamlikker is nee zij willen Europa ontregelen met vele vluchtelingen en niet omdat ze zoveel van de moslims houden maar om een verdeel en heers bewind ui te voeren!
  En wat zweden betreft dat is nog lang niet verloren,zweden heeft een veel sterkere cultuur dan Nederland.
  Zweden heeft geen steden zoals Amsterdam of Rotterdam waar de meerderheid uit allochtonen bestaat…..hooguit Malmo maar zelfs daar praten de allochtonen gewoon Zweeds en zie je maar weinig moskeeën,vergeleken met Stockholm zien Amsterdam en Rotterdam er maar vies uit!

  • Dat de man joods is is nieuw voor mij. Ziet hij dan niet hoe Moslims joden verjagen uit Frankrijk ? Of is dit weer een voorbeeld van hoe joden hun eigen glazen ingooien ? Israel het beste voorbeeld, dat land is er in geslaagd z’n voortbestaan volledig afhankelijk te maken van de joodse macht in de VS. Trump blijkt dikke maatjes met Netanyahu, de joodse socioloog Stephen Steinlight waarschuwde al jaren geleden tegen immigratie uit het zuiden ‘voor hen zijn joden alleen rijke Amerikanen, van de holocaust weten ze niet’.

   • Dat is ook zo Te vaak worden Joden als eenheid genoemd maar dat is totaal fout De fanatiekste groep zijn de Zionisten Turkse Judah volgers uit Oekraïne Kaukasus en agressieve christenen die menen dat Christus terug komt als alle joden, Wie zijn dat? weer in Israel wonen. Zie christenen voor Israel

    • Shlomo Sand toont overtuigend aan dat de asjkenazi joden geen semieten zijn, maar afstammen van een Aziatisch volk dat in de 8e of 9e eeuw joods werd, en ergens in het huidige ZO Rusland woonde.
     Het wrange is dat deze afstammelingen van Aziaten de Palestijnen, afstammelingen van joden, verdreven.

 17. Schulz’ moeder was Katholiek, hoe kan hij dan Joods zijn?
  Verder wat de migranten problemen in Zweden betreft zit je er ook helemaal naast, behalve wellicht dan de properheid van hun steden. Er zijn tientallen (serieuze) artikelen op internet te vinden die vertellen dat Zweden een gigantisch binnenlands veiligheids probleem heeft door dat achterlijke uit de hand gelopen “vluchtelingen” beleid:
  http://www.zerohedge.com/news/2016-03-12/we-have-never-seen-anything-swedes-stunned-unreal-surge-refugee-sex-attacks

  • Net als Sarkozy, die is katholiek.
   Toch, toen hij gekozen was juichten de Israelische kranten ‘hij stamde uit een oud Grieks joods geslacht’.
   Antisemitische leuzen tegen Sarko waren er genoeg in Frankrijk, toen hij president was.
   Jood zijn is een kwestie van zich jood voelen, dat bleek mij in een discussie met een VS christen, wiens overgrootvader rond 1870 in Duitsland van jood christen werd.
   De man van nu was naar mijn mening nog steeds jood, dat bleek naar mijn mening uit uit zijn publicaties, joden verheven boven alle kritiek, ontwijkende antwoorden op lastige vragen.

 18. Tja,karl marx was de grondlegger van het communisme dat betekent nog niet dat die niet joods was!
  Zo zijn er ook duizenden joden die zogenaamd katholiek zijn maar diep van binnen blijven ze altijd Joods!
  En wat Zweden betreft,ik heb familie in Zweden en ik kan je vertellen dat de problemen in Zweden zwaar overdreven worden.
  Ik zou zeggen ga een keer op vakantie naar dat prachtige land en je zal meteen het verschil zien tussen het prachtige Zweden en broodje ali kebabland Nederland!

 19. Schulz poseerde enkele jaren geleden, kruiperig en zwelgend in zijn policor, met enkele moslimfiguren om anti-islam films te veroordelen. Zie http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/09/mogen_we_aub_weg_uit_ep.html

  Dat zegt alles over de man.

  • De man is socialist en pro EU dictatuur. Dan weet je dus genoeg. Alle rampen de de EU brengt, hij was erbij. Politiek correct en een ramp voor Europa.

 20. Het lijkt me niet bij een jood passen anti Islam films te veroordelen.
  Helaas krijg ik de link niet aan de praat.

 21. Tja, Libië. Ik ben er vele malen geweest. Het meest welvarend land van Noord Afrika. De door de jaren wat milder geworden Khadaffi was zeker niet mijn favoriete politieke leider maar hij was zo slecht nog niet. Ik had zijn “groene boekje” als tegenhanger van Mao’s “rode boekje”. Een pleidooi voor een sociale samenleving. Gezin starters kregen van de overheid een gratis woning. Medische zorg was goed en gratis beschikbaar. Educatie, inclusief universiteiten waren ook gratis. Ik heb die invasie/vernietiging nooit kunnen begrijpen totdat het bekend werd dat de Franse president Sarkozy miljoenen had ontvangen van Khadaffi voor zijn verkiezings pot en dat geheim wilde houden, en dat Khadaffi de US (petro) dollar niet meer wilde accepteren voor olie en gas betalingen. Daarom werd dit land door Sarkozy en Obama/Clinton ter gronde gericht. M.b.v de Navo, zoals gewoonlijk. Schande.

  • Ik mis de Man Made River.

   • Ook die drink/irrigatie voorziening voor eigen gebruik in Libië mocht niet van Hillary Clinton en daarmee (oud liedje) de NAVO… Een meer dan “belangrijke” reden om een land kapot te maken en de leider te vermoorden met een mes in z’n achterwerk. Het blijven de grootste schoften die NAVO leden.
    [url verwijderd want geregistreerd op Google Phishing List]

    • Ik wist niet van het bombarderen van de buizen fabriek, maar het verbaast me niet.
     Ook in Irak werden electriciteits centrales, watervoorzieningen en riool installaties vernietigd, bovendien 2000 ton uranium verbrand, zodat grote delen van het land voor miljarden jaren onbewoonbaar zijn.
     Ik vrees dat er systeem is in de ogenschijnlijke gekte.

 22. Een belangrijk punt de NAVO Een militaire verdediging organisatie. Het hoofdkantoor bevind zich in het Pentagon Washington USA . Te vergelijken met het oude Imperium Rome Alle overwonnen landen moesten schatting betalen en soldaten leveren. Nu vechten onze soldaten met US wapens en US materiaal en onder US leiding in Syrië , Afghanistan, Irak, Libië, Eritrea Laat u niet misleiden met zogenaamd schooltjes bouwen. De Zwitserse vredesactivist Dr. Gabriele Ganser trekt nu volle zalen in Frankrijk Duitsland, Oostenrijk, Hongarije met “Stop IllEGAL NATO WARS” Hij geeft u veel feiten Vergeet ook niet dat deze oorlogen de directe oorzaak zijn van ons vluchtelingen probleem

 23. Edmond V.O. Katusz

  26 januari 2017 op 12:58

  @Cale,

  Dank u; ’t is goed dat dit weer eens gememoreerd wordt en opgeschreven. Dat soort feiten verdwijnt met het grootste gemak.

  Inderdaad het waterproject was ook fantastisch en verklaart m. bescheiden i. meteen waarom de Fransen er zo veel belang bij konden hebben. $amen met de millioenendeal t.b.v. Sarkozy.

  Denk de waterfirma GDF-SUEZ, overal waar gratis drinkwater een mogelijke winst in de weg zit zal dit bedrijf proberen er een kraantje tussen te schakelen om die winst er uit te tappen. Als dat ten koste van mensen gaat … Tant pis!

  We kunnen ook niet genoeg blijven zeggen dat Ghadaffi doodgewoon vermoord is omdat een levende man voor het gerecht te Den Haag zoveel “inside” informatie zou kunnen spuien dat het eindelijk den volke diets zou worden welke schurkenstreken in hun naam volvoerd worden (Osama Bin Laden, idem)

  Ik hoop altijd maar dat er meer mensen hier mee lezen dan ons coterietje van min of meer gelijkgestemden. (Bittere lach) Eigenlijk creëren we…

 24. Libië. Een welvarend land. Tijdje terug. Dankzij NATO en president van Amerika, van vrij en welvarend, naar de teringzooi vandaag. Het middel was een Kosovo kopie. Dankzij media pompen van, zij goed, u fout. Afgekeken van vorige, denk Korea en Vietnam verzet. Wat, tot vandaag, deze landen een voorbeeld maken van verzet. Nederland is op dat front, medewerkend, altijd geweest.

 25. Er zijn twee noodzakelijke maatregelen te nemen:
  1. Inderdaad: alle illegale immigranten, waar vandaan ook, met een overmacht aan militaire inzet terugbrengen. Nu meteen.
  2. De economie in Afrika en het Midden-Oosten herstellen en opbouwen. De kosten hiervan wegen niet op tegen de kosten van wederopbouw van Europa na grote Afrikaanse invasies die ons anders te wachten staan.
  Het verarmde corrupte dictatoriale islamitische Zuidsahara Afrika groeit met nog eens ruim 1 miljard mensen in de komende 30 jaar.
  De EU-praatjes over maatregelen tegen de migrantenstroom is volkomen huichelarij. Alleen verkiezingsangst is het motief. De toekomst van de Europese en Afrikaanse volkeren kan de EU-elite niets schelen.

 26. Simpel: Het Coudenhove-Kallergi plan zal en moet doorgang vinden. Schauble van Fin. Zaken in Duitsland heeft iets dergelijks maanden geleden al laten doorschemeren. http://www.independent.co.uk/news/world/europe/closing-eu-borders-immigration-will-lead-to-incest-german-finance-minister-warns-a7077696.html Er is maar 1 (één) oplossing. Het Australisch Model. Meer smaken zijn er niet. Net een video gezien waar “feministes” luidskeels “Allah Ahuhakbar” staan te scanderen terwijl ze tegen Trump staan de demonstreren voor de Vrouwenrechten. Je verstand staat echt stil bij zoveel domheid! Ik heb steeds vaker het gevoel dat ik op de een of andere manier naar een parallel universum ben gewarped waar boven onder is en water toch écht omhoog kan stromen…

 27. Als de Italiaanse eilanden (incl Sicilie) de migranten vasthouden, zal de animo aanzienlijk afnemen. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn.