Zo verdoezelt de Nederlandse staat de kosten van de immigratie

 

Door gastauteur Dr. Gert Jan Mulder

Vandaag verschenen er publicaties waarin staat dat door de komst van (kansloze) immigranten het aantal mensen in de bijstand sinds 2012 met 60.000 was gestegen.

Het is voor iedereen duidelijk dat de opvang van kansloze immigranten veel geld kost. De capaciteit van de Immigratie en Naturalisatie Dienst moest worden uitgebreid, honderden opvanglocaties moesten worden gevonden, gehuurd in orde gebracht, het COA kreeg aanzienlijke budgetten en beslissingsbevoegdheid, personeel voor de opvang moest worden aangetrokken, een heel leger beveiligers, mensen moesten van kleding en eten worden voorzien (ze kwamen met niets, behalve kindbruiden), kregen gratis medische hulp, vergoedingen werden verstrekt om persoonlijke uitgaven te kunnen doen, mobiele telefoons werden aangeschaft. Als ze dan vervolgens een status krijgen om in Nederland te mogen verblijven, volgen gezinsherenigingen, bijstandsuitkeringen en andere vergoedingen (soms wel 10.000 euro) voor de inrichting van hun woning. Een groot deel van hen die geen verblijfstatus krijgen, verdwijnen in de illegaliteit of shoppen in andere EU landen in dezelfde procedures.

Je zou kunnen kunnen denken dat de komst van kansloze immigranten leidt tot groei van activiteit, omzet en dus groei van het bruto binnenlands product. Zoiets merkte ik dan ook op, op Twitter. Nee reageerde professor Lex Hoogduin; de toestroom van immigranten heeft netto geen effect op de groei van de economie. Ik zou me schuldig maken aan de “fallacy of the broken window”. Volgens Hoogduin dragen deze mensen in de bijstand  niet bij tot groei van het BBP, zolang zij zelf niet werken.  Een goed punt. Zijn verwijt dat ik mij schuldig maakte aan de “parabel van de gebroken ruit” heeft betrekking op zijn argument dat de uitgaven voor de opvang van immigranten (datgene dat je kunt zien, de gebroken ruit en de reparatie ervan) weliswaar tot groei van activiteit en omzet leidt, maar dat dit ten koste gaat van besparing van uitgaven anderzijds (budgetneutraal) of  een verhoging van de belastingen (negatief effect op de economische groei).

De verantwoordelijke staatssecretaris Dijkhof liet in september 2016 nog aan de Tweede Kamer weten dat de overheid geen boekhouding bijhoudt over hoeveel geld er wordt besteed aan de opvang van immigranten. Zijn argument was dat de overheid dat voor geen enkele groep in de Nederlandse samenleving doet.

De overheid wenst (of kan) geen inzage verschaffen hoeveel er jaarlijks wordt uitgegeven aan immigratie. Schattingen hierover kunnen wij wel vinden in diverse andere bronnen, waarbij de ramingen variëren tussen de 6 en 8 miljard euro per jaar. De financiering hiervan komt onder andere uit de begrotingen van Ontwikkelingssamenwerking (ruim 880 miljoen) en die van Buitenlandse zaken (ruim 500 miljoen) en verder uit algemene middelen (!). Daarnaast is in Eurogroep verband (onder leiding van de onvolprezen PvdA landbouwingenieur Dijsselbloem) afgesproken dat de extra uitgaven die landen maken voor de opvang van immigranten (tijdelijk) niet worden meegenomen in de berekeningen van het financieringstekort (grens 3% van het BBP). De Eurogroep heeft zo een prachtige boekhoudtruc verzonnen. Niet alleen krijgen de burgers er geen inzage in hoeveel het opvangen van immigranten (zogenaamde vluchtelingen) de burger kost, maar vervolgens verdoezelen ze de totale uitgaven hiervan voor de berekening van de overheidsfinanciën.

De zichtbare economische groei die uitgaat van de komst van massa’s kansloze immigranten die aan het begin van deze column werden opgesomd, worden in tegenstelling tot de theorie die professor Hoogduin aandroeg helemaal niet teniet gedaan door minder uitgaven/bestedingen in andere sectoren van de economie (althans niet op de korte of middellange termijn).

Dat er een belangrijk bedrag (ruim 880 miljoen) wordt opgebracht door ontwikkelingssamenwerking, juich ik overigens toe.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

61 Reacties

 1. Piet Karbiet

  4 maart 2017 op 23:04

  Mensen die nu nog overwegen VVD te stemmen moeten preventief geruimd en TBS krijgen (Vrij naar Peter R De Vries) . Maar ik snap natuurlijk wel dat je op die Leugenaar blijft stemmen als je maandelijks vorstelijk door het plebs wordt beloond als raamambtenaar op een of ander Nepministerie, bij een Waakhond of een of ander NGO . De hypotheek, bijlessen voor Sterre en Storm en de drie illegale hulpen uit Vietnam moeten ergens van betaald worden, toch?

 2. Ontwikkelingsgelden zouden juist besteed moeten worden om mensen in ontwikkelingslanden te houden.
  Het meest irritante aan de Azieligheidsindustrie vind ik persoonlijk het gegeven dat de mensen die ontwikkelingslanden ontvluchten daar op een of andere manier veel geld voor neertellen aan mensensmokkelaars.
  Het is daarom ook zo dat dit niet mensen betreft die arm zijn en hulp nodig hebben. Het betreft mensen met enig bezit, die een middenklasse zouden moeten vormen om het land verder te helpen.
  Juist deze mensen komen de EU binnen. Het grootste deel voegt hier niets toe, terwijl ze dat wel in eigen land had kunnen en moeten doen.

  • De ‘noodzaak’ tot illegale migratie: het is pure propaganda en fake-news. En dan proberen de valse profeten ook nog de klimaatverandering er met de haren bij te slepen; alsof dat gewoon vanzelf de oorzaak is van illegale migratie. Het is allemaal totale nonsens. Leugenindustrie optima forma. Waar zijn al die kritische journalisten van de seventies toch gebleven?

 3. Paul Nielsen

  4 maart 2017 op 11:28

  Linksen roepen altijd “Hitler!” tegen tegenstanders. Ze menen dan bang te zijn voor een plotselinge opkomst van totalitarisme. Echter is het zo dat ze ZELF het nieuwe totalitarisme zijn: Merkel werkt samen met de CEO van Facebook om anti-migratie posts te censureren; in Frankrijk wordt Marine le Pen op schandalige wijze aangepakt; in Nederland werd Geert Wilders vervolgd; en feiten over de immigratie zoals kosten en criminaliteitscijfers worden verdoezeld.

  “To find out who rules over you; simply find out who you are not allowed to criticise”. Nu is het niet zo dat Moslims over ons heersen. Maar we mogen ze wel niet bekritiseren, want dat is “hate speech”. De Islam onderzoeken en bekritiseren zoals Paul Cliteur, Afshin Ellian, de overleden Hans Jansen en zelfs mensen als Ayaan Hirshi Ali dat doen, is “Islamofobisch”.

  Mensen zijn sociale wezens en concepten als ‘groepsvorming’, sociale acceptatie en sociale rejectie spelen een belangrijke rol in onze emotionele wereld…

 4. Intussen schijnt de Brusselse kliek ons te waarschuwen: ‘we’ moeten meer illegale reizigers uit niet oorlogs-gebieden opnemen. Brussel wil dus de illegaliteit bevorderen! En dan moeten wij dat zootje gaan respecteren??
  De socialist Timmermans zwemt in ons belastinggeld en wentelt kennelijk een eventuele wroeging af op ‘ons’, de gewoon verdienende en brave burgers.
  Ga zo door, meneer de socialist, en de afkeer van uw club wordt groter en groter. Niks meer dan uitvreten, dat is uw bestaan.
  Een clown als de liberale (KUCHKUCHKUCH) Verhofstadt die een intellectueel als Orban staat uit te foeteren, dat niet Orban (democratisch gekozen) de belangen van Hongarije dient, maar dat Verhofstadt c.s. de belangen van Hongarije dient: dat staat op mijn netvlies gebrand. DAT is de namelijk de houding van die overbetaalde Brusselse ambtenarenkliek die vooral zichzelf aan het bedienen is.

  • Sint Nicolaas

   3 maart 2017 op 16:00

   Nog een ander belangrijk punt beste Arjen. U heeft toch wel gehoord van het beroemde inlegvelletje van Rutte ? Welnu, op 28 februari heeft die imperialistische graaiersbende in Brussel besloten dat de Oekraieners visumvrij de €U kunnen inreizen. Nee hoor zei liegebeest Mark, gaat niet gebeuren en voila, de hekken gaan open voor nog meer Oost-€uropese armoedzaaiers en criminelen. En wat verzonnen de €urofielen nog meer ? Jawel, Amerikanen moeten een VISUM aanvragen om de €U in te komen. WTF ! Omdat Donald weet dat lieden uit Bulgarije, Roemenië, Polen, Kroatië en Cyprus vaker met minder goede bedoelingen de VS inkomen moeten die een visum hebben en dat vind Brussel dus niet leuk want €U is €U, dus gaan we Amerikanen maar pesten en laten die een visum aanvragen. Wat een schofterige achterbakse bende is die €U. Opheffen die zooi !

   • Dit is zeer schokkend. Echt, waar is het gezond verstand gebleven? Illegalen uit Afrika (veelal moslims op jihad-paden) welkom en Amerikanen niet vanzelf?? Totaal getikt.
    Sowieso is de anti Trump emotie (want het is zuiver valse emotie) die hier heerst, gespeend van elk gezond verstand. Dag in dag uit moet ik hier horen hoe ‘verkeerd’ het is als Trump en zijn mannen overleg voeren met Rusland. Terwijl het zonneklaar is dat een goede verstandhouding tussen Amerika en Rusland MEER bijdraagt aan de wereldvrede dan het anti Rusland sentiment van Europa (en Obama)!!
    Links sentiment (meestal vals sentiment) tast het gezonde verstand ernstig aan. En Brussel is er kwalijk door besmet.

 5. Heeft Rutte hiervoor al getekend? Is dit al bij de NOS aangekondigd?

  • Sint Nicolaas

   4 maart 2017 op 09:18

   Niet zeker naar welke plemp u refereert beste Koffij maar het moge duidelijk zijn dat Rutte kan tekenen of niet tekenen wat hij wil, de Brusselse trein dendert gewoon verder en heeft schijt aan elke uitslag van welk referendum dan ook. Tweede punt hier is het feit dat Oekraïne het vodje van Rutte niet eens heeft geratificeerd dus het heeft totaal geen enkele waarde ! Ze gaan visumvrij reizen en die blaaskaak van een Poroshenko heeft zelf al zonneklaar gemaakt dat hij dit al ziet als de eerste opstap naar €U lidmaatschap. En niemand sprak hem tegen ! We zijn zoals gewoonlijk wederom besodemieterd door mister Pinokkio himself. Die rotzak zit er niet voor ons, die dient slechts het Brusselse belang met als doel een vet betaald onnodig commissariaat aldaar. Wegstemmen die smerige landverrader.

 6. Hallo Arjen,
  Heb je een linkje over dat uitfoeteren?

  • @Vangelre
   Waarom? Je weet toch hoe de EU tegenover landen staat die geen “vluchtelingen” / moslims opnemen?! Ze willen zelfs straffen gaan uitdelen, het uitfoeteren zijn ze al gepasseerd. Ze denken met die landen hetzelfde te kunnen flikken als wat ze met ons geflikt hebben > slikken of stikken!!

   • @Dick
    De vraag is op wonderlijke wijze bij de verkeerde posting geplaatst.

 7. YouTube: Verhofstadt blames Orban.

 8. Jan Stemerdink

  2 maart 2017 op 17:03

  8 miljard, dat is 500 per Nederlander. Om het even inzichtelijk te maken. € 42 per Nederlander per maand.
  (“Geeft u ook aan goede doelen?” “Nee, alleen aan één heel slecht doel.”)

  • Ik hoorde net dat de 2% norm voor defensie (om aan onze Navo-verplichtingen te voldoen) 7 miljard per jaar bedraagt. Maar dat schijnt dan weer “onmogelijk” te zijn.

 9. Leo KarelJan

  2 maart 2017 op 16:00

  Net gehoord: de Amsterdamse politiechef Aaldersberg wil 50% allochtonen bij de politie. Nu is dat volgens hem slechts 20%.
  “Al moet ik ze van de straat laten plukken” zei deze figuur.
  Kwaliteit telt blijkbaar totaal niet meer. Hoe krankzinnig is de top van de politie inmiddels? Hoe krankzinnig is dit land?

  • Sint Nicolaas

   2 maart 2017 op 18:26

   Heb het ook gelezen beste Leo Kareljan. Nog zo een die volledig het noorden kwijt is. Heb toevallig een zwager in NL die politieagent is. Hij verteld me nogal eens wat, onder andere over de vele medelanders die over de jaren bij de politie ingelijfd zijn. De prioriteiten die deze lieden aan de dag leggen liggen niet altijd bij het NL volk. Er worden ook heel wat ogen dicht geknepen als het om criminaliteit onder allochtonen gaat. Dit vooral om het grote publiek zoet te houden en de misdaadcijfers nog enigszins “acceptabel”te doen voorkomen. De werkelijkheid is vele malen erger maar dat komt (s)links niet zo goed uit dus u begrijpt dat de mantel der liefde maat XXL heeft bij de politie. Tel daarbij alle bezuinigingen op die bij de politie de afgelopen jaren zijn doorgevoerd en u begrijpt de frustratie onder het politiepersoneel. Ze zijn met handen en voeten gebonden en optreden tegen import wordt zorgvuldig gewogen. T’is maar dat men het weet.

   • Sint Nicolaas

    2 maart 2017 op 18:36

    Dat die dwaas in Amsterdam meer allochtonen wil bij de politie lijkt op het pleidooi dat viswijf Sylvana Simons houdt over vrouwen en allochtonenquota. Ook zij is volledig het noorden bijster en gaat volledig voorbij aan het feit dat competentie en geschiktheid voor een bepaalde functie zwaarder zou moeten wegen dan het feit of iemand vrouw dan wel allochtoon is. Via een kennis die bij het UWV in NL werkte hoorde ik dat ook daar flink gepushed werd om allochtonen voor te trekken bij bepaalde werkprojecten en vacatures. Zelfs als bewezen was dat de allochtoon in kwestie absoluut niet geschikt was werd deze toch geplaatst want dat was de opdracht van Den Haag. En zo zat men opgescheept met een dombo die van toeten noch blazen wist cq kon maar hoera, er was er weer een geplaatst. waanzin ten top. En dit alles weer ten koste van de wel ter zake kundige autochtoon. Lust u nog peultjes ?

 10. Wie verneukt WIE daar bij jullie? Mart Brasil.

 11. Las net dat een politie baasje in Amsterdam de helft van zijn korps als allochtoon wil hebben. Zijn bijdrage aan een groot probleem. Wat het mannetje niet snapt is dat in geschiedenis zijn korps als èèn man in Duitse dienst ging. Dat was mogelijk door het juiste aanname beleid. Met een beetje fantasie, neem twee paspoorten, word herhaling de volgende stap. Wat elke dag dichterbij komt. Zoals die gevluchte [ christen ] vrouw in het programma J&P sprak. Veilig in Nederland ziet zij absoluut geen problemen. Nostradamus voorspelde dit.

  • @Bas
   Dit is een mooi voorbeeld van waarom ik zo de pest aan goedmensen begon te krijgen; Er wordt nu zonder blikken of blozen verkondigd dat A’dam voor 52% uit mensen met een migratieachtergrond bestaat en dat daarom de politie van A’dam te wit is (dat werd letterlijk zo gezegd op het radiojournaal!). Decennia geleden werd deze ontwikkeling voorspeld maar die mensen werden door de goedmensen voor paranoia fascisten uitgemaakt, paranoia omdat dat nooit zou gebeuren en fascisten omdat ze het enkel zouden zeggen om haat te zaaien, en kijk nu gvd!! Stelletje smeerlappen!! Wat nu als zo meteen 100% een migratie achtergrond heeft, dan moet de politie 100% zwart zijn? En als ik dan op bezoek ben in de stad en aangehouden word dan kan ik dat negeren omdat de politie niet mijn kleur heeft?

 12. Als deze site van Niemoller een volstrekt normale bijdrage mijnerzijds, niet wil publiceren, denk ik dat ik hier dus ook niet begrepen word. Spijtig genoeg, want sommige reaguurders (Dick en Sinterklaas b.v.) hebben mijn sympathie. Maar als ik verwijderd word wegens een normale reactie, dan is deze Niemoller dus ook niet mijn geestverwant. Oprotten dus.

  • Excuus! Ik zag mijn reactie verdwenen, maar nu zie ik dat deze er nog steeds staat. Onze gastheer mag dit misverstand wat mij betreft, verwijderen.

 13. De manipulatie zal Amerikaanse vormen aannemen hier.Men heeft de PVV al in peilingen laten dalen van hoogtepunt 43 naar Eén Vandaag (Rutte,Pechtold en Asscher Vandaag liever gezegd) 21 zetels. Men hoopt dat de toch al niet zo snuggere kudde hier verder in trapt. De Amerikaanse kudde had nog wat meer ‘andere’ info o.a. via FOX dan alléén maar CNN,ABC en de rest van de trawanten van The Deep State. En Trump is toch van een ander leiderskaliber dan Wilders, maar dat gezegd hebbende, gaat hij toch mijn stem waarschijnlijk krijgen (of FvD) en hoop ik, dat we toch een beetje zoals de Amerikanen reageren, met een lange neus naar de corrupte,ons land verwoestende The Deep State hier.

  • Sint Nicolaas

   1 maart 2017 op 18:59

   Precies Veelminder. Vooral wat u zegt over die peilingen. Sint heeft zwaar de neiging alle peilingen naast zich neer te leggen. Het zal me niet verbazen als ook hier een deel manipulatie aan ten grondslag zou liggen. Peilingen zijn in het verleden ook al gebruikt om een publieke opinie te creëren ( Tavistock, 1913 WO 1 ) Interessant artikel hier : http://www.thecommonsenseshow.com/2016/06/18/all-polls-favoring-clintons-candidacy-are-fake-here-is-how-to-tell/
   Nu zou dus de VVD weer de grootste in de peilingen zijn. Dat zou dus inhouden dat het electoraat wederom zou stemmen voor meer bedrog, meer leugens, meer €U, behoud van de €uro, meer nepvluchtelingen, meer armoede, nog meer €urie’s naar Griekenland, meer mrokkocriminaliteit, meer islam etc etc. Is het electoraat zo achterlijk ? Het is het media en partijkartel er alles aan gelegen om de PVV ( FvD, VNL ) buiten de deur te houden want ze weten dat ze voor de bijl gaan.

   • Sint Nicolaas

    1 maart 2017 op 19:10

    Kijk alleen eens naar die beschamende vertoning op tv met Jan Roos die aangevallen werd door Eva jinek. Dat mens is voor mij niets meer dan een scheet in de wind maar de wijze waarop zij tekeer ging is weerzinwekkend en zo gaat dat met de hele (s)linkse mediaclub. Ze zijn zo partijdig als de neten en laten geen mogelijkheid onbenut om de PVV, FvD of VNL de grond in te trappen. Ik wil er gewoon niet aan dat het electoraat dit niet door heeft maar de peilingen geven een VVD voorsprong aan ? Zeg, alstublieft ! Hetzelfde beeld zagen we in de USA. Trump werd van heinde en verre aangevallen, belachelijk gemaakt, gedemoniseerd maar hij heeft wel zijn intrek genomen in het Witte huis. Als dit in maart niet in NL gebeurd ( PVV, FvD en VNL DE grote winnars ) dan bij deze mijn condoleances.

    • Alle duidingen vanuit de NOS zijn gebaseerd in het linkse zwemwater. Voortdurend schijnen linkse comedianten de “sfeer” in Amerika voor ons te vertegenwoordigen. Voortdurend is twijfel en ‘angst’ de drijfveer als wij iets over Trump mogen vernemen. We vernemen het dan altijd middels ‘vertalers’, ook al in links zwemwater geboren. Een rechtstreeks verhaal, zonder onderbrekingen, van Trump als hij zijn verhaal vertelt: U krijgt het NIET!
     U krijgt knipsels en ‘vertalingen’ (precies als in de USSR).
     Van een VARA kan ik het accepteren.
     Maar NIET van een objectieve NOS!
     Die NOS die meldde dat Trump al in 40 dagen voor veel schandalen had gezorgd. Zonder te vermelden dat diezelfde NOS de ‘schandalen’ als ‘scandaleus’ in het nieuws had gebracht. Waarbij ik mij voortdurend het hoofd brak over het kwalijke van de GROTE NOS kwestie.

 14. Leo KarelJan

  1 maart 2017 op 16:14

  Vervolg;

  Het land zal door dit gespuis ten onder gaan, maar de kudde laat zich in meerderheid indoctrineren, dus eigen schuld. Treurig voor diegenen die het wel door hebben

 15. Leo KarelJan

  1 maart 2017 op 16:13

  De regentenkliek die dit alles veroorzaakt ( alles minus PVV ) wordt weer uitgebreid en “sympathiek” in beeld gebracht door de collaborateurs van de media. Behalve de PVV natuurlijk en enkele andere kleineren. Er wordt gedaan alsof ze werkelijk van mening verschillen en hun “menselijkheid” wordt uitgebreid naar voren gebracht. De meerderheid van de kudde denkt daardoor weer dat het werkelijk wat uitmaakt op wie men stemt. Maar het maakt niets uit: alleen een stem op de PVV maakt wat uit. De rest is allemaal politiek correct gespuis: pro multikul, pro islam, pro asielzoekers, pro EUSSR, pro open grenzen en pro behoud van de huidige gevestigde orde en de met hun mee heulende instituties.
  Wellicht wordt Wilders nog de grootste ( maar onderschat de komende vuile indoctrinatie niet ! ) maar ook met 25 tot 35 zetels zal er niets veranderen. De anderen zijn namelijk innig samen verbonden in hun gore haat tegen de PVV. Het land zal door dit gespuis ten onder gaan, maar de kudde laat…

 16. dit staat hier en misschien nog ergens.
  de NPO,VK,NRC en nog wat media doen dit af als zijnde onderbuik berichten.
  als na de verkiezingen blijkt dat er niks verandert is het over.
  dan maar hopen dat het goed komt

 17. Edmond V.O. Katusz

  1 maart 2017 op 11:14

  En dan vragen sommige politici zich nog af, waarom de gewone burger het vertrouwen in de overheid langzamerhand steeds meer kwijtraakt.
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

  • Sint Nicolaas

   1 maart 2017 op 12:03

   Over vertrouwen gesproken beste Edmond : Ex-buurman van Sint in NL krijgt nu regelmatig statushouders in de straat. Ze krijgen alles betaald. Hij zelf zit in de WAO, na jaren als timmerman zich kapot gewerkt te hebben, belasting heeft betaald en staat regelmatig voor hoge zorguitgaven die niet vergoed worden. Eindeloze gangen naar de gemeente voor subsidie, mappen vol papieren en aanvraagformulieren. Hij moet het doen met € 900,00 in de maand. Wie lukt dat ? En dan ziet hij regelmatig busjes de straat in komen die meubilair, TV’s, etc. komen afleveren bij lieden die nog nooit een spetter in Nederland gewerkt hebben, de gekregen huizen voor het vaderland weg witkalken en “consumeren”. De buurt verloederd, afval op straat en van tuinieren hebben die lui nog nooit gehoord dus een wildernis in vele voortuinen. Om van de herrie en overlast op straat maar te zwijgen. Wat een ziek land is NL geworden. Bah !

   • @Sint Nicolaas. Hier idem. Na 26 jaar in de Metaal zowel mijn rug als schouders kapot gelast. Ook WAO van Eu 924 p/m. Het is gewoonweg niet te doen met alle medische rekeningen. Lig smekend bij het UWV aan het bureau voor omscholing want ik wíl werken. Niets anders als tegenwerking en van-het-kastje-naar-de-muur gelul. En voor dit soort parasieten (sorry, anders kan ik ze niet meer noemen na wat ik hier allemaal heb zien gebeuren) gaat de beurs wagenwijd open. En nooit zijn ze eens dankbaar of tevreden. Wat mij nog het meest irriteert is de apathische houding van met name Nederlanders in de betere buurten. Zij zien niet wat u en ik wel zien. Uw en mijn ervaringen worden als niet relevant ter zijde geschoven. Om witheet van te worden! Maar de wal gaat schip wel keren. Alleen; hoe langer dat duurt, hoe harder de klap zal zijn.

    • Sint Nicolaas

     1 maart 2017 op 16:04

     Inderdaad Sjefke, daar zegt u wat. De houding van vele Nederlanders begrijpt ook Sint niet. Waar vorige week helemaal mijn tabbert van afzakte was het feit dat de hele verzamelde (s)linkse achterlijkheid op tv in de vorm van Pechtold, Asscher, Klaver, Buma en Roemer verkondigden dat de islam geen bedreiging is voor Nederland. WTF (!?) Echt, kompleet “hakeslepp” kreeg ik er van. Noors voor complete verbijstering, met je kaak op de vloer. Ik heb het idee dat vele ex-landgenoten van Sint zich gewoon afsluiten van de ellende. zo van, het duurt mijn tijd wel uit. Zal best, wat met de tijd van hun (klein)kinderen ? Ze moesten eens met uw oom praten Sjefke. Dat is een wijs man. Die heeft gezien en voorspeld wat Neerlands lot zal zijn. Niet iets om jaloers op te zijn helaas.

     • @Sint Nicolaas. Mensen wijzen het gewoon af als ik ze vertel wat mijn oom zegt. Ze weigeren het voor waar aan te nemen, wíllen er gewoonweg niet aan. En U heeft helemaal gelijk. Men duikt in de smartphone of kijkt naar de zoveelste “Brood&Spelen” en laat zich iedere keer weer aan een neusring rondleiden. Evenals u vrees ik voor de toekomst van de komende generaties. Ze zullen de apathisch langs de zijlijn staande “leiders” van nu tot in de eeuwigheid vervloeken. Uw “hakeslepp” is namens mij een hartgrondig “completely gobsmacked”. Je staat erbij en krijgt ter plekke een complete “brain freeze” bij zoveel domheid en naïviteit! Om over eventuele kwaadaardigheid nog maar te zwijgen. @Dominic is er een mooi voorbeeld van. Denkt ons even de maat te kunnen nemen terwijl hij níets van mij of u weet.

 18. @Dominic. U heeft uw zaakjes niet op een rij. Sint en ik zijn niet dezelfde persoon. Sint zit in Noorwegen. En ik zit in het zuiden des lands maar ben géén Belg! Ik ben halfbloed Indiaan en mijn familie zit in de States. Verder kunt u zwatelen en beledigen tot u groen in het gezicht bent. Maar dat doet niets af aan de harde realiteit die u steeds sneller aan het inhalen is. Fijn voor u dat u zo’n mooi salaris heeft. Helaas maakt dat u geen fijner mens…

 19. Sjefke,je hebt 26 jaar in de metaal gewerkt maar hebt verder niets voor jezelf opgebouwd tja dan ben je toch een beetje een loser en als die allochtonen wel alles voor elkaar krijgen dan kan ik alleen maar medelijden met je hebben.
  Zijn die allochtonen dan allemaal slimmer dan jouw en de Sint.
  Een normale Hollander heeft na 26 jaar werken allang een 2 de huis in Spanje gekocht maar jij hebt in die 26 jaar werkelijk niets opgebouwd tja dan ben je voor mij niet meer dan een waardeloze drol,sorry dat ik het zeg maar je verdiend het om onder een allochtoon te staan!

  • @Dominic. Speciaal voor u zet ik op dit tijdstip nog mijn pc aan. En wie denkt u dat u wel niet bent om mij zo aanmatigend de maat te kunnen nemen?!? Heeft u ook maar één meter in mijn mocassins gelopen? U kent mij in het geheel niet maar heeft wel uw oordeel klaar. Verder ben ik geen “normale Hollander”, maar dat terzijde. Uw “medelijden” kan me koud gestolen worden. Ik heb vanaf mijn 18e altijd gewerkt, vaak 50-70 uur p/w. Iets wat veel van uw geliefde allochtonen niet kunnen zeggen. In tegenstelling tot hen heb ik wél altijd iets bijgedragen aan deze maatschappij. Ook nu nog als vrijwilliger. Probeert u eens als alleenstaande man op het salaris van een metaalarbeider een huis te kopen. Gaat niet lukken, óók niet in 1997 toen ik dit probeerde. Verder bent u de bits en bytes die mijn oude machine verstuurt niet waard met uw laaghartige steken onder water. U moest zich schamen. Ook raad ik u een cursus interpunctie en begrijpelijk Nederlands schrijven aan.

 20. @Sjefke
  Laat je niet op de kast jagen, @Dominic zou zomaar lid kunnen zijn van dit clubje http://www.at5.nl/artikelen/166310/verstandige-reaguurders-infiltreren-rechtse-sites-om-pvv-te-stoppen

  Daar worden ze gedresseerd tot gedachtepolitie voor wanneer de islam gedomineerde socialistische heilstaat, die zelfs Noord-Korea doet verbleken, een feit is (hopen ze).

 21. Sint Nicolaas

  2 maart 2017 op 12:36

  Interessante gedachtengang best Dominic. Edoch, u heeft het over normale Hollanders die na 26 jaar werken alang een tweede huis in Spanje zouden hebben gekocht. Toen Sint nog in Nederland woonde kwam hij vanwege zijn werkzaamheden in aanraking met veel mensen uit alle lagen van de bevolking. Degenen met een tweede huis in Spanje zou ik met een lampje moeten gaan zoeken beste Dominic. Houdt dat dan in dat ze allemaal waardeloze drollen zijn ? Voor velen was het dagelijks leven slechts leven van salaris naar salaris. Ruimte voor een huis in Spanje hebben er niet veel en dat weet u donders goed ook. Dat is geen kwestie van onwil, dat is het systeem dat mensen onder de duim houdt en er voor zorgt dat het overgrote deel van de bevolking niet verder KAN komen dan ze zijn.

 22. @Dick. Dank u voor uw steun^^ Ik ben zo koud als een klontje ijs hoor. Mensen die niet eens in behoorlijk Nederlands iets kunnen schrijven maar voornamelijk op de man spelen zijn al “af” voordat ze begonnen zijn. Ik heb Dominic zelden op een constructieve bijdrage aan de discussie kunnen betrappen. Het is makkelijk om lekker anoniem van achter je modem vandaan volslagen vreemden de maat menen te moeten nemen. Hij weet niet eens dat Sint al járen in Noorwegen woont en hem gewoon vierkant uitlacht. Maar soit.

 23. Sint Nicolaas

  2 maart 2017 op 12:46

  Verder zegt u beste Dominic dat allochtonen wel alles voor elkaar krijgen. Tja, dat is nou eenmaal het systeem dat onze (s)linkse allochtonenknuffelclubjes opgezet hebben. Positieve discriminatie en zo. Het is algemeen bekend dat de slachtofferrol deze parasieten geen windeieren legt. Van huizen tot uitkeringen naar soepsidies en meubelcheques, ze KRIJGEN inderdaad alles voor elkaar. zolang je maar nepvluchteling of soepjurk met tig kinderen bent gaan alle poorten voor je open. Het hoeft geen betoog dat dit alles ten koste gaat van de “normale Hollander”. Maar wat heeft u eigenlijk bereikt beste Dominic ? Bent u er zo een met een tweede huis in Spanje ? Of bent u ook blijven steken in uw doorzonwoning in de Schiedamse Gorzen waar u, zoals u in een andere plemp aangaf, woont ? U kunt trollen wat u wilt maar ik veeg er de vloer mee aan.

 24. @Dominic
  Ksss, libero trol en doe wat aan uw Nederlands.

 25. Zet die domorenmuts maar af , karnaval is voorbij.

 26. Sjefke of Sint Nicolaas,je bent gewoon een belg die in een kot woont ergens in Grobbendonk,niets geen Noorwegen.
  En Dick,ik werk voor de FSB poetin heeft mij opdracht gegeven om twijfel te zaaien en mensen tegen elkaar op te zetten,nou goed!
  En Sjefke ik heb al jaren een huis in Spanje,een bungalow met zowaar een zwembad dus geen blauwe badkuip van 2 vierkante meter maar een echt zwembad,kan je in spanje trouwens gewoon bij de Hornbach kopen voor 8ooo euro,s is dus helemaal niet voor rijke mensen ofzo en die bungalow heb ik voor 140.000 euro gekocht daar waar je in Nederland een half miljoen voor zou moeten betalen en allemaal mogelijk met een salaris van 2500 euro netto per maand,hoe is het mogelijk he!?
  ……………

 27. @Dominic
  “En Dick,ik werk voor de FSB poetin heeft mij opdracht gegeven om twijfel te zaaien en mensen tegen elkaar op te zetten,nou goed”

  Je bent door de Russen gehackt? Dat zou een hoop verklaren 🙂

  “heb al jaren een huis in Spanje,een bungalow met zowaar een zwembad dus geen blauwe badkuip van 2 vierkante meter maar een echt zwembad”

  Ah, daar heb je weer zo’n water predikende wijn drinkende salonsocialist met z’n tweede huis in het buitenland terwijl de rest van de wereld omkomt van honger en ellende. Om dat voor jezelf te rechtvaardigen ga je je afzetten tegen NL autochtonen die het hoofd amper boven water kunnen houden en dankzij types zoals jij een vreemdeling in eigen land zijn geworden. Tsja.. het enige positieve wat ik nog zie is dat je blijkbaar een geweten hebt die knaagt, vandaar je aflaat 2.0.

 28. dat knaagt, het knagende geweten.

 29. Nee Nee Dick,nog even alles op een rijtje.
  Ik heb eind jaren 80 een doorzon woning in Schiedam gekocht voor 120.000 gulden(tegenwoordig 100.000 euro waard).
  In 2008 heb ik goedkeuring van de bank gekregen om mijn 2 de huis in Spanje te kopen met mijn huis in Nederland als onderpand.
  Ik heb nu 2 huizen waarvan er 1 volledig is afbetaald,totale waarde ongeveer 250.000 euro en dat alles met een simpel baantje als treinmachinist bij de NS met een salaris van ongeveer 2500 euro incl toeslagen,zo simpel is het en ik voel me totaal niet schuldig want er wonen immers 100.000den bejaarden in spanje en dat zijn gewoon allemaal simpele mensen niets geen rijke mensen!
  Over 10 jaar wil ik voorgoed naar Spanje vertrekken en mijn huis in Schiedam onderverhuren aan een stel Polen en ik zal ze de volle pond ervoor laten betalen namelijk 1000 euro per maand incl gas en licht en dan mogen ze nog blij zijn ook!
  Dan wil ik alleen nog maar in de winter terug keren om Sinterklaas te vieren en koek en…

 30. ……….om sinterklaas te vieren en koek en soopie te happen op de kunstschaatsbaan van Schiedam…aaaaahhhh wat is het leven toch heerlijk als je je zaakjes op orde hebt!

 31. “en mijn huis in Schiedam onderverhuren aan een stel Polen en ik zal ze de volle pond ervoor laten betalen namelijk 1000 euro per maand incl gas en licht”

  Ah, kijk, tot zover de altruïstische tolerantie voor buitenlanders. Nu begrijp ik wel waarom sommigen zingen ‘je bent welkóóóómmm..’, zodat ze de volle pond kunnen betalen.

  Als aan het einde van de rit de ware aap uit de mouw komt dan blijkt het toch heel ordinair ‘ikke ikke ikke en de anderen kunnen stikke. Zolang ik het maar goed en op een rijtje heb, na mij de zondvloed’.

  Eigen kinderen eerst is fascistisch, wildvreemde kinderen eerst is fatsoenlijk, toch.. deugniet?!

  (wat vraag je me nou, of ‘wildvreemde kinderen eerst’ geld oplevert?)

 32. @Dominic
  Het is je trouwens van harte gegund, als je er hard voor gewerkt en slim aangepakt hebt dan heb je het verdiend. Zo simpel is het, gun iedereen het licht in de ogen. Maar wat zou je ervan vinden als je huis in Spanje geconfisqueerd wordt ten gunste van de zielige vluchtelingen want wat moet je eigenlijk met twee huizen?! Hoe zou je dat vinden? En als je gaat bluffen dat je dat niet erg zou vinden waarom ben je er dan niet zelf opgekomen want tot een paar minuten geleden zat je nog je geld te tellen en dat idee heb je niet sinds gisteren. Nogmaals, voor mij hoeft dat niet, als je er hard voor gewerkt en slim aangepakt hebt dan heb je het wat mij betreft verdiend.

 33. @Dominic
  Ow, maar da’s hilarisch, de omrekenwaarde van de gulden versus euro was 2,20371, dus waar u de onzin vandaan haalt dat een woning gekocht voor 120.000 gulden het equivalent was/zou zijn van 100.000 euro is een giller!

 34. Oh oh die Toetssteen ik heb het nooit over het omrekenen van de gulden naar de euro gehad!
  Wat ik zij is dat ik dat huis destijds kocht voor 120.000 gulden en er nu zo,n 100.000 voor zou krijgen!
  Een huis is geen auto dat alleen maar minder waard wordt een huis kan minder of meer waard worden,wat de gek er voor geeft zal ik maar zeggen!

 35. Hey Toetsteen had je ook maar een huis moeten kopen destijds dan had je wel beter geweten jongen!
  Bijna iedereen die destijds zijn huis heeft gekocht voor 200.000 gulden heeft nu een huis van 200.000 euro!
  Is die euro toch nog ergens goed voor geweest,behalve voor jouw dan!

 36. @Dominic
  Ik heb twee huizen en een appartement. Appartement in Singapore, u weet wel, waar alles zooo goedkoop is als het op housing aankomt. Leuk zwembad beneden, prima voor een party rond the pool.
  U weet werkelijk niet tegen wie u een grote mond openzet, maar och, ik kan er wel om grinniken.

 37. Een vriend van mij begon een eigen bedrijf.Hij kon via de gemeente personeel krijgen en nog geld toe ook.Wat voor personeel is dat dan.statushouders…..

 38. Zou die 8 miljard nu bij de staatsschuld komen, of wordt het door de ECB bijgedrukt?
  Ik denk het laatste, want dan zijn de kosten echt onzichtbaar. We betalen dan ongemerkt doordat ons (spaar)geld minder waard wordt, en de boodschappen duurder. We worden op achterbakse wijze kaalgeplukt.

 39. Piet Karbiet

  1 maart 2017 op 08:48

  Ik mis de extra kosten door de stijgende criminaliteit, derving door winkeldiefstal in de buurt van AZC’s, de verborgen kosten voor beveiliging, preventie en de extra kosten bij Justitie. De criminaliteit in Nederland ligt sowieso al 500% hoger dan de beleidsmakers dachten.

 40. Nog meer slecht nieuws: http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/02/nederland-wordt-voller-armer-en-islamitischer-460377/
  Na een simpel rekensommetje kan je het einde van Nederland bepalen.
  Opties: 3- mogelijkheden. Nieuw land van de Noordzee maken om alle minaretten te huisvesten
  – Kappen met de weggeef politiek. Dus PVV en andere gelijkgestemden 75+ zetels en met echte referenda de rest doen.
  – Of weg hier ver van de mierenestcultuur vandaan waar je constant in de uitwasem van je medebewoner loopt.

 41. Lieve lieve onderdaantjes,
  Papa begrijpt dat het jullie veel geld kost, al die miljoenen illegale jongemannen uit niet oorlogsgebieden, die moeten gehuisvest, gevoed en voorzien van uitkeringen. Daarom is papa niet boos als jullie met grotere begrotingstekorten dan 3% komen te zitten. Papa waardeert het dat jullie in financiele moeilijkheden komen, omwille van de humaniteit. Dat ziet papa graag, zoveel medemenselijkheid.
  Groetjes,
  Vadertje Brussel.
  P.s. Nog bedankt voor die miljarden voor mijn eigen huis.

  • Binnenkort schrijft een van de grote componisten onze tijd John Adams zijn meesterwerk “De zelfmoord van 1000 bureaucraten in Brussel.
   Droom ik?
   Weten we nog wat er in Frans Guyana gebeurde?
   Wat kan het geloof in een groot Europa aanrichten?
   Voor het salaris dat de gewone burger in Europa ophoest voor de Brusselse bureaucratie geloven ze alles.
   Maar wat gebeurt er uiteindelijk?
   Sterven.