PVV bashers als Meindert Fennema willen het echte gevaar niet zien

Door gastauteur Ton van Kesteren, fractievoorzitter PVV Groningen

Het artikel van politicoloog, publicist en Wildersbasher Meindert Fennema “Ik ben radicaal geweest” in het Dagblad van het Noorden (DvhN) van 22 februari jl. had beter kunnen worden voorzien van de titel “Ik ben nog steeds radicaal”. Fennema uit zich namelijk nog steeds als de radicale communist die hij zegt te zijn geweest. In zijn artikel schildert hij zijn politieke tegenstander de Partij voor de Vrijheid (PVV) namelijk af als een partij van en voor racisten die de rechtsstaat af wil schaffen.

Een gebruikelijke methode in extreem en radicaal linkse kringen om af te rekenen met andersdenkenden.

Ook het DvhN laat zich niet onbetuigd en kopt in hetzelfde artikel met grote letters “PVV-programma leidt tot etnische zuiveringen”. En in het opiniestuk “Samen sterk tegen opkomend fascisme” van Aik Meeuwse in deze krant (24-02-2107) wordt een politieke beweging gestigmatiseerd die juist waarschuwt voor intolerantie en het hedendaagse islamofascisme.

Iedereen met gezond verstand (ook bij het DvhN) weet dat de PVV niet is wat continu wordt beweerd en gesuggereerd.

Het is jammer dat het DvhN artikelen of berichtgeving van of over de PVV graag overgiet met een subtiel en tendentieus anti-PVV sausje.

Berichtgeving die daardoor meer lijkt op opinievorming dan op objectieve journalistiek. Als het de PVV betreft, beperkt men zich in de regel niet tot inhoudelijke berichtgeving die bijvoorbeeld de werkelijkheid en/of het gelijk van PVV bevestigt, maar komt men met berichtgeving die insinueert, stigmatiseert, stemming maakt, en accenten legt die weinig met het oorspronkelijke bericht te maken hebben. Nog liever het land, onze vrijheid, onze veiligheid en onze welvaart naar de knoppen dan het gelijk van PVV erkennen of bevestigen.

De wal zal het schip doen keren. Burgers zullen op den duur, geheel terecht, alleen nog maar internet en de social media gaan vertrouwen waar het nepnieuws van de mainstream media (denk alleen maar aan de zogenaamde zegeningen van de multiculturele samenleving en de EU of het vredelievende karakter van de islam) vakkundig wordt weerlegd.

Er is namelijk iets verschrikkelijks gaande in Europa en het is slechts een kwestie van tijd dat de politiek, maar zeker ook de journalistiek daar niet meer omheen kunnen. De opkomst van partijen als de PVV vergelijken met het opkomend fascisme in de jaren ‘30 en ‘40 van vorige eeuw is een stuitende en kwaadaardige verdraaiing van de hedendaagse situatie. Als men dan toch die zwarte periode uit de geschiedenis wil gebruiken waaruit lering kan worden getrokken, dan zou eigenlijk de opkomst van het huidige islamofascisme in historisch perspectief en het historisch besef moeten worden geplaatst. Het opkomend fascisme in de jaren ‘30 van de vorige eeuw en de gevolgen ervan (de Holocaust en de Tweede Wereldoorlog) vindt zijn weerspiegeling in de sterke opkomst van het islamofascisme gedurende de laatste decennia.

Het opkomend islamofascisme zal uiteindelijk leiden tot vervolging van christenen, joden, homo’s en andersdenkenden. Dat leert ons de geschiedenis. Links gebruikt bij voorkeur de jodenvervolging (moslims zijn dan zogenaamd de nieuwe joden), terwijl deze vergelijking volstrekt onjuist, abject, zeer huichelachtig en zelfs gevaarlijk is.

Niet de boodschappers en bestrijders van toenemende intolerantie en het opkomend islamofascisme zijn het kwaad, maar de islamofascisten en de verantwoordelijken die dit alles laten gebeuren, die wegkijken, het zelfs faciliteren.

Het besef van de echte realiteit in het hedendaagse Europa zou eindelijk eens door moeten dringen bij de verantwoordelijke politici, regeringsleiders en media, opdat een ramp als in de jaren ‘30/’40 van de vorige eeuw kan worden voorkomen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

15 Reacties

 1. Edmond V.O. Katusz

  19 maart 2017 op 09:43

  Kan iemand ergens de drie genoemde artikelen uit het Dagblad van het Noorden beschikbaar stellen als PDF ter download. Op de webstek van deze krant zijn ze helaas niet te vinden. Bij voorbaat dank voor de moeite!
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

 2. Tegengaan islamisering:
  1. Nexit
  2. Immigratiestop voor muzelmannen
  3. Afschaffing kinderbijslag

  Voorkomen van disloyaliteit:
  4. Eén (1) paspoort per NL burger
  5. Geen enkele mohammedaan in de NL strijdkrachten

 3. Die “communist” Fennema woont in Aerdenhout, net als Groen Links ex-voorzitter en dikke miljonair (geërfd familie geld)Paul Rosenmoller. Een van de duurste gemeentes in Nederland. Dan weet je genoeg. De hypocrisie. In alle steden van Nederland zie je vele moslims op straat en hoofddoeken achter alle AH kassas, behalve in de omgeving van Aerdenhout, zoals Overveen en Bloemendaal. Geen moslim te bekennen. Die Fennema heeft geen overlast van moslim tuig. Het wordt nu echt tijd om alle politieke correctheid overboord te zetten en de dingen te benoemen zoals ze zijn. En we moeten Joost Niemoller dankbaar zijn voor deze moedige site!

 4. Zodra hier 250 Nederlandse kinderen zouden worden opgeblazen door een jihadist lopen de bestuurders eerst naar de moskeeën om over bescherming te praten van moslims en hun kerk. Daarna roept iedere bestuurder dat we op moeten passen voor een rechts extremistische tegenreactie. En zelfs een beetje graffiti zal als onderbuik reactie zwaar gestraft worden. De MP zal zeggen ;Nu de boel bij elkaar houden”
  Dit is verschrikkelijk, maar 100% veiligheid kan nou eenmaal niet gegarandeerd worden. De dader zal gestraft worden( ook al heeft hij zichzelf opgeblazen) maar we moeten oppassen om niet iedere moslim een verdachte van terreur te maken.
  De PVV wordt verweten over de ruggen van slachtoffers politiek te bedrijven.

  En het is wachten op de volgende boem waar uw kinderen, kleinkinderen of uzelf slachtoffer van wordt. Dit systeem van ontkenning zal nog jaren voortwoekeren.
  Omdat de waarheid voor deze ontkenners gewoon niet te bevatten is. Zelfs als familie of eigen kinderen…

  • vervolg: Zelfs als familie of eigen kinderen slachtoffer wordt van islam terreur….zal men de kop in het zand houden.
   Omdat islamterreur iets van alle dag is en het iedereen kan overkomen.
   Net als een blikseminslag, verkeersongeluk, vliegtuigongeluk, enz…
   Je moet er mee leren leven….
   De staat en overheid die ons dient te beschermen wordt de patroonheilige van de fundamentalistische jihad.

 5. Leo KarelJan

  18 maart 2017 op 15:15

  Gutmenschentuig als Fennema en de totaal verrotte media krijgen hun trekken nog wel thuis. Net zoals alle politieke partijen die unaniem ( behalve PVV ) hebben gezegd de islam niet als bedreiging te zien. En net zoals de meerderheid van de NL kudde die weer zo achterlijk en stompzinnig was om op deze kliek te stemmen.
  Erdogan roept Turken in het Westen op om minstens 5 kinderen te krijgen zodat ze de macht in het Westen kunnen grijpen. Hij voorspelt oorlog “tussen kruis en maansikkel”. Hoeveel bewijs heb je nodig?
  Lieden als wegkijker/smeerlap Fennema , de regentenkliek en de media: ze zijn te stom om situaties juist in te schatten: het zijn debiele lulletjes rozenwater. Wij snellen onze ondergang tegemoet en de kudde zal een prijs betalen die haast niet te bevatten is. Eigen schuld en dus verdiend.

 6. Links heeft de islam omarmd als zijn de kwetsbare huilbaby die vertroeteld en beschermd moet worden tegen de boze buitenwereld. Het grootste probleem bij links is de onmacht om het verschil te zien tussen moslims-de mens en de islam- de ideologie. Nooit heb ik ooit bij links gezien of gehoord dat de moslim of beter nog de moslima vrij is om haar ideologie aan de kant te schuiven omdat vrijheid van Godsdienst ook vrijheid van geen godsdienst betekent. Nooit hoorde ik kritiek op de enorme druk tegen afvalligen die in veel landen dus de doodstraf krijgen. Nooit hoorde ik een reden waarom we een achterlijke levensgevaarlijke ideologie hier binnen zouden moeten halen die onze samenleving 1000 jaar terug duwt naar de middeleeuwen. Waar komt die gigantische blinde vlek vandaan? Wie het weet mag het zeggen.

 7. Als ik de gevestigde politiek dan hoor over een toekomst voor onze kinderen zie ik hordes meisjes met hoofddoeken en witte kindertjes geknield in de moskee. Helaas worden ze via de educatieve instellingen in Nederland hier alvast op voorbereid,
  Wellicht moeten we maar islamistisch gaan stemmen want ik zie geen weg terug dus dan maar de vlucht vooruit?

 8. Deze mensen zullen blijven wegkijken. Zelfs al zouden er dagelijks aanslagen worden gepleegd (We zijn hard op weg. Zie Frankrijk vandaag.), het land onleefbaar en alle verworven- en vrijheden tot nul gereduceerd zijn. Dan nóg zijn zij het die zullen verzuchten; “Wat is het toch ook een mooie cultuur hè.” Deze man vergeet voor het gemak dat Hitler met de Groot Moefti van Jeruzalem in bed lag ten tijde van WW II. Ook nu ziet men steeds vaker het abjecte en verwerpelijke antisemitisme onder de moslims openlijk de kop op steken. Echtpaar Blog iemand? En wat bleef het toen oorverdoved stil ter linkerzijde. Maar het NLvolk wil het schijnbaar allemaal zo want stemmen voor échte verandering doet men nog steeds niet. Arm land, arm volk.

 9. Ik denk dat als er niet naar Wilders/Le Pen/Petry geluisterd wordt, er binnen afzienbare tijd een moslimmeerderheid in Europa zal zijn. Willen we dan geen sharia-bewind, dan zal de democratie echt afgeschaft worden.
  Het is dus onzinnig om te beweren dat Wilders de democratie wil afschaffen. Hij wil dat juist voorkomen.

  • @Koos. Die meerderheid gaat er komen, ook al zouden we vanaf vandaag geen moslim meer het land/Europa in laten. Want de demografische tijdbom tikt gewoon verder, en ook nog eens steeds sneller. Als er nu niet heel rigoureus paal en park aangesteld gaat worden is het slechts een kwestie van tijd. Als men maar tolerant blijft naar intolerantie zal uiteindelijk het licht doven. Want zij misbruiken onze democratie met als doel deze uiteindelijk op te heffen ter faveure van de Shariah. Maar men wil.het.nog.steeds.niet.zien. Déugen zullen we, al moet er een heel land en volk voor opgeofferd worden. En denk aan de tóón mensen, die is toch zó belangrijk! Dit is Links progressief in een notendop.

   • Met het opheffen van de democratie bedoelde ik dat we die ZELF zullen moeten opheffen voor het te laat is. Niet dat hij ten faveure van de sharia wordt opgeheven.

    • @Koos. Ik begreep wat u bedoelt mijn beste. Helaas geldt dat niet voor een hele hoop Nederlanders. Die denken nog steeds dat als je maar zoete broodjes blijft bakken en maar lief blijft tolereren dat het dan allemaal wel goed komt. Jammer-de-bammer, niet dus.

 10. Ik word er zo moe van, dat vergelijken van PVV met de opkomst van het fascisme. Dirk Jan van Baar heeft er een keer (over de opkomst van het fascisme) verstandige dingen over gezegd. Oorzaak was angst en vernedering. Laat ik een paar oorzaken noemen. Stel dat Nederland provincies moet weggeven aan de Polen en de Tjechen, dat ze krom moeten liggen voor schuldbetalingen en dat als ze het net niet kunnen betalen, Frankrijk het gewoon komt halen met legers en alles van waarde meeneemt. Stel dat de industrie onder curatele staat van Frankrijk cum suis, en dat diens opbrengsten vloeien in de staatskassen in de vorm van herstelbetalingen. Tel daarbij op dat steeds meer vrouwen de hoer meten spelen om rond te komen, hoge werkeloosheid hyperinflatie en, last but not least, een vijfde colonne van communisten, na WO1 is ternauwernood een communistische revolutie voorkomen. Dat zijn ingredienten voor fascisme, en heeft dus niets met PVV te maken.

  • Conservatief

   18 maart 2017 op 15:13

   Uitstekend verwoord. Als er al iets soortgelijks als fascisme zou ontstaan, zou dat een reactie zijn op al die vernederingen, gepleegd door Gutmenschen. Het afpakken en weggeven van ons land aan de EU en het binnenhalen van een continue invasie op onze eigen kosten, zijn alvast voorbeelden.